FC Barcelona 2009-10

  • 62 622
  • 302

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mielestäni se tärkein pointti yhä edelleen on siinä että Pepin vain pitää saada joukkue pelaamaan ensinnäkin huomattavasti tiiviimmin eli pelaajien välimatkat eivät saisi kasvaa kuten viimeksi Interiäkin vastaan eli siellä missä on pallo vain pitää löytyä myös useampia blaugrana paitoja ja siten mahdollisia syöttösuuntia (sama toki myös ilman palloa sitä pois karvattaessa) ja lisäksi sitä paljon puhuttua aktiivista liikettä vain tulee löytyä vaikka Inter sitä viime pelissä hyvin eliminoikin. Nämä vain ovat niitä Barcan kauniin lyhytsyöttöpelin kulmakiviä.

Itse näen myös sen tarpeen että Barca koittaisi vähän nopeammin vaihtaa useammin laitaa. Siis joko laitapakilta toiselle(tämä sitten kovana, matalana tai pidempänä juoksuun ja korkeampana). Koen että kuitenkin nuo Interin laitamiehet(siis keskikentän, ei puolustuksen) ovat sellaisia joita vastaan sitä tilaa on teoriassa mahdollisuus saada paremminkin. Samalla sitten tuo armoton keskustaprässi väkisinkin vaikeutuisi. En sitten tiedä onko Alvesin tämän hetken tarkkuudella mahdollista, mutta nyt olisi tilausta esim. pallon ollessa vasemmalla puolustajalla Messin ajaa keskustaan ja avata se koko toinen laita Alvesille. Ei voi kyllin korostaa siis leveyden merkitystä. Syvyyssuunnassa tuo väkisinkin pysyy tuossa samassa muotissa, jos Inter vaan tahtoo/jaksaa. Varsinkin jos leveys ei Barcan pelissä riitä.

Toinen vaihtoehto olisi sitten saada keskustaan joku joka pystyisi myös palloa pitämään ja pelaamaan eteenpäin Xavin pariksi, mutta se onkin sitten vähän vaikeampi juttu.

Liike itsessään toki on edelleen se Barcan pelin elinehto, siis pallottoman. Mutta sen lisäksi tuohon pitäisi kehittää jotain uutta, koska jos jatketaan täysin samaa, niin Mourinho kyllä nollaa tai lähes nollaa Barcan.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Puolenvaihdot olisivat kyllä varsin tervetulleita. Varsinkin jos ne saadaan pakille tai laitalinkille suoraan juoksuun niin hyvää voi tulla. Nämä puolenvaihdot myös jos ei muuta niin edes pakottaisivat Interin paketin liikkumaan entistä enemmän, joka sekin voi sitten pelin loppupuolella näkyä jonkinsortin väsymyksenä. Toivotaan ainakin.

Iniestan puuttuminen näkyi joo varsin karusti viime kohtaamisessa. Motta ja Gambiasso pystyivät ottamaan Xavin puhtaaksi targetikseen ja kun mies saatiin eliminoitua kahden miehen voimin niin siinäpä se oli. Iniesta olisi tuonut ja toisi keskustaan edes sen toisen kaverin, joka pystyisi pitämään hyvin palloa ja rakentamaan peliä ja jota pitäisi pitää tiukasti ja vaikeuttaisi myös näin Interin työtä, mutta loukkaantuneena on paha pelata. Touré voisi ehkäpä tähän pystyäkkin sillä norsunluurannikkolaisellakin on ihan hyvä tatsi palloon ennenkaikkea sitä rohkeutta ja kykyä yrittää erinäköistä ja eikä se kentän hahmottaminenkaan nyt huonoa ole. Miehen pallon suojaaminen on myös hienoa katsottavaa. Itse ainakin toivoisin Keitan (joka on tällä hetkellä varsin varjo parhaasta itsestään) sijaan Yayaa edes siihen Xavin vierelle kun Busin avauspaikka pivotena nyt on kirkossa kuulutettu. Toinen vaihtoehto olisikin sitten mikäli Abidal vain kykenee pelamaan jo aiemmin mainittu Maxwellin peluuttaminen hivenen ylempänä, joka voisi piristää sitä tärkeää laitapeliä. No eiköhän siellä kuitenkin nähdä Busi-Keita-Xavi kolmikko. Halusi tai ei.

Jotain yllättävää ja uutta viime peliin ja siihen tuttuun ja turvalliseen soisi Pepin kyllä kevittävän sillä sen verran hyvin Jose kykeni viime pelissä Barcan nollaamaan. Itse tosin uskon (ja oikeastaan pitäähän allekirjoittaneen uskoa) että Barca pystyy myös puhtaasti omien tuttujen vahvuuksiensa kautta ilman sen suurempia poppaskonsteja Interin lähettämään lauluun. Nyt vain pitäisi jälleen löytää ne parhaat vahvuudet ja varsinkin se asenne sieltä. Tämä on tosin ehkäpä hivenen lapsenuskonmaistakin uskoa ja toivoa sillä kaikki merkit ainakin ovat olemassa sille että Inter pelaa finaalissa. Toivotaan ettei näin käy.

Aikainen maali olisi Barcan kannalta kultaakin arvokkaampi. Jos ensimmäinen jakso pelataan nolla nollaa niin vaikeaa on nähdä että toisella enää Barca nousisi ellei nyt Inter totaalisesti väsy (mihin en siis usko). Ensimmäinen maali Interille niin...

Kova peli siis huomenna luvassa, johon on hyvä lämmitellä tämän iltaisella Lyon-Bayern matsilla.
 

Sambody

Jäsen
Jotain yllättävää ja uutta viime peliin ja siihen tuttuun ja turvalliseen soisi Pepin kyllä kevittävän sillä sen verran hyvin Jose kykeni viime pelissä Barcan nollaamaan. Itse tosin uskon (ja oikeastaan pitäähän allekirjoittaneen uskoa) että Barca pystyy myös puhtaasti omien tuttujen vahvuuksiensa kautta ilman sen suurempia poppaskonsteja Interin lähettämään lauluun. Nyt vain pitäisi jälleen löytää ne parhaat vahvuudet ja varsinkin se asenne sieltä.

On myöskin huomattava, että Interin pelaajat onnistuivat lähes täydellisesti toteuttamaan Mourinhon taktiikkaa viime viikolla. Ei Camp Noulla tarvitse tapahtua kuin pientä herpaantumista vieraiden osalta ja peli voi hyvinkin kääntyä ilman suurempia poppaskonsteja Barcan hyväksi. Tottakai itse en laskisi mitään koskaan vastustajan epäonnistumisen varaan, joten toivottavasti Pep on edes koittanut reagoida tekemällä jotain muutoksia. On ne sitten avauksen pelaajavaihto tai pelin sisäinen taktinen muutos. Sanotaanko näin, että pettynyt olen Pepiin, jos Barcan keskikenttä on tuossa viime ajoilta tutussa Keita-Busi-Xavi muodossa huomennakin ja Barca hakkaa päätään vieläkin Interin keskikenttään.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Ei Camp Noulla tarvitse tapahtua kuin pientä herpaantumista vieraiden osalta ja peli voi hyvinkin kääntyä ilman suurempia poppaskonsteja Barcan hyväksi. Tottakai itse en laskisi mitään koskaan vastustajan epäonnistumisen varaan, joten toivottavasti Pep on edes koittanut reagoida tekemällä jotain muutoksia.

Tässäpä tämä olennaisin. Jos mennään samalla tavalla kuin viime viikolla ja vain toivoen että kyllä se vastustaja vielä sen virheen tekee kun jaksetaan jauhaa ja jauhaa niin noutaja tulee ja hyvin nopeasti. Eli kyllä se ensimmäinen asia on sen oman pelin parantaminen ja mieluusti aivan helvetisti. Lisäksi olisin varsin mukavaa ja tarpeellista jos Pep onnistuisi keksimään edes jotain uutta ja "yllättävää" tuohon pelaamiseen, jonka kymmenvuotias Jose Jr:kin (Josen poika) jo hahmottanee kuin vettä vain mikäli hyvän nimen lisäksi myös jalkapallolliset geenit jatkavat matkaansa suvussa kuten Josen ja tämän isän kohdalla.

Busihan huilasi viikonloppuna koko matsin Xereziä vastaan, joten eiköhän Sergio ole Interiä vastaan avauksessa varsinkin kun sekä Touré että Keita pelasivat täydet 90 minuuttia. Kolmannen paikan uskon menevän Keitalle sillä Iniestan puuttueessa malilainen on ollut Pepin ykkösvalinta tuolle tässä tapauksessa "box-to-box" -tontille. Toivotaan että näin ei ole, mutta pahaa pelkään.

edit. Pepistä pitää tosin vielä sanoa että miehellä on (osittain entisenä Camp Noun rakastamana seuralegendana mikä luo miehelle sitä pelivaraa enemmän ja samalla laimentaa sitä kritiikkiä) monesti ollut sitä munaa ja kanttia niihin koviinkin muutoksiin ja liikkeisiin, joten katsellaan.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, FC Barcelona
Barcelona lähtee tänään mielenkiintoisella kokoonpanolla liikkeelle:

Maalivahti:
Valdés

Puolustus:
Alves
Piqué
Touré
Milito

Keskikenttä:
Sergio
Keita
Xavi

Hyökkäys:
Pedro
Ibrahimovic
Messi

Saas nähdä mitä tulee, toivotaan parasta eli murskavoittoa!
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Jos vieläkään kukaan ei myönnä Barcelonan kokeneen vääryyttä ensimmäisen ottelun tuomariyöskentelyssä aiemmin mainitsemissani kohdissa tai tämän ottelun maalin hylkäämisessä, niin voin tappion tunnelmissa haistattaa teille kaikille pitkät vitut. Jos yksikin kyseenalaisista tuomioista olisi mennyt Barcelonan suuntaan, finaalissa olisi oikea joukkue eikä kääntäjän bussin parkkeeraajat.

Barcelona oli toki huonompi joukkue ensimmäisesää ottelussa, mutta oliko se 3-1 tappion arvoinen? Ja eikö bussia vastaan pelannut joukkiue olisi ansainnut 2-0 voittoa tänään?

Haistakaa vittu kaikki.

Suomen jääkiekkomestaruuden onneksi voitti parhaiten taistellut jengi. Henki voitti ansaitusti materian.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Että sellaista. Tällä hetkellä on aika tyhjä ja vittuuntunut olo. Barca siis voitti Interin Camp Noulla, mutta vain 1-0, joten Josen porukka kiitti ja kuittasi itselleen lipun finaaliin. Interhän pelasi juuri siten miten vierailijan Camp Noulla tulisikin jos vain joukkueen vahvuudet antamat sen myöten. Joukkue sumputti keskustan täysin tukkoon ja tällä kertaa myös osittain kiitos miesalivoiman valuivat todelllakin sinne Cesarin syliin. Mutta tämä toimi kuin junan vessa ja Inter jatkaa matkaansa. Itse en tästä pidä sitten alkuunkaan, mutta ei minun tarvitsekkaan. Riittää kun joku tykkää.

Barca oli aseeton. Piste. Tätä vielä korostaa se fakta että joukkue sai pelata sen noin tunnin miehen ylivoimalla Busin filmailujen seurauksena. Pitkälti tästä johtuen se jatkopaikka oli edes lähellä sillä jos Inter olisi pelannut koko pelin 11 miehellä niin tuskinpa olisi Barca saanut maaliakaan aikaiseksi. Inter oli toki hyvä tai siis loistava, mutta ei sekään selitä kaikkea sillä Barca oli myös aivan liian huono.

Barca puski aivan liikaa päätään Interin keskustan sumppuun ilman toivoakaan läpipääsystä tai tulihan se yksi maali sentään näin. Laitojen käyttö oli aivan liian huonoa vaikka leveyttä olikin mukavasti. Olisi kaivattu niitä nopeita puolenvaihtoja laiturille suoraan vauhtiin, jolloin Interillä olisi ollut todella kiire. Nyt ne tulivat taakse tai siis ylipäätään seisovalle miehelle, jolloin peli seisahtui jälleen. Lisäksi laidoilta puuttuivat tyystin (tai siis niitä olisi vain kaivattu enemmän) ne kunnon haastot ja seinät ja erilaiset pienet kombinaatiot parin tai useamman pelaajan kesken, jolla oltaisiin voitu päästä läpi kohti boksia. Nyt se meni siihen että laidalta annettiin toivoton huonolaatuinen keskitys ja oli Zlatania tai ei niin tiesihän sen miten siinä kävi.

Laadukkaat kaukolaukaukset loistivat myös poissaolollaan. Interin valuessa noinkin alas olisi ehdottomasti pitänyt saada aikaan laadukkaita tykityksiä. Nyt ne menivät minne menivät. Alves, Piqué, Keita etc.

Niin ja ne nopeat hyökkäykset. Nähtiinkö niitä? No ei. Toki ei näihin montaa paikkaa siunaantunut, mutta silloinkin se pelin käynnistäminen oli kuin rakkaustarinat vanhoissa kotimaisissa mustavalkoelokuvissa, eli pikku hiljaa hymyn kautta kädestä kiinni ja tunnin kuluttua nähtiinkin jo ensimmäinen halaus...nyt olisi kaivattu enemmän sellaista Levottomat elokuvasarjan tyylistä menemistä suoraan asiaan. Mutkat suoriksi ja elämä risaiseksi hei! No ei sitten olihan sitä sumppua varmasti kiva ratkoa. Kuin tekisi loputonta sudokua. Tai jotain...

Nopeiden hyökkäysten lisäksi se liike ylipäätään oli puutteellista. Tai siis olihan sitä nyt jonkin verran, mutta se oli sitä yksi kerrallaan ja ne pallottomien pelaajien toisiaan tukevat liikehdinnät puuttuivat. Tälläiset yksittäiset spurtit oli loppujen lopuksi Interin aika helppo pelata pois ja that's it. Lisäksi ja osittain tämänkin vuoksi ne etäisyydet olivat yhä liian suuria sillä jos tuollaista tiivistä sumppua yritetään purkaa lyhytsyötöillä niin näiden syöttöjen ei tulisi olla kovinkaan pitkiä. No näin ne syötöt tulivat lähes poikkeuksetta aina seisovalla ja vieläpä usein selkä kohti maalia (ei siis omaa) olleelle pelaajalle ja ongelma oli jälleen sama.

Xavi oli jälleen melkoisissa pihdeissä eli ei pystynyt ns. pelastamaan tilannetta. Nyt nähtiin aika surullisella tavalla se että mikä on miehen aseenkantajan Iniestan merkitys Barcalle. Viime keväänä oli varsin samanlainen nihkeät scheisse välierät Hiddickin Chelseaa vastaan, mutta niin vain Iniesta iski Barcan jatkoon. Okei hivenen ontuva vertaus kun se tilannekkin syntyi hivenen tuurin kaupalla, mutta kyllä ainakin itselläni oli Andrésia ikävä. Miehen mukana olo olisi varmasti vaikeuttanut Interin työtä. Nyt Xavi kiinni ja sitten katseltiin tekeekö Leo mitään. Nyt ei tehnyt vaan mies oli yhtä lailla pihdeissä varsinkin toisella jaksolla. Ensimmäisellä Kirpulle siunaantui vielä yksi todella makoisa kunniakuja.

Zlatanista voisi sanoa sen verran että eipä miehestä hirveämmin iloa ollut kun ei ruotsalaista kyetty hyödyntämään sitten ollenkaan. Pep ei ole oikein koko kautena saanut isoa miestä sovitettua tuohon Barcan perinteiseen sapluunaan siten ettei molempien niin joukkueen kuin miehen itsensäkkin pelaaminen olisi turhan väkinäistä. Joku varmasti sanoo ettei Zlatan ole ihan Barcan kaltainen hyökkääjä ja onkin osittain oikeassa, mutta itse ainakin näen miehelle paljonkin hyötyä varsinkin näitä parkkeerattuja busseja vastaan kun se pallon kuljettaminen maaliin ei tulekkaan kysymykseen kuten siis tänään, mutta tänään miestä ei vain kyetty hyödyntämään sitten alkuunsakkaan. Joskaan ei Zlatanin pelivirekkään ole vielä aivan paras mahdollinen sen viimeisimmän loukkaantumisen jälkeen. Lopussa mies sitten korvattiin Bojanilla ja ennen Piquén nostamista kärkeen nähtiin sitä tuttua kääpiöleikkiä vastustajan loistavasti pelannutta sumppua vastaan, joka ei siis todellakaan toiminut.

Muista sitten Piqué teki maalin ja oli muutenkin totutun hyvä. Se maalia edeltänyt suoritus oli vain mahtavaa pelaamista siis topparilta. Ai mikä puujalka? Pedro oli sähäkkä, mutta miehelle ei saatu pelattua palloa missään välissä vauhtiin, jolloin se teneriffalaisen paras ase jäi hyödyntämättä. Busi filmasi sen toisen keltaisen Mottalle ja sai jälleen entistä suurempia vihoja niskaansa ympäri Eurooppaa. Noin pelillisesti ihan ok reilu jakso minkä siis pelasi. Alves oli tutun vaisu. Piti leveyden hyvin, mutta...tosin eipä Danikaan saanut sitä palloa suoraan vauhtiin, joten siinäpä sitä. Keitasta jäi hivenen vaisu kuva. Ei oikein näkynyt hyvässä taikka pahassa. Samat voi sanoa Militosta ja Touréstakin, mutta he sentään pelasivat toppareina, joten tälle kaksikolle se on ihan hyväkin asia. Toisen puoliajan aluksi Militon tilalle tullut Maxwell ei myöskään hirveämmin näkynyt vaan ajautui todellakin sinne sumppuun mitä parhaimmissa määrin. Ibran tilalle tullut Bojan sössi yhden ns. varman maalin joskin sai myös pallon kertaalleen verkkoonkin, joskin Tourén "käsivirhe" esti sen suuremmat juhlat. Samassa rytäkässä Busin tilalle tullut Jeffren oli ihan sähäkkä, mutta hivenen väärässä pelissä. Se myönnettäköön. Hivenen turhan poikanenhan kaveri vielä on näin miesten peleissä. Valdés oli maalillaan suurinpiirtein työtön ja sai keskittyä puhtaasti kannustushuutoihin. Pelin jälkeen Victorilla oli sitten railakkaasti tuuletelleen ja lällätelleen Josen kanssa jotain sanaharkkaa, mutta näin käy kun tunteet purkautuvat puolin ja toisin.

Inter oli toki loistava. Eivät tehneet yhtään virhettä koko ottelussa ja lisäksi se tiiveys, liike ja uhrautuva joukkuepelaaminen oli upeaa katseltavaa, mutta kyllä Barcan tästä huolimatta olisi pitänyt riittävä voitto ottaa ja mennä jatkoon varsinkin miesylivoimalla. Nyt tuntui että sormi meni aivan liian helposti sinne minne sen ei olisi pitänyt mennä ja joukkueen valtasi todellinen epätoivo ja uskonpuute. Pep kehitti ihan kivoja muutoksia avauskokoonpanoon ja ottelun alla oli leveyden merkitystä selvästi painotettu ja lisäksi kolmen puolustuslinja oli ainoa ja oikea ratkaisu. Niitä puolenvaihtojakin nähtiin, mutta kuten sanoin laatu jättikin hivenen toivomisen varaa. Itse pelin aika niitä tarvittavia muutoksia ja reagointeja ei kuitenkaan nähty. Jälleen kerran, joten Pep jäi kyllä Josen varjoon. Valitettavasti.

Tuomareista ja tuomioista voi toki jossitella maailmantappiin asti, mutta ei se sitä tulosta kuitenkaan mihinkään enää muuta ja jos aina löytää sen päällimmäisen syyn jostain toisaalta niin eihän sitä voi koskaan voittaa mitään. Virheistähän se ihmisolento oppii jos on oppiakseen, mutta jos oma ylpeys ja ego ei anna periksi myöntää omia virheitä ja heikkouksia vaan aina on syy toisaalla niin ei sellainen koskaan mitään voitakkaan.

No kausi jatkuu vielä neljän pelin ajan La Ligan voimin ja mestaruus olisi ihan omissa käsissä. Pari pahaa vierasmatsia olisi vielä kuitenkin luvassa, joista toinen jo ensi viikonloppuna Villarrealia vastaan. Mielenkiintoista nähdä miten tämä putoaminen vaikuttaa ensi viikonlopun otteluun. Tuleeko tästä lisää virtaa ja näyttämisen halua vai näkyykö nyt koettu pettys todellakin jonkin sortin allennustilana? No se nähdään sitten lauantaina vaikka juuri nyt ei hirveämmin innostaisikaan ajatella koko ottelua. No josko se tästä vielä jossain välissä...
 
Viimeksi muokattu:

Sinisointu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jos vieläkään kukaan ei myönnä Barcelonan kokeneen vääryyttä ensimmäisen ottelun tuomariyöskentelyssä aiemmin mainitsemissani kohdissa tai tämän ottelun maalin hylkäämisessä, niin voin tappion tunnelmissa haistattaa teille kaikille pitkät vitut. Jos yksikin kyseenalaisista tuomioista olisi mennyt Barcelonan suuntaan, finaalissa olisi oikea joukkue eikä kääntäjän bussin parkkeeraajat.

Barcelona oli toki huonompi joukkue ensimmäisesää ottelussa, mutta oliko se 3-1 tappion arvoinen? Ja eikö bussia vastaan pelannut joukkiue olisi ansainnut 2-0 voittoa tänään?

Haistakaa vittu kaikki.

Suomen jääkiekkomestaruuden onneksi voitti parhaiten taistellut jengi. Henki voitti ansaitusti materian.

Joo mitä nyt Barcan pelaaja heitti yhden säälittävimmistä filmauksista mitä olen vuosiin missään nähnyt. Barcan maalikin oli vieläpä paitsio. Ja Interillä nimenomaan sitä henkeä oli. Taisteli melkein 70min yhden miehen vajaalla ja vei finaali paikan.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Suomen jääkiekkomestaruuden onneksi voitti parhaiten taistellut jengi. Henki voitti ansaitusti materian.

No eikö tässäkin pelissä käynyt juuri näin?

Koko viestiisi sen verran että jos tuolle tielle lähtee niin saa kyllä kulkea aika pitkän matkan eikä sitä tietä kotiin löydy siltikään. Aina voi jossitella, mutta ongelmana on vain se että jossittelemalla ei voiteta/voita yhtikäs mitään.
 

TML

Jäsen
Jos vieläkään kukaan ei myönnä Barcelonan kokeneen vääryyttä ensimmäisen ottelun tuomariyöskentelyssä aiemmin mainitsemissani kohdissa tai tämän ottelun maalin hylkäämisessä, niin voin tappion tunnelmissa haistattaa teille kaikille pitkät vitut. Jos yksikin kyseenalaisista tuomioista olisi mennyt Barcelonan suuntaan, finaalissa olisi oikea joukkue eikä kääntäjän bussin parkkeeraajat.

Ja jo kaiken lisäksi toisena vuonna putkeen Barcaa sorsittiin champparin välierissä! On kyllä käsittämätöntä miten vuodesta toiseen vastustajat saavat lahjoja Barcaa vastaan.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Zlatanista voisi sanoa sen verran että eipä miehestä hirveämmin iloa ollut kun ei ruotsalaista kyetty hyödyntämään sitten ollenkaan. Pep ei ole oikein koko kautena saanut isoa miestä sovitettua tuohon Barcan perinteiseen sapluunaan siten ettei molempien niin joukkueen kuin miehen itsensäkkin pelaaminen olisi turhan väkinäistä. Joku varmasti sanoo ettei Zlatan ole ihan Barcan kaltainen hyökkääjä ja onkin osittain oikeassa, mutta itse ainakin näen miehelle paljonkin hyötyä varsinkin näitä parkkeerattuja busseja vastaan kun se pallon kuljettaminen maaliin ei tulekkaan kysymykseen kuten siis tänään, mutta tänään miestä ei vain kyetty hyödyntämään sitten alkuunsakkaan.
Alusta asti ihmettelin tätä Zlatanin hankintaa. Eihän tollainen pelaaja millään sovi Pepin joukkueeseen, kun pallo pitäisi kuljettaa maaliin. Lisäksi kaveri on vielä yli 170 cm pitkä. Eto'o olisi sopinut tähän sapluunaan paljon paremmin.

Se on täysin totta, että tämänkaltaisissa peleissä Zlatania pitäisi pystyä hyödyntämään. Mutta jos joukkue jauhaa eri tyylillä 99 % peleistä, niin ei kai ne yhtäkkiä pysty sitä vaihtamaan taydellisesti. Ja helppo vastustajan on sekin eliminoida, kun on vain yksi targetti boksissa jos heitellään korkeita palloja. Lisäksi oikealta ei ainakaan ole odotettavissa minkäänlaisia kesoja, kun maailman yliarvostetuin pelaaja Dani Alves yrittää niitä heitellä. Messi ja Xavikin yleensä laittavat siitä keskeltä löysiä ja tarkkoja zippejä, mutta ei näiltäkään yleensä tule sieltä laidasta sellaisia kovempia ja tarkkoja, kun ei kuuluu pelityyliin.

Inter pelasi tänään kyllä erittäin viisaasti. Ehkä yksi hienoimmista taktisista suorituksista, mitä olen nähnyt. Ihmetyttää monien itkut tästä ja se, että ihmetellään, miksei Inter lähde kahden maalin johtoasemassa Camp Noulle pelaamaan iloista ja hyökkäävää jalkapalloa. Kyllä siellä on paljon työtä tehty ja käyty läpi, miten tämä peli tulee pelata. Barca voitti kaikki tilastot ylivoimaisesti, mutta ei siellä loppupeleissä kovin montaa vaarallista paikkaa ollut.

Neutraalein lasein katsoin peliä alkuun, mutta Sergion suoritus oli oksettavuudessaan jotain sellaista, mitä en ole vähään aikaan nähnyt. Tämän jälkeen sympatiat siirtyi Interin puolelle ja hyvä näin. Toivottavasti eri medioissa tulee Sergiolle kuittia ja toivoisin kyllä pikkuhiljaa, canalin studion tapaan, että UEFA/FIFA puuttuvat näihin älyttömyyksiin jotenkin.

Tuomarista on turha puida sen enempää. Motan tilanteesta tietysti punainen huutava vääryys, mutta huolimatta Sergion vammaisuudesta keltainen olisi pitänyt antaa. Tämäkin vähän siinä ja siinä, koska kontaktia ei ollut nimeksikään, vaikka pään seudulle osui. Siinä käsivirhetilanteessa katsoin livekuvasta heti, että päivänselvä käsivirhe ja varmasti suurin osa muistakin ihmisistä, ml. tuomari, näin teki. Edestakaisin kelailu osoitti, että käsi oli mahan edessä ja siihen osui, jolloin olisi ehkä voinut jättää viheltämättäkin. Mutta tuomari ei voi kelailla ja jotenkin pelitilanteessa näytti niin selvältä rikkeeltä, etteivät Barcankaan pelaajat suuremmin protestoineet. Maali oli tai ei ollut paitsio, hidastuksen kuvakulmasta sitä oli täysin mahdoton sanoa puoleen tai toiseen. Tasan nämä ja taktisesti parempi jengi meni jatkoon tästäkin otteluparista ilman apuja.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Alusta asti ihmettelin tätä Zlatanin hankintaa. Eihän tollainen pelaaja millään sovi Pepin joukkueeseen, kun pallo pitäisi kuljettaa maaliin. Lisäksi kaveri on vielä yli 170 cm pitkä. Eto'o olisi sopinut tähän sapluunaan paljon paremmin.

Se on täysin totta, että tämänkaltaisissa peleissä Zlatania pitäisi pystyä hyödyntämään. Mutta jos joukkue jauhaa eri tyylillä 99 % peleistä, niin ei kai ne yhtäkkiä pysty sitä vaihtamaan taydellisesti. Ja helppo vastustajan on sekin eliminoida, kun on vain yksi targetti boksissa jos heitellään korkeita palloja. Lisäksi oikealta ei ainakaan ole odotettavissa minkäänlaisia kesoja, kun maailman yliarvostetuin pelaaja Dani Alves yrittää niitä heitellä. Messi ja Xavikin yleensä laittavat siitä keskeltä löysiä ja tarkkoja zippejä, mutta ei näiltäkään yleensä tule sieltä laidasta sellaisia kovempia ja tarkkoja, kun ei kuuluu pelityyliin.

Mielestäni Zlatanin kaltaisen ison kärjen hankinta oli tavallaan juuri sitä mitä Barca tarvitsikin ettei homma lässähdä paikoilleen kuten kävi Frankin aikana, jolloin mikään ei muttunut ja kaikki siis aivan kaikki oppivat ulkoa miten Barca eliminoidaan. Jotain muutosta siis toivoin kesällä ja Zlatan oli sitä mitä sopivimmissa määrin. Lisäksi näitä busseja vastaan oli viime keväänäkin pahoja ongelmia ja oikestaan tuurinkin kautta se Chelsea kaatui ja kausi sai kuin saikin satumaisen päätöksensä, joten tälläiselle uudelle variaatiolle oli selvästi tilausta.

Zlatanin ongelma on hivenen se että mies elää hivenen liikaakin pallosta ja siten tulee sieltä kärjestä liikaa hakemaan sitä eikä ole enää siellä pelattavana ja hyödynnettävänä kuten pitäisi. Barca tarvitsisi sellaisen "David Villa -tyylisen" isohkon kärjen, jonka ei jatkuvasti tarvitsisi oikein hakemalla hakea niitä pallokosketuksia, mutta nyt joukkuessa on Zlatan ja tämän tulisi riittää.

En tarkoittanutkaan että vain tässä yhdessä ottelussa kaudessa pyrittäisiin hyödyntämään miehen tuomia vahvuuksia ja uusia ulottuvuuksia mm. kokoa muokkailtaisiin koko palettia ja peliajatusta aivan uudeksi vaan että sitä tehtäisiin ottelusta toiseen, mutta tällä kaudella tämä ei vain ole toteutunut kuin silloin tällöin. Ihmekös jos se ei tällöin sormia napsauttamalla onnistu silloin kun sen siis pitäisi onnistua.

Niin ja ei ne keskityspallot nyt ainoa tapa miehen hyödyntämiseen ole vaan hyvänä pallon suojaajana ja jakelijana miehestä olisi helvetisti apua mm. nopeissa vastaiskuissa, mutta kun nämä eivät Pepin taktiikkaan vain sovi kuten ollaan nähty. Sama toki toimii myös muutenkin hyökkäyksissä jolloin mies voisi jakaa ja jatkaa palloja joko suoraan (erilaiset seinät) tyhjään tilaan tai sitten taakse päin, josta esim. Xavi vapauttaa Zlatanin taakse syntyneeseen tyhjiöön (kun mies on vetänyt topparit mukanaan kauemmas vastustajan maalista) jonkun vikkelän vipeltäjän pahan tekoon.

Lisäksi mies sitoo isona kaverina puolustajia ja näiden huomiota itseensä varsin tehokkaasti, jolloin muille boksiin nousijoille siunaantuisi huomattavasti paremmin niitä tyhjiä tontteja, joita ei myöskään olla kyetty hyödyntämään läheskään niin hyvin kuin pitäisi (näissäkin olisi huimat mahdollisuudet ja varaatiot esim. jos vaikkapa Zlatan topparit mukanaan juoksisi kohti etutolppaa ja keskitys tulisikin kaikkien "yllätykseksi" kovana ja tarkkana takatolpalle Keitan kupoliin niin...). Toki tämäkin vaatisi juuri niitä kovia ja tarkkoja keskityksiä eikä mitään Marsin ja Jupiterin välille suunnattuja säähavaintopalloja mitä ne ovat tällä kaudella tupanneet olemaan aina silloin tällöin kentällä pysyessään.

Tässä nyt muutamia hyödyntämiskohteita miehelle, joita ei vain tällä kaudella olla kyetty toteuttamaan ja kehittämään läheskään riittävälle tasolle. Zlatanin kanssa ollaan pelattu erilaisia juoksupalloja jne. aivan liikaa kuin siellä kärjessä juoksisi yhä Eto'o tai sitten mies on laskeutunut aivan liian kauas kärjestä puhtaasti rakentamaan sitä peliä, joka on enemmän vain hidastanut ja sekoittanut sitä kuin parantanut sitä. Toivotaan että tähän saadaan sitten ensi kaudeksi muutos sillä muuten tämä siirto oli varsin onneton näin Barca vinkkelistä mitattuna.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Barca tarvitsisi sellaisen "David Villa -tyylisen" isohkon kärjen, jonka ei jatkuvasti tarvitsisi oikein hakemalla hakea niitä pallokosketuksia

Tuntomerkkeihin osittain ainakin sopiva henkilö havaittu Wolfsburgissa viime vuosina. Tuntomerkit 192cm pitkä, päällä jäätävä viimeistelijä, hyvä juoksemaan pystyyn, pystyy suojaamaan palloa ja viimeistelemään molemmilla jaloilla.

Ja ei, en usko että Barca hankkii, mutta kyllähän tuo aika tuhoisa kaveri olisi todennäköisesti Barcan kärjessä, jopa ilman sen toisen bosnialaisen syöttöjä. Jos vain oikein käytettäisiin niin kultaiset kengät voisi tehdä useammaksi vuodeksikin.

edit:Meinasin mainita Llorentenkin, mutta en oikein näe Barcan näköiseksi pelaajaksi. Toki täydentäisi hyvin pelityylin muutoksessa ja huomattavasti todennäköisempi hankinta kuin oma "vaihtoehtoni", jo kansallisuuden(siis sen espanjan) takia. Itse voisin ostaakkin Barcaan fantasiamanageroinnissa, mutta epäilen että Pep ei.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tuntomerkkeihin osittain ainakin sopiva henkilö havaittu Wolfsburgissa viime vuosina. Tuntomerkit 192cm pitkä, päällä jäätävä viimeistelijä, hyvä juoksemaan pystyyn, pystyy suojaamaan palloa ja viimeistelemään molemmilla jaloilla.
Baskimaalta löytyisi suunnilleen samanmittainen kaveri, maailman parhaita pitkien pallojen jakajia ja haltuunottajia. Puskee paljon maaleja, tekee niitä myös jaloilla. Suojaa hyvin. Lieviä puutteita pallokontrollissa ja potkutekniikassa.

Älkää vain saatana viekö pois.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Dzeko voisi olla pirunkin kova vahvistus Barcalle ja sopisi kieltämättä tuohon omaan kuvaelmaani varsin hyvin. Dzekon ongelmana on vain ettei kaikesta hyvästä huolimatta ole oikein riittävän mediaseksikäs Barcaan siis ainakaan vielä siis tuon hintaluokan hankinnaksi. Tämä on valitettavasti myös aivan liiankin suuri kriteeri näille Barcan hankinnolle, mutta minkäs teet kun niitä paitojakin tulee myydä jne. Llorente on mielestäni hivenen turhan hidas sillä Barcassa tarvitaan kärjeltä myös sitä nopeutta ja räjähtävyyttä aika laillakin mitä siis Zlatanillakaan ei liiemmälti ole.

Se lienee kuitenkin selvää että niin kauan kun Zlatan vaikuttaa seurassa ei Barca tule hankkimaan toista samanlaista hongankolistajaa ainakaan edellä mainitun kaksikon hintaluokassa (no ei ainakaan ensi kesänä) vaan seuraava kärkihankinta tulee olemaan enemmän Eto'on muistojen palauttelua nostalgia hengessä. Näin siis uskon. No se nähdään sitten kesällä miten uusi puheenjohtaja laittaa shown pyörimään.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Dzeko voisi olla pirunkin kova vahvistus Barcalle ja sopisi kieltämättä tuohon omaan kuvaelmaani varsin hyvin. Dzekon ongelmana on vain ettei kaikesta hyvästä huolimatta ole oikein riittävän mediaseksikäs Barcaan siis ainakaan vielä siis tuon hintaluokan hankinnaksi. Tämä on valitettavasti myös aivan liiankin suuri kriteeri näille Barcan hankinnolle, mutta minkäs teet kun niitä paitojakin tulee myydä jne.

Juuh, kuten todettua en usko Edinin hankintaan, mutta pitipähän vain mainita. Ja eihän tuo Barcalla onneksi sentään niin pahaa paitamyyntiostamista ole ollut kun jollain toisella Espanjalaisella seuralla Madridista.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Jos vieläkään kukaan ei myönnä Barcelonan kokeneen vääryyttä ensimmäisen ottelun tuomariyöskentelyssä aiemmin mainitsemissani kohdissa tai tämän ottelun maalin hylkäämisessä, niin voin tappion tunnelmissa haistattaa teille kaikille pitkät vitut. Jos yksikin kyseenalaisista tuomioista olisi mennyt Barcelonan suuntaan, finaalissa olisi oikea joukkue eikä kääntäjän bussin parkkeeraajat.

Barcelona oli toki huonompi joukkue ensimmäisesää ottelussa, mutta oliko se 3-1 tappion arvoinen? Ja eikö bussia vastaan pelannut joukkiue olisi ansainnut 2-0 voittoa tänään?

Haistakaa vittu kaikki.

Suomen jääkiekkomestaruuden onneksi voitti parhaiten taistellut jengi. Henki voitti ansaitusti materian.

Aika hieno avautuminen kyllä joukkueen kannattajalta, jonka ainoa maali oli hyvin vahvasti paitsion oloinen. Ainakin omasta mielestä lippu olisi pitänyt nousta.
 
Vaikka Zlatan ei olisikaan täydessä tikissä, ja ei sopisi välttämättä täydellisesti Barcaan jne jne... Niin silti minusta käsittämätön ratkaisu Pep.ltä ottaa mies vaihtoon, ja laittaa kaksi nallipyssyä pyörimään lisää sinne kulmiin ja kuudentoista rajalle.
Zlatan olisi kuitenkin ollut ainoa (ennen kuin Pique nostettiin ylös) jolla olisi ollut edes jotain palaa vääntää siellä Lucion ja viiden muun "topparin" seassa.

Nyt Barcan ryhmitys oli kuin tehty tuohon tehottomaan pyörittämiseen, ja sitä se oliskin voinut tehdä vaikka kolme peliä lisää, mutta kuudentoista sisään ei ollut mitään asiaa. Inter oli "tylsä", mutta toisaalta taas nerokasta Mourinholta. Ainoa tapa voittaa Barca.
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kiitos Josè!

Xavi oli jälleen melkoisissa pihdeissä eli ei pystynyt ns. pelastamaan tilannetta. Nyt nähtiin aika surullisella tavalla se että mikä on miehen aseenkantajan Iniestan merkitys Barcalle. Viime keväänä oli varsin samanlainen nihkeät scheisse välierät Hiddickin Chelseaa vastaan, mutta niin vain Iniesta iski Barcan jatkoon. Okei hivenen ontuva vertaus kun se tilannekkin syntyi hivenen tuurin kaupalla, mutta kyllä ainakin itselläni oli Andrésia ikävä
Iniesta ei Barcaa jatkoon iskenyt vaan sammakko Platini ja hänen puudelituomarinsa. Neljä pilkkua jäi The Bridgellä Sinisille viheltämättä, ennen nevehöödin kerran vuosisadassa tapahtuvaa tuuri maalia. Toivottavasti Platinia vituttaa vähintään yhtä paljon kuin Barcan kannattajia...katkeraa vuodatusta jatkuisi aiheesta pidempäänkin jos jaksaisi...

Viime kauden Barcelona-Chelsea matsi oli juuri sellainen, jonka odotin tästäkin tulevan. Muuten osuin oikeaan paitsi, että Chelsea sentään muutamaan otteeseen onnistui hätistelemään Barcankin maalia, toisin kuin eilinen Inter. Enkä usko, että ilman ulosajoa Inter olisi ollut yhtään sen vaarallisempi kuin oli eilen. Loistava matsi kuitenkin Josén Interiltä ja oikea joukkue jatkoon! Hieman kyllä minuakin ihmetytti, että miksi Barca ei pyrkinyt käyttämään enempää laitoja ja ajamaan sitä kautta sisään. Niistä olisi ainakin tullut flipperipalloja, jotka voisivat kimpoilla verkon perukoille tai sitten Inter olisi joutunut jossain vaiheessa rikkomaan pilkun arvoisesti. Toivotaan, ettei Argentiina joudu MM-kisoissa kohtaamaan samanlaista organisoitua puolustusta, kuin Interin eilinen oli, sillä silloin ei Messistä ole otteluja ratkaisemaan.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Neutraalein lasein katsoin peliä alkuun, mutta Sergion suoritus oli oksettavuudessaan jotain sellaista, mitä en ole vähään aikaan nähnyt. Tämän jälkeen sympatiat siirtyi Interin puolelle ja hyvä näin. Toivottavasti eri medioissa tulee Sergiolle kuittia ja toivoisin kyllä pikkuhiljaa, canalin studion tapaan, että UEFA/FIFA puuttuvat näihin älyttömyyksiin jotenkin.

Vähän sama täällä. Mielenkiinnolla odottelin maailman kiistatta parhaiten joukkueena hyökkäävän joukkueen jyräämistä. Pystyin olemaan jopa aika puolueeton alussa.

Sitten tämä oksetus pääsi taas vauhtiin. Voiko noin huono (pallollinen) pelaaja edes ehtiä filmaamaan näin paljon, kuin Busquets? Itselleni tästä jampasta on muodostunut kiistaton ykkösinhokki futiksen saralla. Illasta toiseen todella hienoa toimintaa. Ilman muuta kattojärjestöillä olisi nyt aika puuttua tuohon touhuun. Nyt tuli niin isoon ja kauniiseen matsiin tämä viimeisin Sergion erikoinen.


Sitten itse peliin.

Jose on kyllä loistava ukko. Taktiikan riemuvoitto. Ainoa järkevä tapahan tuo oli lähteä tähän matsiin rimpuilemaan mukaan. Passes completed oli Barcalle kai 555-59!! Onkohan UCL-ennätys, varmaankin on. Tuo ero kertoo pelin kuvasta kaiken oleellisen.

Yllättävän vähän silti a-luokan paikkoja Barcalle kasaantui. Messin veto ekalla jaksolla oli kyllä hieno, Leon trademark-kamaa. Siinä tuli kyllä sellainen torjuntakin, että oksat pois. Tokalla jaksolla pahin tuhlaus oli kiistatta tuo Bojanin paikka. Tuli ihan VdV omasta joukkueestani mieleen. Pedro, Xavi ja Messi olivat kaikki kyllä pettymyksiä, toki heidät myös varjostettiin tyylikkäästi pois.

Maali haisi kyllä kovasti paitsiolta, ja mielestäni tuo hylätty meni kyllä aikas oikein. Lopulta tuli jopa hyvä mieli, kun Valdes kiukutteli Joselle ja Keita itkeskeli jo pelin aikana. Sori nyt vaan, sen verran on La Ligassa tullut turpaan viime aikoina.

Omalla tavallaan eilinen oli kyllä huikea matsi. Tilastot kertovat tosiaan kaiken matsin erikoisuudesta.


OT: Argoilla on aika mielenkiintoinen nivaska kesällä. Onko Samuel vielä mukana mj-hommissa? Cambiassohan on omassa roolissaan huikea, Mascherano, Higuain, Kun, Messi. Saa nähdä mihin riittää..
 

bredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sjöblom.
Jos vieläkään kukaan ei myönnä Barcelonan kokeneen vääryyttä ensimmäisen ottelun tuomariyöskentelyssä aiemmin mainitsemissani kohdissa tai tämän ottelun maalin hylkäämisessä, niin voin tappion tunnelmissa haistattaa teille kaikille pitkät vitut. Jos yksikin kyseenalaisista tuomioista olisi mennyt Barcelonan suuntaan, finaalissa olisi oikea joukkue eikä kääntäjän bussin parkkeeraajat.

Kerrankin näin. Mites tuo viime vuoden Chelsea-välierä, satuitko näkemään? En ihan tarkasti muista että ketä silloin suosittiin mutta ei tuota Inter-otteluparia voi tuomarityöskentelyn piikkiin täysin pistää, toisin kuin tuon Chelsea-parin. Hyvällä tuomarilla Barcelona olisi jäänyt viime vuonna kolme pyttyä köyhemmäksi.
Jossittelua joo, mutta fakta on nyt se että Inter on finaalissa ja Barcelona ei. Haha.
 

Sambody

Jäsen
Tuomarista on turha puida sen enempää. Motan tilanteesta tietysti punainen huutava vääryys, mutta huolimatta Sergion vammaisuudesta keltainen olisi pitänyt antaa.

Mitä yrität sanoa? Siis, että keltanen olisi pitänyt heilahtaa tilanteesta, mutta koska Busi filmasi niin Mottankin olisi pitänyt saada jatkaa kahden keltaisen kanssa kentällä? Mielenkiintoista.

Mitä tuohon Zlatan keskusteluun tulee niin komppaan aikalailla Eageria. Tuollainen pelaaja vaan oli vähän pakkohankintakin ettei mene vaahtosammuttimien kikkailuksi pelkästään peli. Silti Pep ei jotenkin osaa vain hyödyntää ja ulosmitata sitä potentiaalia mitä svenssonista löytyy. Mitä vittua Pep!? Eilen oli juuri sellainen tilanne missä ei 170cm kärkiukot juhli sielä Samuelin ja Lucion pihdeissä ja 7 muun Inter pelurin ympäröimänä. Tottakai rakas managerimme menee ottamaan Zlatanin vanhasta muistista vaihtoon jotta saa yhden kääpiön lisää kentälle.

Sinänsä on kunnioitettava Interin pelaajia miten hirveesti he tekivät työtä ja kuinka kurinalaisesti noudattivat Mourinhon taktiikkaa. Silti kyllähän tämä tuntuu ihan paskalta hävitä tuollaselle pelitavalle missä 9 miestä seisoskelee korkeintaan 25metrin päässä omasta maalistaan viimeiset 70 minuuttia. Suurimman ajan pelistä Valdez oli kauempana omasta maalistaan kuin yksikään Inter peluri! Tai no eihän sille hävitty vaan voitto irtosi joten turha sitä on itkeä vaan keskittyä siihen missä finaalipaikka menetettiin. Ensimmäinen osaottelu oli kaikinpuolin hienoa jalkapalloa minun mielestä. Siinä Mourinho näytti neroutensa. Tukahdutti loistavasti Barcan hyökkäyspelin ja silti Inter oli alati vaarallinen, kun sai pallon.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...................
Siinä Dani Alvesin kaatumisessa boksissa ei ollut ainakaan yhtään mitään. Jos siinä oli Sneijderin toimesta kontaktia, niin oli todella minimaalinen. Oikea tuomio oli laputtaa kieriskelevää brassimuppettia tilanteessa.

Militon maali oli kyllä paitsio.

Edit: Ja mielestäni se Mottan ulosajo ei ollut edes keltaisen arvoinen rike. Huolimatonta heilumista Mottalta, mutta vapari korkeintaan ja pieni rauhoittelu tuomarilta olisi riittänyt.
 
Viimeksi muokattu:

pelikielto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä yrität sanoa? Siis, että keltanen olisi pitänyt heilahtaa tilanteesta, mutta koska Busi filmasi niin Mottankin olisi pitänyt saada jatkaa kahden keltaisen kanssa kentällä? Mielenkiintoista.
Motta sai suoran punaisen tuosta huitaisustaan. Jatkon kannalta siinä on pienehkö ero lentääkö kentältä suoralla punaisella vai kahdella keltaisella. Hienoa nähdä vaihtelua finalisteissa ja vielä hienompaa nähdä entisten seurojensa "hylköitä" molempien seurojen avainrooleissa kansallista sarjaa seuraavaksi tärkeimmässä kilpailussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös