FC Barcelona 2015–2016 – kohti uusia ennätyksiä?

  • 123 588
  • 753

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
En ehtinyt nähdä kuin toisen puoliajan, mutta olihan toi Valencia ihan HJK-luokkaa. Huomasi hyvin että kun toinen johtaa jo suht selvästi, niin heillä peli luistaa vaan paremmin ja toinen vaan passivoituu entisestään ja ne vähätkään syötöt eivät mene kuin sinnepäin. No, oli siellä yksi paitsiomaalikin. Mutta eihän tuossa ollut kuin Barcan kärkikolmikon pyöritysharjoitukset käynnissä. Toki näyttävät sellaiset. On toi vaan kova kolmikko.
Sinänsä toki toivoisin Barcalle hiukan enemmän vastusta kotimaassakin madridilaisten takaa, ettei jännitys kuihtuisi jo heti kättelyssä. Sekä ihan La Ligan kiinnostavuudenkin kannalta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Toiseen puoliaikaan vaikutti varmasti se, että alunperinkin jaloissa ollut ja prässin alla valtavan määrän palloja menettänyt Valencia joutui ekan lopussa vielä alivoimalle. Se oli aika kova tuomio, mutta ehkä perusteltavissa jos Mustafi ei osunut palloon (läppäriltä kun Viasattia katselin, jäi vähän epäselväksi, mutta taisi osua palloon minun nähdäkseni, vaikka Messiin myös). Prässi toimi kyllä hämmentävän hyvin, mutta taitaa mennä osin Valencian omaan piikkiin kuinka monta palloa päätyi takaisin Barcelonalle 20-40 metriä heidän omasta maalista.

Eilen kaipailin sitä, että pallot maaliin eikä maalipuihin tai vastustajan jalkoihin. Onnistui, enkä kyllä näin hyvää tulosta olisi edes voinut odottaa. Ekalla puoliajalla tosin taisi olla viidestä laukauksesta yksi tolppa (olisi Neymar voinut sen pilkun laittaa sisäänkin) ja yksi ylärima - mutta onneksi kaikki kolme muuta vetoa menivät sisään! Hienoja maaleja myös. Toisessa Busquetsin pystysyöttö, Vidalin pystyjuoksu ja syöttö takaviistoon, Suarezin viimeistely - taidetta. Kolmannessa Iniesta mursi puolustuksen, Suarez malttoi jättää pallon ja nostin kädet ylös jo kun Messi sen sai täysin vapaaksi jääneenä, ja maalihan siitä tuli. Toisella puoliajalla päästiin sitten tekemään vähän helppoja, mutta kelpaahan tämä. Erittäin tehokasta kyllä Suarez-Messi-kaksikolta.

Ensi viikolla tosiaan varmastikin ainakin Munir, Bartra, S.Roberto ja kumppanit saavat peliaikaa ja hyvä niin, myös lähestyvien Arsenal-pelien vuoksi.

Cheryshevin Copa-taival pitäisi muuten kirjata jonnekin ennätyskirjoihin... Hän taisikin saada ihan lempeän vastaanoton Camp Noun yleisöltä eilen.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Tärkeä voitto Levantesta ja kauden tässä vaiheessa voi kyllä olla todella tyytyväinen joukkueen suorituksiin. Valencia pelissä voidaan avainmiehille antaa tärkeää lepoa ja varmistaa finaalipaikka. Toki kun tästä otteluruuhkasta selvitään, niin nurkan takana onkin sitten jo Mestareiden Liigan neljännesvälierät, mutta onneksi tuo materiaali nyt leventyi Turanin ja Vidalin myötä. Vidal oli kyllä tänään huono, kun kentälle pääsi. Eihän tuo joukkue hirveästi loukkaantumisia kestä, mutta ei niitä kyllä kestä kovin moni muukaan joukkue.

Neymarin nimi pitäisi saada jatkosopimukseen, koska mies on Barcan tulevaisuus, kun Messin käyrä jossain vaiheessa vääjäämättä lähtee vähän kerrassaan alaspäin. Tällä hetkellä Suarez ja Messi keräävät ne suurimmat otsikot, mutta vielä se päivä koittaa, että Neymar on ylimpänä valokeilassa. Nuo Real Madrid huhut ovat aika kammottavia. Toisaalta kautta Barcelonan historian huippu Brassit ovat käyneet kääntymässä ja siirtyneet pois. Toivotaan että Neymar tekee pitemmän uran Barcelonassa kuin Rivaldo.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Hyvä tulos, vaikkakin suorituksessa oli paikoin parantamisen varaa. Harmittamaan jäi lopulta lähinnä Messin alussa hylätty maali - tilanne oli nopea ja linjurin virhe ymmärrettävä, mutta virhe kuitenkin. Levante vaikutti pirteältä ja tulee kyllä vielä keräämään pisteitä. Rossi vaikuttaa edelleen olevan pelimies ja tulee tuomaan heille pisteitä jos pysyy ehjänä.

Nyt hoidetaan sitten Valencia toivon mukaan kunnialla, hyvä että voidaan käyttää varamiehiä ja niin Lucho varmasti tekee. Otteluruuhkaa riittää joka tapauksessa, kuten todettua, ensi viikollakin on liigapeli myös keskellä viikkoa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Palataanpas vielä eiliseen sen verran, että on ehkä syytä nostaa tässä kohtaa esille Luis Enrique. Mies penkin takana, entinen kapteenimme vaikka valkoisista saapui, herra jolle hieman yli vuosi sitten moni vaati potkuja, sai täyteen 100 peliä Barcelonan päävalmentajana. Tilasto kertoo paljon: 80 voittoa, 11 tasuria ja vain 9 tappiota maalierolla 282-72. Siinä sivussa on voitettu myös niitä ns. oikeita pelejä, sillä pokaaleja on 5 (vain Espanjan supercup kauneusvirheenä) ja toistaiseksi ollaan hyvää vauhtia matkalla kohti 1-3 pokaalia taas tänä keväänä. Parempia tilastoja on vaikea löytää meiltä tai muualtakaan isoista liigoista. Sport vetäisi vertailuun Luchon, Pepin, Rijkaardin, Van Gaalin, Cruyffin, Venablesin ja Michelsin, ja Luchon voittoprosentti sekä maaliero ovat selvästi parhaat. Pep tosin onnistui voittamaan sadassa pelissä yhden pokaalin enemmän.

Lucho on onnistunut tuomaan lisää monipuolisuutta Barcelonan peliin mm. jo muutamaan otteeseen täällä käsiteltyjen nopeiden hyökkäysten kautta. Tottakai uskomaton hyökkäystrio Messi-Neymar-Suarez auttaa, ja tähtitieteellisille siirtosummille on tullut vastinetta, mutta hankinnat ovat omalta osaltaan myös mahdollistaneet Luchon ajaman muutoksen toteutumisen näinkin tehokkaalla tavalla. Hienoja miehiä, ja täytyy myöntää että vaikka olen alun perin kritisoinut siirtosummia ja Suarezin kohdalla koko hankintaa, vaikea näistä on enää juurikaan valittaa. Voimme toki vain arvailla, kuinka suuri osa heidän menestyksestään on valmentajan(kin) ansiota ja kuinka suuri osa sitä, että noin kovat jätkät tekisivät tulosta vaikka penkin takana olisi Alpo Suhonen.

Mutta tästä kohti kevättä, ja toivottavasti Lucho ottaa vähintään kaksi noista kolmesta tarjolla olevasta pokaalista, niin ehkä sekä seura että faniyhteisö jo voivat pikkuhiljaa päästää irti Guardiola-fiksaatiosta – vähättelemättä lainkaan hänen saavutuksiaan, ne vain ovat jo takana ja kohta ehkä ylitetty!
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
No johan on. Messi on La Ligan tammikuun pelaaja. Kaikkea sitä näkee.

Mites mieltä muuten olette kaksikosta Munir-Sandro. Heitä on huhuiltu muualle mahdollisesti kesällä. Taisin itse jo aiemmin tähän ketjuun Munirista sanoakkin, että käsittämättömällä tavalla osaa paikkoihin hakeutua, mutta viimeistely on jotakin järkyttävää. Vieläkään ei Munir ole peliaikaa saanut ymmärrettävistö syistä, mutta mielestäni kehitystä on tapahtunut ratkaisun teoissa merkittävästi. Silti toivoisin, että kesällä vuokrataan tai myydään hyvällä takaisinosto oikeudella johonkin seuraan, missä pääsee oikeasti näyttämään kykyjään. Jotenkin luottavainen fiilis ainakin Munirin kohdalla, että jossain vaiheessa puhkeaa kukkaan, mahdollisesti piankin. Sandrosta en oikein minkäänlaista kuvaa ole saanut, joten en osaa juuri kehua tai haukkua, mutta lupaava nuori hänkin.
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Viikosta toiseen Messin nerokkuus jaksaa yhä yllättää. Aivan maaginen peli kirpulta eilen, kruununa huikea vapari ja Cruyff-pilkun kopioiminen, jonka hän hankki itse mahtavalla harhautuksella. Kautta aikain paras pelaaja on yhä edelleen tämän planeetan kovin futaaja. Eikä ne Messin aisaparit taaskaan olleet yhtään hullumpia. Kyllä saa olla kiitollinen, että saa nähdä viikosta toiseen kiistatta kautta aikain parhaan hyökkäyskolmikon pelaamista.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viikosta toiseen Messin nerokkuus jaksaa yhä yllättää. Aivan maaginen peli kirpulta eilen, kruununa huikea vapari ja Cruyff-pilkun kopioiminen, jonka hän hankki itse mahtavalla harhautuksella. Kautta aikain paras pelaaja on yhä edelleen tämän planeetan kovin futaaja. Eikä ne Messin aisaparit taaskaan olleet yhtään hullumpia. Kyllä saa olla kiitollinen, että saa nähdä viikosta toiseen kiistatta kautta aikain parhaan hyökkäyskolmikon pelaamista.

Haha!
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Huikea toinen puoliaika kyllä eilen, sanattomaksi melkein vetää kärkikolmikon meno. Toinen toistaan hienompia maaleja, ja kyllähän niillä pelejäkin voitetaan kun noin monta tehdään. Hyvä näin, mitäpä tähän muuta. Jälleen hyvä jatkaa tästä eteenpäin.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kylläpä on huvittavaa, että tuosta Messin ja Suarezin rankkarikikasta saadaan itkupotkuraivarit aikaan myös kotimaisessa mediassa. Päivän mielensäpahoittaja-palkinto menee MTV:n Timo Innaselle, joka kitisee MTV:n sivuilla: Kommentti: Häpeä, Lionel Messi! - La Liga - Jalkapallo - Sport - MTV.fi

Taitaa jutunaiheet olla todella vähissä, kun tuollaisia pitää kirjoitella.

Kuten Jutila aina muistaa sanoa, mennään eteepäin.
 

BaronFIN

Jäsen
Mitäs tuossa poraamista, maali olisi pitänyt ykselitteisesti hylätä, sillä Suarez oli rankkarikaaren sisäpuolella Messin laittaessa pallon liikkeelle.

Huvikseenko se kaari piirretään maalivahdin alueen eteen? Ei, sillehän on ihan perusteensa (josta harva on kuitenkaan edes kiinnostunut), kaari on 9,15m pilkusta ja sen sisällä ei saa olla ketään kun palloon kosketaan. Hyvä (joskin kopioitu) idea, säälittävä toteutus maailman parhaimmilta. Ensi kerralla sitten sääntöjen mukaan. Mutta säännöthän eivät olekaan UNICEFia ja maailman parhaita varten.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
http://www.sport-english.com/en/news/barca/neymar-will-renew-with-barcelona-4898040
Neymarin kanssa on päästy sopuun ja soppari tehdään kesällä. Tämän myötä hänestä tulee seuran toiseksi parhaiten palkattu pelaaja Messin jälkeen ja ansaitusti. Hienoa, että Neymar torjui nämä PSG:n ja Realin megalomaaniset palkkatarjoukset ja päätti pysyä kotona missä on hyvä olla.

Kylläpä on huvittavaa, että tuosta Messin ja Suarezin rankkarikikasta saadaan itkupotkuraivarit aikaan myös kotimaisessa mediassa. Päivän mielensäpahoittaja-palkinto menee MTV:n Timo Innaselle, joka kitisee MTV:n sivuilla: Kommentti: Häpeä, Lionel Messi! - La Liga - Jalkapallo - Sport - MTV.fi

Taitaa jutunaiheet olla todella vähissä, kun tuollaisia pitää kirjoitella.

Kuten Jutila aina muistaa sanoa, mennään eteepäin.
Voi jumalauta näitä mielensäpahoittajia. Kun Messi ja Neymar kaivavat näitä temppuja kikkapussistaan kyseessä ei ole vastustajan epäkunnioittamisesta, vaan he haluavat viihdyttää faneja. Ja taustatkin kannattaisi selvittää, koska tällä kertaa kyseessä oli vieläpä todella hieno ele, kun tuo tehtiin syöpää vastaan taistelevan Cruyffin kunniaksi. Celtan pelaajillakaan ei ollut mitään valitettavaa tilanteesta ottelun jälkeen, niin miksi pitäisi olla jollain hemmetin Timo Innasella. Mahtaakohan kaveri oikeasti edes ajatella tuolla tavalla, vai onko Urheilulehden opit purru, ja provoaa vaan saadakseen klikkejä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Mitäs tuossa poraamista, maali olisi pitänyt ykselitteisesti hylätä, sillä Suarez oli rankkarikaaren sisäpuolella Messin laittaessa pallon liikkeelle.

Huvikseenko se kaari piirretään maalivahdin alueen eteen? Ei, sillehän on ihan perusteensa (josta harva on kuitenkaan edes kiinnostunut), kaari on 9,15m pilkusta ja sen sisällä ei saa olla ketään kun palloon kosketaan. Hyvä (joskin kopioitu) idea, säälittävä toteutus maailman parhaimmilta. Ensi kerralla sitten sääntöjen mukaan. Mutta säännöthän eivät olekaan UNICEFia ja maailman parhaita varten.

Haha! Ei saakeli nämä viestit paranevat jatkuvasti! Koskaan ikinähän jalkapallossa ei ole tullut tuomarivirheitä (vaikka tuo olikin mitätön ja niitä tapahtuu lähes jokaisessa pilkussa), kuten esimerkiksi MM-finaalin ratkaisumaali kädellä tehtynä yhtenä esimerkkinä otettuna. Sellaiseen voisi ehkä jäädäkin vähän pidemmäksi aikaa kiinni, mutta tämä nyt ihan naurettavaa, että tuosta viitsitään porata ja kitistä.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ei minun tarvitse mitään kuvailla sinulle. Faktat on yläpuolella lyöty tiskiin. Ja noita on netti täynnä, eli "usko tai älä".
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei minun tarvitse mitään kuvailla sinulle. Faktat on yläpuolella lyöty tiskiin. Ja noita on netti täynnä, eli "usko tai älä".

Eikös tuossa linkittämässäsi määreessä lue heti ensialkuun, että "conspiracy theory"...

Ei sillä, mä kyllä uskon, että aika moni suurseura etenkin korruptiolle herkissä Italiassa ja Espanjassa syyllistyvät kaikennäköisiin fuulauksiin...
 

Heltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, LA Lakers
Ronaldon mitta täyttyi lehdistön edessä – kyseenalaisti Messin, Suarezin ja Neymarin välit | Yle Urheilu | yle.fi

On tämä yksi kyllä melkoinen uuno. C. Ronaldo voisi keskittyä laittamaan oman pelinsä kuntoon ennemmin, mitä kiinnittää huomiota Barcelonan pelaajiin.
Kannattaisi varmaan lukea noi lehdistötilaisuuksissa esitetyt kysymykset&vastaukset kokonaisuudessaan ennenkuin tulee kommentoimaan. Tuo otsikkohan on nyt Yleltä aika klikkihuorausta eikä liity mitenkään itse tilaisuuteen.

Tuostapa ne kysymykset voi lukea eikä siinä ainakaan valkoisten lasien takaa ole mitään tölväisyä mihinkään suuntaan.

Roma - Real Madrid | Cristiano optimistic ahead of Champions League clash - AS.com
(Linkki vie AS:n sivuille)
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kannattaisi varmaan lukea noi lehdistötilaisuuksissa esitetyt kysymykset&vastaukset kokonaisuudessaan ennenkuin tulee kommentoimaan. Tuo otsikkohan on nyt Yleltä aika klikkihuorausta eikä liity mitenkään itse tilaisuuteen.

Tuostapa ne kysymykset voi lukea eikä siinä ainakaan valkoisten lasien takaa ole mitään tölväisyä mihinkään suuntaan.

Roma - Real Madrid | Cristiano optimistic ahead of Champions League clash - AS.com
(Linkki vie AS:n sivuille)

Ei kannata noihin Hxxx:n trollailuihin lähteä, mies ei pysty hyväksymään sitä että se oikea Maailman Paras pelaa valkoisessa paidassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös