Ex-Ilvekset maailmalla

  • 293 320
  • 689

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ongelmahan on tuo Ilveksen tekemisen taso sitten Jalon, sitten Sykoran.

Junnuputki pukkaa lahjakkuuksia. Ei osata valikoida oikein, eikä osata taata riittävää valmennusta. Jos asiat olisivat kunnossa ja yleisesti olisi näkyvissä, että Ilvekseen kannattaa jäädä niin kauaksi kuin pelaa Suomessa tai kun palaa taksisin Suomeen, ei tätä keskustelua tarvitsisi käydä.

Talous kuntoon: Budjetti liigan kärkipäähän
Urasuunnitelmat junnuista edustukseen kuntoon
Vaatimustaso korkealle

No päästäänkö tähän Honkalehto, Jääskeläinen & Manngard kolmikolla. No ei päästä. Päinvastaseen suuntaan on menty tehotrion aikana. Tuokkola ja parantunut osumatarkkuus pelaajarekrytoinnissa on antanut vähän lisähappea, mutta entäs kun Tuokkola lähtee? Tilanne on katastrofi.

Ja jos Tuokkola jatkaa, on säälit ehkä parasta, mitä urheilupuoli voi tuottaa.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No päästäänkö tähän Honkalehto, Jääskeläinen & Manngard kolmikolla. No ei päästä. Päinvastaseen suuntaan on menty tehotrion aikana. Tuokkola ja parantunut osumatarkkuus pelaajarekrytoinnissa on antanut vähän lisähappea, mutta entäs kun Tuokkola lähtee? Tilanne on katastrofi..Ja jos Tuokkola jatkaa, on säälit ehkä parasta, mitä urheilupuoli voi tuottaa.

Tietenkin jos puikkoihin saadaan Lauri Marjamäki, niin tilannehan voisi parantua. Uusi omistaja ja talouspuoli kuntoon..., niin avot
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tietenkin jos puikkoihin saadaan Lauri Marjamäki, niin tilannehan voisi parantua. Uusi omistaja ja talouspuoli kuntoon..., niin avot

Vähän epäilen tätä. Minkä takia Lauri Marjamäki tämän hetken ehkä kuumimpana valmentajanimenä tulisi Ilvekseen? Setelitukkoa heilutellaan varmasti joka suunnalta ja Ilveksen rekordi valmentajien suhteen on vähintään kyseenalainen. No, Tuokkola lienee ensimmäinen valmentaja aikoihin, joka jatkaa sopimuksensa loppuun asti seurassa. Uskaltaisin veikata, että vaikka Ilves tarjoaisi samanlaista summaa kuin muut, niin parempi kokonaispaketti löytyisi mestarivalmentajalle jostain muualta.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos nyt välttämättä kuusi vuotta Ilveksestä lähdön jälkeen muiden joukkueiden vilttiketjujen ja Mestis-kierrosten kautta läpi lyönyttä Palolaa haluaa pitää mainiona esimerkkinä Ilves-junnuille siitä, että Ilveksestä kannattaa lähteä junnuikäisenä, niin onhan tuossa hyökkääjistä vastaesimerkkinä Palolan jälkeen Michael Keränen kehittynyt Ilvekseen jäämällä koko SM-liigan selvästi parhaaksi pelaajaksi.
Ja tähän lisättävä vielä, että olisiko ikinä päässyt liigapelaajaksi, ellei olisi tajunnut siirtyä Tapparasta Ilvekseen.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Tietenkin jos puikkoihin saadaan Lauri Marjamäki, niin tilannehan voisi parantua. Uusi omistaja ja talouspuoli kuntoon..., niin avot
Juu ja mä voitan ensi lauantaina yksin Loton päävoiton, ilman että edes lottoan..
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ongelmahan on tuo Ilveksen tekemisen taso sitten Jalon, sitten Sykoran.

Heitän tähän myös yhden muutostekijän, joka on vaikuttanut laajan juniorituotannon omaaviin seuroihin eli siirtokorvausten poistuminen. Näillähän kyettiin aiemmin vaikeuttamaan siirtoja muihin seuroihin tai ainakin tienaamaan niillä jonkin verran. Suomessa jääkiekossa näiden maksamista jatkettiin näiden linkkien mukaan aina vuoteen 2004 asti, vaikka case Bosman oli jo muutama vuosi tätä ennen.
http://www.finhockey.fi/?x18668=722627
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10224/3701/ilmivalta.pdf?sequence=1
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja tähän lisättävä vielä, että olisiko ikinä päässyt liigapelaajaksi, ellei olisi tajunnut siirtyä Tapparasta Ilvekseen.


Siis onko tää logiikka ny se, että Tappara on kestomenestyjä, kun Keränen tajusi B-junnuissa tulla Ilvekseen, vai mikä?

No leikki leikkinä. Totta kai poikkeuksia on. Keränen itse sanoi muistaakseni aikoinaan, että sallivampi tyyli sopi hänelle, ja sen vuoksi valitsi Ilveksen.

Mutta eihän case-Keränen poista sitä tosiasiaa, että Ilveksen tekemisen taso on heikko, ja että sitä pitäisi parantaa kaikilla osa-alueilla? Vai poistaako?
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En halua kyseenalaistaa Ilveksen tekemisen tason heikkoutta, mutta perspektiiviä omien kasvattien kehittämisestä pitäisi hakea muusta kuin omavaraisuusasteesta, joka on kuitenkin kiinni pitkälti palkanmaksukyvystä.

Onko Ilves loppujen lopuksi ollut pelaajien läpimurtoalustana hirvittävän heikko muihin seuroihin verrattuna? Viimeisen 10-vuotisjakson aikana täältä ovat NHL-sopimus taskussaan lähteneet Lindgren, Rask, Helenius, Lehtivuori, Jokipakka, Rask, Aittokallio, Rajala, Koistinen ja Keränen. Anttila, Kuukka, Sointu ja Kolppanen löivät itsensä läpi mj-tasolle tai ainakin lähelle sitä. Leinokin olisi tehnyt lähes varmasti läpimurtonsa liigaeliittiin myös Ilveksessä. Muualta nuorina tulleiden Mustosen, Korpisalon ja Kantolan kanssa tehtiin myös hyvää työtä.

Heikkous ei siis ole ensisijaisesti ollut valmennuspuolen tekemisessä joitakin "Mustan Keskiajan" vuosia lukuunottamatta, vaan enemmänkin siinä, että on puhtaasti pudottu urheilubisneksen tekemisessä kärjen kelkasta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
on puhtaasti pudottu urheilubisneksen tekemisessä kärjen kelkasta.


Näin. Tämä on kiistaton tosiasia. Ja tämän näkee jokainen ja jokaisella luulisi täten olla halu kehittyä urheilubisneksen saralla... mutta onko tätä kehittymishalua, joka siis tarkoitta oppimishalua ja oppimiskykyä, näkyvissä nykyorganisaatiossa? Onko menneistä opittu mitään? Ikvästi näyttää että ei. Se että meillä on nyt UTJ ja sitä kautta vastuut selkeämpiä, on toki karsintavuosista parantanut joukkueenkasausuta, mutta kokonaisnäkemys ja osaaminen bisneksenä (johon liittyy niin talous kuin urheilupuoli) on valitettavan heikkoa. JA nousemiseksi molemmilla saroilla vaadittaisiin koko Ilvesyhteisön yhteistä ponnistusta ja tietotaidon hyödyntämistä.


Vuosia hoin Avoimuus, luottamus, yhteishenki, menestys, mutta aika ajoi ohi, eikä avoimuudellakaan voida enää saada aikaan luottamusta. Ei niin kauan kun samoja henkilöitä on toiminnassa mukana. Sitten kun eläkeikä ratkaisee nämä ongelmat, ollaan valmiita muutokseen, tai kun Vinne todellisuudessa luopuu ja hännystelijät kaikkoavat.


Toivoisin toki muuta ja näkisin Honkkiksen muina ”junnoina” kentällä kannua hyväilemässä, mutta kun en usko että niin voisi reaalimaalimassa käydä. Eli jep, olen menettänyt uskoni.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tiedän, että sinä olet nähnyt nämä huipputalentit Aina. Koska olet ne aina nähnyt (muistaakseni yhdestä tiesit väärin) niin miten on näiden "epäonnistuneiden" kanssa. Näitkö sinä / oliko yleisesti nähtävissä, että esim. Juuso Rajalasta ei ole Liigaan läpilyöjäksi? Entä nämä pelaajat kuten Pellinen, Roppo, Antonen, Hölli?

No en ole puhunut, että minä olen nähnyt talentit, vaan, että Ilves ry:llä ollaan talentit nähty melko hyvällä prosentilla. Ilves ry:n puolella heitä on ollut tarkkailemassa kymmeniä silmäpareja Lasse Oksasesta Lauri Marjamäkeen. Katsoin, että olet rekisteröitynyt palstalle huhtikuussa 2010, joten ilmeisesti et ole tuota ennen ollut vielä hommissa pitkään. Et todennäköisesti ollut lähellä tilanteita, kun ne kärjistyivät? IH Oy:tä ei kiinnostanut pätkääkään oman emoseuran asiantuntijoiden näkemykset, vaan heillä vahva oma visio Poika&Ilves strategiasta huolimatta. Kuten tänne aikoinaan kirjoitin, niin Ilves ry:ltä hyvin korkealta taholta käytiin Honkalehdon, Lagerstamin ja Hautamaan päähän takomaan, miten näitä nuoria tulisi viedä eteenpäin, jotta he kehittyisivät parhaalla mahdollisella tavalla ja ennenkaikkea olisivat auttamassa Ilvestä silloin, kun he saapuvat parhaaseen peli-ikään.

Olen täällä tuonut useaan kertaan esille sen raadollisen matematiikan, että ikäluokasta nousee keskiarvoisesti yksi pelaaja Mestis tai Liigatasolle (tai jopa korkeammalle). Kaksi per ikäkausi on jo poikkeuksellista. Jossakin aikaisemmin sain käsiini IH:lle raportoidun listan, jossa oli 54 poikaa ikäluokista (87-97). Se on aivan käsittämätön massa, mistä Ilveksen olisi pitänyt ammattimaisella toiminnalla valita rusinat pullasta.

Jos kysyt minun mielipidettä Juuso Rajalasta, niin olin henkilökohtaisesti sitä mieltä, että Juuso tulee pärjäämään Liigassa. Hänen sydänongelmiaan en osannut tuolloin juniorina ennustaa. Nyt pitää vain sopia mikä on läpilyönti Liigassa? Liigan pistekeskiarvoltaan hän on esim. Joonas Riekkistä tai Markku Flinkiä edellä. Ilveksen asemessa olisin jatkanut Juuson kanssa, koska sairauden vuoksi tuo 17 pinnaa liigassa tuli toipumisen jälkeen. Olisiko jo tällä kaudella, jolloin hän dominoi Mestiksessä, tullut esim. 25 pinnaa. Jos kiekkoilijan huippuikävuodet ulottuvat nykyään yli 30:een, niin uskon, että Rajala tulee vielä pärjäämään Liigassakin.

Meillähän on useampi lupaava juniori hoitanut erittäin mallikkaasti koulu-uransa. Kun tie Ilveksessä nousi pystyyn, on noissa perheissä päätetty panostaa koulutukseen (mm. Jaakko Pellinen, Teemu Huhtala, Juuso Antonen). Moni noista nimistä, joita otit esille (pl. Roppo) ei ollut oman ikäluokkansa kärjessä edes Ilveksen sisällä. Tosin Höllikin taisi pelata roolinsa Riekkistä paremmin ja oli Tanskan liigassa oman joukkueensa ylivoimaisesti paras. Ilveksen kasiseiskoissa Antti oli sisäisessä hierarkiassa sijoilla 5-6.


Miksi Palola siirtyi Ilveksestä pois? Palola pelasi ensimmäistä täyttä kauttaan A-junioreissa (aiemmalla kaudella keskinkertaiset 8 maalia n. 30 peliin), Ilves nosti tämän haistelemaan 6 matsiksi liigaa. Seuraavalle kaudelle tämä teki pidemmän sopimuksen Lukkoon. Useat sanovat, että Lukko maksoi Rajalalle ja Palolalle Liigapelaajaan liksaa. Jos ja kun pojat saivat kunnollista palkkaa niin mitä Ilveksen olisi mielestäsi pitänyt tehdä? Tarjota myös muutama tonni kuussa näille pelaajille?

Tähän on helppo vastata. Ilveksen olisi tullut toimia perseilemättä. Tuota ajankohtaa kuvasi hyvin sanonta, että Ilveksen junnuja kohdeltiin kuin koiria, tosin huonommin. Aikakausi oli todella törkeää. Jääskeläinen sai useamman pelaaja-agentit raivon partaalle käytöksellään. Honkalehto ja Hautamaa huokuivat ylimielisyyttä nuoria pelaajia kohtaan ja kruunana oli Pietilän peluuttaminen. Ilves ei ulospäin antanut pienintäkään merkkiä siitä, että he noudattivat Poika&Ilves strategiaa. Seura oli kaaoksessa.

Parhaiten tilanteen haistoi Hannu Vanhatalo - Lukon pelaajakoordinaatti - joka Raumalta kävi katselemassa Ilveksen junioripelejä Tampereella enemmän kuin Hautamaa. Kuvaavaa oli, että myös pelaaja-agentti Krister Kaukinen siirsi poikansa tuolloin Raumalle. Se mitä tapahtui Raumalla on oma lukunsa. Käsittääkseni siellä suurimmaksi yllätykseksi tuli Rauli Uraman toiminta, joka ajan myötä johtikin hänen lähtöönsä. Toki minua ei ilvesläisenä lohduta yhtään se, että suomen rikkain seura Lukko tyri heidän kanssaan. Heidän talouttaan ei vienyt vararikkoon se, että he haalivat muiden nuoria.

Palolan kehityksen puolesta puhut amatöörimäisesti johdetusta Ilveksestä. Varmasti näin on. Mutta jos tuo amatöörimäisyys on verrannollinen Palolan läpilyömiseen niin eikö silloin suurin puuhastelijakerho ole Raumalla?

Tuo yllä oleva vastaakin jo tähän. Lukko taisi kuitenkin saavuttaa Palolan aikana pronssimitalin, mutta heille tapaus Urama oli varmaan hankala paikka. Käsittääkseni heillä ei ollut kuitenkaan samoja ongelmia kuin meillä. Agentit kieltäytyivät pitkälti tekemästä yhteistyötä Ilveksen kanssa ja tässä suurin kivi oli Jääskeläinen. Samaan aikaan oli käynnissä 2010 osakeanti, jossa suurin osa todellisista ostajaehdokkaista (olin tässä ryhmässä mukana piensijoittajana) nimesivät oston ehdokseen Jääskeläisen välittömän vetäytymisen. Honkalehto oli tuolloin lähdössä, mutta ehti myös silloin valehtelemaan tuloksen yli puolella millillä. Tällaista sotkua ei käsittääkseni ollut Lukossa ja nykyään aika moni nostaa Timo Rajalan Liigan kärkitoimareihin. On kehittänyt Lukon ympärille muutaman uuden positiivista tulosta tekevän pisneksen.

Väitän, että nopeampaa Palola olisi Liigapaikkansa saanut Ilveksessä kuin Raumalla.

Täysin samaa mieltä. Tämä olisi vaatinut vain sen, että Jääskeläinen, Honkalehto ja Hautamaa olisivat väistyneet toiminnassa huomattavasti aikaisemmin. Eikä Pietilää olisi saatu ikinä valita., Minä en keksi yhtään syytä, miksei Palola olisi voinut voittaa Liigan maalikuninkuutta hyvin johdetun Ilveksen riveissä.

Niin, ja minkä takia sä multa kyselet noista omavaraisista rungoista ja Jääskeläisistä. Enkö mä ole jo useaan kertaan sanonut mielipiteeni mm. tietyistä pelaajasiirroista ja muista töpeksimisistä!

Ketjuhan on ex-Ilvekset ja olen täällä nostanut esille omien junnujemme loistavan menestyksen. Sinulla on tarvetta kovasti puolustella Ilveksen toimintaa noiden junnujen menettämisen syistä. Tekisikin mieli kysyä, että kumpi Honkalehto oli mielestäsi oikeassa:
  • Se Honkalehto joka P&I strategiaa julkaistaessa rinta kaarella kertoi maailmalle, että Ilveksellä on edessään poikkeuksellisen lahjakkaat juniorit?
  • Vai se Honkalehto, joka seisoi Pietilän rinnalla, ajoi alas P&I strategian ja ylimielisesti torjui mm. Ilves ry:n puolelta tulleet näkemykset, kuinka poikien kanssa tulee edetä?
Mutta jätetään menneet taakse. Tulen varmasti jatkossakin kirjoittamaan täällä ex-ilves ketjussa meidän nuorista. Mutta suunnataan pääosin katseet eteenpäin ja mietitään tulevaa. Meillä on nyt lähes vastaava tilanne tulossa kuin reilu kymmenisen vuotta sitten. Ilveksen juniorimylly tarjoaa mahdollisuuden menestykseen. Tai ainakin voidaan sanoa, niin, että menestymättömyys ei jää kiinni huonosta juniorityöstä. Näetkö, että nyt on purettu tuo edellinen muniminen ja nuorille on tehty tarkat suunnitelmat. Minusta oleellista on, että siellä olisi mietittynä nuoren pelaajan kehityspolku ja erityisesti, että mitä toimenpiteitä tulee tehdä, jotta nämä juniorit kiekkoilevat meillä myös parhaassa peli-iässä (22 vuotta ja ylöspäin)

Minulla on sinulle muutama kysymys?

Kun teillä on nyt strategiana menestyminen pitkäjänteisesti omavaraisuuteen nojaten ja sitten näitä eri termejä kuten kunnioitus, avoimuus etc, niin onko tuo strategia jalkautettu varmasti kaikkialle siellä henkilökunnassa? Onko sinun positiossasi täysin yksiselitteisen kirkasta, mitä tarkoittaa omavaraiseen toimintaan pohjautuva urheilutoiminta? Muistaakseni aikaisemmin kuitenkin puolustelit sitä, kun Tuokkola ei tuota linjaa vedä/vetänyt sillä hetkellä. Ovatko kaikki 100% sitoutuneita uuteen strategiaamme?

Ja toinen vastaava kysymys. Kun mestaruus on tarkoitus saavuttaa kevääseen 2018 mennessä, niin onko siellä pilkottuna yksityiskohtaisesti mitä se tarkoittaa kunkin henkilön roolissa?
 

sorbo82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sinulla on tarvetta kovasti puolustella Ilveksen toimintaa noiden junnujen menettämisen syistä. ?

Selkeästi tulkitset ja luet ainoastaan sen mitä haluat. Olen useaan kertaan maininnut tietyistä siirroista mielipiteeni ja arvostellut niitä. Aiemmin myös tuin mielipidettäsi siitä, että esimerkiksi nuori Mikke Levo ei ole saanut mahdollisuuksia mitä ansaitsisi jne.

Toki olen tuonut esiin omaa mielipidettäni siitä, että voidaanko vaikka Palolan suhteen puhua "sössimisestä" ja voivotella kuinka joku hukkasi huippupelaajan. Tästä kuitenkin tuli se huippupelaaja vasta 2 vuotta sitten.

Sen enempää en tiedä Jääskeläisten ja Honkalehtojen tekemisistä ennen tai nyt, koska en miehiä tarkemmin tunne.

Myöskään en ole missään vaiheessa väittänyt, että tuossa seurassa oltaisiin hommat hoidettu vimpan päälle vaikkapa joskus aikoina Poika & Ilves, tietäähän sen jo tyhmempikin ettei näin ole ollut.

Jossain siellä kuitenkin ollaan osuttu oikeaan, kun katsoo maailmalla pelaavia Ilvesläisiä kuten esimerkiksi: Rask, Koistinen, Lindgren, Kolppanen, Keränen, Jokipakka.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jossain siellä kuitenkin ollaan osuttu oikeaan, kun katsoo maailmalla pelaavia Ilvesläisiä kuten esimerkiksi: Rask, Koistinen, Lindgren, Kolppanen, Keränen, Jokipakka.

Kuten useasti olen todennut, niin meillä on ollut valtakunnan TOP-3 juniorimylly. Ilves-Hockey Oy on käärinyt yhdet suurimmat korvaukset omista kasvateistaan ja tätä vasten Ilveksen toimiston tekemiset ovatkin talouden hoidossa sitäkin erikoisempia. Mutta se on oma tarinansa.

Harmi, että liian moni pelaaja näistä ja useasta muistakin lähti Ipasta vähemmän hyvissä fiiliksissä. Jonkin verran tulee poikien kanssa pidettyä yhteyttä ja usealla lähtijällä Ilves on vieläkin iso asia. Toivottavasti saamme organisaation siihen kuntoon, että he palaavat tänne pelaamaan tai sijoittavat isoja rahoja seuraamme.

Jos sain tänään oikeaa infoa, niin Ilves sai liitolta tällä kaudella eniten korvauksia junioireiden maajoukkuepaikoista. Toiminee yhtenä mittarina, että meillä on todellakin mahdollista omavaraisuuteen.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä "vähemmän hyvistä fiiliksistä" kuulisin ulkopuolisena mielelläni hieman enemmän. MIkä on jättänyt huonon fiiliksen: näiden mielestä liian pieni jatkosopimustarjous vai jokin muu?

Isoa roolia on kuitenkin ollut tarjolla suurimmalle osalle Ilveksessä läpimurron tehneistä lähtijöistä (kuten viimeisimmistä Rask, Sointu, Keränen ja Kantola) eli siitä ei voi olla kyse. Jopa Myttyseen uskottiin parin vuoden rämpimisen jälkeen. Nuorempien - vielä liigatasolla raakileiden - kohdalla ymmärrän pettymyksen, kun liigasopimusta ei tarjota, mutta näiden kannattaisi katsoa esimerkkinä vaikka Palolaa, Järvistä, Metsolaa ja Sandellia, joilla kaikilla kesti monta vuotta ennen kuin mikään liigajoukkue katsoi näiden olevan liigakelpoisia junnuvuosien dominoinnista huolimatta.

Rabota i ditsiplina - työ ja kuri. Siinä olivat Isä-Tihonovin jääkiekon perusteesit, jotka pätevät tänäkin päivänä. Siihen päälle voi lisätä kärsivällisyyden ja partiolaisilta tutun "Ole valmis"-lauseen, kun näytön paikka joskus tulee.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Jossain siellä kuitenkin ollaan osuttu oikeaan, kun katsoo maailmalla pelaavia Ilvesläisiä kuten esimerkiksi: Rask, Koistinen, Lindgren, Kolppanen, Keränen, Jokipakka.

WTF?

Organisaation tarkoitus kait olisi, että Ilves menestyisi! Mitä iloa siitä Ilvekselle on, että sen kasvattamat tähdet nostelee kannua muissa seuroissa?? Muualla menestyvät pelaajat kertoo nimenomaan siitä, että Ilves Hockey OY on perseillyt olan takaa, kun sillä on ollut käsissään läjäpäin tähtiluokan pelaajamateriaalia ja tuloksena on jumbosijoja ja muuta pohjasakkaa.

Logiikkasi ei nyt oikein avaudu. Tuus ny itte selittään...
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä "vähemmän hyvistä fiiliksistä" kuulisin ulkopuolisena mielelläni hieman enemmän. MIkä on jättänyt huonon fiiliksen: näiden mielestä liian pieni jatkosopimustarjous vai jokin muu?

Jokin muu. Sen verran voi valottaa, että nämä antipatiat kohdistuvat enemmän muutamaan henkilöön ja heidän tekemisiin tai tekemättä jättämisiin. Siksi on Ilveksen kannalta erittäin harmillista, että suurin osa näistä samoista henkilöistä hyörii ja pyörii edelleen Ilveksessä. Varmaan missään menestyvässä - demokraattisessa - yrityksessä ei useampaan kertaan totaalisesti munineet saisi toista mahdollisuutta saati pyörisi yrityksen avaintehtävissä kymmenen vuoden jälkeen.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Logiikkasi ei nyt oikein avaudu. Tuus ny itte selittään...

Minulle avautuu.

Ilves on toiminut hyvänä ponnahduslautana monellekin omalle kasvatille ja onnistunut antamaan näille eväät kansainväliseen uraan. Se, miksei näitä ole pystytty pitämään Ilveksen riveissä on näiden mainittujen pelaajien kohdalla ollut lähes yksiselitteisesti raha. Koistinenhan toki tänne palasikin melkoisen kovalla tilillä, mutta alisuoritti kuten koko joukkue ja huolimatta KHL-korvauksista jätti ilmeisesti jonkinlaisen miinusmerkin kassaan.

Se, missä on siis onnistuttu, on kasvatustyö. Miksei näitä työn tuloksia ole kyetty hyödyntämään, liittyy pitkälti taloudellisiin realiteetteihin. Ilves tai mikään muu liigaseura, ei pysty kilpailemaan rahallisesti NHL-, KHL- tai NLA-seuroja vastaan. Lindgren oli epäonnistuneen P-Amerikan reissun paluurekrytoinnin osalta oma juttunsa, johon ilmeisesti liittyi henkilösuhteita yms., mutta esim. Joonas Raskin rekrytointi viime kesänä olisi ollut Ilvekselle erittäin suuri riski, koska kovan palkan vastineeksi tuleva panos ei vaikuttanut muutaman surkean kauden jälkeen mitenkään todennäköiseltä.

Menestyvissä seuroissa on kassa kunnossa. Kärppien syksyn rekrytoinneista esimerkiksi Pirnes ja Laatikainen olisi tuomittu täällä rahan tuhlauksena ja omien kasvattien peliajan tuhlaamisena. Niin vain kumpikin mahtuivat Kärppiin ja nostelivat kannua joukkueensa runkopelaajina. Juniorimyllyä tarvitaan ja se on voimavara jokaiselle joukkueelle, mutta kylmä realiteetti on se, että rahalla saa ja hevosella pääsee. On ihan sama, kuinka hienosti kasvatustyö toimii, jos palkanmaksukyky on niin heikko, että muut seurat pystyvät ostamaan kaikki läpimurron tekevät pelaajat pois kuljeksimasta isommalla tilillä tai houkuttelemaan paremmalla näyteikkunnalla entistä kirkkaampiin valoihin.

Ilveksen kohdalla toteutuu pikemminkin pitkällä juoksulla se, että hevonen sattuu kuolemaan nälkään juuri, kun se on oppinut olemaan syömättä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Menestyvissä seuroissa on kassa kunnossa.

Tämä. Ottaen huomioon lähes kaikki ulkoiset tekijät (kasvava talousalue, suuri kannattajakunta, isot yleisömäärät, isot kasvattajakorvaukset, oma juniorityö) Ilveksen pitäisi olla taloudellisesti yksi vahvemmista. Se miksi näin ei ole on helposti kohdennettavissa.

Valitettavasti nykyinen omistaja adjutantteineen on suututtanut niin monet sidosryhmät pelaajista yhteistyöyrityksiin, että onnistumisen mahdollisuudet kestävään menestykseen (vrt. naapurin seitsemän mitalia 2000-luvulla) ovat pitkissä puissa.
 

sorbo82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
WTF?

Organisaation tarkoitus kait olisi, että Ilves menestyisi! Mitä iloa siitä Ilvekselle on, että sen kasvattamat tähdet nostelee kannua muissa seuroissa?? Muualla menestyvät pelaajat kertoo nimenomaan siitä, että Ilves Hockey OY on perseillyt olan takaa, kun sillä on ollut käsissään läjäpäin tähtiluokan pelaajamateriaalia ja tuloksena on jumbosijoja ja muuta pohjasakkaa.

Logiikkasi ei nyt oikein avaudu. Tuus ny itte selittään...

Okei! Mielestäsi siis Ilves on perseillyt, koska Jokipakka, Rask, Keränen, Kolppanen, Koistinen ja Lindgren eivät pelaa Ilveksessä vaan luovat uraa KHL:ssä, NHL:ssä ja Euroopan rahasarjoissa.

Olet todellakin vieraantunut todellisuudesta jos olet sitä mieltä, että esim. nuo pelaajat pelaisivat tällä hetkellä Ilveksessä jos tämä olisi hoitanut hommansa paremmin.

Noista ylemmistä pelaajista ainoastaan Lindgren oli pelaaja, joka oli saatavilla liigaan huipputasoisena, mutta meni Lukkoon. Kaikki muuthan jo Ilveksessä pelasivat huipputasolla.

Mutta jos mielipiteesi tosiaan on se, että Ilves noin niin kuin "hukkasi" Kolppasen Venäjälle, Rajalan, Jokipakan ja Raskin NHL:ään jne. niin aaaasia kunnossa ja Hyvät Vaput :)
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Okei! Mielestäsi siis Ilves on perseillyt, koska Jokipakka, Rask, Keränen, Kolppanen, Koistinen ja Lindgren eivät pelaa Ilveksessä vaan luovat uraa KHL:ssä, NHL:ssä ja Euroopan rahasarjoissa.

Olet todellakin vieraantunut todellisuudesta jos olet sitä mieltä, että esim. nuo pelaajat pelaisivat tällä hetkellä Ilveksessä jos tämä olisi hoitanut hommansa paremmin.

Ei kai tätä ole kukaan väittänyt. Kyseiset pelaajat olisivat lähteneet jossain vaiheessa joka tapauksessa, vaikka asiat olisikin hoidettu hyvin. MUTTA OLENNAISTA ON SE, ETTÄ NUO PELAAJAT OLISIVAT SAATTANEET LÄHTEÄ MENESTYVÄSTÄ ILVEKSESTÄ, ESIM. SUOMEN MESTAREINA, jos ne asiat olisi hoidettu hyvin.

Hockey Ilves Oy:tä ko pelaajilla on toki kiittäminen siitä, että koska asiat on hoidettu huonosti, pääsi lähes jokainen heistä isoon rooliin varsin aikaisin, nuorena. Jos asiat olisi hoidettu mallikelpoisesti, olisi kilpailu kärkipelipaikoista ollut paljon tiukempaa, mutta seuralle olisi tullut menestystä ja yksittäisten pelaajien läpimurto olisi saattanut olla hitaampaa.

Kyllä tässä joku muu on vieraantunut todellisuudesta
 

sorbo82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
MUTTA OLENNAISTA ON SE, ETTÄ NUO PELAAJAT OLISIVAT SAATTANEET LÄHTEÄ MENESTYVÄSTÄ ILVEKSESTÄ, ESIM. SUOMEN MESTAREINA, jos ne asiat olisi hoidettu hyvin.

Kyllä tässä joku muu on vieraantunut todellisuudesta

Noniin, nyt mä tajusin. Eli tässä ei haettukaan sitä, että nuo pelaajat lähtivät Ilveksestä rahaliigoihin vaan siitä ettei näiden aikana voitettu mestaruuksia/menestytty.

Olen siis käsittänyt asian täysin väärin, koska itse puhuin pelkästään näistä pelaajista yksilöinä enkä joukkueen menestymisestä.

Pahoittelut
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
, koska itse puhuin pelkästään näistä pelaajista yksilöinä enkä joukkueen menestymisestä.

Kehuit organisaatioita, koska huippuyksilöitä on syntynyt. Se ei ole kuitenkaan organisaation tarkoitus, joten siitä kehuminen on vähän erikoista. Organisaation tarkoitus on menestyä, ja siksi se koittaa synnyttää huippuja (syy/seuraus). Organisaatio on epäonnistunut, suomeksisanottuna perseillyt, jos huippukasvatuksesta huolimatta se ei ole menestynyt. Gabish?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
kylmä realiteetti on se, että rahalla saa ja hevosella pääsee. On ihan sama, kuinka hienosti kasvatustyö toimii, jos palkanmaksukyky on niin heikko,

Palkanmaksukyky on organisaation vastuulla. Ei voi kehua organisaatiota onnistumisesta jos se ei menesty. Varsinkin jos osoittaa, että menestyksen eteen tehty kasvatustyö on onnistunut. Sehän vain korostaa organisaation epäonnistumista sen päätehtävässä menestymisessä. Kasvatustyön onnistuminen joka ei sada organisaation peruspyrkimyksen laariin ei ole kehujen aihe.

Ja raha, kasvatustyön onnistuminen NHL ja KHL tason pelaajiksi näkyy suoraan taloudessa. Montako miljoonaa IHOY on kasvatuskorvauksia saanut Honkkiksen ensitulemisen jälkeen ja silti ei ole varaa? Taas kehuksi tarkoitettu osaonnistuminen alleviivaa nimenomaan organisaation epäonnistumista.

Eli joko strategia, sen toteutus tai henkilövalinnat on menneet metsään.. Ilveksen osalta ikävästi kaikki edellälleva on mennyg metsään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös