Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Ex-jukurit maailmalla

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Jape, 30.06.2006 klo 09.10.

 1. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Tähän ketjuun voisi koota Jukureissa pelanneiden nykyisiä sijainteja ja miksei muitakin kuulumisia.
  Aloitan tähän ensi kaudella SM-liigassa pelaavien tai pelipaikkaa tavoittelevien listalla. Täydentäkää ja korjatkaa toki tarpeen mukaan. Jätän vain junnuissa tai harkkapeleissä sarvipääpaidassa esiintyneet pois.

  Mika Niemi (JYP)
  Olli Sipiläinen (JYP)
  Samuli Piiroinen (JYP)
  Tero Koponen (JYP)
  Juha Salmu (JYP)
  Miikka Männikkö (JYP)
  J-P Hytönen (JYP)
  Tommi Kovanen (JYP)
  Tommi Nikkilä (Tappara)
  Marko Kauppinen (Tappara)
  Marko Kivenmäki (Ässät)
  Riku Rahikainen (Ässät)
  Joni Tuominen (SaiPa)
  Kalle Kaijomaa (SaiPa)
  Mikko Strömberg (SaiPa)
  Petri Koskinen (SaiPa)
  Mikko Hakkarainen (SaiPa)
  Janne Jokila (SaiPa)
  Jari Korhonen (Blues)
  Esa Saksinen (Pelicans)
  Jussi Saarinen (Pelicans)
  Matti Kuusisto (KalPa)
  Mikko Viitanen (Lukko)
  Perttu Ahvenainen (Lukko)
  Pekka Saarenheimo (Lukko)
  Iivo Hokkanen (HPK)
  Mikko Mäenpää (HPK)
  Teppo Tuomanen (Ilves)
  Jaakko Suomalainen (Kärpät)
  J-P Laamanen (Kärpät)

  Aika huikea lista. Jatkakoon joku esim. ulkomailla pelaavista. Mainittakoon vielä, että ex-jukuri Jussi Timonen tavoittelee paikkaa ensi kaudeksi Philadelphia Flyersin NHL-joukkueeseen. Todennäköisesti Jussin pelipaikka löytyy kuitenkin AHL:n puolelta, mutta mikäli Jussi pääsisi syksyllä pelaamaan Flyersin paidassa, niin hänestä tulisi ensimmäinen Jukureissa pelannut NHL-pelaaja.
   
 2. Andi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Tappara
  Ulkomailla esiintyvistä tulee mieleen Kimmo Salminen, jonka viimekaudet ovat kuluneet Ranskassa Rouenin joukkueessa. Salminen taisi aikanaan lähteä Mikkelistä Jyppilään, ja sitten on ainakin tutuksi tulleet Kärpät, Ässät, IFK, ja Ruåtsin puolelta AIK.
   
 3. Gianfranco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Tässä muutama tieto siitä missä nämä herrat pelasivat viime kaudella, ensi kauden joukkueista ei meikäläisellä ole sen paremmin tietoja, paitsi Honkonen ja Silvander , jotka lienee tyrkyllä Nybrohon (sopparit ok?), mistä Sundin tulee nyt Jukureihin.

  Kim Vähänen (SSI Vipiteno / ITA)
  Tero Leinonen (Luulaja)
  Toni Karjala (RoKi)
  Marko Tauriainen (Haukiputaan Ahmat)
  Pasi Järvinen (I.H.K. Sparta / NOR)
  Jarno Honkonen (Skövde IK) --> ensi kaudeksi ilmeisesti Nybro Vikingeihin
  Aku Joki-Erkkilä (Asplöven HC)
  Juha Silvander (Hokki) --> ensi kaudeksi ilmeisesti Nybro Vikingeihin
   
 4. TeeVee Jäsen

  Pari lisää

  Antti Kohvakka jatkaa ensi kaudella Peterborough Petesissä (lieneekö 2. korkein sarjataso Iso-Britanniassa), Antti Karhula jatkaa Saksassa, 1-divarin ETC Crimmitschaun joukkueessa. Seuraan siirtyy myös Upin viime kauden joukkuekaveri EV Weidenistä, Tom Herman.

  Viime kauden Ranskan mestari Kimmo Salminen jatkaa Rouenissa.
   
 5. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Jets, Panthers
  Lainaus:
  Peterborough Petes on Kanadan OHL-liigassa pelaava junioriseura ja se Britannian toisen sarjatason joukkue on nimeltään Peterborough Phamtoms.
   
 6. Takamies Jäsen

  Lainaus:
  Jape on laatinut sellaisen otsikon, että viimeinkin sain aikaiseksi kirjoitella itsekin. Olen jo pidemmän aikaa ajatellut kysäistä Jukuri osiosta, muistaako/tunteeko kukaan Pentti "Pena" Pekurista, joka valmensi Jukureiden -68 syntyneitä varmaankin yli 10 vuotta 70- ja 80-luvuilla? Itsekin pelasin ko. joukkueessa tuona aikana ja lopetin jossakin B-junnu iässä tuossa joukkueessa enkä sen jälkeen ole kuullut oikein kenenkään kuulumisia. Muistaakseni varsinaisia kiekkoilijoita ei tuosta porukasta kyllä tainnut tulla, korjatkaa jos olen väärässä, mutta ainakin Saarelman Harri taisi pelata sm tasolla futista?
  Penan kiekko-oppeja (muutakin kasvatusta) olen oppinut arvostamaan vasta aivan viimevuosina koittaessani kasvattaa pikku-ilveksiä Tampereen puolessa. Jääkiekkotaidot ja perusperiaatteet, joita Pena jo 70-luvulla meille koitti takoa päähän, toimivat edelleen eikä ole tarvinnut koskaan hävetä sitä, että olen saanut kiekkokasvatukseni "vain" Mikkelin Jukureissa enkä esim. Ilveksessä tai Tapparassa. Kiitollisena kuulisin ko. joukkueen jäsenten nykyisiä kuulumisia tai myöhempiä vaiheita. Sorry jos on hieman offtopic, mutta menee mielestäni kategorian muita kuulumisia alle.
   
 7. Andi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Tappara
  Lainaus:
  Kyllä Harri Saarelma pelasi juurikin Mikkelissä MP:n riveissä futista tuolloin 80-90 lukujen vaihteessa kun MP eli viimeisimpiä kulta-aikojaan (tai siis hopea ja pronssi).
   
 8. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Niin, milloinkas Mave Mikkelissä on mahtanut pelata? Oli pakko jopa tarkastaa Eurohockeystä eikä sielläkään kyllä ollut mainintaa Jukureista...
   
 9. Jukka L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Lainaus:
  Kyllähän se Kivenmäki oli tryoutilla yhden syyskauden olisiko ollut 2002?
  Mies ei silloin mahtunut joukkueseen :) Saattaisi tänä päivänä mahtua nippanappa.
   
 10. A.P.Järvi Jäsen

  Lainaus:
  Kaudella 2002-03 pelasi kaksi peliä ilman tilastomerkintöjä (Lähde: Jääkiekkokirja 2005-2006, s. 239).
   
 11. Gianfranco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  En nyt muista tarkkaan vuotta, mutta tilanne oli Maven Mikkeliin tullessa se, että mies oli tulossa ulkomailta (Norja?) Suomeen, ei saanut ilmeisesti pahvia minnekään ja tuli parin pelin ajaksi näytille Jukureihin. Muistaakseni sai tämän jälkeen jonkinlaisen paperin Ässiin ja näyttää hyvinkin pitkälle sen jälkeen sille tiellee jäneen... Olen ymmärtänyt, että ilman Ässien tarjousta mies olisi ollut hyvin lähellä lopettaa uransa.

  G
   
 12. jesse72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
  Kivenmäki olisi halunnut pitemmän sopparin Jukureihin, mutta tarjolla oli vain pesti paikkaamaan loukkaantuneita..Mikko Hakkarainen taisi olla tulloin taas kerran pitemällä huililla.

  Lisätään listaan mestistä tahkoavia miehiä

  Miro Laitinen ( Sport)
  Ilpo Salmivirta ( Sport)
  Markku Erholtz ( Sport)
  Ville Kiiskinen ( HeKi)
  Teemu Kolehmainen ( KooKoo)
  Ville Vuorisaari ( KooKoo)
  Mikko Liukkonen ( KooKoo)
  Mikko Silvenoinen ( KooKoo)
  Simo Romo ( Salamat)
  Timo Korhonen ( Salamat)
  Jarno Tiilikainen ( SaPKo) ?


  Viime kauden mestisäijiä..

  Jani Väänänen ( Jokipojat)
  Sami Nummi (Hermes)
  Mikael Vuorio ( KiVa)

  Alasarjoissa mm..
  Ville Vähäsalo ( D-kiekko)
  Tero Tourunen ( D-kiekko)
  Jyri Paavola ( KuusanPuhti)
  Jyrki Pitkänen ( Suolahden Urho)
  Riku Vattukumpu( Ketterä)

  Ulkomaille siirtyneitä..

  Ilkka Vaarasuo ( Ruotsi)
  Kaj Lindström ( Norja)

  Kaj Lindströmin täyskaima joka tunnetaan paremmin Tommi Mäkisen kartturina pelasi myös Jukureissa takavuosina..

  Jani Ollanketo vaihtoi lajia pelaten salibandyä 2-divaritasolla.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2006 klo 12.55
 13. Gianfranco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Vänä ymmärtääkseni on tehnyt jatkopahvin Joensuuhun, eli jatkaa siellä myöskin tulevalla kaudella.

  Lainaus:
  Kaitsu (siis tämä rallissakin mainetta niittänyt) oli muistaakseni ihan kapteenismies Jukureissa jollain kohtaa, vai muistanko nyt ihan väärin?
   
 14. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Muistin kyllä että Kivenmäki oli Mestiksessä jossain joukkueessa tryoutilla (kävi muuten Ässissäkin näyttämässä tuolla kaudella ja pelasi neljä peliä liigaa). En kuitenkaan edes ajatellut että se joukkue oli Jukurit vaan ajattelin että se oli joku Turun lähistön joukkue...

  Outoa kuitenkin että jos pelasi sarjapelejä niin Eurohockey ei sitä tiennyt (ilmoittakaahan joku sinne)
   
 15. Patajukuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Perinteiset kilpaurheiluseurat
  Dufva käytti Mavesta nimitystä vapaapalokuntalainen, eli kun Jukurit tarvitsi kaveria Mave tuli ja pelasi. Näin sen itse muistaisin lukeneeni lehdestä.

  Mitä J.Ollanketoon tulee, hän pelasi 2-divisioonassa salibandyä. Ja aloitteli samaan aikaan jälleen jääkiekko hommia tosin tuomarin roolissa. Ja piti viime talvena välivuoden, ja jatkanee tulevalla kaudella.
   
 16. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Laitetaan tähän vielä tarkemmat faktat, kun tossa tilastoja kaivelin. Myöskin Gianfrancon kirjoitusta sen verran korjaten, että Kivenmäki oli loppukesästä 2002 HPK:n testattavana, mutta kerhossa ei oltu miehen otteisiin tyytyväisiä. Tämän jälkeen Kivenmäki harjoitteli omatoimisesti sekä Ässien juniorijoukkueiden mukana ja kävi syys-lokakuun vaihteessa pikavisiitillä Englannissa Hull Thunderissa, mutta ei ollut tyytyväinen sikäläisen kiekkoilun tasoon. Lokakuun toisella viikolla Kivenmäki solmi neljän ottelun tryout sopparin Ässiin, mutta 0+2 tehoista huolimatta Kivenmäelle ei jatkoa ollut luvassa, sillä Ässien loukkaantumissuma oli purkautumassa. Vasta tämän jälkeen Kivenmäki matkasi Mikkeliin ja pelasi kahdessa ottelussa:

  25.10.2002 FPS-Jukurit 5-3
  26.10.2002 Jukurit-Hokki 3-2

  Mave jäi kuitenkin ilman tilastomerkintöjä ja loppukauden Kivenmäki kiekkoili Norjan pääsarjassa Frisk Asker Tigersissä iskien 22 ottelussa 28 pinnaa. Seuraavalla kaudella Ässissä syntyikin 42 pinnaa. Jesseä kopsaten Kivenmäki olisi tosiaan halunnut jatkaa Jukureissa loppukauden, mutta Dufva oli ottanut Kivenmäen vain tuuraamaan loukkaantunutta Mikko Hakkaraista. Näin muistan itsekin lehdestä silloin lukeneeni. Muut Kivenmäkeä koskevat siirrot voi käydä lukemassa miehen oman jatkiksen pelaajakortin alalaidassa olevista linkeistä.
   
 17. Gianfranco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Sama pää kesät talvet... Japelle kiitokset oikaisusta! Sen vaan tosiaan muistan, että Maven kiekkouran jatko oli jokseenkin katkolla Mikkelin visiitin aikoihin, mutta onneksi (jälleen kerran) asiat lutviutuivat parhaiten päin ja mies sai vielä oikean mahdollisuuden.

  G
   
 18. jesse72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
  Lisätään vielä ex-Jukureihin valmentajana mainetta niittäneet Erkka Westerlund ja Pentti Matikainen jotka nousivat otsikoihin jukuriuran jälkeen..

  Petri Gunther nousi myös liigapelaajaksi Tapparassa ja KalPassa, pelasi myös 1-divisioonaa KooKoossa.
   
 19. Andi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Tappara
  Lainaus:
  Guntherin ura ei ottanut oikein tuulta alleen vaikka tosiaan liigatasolla käväisikin pelaamassa.
  Matikaisen ja Westerlundin vaikutuspiirin tietävät pitkältä ajalta kaikki, mutta Gunther on sittemmin vaikuttanut vuosia ameriikoissa, jossa tälläkin hetkellä asuu ja työskentelee IT-alalla(Cisco tms..). Jääkiekon mies on lopettanut.
   
 20. lumiukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NYR
  HIFK
  SAPKO
  aloittiko Gunther uransa SaPKossa? Muistelen isän vaan olleen aika kovaääninen junnuvalmentaja...

  ex-SaPKolaiset maailmalla? olisi aika pitkä stoori...
   
 21. jesse72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
  Lainaus:
  Aloitti ihan Jukureissa uransa. SaPKon kasvateille on oma ketjunsa joten sinne naputtamaan tekstiä..
   
 22. TeeVee Jäsen

  Lainaus:
  Näinpä onkin, kaamea lipsahdus. Kohvakka muuten sai sangen railakkaasti jäähyjä tällä kaudella sarjassa, Phamtomsin paidassa 170 minuuttia.

  Gunther tietääkseni valmistui jokunen aika sitten Stanfordin yliopistosta DI:ksi.
   
 23. Vertigo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  muinainen MiPK
  Kun nyt täällä listaillaan pelaajia, jotka määritellään ex-jukureiksi, sen takia että ovat pelanneet Jukureissa muutaman vaihdon tai peräti yhden ottelun, olisi korrektia lienee kysyä, kuinka nämä listatut, määrittelevät pelaajauransa ja taustansa ja minkä merkityksen he antavat sille jaksolle, jonka ovat Jukuripaidassa kiekkoilleet. Haluavatko he olla itse ex-jukureita?

  Tässä kaikille Jukuri- tietäjille visainen kysymys: Kuka on se paljasjalkainen mikkeliläinen, joka pelannut aikuisten tasolle kiekkoa Mikkelissä ja voittanut myöhemmin kaksi jääkiekon Suomen mestaruutta yhdestä legendaarisimmista kiekkokoostumuksista. Eli häntä voitaneen pitää vielä toistaiseksi parhaana ex-mikkeliläisenä jääkiekkoilijana aikuisten tasolla, mikäli lasketaan saavutetut mestaruudet? Itse en tiedä, kuinka mikkeliläisenä hän enää itseään pitää.
   
 24. jamofon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  jukurit
  Kyseessä on Jorma "Joppe" Thusberg joka pelasi legendaarisessa HIFK:n joukkueessa v.1967-73. Toimi mm.joukkueen kapteenina ja voitti 2 kultaa hopean ja2 pronssia.Pelaili myös MP:ssä jalkapalloa kesäisin.
   
 25. Vertigo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  muinainen MiPK
  Lainaus:
  Juuri näin, eli Jorma Thusberg. Aika harva mikkeliläinen muistaa tai tietää. Lähtöseurahan oli siis Mikkelin Palloilijat.