Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Fanituotemyynti Liigassa

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana R.P.M. 12 000, 06.09.2012 klo 14.58.

 1. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Hienoa, saatiin uusi jäsen Ilves-perheeseen! :)

  Mutta jos tosissaan puhutaan, niin kesällä tämä alkoi jonkin verran näkyä jo katukuvassakin. Tai voihan se olla, että kiinnitin asiaan vain enemmän huomiota mutta mielestäni Ilves-vaatteita tuli entistä enemmän vastaan.
   
 2. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ihmetyttää muakin miten se on jopa noin suuri fanitavaran laatuun ja saatavuuteen nähden. Toki pientä parannusta sentään tuohon saatavuuteen on tullut kun parissa Citymarketissa on pieni nurkkaus jossa saa lippiksiä ja pipoja, mutta tarjonta hyvin heikkoa ja tuotteiden laatu heikkoa. Tuotteiden näkyvyys jos olisi esimerkiksi hallilla parempaa ja olisi enemmän tavalliselle kansalle suunattuja tavaroita joita voisi ihan arjessa kehdata käyttää niin eiköhän nuo paremmin kaupaksi menisi..
   
 3. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Tuossa pitää kuitenkin muistaa se, että pelkkä menestys ei takaa fanituotteiden menekkiä. Kun pelkkiä euromääriä tuijotetaan, niin merkittäviksi tekijöiksi laskisin seuraavat:
  - Seuran myyntipotentiaali. Pieneltä paikkakunnalta ei yksinkertaisesti löydy yhtä paljon potentiaalisia asiakkaita kuin isosta kaupungista. Samoin varsinkin Helsingin porukoilla ja Kärpillä ns. myyntialue ylittää kaupunginrajat aika selkeästikin.
  - Tuotteiden saatavuus, laatu ja monipuolisuus. Paska ei myy paljoa, tämä kohta on tullut jo Jatkoajastakin hyvin selville. Samoin jos myyntiä on vain hallilla ja netissä, niin varsinkin ns. heräteostoksien osalta seura häviää useammalla ja/tai paremmillla myyntikanavilla operoiville. Ja harvemmin pelkkä yksi huipputuote helvetin loistavalla myyntikoneistolla pärjää: euroja kasautuu myös muista tuotteista jos niitä on.
  - Tuotteiden "seksikkyys". SaiPa taisi myydä Lintnerin T-paitoja loppujen lopuksi yllättävän paljon. Samoin jonkun MG:n nimellä varustettuja paitoja (fani, T, jne.) on näkynyt Helsingin katukuvassa varsinkin ottelupäivinä reilusti.
  - Yleinen kilpailu. Ainakin itse väitän, että esimerkiksi Bluesin alhainen myynti johtuu osittain (toki ei läheskään täysin!) alueen kilpailusta. Espoossa HIFK myy reilusti ja taitaa jopa mainostaa enemmän, lähiseuduilla sekä Jokerit että HIFK ovat kovia sanoja ja muutkin lajit syövät kannatuspohjaa.
   
 4. mikse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
  Jokereiden fanikamat ovat olleet aikaansa jäljessä tai muuten vaan mauttomasti tai laaduttomasti suunniteltuja. En koko IFK:n valikoimaa ole käynyt läpi, mutta olen siinä uskossa, että kamat vaan ovat pääsääntöisesti tyylikkäämpiä. Lisäksi lisätään tähän eroon vielä IFK:n gameworn-paitojen myynti kauden aikana. Oliko hintana 250€ per paita ja taisi Granlundin paitoja tulla se kolmekin matsista parhaimmillaan. Kai noitakin jonkinverran suosituimmista pelaajista menee.
   
 5. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Sille joka kyseli tässä ketjussa seurannasta, niin jutussa viitattiin vanhaan tutkimukseen, joka on vuodelta 2006. Se löytyy myös Jokeriosiosta fanituotemyynnit-ketjusta.

  Kopioin sen sieltä tähän, kun en osaa linkittää:

  SM-liigaseurojen fanituotemyynti kaudella 2005-2006.

  1. HIFK 600000€
  2. Kärpät 550000€
  3. Tappara 402000€
  4. Ilves 250000€
  5. TPS 202000€
  6. Jokerit 150000€
  7. Ässät 139000€
  8. Blues 75000€

  Eli tuolloin oli vielä isompia eroja, mutta pääosin samansuuntaisia lukuja (ja kun moni ei varmaan nähnyt itse juttua, niin Kauppalehdessä monet seurat olivat ilmoittaneet nimenomaan salaavansa sen, kuinka paljon he saavat fyrkkaa myynneistä, eli kyse ollee siis juuri liikevaiihdosta, ei myynnistä, ja moni seura sanoi haluavansa jatkossa kasvattaa myyntiä turisteille ja maan rajojen ulkopuolelle)
   
 6. ilu Jäsen

  Lainaus:
  Mitä tällä yrität sanoa?
   
 7. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  eli jos viimeksi myynti oli 55 000 niin aika iso, joskin looginen pudotus viimeisimmän logovaihdon jälkeen. Tiedän useita Blueskannattajia jotka ovat ilmoittaneet etteivät osta yhtään fanituotetta johon on painettu seuran nykyinen logo. Olen joskus ehdottanut seuralle, että teettäisivät retropaitoja Kiekko-Espoo -logolla. Menisivät varmasti kuin kuumille kiville. Tietenkään en saanut edes vastausta s-postiviestiini.

  Logosta huolimatta tämän vuotiset pelipaidat ovat tyylikkäitä ja uskon että niitä tilataan huomattavasti viimevuotista enemmän.
   
 8. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Joo sori, eli siis ilmoitetut luvut oli esitetty liikevaihtona - ei tuloksena, eli voittona tai tappiona. Eli ei HIFK nyt tosta 1,1 miljoonaa pelaajaostoihin saa.
   
 9. MrBitter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Menee jo hiukan off-topiciksi, mutta menköön tämän kerran huvittavana anekdoottina.
  Ei nimittäin tainnut ihan liittyä Ilves-perheeseen tytär (tuolloin 5v) - sillä oppi keväällä kirjoittamaan ja kirjoitteli ahkerasti kaiken maailman lippu lappuja. Kerran sitten siivotessa löysin sellaisen tiukalle rullalle kiedotun paperin, ja mitä sieltä paljastuikaan kun avasin: erittäin huolellisesti (viisivuotiaan tekemäksi) piirretty Ilves-logo, jonka alla luki "ILVESS ON HUONO" ;)
  Mutta palatakseni hiukan vielä asiaankin: Ilveksen fanituotteet olivat kyllä hienoja, ja tosiaan kateeksi hiukan kävi niitä katsoessa... Ja sympatiat Ilvekselle, vaikkei nyt muuten mitenkään sydäntä liikauta, niin kyllä mä kunnioitan etenkin niitä faneja jotka jaksavat vielä kaiken perseilyn jälkeen.
   
 10. MrBitter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Eihän se Bluesin fanituotemyynti varmaan hirveän huikeaa ole, mutta tuli mieleen että voisiko tuossa olla niin että Blegin osalta onkin ilmoitettu seuralle tuleva raha, kun fanituotemyynnin on hoitanut eri firma? 55 tuhannen liikevaihdosta kun ei käytännössä tulisi yhtään mitään rahaa sisään... No, tiedä häntä.
   
 11. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Virallisena fanituotekirjurina tuoreimmat, viime tilikauden luvut, jotka oli jonkin aikaa sitten Markkinointi & Mainonta -lehdessä (ja joka nyt putkahti lehtipinosta vastaan). Piikkipaikka on vaihtunut ainakin ketjun aloittaneen Kauppalehden vuoden 2012 lukuihin nähden Tapparaan, mitä jutun yhteydessä korostettiin - mestaruuden merkitys on valtava. Samassa yhteydessä kirjoitettiin HIFK:n lukuihin huomiona, että siinä ei ole mukana oletettavasti miljooniin nousevat, mutta suurimmaksi osaksi ei HIFK:n kassaan kilahtavat elintarvikemyynnit Koffin (bisse) ja Estrellan (suolapähkinät) sekä Alkon kanssa (puna-, valko- ja kuohuviinit).

  Lukon myynnit ovat mielestäni hyvät, Kärppien hieman vaisut, ja kyllähän vakiintuneiden HPK:n, Jypin ja Pelicansin numerot on aika surkeat.

  Tappara
  750 000

  HIFK
  Yli 700 000

  Kärpät
  Yli 500 000

  Lukko
  300 000

  Ilves
  258 000

  SaiPa
  224 000

  Ässät
  201 109

  Kalpa
  200 000

  Sport
  150 000

  HPK
  135 300

  KooKoo
  130 000

  Pelicans
  120 000

  JYP
  110 000
   
 12. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti