Euroviisut 2024 ja UMK 2024

  • 224 135
  • 3 005

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eiköhän ne esiintyjän vaatteet liity biisiin ihan yhtä olennaisena osana kuin esiintyjien muukin habitus. Esitystähän tuolla arvioidaan kokonaisuutena eikä pelkkää biisiä. Koko se lavashow vaikuttaa ja itse biisi vain osa kokonaisuutta. Ja siitähän Euroviisuissa on kyse. Ei ole ollut enää vuosiin laulukilpailu.
No totta hitossa kuuluvat, mutta kun toisen ”kalsarit” on niin saakelin seksikkäät ja hyväksyttävät ja toisen ”kalsarit” nolot. Täälläkin taidettiin bändin naislaulajan ulkonäköä hehkuttaa, mutta bändin miehet näyttivät samojen ihmisten mielestä lähinnä noloilta, vaikka niillä ei ollut edes shortseja. Kauneus on katsojan silmissä.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
”Tällä hetkellä artistin nimeä tai esitystä ei olla UMK:n tuottajan Anssi Aution mukaan muuttamassa. Se elää kuitenkin tilanteen mukaan ja artistin kanssa on käyty erilaisia vaihtoehtoja läpi. Sen enempää hän ei mahdollisia vaihtoehtoja tässä vaiheessa avaa. Hän huomauttaa, että Windows95manin nimi sekä esiintymisasut ovat olleet EBU:n, eli Euroopan yleisradiounionin tiedossa jo pitkään, eikä niiden suhteen ole ollut ongelmia.”
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko se koskaan jäätynytkään?
Lordi jäädytti sen ekan kerran, sitten futismiehet EM-kisoihin mennessään, ja kyllä se vähän veti kuuraan silloinkin kun Suomi sai jääkiekosta olympiakultaa.

Sitten kun SaiPa voittaa mestaruuden, helvetistä tulee ikuisesti talven ihmemaa.
 

Laiskiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lordi jäädytti sen ekan kerran, sitten futismiehet EM-kisoihin mennessään, ja kyllä se vähän veti kuuraan silloinkin kun Suomi sai jääkiekosta olympiakultaa.

Sitten kun SaiPa voittaa mestaruuden, helvetistä tulee ikuisesti talven ihmemaa.
Eikö joku jääkausivaihtoehto pitäisi myös jättää siihen, että Huuhkajat kisoissa jotakin voittaisivat?

Pahoittelut ot:sta
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Katri Helenan osalta siinä mielessä eri, että ei siihen esitykseen ollut panostettu mitenkään ylimääräistä. Esitys oli hieno, mutta lavasteitahan ei juuri ollut, eli kyllä se oli ihan Katri Helenan loistokkuutta.

Muutenkin ihan ymmärrettävää, että yhteen esitykseen voidaan panostaa enemmän, mutta jos olisi kilpailijoiden esityksiin lähdetty panostamaan, niin sama panostus olisi pitänyt tehdä jokaiselle kilpailijalle, eli kalliiksi olisi tullut.
Nojoo, Katri Helena oli multa vähän huono tuohon esityksen panostamiseen. Mutta jokin melko samankaltainen esitystapa Sara Siipolalle olisi saattanut toimia paremmin kuin se heiluva lamppu + kävelyt esityksen aikana.
 

BaronFIN

Jäsen
Mitä nyt YouTubesta reaction videoita katsellut, niin päällimmäisiä fiiliksiä ovat olleet ilo, hämmästys, epäusko, oivallus, nauru ja eeppisyys, tässä nimenomaisessa järjestyksessä. Jää mieleen.

Jos viime vuonna meiltä lähti paidaton riehuja, niin nyt lähtee housuton riehuja. Ihmiset kiinnittää huomiota housuttomuuteen, mutta naisartistille tuollainen vaatetus olisi ihan normaalia. Epänormaalia on, että vaatteet lisääntyy esityksen aikana jumalallisen väliintulon myötä.

Mutta jää mieleen. Se riittää äänestysvaiheessa.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tässä kävi nyt sillain, että Windows95Manin kohdalla kaikki osui nappiin. Itse lähdin sillä ajatuksella UMK:ta katsomaan, että kuka parhaiten kolmikosta Siipola, MG, CK onnistuu, niin sille lähtee ääni.

Sitten kun yksi esitys oli enää jäljellä, oli tunnelma valju. Kaikki olivat siihen asti vetäneet kädenlämpöiset esitykset. Kun Windows95Man pisti tosissaan roppaa likoon, niin pakkohan se oli sitä äänestää.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Olipahan kova ylläri lauantaina. Ennen Siipolan pisteitä oli hauska seurata W95:n ja Henrin vakavoituvia ilmeitä, kun alkoivat selvästi tajuamaan tässä olevan ihan aito uhka kisoihin päätymisestä ja se tulosten jälkeinen spontaani sekoaminen pisti myös naurattamaan.

- Sabotage livenä jopa huonompi mitä kuvittelin. Kauhean kuuloista ilman autotunea.

- Cyan Kicks jäi hämmentävän tuhnuksi. Olin aika varma että livenä tuo biisi lähtee, mutta ei.

- Jesse toimitti tehtaantakuulla. Paremmalla biisillä kaikki olisi ollut mahdollista.

- MikluNublulta ihan ammattimainen ja visuaalisesti kiva show. W95 vei varmasti pisteitä tältä.

- Siipolan piti olla livenäkin pätevä laulaja, mutta ei se kuitenkaan ihan lähtenyt. Laulun lisäksi lavashow jäi vaisuksi.

- SeksiMannisella vähän samat kuin Siipolalla, toki vielä enemmän hukassa ilman autotunea. Aika hmv-esitys kaikkinensa.

- W95:lta ehdoton onnistuminen vs studioversio. Tyhmänhauska ja mielenkiinnon herättävä show. Laulaja vähän hukassa korkeiden kohtien kanssa, mutta ehkä tuo saadaan hiottua kevääksi.

Ensi vuodeksi toiveissa seitsemän ehdokasta, joilla löytyy kapasiteettia suoriutua myös livenä hyvänkuuloisesti.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensi vuodeksi toiveissa seitsemän ehdokasta, joilla löytyy kapasiteettia suoriutua myös livenä hyvänkuuloisesti.
Tämä lienee yksi syy, miksi mukaan ei oteta ihan hirveästi tuntemattomia artisteja/bändejä. Toiveena on varmasti ollut, että jo valmiiksi suosiota niittäneet artistit suoriutuvat livenäkin riittävän hyvin. Ainakin luulisi olevan vähemmän jännitystä esiintymiseen liittyen, mutta valitettava totuus on, että laulutaidot voivat silti olla kovin vajavaiset.

Toistaiseksi valintoja on taidettu tehdä lähinnä sen studiolaatuisen demoversion perusteella, eikä oteta millään tavalla huomioon laulutaitoja, jos pitäisi laulaa livenä. Vaatisi siis ihan uudenlaiset systeemit valintojen tekemiseen, että livetaidot voitaisiin ottaa kunnolla huomioon.
 
Euroviisutosikot ovat menneet ihan windowsmanin Instagramiin kommentoimaan, että RIP mahikset yms. Hitto, että ottaa monilla koville. Ei sillä feikkiloreenillakaan oltais tultu kuin ehkä just ja just top 20, Mieluummin ikimuistettava tyyppi kuin tuollainen tylsä, joita mahtuu musiikkimaailmaan muutenkin lukematon määrä.
 

444

Jäsen
Olihan tuo voittaja lopulta aika iso yllätys. En jaksanut excelöidä kisan aikana, mutta kun winkkarimies sai heti alkuun tuon pistepottinsa, niin tuli äkkiä sellainen fiilis, että voittaja on löytynyt. Olisi vaatinut loppujen pisteiden osalta sitä, että joku toinenkin olisi ollut selvästi ylitse muiden, mutta oletukseni oli, että aika tasan menisivät pisteet joidenkin osalta, lähinnä Siipolan, Saijan ja MG&N:n kesken.

Oma suosikkini finaalissa oli lopulta se, jota en alkuun jaksanut edes kuunnella ja josta jossain vaiheessa mainitsin, että yhdellä nuotilla alusta loppuun. Eli Jesse Markin. Ihan vain siksi, että onhan se nyt hyvän mielen rallatus, juuri sellainen joka vie jonnekin aurinkoiselle hiekkarannalle ja saa jalan vähän väkisinkin vispaamaan. Pelkistetty esitys täynnä iloa. Olisi jäänyt viisuissa semien viimeiseksi, mutta UMK-finaalissa erottui muista.

Cyan Kicks oli alusta loppuun yhtä muovinen ja laskelmoitu kuin laulajan alusasu. Musiikkina ihan ok, mutta laulajan ääni ei vain riitä tuohon genreen. Vähän väsähtänyttä piipitystä kitaroiden roson seassa. Vieläkö lähtevät yrittämään parin vuoden päästä, teemalla ”säälistä kisoihin”?

Siipolan esitys oli juuri niin kammottava kuin mitä odottaa sopi. On kuulemma livenä tosi kova ja taitava? Olisi ehkä kannattanut näyttää se osaaminen finaalissa. Nyt ei riittänyt edes vähän alusta. Eikä se heiluva hehkulamppu nyt varsinaisesti pelastanut. Voimaballadi, joka tukehtui laulajan botoxiin. Jos biisin nimi on ”paskana”, niin laulajan tulisi näyttää, että on paskana eikä suinkaan, että on paskalla. Kaunis kappale, joka toimii näin esitettynä livenä nolla kertaa sadasta.

MG&N ei suinkaan mennyt yli sieltä, missä aita oli matalin. Olivat peräti löytäneet kohdan, johon aitaa ei oltu edes rakennettu. Kammottavasta musavideosta otettiin liveen ne vähiten kammottavat asiat, mutta tuollaisella viiden markan budjetilla kyhätyllä livevedolla ei ole yhtään mitään annettavaa. Menevä biisi, jota esitys ei tukenut millään tavalla. Tämä oli suosikkini siihen asti, kunnes näin musavideon ensimmäisen ja viimeisen kerran. Sen jälkeen odotukset liveä kohtaan olivat siellä nollan alapuolella. Eikä tuottanut pettymystä, sillä nollaan jäätiin siinäkin.

Sexmanesta ja Sinistä ei jäänyt käteen yhtään mitään. Ei ennen eikä jälkeen finaalin. Toinen halusi päästä panemaan ja toinen kertoi olevansa hullu. On ne hurjia.

Winkkarimies on sitten oma lukunsa. Myötähäpeää ja ihmetystä. Selvästi paras show. Biisi ei jää mieleen edelleenkään, mutta selvästi nauttivat esiintymisestä ja osaavat laittaa itsensä likoon. Mieluummin katson tällaista omistautumista kisoissa kuin mitään kädenlämpöistä soopaa, riippumatta siitä tuleeko menestystä vai ei. Finaalipaikka nyt on varma, koska raadit eivät pääse semeihin sotkemaan, mutta finaalissa sitten käy miten käy.
Hauskaa (pun intended), että Henri Piispanen ei alkuun aikonut toimia biisin solistina, korkeintaan meinasi fiitata johonkin väliin, ja nyt sitten yhtäkkiä onkin esiintymässä satojen miljoonien katsojien edessä. Laulajana. Vaatii boolsseja, vaikka sitten farkkukankaasta valmistettuja.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Euroviisutosikot ovat menneet ihan windowsmanin Instagramiin kommentoimaan, että RIP mahikset yms. Hitto, että ottaa monilla koville. Ei sillä feikkiloreenillakaan oltais tultu kuin ehkä just ja just top 20, Mieluummin ikimuistettava tyyppi kuin tuollainen tylsä, joita mahtuu musiikkimaailmaan muutenkin lukematon määrä.
Jep. Mulle ollut ihan selvää biisien julkistamisesta lähtien, että ei ole juurikaan toivoa menestyä viisuissa, jonka vuoksi on oikein hyvä, että sinne lähetetään jollain tavalla erottuva ja humoristinen vaihtoehto, niin ainakaan Suomen edustaja ei huku massaan ja unohdu kokonaan.

Kyllä tällä edustajalla Suomi pääsee esille viisuissa - varsinkin kun pääsee lipumaan Käärijän vanavedessä.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Itsekin käynyt jonkinverran ulkomaisia reaktiovideoita läpi ja muutama pointti:
- Show kerää (tietysti) kiitosta
- Wow-factor mainittu
- Biisi "kasvaa", moni kertoo alkaneensa pitää kappaleesta enemmän ja enemmän muutaman kuuntelukerran jälkeen
- Piispasen laulutaito on noteerattu positiivisena

Eli kyllä tämä on alkanut jo kerätä fanipohjaa. Voi olla, että siellä joku "Loreen" taas pilaa voiton, mutta Windows95man löytää varmasti paikkansa.
 

Tuamas

Jäsen
Eli kyllä tämä on alkanut jo kerätä fanipohjaa. Voi olla, että siellä joku "Loreen" taas pilaa voiton, mutta Windows95man löytää varmasti paikkansa.

Veikkaan että tässä suurelle yleisölle Euroopassa käy kuten minulle kävi win95:n kanssa.

Ennakkoon nähtynä musiikkivideo ja studioveto on täysin yhdentekevä, kappale itsessään on halpa Gunther-pastissi ja vitsi videomuodossa ei toimi edes vähää alusta. Ennakkoon ajattelin UMK-sijoituksen olevan enintään 4.-5.

Mutta sitten livenä itse laulu toimi parhaiten koko seitsikosta, lavashow oli tarkkaan mietitty+hauska (veikkaan että siinä kohtaa kun farkkushortseista lähti kipinät lentämään, koettiin Suomessa aika kollektiivinen hörähdys) sekä jannut vetivät lavalla täysillä ja juuri sopivasti tosissaan olemisen ja vitsin rajamailla. Liven jälkeen tämä oli aivan päivänselvä voittaja.

Pitäisin finaalipaikkaa käytännössä varmana, mutta finaalissa sitten voi tulla mitä vain, riippuen raatien painotuksista.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siipolan esitys oli jännä. Eihän siinä sinänsä ollut mitään Loreenia, mutta jotenkin ihan loreen siitä kuitenkin tuli. Ja sinänsä tuolla määrällä paljasta tissiä luulisi olevan vaikeaa olla pääsemättä suosiooni, mutta silti se esiintymisasu oli jotenkin ihan karmea ja huonosti istuva, ja koko shown valot ja värit jotenkin ihan perseellään.

Aluksi ajattelin voittajasta että joku äänestysbugi tms kyseessä, mutta lopulta, oikea tämän taisi voittaa. Ei tällä oikein voi viisuissa hävitä.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Ehdotan uudeksi nimeksi häpeilemättömästi isäntiä kosiskellen Saab95Man. Jos saatais vaikka yksi pinna Ruotsista tänä vuonna.

Pakotin itseni kuuntelemaan kappaleen loppuun, eikä se nyt oikein uppoa vieläkään. Ysäridancesta on minullakin luurankoja kaapissa, mutta tämä olisi jäänyt jo silloin väliin. Ymmärsin vitsin, mutta ei nyt oikein ole minun juttu. Terveisin MacOS8Man
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
veikkaan että siinä kohtaa kun farkkushortseista lähti kipinät lentämään, koettiin Suomessa aika kollektiivinen hörähdys
Aliarvostettu detalji tuossakin kohdassa on se että toisin kuin yleensä näissä millintarkasti suunnitelluissa pyrotehosteissa muilla edustajilla, Windows-ukon esityksessä kipinät lähtevät lentämään juuri sopivasti pikkuisen väärään aikaan. Ja tämä tapahtui siis illan kummankin vedon aikana eli tokkopa on sattumaakaan, vaan pieni kainalopieru ja tökkäys siinä(kin) kohti näille yleensä niin hiotuille ja tosissaan tehdyille esityksille, vähän samaan tapaan kuin Käärijän tanssijatkin viime vuonna.

Hauska yksityiskohta on myös se että toinen näistä Windows-ukkelin taustatanssijoista on hollatilainen Jesse Wijans, joka oli viime vuonna nimenomaan yksi Käärijän tanssijoista, eli viisureissua pukkaa siis toistamiseen. Suosittelisin siis Cyan Kicksille tämän kaverin pestaamista lavalle sitten parin vuoden päästä kun lähtevät kolmatta kertaa näihin hippoihin mukaan.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Isommalla porukalla väijyttiin UMK:ta ja kaikkien muiden esiintyjien kohdalla reaktio oli melko mitäänsanomaton, mutta W95:n esityksen aikana kollektiivinen nauru kuului lähes jokaiselta. Tuo kertonee riittävästi. Siipola oli kova haastaja ja en itse tuostakaan sen enempää negatiivista sanottavaa keksi, mutta itseäni enemmän musiikista tietävät kommentoivat ettei ihan kohdilleen laulu osunut. Cyan Kicks tyylillisesti ehkä lähimpänä omaa musamakua ja ihan hyvää tykitystähän tuo biisi oli, mutta ehkä tuommoisessa alusta loppuun kaasu pohjassa -biisissä ongelmana on se, että tietyt huippukohdat jää saavuttamatta. Biisi tuntuikin hieman kiirehtivän vain seuraavaan kertsiin kerta toisensa jälkeen. Muut sitten melko mitäänsanomattomia.

Mielestäni oikea veto lähettää huumoriveto viisuihin, jos musiikillisesti jotain briljanttia ei ole tarjolla. Toki myös viime vuotisen farssin jälkeen hienoa keskarin näyttöä lähettää esitys joka ei raadeilta tule pisteitä hirveästi keräämään, mutta saa fanit jälleen puolelleen. Vertaisin viime viisujen Kroatiaan, jonka traktoriukot keräsi tuomaristoilta 11 pistettä ja yleisöltä 112, joilla nousi lopputuloksissa sijalle 13. Jotain tuommoista siis itse odotan Windows95manilta. Tärkeintä, että kundit vetää jälleen täysillä ja saa hymyn huulille ympäri maailmaa!

Niin, ja Henri osaa kyllä myös laulaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös