Euroviisut 2013

  • 164 016
  • 1 204

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Itse en ole ikinä taas katsonut näitä esikatseluita oikein vakavissaan, näin itse viisuissa jää parempi fiilis kun biisit tulevat yllätyksenä ja ei tule etukäteen sitten tuomittua tai hehkutettua liikaa biisejä. Toki muutaman biisin aina tietää jo, mutta silti sitten itse livenä viisuissa ne voivat olla aivan erilaisia.

Itse olen lähdössä Malmöhön katsomaan ainakin semifinaalit, myös finaaliin on lippu, mutta en välttämättä pysty sitä käyttämään. Jatkoaika ainakin viisuihin mukaan ja sieltä pitää yritellä paljon kommentoida ;)

Niin kade. Heräsin tähän vähän liian myöhään, enkä enää saanut rahoja kasaan. Vahingosta viisastuneena nyt alan keräämään heti, kun tiedän, mihin seuraavaksi mennään. On tuo varmaan todella uskomaton kokemus.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Tulipa kuunneltua nuo biisit ja täytyy sanoa, että tuntuu tason olevan normaaliakin huonompi. Tai ainakin mutulla sanoisin, että viime viisuissa oli enemmän biisejä joista tykkäsin.

Noista suoraan finaalin menneissä biiseissä jollakin tapaa miellyttää kaksi biisiä. Saksan biisi on tuollainen ihan ok. Ei nyt hirveästi säväytä, mutta menee kyllä näiden skapojen kärkikaartiin. Toinen on Espanjan biisi. Biisi on ihan mukavaa kuunneltavaa ja onhan tuo Alonson entinen heila todellakin ihan mukavaa katsottavaa. Brittien biisi menee vielä tuollaiseen perus kategoriaan ja muut olikin sitten totaalista tuubaa.

Toisessa semifinaalissa on sitten kai nostettava tuo Suomen biisi esiin. Olihan se nyt se toinen biisi jota kuuntelee. Ehdottomasti paras biisi on sitten tämä Norjan biisi, jota radiossa ainakin NRJ on soittanut pari kertaa muistaakseni. Muut sitten tasoa ei nappaa.

Ekassa semissä ei ole oikeastaan yhtäkään säväyttävää biisiä, mutta noiden joukosta nousee selvästi Ukraina, Itävalta, Tanska ja Venäjä jollakin tapaa hyviksi.

Jos nyt jonkun arvion heittäisin niin oma top 5 olisi seuraavanlainen.

1. Norja
2. Espanja
3. Saksa
4. Ukraina
5. Suomi
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Tulipa kuunneltua nuo biisit ja täytyy sanoa, että tuntuu tason olevan normaaliakin huonompi. Tai ainakin mutulla sanoisin, että viime viisuissa oli enemmän biisejä joista tykkäsin.
Tuota se on aina ennen viisuja, taso tuntuu aina huonommalta kuin edellisvuona. Kuitenkin sitten kun lähetykset alkaa niin kyllä se taso sieltä nousee, itse en ole jaksanut etukäteen pahemmin noita edes kuunnella koska ne on oikeasti sitten itse viisuissa aivan erilaisia, koska esitys pitää säätää liveshow muottiin jne.

Itse olen kyllä fiiliksissä tän vuoden skaboista, hyvät paikat ja vielä paikan päällä niin ei voi valittaa. Jos haluaa reissuun lähtee, niin se pitää päättää jo heti kun voittajamaa on selvinnyt, tarkoitus oli jo Osloon ja Dusseldorfiin lähteä, mutta aivan liian myöhään olin liikenteessä.

Hienoa että viisut ovat jo melkein ovella.
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Romanian kappale on yksi hienoimmista. Varmasti kaikkien suosikki. Miesten mies Cezar - Its my life (WINNER Eurovision România 2013) - YouTube

Tämä oli varmaan sitä kuuluisaa sarkasmia... toivottavasti.

Poikkeuksellisesti kuuntelin kaikista biiseistä pienet pätkät. Kreikan ska-henkinen biisi Alcohol is free iski tuolla skallaan, ei muulla.

Norja vaikutti myös hyvin kiinnostavalta. Mitenkähän tuo vain mahtaa toimia livenä...

Irlannin biis kaikessa ärsyttävyydessään saattaa myös mennä pitkälle.

Melko väsyneitä näin esikuunneltuna, mutta totuus selviää kuitenkin vasta lavalla, jolloin etukäteen väsyneestä saattaa syntyä aivan loistava.
 

sake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko noissa Ylen välittämissä SVT:n viisuennakoissa tekstitykset?

Ei ikävä kyllä ole.. Mutta ainakin omasta mielestäni kieli on ollut selkeää ja ymmärrettävää.

Tällä hetkellä omat suosikkini:

- Suomi: Todella tarttuva jollotus, ja tulee iloiselle mielelle.
- Ruotsi: Jos vaan vetää hyvin livenä, voi Ruotsi olla jopa lähellä uusia voittonsa.
- Saksa: Taitavasti tuotettua tanssijytkettä, ja erittäin taitava laulaja ainakin nauhotettuna.
- Sveitsi: Tässä biisissä on jotakin koskettavaa, vaikea sanoa mitä. Ja mahtavaa, että bändissä on 96- vuotias mieskin mukana.
- San Marino: Voi kunpa olisivat jättäneet lopun up tempo- osuuden pois, olisi ollut yksi kaikkien aikojen parhaista balladeista euroviisuissa ikinä. Onhan tämä ihan eri planeetalta kuin viime vuoden Social Network Song, joka oli ehkä se kamalin ikinä.
- Irlanti: Voisin kuvitella tämän soivan radiossakin. Hyvän fiiliksen nostattaja. Ehkä vähän menneen talven lumia jo nuo käsillä tehdyt sydämet..
- Belgia: Toivottavasti laulaa hyvin livenä, sillä biisi on taitavasti tehty ja tuotettu (suomalaista laatua :) )
- Israel: Jostain syystä heprean kieli vetoaa muhun täysillä. Jälleen kerran upea balladi Israelilta.
- Montenegro: Tekee heti mieli lähteä joraileen! Hyvä asenne, mutta vihaan pakollisia yoyo- meininki-räpäytysosioita. Ilman naissolistia ei olisi mitään. Ja loistava video.

Oho, tulipas monta.. Vaikea tulee siis ainakin oma valintani olemaan, ketä äänestän. Täytyy vielä katsoa nuo läpi pari kertaa ennen itse live-esityksiä.
 

sake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä taitaa olla lähinnä yksinpuhelua, mutta unohdin vielä suosikkieni joukosta ensinnäkin Tanskan, joka on siis tällä hetkellä ylivoimainen ennakkosuosikki. Esitystä pitää kyllä huomattavasti parantaa tuosta Tanskan karsintaesityksestä, sillä siinä ei ollut päätä eikä häntää. Lisäksi yhden käden miimikointi ärsyttää. Myös paljain jaloin esiintyminen on jo niin nähty...
Myös Hollanti on yksi ennakkosuosikeista, mutten jaksa uskoa sen voittoon. Kuitenkin erikoinen ja kaunis balladi. Jännä nähdä, millainen live-esitys on.
Huomenna alkaa harjoitukset, eli nähdään jo ensimmäisiä kurkistuksia esityksistä. Ainakin escxtra.com sekä eurovision.tv näyttävät harjoituksista live-feediä. Itse seuraan kaikkia tapahtumia lähinnä viisukuppila- sivuston ja erilaisten twitter- feedien kautta.

Ihan kohta alkaa!
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omasta mielestäni Espanjan söpöilyrokki toimii, lähinnä johtuen tuosta neitokaisesta joka laulaa, ja toisaalta taas Norjan tyly muikkeli tykittää aika hyvin oman kappaleensa myös. Saas nähdä pärjäävätkö nämä. Kolmas suosikkini on Italia, jolla on hyvä biisi vaihteeksi, ja tuo Israelin powerballadikin toimii ihan jees. Wanhan liiton raspikurkku Bonnie, tuttavallisemmin poniteilöri, ei vakuuta ollenkaan ainakaan minua.

- Ruotsi: Jos vaan vetää hyvin livenä, voi Ruotsi olla jopa lähellä uusia voittonsa.

En itse lämpeä tälle suuremmin, mutta näen potentiaalin kyllä. Olisi melkoista, jos Ruotsi kykenisi kaksi kertaa putkeen viemään tämän, ja jollain tavalla voisin kuvitella että se on harvoja maita jotka sen myös haluaisi tehdä, eli järjestää skabat uudelleen. Hemmetin viisuylpeitä ovat, meinaan.

- Saksa: Taitavasti tuotettua tanssijytkettä, ja erittäin taitava laulaja ainakin nauhotettuna.

Tuo on kyllä niin cascadamainen renkutus kuin olla ja voi, mutta mielestäni noissa klipeissä, joissa laulaa Saksassa livenä, kuullostaa melkoisen heikolle live-esiintyjälle. Saas nähdä riittääkö paukut.

- Irlanti: Voisin kuvitella tämän soivan radiossakin. Hyvän fiiliksen nostattaja. Ehkä vähän menneen talven lumia jo nuo käsillä tehdyt sydämet.

Tää on omissa papereissani sellainen ns. musta hevonen näihin kinkereihin. Radiokappale kyllä, jos mikä, mutta potentiaalia on tässäkin. Hyvä vaan että lähettävät välillä jotain muutakin kuin niitä saakelin rasittavia adhd-takatuuppareita.
 

sake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omasta mielestäni Espanjan söpöilyrokki toimii, lähinnä johtuen tuosta neitokaisesta joka laulaa, ja toisaalta taas Norjan tyly muikkeli tykittää aika hyvin oman kappaleensa myös. Saas nähdä pärjäävätkö nämä. Kolmas suosikkini on Italia, jolla on hyvä biisi vaihteeksi, ja tuo Israelin powerballadikin toimii ihan jees. Wanhan liiton raspikurkku Bonnie, tuttavallisemmin poniteilöri, ei vakuuta ollenkaan ainakaan minua.

En millään edes saa enää päähäni, miten Espanjan tai Italian kappaleet menee, mikä on ainakin mulla aina huono merkki. Eivät kuitenkaan ole ärsyttäneetkään ilmeisesti! Norjan kappale on mulle hieman liian synkkä, mutta muuten ihan mukiinmenevä.
Tuo Bonnien kipale on ihan ok, semmoista RadioNova- musiikkia..

Mitäs mieltä Romanian oopperadance- sekoituksesta?
 

Siri

Jäsen
Topit ja flopit

Sijoitan ykköspallille tänä vuonna Alankomaat. Mukava lauluääni, kaunis kipale joka erottuu joukosta äänimaailmaltaan.
Kakkoseksi nostan Kreikan, josta tykkään joka kuuntelukerralla vähän enemmän. Biisi yrittää olla edes vähän rock, eikä alkua lukuunottamatta ole tavanomaista Zorbas-meininkiä, jota inhoan.
Kolmas sija menee Moldovalle. Normaalisti en syty balladeille, mutta tässä on sitä jotain. Upea ääni tytöllä! Paljastetaan vielä tässä vaiheessa, että jokainen biisi, joka on esitetty muulla kielellä, kuin englanniksi, saa minulta lisäpisteen.
Neljäs menee jonkinmoiselle ennakkosuosikille, eli Tanskalle. Ei tämä mikään erikoinen kipale ole, mutta jää päähän ja on varmasti korkealla finaalissa.
Viidennen sijan annan aikaisemmasta inhostani huolimatta Suomelle. Muitten biisien joukossa tällainen hulluttelu taitaakin toimia, vaikka ensin ajattelin, että huumoribiisien aika olisi jo ohi. Päähän tämäkin jää, mutta olen hieman skeptinen finaalipaikan suhteen. Toivotaan parasta!

Joitain häntäpään maita on pakko mainita:
Serbia. Siis mistä hemmetistä nuo tytöt on repäisty? Katselin videon kansallisesta finaalista ja myötähäpeä on ainoa, mitä jäi mieleen. Koreografia, synkat, tyyli, kaikki oli tytöiltä hukassa. Biisikään ei jäänyt mieleen.
Liettua Hyi kamala mikä englannin ääntäminen! Ja sanoitus on varmaan jonkun ala-astelaisen tekemä? If you don't know I'm in love with you...
Romania Ensin nauroin. Sitten tuli se oopperaosuus. Siis laulaako se oikeasti itse? Ja onko se tosissaan? Ilmeily kruunaa kaiken! Videon jälkeen olin lähinnä tyrmistynyt. Menee heittämällä samaan kategoriaan viimevuotisen Montenegron Euroneuron kanssa.
Bulgaria Siis mitä helkuttia? Jotain Nyan cat -kissoja heliumissa vetämässä biisiä? Aivan järkyttävää paskaa. Korvani vuotavat vieläkin verta.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Bulgaria Siis mitä helkuttia? Jotain Nyan cat -kissoja heliumissa vetämässä biisiä? Aivan järkyttävää paskaa. Korvani vuotavat vieläkin verta.

Jei! Bulgarian ihana Elitsa Todorova on jälleen mukana. Viimeksi ainakin Elitsan ja Stoyanin Water (Voda) biisi menestyi hienosti ollen 5.sijalla. Onhan tuossakin biisissä komea rumpusolo. Samo Shampioni!

Eurovision tv lienee paras paikka tsekata nuo läpi nuo viisut ennen semejä. Pitää vähän tsekata millaisia biisejä on tälle kertaa luvassa. Löysinkin youtubesta tällaisen videopätkän jossa on mukana kaikki mukana olevat maat biiseineen aakkosjärjestyksessä. Tässä linkki siihen: all songs of eurovision song contest 2013, Malmö. Tuon pikaisen tsekkauksen perusteella omat suosikit on:
1. Tanska
2. Norja
3. Kreikka

Bubling under:
Montenegro (jos videolla tytöt painii kehässä bikinit päällä niin ei biisi voi olla täyttä kuraa, toivottavasti tuovat lavalle myös tuon painin - mieluiten mutaversiona), Suomi ja tietenkin annan myös Bulgarialle mahdollisuuden

Tosin pitäisi kuulla biisit kokonaan ennen kuin lopullinen mielipide biiseistä syntyy. Tällä kertaa ketään oikein veret seisauttavaa kaunotarta ei tullut vastaan noissa kuunteluissa, joten ehkä tällä kertaa mennään sitten biisit edellä ja ulkomusiikilliset arvot vaikuttaa vähemmän. Suomen Krista ja Norjan Margaret taitaa olla tällä kertaa nopealla vilkaisulla ne kisojen kuumimmat kissat.

Linkit vie youtubeen kyseisten maiden biiseihin tän vuoden viisuissa.
 
Viimeksi muokattu:

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Kohta siis alkaa(19.30) YLE:ltä euroviisujen esikatselumaraton, jossa näytetään siis kaikki kappaleet. Kannattaa tsekata jos ei ole parempaakaan tekemistä. Tänä vuonna juontajina ovat onneksi uudet Juuso Mäkilähde ja YleX:n Aino Töllinen. Se kahden viime vuoden viisuselostaja yhdistettynä siihen johonkin hoonosoomi ruottalaiseen oli aika fiasko. Askon potkiminen pois juontotiimistä kuitenkin yllättää edelleen.
 

Kaivanto

Jäsen
Ei vittu miten täydellisen järjetöntä paskaa tämä Yle 2:n esikatselu! Puheenvuorot otetaan huutamalla, pisteet annetaan jos muistetaan, vieraita eivät viisut ilmeisesti kiinnosta tai muuten vain ei ole mitään kykyä analysoida biisejä viisuviitekehyksen kautta.

Jos joku yrittää päästä tarjontaan sisään tätä katsomalla eikä jaksa katsoa kahta samantyyppistä ohjelmaa, suosittelen kääntämään Areenan puolelle ja katsomaan huomattavasti paremman Yle Femin neliosaisen Euroviisaat-ohjelman.
 
Viimeksi muokattu:

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Toimisi varmaan paremmin, jos Aino ja Mäkkäri vetäisivät homman kahdestaan omaan, YleX-iltapäivästä tuttuun, tyyliinsä. Vierailla ei mitään annettavaa.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Vaikka tämän vuoden taso ei ylläkään (lähellekään) esimerkiksi Tukholman kisoja, nähdään ainakin TOP-10:ssa hyvä taso. Skandinavialaiset ja italialaiset jyrää. TOP-10:ssa nähdään Tanska-Norja-Ruotsi-Suomi nelikko sekä Italia & San Marino. Myös Saksa ja Hollanti pitävät yhtä, kuten myös Venäjä-Ukraina kaksikko.

Vaikka Ukrainan Zlata onkin tämän vuoden viisujen kaunein brunette, koetaan Malmössä samat hetket kuin Globenissa vuonna 2000. Toisinsanoen Kööpenhamina kutsuu ensi vuonna. Linkki vie Youtubeen.

TOP-10:

1. Tanska - Selvä tapaus. Emmelie kerää suurimmat pisteet niin katsojilta kuin juryilta. Koko muu Skandinavia antaa kaikki 12 pisteensä Tanskalle, myös Itä-Euroopasta valuu tasaisesti pisteitä.
2. Norja - Pysyy alkuäänestyksessä tasoissa Tanskan kanssa, kunnes Tanska lähtee omille teilleen. Kerää ääniä tasaisesti ympäri Eurooppaa.
3. Saksa - Vaikka Cascada ja varsinkin Natalie ihana onkin, ei juryt anna paljon armoa. Saa toiseksi eniten pisteitä katsojilta, mutta kokee juryjen kohdalla saman kohtalon kuin Eric Saade Düsseldorfin illassa. Silti suuremmat mahdollisuudet olla Tanskan edellä, kuin muilla mailla.
4. Ukraina - Ukrainan kohdalla on suuret odotukset, mutta finaalissa koetaan pettymys. Kaikki 12 pisteet tulevat Itä-Euroopasta, mutta muualta ei sitten tipukaan suuria pisteitä. Ei nouse TOP3'seen, mahdollisuudet olla alempanakin. PS. Jollakin tavalla Ukrainan viisu kaikinpuolin muistuttaa Danaa ja Divaa vuonna '98. Olenko ainut? Olen.
5. San Marino - Hetkinen? San Marinosta tulee järkevä viisukappale? Näin on päässyt käymään! Ja onkin hyvinkin mielenkiintoinen viisu. Juryjen suuri suosikki, ehkä jopa suurempi kuin Tanska. Myös yleisöltäkin heruu ääniä. Mahdollisuudet olla korkeammallakin.
6. Suomi - Krista tekee lavalla sen mitä nevöhööd feikkilesboduo ei aikoinaan lavalla sitä tehnyt. Koreografia on myös kunnossa ja biisi jää soimaan päähän. Mahdollisuudet olla jopa korkealla tai yhtälailla sijoilla 15-20. Koska viimeksi Suomea on edustanut noin kuuma nainen?
7. Hollanti - En edes muista koska viimeksi Hollanti on pärjännyt viisuissa. Lähihistorian suuri poikkeus koetaan ensi viikolla.
8. Italia - Samalla kaavalla mennään vuodesta toiseen. Ja juryt hoitaa Italian korkealle katsojista riippumatta.
9. Ruotsi - Tämän vuoden Melodifestivalen taso oli vuosituhannen surkein. Saivat sentään lähetettyä kelvollisen viisun. Länsi-Eurooppa hinaa Ruotsin ylös, idästä ei sitten tipu ääniä kuin juryilta.
10. Venäjä - Sama kaava kuin viime vuonna tai Düsseldorfissa. Ryssät äänestää ympäri Neuvostoliittoa nostaen Venäjän korkealle, mutta juryt vetää välistä, taas kerran.

Saa ottaa talteen.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänä vuonna juontajina ovat onneksi uudet Juuso Mäkilähde ja YleX:n Aino Töllinen. Se kahden viime vuoden viisuselostaja yhdistettynä siihen johonkin hoonosoomi ruottalaiseen oli aika fiasko. Askon potkiminen pois juontotiimistä kuitenkin yllättää edelleen.

En itsekään oikein käsitä miksi Askoa ei tuolla tiimissä enää ole, mutta näillä mennään. Aino ja Mäkkäri (ovat muuten kummatkin YleX:n palkkalistoilla) ovat hyviä juontajia, joskin Ainon kohdalla häiritsee se, ettei ole luontevin mahdollinen TV-esiintyjä, vaan jännittää välillä ilmeisen paljon. Hyvää läppää silti heittää.

Kyllähän tuo Romanian viisu jaksaa ihmetyttää, niin paska biisi kyseessä. Israelin powerballadi on sen sijaan alkanut iskeä sivullekirjoittaneeseen.

Krista on muuten juuri sellainen esiintyjä mitä tuollaisiin kilpailuihin sopii lähettää. Nätti, äänekäs, sosiaalinen ja vähän hidas. Löytynee sijoilta 5-15, mutta ihan ok valinta kyllä.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Krista on muuten juuri sellainen esiintyjä mitä tuollaisiin kilpailuihin sopii lähettää. Nätti, äänekäs, sosiaalinen ja vähän hidas. Löytynee sijoilta 5-15, mutta ihan ok valinta kyllä.
Tänä vuonna varsinkin Krista erottuu entistä paremmin joukosta, kun ballaadeja on aivan valtava liuta mukana. TOP 5 sijoitukseen en usko aivan rahkeiden riittävän, mutta eiköhän sijat 10-15 ole mahdollisia. Uskon Venäjän olevan korkealla, vaikkei heillä hyvää kappaletta olekkaan, he saavat kuitenkin naapurimailta valtaisat pisteet lähes aina.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Uskon Venäjän olevan korkealla, vaikkei heillä hyvää kappaletta olekkaan, he saavat kuitenkin naapurimailta valtaisat pisteet lähes aina.
Katsojilta kyllä, mutta kahtena edellisvuotena (Varsinkin Düsseldorfissa) Venäjä on ollut juryjen pisteissä jossain ihan muualla kuin siellä kärjessä.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Pitäisiköhän varmuuden vuoksi palosuojata tämä valtaisa suomen lippu niin pääsen sisälle.. Muutama päivä vielä, niin sitten pääsee vihdoin katselemaan ryntäitä.. eikun siis viisukappaleita paikan päälle.

Oma TOP 5 tällä hetkellä(sekalaisessa järjestyksessä):
Tanska
Saksa
Norja
Suomi
Iso-Britannia

Bonnie Tylerilta olisin kyllä toivonut holding out of a hero tyylistä tykitystä, mutta kyllä tuo viisukappalekkin menee. Viisulavalla varsinkin voi jysähtää, tuolla kokemuksella ja karismalla.

Toivottavasti Juryssä ei liikaa ole näitä vanhan liiton viisuihmisiä, muuten voi Kristan pisteet siellä tippua.

Krista kyllä menee aika pomminvarmasti finaaliin, mutta kunhan ei joudu sitten finaalissa numerolle 1-4, niin mahdollisuuksia on. Tuo on sellainen kappale, että liveshow voi vain nostaa esityksen arvoa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Kreikka ja Alcohol is free. Hyvä meininki, tarttuva melodia, ehdoton suosikkini kaikista. Veikkaan että tulee saamaan paljon ääniä myös nimensä takia. Kisojen musta hevonen?
 

motamoro

Jäsen
Kreikka ja Alcohol is free. Hyvä meininki, tarttuva melodia, ehdoton suosikkini kaikista. Veikkaan että tulee saamaan paljon ääniä myös nimensä takia. Kisojen musta hevonen?

Ehdottomasti tämä.

Katselin tuon YLEn esikatselun. Tämän pohjalta pienet arviot omista suosikeista. Harmi, kun joiltakin esitettiin musiikkivideo eikä livepätkää. Näin ollen varaan oikeuden muuttaa suosikkejani semien aikana, kun näkee kaikkien lavashowt.

1. Kreikka. Vauhdikasta menoa, erottuu monista tylsistä biiseistä. Herättää katsojan henkiin horroksesta.
2. Suomi. Nopeatempoinen Katy Perry- kappale, tällä voi olla jopa pienet mahdollisuudet voittoon, toisin kuin kahdella aiemmalla Suomen edustajalla. Suosikkini UMK-kisassa. Tykkään.
3. Azerbaijan. Tässä maassa hallitaan kyllä euroviisujen taika. Yhtenäkään vuonna en muistaakseni ole ollut pitämättä kappaleesta, eikä tämäkään vuosi tuo poikkeusta. Kisojen paras balladi.
4. Valko-Venäjä. Turkki osallistuu sittenkin, Valko-Venäjän nimellä? Hyvä, että saatiin yksi tämänkin genren kappale mukaan. Saa kuuntelijan kropan liikkumaan rytmissä.
5. Norja. Yksi kisojen ennakkosuosikeista. Ei mitään vialla, kuuntelee ja katselee, viihdyn.

Seuraavina paikkaansa omalle TOP5:lle hakee: Bulgaria (Kuusi vuotta sitten samoilla esiintyjillä, lähes identtisellä biisillä 5. sija. Nyt ei ihan siihen ylletä. Jää soimaan päähän) Italia (Italian kieli pääsee oikeuksiinsa), Montenegro (sopivan erilaista menoa, miten toimii lavalla?), Saksa (Cascada wuhuu, vähän heikko kappale vain), Belgia (hyvä, tarttuva kertsi), Irlanti (NRJ:n soittolistakamaan verrattava, ihan kiva, ei säväytä vielä)

Ja joo, eiköhän toi Tanska hoida homman. Kappale on omaan korvaan mallia "ihan kiva", ymmärrän kuitenkin miksi on ylivoimainen suosikki. Vituttaa jo valmiiksi jos ja kun jälleen kisat voittaa maa jonka kerroin on luokka 2,20. Vuoden 2007 jälkeen vain Azerbaijanin v. 2011 voittokerroin oli hieman isompi (olisiko ollut 14)
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Nyt kun on kuunnellut kappaleet kokonaan niin noiden aikasemmin mainitsemieni lisäksi on nostettava listalle myös Ukrainan Zlata Ognevich - Gravity. Sen lisäksi myös täällä jo tuossa muutama viesti aikaisemmin mainittu Ranska on varsin mainio viisu ja pakko sanoa että tämän runopojan romantikonsilmään tämä Maltan Gianluca Bezzina - Tomorrow video ja kappale osui ja upposi.

Linkit vie jälleen youtubeen kyseisten biisien videoihin.
 

Siri

Jäsen
Valistunut arvaukseni huomisen semin finaaliin menijöistä, satunnaisessa järjestyksessä:

Tanska Ennakkosuosikki ei petä, vaikka harjoituksissa kuulemma oli vaikeaa.
Venäjä Ainahan yksi maailmanparannuslaulu on jatkossa.
Hollanti Edelleen suosikkini Bond-tunnarimaisuutensa vuoksi.
Montenegro Laulajatar on huikean hyvä ja kertsi jää päähän. Jos kukaan ei muista räppiosuutta välissä, voi olla finaalissa jopa musta hevonen.
Moldova Upea ääni tällä mimmillä.
Itävalta Tarpeeksi helppo mennäkseen tajuntaan ja finaaliin.
Slovenia Yksi Radio Nova -renkutus jatkoon.
Valko-Venäjä, ikävä kyllä.

Lopuista en mene vannomaan, mutta nämä haluaisin nähdä finaalissa:
Viro, Irlanti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös