Ex-Kerholaiset

  • 1 564 931
  • 5 555

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Silloin kyllä jopa ihan aiheesta. Harvemmin näkee tuollaista loikkaa, mitä Juuso otti siirtyessään Jyppiin. Oli sarjan parhaimpia pakkeja.

Täällä on pitkä perinne siinä, että nuoret - varsinkin pakit - haukutaan järjestäin. Sitten moni niistä onkin kohta paljon kovemmissa sarjoissa tai ainakin isossa roolissa kilpailevissa liigaporukoissa. Lista on pitkä. Ja joskus arvostelu on aika kohtuutonta. Puurulaakin haukuttiin, vaikka veti parikymppisenä Kerhossa 27 pudotuspeliä reilusti lähes 93,5 torjuntaprosentilla ja oli tuolloin parempi maalivahti kuin samanikäinen Pekka Rinne. Ja liigan veskarilista oli silloin muutenkin kova. Nuoret, varsinkin isokokoiset pelaajaat, tarvitsevat usein aikaa ja sitä vain ei tahdota millään ymmärtää. Täällä tullaan vielä itkemään Latvalankin perään, kun Mika ei kiinnittänyt pitkään sopimukseen.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täällä on pitkä perinne siinä, että nuoret - varsinkin pakit - haukutaan järjestäin. Sitten moni niistä onkin kohta paljon kovemmissa sarjoissa tai ainakin isossa roolissa kilpailevissa liigaporukoissa. Lista on pitkä. Ja joskus arvostelu on aika kohtuutonta. Puurulaakin haukuttiin, vaikka veti parikymppisenä Kerhossa 27 pudotuspeliä reilusti lähes 93,5 torjuntaprosentilla ja oli tuolloin parempi maalivahti kuin samanikäinen Pekka Rinne. Ja liigan veskarilista oli silloin muutenkin kova. Nuoret, varsinkin isokokoiset pelaajaat, tarvitsevat usein aikaa ja sitä vain ei tahdota millään ymmärtää. Täällä tullaan vielä itkemään Latvalankin perään, kun Mika ei kiinnittänyt pitkään sopimukseen.
Tämä. Juurikin mietin samaa, kun luin Vainion Sveitsin sopparista. Kannattajien maltti ei riitä kyllä yhtään. Tietysti optimaalisessa maailmassa nuoren talentin viereen olisi aina laitettavissa joku hieno mentori tyyliin Laatikainen, niin virheiden määrä vähenisi luultavasti nopeasti. Mutta toisaalta, aika usein puolustajan kypsyminen juniorisarjoista tasaiseksi suorittajaksi kestää vähintään sen kolme täyttä kautta liigaa. Puolustajan heikot jaksot näkyy taululla ja silmissä erilailla kun sen nuoren hyökkääjän, joka surffailee niin ja näin puolet kausista - "ei nyt vaan oo uponnut".

Joukkuepeli ja henkilökohtainen kehitys oli sensaatiomaista keväällä 2019. Ne nuoret pakit saivat käytännössä kaikki rapaa sillä tai edelliskaudella, Almari, Lindgren, Niemeläinen, Karjalainen, huhhuh.

Ja Nikkilä. Nikkilän, J.Tuulolan ja Vainion, näiden omien poikien suuntaan heitetty paska vuodesta toiseen täällä oli täysin kohtuutonta. Vaatimustaso oli jossain parempi kuin Teppo Numminen tasolla ja kun ei kaksykkösenä ollut joukkueen kirkkain tähti oli kasa sitä itseään. Ja vaikka kaksi näistä oli TOP2 pakkeja yhdellä tai useammalla kaudellaan, paska lensi silti. Johnstonia kyllä ymmärretään.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Ja Nikkilä.
Petterin kohdalla täytyy muistaa että mestaruuskaudella Petteri ei ollut enää junnu, vaan 26-v. 250 liigapelin pakki. Eli käytännössä urallaan samassa tilanteessa kuin Pelli nyt. Silloin mielestäni voi jo pelaajalta jotain vaatia. Onko niskaan tullut kura ylimitoitettua? Varmasti on. Onko se ollut täysin aiheetonta? Ei. Muistaakseni Pendokin tästä aikanaan huomautti että kuinka kauan voi pelaaja mennä junnustatuksen taakse.

Nikkilä, Vainio, Latvala, Tuulola. Kaikkia nähdäkseni vaivasi sama ongelma Kerhopaidassa, otteiden epätasaisuus. Huippuvaihtoa saattoi seurata aivan täysi katastrofivaihto.

Jonin kohdalla tietysti tie onnistumisiin ei ollut kovin lähtökohdiltaankaan kovin ruusuinen. Voi vain kuvitella kuinka valtavat paineet on pelata pakkina Kerhossa, selässään Tuulola #36. Varsinkin kun ura alkoi seuralegenda-isän rinnalla huikealla spin-o-rama -maalilla. Sitten alkoivat kasvukivut. Viimeisellä Kerho-kaudella muodosti jo O.Mannisen kanssa oikein solidin pakkiparin. Mutta halusi sitten lähteä kokeilemaan siipiä muualla, mikä on nuoren pelaajan kohdalla tietysti ihan luonnollista. Eikä Joni Kerhoa ole hylännyt, tuskin muuten olisi Kerhoa edustanut siinä eLiiga-viritelmässä. Jonin uskon palaavan vielä oranssiin, aika ei vain ole ollut sille vielä kypsä.

Vainion pelatessa en vielä Jatkista aktiivisesti käyttänyt joten en tiedä hänen saamastaan kohtelusta, mutta siellä taisi myös sukset mennä ristiin myös Kerhon silloisen seura/valmennusjohdon kanssa. Muistan vain sen hyvin intensiivisen tuijotuksen Kerhon penkille kun painoi coast-to-coast -maalin Kerhon verkkoon Bluesissa pelatessaan.

Nikkilä on henkilökohtaisesti yksi ristiriitaisimpia tunteita herättäviä pelaajia itselleni. Usein turhautti hyvin paljon, mutta myös pelaaja jonka onnistumisista tuli aidosti oltua iloinen. Ehkä siksi että varsinkin nuorempana niitä epäonnistuneita laukauksia tuli ihan liukuhihnalta. Samoin ne pitkät syötöt, useita upeita avauksia jotka johti läpiajoihin ja maalipaikkoihin... mutta usein myös omaan päähän. Verkkokalvoille on erityisesti piirtynyt se yksi avaus oman maalin takaa sille ainoalle vastustajlle sinisellä, johon ratkesi se yksi CHL-peli. Kaikesta huolimatta Nikkilä mahtuisi aina mun Kerhon pakistoon. Ei kuitenkaan ihannetilanteessa olisi se ykköspakki, sillä en näe että mestaruuskauden Nikkilä on se aito taso. Enemmänkin sellainen 2-5 maailia ja n.20 syöttöä kauteen on se taso.

Täytyy tosin myös rehellisyyden nimissä sanoa, että Nikkilän tekemä maalia Kerhoa vastaan ei syönyt samalla tapaa sisältä kuin esim. Paajasen vastaava. Lähinnä vain otti päähän koska muisti kuinka monta kertaa ei tehnyt vastaavassa tilanteessa Kerho-paidassa.

Summa summarum, on hienoa nähdä että näillä omilla pojilla kulkee. Aina sen toivoisi tapahtuvan Kerhossa, mutta ei se vaan ole aina mahdollista.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Nuoret, varsinkin isokokoiset pelaajaat, tarvitsevat usein aikaa ja sitä vain ei tahdota millään ymmärtää.

Juuri näin - tosiaan isokokoisilla nuorilla pakelilla liikkeen sekä fysiikan rajoitukset näkyvät raakileina, kuten ne ovat näkyneet ajan mittaan esimerkiksi Niemeläisellä ja Latvalalla.

Toinen ryhmä ovat selvästi kiekolliset nuoret pakit, kuten taannoin Vainio, Nikkilä, Lindgren ja J. Tuulola. Jotta he voivat kehittyä luontaisten kiekollisten ominaisuuksiensa kanssa, heidän pitää antaa pelata kiekollisessa roolissa virheitä pelkäämättä. Silloin virheitä automaattisesti myös tulee, mutta juuri ne taas kehittävät pelaajaa. Jokainen näistä pelaajista sai kohtuuttomasti paskaa niskaansa.

Todennäköisesti ensi kaudella tätä samaa nähdään Petteri Nurmelta, kun häntä aletaan ajamaan sisään nykyistä suurempaan kiekolliseen rooliin. Pelaaja tulee näkymään kentällä kasvavan vastuun myötä enemmän myös virheiden kautta, koska lopulta hän on vielä raakile. Toivoisin silloin malttia kannattajilta, ettei olla heti heittämässä Mestikseen tai muuten vaan bussin alle, kun "virheitä tulee jatkuvasti", ja huutamassa lisää peliaikaa kokeneemmille puhtaille peruspakeille Nurmen kustannuksella.
 
Viimeksi muokattu:

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Kunyk ja Fehr Kanadan EHT-kokoonpanossa tänään näemmä. Fehr tosin 13. hyökkääjä.
 

Rusty44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nenonen voisi kysyä äijiltä, joko ovat pian tulossa takaisin Hämeenlinnaan.
Seuran kokeneimpana virkamiehenä mukana olevalle Juha Sulinille annettu tarvittavat- ja esitäytetyt sopimusasiakirjat, juttukin luistaa Jullilla niin lennokkaasti, että saa varmasti kusetettua helposti kummatkin ukot takaisin Hämeenlinnaan.

Yhdelle turnauksessa olevalle meritoituneelle pakillekin viety kuulemma sopimus paikanpäälle, mutta hän taitaa saapua joukkueen vahvuuteen vasta ensi kaudeksi.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Sulin itseasiassa voi olla vaikuttava tekijä näissä kun pelaaja vertailee. Niin pidetty henkilö tuntuu olevan, että jonkun promillen verran, ellei jopa prosenttien osalta vaikuttaa.
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Hietas-Juusolla muuten tänään C rinnassa Leijonissa
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Pieni P-Amerikka -katsaus tähän väliin:

Upi ja Juuse joukkueidensa ykkösveskareina NHL:n puolella. Molemmat pelaavat loistavalla tasolla. Hienoa nähdä että omilla pojilla kulkee isossa maailmassa.

Niemeläinen on saanut jalkansa myös oven väliin show'n puolelle. Pelannut 7 peliä ylhäällä niemeläismäisin tehoin 0+0. Tehotilasto kaksi pykälää pakkasella mutta peliaikaa tulee ihan kivasti. Ei pelaa pelkkiä jämäminuutteja.

Vesalainen ei vieläkään oikein saa peliään rullaamaan Jetsissä. 25 peliä ja 2 maalia. Peliaika ja vastuu heitellyt kovasti. Uusi yritys toisessa organisaatiossa vai Kerhon kautta hakemaan vauhtia? Krisu näytti kuitenkin lainapestillään että on edelleen liigatasolle ratkaisupelaaja.

AHL:n puolella myös entisiä Kerho-pelureita:
Puustinen on WBS Penguinsin paras pistemies tehtyään 15 pistettä 22 peliin. Suuresti ei yllättäisi mikäli NHL-debyytti koittaisi vielä tämän kauden aikana. Samassa joukkueessa Niclas Almari tehnyt 11 peliin tehot 1+1.

Stockton Heatissa Eetu Tuulola saanut peliään paremmin käyntiin nuhaisen alun jälkeen. 8 pinnaa 18 peliin, saldo on jo parempi kuin viime kauden 7 pistettä 29 peliin

Mainittakoon vielä kerholaiset puolustajalegendat Tarmo Reunanen ja Jared McIsaac. Reunasella 19 peliin 11 pistettä ollen Hartfordin toiseksi eniten pisteitä tehnyt puolustaja. McIsaac puolestaan niin ikään toiseksi eniten pisteitä tehnyt pakki Grand Rapidsissa, 21 otteluun syntynyt kuusi pistettä.
 

Ralph

Jäsen
Kuka se IFK-fani oli, joka kertoi Otto Paajasen olevan Cody Kunykiä parempi, koska Kunyk ei ole pelannut EHT:llä, mutta Paajanen on? No nyt on Kunyk pelannut.

Tästä taisi olla jollain allekirjoituskin, mutta en muista kenellä.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Kuka se IFK-fani oli, joka kertoi Otto Paajasen olevan Cody Kunykiä parempi, koska Kunyk ei ole pelannut EHT:llä, mutta Paajanen on? No nyt on Kunyk pelannut.

Tästä taisi olla jollain allekirjoituskin, mutta en muista kenellä.
Se olin minä. Ja kyseessä oli edelleen huumori. Kuten jo tuolloin mainitsin, olen useampaan otteeseen ollut Suomen EHT:lla duunissa, kertaalleen Ruotsin ja kerran Tshekin. Tiedän kyllä, mitkä maat siellä pelaavat ja mitkä eivät.

Ja kyseessä ei ollut Paajanen vs. Kunyk, vaan Kunyk vs. Morley -vääntö. Ja tuohon vääntöön minulla ei ollut mitään mielipidettä, mutta heitin huumorilla tuon, koska ihmisten perustelut olivat sellaista vitsitasoa, että alta pois. Yhden noista viesteistä löydät esimerkiksi allekirjoituksestani.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Osui ihan muun tilastoscouttauksen yhteydessä silmään Harri Kainulaisen tilastot tältä kaudelta. 24 peliä ja 0+3. Kaikki pisteet tulleet yhdessä pelissä JYP:iä vastaan 30.10.2021. Eli siis 23 peliä kiikareilla.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Tampa Bay Lightning
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös