Ex-Jokerit maailmalla

  • 1 292 511
  • 3 593

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Tänään sitten ratkeaa Sveitsissä. Seitsemäs finaali pelataan Bernissä. Zürichin voitettua kaksi edellistä kohtaamista.

Kuudennen finaalin viimeisellä minuutilla, tilanteen ollessa 6-3, pääsi Ari Sulander viimeistä kertaa kentälle täpötäyden Hallenstadiumin huutaessa miehen nimeä. Tilastoihin jäi 38 pelattua sekunttia ja valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Ensin 11 kautta Jokereissa saavutuksena "muutama" Suomen Mestaruus ja yksi "Euroopan Mestaruus".

Seuraavat 14 kautta ZSC Lionsissa lähes samoilla meriiteillä: paikallisia mestaruuksia ja yksi "Euroopan Mestaruus".

Loistava maalivahti, lojaali pelaaja ja hieno mies. Toivottavasti upea, neljällä eri vuosikymmenellä pääsarjatasolla jatkunut ura päättyy tänään mestaruusjuhliin.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sulolle neljäs Sveitsin mestaruus!

Ja niin Sveitsin Nationalliigan 7. finaali ratkesi kaksi sekunttia ennen varsinaisen peliajan loppua ZSC Lionsille 1-2.

Huikea peli, käsittämätön loppuratkaisu, upea nousu runkosarjan 7. sijoittuneelta Zürichiltä.

Samalla lohkesi Ari "Sulo" Sulanderille neljäs Sveitsin liigan mestaruus, yhtä monta kuin mies ehti Jokeri-paidassa hommata Suomessa. Kummastakin nelikosta taisi yksi tulla kakkosmaalivahdin roolissa - uran ensimmäinen ja viimeinen...

Kansallisten mestaruuksien sivussa tuli kaksi epävirallista Euroopan mestaruutta ja yksi virallinen maajoukkueiden Maailman Mestaruus.

Onnea Sulolle - Jokerille ja Leijonalle. Kiitokset mahtavasta urasta ja onnea tuleviin haasteisiin, missä ne lienevätkin.

-------------------

Samalla pahoittelut Antti "Stökö" Törmäselle. Huikea suoritus hinata Bern runkosarjan 5. sijalta voiton päähän mestaruudesta. Osoitti myös vuosien saatossa tutuksi tullutta suoraselkäisyyttään SF2:n haastattelussa. Moni olisi voinut protestoida viime sekunttien voittomaalia maalivahdin häirinnäksi (mitä se ei ollut). Stökö totesi rehdisti tilanteen olleen selkeä maali ja valiteli oman joukkueensa kurittomuutta ja liikaa himoa ratkaista ottelu 1-1 tilanteessa.

Onnea Stökölle jatkoon, on nostanut itsensä nopealla tahdilla harvalukuiseen Suomalaisten kansainvälisen tason valmentajien joukkoon. Joukkueensa oli hallitseva ja "paremmin pelaava" joukkue finaaleissa, mutta jälleen kerran kärsivällisempi, vähemmän virheitä tehnyt joukkue voitti paras seitsemästä sarjan.

P.S.
Ensi syksynä European Trophyssä Jokerit taitaa olla ZSC:n ja Zugin kanssa samassa lohkossa ja yhtenä viikonloppuna kohdataan molemmat Sveitsissä. Kannattaa lähteä ihailemaan vuoria.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno uran päätös Sulanderille, mutta samalla todella katkera kauden päätös Törmäselle. Teki upeaa työtä hilatessaan Bernin finaaleihin ja noin jumalattoman lähelle mestaruutta. En halua oikeasti edes ajatella miltä Bernin kannattajista on tuntunut, kun ollaan gamesevenissä, kolmas erä ja kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista Zurich kiskaisee kiekon verkkoon. Varmaan aika monella kannattajalla itku tullut.

Pakko sanoa tuosta Törmäsestä vielä, että äijähän on perkeleen kova valmentamaan. Sport mestariksi ja nyt NLA:ssa timanttista jälkeä Bernin kanssa. Sama tahti kun jatkuu, niin se on vaan ajankysymys milloin tulee Jokereihin päävalmentajaksi.
 

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Onnittelut Sulolle jälleen Sveitsin mestaruudesta! Hienolle maalivahdille hieno uran lopetus. Kuten ylempänä mainittiin, niin ympyrä tavallaan sulkeutui kun voitti ensimmäisen Suomen mestaruuden kakkosena, ja viimeisen Sveitsin mestaruutensa kakkosena. Tuohon väliin mahtui "jokunen" Suomen ja Sveitsin mestaruus ykköskipperinäkin.
Hattu päästä ja iso kiitos Sulolle 90-luvun kulta-ajoista!
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Ottelun maalit ja edellisten pelien maalikoosteet

Aikamoinen sählinki tuossa ratkaisuosumaa edeltävässä tilanteessa oli. Törmänen osoitti todellistaa suoraselkäisyyttä, ettei ruvennut asiasta jälkikäteen motkottamaan. Voittomaalin teki muuten Tepsissäkin viime kaudella "ihastuttanut" Steve "0+0" McCarthy.

PS. Aika muovisen näköinen tuo mestaruuspokaali.
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
Paha takaisku Törmäsen uralle valmentajana. Vain voittajat muistetaan.
Paha takaisku?? Ei helvetti sentään!

Onhan se tosiaan helvetin paha takaisku uralle hävitä seitsemäs finaali kaksi sekuntia ennen peliajan päättymistä, kun oli ensin noussut ensimmäisellä kaudellaan kesken kauden kakkosvalmentajan pallilta ykköseksi ja hilannut runkosarjan viidenneksi sijoittuneen joukkueen finaaliin.

Samalla logiikalla voisi todeta, että Törmäsen uran olisi pitänyt tyssätä hänen saatuaan potkut Jokereista, mutta ihan niin ei tainnut tapahtuakaan?

Hyvä Stökö!
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jokereissa SM-liigauransa aloittanut Eric Perrin ratkaisi jatkoajalla mestaruuden n. tunti sitten.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Vielä tuohon Sveitsin mestaruuteen palatakseni, niin tavallaan parempi näin päin. Sulander sai loistavalle urallaan aivan uskomattoman päätöksen ja Törmäselle tulee vielä mestaruuksia.

ZSC Lions TV - Meistervideo [yt] kohdasta 7:45 alkaen haastatellaan Suloa saksaksi. Ei tuo tosiaan paljon puhu, mutta näyttää olevan tunteet hieman pinnassa. Noin 13:45 kohdalla taas Sulo saa nostaa pokaalia yleisön edessä ja fanit hoilaavat miehen nimeä kuin viimeistä päivää. Ei tuon parempaa päätöstä uralle vain voi saada. Nyt mies lopettaa kansan palvomana mestarina, vaihtoehtona kun olisi voinut olla äärimmäisen kova pettymys, jota ei pääse enää ikinä yrittämään uudestaan.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Miro Hovinen Ilvekseen 2-vuoden sopparilla. Nyt vaan odottelemaan Flintstonen itkuja kuinka tämä oli Raskin vika...
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Miro Hovinen Ilvekseen 2-vuoden sopparilla.

Harmillinen menetys, koska Hovisessa on kaikki ainekset hyväksi liigapelaajaksi. Tällä hetkellä Jokereiden nuorista on tulossa vain niin paljon näitä lupaavia kavereita, että väkisinkin osa taitaa siirtyä muihin liigajoukkueisiin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Miro Hovinen Ilvekseen 2-vuoden sopparilla. Nyt vaan odottelemaan Flintstonen itkuja kuinka tämä oli Raskin vika...

Sanotaanko näin että mielummin olisi pitänyt Miro Hovisen 2 kautta täällä ja antanut Raskin höntsäillä Ilveksessä. Veikkaisin että olisin säästänyt siinä aika paljon rahaa jota olisin voinut käyttää mahdollisen Lahden korvaajan hankkimisen yhteydessä.

Harmillinen menetys, koska Hovisessa on kaikki ainekset hyväksi liigapelaajaksi. Tällä hetkellä Jokereiden nuorista on tulossa vain niin paljon näitä lupaavia kavereita, että väkisinkin osa taitaa siirtyä muihin liigajoukkueisiin.

Varsinkin kun tänne mielummin hankitaan Raskeja kuin että annettaisiin se paikka omille junnuille. Elämä on täynnä valintoja ja niiden kanssa on elettävä - tämä oli Kekäläisen valinta.
 

SamTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Lienee hyvä ottaa kuitenkin huomioon, että Hovinen on puolustaja ja Rask hyökkääjä.

Mitä turhaan. Kekäläinen on turha jätkä, kun päästää Hovisen pois ja ottaa mahdollisesti urallaan eteenpäin pyrkivän hyökkääjän kokoonpanoon. Todennäköisesti juuri tuo Raskin tulo aiheutti Hovisen siirron Ilvekseen... Hovinen olisi voinut olla myös hyvä hyökkääjä, ainakin varmasti paljon parempi kuin Rask. Toivottavasti se ei saa näyttää edes, Kiekko Vantaaseen vaan suoraan ja siellä koko ensi kausi. Vai menikö se sittenkään aivan näin?

Hovinen on ihan lupaava pakki. Ikävää, kun omia junnuja joudutaan päästämään muualle, mutta meidän juniorimylly tuottaa tällä hetkellä aika hyvään tahtiin noita pelaajia, eikä kaikille voi millään antaa vastuuta. Ehkä Hovisella on ollut myös mahdollisesti kiinnostusta lähteä hakemaan vastuuta muualta.

Ja tuosta Raskista vielä sen verran, että en itsekään näe kauheasti tilaa kokoonpanossa, mutta eiköhän sitä tilaa tule vielä. Viimeistään loukkaantumisten sattuessa.

edit. Edellinen kirjoittaja myös hieman samoilla linjoilla näköjään.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Älä nyt. Flint peluuttaisi Hovista mieluummin hyökkääjänä kuin antaisi Raskille sekuntiakaan aikaa. :i

Minä puhuin yleisesti Raskeista en pelkästään Joonaksesta, eli tänne hankittavan pelaajan tasosta en välttämättä yksi yhteen saman paikan miehestä vaan yleisestä menttaliteetista jolla tänne on Joonas Rask hommattu. Ja Miro Hovinen on hyvinkin saattanut tehdä johtopäätöksen että Jokereissa kokoonpanoon murtautumisen esteeksi hommataan ulkopuolelta jotain syvyys leveys hankintoja tyyliin Joonas Rask ennemmin kuin annettaisiin omille jätkillä se paikka ainakin kokeeksi. Jokereiden junnuista on tuloillaan sen verran monia lupaavia junnuja että syvyys leveys hankintoja pitäisi tehdä hyvin harkiten. Jos taas Joonas Rask on muuta kuin leveys hankinta jonka rooliksi onkin Keklun papereissa kaavailtu 1-2 ketjun laitaa niin metsään mennään niin että kohina käy ja silloin Jokereiden kärkiketjuissa ei ole ketään maalintekijäksi profiloitunutta pelaajaa, kun Pulkkinenkin on keskittynyt enemmän pelin tekemiseen laukomisen ja maaliahneuden sijaan. Ja vaikka Pulua käskettäisiin tulevalla kaudella erityisesti hakemaan laukauksia ja maaleja niin siltikin kärkiketjujen maalinteko on varsin heikoilla kantimilla. Toivoa sopii että Keklun papereissa on kärkiketjuissa ihan eri miehet kuin Rask, tosin se huhuiltu 160 000 kielii valitettavasti ihan muuta.

Tämä tuosta menttaliteetista millä Kekäläinen on ollut liikkeellä ja miksi Miro Hovinen ehkä on katsonut parhaimmaksi lähteä menemään, harmi että meillä on varaa viskoa omia nuorten maajoukkueessa pelaamaan päässeitä junnuja muualle.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Tämä tuosta menttaliteetista millä Kekäläinen on ollut liikkeellä ja miksi Miro Hovinen ehkä on katsonut parhaimmaksi lähteä menemään, harmi että meillä on varaa viskoa omia nuorten maajoukkueessa pelaamaan päässeitä junnuja muualle.
Tätähän tämä reaalimaailma vaan on. Jokerit (ja moni muu) on joukkue, joka tähtää aina mestaruuteen, joten junnuille jää vähän näyttöpaikkoja. Se on paradoksi suhteessa parantuneeseen (ja yhä paranevaan) junnutuotantoon verrattuna. Kun katsoo menneen kauden rosteria, ei siellä juurikaan ollut junnuilla tilaa. Teuvokin pääsi vähän niinkuin vahingossa näyttämään kynsiään kärkiäijien sairastellessa. Ketjut 1-3 olivat materiaaliltaan sitä luokkaa, että olisivat kaikki kelvanneet monelle ykköseksi. Ja nelonen oli vartavasten rakennettu rouhijaketju, eikä vanhaan malliin junnut+ylijäämäukot, niinkuin ennen. Henritius pelasi kyllä kelvollisesti viimeiset matsit nelosen laidalla. Eikä liigan 20 pelaajan katto ainakaan auta, kun junnuja pitäisi päästä peluuttamaan ja haistelemaan liigatuulia.

Seuraavan 1-2 kauden periodilla Jokereista tulee lähtemään maakuntiin todella monta lupaavaa junnua, ja mitään ei voida. Sen kanssa on vaan elettävä. 70-luvulle ei voi palata.
 

Pasilan Polle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Happee -01
Mikko Kalteva ajaa Valtralla

Jyp uutisoi tehneensä 1+1 sopimuksen entisen Jokerit-puolustaja Mikko Kaltevan kanssa.

JYP pestasi neljä uutta pelaajaa / Uutiset / JYP

Linkki vie uutiseen.

Jypin pelaajavelho Jukka Holtarin luonnehdinta Kaltevasta.
"Kalteva on kookas, hyvin liikkuva, ulottuva ja kokenut pelaaja, joka tuo JYPiin puolustustaitoa ja vahvistaa siten alivoimapelaamistamme"
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Twitteristä poimittu: Tsekkimedian mukaan Jokereissa kaudella 1990-1991 pelannut puolustaja Frantisek Prochazka on kuollut. Täytti tammikuussa 50 vuotta.

Oho, näin tämän vasta nyt. Todella ikävä uutinen. Rauha hänen sielulleen.

Muistan hyvin kaverin. Heikohkon ensimmäisen liiganousun jälkeisen kauden jälkeen päätettiin että puolustusta pitää vahvistaa. Sehän taisi mennä niin että joukkueen johto oli jossain päin "tarkkailemassa pelaajia" tarkoituksenaan hankkia yksi vahvistus pakistoon, mutta tuliaisina olikin kaksi, Prochazka ja Mojmir Bozik. Prochazkan piti olla näistä parempi, oli iso, omasi hyvän laukauksen ja näytti vielä varsin ilkeältä. Totuutta en tiedä, mutta huhupuheiden mukaan muut asiat maistuivat Suomessa kuitenkin paremmin kuin harjoittelu. Bozik sen sijaan vahvisti joukkuetta vielä toisen kauden ja voitti mestaruuden Jokereissa.

Onko kellään asiasta parempia muistikuvia?
 

Gandalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko kellään asiasta parempia muistikuvia?

Ihan sama tarinat mullekin on kerrottu. Sen verran lisäyksenä että kun näitä pakkeja tuotiin yllättäin kaksi, niin muistini mukaan ulkomaalaiskiintiö täyttyi ja edellisellä kaudella huipputehot (23+26) tehnyt Wayne Thompson olikin yht'äkkiä liikaa.

Ikävä uutinen Prohasta yhtä kaikki.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Tänään julkistettiin vihdoin pitkään julkisena salaisuutena pyörinyt Antti Kerälän sopimus Kalpaan. Sopimus on 2-vuotinen.

Onnea Kerälälle Kuopioon ja kiitos näistä parista vuodesta. Ja hyvistä muistoista LKP-ketjun osalta!
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Prochazka tuli Jokereihin aikoinaan ns. isona nimenä. Muistan hyvin kun sopimus oli tehty ja samaan aikaan taidettiin pelata MM-kisoja. Jokerit ei tuolloin ollut varsinainen suurseura ja kun hankinta tuli julkisuuteen ja Prochazkaa haastateltiin niin olo oli lähinnä epäuskoinen, ei noin kova pelimies yksinkertaisesti voi tulla Jokereihin.

Kun sitten päästiin itse asiaan niin loppujen lopuksi mukana seurannut Bozik olikin paljon parempi vahvistus. Prochazkan muista aktiviteeteistä en tiedä, mutta jäällä mies oli iso ja kömpelö ja välillä tuli ihmeteltyä voiko tuo olla sama ukko kuin se Tsekkoslovakian maajoukkueessa pelannut. Ei Prochazka kuitenkaan mikään totaalinen limbo ollut, paljon huonompi vain kuin mitä odotettiin.

Ikävää oli lukea, että tämän kiekkolijan tarina on loppunut ja että hän on vielä joutunut kärsimään jostakin vakavasta sairaudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös