FC Barcelona 2018–2019 – tuottaako jälleenrakennus tulosta?

  • 180 362
  • 1 045

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Eilisestä vielä. Ei tuo puolustaminen isossa kuvassa niinkään huoleta. Joo kamalia henkilökohtaisia virheitä tullut, mutta pienellä terästäytymisellä (Piquen kohdalla hieman isommalla) homma varmasti saadaan kuosiin. Se mikä huolestuttaa oli tuo hyökkääminen. Eilisessä pelissä oli paljon samaa kuin Romaa vastaan toisessa osassa. Roma vaan oli vaarallisempi ylöspäin. Kun vastustaja sumputtaa, pelaa hurmoksessa ja puolustaa jokaista irtopalloa kuin se olisi viimeinen, niin Barcan pakka leviää aivan käsiin. Tuntuu, että ainoa tapa on koittaa väkisin syötellä siitä miesmuurin lävitse joku maalipaikkaan. Se on todella vaikean näköistä ja turhauttavaa katseltavaa. Siihen turhautuu varmasti pelaajatkin, koska mitä pidemmälle mentiin tappiolla, niin harjasyöttöjenkin määrä kasvoi. Toinen on pelata palloa Alballe laitaan, joka sieltä sitten keskittelee. Barca on keskinkertainen pääpelijoukkue, joten ne keskitykset on laitettava matalana. Kun ne laitetaan matalana, niin sumputtavaa joukkuetta vastaan boksissa on alivoima ja ne tilanteet useasti kuivuu kasaan.

Tätä ongelmaa oli jo viime kaudella. Sitä ajatteli, että kun esim. Dembele pääsee paremmin sisään joukkueeseen, niin saadaan lisää vauhtia ja nopeampia hyökkäyksiä, niin että kun saadaan sitä vastustajan sumppua hieman houkuteltua ylöspäin, niin muutamalla nopealla pallon siirrolla saadaan luotua tilanteita, jossa se vastustaja ei ole vielä kerennyt mennä puolustusasemiin. Noh, Dembele on päässyt paremmin sisään, mutta lähinnä siitä syystä, että on onnistunut henkilökohtaisissa suorituksissa pelata paikka itselleen. Sitä myös ajatteli, että Malcom tuo sitä erilaista uhkaa laidoille, johon vastustaja joutuisi myös varautumaan.

Tässä päästään mielestäni siihen ongelmaan. Valverden peluutus. Mies on kierrättänyt pakkaa, kuten täälläkin on toivottu. Tulokset eivät ole olleet toivottuja, mutta sitä on ollut pakko tehdä, koska pelejä on kiihtyvään tahtiin. Pakko...pakko. Tämä on se asia mikä eniten häiritsee. Barca kierrättää vain pakon edessä. Kun peli kulkee, Barca tuntuu maiskuttelevan siinä pelissä. Peli kulkee, kaikilla on kivaa. Kierrätyksessä on kuitenkin tärkeää myös se puoli, että ajetaan uutta sisään rohkeasti. Jos tilanne on se, että johdetaan vaikka puoliajalle mentäessä kahdella maalilla, niin miksei voi vaihtaa ajoissa, vaikka 50min kohdalla esim. Malcomia, Semedoa, Muniria tai junnuja sisään. Se ei välttämättä kulje heti samalla tavalla, mutta pelituntuma pysyisi kunnolla yllä ja jossain vaiheessa se alkaisi tuottaa tulosta ja kun nämä pelaajat saavat itseluottamusta kuntoon, niin se loisi niitä erilaisia uhkia Barcan hyökkäyspeliin. Esimerkiksi joku Malcom (okei ehkä huono esimerkki koska ei ole loukkaantumisen takia viime viikkoina voinut pelata). Mies pelannut tällä kaudella 6 minuuttia liigaa ja heitetään suoraan syvään päätyyn 20min ennen loppua kesken pahinta epätoivoa ja paniikkia ja sitten ihmetellään miksei onnistu, kun itseluottamus ei varmasti muutenkaan ole kovin korkealla. Vastassa oli sarjajumbo Leganes, joka olisi lähtökohtaisesti pitänyt voittaa rutiinilla. Miksei esim. tälläisessa pelissä voi laittaa miestä avaukseen. Jos kunto ei riitä tai muuten ei kulje, ukko vaihtoon ja lähtökohtaisia ykkösmiehiä sisään.

Epäselvää ajatustulvaa, mutta lähtökohtaisesti toivoisin Valverdeltä jonkinlaista munaa ja järjestelmällisyyttä tuohon peluutuskuvioon.

Loppuun vielä sen verran, että nyt kun Realikin yskii, niin positiivista on se, että kriisi on nyt, eikä keväällä. Kuten @Marquez sanoi, sijoitus on kaikissa kilpailuissa voittaja tai kärkisija, eli mitään ei ole vielä hävitty. Ryhtiliikkeen on vaan monella osa-alueella tapahduttava nopeasti.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Jahas, nyt kun on yritetty toipua (mahdollisen) ruutupaidan aiheuttamasta järkytyksestä, logo ollaan aikeissa muuttaa. No, muutoksia ei tottumattomampi heti edes huomaisi, mutta kuitenkin. Siitä häviäisi FCB-kirjaimet ja sisempi & ohuempi mustista ääriviivoista, pieni värien tuunaus, raitoja alhaalla 5 eikä 7. Seuran sivuilta voi katsoa ja päättää mielipiteensä. Siellä näkyy myös logon historiaa, ei sentään ole ihan eka kerta kun tuota viilataan, ja ihan jo niiden takia kannattaa kurkata.

Sanotaanko että omasta mielestä parempi kuin ne ruudut. Seuran jäsenten edustajiston pitää vielä hyväksyä tämä muutos, ja ehkä hyvä niin. Tästäkin voi äänestää MD:n sivuilla ei-jäsenetkin, yllättävän kriittistä näyttää olevan kansa tässäkin ainakin tähän saakka.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Ei onneksi tuo logomuutos tule olemaan yhtä reikeä kuin Juventuksella.
Edelleen pitää ihmetellä sitä muutosta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Vielä yksi isohko asia, joka eilisestä jäsenten edustajiston alla tehdystä tiedottamisryppäästä jäi noteeraamatta. Täällä ketjussa huomioitiin aiemmin se, että viime kauden liikevaihto nousi roimasti (jalkapallon) maailmanennätyslukemiin 897 miljoonaa. Tässä isoon kasvuun oli osasyynä iso Neymar-kauppa. Nyt seura ennakoi, että tästä huolimatta alkaneella kaudella kasvua tulisi edelleen, ja päästäisiin 960 miljoonaan. Lähivuosina rikkoutuisi aika huikea miljardin raja. Kiinnitin tähän enemmän huomiota nyt, kun Sport oli tehnyt vertailun Real Madridin liikevaihdon kehitykseen - heidät ohitettiin muutama vuosi sitten ja nyt näyttää, että kiritään isokin johto. Periaatteessahan tämä on fanin kannalta aika yhdentekevä, lähinnä symbolinen asia - mutta toisaalta ei, koska totta kai taloudelliset resurssit ja hyvä tasapaino lisäävät mahdollisuutta panostaa joukkueeseen ja muuhunkin toimintaan. Eli ne lisäävät myös todennäköisyyttä menestyä kentällä, vaikka mikään varma takuu se ei tietenkään ole.

Ja huomenna pelataan taas! Kuten todettua, tähän tuli nyt vähän paineita ennen kaikkea kolmesta pisteestä ja mieluiten myös paremmasta suorittamisesta, kun viimeksi kompuroitiin. Vastassa siis Bilbao kotona. Pulmana vielä se, että ensi viikolla odottaa jo Spurs vieraissa - erittäin kiinnostava peli muuten! Bilbaolla on ollut vähän haastava alkukausi ja viime viikonloppuna hävisivät selvästi Villarealille, joten jälleen kerran: pitäisihän tuo hoitua. Nyt pelaajien pitää näyttää että hoituu ja Valverden tehdä oma osansa siinä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Periaatteessahan tämä on fanin kannalta aika yhdentekevä, lähinnä symbolinen asia - mutta toisaalta ei, koska totta kai taloudelliset resurssit ja hyvä tasapaino lisäävät mahdollisuutta panostaa joukkueeseen ja muuhunkin toimintaan.

Ainoa vaan, että liikevaihdolla ei ole mitään merkitystä, jos ei viivan alle jää mitään. Ja tässä se pahin kilpailijanne on ollut viimeiset vuodet selvästi Barcelonan edellä.
 

Fordél

Jäsen
Ainoa vaan, että liikevaihdolla ei ole mitään merkitystä, jos ei viivan alle jää mitään. Ja tässä se pahin kilpailijanne on ollut viimeiset vuodet selvästi Barcelonan edellä.

Juuri näin. En hirveesti iloitsisi liikevahdon kasvusta, kun lopulta se merkkaa, mikä on tulos viivan alla. Tähän toki vaikuttaa myös se, mikä on tulos kentällä ja toisin päin.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Kaippa ne pelaajakaupatkin liikevaihtoon mukaan lasketaan? Iso liikevaihto mahdollistaa isot pelaajahankinnat. Asiasta en sen kummemmin tiedä, joten en mitään faktaa rupea latelemaan, mutta uskoisin Barcelonan käyttävän tuota "viivan alle" jäävää usein näihin isoihin hankintoihin.

Fc Barcelona on kuitenkin seuran jäsenien omistama jalkapalloseura, joten onko sitten tarkoituskaan maksimoida voittoja vai urheilullista menestystä?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Fc Barcelona on kuitenkin seuran jäsenien omistama jalkapalloseura, joten onko sitten tarkoituskaan maksimoida voittoja vai urheilullista menestystä?

Tottakai, mutta ostamisen ilosta ostamisessa harvemmin on järkeä. Real Madrid toimii täsmälleen samanlaisella omistuspohjalla, mutta ei taloudellisen tuloksen tekemistä ole kielletty. Rahaa ei jaeta osinkoina, vaan käytetään seuran kehittämiseen. Olettaen siis, että sitä jää käytettäväksi.

Ei Barcalla huonosti mene taloudellisesti, pisti vein silmään, että liikevaihdon kasvu lisäisi sen taloudellista etumatkaa, kun loppupeleissä se on ollut jo tovin Real Madridiin nähden takamatkalla, liikevaihdon määrästä huolimatta.

Neymar-kauppahan tuota liikevaihtoa nosti 222 miljoonan euron verran, joten se vääristää kertaeränä jonkin verran.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Tottakai, mutta ostamisen ilosta ostamisessa harvemmin on järkeä. Real Madrid toimii täsmälleen samanlaisella omistuspohjalla, mutta ei taloudellisen tuloksen tekemistä ole kielletty. Rahaa ei jaeta osinkoina, vaan käytetään seuran kehittämiseen. Olettaen siis, että sitä jää käytettäväksi.

Ei varmasti. Toki sitä tulosta olisi hyvä tehdäkkin, kun tiedossa on tuo Camp Noun tuleva remontti. Siihen palanee se puoli miljardia, joten ei siitä tuloksesta mitään haittaakaan olisi.

Neymar kauppojen vastapainoksi Barcelonahan osti mm. Dembelen ja Coutinhon yhteensä yli neljännesmiljardilla, joten on sitä rahaa palanut ihan oikeisiinkin asioihin. Siitä ei käy kiistäminen, että Real Madrid on onnistunut hankkimaan jopa parempia pelaajia huomattavasti halvempaan hintaan viime vuosina (Kroos, Modric, Isco, Asensio)
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tätä on tosiaankin aikaisemmin sivuttu myös, mutta Real Madrid tekee pienemmällä liikevaihdolla enemmän voittoa. Ei se ero ole kovinkaan suuri, mutta kuitenkin (jonkun lähteen mukaan ero olisi ollut peräti 0,9 miljoonaa puntaa, oma muistikuvani olisi ollut, että ero olisi isompi, mutta ei nyt mitenkään merkittävästi). Totta kai kun rahaa tulee paljon sisään niin sitä laitetaan myös kiertoon. Neymarin myynnistä tuli paljon rahaa, mutta se heikensi Barcan kokoonpanoa, joten pelaajia oli myös täten hankittava tilalle (Coutinho&Dembele), jotka maksoivat enemmän kuin Neymarista saatiin.

Barcelona voi hyvinkin olla ensimmäinen jalkapallojoukkue, jonka liikevaihto ylittää miljardin ja se on toki komea saavutus, yhtään siitä pois ottamatta. Itse en vain jaksa uskoa, että siihen päästään noin nopealla aikataululla ja on jotenkin vaikea uskoa, että ilman isoja pelaajamyyntejä on vaikea nostaa sitä liikevaihtoa viime kaudesta. Tai no tiedä sitten, onhan Barcelonalla kuitenkin valtavasti potentiaalia käyttämättä, koska Camp Noun täyttöaste on pienempi kuin Bernabeun. Nopealla matikalla Realin peleissä täyttöaste oli viimeisimpien lukujen mukaan päälle 85 prosentin kun vastaava luku Camp Noulla oli noin 79. Toki yleisökeskiarvo Barcalla oli sitten noin 10 000 henkilöä suurempi, mutta Barcelonalla on selkeästi potentiaalia nostaa tuota lukemaa vielä suuremmaksi. Eniten katsojiahan Barcelonalla on koko Euroopassa, mutta kovin yleisökeskiarvo on BVB:llä, jolla on täyttöaste jotain 97-98 prosentin luokkaa.

En kyllä epäile yhtään, etteikö Barcelonan johdolla olisi tarkat suunnitelmat siihen, että miten tuohon miljardiin päästäisiin. Nykyiset yhteistyösopimukset tuovat seurojen kassaan ihan poskettomia summia ja vielä kun Barca on Niken tallissa se kovin heppa niin Nike pumppaa varmasti rahaa Barcelonaan jatkossakin. Viime kauden liikevaihto oli erittäin kova vaikka se selittyy osittain Neymarin poskettomalla myyntihinnalla, jonka osuus liikevaihdosta oli lähes neljännes.

Ei olisi itseltä mitään pois, jos Barcelona nousisi ensimmäisenä jalkapalloseurana tuohon miljardin kastiin vaikka fanien kesken tuntuu välillä, että melkein jokaisesta saavutuksesta vedetään joku pippelimiekkailu pystyyn. Taisinpa itsekin mainita siitä, että Real Madrid sai ensimmäisenä urheiluseurana 100 miljoonaa tykkääjää Facebookin puolella. Tuolloinhan oli vähän koominen kilpailu meneillä somen puolella kun molempien leirien pelaajat (ja entiset pelaajat) omissa somekanavissaan pyysivät tykkäämään omasta seurastaan. No, Real sen "kilvan" voitti ja sai bragging rightsit sille, että se on maailman suosituin urheiluseura (somessa). Tästä menee varmaan suuri kiitos sumuisille saarille ja David Beckhamille, joka on ainakin näistä entisistä pelaajista ylivoimaisesti suosituin sosiaalisessa mediassa ja entisenä Real-pelaajana liputti luonnollisesti Valkoisten puolesta.

Onko siitä ollut muuten puhetta, että nouseeko Camp Noun kapasiteetti mahdollisen remontin myötä?
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Onko siitä ollut muuten puhetta, että nouseeko Camp Noun kapasiteetti mahdollisen remontin myötä?

Jollei ole suunnitelmat muuttuneet, niin jokunen tuhat tulisi paikkoja lisää. Varmasti tarkoituksena nostaa kapasiteetti tuon 100 000:n yli, kun nyt ainakin virallisesti ollaan hieman sen alla.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Jollei ole suunnitelmat muuttuneet, niin jokunen tuhat tulisi paikkoja lisää. Varmasti tarkoituksena nostaa kapasiteetti tuon 100 000:n yli, kun nyt ainakin virallisesti ollaan hieman sen alla.

Joo tuo olisi aika luonteva suunnitelma, Camp Nou taitaa ollakin jo kapasiteetiltaan Euroopan suurin stadion (Kiovan Olympiastadionin kapasiteetti on ollut joskus jopa sen yli 100 000 ihan virallisestikin, mutta siitä lienee jo aikaa monen monta vuotta) niin muutama lisäpaikkaa lisää niin saadaan se 100 000 täyteen. Sama tilanne on Realilla myös eli Bernabeuta uudistetaan. Molemmat ehkä jo hiukan aikaansa jääneitä monessa mielessä, mutta toisaalta en kyllä toivoisi, että kumpaakaan stadionia vedettäisiin maan tasalle ihan näiden kahden stadionin historian takia. Camp Noulle asti en ole koskaan päässyt vielä, mutta tuo parempi puolisko on jo tovin valittanut siitä, että Barcelonaan olisi kiva matkustaa niin niin..
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Umtiti ilmeisesti loukannut polveaan. Mahdollisesti kuukausia sivussa.

Juuri sopivasti, kun Pique alisuorittaa. Nyt on Lengletinkin otettava askel eteenpäin ja toivottava, että Vermaelen suorittaa samalla tasolla kuin viimeksi Umtitin loukkaannuttua.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Hieman haastava topparitilanne joo, tosin itse olin siinä käsityksessä että polvivaiva olisi lievä. Asia varmaankin selviää.

Liikevaihto siis mittaa sitä rahamäärää, joka on tullut sisään. Varsinkin kun kyseessä on kaksi osuuskuntaa, tehdyllä voitolla on melko vähän merkitystä (korkeintaan tulisi ongelmaksi jos toiminta olisi koko ajan tappiolla). Isommalla liikevaihdolla Barcelona on kyennyt viime vuosina tekemään isompia pelaajakauppoja - joskin on samaan aikaan varmastikin totta, että Realilla on ostoissa hinta-laatusuhde toiminut nyt paremmin. Mutta pidemmällä tähtäimellä lienee loogista odottaa, että isommilla summilla saa parempia pelaajia, ja yksinkertaistettuna juuri liikevaihto tässä kertoo paljonko muun muassa siihen on käytettävissä.

Barcelonahan olisi voinut tehdä viime kaudesta semmoisen lähemmäs parinsadan miljoonan voiton jättämällä Coutinhon ostamatta, mutta siinä ei olisi juurikaan järkeä, koska osuuskunnan tavoite ei ole jaella ylijäämäfyrkasta osinkoja omistajille, vaan käyttää sisään tuleva raha toimintaan. Tietysti sokeasti pelkkä liikevaihdon kasvattaminenkaan ei tee autuaaksi, koska noin teoriassa voisi saada tosi komeat luvut esim. myymällä koko joukkueen ja ostamalla uudet pelaajat tilalle, mikä tuskin toisi kovin hyvää lopputulosta millään muulla mittarilla.

Todetaan vielä, että vaikka tosiaan stadionin käyttöasteessa on varaa vielä nousulle, isoimmat rahat taitavat noin realismin nimissä tulla niistä sponsorisopimuksista nykypäivänä. Saa myydä muutaman lisälipun, että esim. joku Rakuten- tai Nike-sopimuksen kymmenien miljoonien tili vuosittain kertyisi.

Ja kyllä, remontin on tarkoitus kasvattaa Camp Noun kapasiteettia muutamalla donalla ja sitä myötä yli sen 100 000 rajan. Edit: sille on myös oma budjettinsa, joka ei varsinaisesti ole riippuvainen siitä, että pitäisi tehdä isoa voittoa koko ajan, mutta noin teoriassa siten voisi toki pienentää tarvittavan lainan osuutta.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
ja yksinkertaistettuna juuri liikevaihto tässä kertoo paljonko muun muassa siihen on käytettävissä.

No täytyy sanoa, että on kyllä kieltämättä yksinkertaistettu. Liikevaihtoa tekevillä tahoilla, kun on jokunen muukin menoerä kuin pelaajahankinnat. Mutta toki se iso liikevaihto on hyvä lähtökohta, liikevoittomarginaali usein kuitenkin kertoo paremmin miten menee suhteessa toimialaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Ei edelleenkään kun kyse on osuuskunnista. Suurempi voitto kertoo lähinnä vain sen, että Real on jättänyt osan sisääntulevasta rahasta käyttämättä. (voi toki käyttää ne johonkin myöhemmin.) Ja tottakai on itsestäänselvää, että yhtä lailla kaikki muutkin menot katetaan samoista tuloista ts. liikevaihdosta, siksi sanoinkin muun muassa. Bottom line: Barcelonalla on ollut enemmän varaa MYÖS pelaajahankintoihin viimeiset pari kautta, ja enemmän niitä on myös tehty, tuloksen kääntymättä tappiolle.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ei edelleenkään kun kyse on osuuskunnista.

Ei sillä ole tilinpäätöksissä juurikaan merkitystä. Kyllä noidenkin on syytä olla plussalla, se raha vain jää pankkitilille osinkojen maksamisen sijaan. Pankkitililtä se voidaan käyttää seuran kehittämiseen myöhemmin.

Pointti on siis se, että liikevaihdolla ei seuraa kehitetä, vaan tuloksella. Se liikevaihto kun uponnee moneen menoerään, tulos jää seuran vapaasti käytettäväksi.

FC Barcelonan ja Real Madridin tilinpäätökset ovat jokaisen vapaasti tutkittavissa interwebissä.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Jaahas. Messi ja Busquets penkillä. Tämä voi olla hyväksi, niin saa tuo joukkue kokeilla siipiään ilman, että aina sieltä tulee Messi joka pelastaa.

Pelkohan tässä hieman on perseessä siltikin, kun tulokset ovat olleet mitä on, mutta peukkua Valverdelle, että sitä selkärankaa löytyy tehdä koviakin ratkaisuja. Osoittautuuko sitten oikeaksi vai vääräksi, sen aika näyttää, mutta nyt mennään näillä.

Itse ottelu jää harmillisesti näkemättä. Täytyy katsella jälkikäteen.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Jos valmentaja on niin helvetin tyhmä että lepuuttaa kahta tärkeintä pelaajaa Bilbaota vastaan, niin on aika vaihtaa valmentajaa.
 

Fordél

Jäsen
Mikähän Piquella on, kun mies on ollut kuutamolla jo jonkun aikaa? Joukkueen huonoin pelaaja tällä hetkellä ja riski koko joukkueelle. No, vaihtoehtojakaan ei paljoa ole.

Saas nähdä, mitä seurajohto tekee Valverden kanssa. No eiköhän tässä vielä malteta, mutta seuraavassa pelissä Tottenhamia vastaan on pakko tulla voitto. Koko joukkueen puolustuspelaamiseen on saatava nyt joku tolkku.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Saas nähdä, mitä seurajohto tekee Valverden kanssa. No eiköhän tässä vielä malteta, mutta seuraavassa pelissä Tottenhamia vastaan on pakko tulla voitto. Koko joukkueen puolustuspelaamiseen on saatava nyt joku tolkku.

Tottenham nyt ennakkoon näistä neljästä matsista on ainoa, joka saataisiin hävitä. Vierasottelut ovat aina hankalia tuon tason seuroja vastraan, joten seuraava peli ei mielestäni ole se kuoleman peli. Näistä kolmesta olisi ehdottomasti taasen pitänyt kairata ne täydet yhdeksän pistettä, Nyt tuloksena 2... Se on valtava ero.

Piquen pelissä kieltämättä huolestuttavia piirteitä. Lenglet oli huomattavasti pallovarmempi tänään, mikä on käsittämätöntä lähtökohtiin nähden. Tämän lisäksi Pique kun näyttää tykkäävän nousta noissa tappiollisissa peleissä itse vielä hyökkäyssuuntaan, niin omissa tulee näillä otteilla heilumaan vielä monesti..
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Kuten minä tässä ketjussa jo alussa rummutin niin vaihtopenkki on ongelma. Kierrätys ei yksinkertaisesti ole mahdollista, jos mielii yhtäkään pokaalia ja Champions League on täysin utopiaa tälle porukalle, joka on aivan puhki jo loppuvuodesta.

Dembele teki alkukaudella isoja maaleja yksilösuorituksilla jolla valoi uskoa kannattajiin mutta mitä joukkuepelaamiseen tulee niin ei jatkoon. Ajautuu jatkuvasti liian pieneen tilaan eikä osaa ajaa maalille mikä luo uhkaa missä Neymar oli aivan jumala verrattuna Dembeleen.

Pitkä kausi luvassa Barcelonalle. Epäonnistuneista hankinnoista maksetaan vielä pitkään.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Kuten minä tässä ketjussa jo alussa rummutin niin vaihtopenkki on ongelma. Kierrätys ei yksinkertaisesti ole mahdollista, jos mielii yhtäkään pokaalia ja Champions League on täysin utopiaa tälle porukalle, joka on aivan puhki jo loppuvuodesta.
Kierrätys kyllä onnistuu nykyporukalla, mutta Messin ja Busin kuuluu levätä häntäpään seuroja vastaan eikä Bilbaota vastaan.

Pitkä kausi luvassa Barcelonalle. Epäonnistuneista hankinnoista maksetaan vielä pitkään.
Epäonnistuneet hankinnat?
-Lenglet on ollut ok.
-Malcom pikkuvammojen takia ei ole vielä päässyt näyttämään kykyjään.
-Arthur näyttänyt omaavansa potentiaalia. Ei hänen odotetukkaan tällä kaudella vielä dominoivan.
-Vidal ollut juuri odotetun kaltainen penkkirymistelijä, jollaisen Valverde joukkueeseen halusi.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Niin. Taas meni kaksi pistettä. Toisaalta: etenkin toisessa puoliajassa oli paljon hyvääkin (ainakin edelliseen peliin verrattuna) ja lähinnä tuuri pelasti Bilbaon. Aika harva täällä varmaan rakentaisi isoa kriisiä eilisestä, jos Coutinho tai Messi olisikin osunut maaliin maalipuiden sijaan ja ellei alla olisi kaksi huonoa tulosta. No, nyt ollaan tietysti todellisuudessa taas askel lähempänä sitä, että jotain on menetetty jo syyskuussa. Vielä ei ole, kun madridilaisetkin pelasivat keskenään tasan.

Ja oliko Messin ja Busquetsin lepuuttaminen virhe? Jälkiviisaasti katsottuna ehkä kyllä, etukäteen ajatellen ei välttämättä koska Bilbao ei ole mikään kärkijoukkue tällä hetkellä ja joskus heitäkin pitää lepuuttaa.

Minusta ehkä isompi pulma tällä hetkellä on että Barcelonalla on yllättäen toppariongelma, kun Umtiti on sivussa ja Pique jostain syystä jäässä. Tämä on suoraan vaikuttanut tuloksiin ja uhkaa tehdä niin jatkossakin - jostain pitäisi etsiä joku ihmerohto, mistä sitten löytyisi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mieleen tulee aina kun kärkiäijiä lepuutetaan, että tämä seura olisi kyllä aivan keskitasoa, jos kävisi Realit ja se paras pelaaja lähtisi pois. Ei voi aina olla noin mitäänsanomatonta kun Messi sattuu olemaan pois, eikä kukaan muu muka saa mitään aikaan.

Sanotaan nyt tähän perään, että outoa kikkailua noilla (tulevilla) pelipaidoilla, mutta ykkösrumimmat olivat kyllä ne vaakaraidat. Se on joko tai, muttei raidoitusta voi noin vain vaihtaa. Muutenkin parasta olisi, että olisi vain maltillisia muutoksia per kausi, jos ylipäätään pakko myynnin takia jotain on aina muuttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös