Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
404
Toisella liigakaudella Koivistolla ei ollut mitään käyttöä. Pää ei kestänyt, kun kausi ei alkanutkaan niin ruusuisesti. Koivisto muutenkin kuulemma melkoinen mielialapelaaja. Kovasti vaikuttaa, että kausi 16-17 oli Andynkin mainitsema ns suonenvetokausi.
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Liga NOS
H. Koivisto taitaa jäädä ilman sopimusta..
Vaikea nähdä että viime kauden näytöillä paikka Liigasta irtoaisi. Mistään joukkueesta. Aloitti kauden sarjan häntäpäähän povatussa joukkueessa, jossa floppasi (31 ott 1+6=7 -14 PPG 0,23). Siirtyi joulun aikaan joukkueeseen joka osoittautui vielä heikommaksi, mutta floppasi sielläkin (24 ott 1+2=3 -12 PPG 0,12), oli jopa vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon joukkueessa jossa ei muutenkaan ollut riittävästi pelaajia. Alkukaudesta onnistui edes aloitukset, loppukaudesta eivät nekään.

Toisaalta. Tuskin ne Henkan taidot on mihinkään kadonneet. Toissa kaudella 59 ottelussa 15+21=36 -1 PPG 0,61, potentiaalia siis on. Mutta missä se kaivetaan taas esiin. Jossain ulkomailla?
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Koiviston romahdus on luokkaa jäätävä. Ensimmäisellä kaudella oli takuuvarma kiekon ylös tuoja, tyyliin Palve & Jalo. Jalat ja kädet kävivät kuin singeri parhaimmillaan ja pisteitä karttui. Koiviston tapaus on hämmästyttävä ja surullinen, mutta en valitettavasti näe käyttöä Jukureissa.
 
Est Sularus oth Mithas

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuolla samalla siirrolla Jukurit vapautuu palkanmaksusta Ristolle.
 
Ristosta nyt ei tarvitse enää puhuakaan, mies on messias.. on kuin Jeesus laskeutuisi pilvistä, kun Risto tulee hallille. Nimimerkki Lähemäen Dynamo Dufvasta.

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Tuolla samalla siirrolla Jukurit vapautuu palkanmaksusta Ristolle.
No tämä nyt ei välttämättä sen suhteen tarkoita mitään.
Jos Jukurit osti Dufvan pois se on maksettu mitä on sovittu ja siihen ei vaikuta se ottaako vastaan uutta työtä vai ei.
Toisekseen jos Jukurit olisivat vain ottaneet työnteko velvoitteen pois niin se ei estä uuden työn vastaanottamista ja siltikään se ei poista edellisen työnantajan velvoitetta maksaa korvasus sopimuksen mukaan ellei toisin ole sovittu.
 
RD:n robottikiekkoa saadaan siis ihastella tällä kaudella kertaalleen Ikiomalla. Ikävä ei sitä antikiekkoa ole, vaikka eipä tuo Kangasalustan viihdyttävämpi peluutus ole sen parempaa tulosta tuonut.

Hidas pelitapa voi hyvin sopia JYPin vanhuksille. Ehkä siksi tuo onkin ihan ok-signaus.

Muoks: osa tekstistä siirretty sopivampaa ketjuun, tuonne Jyväskylän puolelle.
 
Viimeksi muokattu:

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Liga NOS
Vaikka ketjun aloitusviestissä kirjoitetaankin Jukureissa pelanneista, niin kai Jukureissa valmentaneet menevät saman otsikon alle. Tämän kauden Liigassa ja etenkin playoffseissa ex-jukurivalmentajat ovat olleet hyvin edustettuina ja esiintyneet edukseen – vaikka heitä onkin nyt playoffseissa pudonnut yksi per kierros.

1. kierroksella putosi edellinen jukurivalmentaja JYPin Risto Dufva (Jukureissa 1998-99 — 2005-06 ja 2016-17 — 2017-18). Makukysymys pitääkö kesken kauden valmennusvastuun ottaneen RD:n saavutusta odotettuna vai minimituloksena. Maakuntahuhujen mukaan RD harkitsee seuraavaksi palvelustensa tarjoamista KeuPalle.

Neljännesfinaaleissa putosi edellisen jukurivalmentajan kakkosvalmentaja, Pelicansin Ville Nieminen (Jukureissa kakkosvalmentajana 2016-17 — 2017-18). Villen ensimmäinen päävalmentajakausi Liigassa tuotti, Pitsiturnauksen voiton lisäksi, erinomaisen runkosarjan jälkeen jonkinasteisen pettymyksen playoffseissa. Kokonaisuudessaan kausi jäi kyllä plussalle. Villen ura on edennyt loogisesti askel askeleelta ja siellä se unelma odottaa: Tapparan penkin takusta Tampereella. Pelicansin mukana putosi myös Jukureiden entinen pelaajavalmentaja, nykyinen pelicanspuheenjohtaja, Pentti Matikainen (1976-77).

Playoffseissa on vielä mukana kaksi entistä jukurivalmentajaa, joista putoaa siis toinen jos yksi putoaja per kierros linjalla jatketaan. Itse kyllä katselisin mielelläni finaalia HPK – HIFK seuraavien valmentajien ansiosta:

Playoffsien toisessa välierässä on mukana RD:n edeltäjä, HPK:n Antti Pennanen (Jukureihin kesken kauden 2013-14 ja kaudet 2014-15 — 2015-16). Pendon HPK:sta ei voi sanoa että heikomman viime kauden jälkeen joukkue on palannut tasolleen, kyllä siellä käytännössä joka pelaaja pelaa tasonsa ylärajoilla – tai yläpuolella. TPS:n pudottaminen ei ollut iso yllätys kuin korkeintaan Turussa, Tapparan pudottaminen kävisi yllätyksestä jo muuallakin kuin Tampereella. Ensi kauden jälkeen Pendo siirtyy U20-päävalmentajaksi huhtikuulle 2022 asti. Ja tulee jatkamaan valmentajana vielä pitkälle.

Siinä toisessa välierässä taas on mukana Pendon edeltäjä, HIFK:n Jarno Pikkarainen (Jukureissa 2010-11 — 2012-13 sekä osan kaudesta 2013-14). Yllättävän pitkään se veikin ennen kuin Pike sai vakituisen päävalmentajan paikan Liigasta. Brändin näköinen Pike on laittanut brändin pelaamaan odotetulla, materiaalin edellyttämällä, tasolla. Ja samalla viitannut kintaalla kaiken maailman kaksinaismoralistisille julkisuushakuisille koodistoutopisteille. Pelaajien mukaan Pikellä on tapana sanoa asiat suoraan, avoimesti ja rehellisesti, eikä sitä tavanomaista jääkiekkojargonia näy edelleenkään aina riittävän mediallekaan. Jos se Pikeä häiritsee että toinen päätuomari on KooKoon huoltajan poika, niin kyllähän Pike sen tarvittaessa myös sanoo, vaikka se maksaisi.

Ketkä lie noita jukurivalmentajia aikoinaan olleet scouttaamassa niin hyvin ovat onnistuneet, kovin kehityskelpoista porukkaa on ollut Jukuripenkin takana. Jos trendi jatkuu niin tullaanko Tampereen uudella keskusareenalla näkemään finaalit jossa ovat vastakkain Niemisen Tappara ja Kangasalustan Ilves?

Ai niin, oli Mestiksessäkin, tosin ei playoffseissa, yksi entinen Jukurivalmentaja, Reijo Ruotsalainen (alkukausi 2006-07), se toinen huti Mestisjukureiden valmentajista. Reksa meni tammikuussa nostamaan Kiekko-Vantaata playoffseihin. Homma ei mennyt ihan putkeen, pestin alkaessa Kiekko-Vantaa oli 9. ja pisteen päässä viivasta, kauden päättyessä sijoitus oli 10. ja matkaa viivaan neljä pistettä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Onhan se rapakon taakse siirtyminen ollut ihan julkista tietoa jo pidempään, nyt selvisi sitten seurakin.

Ihan hyvä liike oli Oulan uran kannalta tulla Jukureihin muutama vuosi sitten. Olihan se toki Jyp-Akatemian selkeästi parhaita ukkoja, mutta aika tolkuttomia puutteita oli vielä ihan perustekemisessä kun Kerttula & co. päättivät keväällä -14 tämän hepun ottaa oppiin.

edit. Ja onko siitä tosiaan jo 5 vuotta?! Jösses miusta on tullu wanha...
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Länkkäri kertoo että Jukurit saa Palveesta ja todennökösesti myös Turusesta n. 50000€/ukko kasvattajakorvausta NHL:ltä.
Palveesta korvaus on varma, mutta Turusesta vielä epävarma koska sopimusta NHL:n ei ole vielä julkaistu.
 
"Tilanne on se, että nyt on niin kiire ettei saa juosta." Risto Dufva palatessaan ammattilaissarjaan 23.11.2019
Suosikkijoukkue
KK
Länkkäri kertoo että Jukurit saa Palveesta ja todennökösesti myös Turusesta n. 50000€/ukko kasvattajakorvausta NHL:ltä.
Palveesta korvaus on varma, mutta Turusesta vielä epävarma koska sopimusta NHL:n ei ole vielä julkaistu.
Jos jutun lukee oikein niin Liitto saa tuon 50k ja jakaa siitä sitten karhun osan Jukureille, mutta tuskin maksaa kokonaisuudessaan sitä summaa. Toki voin olla väärässä.
 
Vapaamatkustaja korona-junassa

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jutussa todetaan näin:

"Rahasumma perustuu kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n ja NHL:n sopimukseen kasvattajakorvauksesta. Sopimuksen mukaan NHL maksaa pelaajista kasvattajakorvauksen jääkiekkoliitolle, jonka liitto jakaa seuroille eri osuuksin.

Yksittäisestä pelaajasta maksettavan korvauksen tarkkaa summaa ei voi vielä sanoa, sillä korvaus vaihtelee 178 000 eurosta 222 000 euroon.

Lopullinen summa riippuu siitä, kuinka moni suomalaispelaaja tekee sopimuksen NHL:ään samana vuonna eli mitä enemmän suomalaiset saavat NHL-sopimuksia, sitä suuremmaksi jaettava kokonaispotti kasvaa.

Suomessa korvaus jaetaan pelaajan neljän viime vuoden seuran perusteella 25 prosentin osuuksina. Esimerkiksi Palven kohdalla Jukurit on oikeutettu yhteen osuuteen, sillä hyökkääjä pelasi neljästä edellisestä vuodestaan ensimmäisen Jukureissa."

Eli siis NHL maksaa liitolle 178k-222k per pelaaja. Se summa puolestaan jaetaan tasan pelaajan edellisinä neljänä vuotena edustamille seuroille. Palven tapauksessa siis Jukureille 25 % (kausi 15-16), HPK:lle 50% (16-17 ja 17-18) ja TPS 25% (18-19). Yksi osuus on siis jotakin väliltä 44,5ke - 55,5ke, riippuen siitä mitä NHL liitolle pelaajasta maksaa eli kyllä tuo n. 50ke potti Jukureille on hyvin lähellä totuutta.

Voi toki olla, että itsekin olen nyt jotain käsittänyt väärin, mutta ainakin omalla logiikallani tuo menee esitetyn mukaisesti aivan oikein.
 
Viimeksi muokattu:

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukureita junioreissa edustanut Mikael Vasara siirtyy ensi kaudeksi Suomi-sarjajoukkue Hollolan Giantsiin. Viime kauden hän pelasi III divisionaa Kangasniemen KaPa-51:ssä.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Itse huomasin saman. Hienoa että ura jatkuu, vaikka taisikin olla jo katkolla. Eihän tuolta ole mahdoton ponnistaa vielä isompiinkin valoihin. Tehokas ollut junioreissa useita vuosia.
 
"Tilanne on se, että nyt on niin kiire ettei saa juosta." Risto Dufva palatessaan ammattilaissarjaan 23.11.2019

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olisi kyllä hirmu tärkeää että joku porukka saataisiin taas Mikkelistä Suomi-sarjaan että näille junnupolun mikaelvasaroille olisi järkeviä pelaajapolkuja myös parikymppisinä jos ei kuitenkaan halua kokonaan lätkästä luopua. Vaatisi toki aktiivisia puuhamiehiä ja käytännössä myös Jukureilta sen verran merkittävää sponssausta että toimintaa voi harjoittaa. KaPassa toki useampikin entinen jukurijunnu pelaa, mutta onhan siinä jonkun verran Mikkelistä kulkemista ja sarjatasokin voisi olla kyllä korkeampi (mikä taas vaatisi sitä sponssia, ei sitä KaPallakaan ole varaa kansalliseen sarjaan).
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Liigajukureissa piipahtaneet Joona Jääskeläinen ja Ville Räsänen Slovakiaan HC Banska Bystrica:an.
 
"Tilanne on se, että nyt on niin kiire ettei saa juosta." Risto Dufva palatessaan ammattilaissarjaan 23.11.2019

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Harri Kainulainen siirtyy ensi kaudeksi Mestikseen Kiekko-Vantaaseen.
Ohoh. Oli kyllä aika varma viime kaudella Jukureissa.. Mielummin Kainulaisen näkis Jukurit nutussa kuin jonkun muun sopimuspelaajan..
 
"Tilanne on se, että nyt on niin kiire ettei saa juosta." Risto Dufva palatessaan ammattilaissarjaan 23.11.2019
Suosikkijoukkue
HIFK - Jukurit 11-1
Ohoh. Oli kyllä aika varma viime kaudella Jukureissa.. Mielummin Kainulaisen näkis Jukurit nutussa kuin jonkun muun sopimuspelaajan..
Harri olisi voinut omasta puolesta jatkaa Jukureista ja olisi hänelle sopparia voitu tarjota. Ei varmaan paljoa olisi pyytänyt, jos mestisjoukkueen haaviin päätynyt..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy