Ex-Ilvekset maailmalla

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Jep kyllä. Olisi vain hieno nähdä, että edes jollekin kasvateista Ilves olisi se ykkösvaihtoehto. No ehkä parin kolmen kauden päästä.
Ite diggailisin, että kotimainen Liiga olisi NHL:n ulkopuolelta ykkösvaihtoehto. Sitten liigassa tietenkin Ilves. Nyt on koheloa, sveitsiä, ruotsia, saksaa jne. edellä. Suuntaus on pidempään ollut jo huono, vaikka ilolla tervehdinkin Saksan liigan nousua ns. isojen joukkoon.

Se on sitten eri kysymys, miten liigaseurojen talous saadaan oikeasti sellaiseen kuosiin, että pystytään kilpailemaan rahalla isojen Euroopan maiden liigojen kanssa. Siinä varmaan tarvittaisiin jo isompia muutoksia koko Suomen talouteen jne. Tämä nyt oli tämmöinen hetken haihattelun paikka.

Se on ehkä lähempänä, että Ilves olisi liigassa omille kasvateille ykkösvaihtoehto. Naapurihan on tällä hetkellä ykkösvaihtoehto Suomessa melkein kaikille pelaajille.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Iltalehti tietää kertoa, että Ville Korhonen jatkaa Ässistä matkaansa DEL:iin Schwenninger Wild Wingsiin. Heikosti Ilves vetää tällä hetkellä omia konkareita takaisin. Kyllähän tuolla Ahtolan paikalla paljon mieluummin olisi Kollin nähnyt.
Tästä kirjoitin jo viime vuoden puolella. Käsittääkseni Ilves oli ollut Villeen yhteydessä, mutta Villen intressit olivat päästä pelaamaan ulkomaille, sillä se ainoa lyhyt visiitti Ruotsissa meni mönkään seuran talousvaikeuksien vuoksi. Tilanne oli mallia nyt jos koskaan Villelle.

Lisätään vielä ex-Ilveksistä, että Antti Kangasniemi siirtyy valmennuksen pariin. Annetaan tulevan työnanatajan tiedottaa tästä. Kanki oli lopettaa pelaamisen jo keväällä 2017 vaivojen vuoksi, mutta päätyi pelaamaan vielä yhden kauden ja hyvin tuo vielä sujuikin.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin yksittäinen pelaaja tekee omia ratkaisujaan. Olisi vai toivottavaa, että jossain vaiheessa organisaation vetovoima palautuu sellaiseksi, että joku näistä omista kasvateista myös kokee Ilveksen hyväksi vaihtoehdoksi. Jypin imu on ihailtavaa. Ukot palaa ulkomailta kovalla prosentilla kasvattajaseuraansa. Veikkaan, että Ilveksen kovista kasiseiskoista läheskään kaikkia ei nähdä enää ikinä Ilveksen paidassa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun puhutaan ex-Ilveksistä ja valmentajista, niin tiedossa ovat luonnollisesti kansainvälisillä areenoilla valmentavat Jalonen, Marjamäki, Helminen, Parkkila, Kaarela jne. En tiedä onko missään ollut tarinaa siitä, että aikoinaan Ilveksen junioreissa on pelannut muuan Jussi Tapola, joka kahden mestaruuden jälkeen valmentaa tällä hetkellä sekä maajoukkueessa että KHL-seura Kunlunissa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Veikkaan, että Ilveksen kovista kasiseiskoista läheskään kaikkia ei nähdä enää ikinä Ilveksen paidassa.
Näinhän se taitaa olla. Itselleni erittäin tutut kasiseiskat ovat jo reilu kolmikymppisiä ja moni heistä jo perheellisiä. Seuravalintaan vaikuttavat siis jo monet muutkin kuin itse pelaaja. Pojat tietävät, että tienattava on nyt. Vaimo voi hyvinkin kannustaa, että pelataan Sveitsissa vielä seuraavakin vuosi ja otetaan tuo 400k€ nettona, jonka jälkeen ei tarvitse tehdä ikinä töitä/tai voidaan ostaa talon lisäksi komea kesämökki.

Ilvesläisiä he ovat ja varsinkin omistajamuutoksen jälkeen ajattelevat hyvin positiivisesti Ilveksestä.
 

Bronco

Jäsen
Jos otetaan EP:n youth teamin mukaan katsausta Ilveksen kasvatteihin, jotka aloittivat kauden 2017-2018 muualla, niin homma näyttää jokseenkin tältä. Tällä systeemillä kasvateissa toki puutteita (esim. Raskit) ja vastaavasti kirvesrintojen "ikoneita" (esim. Salmela, Peltola), mutta tuodaan nyt tätäkin kontrastia välillä esiin.

Maalivahdeista Riku Helenius teki viime kaudella paluun Ilvekseen ja löysi keväällä tasonsa. Hienoa, että jatkaa myös ensi kaudella. KHL:n puolella Juha Metsola kannatteli Amurin useamman vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin, missä homma tyssäsi lyhyeen. Siirtyy ensi kaudeksi sarjan sisällä Ufaan. Vaasan Sportissa tulevalla kaudella nähtävä Sami Aittokallio torjui Sparta Prahan "sääleihin", missä kuitenkin pelkkien tilastojen perusteella taso heikkeni merkittävästi. Nico Viksten nousi viime kaudella Espoo Unitedin ykköstorjujaksi, jatkaa uraansa SaPKossa. Mestiksen sekä Suomi-sarjan väliä on sahannut viime vuodet puolestaan Lassi Yrjölä.

Pakkien osalta Juha Leimu kärsi Pelicansissa loukkaantumisista, mutta huhujen mukaan pitäisi olla kunnossa ensi kaudella edustaessaan kasvattiseuraansa ensimmäistä kertaa Liigassa. Yliopistosarjassa joukkueensa kapteenina toiminut Jerry Laakso puolestaan try-outilla. Joonas Lehtivuori pelasi uransa parhaan kauden HPK:ssa, vaikka jengi jäikin pudotuspelien ulkopuolelle. Nousi kapteenistoon ja "palkittiin" myös muutamalla pelillä Leijonissa. Jatkaa uraansa Mannheimissa. Jyrki Jokipakka siirtyi Pohjois-Amerikan kiertueensa jälkeen KHL:ään, jossa jatkaa Sochin riveissä myös ensi kaudella. Anssi Salmela vaihtaa maisemaa KHL:stä sen sijaan ensimmäistä kertaa Sveitsiin, Biel-Benneen. Ville Koistinen loikkasi jo viime kauden aikana Sveitsistä Saksaan kohun saattelemana. Jatkaa Ingolstadtissa, missä nakutti tehoja yli piste per peli -tahtia sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä.

Jesper Mattila voitti hyökkääjäveljensä Juliuksen kanssa Boston Collegen riveissä oman konferenssinsa, mutta onko kaksikolla sopimusta tällä hetkellä mihinkään? Liigassa luutivat JYP:ssä jatkava Mikko Kuukka, KalPaan jatkon tehnyt Konsta Mäkinen sekä KooKoossa ensi kaudellakin nähtävä Ville Järvinen. Sen sijaan Ässissä vaikuttaneella Aleksi Mäkelällä ei taida olla sopparia tällä hetkellä. Sopparia ei ole myöskään seuraavalla, erikoisemmalla triolla. Aikanaan mielestäni lupaavalta vaikuttanut Markus Västilä on tahkonnut viime kaudet Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Kymmenisen vuotta sitten Ilveksestä ensin Pohjois-Amerikkaan ja sen jälkeen Euroopan muihin sarjoihin lähtenyt Jarkko Leppänen on ollut Anssi Rantasen kanssa joukkueensa parhaita pakkeja Erste Ligassa. Samassa jengissä myös Rasmus Kulmala. Tapparasta paremmin tunnettu Joonas Liimatainen pelasi viime kaudella Belgian ja Hollannin liigassa, Limburgin riveissä.

Roope Hintz pelasi Texas Starsissa erittäin väkevän debyyttikauden AHL:ssä, uusien samalla aikuisuransa maali- ja piste-ennätykset runkosarjassa. Pudotuspeleissä nousi Suomessakin urheiluotsikoihin, kun vei jatkoaikamaalillaan Starsin Calder Cup -finaaleihin. Valitettavasti taipuivat seiskapelissä Marliesille. Runkosarjan 20 maalin sijaan playoffseissa Hintz keräsi syöttöjä, peräti kahdeksan kappaletta. Tommi Huhtala vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa Lehtivuoren seuraksi Saksaan, noustuaan ensin Jokereissa(kin) yhdeksi fanien suosikeista. DEL:ssa kiekkoilee tulevalla sesongilla myös Ässien kapteenistoon noussut Ville Korhonen.

Matias Sointu oli Kai Suikkasen tuhkimotarinassa avainroolissa, kun hänen joukkueensa HC Bolzano nousi liigajumbosta ensin "säälien" kautta pudotuspeleihin ja lopulta mestariksi. Sointu oli playoffeissa joukkueensa paras pistemies. Tulevan kauden seuraa ei ole julkistettu. Jengikaveri Mike Halmo ja EBEL:n finaalissa hopealle jäänyt Matt Generous ensi kaudella Ilveksessä. Jukurit Liigaan aikoinaan maalannut Nestori Lähde joutui jättämään viime kauden väliin loukkaantumisten takia jo lokakuusta alkaen, mutta jatkaa Mikkelissä. Tomi Wilenius eteni rikkonaisemmalla Mestis-kaudella TUTOn kanssa finaaleihin, jossa saldona hopeamitali.

Ilvekseen palanneista nimistä Eero Savilahden urakehitys jatkui KooKoon kausina lupaavasti, kunnes loukkaantumiset pilasivat viime kauden. Joose Antosen urakehitys on ollut myös nousujohteista ja vaikka siitä on "ikuisuus" kun ko. talentti lähti Ilveksen riveistä, puhutaan kuitenkin vasta 23-vuotiaasta hyökkääjästä. Pääsi viime kaudella maalin makuun ihan Liigan pudotuspeleissäkin Lukossa. Syksyllä nähdään tuottiko try-out tulosta. Ilveksessä kautensa aloittanut Mikael Kuronen päätyi Allsvenskaniin, mistä matka jatkuu syksyksi Tshekin divariin Vsetinin jengiin yhdessä Ilveksestäkin tutun Radim Kucharczykin kanssa.

Matias Myttyseltä nähtiin hienojen Västerås ja KalPa -kausien jälkeen ensimmäinen kausi KHL:n puolella, missä edusti niin Kunlunia kuin Vityazia. Rikkonaisemman vuoden jälkeen ei sopparia julkistettu vielä mihinkään. Jan-Mikael Järvinen esiintyi totutusti Tapparan riveissä ja Lukossa jatkava Arttu Ilomäki puolestaan takoi ennätyspisteensä. Jukka Peltola siirtyy Tapparan kapteenin roolista KHL:n puolelle Sibiriin. Juuso Rajala esiintyi Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, vierailtuaan sitä ennen Saksassa ja lainalla Allsvenskanissa. Roope Niskanen veti Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä, missä jatkaa uraansa ensi kaudellakin. Iski kauden aikana kymmenen pistettä.

Hienoja nimiä, hienoja tarinoita. Ainakin kolme näistä nähdään ensi kaudella Ilveksen paidassa ja kaksi try-outilla tällä hetkellä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lisätään, että Sandell liittyi viime viikolla tämän ketjun pelaajiin. Annetaan tulevan, ulkomaisen, seuran tiedottaa sopimuksesta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Geoff Platt siirtyi Jokereihin, eli jokavuotiset spekulaatiot voidaan taas unohtaa.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Surullinen siirto Plattilta. Ei nyt ihan hirveästi eroa siitä, että olis vaikka naapuriin mennyt, jos pieni kärjistys sallitaan.
 

Hakanen

Jäsen
Todellakin surullinen uutinen ilman syytä. Meidän 2me pelaajabudjetista varmaankin 1me käytetty ja sillä ollaan uhmakkaana korjaamassa viimekauden aloituksen virheitä? Munitaan kovaa kyytiä noste omistajanvaihdoksen jälkeen. Mennään sitten näillä ja otetaan kiksit joka voitosta kun tulevat väkisinkin kalliimpia joukkueita vastaan. Tajuukohan Ilves-johto että viime kauden buumia tuki mahtava Tappara-sarja, nyt kausareita myydään ”halvin piste/euro” systeemillä ja uskotaan kaikkien nostavan tasoaan. Kivihän on tunnettu vahvoista sarja-avauksistaan ...

Toisaalta tämä johdon lotto voi onnistua mutta amatöörimäisiä toimintaa mikä ei tue pitkäjänteistä Ilveksen nostoa jatkuvaan välieriä pelaavaan joukkueeseen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Ilveksen ongelmista yksi taitaapi olla uskottavuus mm. agenttien silmissä. Ilvestä ei kukaan miellä joukkueeksi, jonka riveissä olisi saumoja päästä keväällä nostelemaan kannua, joten pelaajat, kuten viimeksi Piskula, suuntaavaat mieluummin jonnekin muualle. Eikä Ilves kykene rahallisestikaan mätsäämään jokun TPS:n tai Lukon tai HIFK:n tekemiin tarjouksiin.

Omistajan vaihdos ei kauaa jaksa kannatella, jos jostain ei saada täppiä pelaajabudjettiin eikä Karrikaan sentään ihmeisiin pysty jos rosteri on täynnä sekunda-pelaajia.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Omistajan vaihdos ei kauaa jaksa kannatella, jos jostain ei saada täppiä pelaajabudjettiin eikä Karrikaan sentään ihmeisiin pysty jos rosteri on täynnä sekunda-pelaajia.
Väärä ketju mutta menköön tähän. Itse en ainakaan Karrilta ihmeitä vaadi, mutta tasapainosempaa työtä kyllä, jossa jokin osa-alue ei valskaa pahasti jouluun asti.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
Väärä ketju mutta menköön tähän. Itse en ainakaan Karrilta ihmeitä vaadi, mutta tasapainosempaa työtä kyllä, jossa jokin osa-alue ei valskaa pahasti jouluun asti.
Paskasta on vaikeaa, ellei mahdotonta saada suklaakonvehtia.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paskasta on vaikeaa, ellei mahdotonta saada suklaakonvehtia.
Nii, vai olisiko viime kaudella ehkä sakannut aika pahasti maalivahtipeli ja viisikkopuolustus. Nekin saatiin. Joulun jälkeen kasaan ja tahti oli kovaa sen jälkeen, vaikkei se poffeihin asti ihan kantanut. Vai pelkkää paskaako se oli?? 4 neljä kaveria paino yli 40 pistettä. Mese oli maalipörssin kolmas. Kyllä sinne minusta pari konvehtiakin mahtui taas ja rosteri oli vähintäänkin siedettävä keväällä. Syksyllä ehkä lähdettiin hieman turhan köykäsellä puolustuksella liikkeelle.

Turhaan ny kai lähdin tarttuu tähänkin provoon mut eipä ny just ollut muutakaan tekemistä.
 

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ipan kasvatti Tomi Iso-Mustajärvikin on näemmä saanut liigasopimuksen Saipaan, jossa jo viime vuonna oli Ketterästä lainalla neljä peliä.
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sami Sandell on ilmeisesti loukkaantunut (polvi) Davosin ja Kazanin välisessä harjoituspelissä.
Toivottavasti ei mennyt pahasti tällä kertaa.
Twitteristä tällaisen bongasin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Sami Sandell on ilmeisesti loukkaantunut (polvi) Davosin ja Kazanin välisessä harjoituspelissä.
Toivottavasti ei mennyt pahasti tällä kertaa.
Twitteristä tällaisen bongasin.
Voi perkele, että voi osua samalle miehelle. Toivottavasti tosiaan ei ole pahempaa, kun vihdoin yksi kausi plus kesä meni ehjänä.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
Toivottavasti Korpisalo parantaa jatkossa. Aika järkyttävää pelaamista tänään Penguinsia vastaan.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole todellista. Tuo mies on kyllä aivan palasina. Eiköhän jo nyt liene varmaa, että Davosin keikka jää kauden mittaiseksi. Ei tule Samista Euroopan valloittajaa, mutta Liigatähdeksi on edelleen ainekset.

Kotona paikat kuntoon ja pari hyvää kautta Ilveksessä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole todellista. Tuo mies on kyllä aivan palasina. Eiköhän jo nyt liene varmaa, että Davosin keikka jää kauden mittaiseksi. Ei tule Samista Euroopan valloittajaa, mutta Liigatähdeksi on edelleen ainekset.

Kotona paikat kuntoon ja pari hyvää kautta Ilveksessä.
Joku ottelukohtainen sopimus á la Tukonen olisi aika kova. Valitettavasti noilla polvilla kun ei vaan ole täyden kauden pelaaminen kovin todennäköistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös