Ex-Ilvekset maailmalla

  • 293 426
  • 689

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei varmasti tarvitse. Mutta onko omaa junnua järkeä roikottaa alemmissa kentissä jos tästä nähdään, että potentiaalia ehkä on mutta se ei omassa seurassa tunnu millään löytyvän. Tuolloin varmasti maisemanvaihdos on molemmille osapuolille järkevintä. Korhosen painaisi melko varmasti tälläkin hetkellä Ilveksen 3-4 kentässä tehoin "1+3".

Niin, jos tuollainen kuvitteellinen tilanne olisi, niin en välttämättä näe mitä hyötyä IH:lle olisi siitä, että ostaisi huonomman ja kalliimman miehen ulkoa, jos oma haluaisi jatkaa. Ja ennenkaikkea rikkoisi joukkueen kemiaa ja runkoa. Kirjoituksen ytimenä oli se, että miten IH tulee toteuttamaan omavaraisuuden strategiansa. Kaikki eivät mahdu kärkiketjuihin ja tällöin omista tulee kasvattaa myös pelaajia pienempiin rooleihin. Tai sitten vaihtoehtoisesti toimia vastoin julkaistua strategiaa.

Mitä tulee Korhoseen, niin Tuokkolan Ipassa hän varmaan olisikin siellä 3-4 ketjussa. Viime kaudella vastaavassa roolissa olisi 20 pinnaa mennyt rikki ilman loukkaantumista eli Villen tehot tuossa roolissa olisi tässä vaiheessa kymmenen pisteen hujakoilla + pari rankkarimaalia. Tosin Ipassa on ketjuruletti pyörinyt siihen malliin, että olisi ollut mahdollista, että jossain pelissä kaksikko Sandell ja Korhonen olisivat päätyneet yhteen. Viime kaudella nimenomaan Keränen ja Sandell toivoivat saavansa Korhosen ketjuunsa. Villelle oli kuitenkin hyvä päästä pois täältä.

Mutta mitä tulee ex-Ilveksiin, niin he ovat ainakin näyttäneet, että omavaraisuudella mitalit olisivat olleet olivat täysin omissa käsissämme ja tuloksena olisi ollut jotain muuta kuin useita karsintoja ja 3 milliä tappioita.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Katselin tässä aikani kuluksi näiden muualle siirtyneiden pelaajien tilastoja:

Korhonen 31 ottelua 10+6=16 -1 (Mennyt jo yli viime kauden pistemäärästä)
Kantola 25 ottelua 10+8=18 -3 (Aloitti kauden loistavasti, mutta loukkaantumisen jälkeen ollut hiljaisempaa)
Kangasniemi 6 ottelua 0+1=1 +/-0 (Oli alkukaudesta pitkään loukkaantuneena, eikä peli oikein auennut sen jälkeenkään)
Gysbers 34 ottelua 2+13=15 -6 (Hurjia minuutteja ja liki viime kauden tahdissa niin hyvässä, kuin pahassa)

Ja tässä "parhaita" sisään tulleita:

Rautiainen 33 ottelua 8+14=22 -2
Laakso 34 ottelua 11+9=20 +5
Tyrväinen 31 ottelua 5+6=11 -5
Salmela 31 ottelua 6+5=11 -1

Aika hyvin on siis näitä pystytty korvaamaan, joskin tuosta lähtijöistä puuttuu meidän viime kauden kirkkain tähti, eli Keränen. Keräsen korvaaminen jääkin sitten monen muun pelaajan yhteisvastuulle. Mustonen on kuin eri mies, verrattuna viime kevääseen. Kivistö on jo nyt tehnyt enemmän pisteitä kuin viime kaudella kokonaisuudessaan. Polak on oikea vahvistus, eikä mikään Corso.

Mielenkiintoista tuossa on, että Salmela on tehollisesti melkeinpä pystynyt korvaamaan Gysbersin. Pelaajathan ovat aivan erilaisia ja roolitkin poikkeavat täysin, mutta silti kummastuttaa. Gysbersin lähtö onkin eniten Ilveksessä vaikuttanut Kivistön rooliin ja peliaikaan.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Laakso ollut paljon parempi kuin etukäteen odotettiin. Pelaa sellaisella tasolla, ettei se huhujen mukaan kallis sopimuskaan tunnu enää pahalta. Rautiainen ollut odotetun hyvä, edelleen toki Kerho-ajoilta tuttu epätasaisuus hiukan vaivaa. Välillä tekee tehoja kovalla itseluottamuksella, toisinaan paukuttaa plekseihin muutaman pelin peräkkäin. No jos olisi tasaisempi, niin ei varmasti pelaisi täällä ensi kautta, nyt siihen lienee jonkinlaisia mahdollisuuksia.

Tyrväinen on ollut itselleni pieni pettymys. Taitaa olla joukkueen heikoin plus/miinus saldo. Periaatteessa tekee kaiken oikein, pelaa hyvin joukkueelle ja on saanut karsittua tyhmiä jäähyjään. Mutta pelaa säännöllisesti kakkosketjussa, pitäisi yksinkertaisesti pystyä tekemään paremmin tehoja. Vielä on toki aikaa parantaa.

Salmela on ihme jätkä. YV:llä välillä todella hyvä, uskaltaa pitää kiekkoa, laukoo terävästi ja antaa oivaltavia syöttöjä. Mutta aivan järjettömän epätasainen. Joissain peleissä ei osu helposta syötöstä edes kiekkoon YV:llä ja omissa on Ilveksen pakeista helpoimmin kierrettävissä. Hätäilee omissa liikaa, höntyilee ja kaatuilee. Taitaa yksinkertaisesti olla myös voimaominaisuuksiltaan melko vaatimaton. Mutta kuitenkin selkeä löytö. Ainoa pakeistamme, jota voi edes harkita kiekolliseen rooliin Kivistön lisäksi. Jatkoon myös ensi kaudelle. Harvassa ovat Suomessa hyvät kiekolliset pakit, Salmela omaa kykyjä. Ja ilmeisen halpa ollut tämä Mestis-löytö.

Gysbersin kanssa Ilveksen pakisto näyttäisi paljon paremmalta. Kivistö vetää aivan mielettömiä minuutteja pelistä toiseen. On mr. Järkähtämöttyys Ilveksen pakistossa. Pahinta mitä Ilvekselle voisi sattua, olisi Kivistön loukkaantuminen. Toistaiseksi Tuokkola ei ole löytänyt toista pakkia, joka pystyy pelaamaan sen 22-23 minuuttia illasta toiseen. Gysbers olisi kova sana, vaikka tehosaldo Tepsissä ei huikea olekaan. Mutta kellä siellä nyt on.

Ilveksen alivoima on ottanut askeleita huonompaan suuntaan tällä kaudella. Palstan asiantuntijat voivat arvioida mistä tämä johtuu? Viime kaudella sen takuumiehinä olivat Kolppasen lisäksi Korhonen, Kangasniemi ja Gysbers poistuneista. Toistaiseksi näitä ei ole pystytty tilastojen valossa korvaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Gysbers olisi kova sana, vaikka tehosaldo Tepsissä ei huikea olekaan. Mutta kellä siellä nyt on.
Seigolla yli 20 minuutin peliajalla kuitenkin +4, eli aika huima ero kuitenkin Gysbersiin löytyy. Pahnan pohjimmaisena siellä on kuitenkin Ryan Lasch -13 tuloksella, jolla pääsee koko Liigan tilastossa pronssisijalle.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Seigolla yli 20 minuutin peliajalla kuitenkin +4, eli aika huima ero kuitenkin Gysbersiin löytyy. Pahnan pohjimmaisena siellä on kuitenkin Ryan Lasch -13 tuloksella, jolla pääsee koko Liigan tilastossa pronssisijalle.

Muistaakseni Peltomaa naureskeli viime kaudella jossain TV-lahetyksessa, etta Simon on sen verran laiska etta kaveria on vaikea saada lenkille lahtemaan. Mahtaisiko olla niin, etta Ilveksen valmennus (tai ilmapiiri) sopi Gysbersille paremmin. Sen verran ovat Turussa miehen otteita kironneet.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viime kaudella Simon jätti itsestään viimeisen kuukauden aikana aika vaisun kuvan. Siihen asti olikin kiistatta kannattajien suuri suosikki. Taisi pelata aikalailla samanlaisia minuutteja kuin Kivistö on tällä kaudella pelannut. Näköjään myös Tepsissä pelannut melkein 25min/ottelu ollen ylivoimaisesti eniten peliaikaa kerännyt pelaaja.

Tehosaldon tuijottelu voi olla hiukan vaarallista. Nimittäin on kait se ihan selvä, että jos joukkue konttaa kuten tämän kauden TPS, niin eniten pelaava pakkikaan tuskin henkilökohtaisessa tehosaldossa loistaa. Joukkueen maaliero on näköjään yli 20 maalia pakkasella, joten itse en uskalla pelkästään tuon Simonin -6 saldon perusteella vetää johtopäätöstä, että on pelannut huonosti.

Voi toki olla, että ei vahvistaisi Ilvestä, mutta oma veikkaus on, että nostaisi meidän pakistoa ison askeleen ylöspäin. Meillä puhtaat paperit saa vain Kivistö, Pentikäinen ja junnut. Salmelalle, Kukkoselle, Järventielle ja Mäkiselle sattuu aivan liikaa virheitä. Lähinnä hyvät maalivahdit ovat pitäneet henkilökohtaiset saldot noinkin hyvinä.

Mutta eipä meillä noin kalliiseen kaveriin ole tällä hetkellä varaa, joten siinä suhteessa aika turhaa spekulointia. Toivottavasti Simon saa Turussa pelinsä vielä paremmin raiteilleen. Kuitenkin parhaita ulkomaalaishankintoja Ilvekseen viime vuosien aikana. Oli viime kaudelle aika huikea tasonnosto jo treenipeleissä flopanneen Coburnin tilalle.

Yksi pelaaja taisi tuosta Artsin listauksesta jäädä pois Keräsen lisäksi. Tulopuolellahan oli myös Riekkinen. Tämä kaveri tuli aika samoilla odotuksilla sisään kuin Laaksokin. Eipä ihan olisi uskonut, että näin eri suuntiin menee kavereiden kausi. Treenikaudella Riekkinen pelasi kahdessa ensimmäisessä ketjussa, Laakso nelosessa. Sieltä pikkuhiljaa kauden alkaessa Riekkinen valui neloseen, Laakso ykköseen.

Kyllä, Joonaksen roolina on nyt olla jarruketjun sentteri, se tiedetään. Mutta 0+5, +1 on vaatimaton saldo. Kun saldoihin lisätään aloitusprosentti 44,4 ja keskimääräinen peliaika 15+ minuuttia per peli sekä Ilveksen heikko alivoimapelaaminen, jonka erikoismies hänenkin piti olla, niin kovin vaikea on vetää sellaista johtopäätöstä, että tämä haku olisi ollut ainakaan mikään superonnistuminen. Joonaksenkin onneksi kautta on vielä jäljellä. Omaan silmään meno on näyttänyt viime peleissä piristymisen merkkejä. Hyökkäyspäässä nähty jo muutamia väläyksiä ja liikkeessä hiukan enemmän sähäkkyyttä. Ehkä se vielä tuosta lähtee. Edellisessä pelissä Riekkinen voitti muuten yhden kahdeksasta aloituksestaan. Aika helevetin huono saldo jarruketjun sentterille, joka oletettavasti joutuu ottamaan paljon oman pään aloituksia.
 
Viimeksi muokattu:

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kerasella on muuten sujunut varsin mukavasti AHL:ssa. Alku oli vahan tahmea, mutta se lienee ihan ymmarrettavaa, kun kiekollinen pelaaja siirtyy pieneen kaukaloon ja varsin erilaiseen pelityyliin. Talla hetkella pisteita on kertynyt 33 pelissa 5+20 ja on talla hetkella joukkueen sisaisen pisteporssin ykkonen ja koko liigan pisteporssissa sijalla 36.

Tassa mielenkiintoinen juttu marraskuulta, jossa on mielestani varsin hyvin sisaistetty Michealin vahvuudet ja heikkoudet.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Alkukauden loukkaantuneena ollut Ville Korhonen on nyt jo Bluesin pistepörssin kolmonen, ja paras maalintekijä 11 maalillaan. Loukkaantumisesta ja pelikielloista kärsinyt Kantola neljäntenä.

http://liiga.fi/tilastot/2014-2015/...all&player_stats=players&sort=P#stats-wrapper

Michael Keränen on Iowa Wildin pistepörssin ykkönen 27 pisteellään 37 pelissä

http://theahl.com/stats/statdisplay...ament_id=0&leagueId=4&division_id=-1&confId=0

Juuso Rajala Mestiksen pistepörssin kakkosena.

http://www.tilastopalvelu.fi/ih/index.php?option=com_content&view=article&id=9&stgid=2214

Ja hyvin näyttää menevän Perttu Lindgrenillä ja Ville KoistisellaDavosissa:

http://www.eliteprospects.com/team.php?team=110&status=stats
 
Viimeksi muokattu:

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
HIFK-legenda ja Tapparan kasvatti Keränen on vihdoin kutsuttu ylös kertoilee Antti Mäkinen, debyyttia odotellessa.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mestiksen pistepörssin voittanut Rajala noteerattiin myös Mestiksen parhaita valittaessa: Mestiksen tähdistö 2015: Quemener ja Pulliainen johtivat äänestyslistoja - MESTIS - 10.03.2015 - Artikkelit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Mestiksen pistepörssi:
SJL Tilastopalvelu

Ville Korhonenhan teki oman piste-ennätyksensä liigassa. Tähän mennessä 54 ottelussa: 17+18=35 ja pistepörssin sijalla 23 ja 15. suomalaisten pelaajien joukossa.
Pelaajatilastot | Perustilastot | Runkosarja 2014-2015 | Tilastot | Liiga

Perttu Davosin pörssikakkonen ja Koistinen edelleen puolustajien ykkönen. Koistinen Elite prospectsin mukaan toipilaana.
http://www.eliteprospects.com/team.php?team=110&status=stats

Keränen hiukan hyytynyt AHL:issa
TheAHL.com
| The American Hockey League
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ex-Ilvekset olivat hyvin esillä tänään päättyneessä runkosarjassa. Olli Palola teki historiaa voittamalla ensimmäisenä pelaajana SM-liigassa maalikuninkuuden peräkkäisinä kausina. Petri Varis aikoinaan kaudella 95-96 teki saman verran maaleja kuin maalikuningas Juha Riihijärvi, mutta syötöt ratkaisivat maalikuninkuuden Riihijärvelle. Seuraavalla kaudella Varis vei palkinnon 36 maalilla. Meille tietenkin sopivaa on, että Palola pokkaa saavutuksestaan Aarne Honkavaara-palkinnon.

Ville Korhonen pelasi erittäin vahvan kauden. Ensimmäinen kuukausi meni vielä käsileikkauksesta toipuessa, mutta sen jälkeen jälki oli kovaa tasoa. Voitti Bluesin maalipörssin sekä voittomaalit. Koko liigan tasolla Korhonen teki 7. eniten maaleja ja oli voittomaaleissa peräti jaetulla kolmannella sijalla kuudella maalillaan. Liigan parhaita hyökkääjiä hinta/laatu-kategoriassa. Koko kauden saldo 56, 18+19=37 ja +9. Korhosen peliaika laitahyökkääjälle oli varsin kova eli yli 18.30 min matsia kohden. Kertoo erityisesti kaverin monipuolisuudesta. Useasti olen tuonut esille sen, että Korhosta ovat kehuneet ketjukaverit. Nyt tähän kerhoon liittyi Hirso kertomalla, että nuoret pelaajat voisivat ottaa oppia Korhosen pelistä.

J-M Järvinen nousi hiljaisemman alkukauden jälkeen myös kovaan pistetahtiin. 34 pistettä tällä kaudella ja kahteen kauteen 72 pistettä. Pienikokoinen sentteri pelasi kaikki 60 matsia ja peliaika kovaa luokkaa (yli 17.30 matsia kohden).

Onnistujiin kuuluu myös Joonas Rask. Perinteisesti maitojunalla palanneet ovat enemmän tai vähemmän epäonnistuneet paluukaudellaan. Yleensä tähän syynä on se, että pelaaja kokee epäonnistuneensa, kun paikka rapakon takana ei auennut. Rask teki 49 matsiin 11+18= 29 ja +9.

Pakeista vahvimman kauden pelasi Liigan parhaisiin puolustaviin pelaajiin kuuluva Mikko Kuukka. Peliaika yli 21 minuuttia, paras tehotilasto Bluesissa +15 ja lisäksi 12 maalisyöttöä. Ilveksessä ei löydy vastaavan tason puolustuspään osaajaa.

Juha Metsola puolestaan lukeutui jälleen kerran Liigan parhaisiin veskareihin.
 

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
Onko kellään mitään tietoa siitä, että miksei Toni Rajala päässyt edes maajoukkueleiritykselle tällä kaudella? En näe itse siinä mitään järkeä, että tuon tason hyökkäyssuuntaan lahjakas pelaaja jätetään pois kokonaan suunnitelmista. Viime kaudellahan hän oli mukana vaikkei mielestäni saanut silti sellaista näyttöpaikkaa, minkä hän vaatisi, jotta hänestä saataisiin kaikki potentiaali irti. Jotenkin tuntuu, ettei Rajala saa juuri minkäänlaista huomiota Suomessa ja luultavasti häntä arvostetaankin enemmän Ruotsissa kuin Suomessa. En tiedä, että onko taustalla jokin syy siihen miksei häntä käytetä maajoukkueessa, eikä kunnon näytönpaikkaa anneta ja siksi heitänkin palloa teille kanssa kirjoittelijoille, jos jollain olisi tietoa tästä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
HPK sainasi Ilves-kasvatti Joonas Lehtivuoren. Haluaisin kysella, etta minkalainen pelimies on kyseessa, kun ei oikein muisti pelaa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tuolta siirtohuhu-ketjusta löytyy parilta viimeiseltä sivulta vähän pohdintaa Joonaksesta. Aikanaan pelasi huikean yhden kauden Ilveksessä, seuraavalle kaudelle odotettiin selkeää johtavaa pakkia mutta tuo kausi meni lopulta kohtuu vaisusti. Kauden jälkeen lähti Pohjois-Amerikkaan ja ura on ollut jonkinlaisessa laskusuhtanteessa useamman vuoden ajan.

Tuolta hyvältä kaudelta jäi mieleen Lehtivuoren hyvä ja rohkea kiekollinen pelaaminen. Vaikkei laukaus muistaakseni mikään tykki ole, niin osasi tehdä maaleja viivasta. Hyvin liikkuva ja kohtuu hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja. Näin siis puhtaasti ulkomuistista. Jos ihan omiani juttelen niin eiköhän joku tule korjaamaan.

Periaatteessa olisin ottanut mielelläni oman pojan takaisin Ilvekseenkin, mutta viime kausien heikot tilastot ja huhuketjussa pyörineet huhut korkeasta palkkavaatimuksesta ei ainakaan omasta mielestäni olisi ollut hyvä yhdistelmä. Mutta hyvä, että meni joukkueeseen, jossa voisi kuvitella vastuuta tulevan, potentiaalia Lehtivuorella on yllin kyllin.
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tuolta hyvältä kaudelta jäi mieleen Lehtivuoren hyvä ja rohkea kiekollinen pelaaminen. Vaikkei laukaus muistaakseni mikään tykki ole, niin osasi tehdä maaleja viivasta. Hyvin liikkuva ja kohtuu hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja. Näin siis puhtaasti ulkomuistista. Jos ihan omiani juttelen niin eiköhän joku tule korjaamaan.

Joonaksen laukaus oli ainakin Ilves vuosina melkoinen kissan hönkäys. Muistelen nähneeni Lehtivuorelta usean maalin syntyneen "takatolpalta", kun hän oli hiipinyt hyökkäykseen mukaan.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
HPK sainasi Ilves-kasvatti Joonas Lehtivuoren. Haluaisin kysella, etta minkalainen pelimies on kyseessa, kun ei oikein muisti pelaa.
Omat muistikuvani perustuvat siihen läpimurtokauteen Ipassa. Erinomainen pelinlukutaito, pystyy avaamaan peliä hyvin. Laadukas ensimmäinen syöttö, ja osaamista riittää tarvittaessa tuoda kiekkoa jalalla ylös jollei syöttöpaikkaa löydy. Varma kiekon kanssa myös paineen alla. Lähtee aggressiivisesti tukemaan hyökkäyksiä "neljäntenä hyökkääjänä". Kehno laukaus, ja omassa päässä olisi fyysisyyttä kaivattu lisää. En tosin tiedä, onko saanut lisää vääntövoimaa viime vuosina.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen pelaaja. Paljon potentiaalia, mutta ainakin tilastojen perusteella oma huipputaso vielä vakiinnuttamatta. Jos saa onnistumisia kauden alkuun ja itseluottamuksen korkealle, voi olla huippuhankinta kerholle, mutta floppiriski ilman muuta melko korkealla.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Joonaksen laukaus oli ainakin Ilves vuosina melkoinen kissan hönkäys. Muistelen nähneeni Lehtivuorelta usean maalin syntyneen "takatolpalta", kun hän oli hiipinyt hyökkäykseen mukaan.

Näin taisi olla juu, jotenkin jäänyt sellainen mielikuva että heitteli kiekkoja maalille samaan tyyliin kuin Näppilä eli ranteella ja kunnon maski maalin edessä. Mutta siitä alkaa olla sen verran monta vuotta, että pääasiassa on mielessä se rohkea kiekollinen pelaaminen joka pääsi yllättämään.

-Onen- kanssa samaa mieltä, että vaikka potentiaalia on niin aikamoinen floppivaara tässä on.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Colby Genoway oli tässä taannoin jossain sveitsiläislehdessä tms. kovinkin tyytymätön viime kauteen ja siihen, että ei saanut peliaikaa. Moni varmasti ottaisi innolla hänet edelleen Ilvekseen. Sopimus toistaiseksi kuitenkin Lausanneen edelleen voimassa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Colby Genoway oli tässä taannoin jossain sveitsiläislehdessä tms. kovinkin tyytymätön viime kauteen ja siihen, että ei saanut peliaikaa. Moni varmasti ottaisi innolla hänet edelleen Ilvekseen.

Meinaatko että suhteet IH Oy:öön olisivat kohentuneet niin hyviksi että haluaisi palata?
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Juuso Rajala sivuaa tällä hetkellä Mestiksen pudotuspelien piste-ennätystä. Ennätys on viime kaudelta Aki Keinäsen 13:ssa ottelussa keräämä 8+10=18. Rajalalla on nyt kasassa 17:ssa ottelussa 3+15=18. Juusoa on myös huhuttu ensi kaudeksi takaisin Liigaan, mutta joukkue ei kuulemma olisi KooKoo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös