Ex-SaiPalaiset maailmalla

  • 1 490 344
  • 4 459

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Kyllä sitä itseäkin riipaisi ja syvältä kun Hämäläisen kanssa jatko väännettiin ja samalla arvasi sen tarkoittavan Flinckin siirtymistä muille maille. Melkoista puusilmäisyyttä jos ei nähnyt Maken olevan viime kaudella tekemiään pisteitä parempi. Ei kukaan olisi tehnyt Pitkäsen ja Kurosen kanssa parempia numeroita. Pisteitä enemmän on ikävä jäänyt sitä fyysisyyttä mikä tästä nykyisestä jengistä puuttuu.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Flinckhän on itse asiassa erinomainen kiekon kanssa. Ratkaisuissa on ajatusta eikä hän roiski kiekkoa. Eivät tehopisteet kerro aina koko totuutta. Ilveksessä Markku on saanut ansaitsemaansa roolia ja nousee koko ajan vahvemmin esiin. Plus ovathan ne taklaukset todella painavia. Hieno pelaaja.
 

ahal

Jäsen
Upea peli taas Andy Bernardilta, kuten koko ässäpakalta Porissa. Kauden parasta hokia ehdottomasti. En tiedä, pääsevätkö sputnikit moiseen lentoon missään vaiheessa. Ässät on erittäin vaikea voitettava kotonaan tällä kaudella. Ja Kilu Kiilholmakin jatkaa pisteputkeaan. Harmi, että Andy juuttui kakkoseksi SaiPassa. Jukureissakin näytti aikanaan, että säännöllisen peliajan myötä peli kulkee. Mutta näillä mennään.
 

ahal

Jäsen
Selasin hieman Elite Prospectia, ja silmään osui mm. Ilmari Pitkäsen tilastot. Tällä kaudella ketsuppipullo näyttää auenneen, Jokipojissa 5 maalia 7 matsissa ja Bluesissa 4+2 14 matsissa. Blues-vaihdokas Virkkusella toistaiseksi 4 maalia.

Ihan toiselta areenalta, Jaffalasta Jokerit-Shotsi -pelistä pisti silmään pieni kaveri, Mihail Anisin (Vjatsheslav Anisinin poika), 165 cm ja 69 kg. Isäkin oli aikanaan pelikunnossa vain 172 cm ja 76 kg. Eli kyllä näitä Järveläisen kokokaimoja löytyy vähän joka liigasta. Jokereissakin viiletti 70-luvulla nallipyssyketju Hiiros-Turunen-Kyntölä.
 

Bigg_Doggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ex-SaiPalaiset Ryan Glenn ja Dan Spang pelaavat Luganon paidassa Spengler-cupin.

Ketterään siirtyvät ex-SaiPalaiset Jarno Lippojoki sekä Sami Ryhänen.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Ryhänen oli muistaakseni ihan hyvä SaiPassa. Mihin se sitten katosi?
Eliteprospects.com - Sami Ryhänen

Melkoisen turneen on kaveri näköjään käynyt. Paukuttihan tuo aikanaan SaiPassa 56 otteluun 13+26. Sitten vissiin alkoi alamäki ja oikein ei tainnut tulla muissa seuroissa Liigassa riittävästi vastuuta.

Vissiin jossain brittien höntsäsarjassa paukuttanut pari kautta sitten 56: 29+65 = 94 :D
 

Bacon

Jäsen
Ketterällä alkaa olla ihan kova jengi kasassa Suomi-sarjan joukkueeksi. Mietin vain, että millä rahalla niitä pelaajia ollaan hommattu, kun eikös viime kaudella ollut rahan kanssa vähän enemmänkin ongelmia? Vai onkohan tässä SaiPalla jollain tavalla näppinsä pelissä, kun Ketterän nousu olisi molemmille seuroille kova juttu.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Niin tuo mainitsemasi "höntsäsarja" on Brittien pääsarja Elite Ice Hockey League.

No olisi kyllä mielenkiintoista nähdä, mihin lokeroon vaikkapa suomalaisten sarjojen keskelle moinen sarja uppoaa. Britannia kun on tunnetusti kova jääkiekkomaa. Onhan se voittanut Suomenkin maaottelussa joskus viime vuosisadan alkupuoliskolla. Olisikohan moisen sarjan huippujoukkueella mitään palaa mestiksessä vaiko Suomi-sarjako olisi kova mittari? Tiedä häntä.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Taidothan Ryhäsellä on ja aina olleet, mutta käsittääkseni sellainen Miikka Männikön tapainen ongelmapersoona luonteeltaan, ettei kauaa samassa seurassa ole viihtynyt.

Ketterän nousu ja mahdollinen yhteistyö SaiPan kanssa olisi tärkeä juttu Etelä-Karjalan jääkiekolle. Nythän varsinaista yhteistyöseuraa ei ole ja näitä Jääskeläisiä ja Huhtasia on pitänyt heitellä ympäri Suomea. Homman toimivuudesta voi katsoa mallia vaikka Jyväskylästä, jossa Akatemian kautta Liigaan on noussut useita nuoria pelimiehiä.
 

Bigg_Doggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ketterällä alkaa olla ihan kova jengi kasassa Suomi-sarjan joukkueeksi. Mietin vain, että millä rahalla niitä pelaajia ollaan hommattu, kun eikös viime kaudella ollut rahan kanssa vähän enemmänkin ongelmia? Vai onkohan tässä SaiPalla jollain tavalla näppinsä pelissä, kun Ketterän nousu olisi molemmille seuroille kova juttu.
Olihan niitä rahaongelmia. Nyt seuralla taitaa olla ns. "Sugar-Daddy", joka rahoittaa toimintaa ja saa varmasti vähennettyä osan sijoittamastaan rahasta omassa liiketoiminnassaan.
Pääosin Lappeenranta/Imatra -alueelta olevat pelaajat saavat kilometrikorvaukset ja käyvät ihan päivätöissä tai opiskelevat.
Ulkomaalaiset sekä muutama kotimainen pelaaja taitavat saada pientä palkkaa, enemmänhän pelaajat pelaavat rakkaudesta lajiin ja heidän ei itse tarvitse maksaa lisenssejä / varusteitaan.
 

Wolves

Jäsen
Olisikohan moisen sarjan huippujoukkueella mitään palaa mestiksessä vaiko Suomi-sarjako olisi kova mittari? Tiedä häntä.

No esim. CHL:ssä Braehad Clan tai Sheffield Steelers ei selvinnyt pudotuspeleihin, mutta se ei mikään yllätys ollutkaan. Sarjassa pelaa sen verran amerikkalaisia/kanadalaisia (Braeheadilla 11kpl, Sheffieldillä 13kpl), että veikkaisin joukkueen pärjäävän Mestiksessä ihan kohtuullisesti.
 

ahal

Jäsen
Venyttämällä himpun tämäkin nippelitieto voidaan sulloa tähän ketjuun. Ehkä kaikki eivät muista, minun ohellani, että nuorten mm-kisoissa 1987 pelasivat Suomen joukkueessa mm. hemmot Pekka Tirkkonen (f, SaPKo) ja Antti Tuomenoksa (d, Lukko). Peksi keräsi 7 matsissa tehot 6+3 ja AT 0+3. Tuolloin pikkujellonat saivat kultaa kaulaansa ja Peksi oli viidenneksi paras leijonapistemies (kärjessä Teppo Kivelä, Jukka Seppo ja Janne Ojanen 12 pisteellä).

Tirkkosen laaja kiekkokaari nuorten maailmanmestaruudesta monien muiden mestaruuksien ja kansainvälisen kokemuksen sekä maajoukkuepelien myötä ei voi olla näkymättä SaiPan nykyotteissa. Sikäli Peksi jättää kyllä isot saappaat täytettäväksi enkä kadehdi Santasen tehtävää yhtään. Pelimies hänkin, mutta varmasti joutuu kevyemmällä työkalupakilla matkaan. Apuvalkkujen tehtävä on sitten täyttää vajetta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En ihmettelisi, vaikka Peksi vielä joku päivä nähtäisiin A-maajoukkueen peräsimessä. Todella vankkaa kokemusta ja arvostusta kerää kyllä jatkuvasti ja muutenkin on jo mainetta ennestään.
 

ahal

Jäsen
Venyttämällä himpun tämäkin nippelitieto voidaan sulloa tähän ketjuun. Ehkä kaikki eivät muista, minun ohellani, että nuorten mm-kisoissa 1987 pelasivat Suomen joukkueessa mm. hemmot Pekka Tirkkonen (f, SaPKo) ja Antti Tuomenoksa (d, Lukko).
Aiheeseen liittyen oli tallella vielä videotakin. Peksi pääsee itse kertomaan fiiliksiä... YLE/urheilun arkistoja. Eli osattiin sitä ennenkin. Pelata ja hölmöillä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Onkohan Jere Pulli jo 24-vuotiaana entinen kiekkoilija? Ura ollut aikamoisessa syöksykierteessä SaiPasta lähdön jälkeen. Siirtyi Lappeenrannasta Turkuun, mutta siellä 57 ottelussa 0+2 ja -17 olivat sellaiset lukemat, ettei liigajäille ollut enää asiaa. Siirtyminen Venäjän kakkossarjaan VHL:ään, mutta sielläkin taisi olla haasteita, koska joutui jossain vaiheessa myös sieltäkin sarjaporrasta alemmas Kazakstanin liigaan. Tällä kaudella paluu Suomeen ja tryout Mestiksen lilliputtijoukkueeseen KeuPaan, mutta 7 ottelun jälkeen tuokin tryout on taidettu vähin äänin lopettaa, koska Pullia ei enää näy joukkueen pelaajalistassa.

Kiekkouran sijaan Pullilla taitaa nykyään olla enemmän potentiaalia seiskajulkkikseksi, koska kyseinen lehti on kertonut, että hän seurustelee nykyään kohujulkkis Maisa Torpan kanssa.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
No ei ne nuorelle miehelle huonoja ominaisuuksia ole jos pystyy seurustelemaan Maisa Torpan kanssa.

Kaikki ei pystyisi.

Mark Lee on kaiketi myös luopunut Sara Siepistä? Ainakaan hänestä ei ole ollut puhetta kun Roope Salminen, tai ainakin hänen kaulahuivinsa on ilmestynyt Saran kanssa samoihin kuvioihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös