Tuli saatua inspiraatio selvitellä mitä ”meidän miehille” nykyisin kuuluu ja miten kaudet ovat lähteneet käyntiin. Ja kun nyt kerta tuli statseja katseltua ja haettua tietoa, niin miksipä sitä ei muille jakaisi. Sanottakoon, että kirjoituksessa mainitut pisteet ja ottelumäärät ovat ennen tämän päivän mahdollisia matseja. Kotimaista liigaa pelaaviin en nyt jaksanut keskittyä, noista jokainen voi löytää hetkessä enemmän tietoa kuin on edes tarvetta.
Sami Lepistön kausi Lokomotivissa ei ole ollut missään nimessä helppo. Pakkien vertailussa Lepistö pelaa 5. eniten, selkeästi alle 20 minuutin keskiarvolla. Pisteitä on tullut vain 0+2, mikä on varmasti pettymys sekä Lepistölle että seuralle. NHL:stä tullut Kulikov vie suuren osan peliajasta, kuten myös Staffan Kronwall. Lisäksi Lepistö on kuumeillut kauden aikana, joten vaikeaa on.
Janne Lahti lopulta siirtyi Ak Bars Kazaniin, jouduttuaan Donbas Donetskin mielivaltaisten päätösten uhriksi kesällä. Kivikovassa Kazanissa Lahden rooli on jäänyt hyvin vähäiseksi, otteluita on vyöllä vain 10, tehoja 1+1 ja keskimääräinen peliaika karvan alle 10 minuuttia ottelua kohden. Lahden tilannetta vaikeuttavat myös KHL:n ulkkarisäännöt ja Kazanin kova rosteri. Ulkomaalaisia joukkueessa pelaa myös Immonen, Kapanen ja Darzins, YV-aikaa puolestaan syövät sellaiset nimet kuin Morozov, Zaripov ja Tereschenko. En yllättyisi, vaikka Lahdelle löytyisi uusi seura jo ennen joulukuuta.
Minskistä sitten kuuluukin parempaa. Timo Stapleton on odotuksiin nähden heikosti pelanneen joukkueen ykköstykki ja tehoilla 10+7 johtaa seuran sisäistä pistepörssiä aika selvästi. Toisena oleva Teemu Laine on koonnut pisteet 9+3. Tarkennetaan vielä sen verran, että Tim on tosiaan ”suorassa sopimussuhteessa” seuraan, eikä lockoutin takia tullut.
Sibirissä sitten Lehterä on ollut taas liekeissä. Tehot 6+16 ovat kovaa valuuttaa koko sarjan pistepörssissäkin, seuran sisäisestä puhumattakaan. Sibirin kakkonen on 4+10 tehoin Jonas Enlund ja liigankin pörssissä top kympissä. Hetkellisesti Lehterä on myös johtanut koko liigan pistepörssiä. Tosin sne verran tähän on sanottava, että jos työsulku jatkuu koko kauden, niin Malkin saattaa olla erittäin vahvoilla viemään tuon tittelin.
Sveitsissä Metropolit ei ole pahemmin ikääntymisen merkkejä näyttänyt. Koko liigan pistepörssissä hän on toisena, pisteen Zugin Brunneria jäljessä. Lugano on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä. Meidän kannalta ehkä mielenkiintoisin seura Zug on vasta sijalla 8, tosin matsin suurinta osaa vähemmän pelanneena. Tähän Immonen ja Shedden tuskin ovat tyytyväisiä, varsinkaan kun joukkueeseen saatiin Zetterberg. Maalilla Markkanen ei ole pelannut kuin neljässä ottelussa, hoitaen hommat 86,52 % keskiarvolla.
Pari kautta takaperin ihastuttanut Fredrik ”Linkan” Bremberg on puolestaan siirtynyt Allsvenskaniin pudonneen Djurgårdenin riveihin. Djurgården on tällä hetkellä vasta sijalla 9., peräti 13 pistettä vähemmän keränneenä kuin Leksand. 13 otteluun Linkan on tehnyt 1+4, joten parannettavaa sillä saralla on huimasti. Kesällä 39 täyttänyt taitopelaaja kun ei hirveän paljon enää joukkuettaan voi pelillisesti auttaa ilman tehoja.
Elitserienin puolelta voi nostaa esille Esa Pirneksen. Zugista ei ilmeisesti enää roolia auennut tai peliaika olisi jäänyt vähiin ulkkarisääntöjen takia, joten matka vei AIK:n riveihin. Tällä hetkellä Massi on kerännyt pisteet 5+8 15 otteluun, ollen näin seuransa paras pistemies. AIK tosin ei sitten ole pahemmin pärjännyt, tällä hetkellä joukkue on jopa vaarassa pudota ”karsintaviivan” alapuolelle.
Kulttisankari David Ling puolestaan vääntää nykään brittien EIHL:ssa, ollen koko sarjan pistepörssin toisena. Ennen brittivisiittiä hän tahkoi hurjin tehoin Italiassa kaappeja. Noista sarjoista on kuitenkin sen verran työlästä kaivaa tarkempaa tietoa, että antaa olla. Ei Ling kuitenkaan ollut loppujen lopuksi kovin ikinä missään, pikemminkin legenda ensimmäisen ottelunsa ansiosta.