Euroviisut 2023 ja UMK 2023

  • 372 873
  • 3 678

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
No ainakin tämä Käärijän saamat yleisöpisteet todisti sen, että suomenkielellä voi pärjätä Euroviisuissa, kunhan kappale on hyvä ja tarttuva.
 

Dead Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ruotsin menestys on niin pahasti riippuvaista raatiäänistä, että tuskinpa raadeista päästään kovin helpolla eroon. Valitettavasti.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olikos silloin enemmän maita?

Nyt oli kyllä pistekeskiarvoltaan kovempi, jos tuo Ukraina unohdetaan.
Taisipas muuten ollakin. Tästä voisi kyllä lypsää ihan kunnolla hypeä.

Ihan mielenkiintoinen myös tämä että jos tuo Loreenin biisi nyt paljastuu plagiaatiksi. Oispa hassua jos menettäisi voiton doping-testin kautta. Noh, ei se kyllä lohduttaisi.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos joku musan tekijä, joka haluaa joskus osallistua UMK:un/Euroviisuihin, lukee tätä ketjua, niin biisireseptiksi suosittelen kaavaa "erinomainen biisi, erinomainen show", jonka kuulija ja katsoja haluaa nähdä ja kuulla kerta toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan (jokaisen pienenkin yksityiskohdan), ja jossa on erittäin koukuttava kertsi. Lordi, Käärijä, Blind Channel, ja vaikka Softengine ovat tuosta hyviä esimerkkejä. Kyllähän tuossa Käärijän biisissä tapahtuu koko ajan sellainen henkkoht ilmiö, että kerta toisensa jälkeen haluaa kuulla biisin uudestaan, haluaa nähdä biisin uudestaan, lauleskelee biisiä. Esityksessä on monta koukkua johon tarttua. Euroviisufaneilla on tullut varmasti Käärijän biisistä fiilis, että tuon biisin fani haluaa kuulla ja nähdä showssa vielä kerran shown viimeisenä biisinä.
 

Tuamas

Jäsen
Järjestelmä lopulta antoi poikittaista ja raadeille olisi pitänyt olla pikkutakkia tarjolla.

Se mitä itse raatiäänissä ihmettelin, oli että oliko siellä juryillä perjantaina seitinohut päiväkänni lipsahtanut ihan kunnon ördäämiseksi?

Siellä kuitenkin annettu kotitehtävä oli pisteyttää neljä juttua:
  • Vocal capacity of the artist(s)
  • Performance on stage
  • Composition and originality of the song
  • Overall impression of the act
Ja näistä Käärijä naulasi millä mittarilla tahansa katsottuna 3/4, silti sieltä löytyi 14 juryä joiden mielestä suoritus oli mallia Kojo ja nollat tauluun.

Juryt, mä häpeän.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Onhan tuokin saavutus Loreenilta olla ensimmäinen voittaja, joka ei saa täysiä pisteitä yhdestäkään maasta yleisöäänissä. Yllättävän paljon tämä närästää vielä tänäänkin.
Kyllä tulee närästämään monta päivää. Varmaan norjalaisilla ollut sama vuonna 2019, kun KeiiNO voitti yleisöäänet, mutta tuomaristoäänissä ei menestynyt.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä että laitetaan tosta ChaCha Chasta lopun kertsipätkä Jellonien uudeksi maalilauluksi.

Sen aika on nyt heti huomenna, kun vastassa on Ruotsi.

Sillä saa yleisön vitun paljon paremmin mukaan yhteiseen huutoon mitä nykyisellä JVG.

Toimikaa. Tämä on käsky.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyyyllähän Ruotsi tämän vielä moraaliseksikin voitokseen kääntää, odottakaapa vaan. Muutama suomalainen idiootti käy heittämässä Loreenille Instassa tappouhkauksen tai haukkumassa transuksi tai mitä vaan -> Loreenin krokotiilinkyyneleet ja tunteikas somepostaus -> Suomi villain, Sverige hero. Abba forever!

Oikeasti olen edelleen sitä mieltä, että Suomi ja UMK saisi boikotoida ensi vuoden viisuja. Tulee olemaan niin oksettavaa hymistelyä Abboineen, että suotta sinne lähteä itseään kiduttamaan. Saa Tynkkynenkin niitä YLE-leikkauksia.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä että laitetaan tosta ChaCha Chasta lopun kertsipätkä Jellonien uudeksi maalilauluksi.

Sen aika on nyt heti huomenna, kun vastassa on Ruotsi.

Sillä saa yleisön vitun paljon paremmin mukaan yhteiseen huutoon mitä nykyisellä JVG.

Toimikaa.

Haiskahtaa vähän liian vahvasti -95 ja den glider in tästä ideasta. Karma puraisee, jos tuolle tielle lähdetään.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
En seurannut euroviisuja, mutta toivon UMK:n saavan jatkossa enemmän resursseja YLE:ltä. Leikkauksista huolimatta. Kilpailu on onnistunut työntämään hyviä ja osin uusia biisintekijöitä eteenpäin. Toki hallitus tuskin pystyy sanelemaan, leikkaako YLE keskijohtoa vai UMK:ta, kun leikata pitää. UMK:n formaatti on onnistunut ja luo nykyaikaisempaa ja vähemmän tosikkomaista Suomi-kuvaa Euroopassa.

No se olisikin todella kiva nähdä, miten uutispuolelta saataisiin keskijohdosta leikattua mitään merkittävää ilman että se näkyisi noin kaikessa. Mutta toki nyt taas kerran huutelet mutulla
 

SonOfMothMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muutama oma mietintä tuosta Ruotsin ylimielisen harmaan kalkkunanaaman vedosta:

Siis, tämä biisihän oli KOPIO 2005 vuonna julkaistusta ukrainalaisesta kappaleesta! Oliko tämä jotenkin tiedossa etukäteen vai miksi tästä ei tehdä mediassa isompaa metakkaa? MY GOD! Törkeää, sanon minä! Jo pelkästään tällä perusteella pitäisi voitto ottaa Ruotsilta pois ja koko kappale pitäisi diskata!


Toi Tattoo oli kuin kiinalainen vesitetty halpakopio samaisen kalkkunanpaskan aikaisemmasta Euphoria-kappaleesta, joka oli erittäin hyvä kappale ja se ansaitsi kyllä voittaa. Tämä Tattoo kappale EI ansainnut voittaa. Täysin mitäänsanomaton ja unohdettava ulina, joka on jossain ruotsalaisen viisutehtaan uumenissa konemaisen keinotekoisesti luotu satapäisen musiikkitieteilijäarmeijan toimesta, ja jonka ainoa tarkoitus on olla niin kliseinen ja kliininen euroviisuveto, että se uppoaa juurikin näihin seniileihin korruptoituneisiin "ammattilaisiin", joita myös juryksi kutsutaan.

Esitys itsessään ei myöskään ollut mikään maata mullistava klassikko, ämmä piehtaroi ja venkoilee jonkun ledivalopaneelin alla korppikotkan kynnet sormissa ja inisee ja heiluu. Teknisesti laulu ei myöskään ollut mikään kummoinen esitys, eikä varsinkaan niin paljon parempi muita kappaleita, että tuo asiantuntijaraatien massiivinen pistepotti olisi oikeutettu. Paremmin se osasi laulaa kuin Kääryle, mutta ei kyllä muita kilpailijoita noin paljon paremmin kuin raadin pisteet antaa ymmärtää.

Niin kuin moni muukin on kysynyt, kenelle näitä kappaleita oikein sitten tehdään ja miksi yleisöäänet otetaan sitten edes huomioon, jos kerran raadilla on noin massiivinen valta ajaa periaatteessa koko yleisöäänten ohi ja päättää yksinään voittaja? Kysyn vaan, kuka kantaa vastuun tästä farssista!? Yleisöäänten pitäisi merkitä PALJON enemmän ja jotain raadin ääniä voitaisiin sitten käyttää vaikka tasatilanteessa. Tai sitten jos raatien ja yleisön äänet eroavat huomattavasti, niin kruunataan raatiäänien voittaja juryvoittajaksi ja yleisöäänten voittaja yleisövoittajaksi.

Eipä tarvitse kovin paljon foliota kääri(j)ä otsan ympärille kun ehdottaa että koko homma oli alusta asti pedattu juuri Ruotsille sen vuoksi, että nyt svedupetterit pääsevät sitten juhlistamaan Abban Waterloon 50-vuotis juhlaviisuja kotimaassaan.

Enpä olisi ikinä uskonut, että euroviisujen tulokset voi itseäni näin paljon harmittaa ja ärsyttää. Mutta oikeastaan se on se epäoikeudenmukaisuus joka itseäni kismittää eniten. Jos Käärijä sai noin valtavan äänimäärän miljoonilta eurooppalaisilta katsojilta verrattuna ruotsalaiseen hmv-viisurobottiin, niin kyllä silloin boleromiehen olisi kuulunut voittaa!

VÄÄRIN MENI, PERKELE!!!

#JusticeForKäärijä
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Haiskahtaa vähän liian vahvasti -95 ja den glider in tästä ideasta. Karma puraisee, jos tuolle tielle lähdetään.

Miten niin? Eikös tämä toimi täysin käänteisesti?

Ruotsin Den glider in oli ylimielinen etukäteisen varman voiton biisi. Vähän semmoinen Euroviisu, jos pystyt manipuloimaan voiton tuomariäänillä.

Cha cha cha on lähinnä vääryydellä hävityn voiton kiukkubiisi, jonka jyskyttämisellä maksetaan ruotsalaisille potut pottuina.

Ja tätä voisi jatkaa pari vuosikymmentä.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
En tosin tiedä/muista, että miten tämä on edellisinä vuosina näkynyt. Onko tätä paljonkin tapahtunut, että on ollut näin voimakas kahtiajako yleisön ja juryn suosikkien välillä, ja juryn äänet ovat ennenkin keikauttaneet voiton jollekin toiselle ohi selvän yleisön suosikin?
Norja 2019 on jo mainittukin ties kuinka monta kertaa, mutta viime vuodelta löytyy jonkinlaisena esimerkkinä Moldova, jonka humoristinen slaavihumppa oli "yllättäen" raadeille liikaa ja se oli raatiäänissä sijalla 20. Kansat ympäri Eurooppaa kuitenkin tykkäsivät ja se sai toiseksi eniten yleisöpisteitä.

2018 Ruotsi oli raatiäänten jälkeen kakkosena, mutta romahti käsittämättömällä tavalla seitsemänneksi jäätyään yleisöpisteissä sijalle 23. Ruotsin poika hävisi yleisöäänissä jopa Saara Aallolle, mutta kun järjestelmältä oli kotietu ja biisi/Aalto oli mitä oli (niin jääkylmää, niin jääkylmää), loppupisteissä eroa oli yli 200 pistettä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jos haluaa malliesimerkkiä siitä millainen on huono voittaja, niin tämä ruotsalainen "viisuasiantuntija" on aika hyvä esimerkki siitä:


Kaiken huippuna tuo itku vielä suomalaisten suuntaan että "yhyy yhyy ette äänestäneet meitä nyyh". Vittu mitä sitten? Ei äänestetty koska se biisi oli PASKA.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Siis, tämä biisihän oli KOPIO 2005 vuonna julkaistusta ukrainalaisesta kappaleesta!

Täysin mitäänsanomaton ja unohdettava ulina, joka on jossain ruotsalaisen viisutehtaan uumenissa konemaisen keinotekoisesti luotu satapäisen musiikkitieteilijäarmeijan toimesta, ja jonka ainoa tarkoitus on olla niin kliseinen ja kliininen euroviisuveto, että se uppoaa juurikin näihin seniileihin korruptoituneisiin "ammattilaisiin", joita myös juryksi kutsutaan.

Viime aikoina nähnyt näitä tekoäly-juttuja, ja voisin melkeen väittää että tämä oli tekoälyn tekemä biisi. Sisälle koodattu ne kaikki viisukujeet ja tuommoinen keskinkertainen kura siitä syntyi.

Muovia ja valmiiksi jo olemassaolevaa.

Ruotsi on kyllä viisupropagandassaan yhtä härski mitä Venäjä toisella saralla.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Jos haluaa malliesimerkkiä siitä millainen on huono voittaja, niin tämä ruotsalainen "viisuasiantuntija" on aika hyvä esimerkki siitä:


Kaiken huippuna tuo itku vielä suomalaisten suuntaan että "yhyy yhyy ette äänestäneet meitä nyyh". Vittu mitä sitten? Ei äänestetty koska se biisi oli PASKA.
Onhan tuo melkoinen tilastokummajainen. Vuosittain Suomesta tulee Ruotsille reilusti puhelinääniä, oli biisi sitten minkälainen tahansa. Johtuen jo pitkälti diasporasta sekä varmasti osittain suomenruotsalaisista.

Kummallisen tästä tekee se, että juuri naapurimaa-Suomi oli ainoa, joka Ruotsin jätti nyt nollille. Siinä nyt ei olisi ollut silloin mitään erikoista, mikäli vaikkapa puolet maista olisi jättänyt Ruotsin nollille ja Suomi näiden mukana tai jos olisi mahdollisuus antaa vaikkapa miinusääniä. Tilastollisesti erikoista kuitenkin tämän diaspora-asian näkökulmasta.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Eniten kai tässä vituttaa se, että meillä ei todellakaan ole joka vuosi tällainen kappale ja esiintyjä, jolla on aidosti mahdollisuutta voittaa. Tämä ei ollut millään tavalla laskelmoitua settiä, tässä loksahtivat kaikki palaset kohdalleen täydellisesti. Suomi voi yrittää kopioida Cha Cha Cha-reseptiä seuraavat kymmenen vuotta, eikä onnistuminen ole millään muotoa varmaa. Ruotsi taas osaa tuon touhun, muovista ylituotettua paskaa, joka resonoi ammattilaisten korviin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös