Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Fanituotemyynti Liigassa

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana R.P.M. 12 000, 06.09.2012 klo 14.58.

 1. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kauppalehdessä oli tämän päivän kolmossivulla juttu fanituotemyynneistä ja siihen oli kerätty joukkueista tiedot, kuinka paljon myyvät tuotteitaan.

  1. HIFK: 1,1 miljoonaa
  2. Kärpät: 600 000 euroa
  3. Jokerit 500 000 euroa
  4. Kalpa: 386 000 euroa
  5. Ässät: 316 000 euroa
  6. Tappara: 300 000 euroa
  7. Lukko: 250 000 euroa
  8. Pelicans: 202 000 euroa
  9. Jyp: 200 000 euroa
  10. HPK: 100 000 euroa
  11. Saipa: alle 100 000 euroa
  12. Blues 55 000 euroa
  13. Ilves: "Tilinpäätös vahvistamatta
  Tepsistä ilmoitetaan että "ei tavoitettu"

  Aika kiinnostavaa luettavaa, varsinkin toi hifk:n ja jokereiden käppi, ässien kova myynti, jypin huono, ja varsinkin hpk:n kuulun fanikatsomon huono ostovoima. Eikä toi bluesin 55 000 nyt paljoa hurraahuutoja saane siellä. Samoin noi kysytyt tavoitteet tulevalle kaudelle oli aika eriskummallisia (monella ne oli pienemmät kuin viime kauden fanituotemyynti).

  Jutussa Junno kertoi, että aikoo tehdä Kärpistä koko Pohjois-Kalotin joukkueen Venäjää myöten...
   
 2. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  HPK:lla ei ole kuulua fanikatsomoa, siellä on sikakatsomo. Se tarkoittaa pariakymmentä mörrimöykkyä, jotka vittuilee vastustajalle (ja välillä omille), mukahauskuuttaa ja ovat kannustamatta suurilta osin silloin kun pitäisi. Sitten on suuri joukko mukananaurajia ja aika paljon normaalikannattajia. En tiedä mihin joukkoon kuulun, kun itse välillä siellä olen.

  Mutta vakavasti puhuen, Rinkelinmäellä ei ole pitkään aikaan viitsitty tunnustaa väriä, fanituotteiden muodossa tai muuten. Katsojille on jaettu tuhansia oransseja paitoja ilmaiseksi, mutta eipä niitä siellä katsomossa ole juuri näkynyt. Ei minullakaan Kerho-tuotteita ole, mutta käytännössä aina jotain oranssia. Varsinkin nyt kun oranssi on palannut, niin se värillä erottuminen olisi vieläpä helppoa.
   
 3. Kynäilijä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Stadin joukkueiden fanipaitamyynnissä on giganttinen ero HIFK:n hyväksi. Koska fanipaidat ovat suht kalliita näkyy ero selvästi myös euroissa. Jokerien olisi syytä alkaa näitä nykyisiä (hienoja) paitojaan kauppaamaan aluksi vaikka hieman alennetuin hinnoin, jotta paitojen ostamisen kulttuuria saadaan tarttumaan paremmin kannattajiin. HIFK-fanit pukeutuvat huomattavasti enemmän fanipaitoihin kuin esim. Eteläpäädyssä olevat HC-kannattajat, joilla on tyyliin kaulahuivit.
   
 4. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Olen erittäin mielissäni ja ylpeä Lukon luvuista. Ponnistaa se pienikin, vaikka johdon puolella on kaikenlaista tyrijää ja tyhjäntoimittajaa, jotka tuntuvat karsastavan rahan tekemistä. Miltä aikakaudelta nuo luvut on otettu?
   
 5. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Eikai tuollaisen "ultras"-ryhmän filosofiaan yleisestikkään kuulu fanipaitojen pitäminen? Kaulahuivit yleensä on ja varmaan jotain ryhmän omaa paitaa jne, mutta harvemmin kai tuolla "lutuurimaissakaan" pidetään mitään fanipaitoja katsomossa?
   
 6. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Lainaus:
  Lukolla tulee taatusti olemaan hurjaa kasvua noissa lehväslogon palattua. Nyt jo saa paljon uusia tuotteita lehväslogolla.
   
 7. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Viime tilikaudelta. Vertailun vuoksi mukana oli 2006 tehdyn vastaavan tutkimuksen luvut, joista selvisi, että esim. jokerit olivat nostaneet omaa summaansa huolella.
   
 8. Kynäilijä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ei kuulu ei, HIFK:lla ei tällaista porukka tietääkseni paljoa ole, vaan HC-kannattajillakin on Granlund/Peltonen/Karalahti paidat päällään katsomossa.
   
 9. Buffalo_1988 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tuo JYPin myynti on yllättävän hyvää kun miettii että ne tulee varmaan suurimmaksi osaksi pelipaidoista ja kaulaliinoista. Käykääpä katsomassa minkälaista kuraa meillä on myynnissä, niin ymmärrätte varmaan tuon tuloksen paremmin.
   
 10. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  KalPan tulos on kyllä yllättävän hyvä. Tosi pakkoa sanoa, että KalPalla on ollut paljon tuotteita ja esim. pipoja/lippalakkeja näkyy Kuopiossa paljon! Tuotteita on myös myynnissä muuallakin kun hallilla ja niitä on siksi helppoa ostaa.

  Nythän KalPan kaupassa näyttäisi olevan myös se kauan kaivattu keltainen lippalakki!
   
 11. Janders Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Näinpä... Nyt olisi taas ollut paikka rahastaa mestaruudella, mutta kun ei, niin ei.
  Hallin ulkopuolella arkielämässä ei tule pahemmin vastaan muita JYP-tuotteita, kuin jotain peruspipoja aina silloin tällöin.
   
 12. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  ...jotain tekemistä voi olla myös tuolla Eteläpäädyn (silmämääräisesti arvioidulla) ikärakenteella. Tuskin on jokaisella 13-16v räkänokalla varaa pelipaitaan. Ainakaan itselläni ei tuon ikäisenä olisi ollut. Jos vanhemmilta ei paitaa heru, niin se on sitten siinä.

  Itse en tiedä pitääkö väite siitä, että " hc/ultras-fanilla" ei edes kuulu olla pelipaitaa, paikkansa.

  Jos kuitenkin pitää, niin on suorastaan surkuhupaisaa tällaisten porukoiden perusjargonit jostain "oikein kannattamisesta" jne. Väriä siis ei saisi tunnustaa, kunhan kasvot peitetään kaulaliinalla?

  Ässistä ja Ässien kannattamisesta en sano mitään, mutta kehaistaan ainakin Hifk:n fanikulttuuria keväältä 2011: viimeisessä finaalissa lähes jokaisella vastaan tulleella fanilla oli päällään suosikkipelaajansa fani-/pelipaita. Oli upean näköinen tuo punainen katsomo ja selkeästi hienoin kiekkomuistoni, jos Ässien otteita ja pelejä en mukaan laske.

  Bluesin pieni fanituotemyynti nyt tuskin yllättää ketään. Tunnen monta muualla asuvaa porilaista, jotka säännöllisin väliajoin ostavat jotain pientä kivaa Ässien logolla varustettuna. Samaa voi sanoa Hifk-, Jokeri-, JYP- ja monista muista faneista.
   
 13. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Bluesin osalta ihan odotettu tulos, johon on kaksi syytä:

  1.Fanituotteet ovat niin surkeita, ettei niitä kehtaa ostaa varsinkaan niillä hinnoilla mitä niistä on pyydetty.

  2. Niiden jakelu on onnetonta, myydään käytännössä vain otteluissa (ja sielläkin myyntipiste oli viime kaudella usein lähes tyhjä) ja netissä. Espoossa on lukuisia liikkeitä joista saa IFK:n fanituotteita mutta ei Bluesin.

  Toki eihän ostajapotentiaalikaan ole valtava, sanoisin että johonkin 100-150 000:n tulokseen voisi olla ihan tyytyväinen.

  No, jos jotain positiivista niin uudelle Bluesilla ei ole tällä saralla mahdollisuuksia mennä kuin eteenpäin vaikka eivät tekisi mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 06.09.2012 klo 17.30
 14. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Iso respect ja hatunnosto IFK:n faneille! Yli miljoona seuran kassaan pelkästään fanituotteista on käsittämätön summa ja kukaan muu seura ei ole lähelekkään noita lukuja. HIFK faneja ei ole ikinä hävettänyt tunnustaa värejä.

  Kerhon myynti taas voisihan se olla isompikin. Sinne suuntaan tarvisi myös satsauksia ja fanikaupan kuvatkin voisi päivittää, kun lähes jokaisessa on Kolehmainen tai Roppo ja kun ei enää seurassakaan pelaile. Jonku hyvän hupparin kun toisi markkinoille niin ostaisin heti. Aikoinaan oli myös nätti lippis jonka ostin ja kulutin loppuun, mutta vastaavan tason päähinettä ei noista tuotteista löydy.
   
 15. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Ottaen huomioon kaupungin koon ja kannattajapohjan niin Lukon tulos on erinomainen. Varsinkin kun kettu-krääsä jäi monelta ostamatta. Odotan vielä parempia lukuja vuoden päästä.
   
 16. Flip#51 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Ero IFK:n eduksi ei tullut yllätyksenä, koska kuten yllä onkin jo puitu, teidän riveissä varsinkin pelipaitoja käytetään ihan eri innokkuudella kuin meillä. Tässä on Jokereilla paljon petrattavaa, vaikka on tietysti hyvä pitää mielessä IFK:n tuloksen olevan todella vakuuttava.
   
 17. eCiuj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Miksiköhän TPS ei mitään ilmoittanut? Tänä vuonna myydään kaulaliinoja kympillä jotta joku niitä ostelee. Viime kaudella fanipaitoja 50€.
   
 18. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Odotan innolla, että Jokereiden kauan ja hartaasti odotettu uusi ja upea fanimyymälä/nettisivu aukeaa ja uusia tuotteita on vaikka muille jakaa. Näin ainakin toivon. Muutamassa vuodessa sitten lähelle IFK:n lukuja.
   
 19. Kiikartorni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Anssi Rantanen
  Kyllähän nuo luvut suuntaa antavat mm. osiltaan menestyksen, mutta myös saatavuudenkin suhteen. Maakunnissa näkee ylivoimaisesti eniten juuri HIFK:n ja Kärppien matskua niin kaupoissa kuin ihmisten päälläkin.

  Rauman ja Porin lukemat eivät yllätä senkään takia, että tuotteita käytetään ja väriä tunnustetaan myös kiekkotapahtumien ulkopuolella. Etenkin Porissa joka toisella vastaantulijalla on Ässä-tpaita tai tuulitakki. Kirkossakin istutaan Patapipo päässä. Raumalla ei tule paljoa liikuskeltua, mutta veikkaan että tilanne on lähes samanlainen. Stadin tai vaikka Tampereen keskustassa liikkuvat "pukeutuvat" aavistuksen eri periaatteella.
   
 20. DiamondDoll Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Jesse Joensuu
  Hyvin näyttää Ässät vetävän. Viime vuosina fanituotteet ovat parantuneet ja sen huomaa myynnistäkin. Itsekin olen tuon Ässien verkkokaupan kautta useampaan otteeseen krääsää tilannut. Tuo tämän kauden uutuus, Ässät nalle löysi tiensä meikäläisen kotiin ukon vastustuksesta huolimatta. Tänään kävin taas heittämässä rahaa siihen suuntaan kun tilasin etukäteen joululahjat faijalle sitä kautta. :D

  Hifkin myynti on todella kunnioitettava. Isot propsit siitä faneille.
   
 21. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Toisaalta, jos näiden vanhemmat ovat jo ostaneet näille 200€ kausarin (vai paljonko sinne maksaa?), niin ei luulisi joku 50€ replica kovin suuri sijoitus olevan vaikka joululahjaksi jos sellaisen haluaa. Kyllä tässä mielestäni enemmän on kyse siitä ettei haluta niitä pitää päällä.
   
 22. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Nyt on oikeastaan aika monelta jäänyt suhteuttamatta nimet ja menestys siihen myyntiin. Esim. HIFK:n myynnissä näkyy Granlund, mestaruus ja MM kisat 100% varmuudella. Samaten voi aika moni laskea sellaiset pelaajat kuin Armia, Vatanen jne. eli ne oman kylän pojat jotka ovat menossa tulevaisuudessa NHL:ään tms. ja niistä kannattaa lähtee sitten laskemaan. Ihmetyttää kyllä tuo JYP:in tulos, koskapa menestystäkin on tullut.

  Sitten taas näitä taapertajia tyyliin SaiPa, HPK, Ilves, Tappara, Blues, niin tuota jälkimmäistä lukuunottamatta jolla nyt on muutenkin ongelmia yleisön kanssa, niin muutaman vuoden taaperrus ja jonkun sellaisen pelaajan paidan ostaminen ja talousalueen koko niin näkyy kyllä ja paljon.

  Henk. koht. voin sanoa että ei HPK:ssa ole kuin Rautiainen jonka paidan ehkä voisi ostaa, Louhi (T-73 varauksella)ollut viimeinen jonka paidan olisin huolinut. Muut olleet enemmän kauden-kahden ihmeitä ja sitten menneet menojaan, tultuaan alunperinkin ostettuina, tai sitten olleet niin floppeja ettei sellasen paitaa joka kuitenkin 100€ luokkaa kustantaa viitsisi enää myöhemmin päällään kantaa, noin kärjistäen.

  Että hankalahan noita on ihan suoraan verrata, mutta jos näitä joku joka vuosi keräisi niin olisi paljon enemmän osviittaa antavia asioiden suhteen.
   
 23. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Pitää kyllä antaa Ilvekselle tunnustusta tältä osalta. Tuotteiden laatu on parantunut viime aikoina huomattavasti ja valikoima on monipuolistunut. Sieltä löytyy nykyään ihan hyvännäköistä tavaraa, joita kehtaa päälleenkin laittaa.

  Kuvittelsin, että myynti on kasvanut parin viimeisen vuoden aikana huonoista otteista huolimatta.
   
 24. MrBitter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Täytyy sanoa että kun kävin viime kaudella kerran Hakametsässä lasten kanssa retkellä katsomassa Ilves-Blues-peliä, niin kyllä kävi kateeksi fanituotekauppaa katsoessa. Ostettiin sitten sieltä Ilves-sukat matkamuistoksi tyttärelle, kun piti niitä hienoina, vaikka muuten ollaankin tietty koko perhe blegiläisiä ;)
   
 25. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Omasta mielestäni tuo on vain vahvistusta perstuntumalle. En nyt halua ottaa kantaa siihen onko nuo luvut "oikein" vai esimerkiksi vain seuralle saadut tulot, mutta kovasti oma mielikuva sopii tuohon. Helmikuussa 2011 kirjoitin siitä, miten meillä fanituotemyynti on suoraan sanoen perseestä ja teitä perässä. Kun toinen hoitaa asiansa edes joten kuten siedettävästi, niin reilu ero tulee perseilevään kilpakumppaniin.