Mainos

EU:n pummit

  • 6 330
  • 54

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Nyt rikollisjärjestöt käyttävät hyväkseen Eestin liittymistä. Poliisi kertoo (IS), että roistoja ja huoria tulee ovista ja ikkunoista sisään. Lapsille pumpataan huumeita ja about jokainen kultasepänliike ryöstetään.

Itkekää sitten, kun omalle kohdalle osuu, sillä eihän se meitä liikuta? Lähden Espanjaan tsiikaamaan samaa ongelmaa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Mielestäni Suomessa olisi aihetta julkisen sektorin melko kovaankin kevennykseen. Julkinen sektori työllistää 750000 ihmistä tässä maassa, joka on minusta täysin kohtuuton määrä Suomen väkilukuun suhteutettuna. Yksityistä sektoria joudutaan verottamaan kohtuuttomasti julkisen sektorin elättämiseksi.

Tavoitteena tulisi olla sekä julkisen sektorin työpaikkojen vähentäminen että yksityisen sektorin työpaikkojen lisääminen. Vain tällainen kehitys johtaa yhteiskuntaa terveempään suuntaan. Päinvastainen kehitys, joka näyttää olevan realismia, on puolestaan omiaan syömään elinkeinoelämän voimavarat loppuun valtavan verotaakaan uuvuttamana. Kuka haluaisi pistää itseänsä tosissaan likoon yrittämällä, kun siitä ei voi mitään hyötyä?

Julkisen sektorin raju keventäminen on kuitenkin erittäin vaikeaa, koska demarit ovat Suomen voimakkain puolue, ja myös siksi, koska julkisella sektorilla on valtavasti porukkaa, jotka tietenkin pitävät omista eduistaan kynsin ja hampain kiinni. Kuka haluaisi luopua omasta mukavasta virastaan, jossa palkka juoksee ilman tulosvastuuta? Julkisen sektorin saneeraus aiheuttaisi valtavan metelin virkamieskunnassa, tai pikemminkin virkatanttakunnassa (yli 70% julkisen sektorin työntekijöistä on naisia). Harva poliitikko on niin rohkea, että uskaltaisi suututtaa tämän ison ja aktiivisesti äänestävän ihmisjoukon.

Kuitenkin julkista sektoria on jossakin vaiheessa pakko keventää. Tehottomuudesta ja työn päällekkäisyydestä (klassinen paperinpyöritys) on päästävä eroon, ja julkisen sektorin tuottavuutta on kasvatettava sekä päällekkäisen työn karsimisella että yksittäisen työntekijän työtaakan kasvattamisella. Tämä vaatii tietenkin irtosanomisia.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Viestin lähetti The Original Jags
Mielestäni Suomessa olisi aihetta julkisen sektorin melko kovaankin kevennykseen. Julkinen sektori työllistää 750000 ihmistä tässä maassa, joka on minusta täysin kohtuuton määrä Suomen väkilukuun suhteutettuna.

Pelkkää valetta tämänkin väite.
Sama valheen olet esittänyt ennenkin ja silloinkin se kumottiin.
Tiesitkö, että valtion palkollisista yli puolet on miehiä?

Trolli-Jags, älä täällä taas aloita tuota julkisen sektorin vastaista vaahtoamista, kun muissa ketjuissa lopetit kysymyksiin vastaamisen, kun faktat eivät tukeneetkaan propagandaasi.

Tietosi julkisesta sektorista on muissa ketjuissa jo todistettu vajavaiseksi ja edelleen pidän ala-arvoisena harrastamaasi syöpäsairaiden valjastamista valheellisen propagandasi keppihevoseksi.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
HS: "BRYSSEL. Euroopan unionin jäsenmaiden päämiesten pitäisi perjantaina sopia EU:n yhteisestä budjetista vuosille 2007–2013.
Riita on jatkunut pitkään, ja se on repinyt jäsenmaita syvästi erilleen.

Torstai-iltana näytti vahvasti siltä, että Luxemburgin ehdottama rahoitusmalli kaatuisi. Erityisen painava oli Britannian näkemys, jonka mukaan Luxemburgin malli unionin rahoituksesta ei sille sovi.
Suomen nettomaksut EU:lle voisivat jopa viisinkertaistua, jos Luxemburgin uusi kompromissiehdotus budjetista hyväksytään.

Ehdotus nostaisi Suomen nettomaksun keskimäärin noin 400–500 miljoonaan euroon vuosittain. Viime vuonna Suomen nettomaksuosuus EU:lle oli noin sata miljoonaa euroa."

No niin, nyt on halailut halailtu ja shamppanjat kilistelty ja päästään itse asiaan. Miksiköhän esim. Suomen nettomaksut saattavat jopa viisinkertaistua? Olisiko ehkä niin, että rahat valuvat maihin, joiden maatalous on lähes kehitysmaiden tasolla, siis näihin uusiin jäsenmaihin, jotka otettiin mukaan polittiisista eikä taloudellisista syistä. Nyt pitäisi sitten keksiä miten tämä korttitalo saataisiin pidettyä kasassa ja mistä raavitaan rahat. Asiat on tehty täysin väärinpäin eli ensin olisi pitänyt laskea budjetti ja katsoa tuleeko tästä mitään ja vasta sitten ottaa uusia maita mukaan. Seuraavaksi jonossa on Turkki, jonka maatalous elää kivikaudella, joten eiköhän varauduta Suomen osuuden kymmenkertaistumiseen lähitulevaisuudessa. Halaillaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös