Ex-SaiPalaiset maailmalla

  • 1 487 750
  • 4 455

pest

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lallin äänimäärä kertoo siitä, että lappeen Rantalaiset voi pahoin. No kai tuo sitten jonain huumorivaihtoehtona menee...

Eiköhän tuo äänestysprosentti kerro siitä vielä enemmän. Veikkaan, että Lallin uho hyytyy aika nopeasti kun huomaa kuinka vähän marginaalipuolueen edustaja voi mihinkään vaikuttaa.
 

ahal

Jäsen
Eme

Nyt täytyy iloita myös Kaksosen Elmerin puolesta, meni kurittamaan räpiköiviä pelsuja 2+1 tehoin (yle.fi/urheilu).
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Missä roolissa Kaksonen pelasi Saipassa? Tapparassa mies on vähän jäänyt jämäminuuteille, kun ylemmissä kentissä on aikamoista tunkua. Kolmannesta kentästä saattaa paikka jossain kohtaa vapautua, jos Haapala pistetään junnuihin kasvamaan korkoa.

Hieman kyllä on omalla kohdalla ainakin tullut ihmeteltyä, että miksi Kaksonen Tapparaan hankittiin tai miksi hän tänne tuli, kun kärkikentistä väkeä jo hyvin löytyi.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Missä roolissa Kaksonen pelasi Saipassa?
Pitkään pelasi SaiPassa nelosketjussa mutta varsinkin viimeisenä vuotenaan pääsi kakkoseenkin kokeilemaan useamman pelin. Tilastojakin tästä voisin jossain vaiheessa tsekata, koska alkoi itseänikin kiinnostamaan.

Eme olisi varmasti tälle kaudelle ollut lähtökohtaisesti kakkosketjun miehiä mutta tie vei Tampereelle.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Tyler Redenbach on alkukauden asiallisten esitysten jälkeen palannut tasolleen HIFK:ssa. Nyt on 9 tai 10 peliä putkeen pelattuna kiikaritehoin, jullit keskustelevat Tyllerön edesottamuksista ja varsinkin edesottamattomuuksista täällä.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Muuan A-P Selin keikkuu SaiPa-tason materiaalilla liigan piikkipaikalla. Huippuvalmentaja, kuten tiedossa jo olikin. Nyt näyttäisi homma natsanneen ja tuloksena iso boooooom. Haters gonna hate.
 

ahal

Jäsen
Mietin samoja asioita ja tulin päätelmään, että Atu kävi oman valmentamisen korkeakoulunsa Lappeessa ja nyt diplomityö poikii huikeaa tulosta. SaiPassa joku palikka puuttui koko ajan, mutta Hämeessä näyttää heti natsanneen. Eikä siinä mitään, joukko entisiä sputnikkeja saa samalla maistaa menestyksen makua. Siitä olen pelkästään iloinen, eikä menestys ole nykysputnikeiltakaan yhtään pois.

Jos Kerho jatkaa noin kevääseen, eikä SaiPa pääse pleijareihin, niin hämäläisten bandwagon olisi varteenotettava vaihtoehto :).
 

atsku

Jäsen
Muuan A-P Selin keikkuu SaiPa-tason materiaalilla liigan piikkipaikalla. Huippuvalmentaja, kuten tiedossa jo olikin. Nyt näyttäisi homma natsanneen ja tuloksena iso boooooom. Haters gonna hate.

Ai, milloin Antti Miettisen tai Eric Fehrin kaltaisia peruspelaajia on SaiPassa ollut Selinin aikakaudella? Kerhon kunnon lentoon lähtö ajoittuu nimittäin juurikin noiden kahden pelaajan ilmaantumisen aikoihin. Tuulolan ja Lintnerin voin hyväksyä vertaiseksi keskenään.

Totuushan on, että Kerholla on tällä kaudella materiaaliltaan SM-Liigaan melko hyvä joukkue. Kesällä se ei sitä vielä ollut, mutta hankintojen jälkeen joukkue on paperilla melko kova.

Santavuori, Viitaluoma, Fehr, Luomala, Piispanen, Saarinen ja Miettinen olisivat lähtökohtaisesti SaiPassa kaikki ykköskentän miehiä.

En halua viedä Seliniltä mitään pois, hyvin on mennyt Hmlssa, mutta joukkue ei ole SaiPan malliin kasattu, siihen oli pakko puuttua.

Tässä kohtaa taisi olla win-win tilanne, SaiPa voitti ja Selin voitti, kun siirto kerhon peräsimeen tuli ajankohtaiseksi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Hyvä valmentajahan Selin on. Ei ole sattumaa, että HPK on pelannut materiaaliinsa nähden yläkanttiin. Ei ole sattumaa, että Selin valittiin maajoukkueeseen. Ei ole sattumaa, että niin monet SaiPasta vapautuneet pelaajat halusivat seurata Seliniä Hämeenlinnaan.

Atu sai Lappeenrannassa joiltakin tahoilta niskaansa ansaitsematontakin kuraa, joten hienoa nähdä, että nyt Hämeenlinnassa Atu on saanut arvostustakin.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Koomista touhua. Vaikka HPK voittaisi mestaruudeen, niin ei se muuttaisi Atun SaiPa-vuosia kullaksi. Pitkä projekti ja tulos lähes nollan tasoa. Ja sitten tähän ne liirumlaarumit, että vei SaiPan peliä kiekollisempaan suuntaan, jne.

Onneksi Selinin aikakausi on ohi. En halua muistella.

Mietin samoja asioita ja tulin päätelmään, että Atu kävi oman valmentamisen korkeakoulunsa Lappeessa ja nyt diplomityö poikii huikeaa tulosta. SaiPassa joku palikka puuttui koko ajan, mutta Hämeessä näyttää heti natsanneen.

Samaa mieltä. Selin käväisi SaiPassa opettelemassa valmentamisen perusteet. Väitän että jokaisessa muussa seurassa olisi kärsivällisyys loppunut siinä oppiprosessissa kesken, mutta ei kuitenkaan täällä.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Koomista touhua. Vaikka HPK voittaisi mestaruudeen, niin ei se muuttaisi Atun SaiPa-vuosia kullaksi. Pitkä projekti ja tulos lähes nollan tasoa. Ja sitten tähän ne liirumlaarumit, että vei SaiPan peliä kiekollisempaan suuntaan, jne.

On aivan totta, ettei Selinin pitkän projektin aikana tuloksellisesti saatu mitä kaivattiin. Ei sitä tässä kukaan kiistä. Mutta hänen aikakaudellaan jokainen jääkiekkoa ymmärtävä ihminen taatusti ymmärsi, että mies on erinomainen valmentaja ja ihmisjohtaja. Vai onko Jukka Jalonen paska koutsi sen perusteella, että 2009 ja 2010 flopattiin MM-kisoissa (+Olympialaisten välierän sulaminen)?

Selin teki SaiPassa hyvää työtä, muttei tarpeeksi hyvää jotta voisi sanoa miehen onnistuneen tuloksellisesti. Fakta on kuitenkin, että Salcidon ja Niemisen kehuma huikea joukkuehenki on ainakin osittain ellei jopa suurimmalta osin peräisin nimenomaan Selinin aikakaudelta.

Mutta en minäkään enää muistele Selinin aikakautta. Huikeaa duunia on Tirkkonen tehnyt, ja hänellä on ilmeisesti se viimeinen ässä hihassaan joka Seliniltä puuttui.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mutta en minäkään enää muistele Selinin aikakautta. Huikeaa duunia on Tirkkonen tehnyt, ja hänellä on ilmeisesti se viimeinen ässä hihassaan joka Seliniltä puuttui.

Täsmälleen näin.

Mutta loppupeleissä vain tulos ratkaisee (menee toistohuumorin puolelle). Selin ei ollut voittava valmentaja. Sitä jaksan toitottaa koska mielestäni se on helvetin tärkeä "ominaisuus" valmentajalla. Tirkkosen ollessa puikoissa, SaiPa kääntää poikkeuksetta tasaiset matsit maalin voitoiksi. Selinin aikana kävi juuri toisinpäin eikä sitä voi selittää pelaajamateriaalilla, koska ei se ole tällä hetkellä merkittävästi parempi. Silloin ei lohduta vaikka pelitapa olisi osittain kunnossa kun henkisesti ollaan täysin häviäjiä valmentajaa myöten.

Selin kyllä kehittyi SaiPa-vuosinaan silminnähden. Alkuaikoina Selin oli kuin toteemipaalu matsien ajan ja aikalisän ottamiseenkin oli suuri kynnys. Loppuaikoina taas reagoitiin heti aikalisällä tai muulla toimenpiteellä kun homma näytti lähtevän lapasesta. Eihän se välttämättä auttanut, mutta kuitenkin jotain yritettiin mikä oli varsin jees. Myöskin maalivahdin vaihto tehtiin, jos tarvittiin lepoaikaa jollekin kentälle pelin loppupuolella, jne. Vilttiinkin heitettiin nimeä pahemmin katsomatta, jos ei asenne mielyttänyt.

Pelitavasta sen verran, että ainakin 2011-2012 oli riittävän yksinkertainen sapluuna, jota joukkue toteutti kohtuu hyvin. 2010-2011 sortui ehkä yrittämään liian kiekollista pelitapaa, mutta muuten kyllä Selinillä on pelissä ollut taustalla joku järki mukana. Eri asia miten sai sitä pelaajat välillä toteuttamaan.

Summarum: Selinistä on kehittynyt (SaiPan ansiosta) liigatason valmentaja. SaiPassa ei natsannut eikä ollut alussa täysin valmis pestiin, mutta vuodet koulivat miestä. Tuloksellisesti epäonnistui karmeasti, ei kertaakaan pudotuspeleihin. Toi kuitenkin myös hyviä elementtejä SaiPaan. Jatkoi SaiPan perinteitä työteliäänä joukkueena ja toi ripauksen lisää kiekollisemman pelin elementtejä.

Eli kai tässä on enää turha pitää mitään "Selinin omat vs. Selinin viholliset" -vastakkainasettelua yllä. Kaikki ovat osaltaan oikeassa.

Ei tässä mitään uutta tullut, oli silti pakko kirjoittaa samat jargonit terapeuttisessa mielessä.
 

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Kyllä Atun aikaisemmat opit heijastuvat aika selvästi Hämeenlinnassa. Kymmenen kertaa on venytty jatkoajalle, tahti alkaa olemaan sama kuin Saipalla aikaisempina vuosina, tosin sillä erotuksella että Kerho on nämä kääntänyt kahta lukuunottamatta voitoiksi.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Aika paljon olen samaa mieltä Selinistä kuin aiemmat kirjoittajat. Selin nousi SaiPan komentosillalle Mällin tenniskoomailujen takia raakileena, ja jostain syystä valmentajaa ei myöhemmin vaihdettu vaikka kaikki katastrofin ainekset oli monesti kasassa. Taloudellinen tilanne varmaan vaikutti aika paljon, ja pitkät sopimukset. Selinille tarjottiin kuitenkin dream teamia ja the kautta mutta mitään konkreettista menestystä Selin ei SaiPan päävalmentajana saavuttanut.

Hyvä koulu se on kuitenkin Selinille näyttänyt olevan, maksumiehenä toimi kuitenkin Saipalaiset, joille menestystä olisi suonut aiemmillakin kausilla. Samoin Jamon eväät oli kyllä nakerrettu aika viimeiseen muruseen loppuaikoina, olisi kiva tietää mitä annettavaa näillä kahdella kaverilla SaiPalle viimeaikoina oli.

On vähän tyhmää väittää että Punaposkipekka olisi tullut juhlimaan valmiiseen pöytään Selinin tekemälle kattaukselle. Täysin ansioita Selinin toiminta ei tietenkään ole SaiPassa ollut, mutta rauhassahan hän siellä sai häärätä ja liian kauan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jokainen ei ole profeetta omalla maallaan, vai miten se sanonta meni. Selinillä on palaset loksahtaneet kohdallaan kerhossa ja syitä voi miettiä. Ehkä ympäristö on sopivampi, tiedä näistä. Kyllähän Selinillä SaiPan kanssa alkoi alkuvuodesta kulkemaan erittäin hyvin, mutta kuten tiedämme, hiukan liian myöhään. Olihan niitä hyviä jaksoja muitakin SaiPan peräsimessä, mutta kokonaisuus ei ihan toiminut.

Ei minulla Seliniä vastaan mitään ole henkilönä edelleenkään ja hienoa, että saa valmentajana onnistumisia. Toki lievää katkeruutta on mielessä, että miksi ei noin huikeasti mennyt meillä? Oliko vikaa sitten myös meidän organisaatiossa jollain tapaa?

No, ne on menneitä ne. Keskitytään tähän hetkeen. Toivotaan, että Peksin kirjan sivut pysyy järjestyksessä koko kauden, eikä ensi vuonna tule pelillistä romahdusta.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Jahans ja nyt sitten vissiin tapahtui se, mitä hieman ounasteltiin, eli Tyler Redenbach on saanut lähtöpassit IFK:sta, tai näin ainakin jatkoaika.comin siteeraama MTV3 kertoo:

MTV3: Redenbach ulos HIFK:sta - SM-LIIGA - 23.11.2012 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Seura ei asiaa vielä ole virallisesti vahvistanut. Jännä hahmo kyllä, kuitenkin käsittääkseni ihan pelimanne kyseessä, mutta eihän täällä liigassa millään surffailulla pärjää, kun tähtiä on vähän ja rouhijoita sitäkin enemmän. Siis tarkoitan, että työnteon tulee tässä sarjassa maistua jokaiselle. Noh, eläkerahoja hankkimaan jonnekin "helpompaan" liigaan. :)
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voitaisiin ottaa Reetu meille jakelemaan namupasseja Giliatille ja kumppaneille!
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tappara vs Pelicans
  • 1.84
  • 3.85
  • 3.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös