Ex-Kärpät maailmalla

  • 1 843 450
  • 5 251

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Täällä ei vissiin vielä ole mainittu, että Jonas Andersson ilmoitti tuossa kuukausi sitten lopettavansa uransa. Kiirettä on uran jälkeenkin pitänyt, koska aloitti opinnot kauppakorkeassa ja toimii asiantuntijana SVT:n jääkiekko-ohjelmissa.
 

Zinetula

Jäsen
Pohjoisen poika ja ex-kärppäjunnu, Pelicansin nykyinen kapteeni Antti Erkinjuntti heitti pari näyttävää kassia Kärppiä vastaan. Otan tämän esille, koska Suikkanen valittiin päävalmentajaksi ja valmentajilla on tapana ollut ottaa muutama luottopelaaja messiin. Mitä mieltä Erkinjuntista? Varmaan pelaaja herättää tunteita, kun tykkää pitää mm. kiekkoa, joidenkin mielestä liikaa. Itse pidän pelaajasta mm. pohjoisen- ja kärppätaustansa vuoksi. Olisi huikeaa nähdä kunnon junttiketju Kärpissä eli laidoille Junttila ja E-juntti sekä keskelle joku oikein juntti sentteri. Ensi kaudella tämä tuskin toteutunee, koska Erkinjuntilla on soppari muistaakseni Lahteen.

Erkinjunttihan on tehnyt kovan uran liigassa, sitä ei voi häneltä viedä pois. 448 ottelussa 73+172=245, mikä tekee keskiarvoksi 60 ottelun sarjassa 10+23=33. Parhaimmilla kausilla on tullutkin pisteitä 39, 36, 34, 34 ja huonoimmallakin liigakaudella sekasortoisessa Tepsissä 21 eli hyvin tasaisesti on tullut pisteitä. Myös pudostuspeleissä syntynyt tehoja ja hyvää jälkeä. Erinomaiset kiekolliset taidot ja tehokas yv-pelaaja, kokonaisvaltainen pelaaminen kehittynyt ja osaa myös rakentaa peliä entisen kiekonhautomisen sijaan. On myös pelannut kaikkiaan 3 EHT-turnausta, joten maajoukkuekokemustakin löytyy.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Vili Saarijärvi on aloittanut kautensa ainakin tehopisteiden valossa ihan mukavasti OHL:n puolella. Yhdeksään peliin on syntynyt tehot 2+12, ja viimeiseen viiteen peliin Saarijärvi on nakuttanut tehot 2+7. Saarijärvi on pakkien pistepörssissä ykkösenä ja koko liigassakin kuudentena.

Tokihan nämä on vain junnusarjan tehoja, mutta olisihan se ollut mielenkiintoista nähdä että mitä Saarijärvi olisi saanut aikaan SM-Liigassa.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Joonas Kemppainen NHL-uran avausmaali viime yönä. 1+1 ja ottelun ykköstähti. Hyvää peliä highlighteissa!
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Oli upeat suoritukset Kepulta molemmissa maaleissa, joista tehopisteitä herui. Hiljaistahan tuo olikin jo pisteiden osalta, mutta eiköhän niitä nyt ala enemmänkin tippumaan. Eipä kyllä kauden alla ollut oikeastaan mitään epäilystä etteikö Kepu paikan ylhäältä ottaisi, kun katsoi kaverin suorituksia keväällä sekä liigassa että mm-kisoissa.
 

Zinetula

Jäsen
Hyvältä näyttää Kepun osalta, aivan mahtavaa! Toivottavasti Bostonin suunnalla on lopullisesti herätty siihen, että Kemppainen osaa olla myös tehokas hyökkäyspään suuntaan kunhan siihen annetaan vaan mahdollisuus. Tätä ennen ketjukavereina on ollut mm. puukäsi Rinaldo, kuka ei ole ikinä missään miesten sarjassa ylittänyt 9:ää tehopistettä. Toisella laidalla on useimmiten ollut Maxime Talbot, kuka ei herkkäkätinen ole hänkään. Talbotin suunta on ollut pahasti laskussa mm. vammoista johtuen eikä peliesitykset ole olleet kummoisia ja siksi Boston yritti jo kertaalleen päästä kauden alussa hänestä eroon vaiwers-listan kautta.

Mielestäni Kemppainen olisi optimaalinen kolmosketjun sentteri. Toivottavasti Julien nyt pitää tuon aiemman kolmossentterin Spoonerin Kepun laidalla kuten nyt muutettiin kolmanteen erään ja siihen toiselle laidalle Beleskey, Connolly, Pastrnak tai kuka joutaa kakosketjun johtajan Krejcin laidalta. Ykkönenhän on muotoa Marchand - Bergeron - Eriksson. Chris Kelly olisi hyvä nelossentteri kuten on pelannut aiemminkin siinä. Okei, onhan Kellyllä yli nelinkertainen palkkapussi Kepuun verrattuna ja on vielä Bostonin varakapu. Toivottavasti joukkueen etu olisi nyt tämä hahmotelmani eikä vain Kärppälaseilla katsottu! ;) Ainakin tuossa IL:n artikkelissa Julien kehuu kovasti Kepun ja Spoonerin kemiaa ja esitystä.

NHL:n suomalaistulokasta ylistetään - "Iso ja viisas"
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Daniel Corso on näyttänyt eilen tulista luonnettaan Valko-Venäjän liigassa. Ilmeisestikin poikittaisesta mailasta kertyi lopulta jopa 47 minuutin tuomio, 2+5+20+20. Harvemmin on SM-liigassakaan tuollaista rangaistusta nähty. Mieleen muistuu vain Raimo Helmisen 55 min jäähy.

1.10. Corso näkyy saaneen myös 32 minuutin rangaistuksen (lisäksi yksi 2min ensimmäisessä erässä). Tuolloinkin syynä on ollut sama "Толчок клюшкой".
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
Pokka johtaa joukkueensa Rockford IceHogsin pistepörssiä 14 ottelun jälkeen pistein 2+8=10 ja tehotilastokin selvästi plussalla. Mukavasti alkanut eli eiköhän se NHL-debyyttikin lähesty. Lähinnä Lindelliä hehkutettu/seurattu Suomen mediassa, eikä varmaan syyttä. Lindellin tehot 13 ottelussa 1+8=9 eli ei sen puoleen paljoa eroavaisuutta ikätovereilla. Lindell veti yhden kauden pitempään Suomessa ja nousi myös MM-kisojen yhdeksi johtavista pakeistamme viime keväänä. Pokka oli jo toissa keväänä yksi Kärppien tärkeimistä pakeista ja vetänyt jo toista kautta AHL:ää hyvällä tasolla. Vaikea sinne Chicagon takalinjoille on näköjään nousta, mutta eiköhän Pokka saane ainakin näyttöpaikan. Yksi mahdollisuus voi tulla ihan piakkoin kun Chicago on kaupitellut Trevor Daleyta. Toivottavasti Polle saa sen paikan vielä tällä kaudella, niin eiköhän Marjamäki ota entisen luottopakkinsa Toronton WCupiin.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Tietääkö joku Oulun suunnalla, että mitä tapahtui Petri Koivistolle? Todella lupaavassa nousussa ollut ura päättyi kesken kauden 11-12, eikä sen jälkeen ole kuulunut kaverista.
 

JJ#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Samuli Aho twiittaa Pitkäsen Jonin kirjoittaneen sopimuksen Uleåborg AIK:n kanssa, mennee sinne pelituntumaa hakemaan. UAIK:n (onko tämä oikea lyhenne?) sivuilla ei näyttänyt olleen uutista (tuorein uutinen kuitenkin eiliseltä), eli ainoa lähde tähän mennessä on tuo twiitti.

Kevääksi sitten Kärppiin? Vitsivitsi, mutta toivottavasti paikat on liigakelpoisemmassa kunnossa kuin Viuhkolalla viime talven alasarjakokeilussa.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaukokiikarin lopputili
Kevääksi sitten Kärppiin? Vitsivitsi, mutta toivottavasti paikat on liigakelpoisemmassa kunnossa kuin Viuhkolalla viime talven alasarjakokeilussa.

Jos tuo twiitti pitää paikkaansa, ja jos Jonin jalka kestää pelaamista, niin en näe mitään vitsiä siinä että tulisi kevääksi Kärppiin. Toki siihen skenaarioon on mainittujen jossien lisäksi vielä pitkä matka, että turha vielä kermata housuja. Aina voi toki toivoa. Aloitankin toivomisen justiinsa nyt :)
 

JJ#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos tuo twiitti pitää paikkaansa, ja jos Jonin jalka kestää pelaamista, niin en näe mitään vitsiä siinä että tulisi kevääksi Kärppiin. Toki siihen skenaarioon on mainittujen jossien lisäksi vielä pitkä matka, että turha vielä kermata housuja. Aina voi toki toivoa. Aloitankin toivomisen justiinsa nyt :)

Ei kannata ehkä hengitystä pidätellä toivomisen kanssa sittenkään, kts. liitteenä oleva kuvakaappaus.

Nyt siis jompikumpi kuvakaappauksen henkilöistä saa iankaikkisen leiman otsaansa perättömien tietojen levittämisestä, ja palaa luonnollisesti helvetin ikuisessa tulessa. Oli miten oli, jos alempi twiitti on täyttä tuubaa, niin pahoittelut allekirjoittaneelta perättömän tiedon levittelystä. Otetaanpa siis Lähdekritiikin alkeet -oppikirja lukulistalle.

Edit: ei mennyt kuvan liittäminen niinku strömssössä.
 

Liitteet

  • kuvakaappaus.jpg
    kuvakaappaus.jpg
    37,1 KB · kertaa luettu: 510

JPL

Jäsen
Viimeiset viestit voisi nyt siirtää ketjuun Oulun Kärpät 2015-2016...

:)
 

Zinetula

Jäsen
Lukas Kaspar KHL:ssä Slovan Bratislavan toiseksi paras pistemies 34 ottelussa tehot 7+14=21. Oli kyllä Lukaksen toinen vierailu Ouluun paha pettymys, vaikka kultaa tulikin kaulaan. Erityisesti se, että liike näytti niin huonolta ja tuskaiselta. Ettei ollut jopa vammaa takana tai jotain, mitä ei tiedetä. Tietysti pitkä kausi takana, mutta toisaalta vire päällä ja uusvanhan ympäristön luulisi piristävän. Kuitenkin silloinkin hyvä KHL-rupeama takana, mistä kertoivat runkosarjan tehot 16+16=32. Moni sanoi, ettei Lukas sopeutunut Marjamäen tyyliin ja voi ollakin, mutta itselläni jäi mieleen se huono/raskas liikkuminen. Laukaustaan väläytti paikoitellen ja tehden ei niin kovin isolla vastuulla 6 maalia, ongelma oli vaan se, ettei tahtonut päästä paikkoihin.

Davis on vetänyt kohtuudella liigaa Kalpassa tehden jo 8 maalia, eikä olla edes vielä puolivälissä kautta. Varmasti kannattava sopimus Kalpalta, kun Junno varmaankin raottaa kukkaronnyörejään Saipakolmikon osalta. Sitten ne kaksi murheenkryynipakkia. Spang sai KHL-sopimuksen kesällä ja on mahdollista, että Torpedo Nizhny Novgorod otti vastuun Danin palkasta. Eipä kuitenkaan saanut pitkään viihtyä siellä vaan lähtö tuli Tsekin liigaan Kometa Brnon joukkueeseen. Siellä tehot 8 ottelussa 0+2 ja punaisen ristin miehiä Eliteprospectin mukaan. Eipä ole ikävä kuten ei myöskäään Ryan Glenniä. Hänellä puolestaan ura jatkunut Kärppien edellisen CHL-vihun Prahan riveissä, mutta ilmeisesti Glennikin on enimmäkseen ollut telakalla, tehot 10 ottelussa 0+2.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
Lukas Kaspar KHL:ssä Slovan Bratislavan toiseksi paras pistemies 34 ottelussa tehot 7+14=21. Oli kyllä Lukaksen toinen vierailu Ouluun paha pettymys, vaikka kultaa tulikin kaulaan. Erityisesti se, että liike näytti niin huonolta ja tuskaiselta. Ettei ollut jopa vammaa takana tai jotain, mitä ei tiedetä. Tietysti pitkä kausi takana, mutta toisaalta vire päällä ja uusvanhan ympäristön luulisi piristävän. Kuitenkin silloinkin hyvä KHL-rupeama takana, mistä kertoivat runkosarjan tehot 16+16=32. Moni sanoi, ettei Lukas sopeutunut Marjamäen tyyliin ja voi ollakin, mutta itselläni jäi mieleen se huono/raskas liikkuminen. Laukaustaan väläytti paikoitellen ja tehden ei niin kovin isolla vastuulla 6 maalia, ongelma oli vaan se, ettei tahtonut päästä paikkoihin.

Täältä palstalta muistan lukeneeni jonkun nimemerkin jututtaneen Junnoa, joka paljasti Kasparin pelanneen loukkaantuneena. Mutulla heitän, että nimenomaan jalkavamma (polvi?) olisi ollut klesana.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lukas Kaspar KHL:ssä Slovan Bratislavan toiseksi paras pistemies 34 ottelussa tehot 7+14=21. Oli kyllä Lukaksen toinen vierailu Ouluun paha pettymys, vaikka kultaa tulikin kaulaan. Erityisesti se, että liike näytti niin huonolta ja tuskaiselta. Ettei ollut jopa vammaa takana tai jotain, mitä ei tiedetä. Tietysti pitkä kausi takana, mutta toisaalta vire päällä ja uusvanhan ympäristön luulisi piristävän. Kuitenkin silloinkin hyvä KHL-rupeama takana, mistä kertoivat runkosarjan tehot 16+16=32. Moni sanoi, ettei Lukas sopeutunut Marjamäen tyyliin ja voi ollakin, mutta itselläni jäi mieleen se huono/raskas liikkuminen. Laukaustaan väläytti paikoitellen ja tehden ei niin kovin isolla vastuulla 6 maalia, ongelma oli vaan se, ettei tahtonut päästä paikkoihin.
Liikehän se nimenomaan Kasparin ongelma oli viime keväänä, sitä en tiedä oliko loukkaantunut vai huonokuntoinen. Ensimmäisellä Kärppävisiitillään Kaspar oli yksi liigan nopeimpia luistelijoita. Viime keväänä kentällä näkyi jotain ihan muuta.

Ottaisin Kasparin takaisin edelleen, mikäli tulisi vain hyväkuntoisena.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Jonelta aika komeat veivit viime yönä Chicagoa vastaan. Saldona yön pelissä lisäksi syöttöpiste. Otteluseurannassa kerrottiin, että ottelun lopulla tuli kiekko kipeästi blokatessa, toivotaan ettei pahempaa sattunut. En pysty nykyisellään noita NHL-matseja seuraamaan, ja siksikin Donskoin ja muidenkin seuraaminen on aika pintapuolista, mutta kaikesta päätelleen Jonen ei tällä hetkellä tarvitse farmikomennusta pelätä, sillä vastuuta tulee tasaisen varmasti ottelusta toiseen ja pisteitäkin ihan mukavasti tulokkaalle siinä sivussa.

Saapa nähdä mikä on aisapari Kepun osalta tilanne, kunhan taas pelikuntoon tokenee. Bruins on viime aikoina pelannut Raskin johdolla aika huikeasti, joten voihan se olla ettei Kemppaiselle ketjuista löydy rakoa, mutta katsellaan sitten kun sen aika on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös