Ex-Ilvekset maailmalla

  • 291 543
  • 685

Bronco

Jäsen
Jos otetaan EP:n youth teamin mukaan katsausta Ilveksen kasvatteihin, jotka aloittivat kauden 2017-2018 muualla, niin homma näyttää jokseenkin tältä. Tällä systeemillä kasvateissa toki puutteita (esim. Raskit) ja vastaavasti kirvesrintojen "ikoneita" (esim. Salmela, Peltola), mutta tuodaan nyt tätäkin kontrastia välillä esiin.

Maalivahdeista Riku Helenius teki viime kaudella paluun Ilvekseen ja löysi keväällä tasonsa. Hienoa, että jatkaa myös ensi kaudella. KHL:n puolella Juha Metsola kannatteli Amurin useamman vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin, missä homma tyssäsi lyhyeen. Siirtyy ensi kaudeksi sarjan sisällä Ufaan. Vaasan Sportissa tulevalla kaudella nähtävä Sami Aittokallio torjui Sparta Prahan "sääleihin", missä kuitenkin pelkkien tilastojen perusteella taso heikkeni merkittävästi. Nico Viksten nousi viime kaudella Espoo Unitedin ykköstorjujaksi, jatkaa uraansa SaPKossa. Mestiksen sekä Suomi-sarjan väliä on sahannut viime vuodet puolestaan Lassi Yrjölä.

Pakkien osalta Juha Leimu kärsi Pelicansissa loukkaantumisista, mutta huhujen mukaan pitäisi olla kunnossa ensi kaudella edustaessaan kasvattiseuraansa ensimmäistä kertaa Liigassa. Yliopistosarjassa joukkueensa kapteenina toiminut Jerry Laakso puolestaan try-outilla. Joonas Lehtivuori pelasi uransa parhaan kauden HPK:ssa, vaikka jengi jäikin pudotuspelien ulkopuolelle. Nousi kapteenistoon ja "palkittiin" myös muutamalla pelillä Leijonissa. Jatkaa uraansa Mannheimissa. Jyrki Jokipakka siirtyi Pohjois-Amerikan kiertueensa jälkeen KHL:ään, jossa jatkaa Sochin riveissä myös ensi kaudella. Anssi Salmela vaihtaa maisemaa KHL:stä sen sijaan ensimmäistä kertaa Sveitsiin, Biel-Benneen. Ville Koistinen loikkasi jo viime kauden aikana Sveitsistä Saksaan kohun saattelemana. Jatkaa Ingolstadtissa, missä nakutti tehoja yli piste per peli -tahtia sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä.

Jesper Mattila voitti hyökkääjäveljensä Juliuksen kanssa Boston Collegen riveissä oman konferenssinsa, mutta onko kaksikolla sopimusta tällä hetkellä mihinkään? Liigassa luutivat JYP:ssä jatkava Mikko Kuukka, KalPaan jatkon tehnyt Konsta Mäkinen sekä KooKoossa ensi kaudellakin nähtävä Ville Järvinen. Sen sijaan Ässissä vaikuttaneella Aleksi Mäkelällä ei taida olla sopparia tällä hetkellä. Sopparia ei ole myöskään seuraavalla, erikoisemmalla triolla. Aikanaan mielestäni lupaavalta vaikuttanut Markus Västilä on tahkonnut viime kaudet Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Kymmenisen vuotta sitten Ilveksestä ensin Pohjois-Amerikkaan ja sen jälkeen Euroopan muihin sarjoihin lähtenyt Jarkko Leppänen on ollut Anssi Rantasen kanssa joukkueensa parhaita pakkeja Erste Ligassa. Samassa jengissä myös Rasmus Kulmala. Tapparasta paremmin tunnettu Joonas Liimatainen pelasi viime kaudella Belgian ja Hollannin liigassa, Limburgin riveissä.

Roope Hintz pelasi Texas Starsissa erittäin väkevän debyyttikauden AHL:ssä, uusien samalla aikuisuransa maali- ja piste-ennätykset runkosarjassa. Pudotuspeleissä nousi Suomessakin urheiluotsikoihin, kun vei jatkoaikamaalillaan Starsin Calder Cup -finaaleihin. Valitettavasti taipuivat seiskapelissä Marliesille. Runkosarjan 20 maalin sijaan playoffseissa Hintz keräsi syöttöjä, peräti kahdeksan kappaletta. Tommi Huhtala vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa Lehtivuoren seuraksi Saksaan, noustuaan ensin Jokereissa(kin) yhdeksi fanien suosikeista. DEL:ssa kiekkoilee tulevalla sesongilla myös Ässien kapteenistoon noussut Ville Korhonen.

Matias Sointu oli Kai Suikkasen tuhkimotarinassa avainroolissa, kun hänen joukkueensa HC Bolzano nousi liigajumbosta ensin "säälien" kautta pudotuspeleihin ja lopulta mestariksi. Sointu oli playoffeissa joukkueensa paras pistemies. Tulevan kauden seuraa ei ole julkistettu. Jengikaveri Mike Halmo ja EBEL:n finaalissa hopealle jäänyt Matt Generous ensi kaudella Ilveksessä. Jukurit Liigaan aikoinaan maalannut Nestori Lähde joutui jättämään viime kauden väliin loukkaantumisten takia jo lokakuusta alkaen, mutta jatkaa Mikkelissä. Tomi Wilenius eteni rikkonaisemmalla Mestis-kaudella TUTOn kanssa finaaleihin, jossa saldona hopeamitali.

Ilvekseen palanneista nimistä Eero Savilahden urakehitys jatkui KooKoon kausina lupaavasti, kunnes loukkaantumiset pilasivat viime kauden. Joose Antosen urakehitys on ollut myös nousujohteista ja vaikka siitä on "ikuisuus" kun ko. talentti lähti Ilveksen riveistä, puhutaan kuitenkin vasta 23-vuotiaasta hyökkääjästä. Pääsi viime kaudella maalin makuun ihan Liigan pudotuspeleissäkin Lukossa. Syksyllä nähdään tuottiko try-out tulosta. Ilveksessä kautensa aloittanut Mikael Kuronen päätyi Allsvenskaniin, mistä matka jatkuu syksyksi Tshekin divariin Vsetinin jengiin yhdessä Ilveksestäkin tutun Radim Kucharczykin kanssa.

Matias Myttyseltä nähtiin hienojen Västerås ja KalPa -kausien jälkeen ensimmäinen kausi KHL:n puolella, missä edusti niin Kunlunia kuin Vityazia. Rikkonaisemman vuoden jälkeen ei sopparia julkistettu vielä mihinkään. Jan-Mikael Järvinen esiintyi totutusti Tapparan riveissä ja Lukossa jatkava Arttu Ilomäki puolestaan takoi ennätyspisteensä. Jukka Peltola siirtyy Tapparan kapteenin roolista KHL:n puolelle Sibiriin. Juuso Rajala esiintyi Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, vierailtuaan sitä ennen Saksassa ja lainalla Allsvenskanissa. Roope Niskanen veti Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä, missä jatkaa uraansa ensi kaudellakin. Iski kauden aikana kymmenen pistettä.

Hienoja nimiä, hienoja tarinoita. Ainakin kolme näistä nähdään ensi kaudella Ilveksen paidassa ja kaksi try-outilla tällä hetkellä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lisätään, että Sandell liittyi viime viikolla tämän ketjun pelaajiin. Annetaan tulevan, ulkomaisen, seuran tiedottaa sopimuksesta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Geoff Platt siirtyi Jokereihin, eli jokavuotiset spekulaatiot voidaan taas unohtaa.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Surullinen siirto Plattilta. Ei nyt ihan hirveästi eroa siitä, että olis vaikka naapuriin mennyt, jos pieni kärjistys sallitaan.
 

Hakanen

Jäsen
Todellakin surullinen uutinen ilman syytä. Meidän 2me pelaajabudjetista varmaankin 1me käytetty ja sillä ollaan uhmakkaana korjaamassa viimekauden aloituksen virheitä? Munitaan kovaa kyytiä noste omistajanvaihdoksen jälkeen. Mennään sitten näillä ja otetaan kiksit joka voitosta kun tulevat väkisinkin kalliimpia joukkueita vastaan. Tajuukohan Ilves-johto että viime kauden buumia tuki mahtava Tappara-sarja, nyt kausareita myydään ”halvin piste/euro” systeemillä ja uskotaan kaikkien nostavan tasoaan. Kivihän on tunnettu vahvoista sarja-avauksistaan ...

Toisaalta tämä johdon lotto voi onnistua mutta amatöörimäisiä toimintaa mikä ei tue pitkäjänteistä Ilveksen nostoa jatkuvaan välieriä pelaavaan joukkueeseen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ilveksen ongelmista yksi taitaapi olla uskottavuus mm. agenttien silmissä. Ilvestä ei kukaan miellä joukkueeksi, jonka riveissä olisi saumoja päästä keväällä nostelemaan kannua, joten pelaajat, kuten viimeksi Piskula, suuntaavaat mieluummin jonnekin muualle. Eikä Ilves kykene rahallisestikaan mätsäämään jokun TPS:n tai Lukon tai HIFK:n tekemiin tarjouksiin.

Omistajan vaihdos ei kauaa jaksa kannatella, jos jostain ei saada täppiä pelaajabudjettiin eikä Karrikaan sentään ihmeisiin pysty jos rosteri on täynnä sekunda-pelaajia.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Omistajan vaihdos ei kauaa jaksa kannatella, jos jostain ei saada täppiä pelaajabudjettiin eikä Karrikaan sentään ihmeisiin pysty jos rosteri on täynnä sekunda-pelaajia.

Väärä ketju mutta menköön tähän. Itse en ainakaan Karrilta ihmeitä vaadi, mutta tasapainosempaa työtä kyllä, jossa jokin osa-alue ei valskaa pahasti jouluun asti.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Väärä ketju mutta menköön tähän. Itse en ainakaan Karrilta ihmeitä vaadi, mutta tasapainosempaa työtä kyllä, jossa jokin osa-alue ei valskaa pahasti jouluun asti.
Paskasta on vaikeaa, ellei mahdotonta saada suklaakonvehtia.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paskasta on vaikeaa, ellei mahdotonta saada suklaakonvehtia.

Nii, vai olisiko viime kaudella ehkä sakannut aika pahasti maalivahtipeli ja viisikkopuolustus. Nekin saatiin. Joulun jälkeen kasaan ja tahti oli kovaa sen jälkeen, vaikkei se poffeihin asti ihan kantanut. Vai pelkkää paskaako se oli?? 4 neljä kaveria paino yli 40 pistettä. Mese oli maalipörssin kolmas. Kyllä sinne minusta pari konvehtiakin mahtui taas ja rosteri oli vähintäänkin siedettävä keväällä. Syksyllä ehkä lähdettiin hieman turhan köykäsellä puolustuksella liikkeelle.

Turhaan ny kai lähdin tarttuu tähänkin provoon mut eipä ny just ollut muutakaan tekemistä.
 

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ipan kasvatti Tomi Iso-Mustajärvikin on näemmä saanut liigasopimuksen Saipaan, jossa jo viime vuonna oli Ketterästä lainalla neljä peliä.
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sami Sandell on ilmeisesti loukkaantunut (polvi) Davosin ja Kazanin välisessä harjoituspelissä.
Toivottavasti ei mennyt pahasti tällä kertaa.
Twitteristä tällaisen bongasin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Sami Sandell on ilmeisesti loukkaantunut (polvi) Davosin ja Kazanin välisessä harjoituspelissä.
Toivottavasti ei mennyt pahasti tällä kertaa.
Twitteristä tällaisen bongasin.

Voi perkele, että voi osua samalle miehelle. Toivottavasti tosiaan ei ole pahempaa, kun vihdoin yksi kausi plus kesä meni ehjänä.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Toivottavasti Korpisalo parantaa jatkossa. Aika järkyttävää pelaamista tänään Penguinsia vastaan.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole todellista. Tuo mies on kyllä aivan palasina. Eiköhän jo nyt liene varmaa, että Davosin keikka jää kauden mittaiseksi. Ei tule Samista Euroopan valloittajaa, mutta Liigatähdeksi on edelleen ainekset.

Kotona paikat kuntoon ja pari hyvää kautta Ilveksessä.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole todellista. Tuo mies on kyllä aivan palasina. Eiköhän jo nyt liene varmaa, että Davosin keikka jää kauden mittaiseksi. Ei tule Samista Euroopan valloittajaa, mutta Liigatähdeksi on edelleen ainekset.

Kotona paikat kuntoon ja pari hyvää kautta Ilveksessä.
Joku ottelukohtainen sopimus á la Tukonen olisi aika kova. Valitettavasti noilla polvilla kun ei vaan ole täyden kauden pelaaminen kovin todennäköistä.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän Sami joutuu tekemään palkan suhteen kompromisseja. Aivan varmasti pyrkii tästäkin taikaiskusta vielä ylös, sillä nyt on hyvät kokemukset lähellä.

Ottajia ei montaa ole jonossa, mutta Ilves on. Sopivalla pahvilla riski kannattaa ottaa. Upside on niin suuri verrattuna näihin Ahtoloihin, jotka eivät myöskään karkkirahoilla pelaa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Itse en ikinä lähtisi tarjoamaan Sandellille ottelukohtaista sopparia. Mies on sen verran kovalla Ilves-sydämellä varustettu, että loukkaantumisen tullessa oman onnensa nojaan jättäminen olisi aikamoinen puukko selkään. Joko koko kauden pahvi tai sitten ei mitään. Varmasti Sandell itsekin ymmärtää, että palkan pitää olla kohtalaisen matala tällä historialla. Jo pelkät vakuutusmaksutkin ovat todennäköisesti kohtuu kovat, jos niitä ylipäätään saa.

Mutta joka tapauksessa, otan riemusta kiljuen Samin takaisin, jos niikseen tulee. Lähtökohtaisesti ei saa olla joukkueen selkäranka ja odotusarvona pitäisi olla, että pelaa n. puolet kaudesta. Kaikki sen yli on kotiinpäin.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Luulenpa, että Sandell jatkaa uraansa(jos lääkäri sallii) Ilveksessä ensi kaudella ja pitkällä sopparilla. Samia ei voi muualle päästää, vähän kuin olisi päästänyt Helmisen menemään muualle. Imagotappio iso jos menee.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse en ikinä lähtisi tarjoamaan Sandellille ottelukohtaista sopparia. Mies on sen verran kovalla Ilves-sydämellä varustettu, että loukkaantumisen tullessa oman onnensa nojaan jättäminen olisi aikamoinen puukko selkään. Joko koko kauden pahvi tai sitten ei mitään. Varmasti Sandell itsekin ymmärtää, että palkan pitää olla kohtalaisen matala tällä historialla. Jo pelkät vakuutusmaksutkin ovat todennäköisesti kohtuu kovat, jos niitä ylipäätään saa.

Mutta joka tapauksessa, otan riemusta kiljuen Samin takaisin, jos niikseen tulee. Lähtökohtaisesti ei saa olla joukkueen selkäranka ja odotusarvona pitäisi olla, että pelaa n. puolet kaudesta. Kaikki sen yli on kotiinpäin.
No, laitetaan kolme tonnia kuussa peruspalkka ja sitten bonuksina sama kolme tonnia jokaisesta pelatusta pelistä niin ei jää tyhjän päälle. Tollanenkin olisi jo iso riski, koska siinä vaiheessa kun se polvi pamahtaa voi olla toivotonta enää löytää korvaajaa. En näkisi tuollaistakaan diiliä oikeasti järkevänä Ipan kannalta, mutta Ässälle on kuitenkin käytännössä pakko tarjota jotain. Lähtökohtaisesti Ilveksellä täytyy ensi kaudella olla kakkossentteri jonka voidaan odottaa pystyvän pelaamaan koko kauden, eikä vain 30 peliä. Ja vaikka Ässä kuinka tinkisi palkastaan, ei hän tule pelaamaan sellaisilla karkkirahoilla että Ipalla olisi varaa palkata kaksi kärkisenaa hänen lisäkseen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oikeasti olet sitä mieltä, että tuollainen 6000 e / kk, eli reilu 70 000 e vuodessa + sivukulut olisi riski laittaa Sandelliin? Kaikkiin pelaajiin liittyy jonkinlainen riski, mutta kyllä tuossa sopparissa olisi riski/laatutasot kohdillaan Ilveksen suuntaan. Terve Sandellin tasoinen kaveri tienaa Liigassa luokkaa 250-300 000 e kaudessa.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oikeasti olet sitä mieltä, että tuollainen 6000 e / kk, eli reilu 70 000 e vuodessa + sivukulut olisi riski laittaa Sandelliin? Kaikkiin pelaajiin liittyy jonkinlainen riski, mutta kyllä tuossa sopparissa olisi riski/laatutasot kohdillaan Ilveksen suuntaan. Terve Sandellin tasoinen kaveri tienaa Liigassa luokkaa 250-300 000 e kaudessa.
Kirjoitin varmaan epäselvästi, tarkoitin 3000/kk + 3000/peli eli täydellä kaudella 216k.

Tuollaisella sopparilla saataisiin taloudellista riskiä matalammaksi, mutta silti mukana on iso joukkueen rakenteeseen liittyvä riski. Kun Sandellin terveenä ollessa ei olisi mitään järkeä maksaa kahdelle muullekin kärkisentterille, eikä loukkaantumisen sattuessa ole mitenkään sanottua että tilalle löytyy markkinoilta korvaaja vaikka rahaa olisikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös