Ilmoitukset

Nimimerkki Räpylätassu on asetettu viikon pelikieltoon mainostamisesta ja oman taloudellisen edun tavoittelusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Roger Moore kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin yleisurheilun EM-kisojen liveseurantaan. Koska olemme kyseistä käyttäjää huomauttaneet vastaavista viesteistä jo aiemmin, palkitsemme kyseisen nimimerkin kisaurakastaan viikon pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Ovhj:n kirjoitusoikeudet on poistettu. Hänen viestinsä olivat kieliasultaan heikkoja, eikä tähän asiaan ollut tullut parannusta huomautusten jälkeenkään.

Nimimerkki V-G- huilaa seuraavan viikon syyllistyttään henkilökohtaiseen hyökkäykseen.

Sulje ilmoitus

Etelä-Korean Olympiaprojekti

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana uljas, 19.01.2014 klo 20.43.

 1. zunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Team Finland
  Onko vuoden 2018 olympiaturnauksesta selvillä vielä turnaussysteemiä? Muuta kuin spekulaatiota?
  Mitkä joukkueet rankingin kautta mukana ja niin edelleen?

  Faktat
  - 10.2.2018 alkaa
  - 25.2.2018 päättyy
  - Etelä-Korean joukkueet mukana
   
 2. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Jos (jä tämä on merkittävä "jos") jatketaan samalla formaatilla kuin aiempina kolmena olympiadina, niin isäntämaa sekä kahdeksan IIHF:n rankingin parasta joukkuetta pääsevät suoraan turnaukseen, ja sitten rankingissa sijoille 9.-18. (tai Etelä-Korean tullessa sijan 18. ulkopuolelta sijoille 8.-17.) tulleet joukkueet pääsevät karsimaan kolmesta jäljellä olevasta paikasta. Tässä siis merkittävin muutos se aikaisempiin vuosiin nähden että Etelä-Korea ei ole A-sarjan MM-kisojakaan tainnut koskaan pelata ja on siten todella paljon lähtötasoltaan heikompi kuin vaikkapa Italia vuonna 2006 tai jopa Japani 1998.

  Tässä viestissä ei tosin tainnut olla mitään uutta informaatiota tai faktatietoa vaan pelkkiä veikkauksia. Henkilökohtaisesti vain toivon sitä että ei enää olympialaisissa niin että kaikki joukkueet pääsevät pudotuspeleihin. Ihan kauhea formaatti.

  Edit: Ja todettakoon vielä että jos entiseen malliin jatketaan niin vuoden 2016 maailmanranking on nimenomaan se jonka perusteella kisoihin joukkueeta valitaan. Sikäli siis menestyminen näissä ja seuraavissa MM-kisoissa olisi merkityksellistä, koska se saattaisi tuoda teoriassa helpomman lohkon Toisaalta taas, USA ja Kanada eivät MM-kisoissa välttämättä menesty ja voivat olla rankingissa hyvinkin vasta sijoilla 5.-8. mikä taas sekoittaisi pakkaa roimasti. Vaikuttaako World Cup IIHF:n rankingiin?
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2015 klo 18.51
 3. zunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Team Finland
  Lainaus:
  Tuskin, ei vuoden 2004 World Cup:kaan vaikuttanut rankingiin ja se voisi olla epäreilua jos se vaikuttaisi.
   
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Aivan niin. Etelä-Korean joukkueella tulee tosiaan kiire ja jonkinlainen huippunäyttö on kyettävä takaamaan periaatteessa jo näissä kisoissa sillä Etelä-Korea ei tosiaan ole koskaan MM-kisoissa sinällään pelannut ja ei ole kauankaan kun 1. Divisioonankin paikka oli lähinnä unelmien täyttymys heille. Tiedä sitten, että annettiinko hieman liian aikaisin talviolympiakisat maalle?

  5-10 vuoden kuluttua annetusta vuodesta eteenpäin Etelä-Korealla olisi jo voinut olla MM-kokemustakin jääkiekosta tämän hetken potentiaalilla vaikka onhan maalla ollut potentiaalia jo vajaan vuosikymmenen ajan. Ja tietysti aina MM-kisojen muita sarjatasoja huomioiden jo paljon kauemminkin. Etelä-Koreassa muutenkin demokraattinen tai ainakin urheilullinen kiekkovalmennus on myös kehittynyt huikeasti totta kai oman aikansa urheilullisista, mutta myös erittäin autoritäärisistä kiekkovalmennuksen otteista silloin kun maan muukin tila oli länsimaisella tasolla puolidemokratian mittapuulla aina suurin piirtein 1980-luvun lopulle asti.
   
 5. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Etelä-Korean Kisung Kim on valittu Aasian kiekkoliigan arvokkaimmaksi peluriksi. Saman maan Brock Randuske keräsi eniten syöttöjä runkosarjassa. Paras maalivahti oli Matt Dalton, jonka kansalaisuus on ainakin itselleni pieni kysymysmerkki. Kanadalaiseksi herra on merkattu, mutta pelasi kuitenkin syksyllä Etelä-Korean maajoukkueen maalin suulla.. Olisiko kansalaisuusprosessi jotenkin kesken..?

  Aasian liiga koostuu yhdeksästä joukkueesta, jotka tulevat pääosin Japanista ja Etelä-Koreasta. Lisäksi Venäjältä ja Kiinasta on mukana yhdet joukkueet. Etelä-Korean Anyang Halla voitti runkosarjan 99 pisteellä. Toinen oli Venäjän Morskie Lvy Yuzhno-Sakhalinsk (toistakaapa tuo ääneen perässä) 91 pisteellä. China Dragon oli sangen odotetusti viimeinen 23 pisteellään.

  MM-kisojen 1B-divisioonan kisojen alkuun on aikaa melkolailla kuukauden päivät. Hollannissa tiedossa armoton nousukamppailu Iso-Britannian ja Etelä-Korean välillä. Liettua saattaa parhaan miehistön jalkeille saadessaan kyetä hämmentämään soppaa. Kroatiakaan ei tule olemaan mikään suupala. Hollannilla kotietua ja Viro on aina arvaamaton, joten ei tule olemaan nousijasuosikeilla Etelä-Korealla ja Iso-Britannialla helppoa.

  Etelä-Korean alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelaa MM-kisojen II-divisoonan B-lohkossa Virossa. Melkoinen työ on sieltä ylös nousta.
   
 6. Severi94 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K-Vantaa
  Hienoa toimintaa Etelä-Korealta! K-Vantaalle pelaajia kehittymään viideksi vuodeksi! Valmennukselle kenkää viimekaudella kun peluutus ei miellyttänyt! Sitten saavatkin suoraan paikat omiin Olympialaisiinsa karsimatta! OHO! K-Vantaa on sen jälkeen jätetty pääosin oman onnensa nojaan vaikka toimintaa piti rahoittaa koko projektin ajan!
  Kalervoooo!! Fasilii! Te tän junailitte! Korjatkaa virheenne NYT! Muuten saatte kohta nostaa NELJÄ joukkuetta Mestikseen!
   
 7. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Tässä muuten Olympialaisten karsinta ja pelisysteemit IIHF:n sivuilta.

  Olympics
   
 8. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Kotikisat lähestyy ja tässä vaiheessa kaikki näyttää (vielä) yllättävänkin hyvältä. Viime kevään MM-kisojen I-divarin turnaus oli lähes jymymenestys. Etelä-Korean jytky oli todella lähellä, sillä maa oli putoamistaistelun sijaan todella lähellä nousua A-sarjaan. Viimeisessä ja ratkaisevassa ottelussa Italia vei kuitenkin pidemmän korren niukin 2-1 lukemin. Maa on saanut vanhasta viurusilmästä, Matt Daltonista, oivan tilkkeen maalinsuulle. Juuri todella heikko maalivahtipeli on ollut Etelä-Korean menestyksen esteenä aiempina vuosina.

  Nyt Etelä-Korea on Unkarissa pelaamassa pienempien kiekkomaiden Euro Ice Hockey Challenge (EIHC) turnausta Unkarissa. Jokainen kansainvälinen koitos vie hommaa eteenpäin. Saa nähdä kansalaistetaanko pelaajia lisää ja löytyykö nuoremmasta polvesta vielä lupaavia kykyjä.
   
 9. Thoma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat
  Etelä-Korea voitti tuon Unkarin turnauksen. Taakse jäivät Unkari, Tanska, Itävalta, Puola ja Italia.
   
 10. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Etelä-Korea pelasi todella vahvan turnauksen. E-Korea mitä ilmeisimmin hävisi ensimmäisen ottelunsa Italialle rankkarikisan jälkeen 2-3. Jossain tuloksissa väitetään Etelä-Korean voittaneen rankkarikisat, mutta ainakin EIHC:n sivuilla näkyy rankkarikisassa onnistuneet, joten Italian uskaltanee julistaa voittaneeksi. Seuraavassa pelissä vastaan asettui Itävalta. Maaliralliksi yltynyt koitos päättyi E-Korean 6-4 voittoon. Viimeisessä pelissä kaatui vielä turnausisäntä Unkari maalein 3-2. Eipä lainkaan pöllömpää menoa tällä hetkellä. Jos vaan maa pystyy tästä kehittymään, niin Olympialaisissa maa pystyy kaatumaan saappaat jalassa.
   
 11. Thoma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat
  Tanska yllättävän heikko kuten olympiakarsinnoissakin. Jos tuo on vain kupla minkä on aiheuttanut muutama nimekäs pelaaja. Ei uskoisi että mitkä näistä joukkueista pelaavat pääsarjassa. No tiukkaa on taistelu noususta ja taso laajenee, hyvä näin.
   
 12. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Ja nyt voidaan sanoa Etelä-Korean päässeen maaliinsa tavoitteessaan ennen Olympiakisoja. Maa nousu komeasti MM-kisojen 1A-divisioonasta varsinaisiin MM-kisojen parhaaseen A-ryhmään. Viime vuonna nousu oli jo lähellä, mutta tällä kertaa se sitten myös tapahtui. Eiköhän maa ole nyt viimeistään näyttänyt kaikille viimeisillekin epäilijöilleen. Aivan huippujuttu olisi tietysti ollut nousu jo viime vuonna, jolloin Etelä-Korealle olisi tarjoutunut tilaisuus päästä kovien maiden kyytiin.

  Maan nousuun torjunut Matt Dalton on mielestäni joukkueen ehdoton kulmakivi. Etelä-Korealta ei löydy omasta takaa kelvollista maalivahtia. Toivon mukaan Daltonin paikat ovat kunnossa, kun viiden renkaan kisat ensi talvena pyörähtävät käyntiin. Suurella mielenkiinnolla odotan millaisen harjoitusohjelman Etelä-Korea ensi talveksi loihtii. Luulisin luvassa olevan useita kovia maaotteluita ja kenties jokin pidempi Euroopan leiri. Toivon mukaan kiekkohuuma maassa kasvaisi, sillä potentiaalia varmasti piisaa.
   
 13. syöttökone#19 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Etelä-Korea on ilmeisesti tulossa ennen joulua pelattavaan Channel One Cupiin Venäjälle mukaan ja pelaa mm. Suomea vastaan kyseisessä turnauksessa. Marjamäki jotain tuohon suuntaan puhui tänään Petteri Sihvosen haastattelussa.
   
 14. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Ja näin tämän Olympia-projektin huipennus alkaakin olla viimein käsillä. Huikeaa on ollut maajoukkueen nousu kohti kirkkaita valoja. Kuin hiekkana koirankakkarakakun päällä maa saavutti paikan pelaamalla kevään MM-kisoihin. Eittämättä tärkein palanen eteläkorealaisille löytyy maalinsuulta. Matt Dalton on juuri se mies, jota etsittiin kissojen ja koirien kera. Etelä-Korean maalivahtitilanne oli ennen Daltonin kansallistamista umpisurkea ja tokkopa tilanne on entisestä juurikaan parantunut.

  Nykypäivän kovavauhtinen luistelupeli sopii eteläkorealaisille erittäin hyvin. Kotijoukkue tulee hyötymään kotiedun lisäksi myös aikaerosta. Toisaalta kotiyleisö saattaa kääntyä myös joukkuetta vastaan, jos peli meneekin jännittämiseksi. Ainakin haastatteluiden perusteella joukkueessa vallitsee kuitenkin rento ja paineeton ilmapiiri.

  Uskon isäntien selviytyvän kisaurakastaan yleisiä odotuksia paremmin. Hyökkäyspäähän vahvuuksia löytyy. Myös maalivahtipeli on hyvällä tasolla. Puolustuspelaaminen lieneekin sitten se heikoin osa-alue.
   
 15. keskipohja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
  Kärppävalmentajat osaa näköjään valmentaa paikallisessa liigassa mutta kansainvälisestä kiekosta herroilla ei ole mitään ymmärrystä.

  Akateemi kiekkoa!

  Ihan hyviltä vaikuttavat ideat varmaan kokoushuoneessa .......hyvä kaverit!
   
 16. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Etelä-Korean Olympiaprojekti päätty kyl kieltämättä ihan hyvin loppuen lopuks ja kaks maalia Suomea vastaan kruunuks.