Ilmoitukset

Nimimerkki Räpylätassu on asetettu viikon pelikieltoon mainostamisesta ja oman taloudellisen edun tavoittelusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Roger Moore kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin yleisurheilun EM-kisojen liveseurantaan. Koska olemme kyseistä käyttäjää huomauttaneet vastaavista viesteistä jo aiemmin, palkitsemme kyseisen nimimerkin kisaurakastaan viikon pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Ovhj:n kirjoitusoikeudet on poistettu. Hänen viestinsä olivat kieliasultaan heikkoja, eikä tähän asiaan ollut tullut parannusta huomautusten jälkeenkään.

Nimimerkki V-G- huilaa seuraavan viikon syyllistyttään henkilökohtaiseen hyökkäykseen.

Sulje ilmoitus

Etelä-Korean Olympiaprojekti

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana uljas, 19.01.2014 klo 20.43.

 1. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Tällaista ketjua en ainakaan löytänyt vielä olevan. Etelä-Korean pitäisi siis saada kasaan iskukykyinen ryhmä omiin Pyeongchangissa järjestettäviin Olympialaisiin 2018. Projektihan on alkanut pelaajien lennätyksellä Suomeen ja Vantaalle, heistä parhaiten on menestynyt Shanghoon Shin, jolla on jo jonkin verran tehopisteitä kasassa.

  Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen II-divisioonan B-ryhmä pelasi turnauksensa männä viikolla ja Etelä-Korea otti turnauksesta Olympiaprojektin kannalta erittäin tärkeän turnausvoiton ja nousi II-divisioonan A-ryhmään. Vastustajat kovin kummoisia kiekkomaita olleet, mutta helpolla Etelä-Korea ei turnausvoittoaan ottanut, sillä Islanti ja Espanja pitivät korealaisia tiukoilla.
  Tulokset kisoista:
  Etelä-Korea-Islanti 6-4
  Etelä-Korea-Serbia 6-2
  Etelä-Korea-Kiina 17-2
  Australia-Etelä-Korea 2-8
  Espanja-Etelä-Korea 2-4

  Keväällä pelataan alle 18-vuotiaiden MM-turnaus ja siinä Etelä-Korea pelaa II-divisioonan A-ryhmässä. Vastaan asettuu Kroatia, Iso-Britannia, Liettua, Romania ja Hollanti. Viime vuonna Etelä-Korea pelasi vielä I-divisioonan B-ryhmässä.

  Seuraava iso haaste A-maajoukkueella on kotijäällä järjestettävät MM-kisojen I-divisioonan A-ryhmän kilpailut, jossa vastaan tulee kivikovat Itävalta ja Slovenia, sekä Unkari, Ukraina ja Japani.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2014 klo 20.48
 2. Leijonamään Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Vantaa
  Jep jep.
  Vantaalaisena Korean poikien suorituksia on tullut seurattua.
  Korealaiset, kuten aasialaiset yleensäkin, ovat nopeita ja ketteriä luistelijoita.

  Kiekko-Vantaassa edellämainittu Shin ja pakki Wonjun Kim ovat pärjänneet hyvin ja ovat saaneet tasaisesti peliaikaa. Shin luo joka pelissä vähintään kaksi vaarallista tilannetta vastustajan maalille hyvällä luistelullaan.
  Välillä taas touhu on molemmilla surkuhupaisaa, kun kaksimetriset Mestis-jyrät ajelevat poikia pystyyn, korealaisten kädet jäätyvät varmassa maalipaikassa, ykkössyöttö menee suoraan vastustajan lapaan tai kaksinkamppailut/aloitukset hävitään 100-0. Korealaisilta puuttuu kaksinkamppailuvoimaa, kestävyyttä, pelinlukutaitoa, puolustusosaamista sekä FYYSISYYTTÄ. Luistelussa taas he päihittävät suomalaiset.

  Korealaisten täytyy saada pääsarjatasolle Eurooppaan tai jopa rapakon taakse muutama huippupelaaja. Sitten tarvitaan loistava molari, joka pitää joukkuetta pystyssä huippumaitakin vastaan. Aasiaan pelaajien on turha jäädä. Siellä he tuudittautuvat siihen että vastapuolen pelurit ovat niitä 170 senttisiä vikkeliä kavereita. Ulkomaille pojat, ulkomaille!

  Kunhan heille saadaan laadukasta ja tasapainoista valmennusta joka osa-alueelle ja peliaikaa Euroopassa tai Amerikassa niin tulosta alkaa syntyä.
  Neljä vuotta on liian lyhyt aika rakentaa joukkue, joka voisi haastaa edes yhdenkään joukkueen tosissaan olympialaisissa. Kuitenkin,Etelä-Korea menee kokoajan kiekkomaana eteenpäin. Tulevaisuus näyttää ihan valoisalta.
   
 3. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Tuo maalivahti olisi kyllä kaikkein tärkein osa-alue. Etelä-Korean heikoin lenkki on ehdottomasti surkea maalivahtiosasto. Altavastaaja tarvitsee ehdottomasti aina pärjätäkseen erinomaisen maalivahdin. Luistelu ja kova liike on tosiaankin Etelä-Korean vahvin ase. Etelä-Korea on esiintynyt kansainvälisissä peleissä nousujohteisesti, joten ehkä tuo neljä vuotta voi riittääkiin kaiken höyläämiseksi salonkikelpoiseen kuntoon. Nykysäännöillähän voisi tietysti keplotella ja hommata pari jenkkiä tai kanukkia pelaamaan pariksi vuodeksi ja hankkia näille pelioikeus maajoukkueeseen... Antaneeko kunnia kuitenkaan myöten tällaiseen kepulipeliin ja löytyisikö tähän kyllin kelvollisia ja vapaaehtoisia pelimiehiä.

  Etelä-Korean tilannetta voinee vertailla 1998 Naganon kisoihin, jossa Japani oli jotakuinkin vastaavassa tilanteessa. Niin vain joukkue onnistui voittamaan sijoitusottelussa Itävallan, ja sijoittuen tämän edelle toiseksi viimeiseksi. Japaninhan ei uskottu voittavan yhden yhtäkään ottelua. Ja nyt kun käydään muistelemaan menneitä, niin Japanin maajoukkue muistaakseni pelasi Suomessa syksyn mittaan harjoituspelejä SM-liigajoukkueita vastaan Olympiavuoden kynnyksellä.
   
 4. onoff Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Hieman ehkä mennään OT puolelle, mutta onko kukaan koskaan pohtinut miten käy jos Don Tami valmentaa tuota Korean joukkuetta?

  Tamillahan on (kaikki kunnioitus kuitenkin hänelle kaikesta saavutuksesta jne jne) tilillään jo muutamat onnistuneet konkurssit valmennuksen yhteydessä.

  Voiko siis Don saada aikaiseksi myös Etellä-Korean konkurssin?

  Huomautan modeja ja muita että tää oli vaan ihan OT ja paljon sitä..
  Ihan vaan pohtimisen arvonen juttu =D
   
 5. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
  Lainaus:
  Oma pelaajatuotanto & -taso on niin kapea, että hirvittää. Tämä analyysi muutaman ottelun ko. maassa nähneenä toissa kaudella.

  Mutta listaathan tähän ilokseni Juhani Tammisen ne saavutukset, joista vaikkapa ihan mestaruuksiakin (missä tahansa sarjassa) voittaneiden esim. valmentajien pitäisi olla kateellisia tai katsoa ylöspäin. Vaikka nyt viimeiseltä 20 vuodelta. Itse en niitä löytänyt.
   
 6. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Lainaus:
  Ei ota edes koville. Pohjois-Korea marssii rajan yli saman tien kun Tami poistuu paikalta karmit kaulassa, maahan on taloudellisesti kivikaudella kun Tami on tullut niin kalliiksi. Ei ole paljon vastusta ennen vahvasta etelänaapurista pohjoisen ruohonsyöjille, vai onko ne ruohotkin syönyt ja siirtynyt kiviin?
   
 7. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Tästä lisää NHL-tason apuvoimia Etelä-Korealle.

  Young Swift - Frontpage WMIA - International Ice Hockey Federation IIHF


  Kanadansyntyiset serkukset Bryan Young ja Michael Swift ovat saaneet oikeuden edustaa Etelä-Koreaa jo kevään MM-kisojen I-divisioonan kotiturnauksessa. Yongin vyöllä on 17 ottelua Edmonton Oilersin riveissä. Swift on taasen kunnostautunut Aasian liigan maalinsylkijänä. Tässähän saa olla kohta jo krapulainen Itävaltakin varuillaan.
   
 8. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Etelä-Korealle tuli takapakkia mönkään menneiden kotikisojen myötä. Takkiin tuli joka ottelussa. Etelä-Korea pelasi muuten mallikelpoista kiekkoa, mutta karmaisevan surkea maalivahtipeli koitui pitkälti kohtaloksi. Huippuhetki turnauksessa osui otteluun Itävaltaa vastaan, jota korskit johtivat avauserässä jo 3-0, mutta hävisi erän lopulta 4-5 ja koko ottelun 4-7. Hyökkäyspeli maalla on ihan hyvillä kantimilla, sillä myös Unkarin reppu heilui neljästi korealaisten toimesta. Ainoastaan turnausvoittaja Slovenia pystyi 4-0 voitollaan pitämään isäntämaan nollilla. Turnauksen paras Etelä-Korean pistemies oli muuten Kisung Kim, joka oli tehoin 5+2 pistepörssin seiska. Vanavedessä tulee Brock Radunske tehoin 3+3. K-Vantaan Sanghoon Shihin tilille merkattiin koko kekkereiden aikana yksi maali. Torjuntatilastoissa maan maalivahtien prosentit keikkuvat ~ 83% tietämissä.

  Nyt edessä on vaikea ja kova savotta nousta takaisin IA-divariin. Helpompaa siellä on ehkä pysyä, kuin sinne nousta, sillä noustakseen pitäisi Etelä-Korean kammeta useampi vähintään samaa tasoa oleva joukkue. Ensi keväänä taakse pitäisi jättää mm. vahva Iso-Britannia ja nosteessa olevat Kroatia ja Liettua, muiden vihulaisten lisäksi. Mielestäni maa kaipaisi ruoriin pikaisesti ulkomaalaista osaamista ja toimivan tulkin. Tärkein asia olisi kuitenkin saada maalivahtipolitiikka kuntoon. Jostain on taiottava kelvollinen maalivahti luukulle ja pian.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2014 klo 12.36
 9. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Etelä-Korea on nimennyt uudeksi valmentajakseen NHL:n takavuosien kulttisankari Jim Paekin. Kanadan ja USA:n passit omaava Paek on syntyjään korealainen. Varmaankin hyvä valinta valmentajan pallille.
   
 10. zunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Team Finland
 11. Mängimies Jäsen

  Luultavasti Tami ottaa kunnian tuostakin jollakin tapaa. Hänhän oli menossa vetämään tuota Etelä-Korean olympiaprojektia.
   
 12. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Tamihan kommentoi Ilta-Sanomille jo heinäkuun lopulla tuota Paekin valintaa. Ei ole kuulemma koskaan kuullutkaan Jim Paek-nimisestä miehestä ja sehän tietysti merkkaa vain sitä ettei Paekista ole yhtään mihinkään.

  Tässä tuo IS:n juttu heinäkuun lopulta: http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art-1288717670220.html
   
 13. Hande75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, LFC, RoPS, NYG, Suomi, Argentiina, ANA
  Uutisiin viitaten, niin nyt kun Etelä-Korea sai paikan jääkiekkoon, niin toteuttaako Juhani Tamminen lupauksensa vaihtamalla nimensä Napoleoniksi? Eihän ollut vaatimus, että miten joku muu vie nuo jätkät sinne, vaan pääasia, että vie.
   
 14. Askaisten Visa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ne, joidenka paita on ollut päällä
 15. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  On kyllä hyvin kyseenalainen päätös. Toki on kisaisännän kannalta kivaa jne jne, että se saa joukkueen kisoihin, mutta eipä ole paljon järkeä katsella jotain Kanada vs. Etelä-Korea -ottelua jos parhaat pelaajat ovat mukana. Tai vaikka eivät olisikaan. Päätös perustunee varmaan sekä lahjontaan että haluun tuoda jääkiekkoilua Aasiaan paremmin, mutta ei se ole mikään mainosvaltti jos ottelutulokset ovat kuin jostain 1930-luvulta.

  Toisaalta on tässä hyviäkin puolia. E-Korean miehet voivat nyt vetäytyä vittuun suomalaisesta jääkiekkoilusta ja Mestiksestä, kiitos näkemiin.
   
 16. IceBlacks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
  Lainaus:
  Hyvät on olleet puhelahjat sillä delegaatiolla, joka tuon päätöksen sai runnottua läpi. Jos Korea ei olisi pudonnut sarjatasoa alemmas, niin silloin luultavasti aikaisemmat ehdot olympialaisiin pääsylle olisivat olleet voimassa. Nyt tuo ranking-tavoite on mahdoton saavuttaa, joten nyt on tarjottu hyvä suunnitelma (ja kuten sanoit, sopivaa pinoa fyffeä), jotta heidät sinne uskallettiin ottaa. Melkein laitan pääni pantiksi, että olympialaisissa Korealla on pohjoisamerikkalainen maalivahti. 3,5 vuotta aikaa löytää Koreasta riittävän kova seppä tolppien väliin... ei tule tapahtumaan. Elleivät sitten halua ottaa 0-15 turpaan Ruotsilta ja kumppaneilta kotimaisilla kassareilla.
   
 17. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Surullinen uutinen. C-sarjan joukkueella ei pitäisi olla lähtökohtaisesti mitään asiaa ”parhaat vs parhaat”-turnaukseen! Päätös halventaa turnauksen arvoa ja vesittää samalla muutamien hienojen pelaajien Olympiaunelman. Jos leikitään ajatuksella, että Saksa, Tanska tai V-Venäjä eivät selviydy näihinkään kisoihin, niin moni heidän tähdistä ei tule pelaamaan Olympialaisissa ainakaan uransa huippuvuosina.

  Päätöksen myötä laadukkaille pikkumaille (V-Venäjä, Latvia, Norja, Saksa, Tanska, Ranska) jää jäljelle vain 3 paikkaa. Myös hissimailla ja kohtuullisilla B-tason joukkueilla (Itävalta, Italia, Slovenia, Kazakstan, Unkari, Ukraina) on onnistuessaan mahdollisuus yltää kisoihin. Kisaisännän pitäisi mielestäni pystyä kamppailemaan edellä mainittujen joukkueiden kanssa tasaisesti ansaitakseen suoran kisapaikan. Jos joukkue joutuu pelaamaan oman tasonsa ylärajoilla päihittääkseen Englannin, Japanin, Puolan tai Hollannin, ei sen paikka ole Olympialaisissa.

  Karsinta viimeisistä paikoista olisi raaka jo ilman Korean ilmaista osallistumista, nyt lohkoista tulee entistäkin verisempiä. Jos karsintalohkot jaettaisiin nyt puhtaasti rankingin mukaan, niin turnaukset pelattaisiin Latviassa, Norjassa ja Valko-Venäjällä. Korealla olisi todella kova työ päästä pelaamalla edes tähän vaiheeseen. Jos he yllättäisivät esikarsinnassa, niin kyyti olisi tässä viimeisessä karsinnassa yhtä kylmää kuin edellisten karsintojen Englannilla ja Hollannilla.

  Latvia
  Slovenia
  Kazakhstan
  Ukraine

  Norway
  Germany
  Austria
  Hungary

  Belarus
  France
  Denmark
  Italy

  En näe mitenkään mahdottomana, että Saksa ja Tanska ovat jälleen ulkona, ainakin he joutuvat koville. Varsinkin Tanskalla on vielä todella kapea materiaali hyväksi pikkumaaksi, he ovat erittäin riippuvaisia muutamasta tähdestään.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 22.09.2014 klo 15.25
 18. zunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Team Finland
  Hyvä homma että Etelä-Korea pääsee mukaan, isäntämaalle kuuluu automaattinen kisapaikka aina.

  NHL:n, KHL:n ja Liigan fanien pitäisi ainakin jättää ne "kabinetti" syytökset tämän suhteen pois.
   
 19. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Kyllä vaan isännän pitää omaan pitopöytään päästä. Erinomainen juttu tämä isännän päästäminen omaan turnaukseensa. Otaksuisin kisoissa pienempien maiden pelaavan ensin alkukarsinnan Naganon turnauksen tyyliin. Paljon töitä Etelä-Koreassa tehdään kilpailukykyisen joukkueen kasaan saamiseksi. Maalivahdin löytäminen tulee olemaan varmasti haastavin tehtävä.
   
 20. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Eipä mennyt pöllömmin Etelä-Korean EIHC turnaus Unkarissa. Puola ja Italia kaatuivat komeasti. Romahdus Unkarille maksoi turnausvoiton. Etelä-Korea löytänyt näemmä vahvistuksen kaivatulle pelipaikalle, kun Matthew Dalton tilkitsi maalinsuuta. Otaksuaakseni kyse on tästä herrasta
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=33244

  Loppusijoitukset Puolan Euro Ice Hockey Challenge turnauksessa

  1. Puola 6-pistettä
  2. Etelä-Korea 5-pistettä
  3. Unkari 4-pistettä
  4. Italia 3-pistettä


  Etelä-Korean ottelut

  E-Korea-Puola 6-3
  E-Korea-Italia 4-3 VL
  E-Korea-Unkari 1-6
   
 21. Thoma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat
  Onhan tuossa se hyvä puoli että jääkiekon taso leviää. Saadaan jääkiekon kehitysmaat panostamaan suuria rahoja jääkiekkoon. Korean jälkeen kisat mahdollisesti Kiinassa ja siellä on huikea potentiaali vaikka mihin jos ottavat homman tosissaan.
   
 22. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Hieman ihmetyttää se, miten tuo kaveri on oikein maaliin löydetty. Mies on kuitenkin kanadalainen, pelaa vasta ensimmäistä kauttaan Aasiassa ja ulkonäön perusteella en ihan suoraan vetäisi johtopäätöstä korealaisista juurista. Pieni epäilys/pelko tässä on siitä, että tuo Korean jengi tulee lopulta olemaan joku Kanadan jämäjoukkue parilla korealaisella höystettynä. Kovinkaan positiivisesti on suhtaudu siihen, että pelaajia roudataan vain olympiaturnauksen takia maahan, isketään passi kouraan ja tuuletetaan. Mitä Korean touhuja on tullut sivusilmällä seurattua, niin en pitäisi mitenkään yllättävänä isomman passinipun myöntämistä nopealla aikataululla ja edustusoikeuden anomista erikoisluvalla.
   
 23. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Wikipediasta löytynee kohtuu tuore maajoukkue rosteri ja siellä ei tuota veskari ole mutta löytyy muutama muu kanukki. http://en.wikipedia.org/wiki/South_Korea_men's_national_ice_hockey_team

  Tämä sentteri Swift on lyönyt kovat tehot AHL:ssä joten varmasti on tekijämiehiä ja ratkoo pelejä tuolla divisioona maajoukkuematseissa.
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=11107

  Toinen sentteri Radunske on ollut ECHL tasolla tekijämiehiä ja piipahtanut AHL-, NLA-, ja DEL-liigassa
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=13507

  Ja tässä tuon veskan statsit, varmasti pätevä mies ainakin tilastojen perusteella tuohon projektiin
  http://www.eliteprospects.com/player.php?player=33244

  Mutta joo, tietämättä taustoista niin kyllä aika kovan sentterin ja veskan ovat löytäneet joilla "etelä-korealaiset juuret"

  _
   
 24. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Etelä-Korean kaksikymppisten maajoukkue pelasi jo omat II-divisioonan A-ryhmän MM-kisansa. Toivottua nousua ei vielä tapahtunut, vaan käteen jäi Tallinnan turnauksen pronssikilluttimet. Alla turnauksen loppujärjestys ja tulokset Etelä-Korean osalta.  Iso-Britannia 14-pistettä
  -----------------------------------
  Liettua 9
  Etelä-Korea 9
  Hollanti 5
  Viro 4
  -----------------------------------
  Romania 4

  Etelä-Korea-Viro 4-3 VL
  Etelä-Korea-Hollanti 3-2
  Etelä-Korea-Liettua 1-5
  Etelä-Korea-Iso-Britannia 4-5 VL
  Etelä-Korea-Romania 6-3

  Etelä-Korean paras pistemies Dohyung Kim ylsi turneen pörssiyhdeksiköksi tehoin 1+5.
  Maalivahti Yeonseung Lee oli torjuntatilaston kakkonen torjuntaprosentin ollessa 90.83 %
   
 25. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Eestillä ei ollut myöskään järin hyvä turnaus, mutta maan kiekkoilun syöksykierrettä on tosin yritetty jo kauan katkaistakin. Etelä-Korealle paha pettymys jäädä, mutta briteillä oli kuitenkin noissa karkeloissa paljon lahjakkaitakin nuoria pelaajia tai ainakin yritystä on ollut enemmän heillä kuin vuosikausiin suhteessa aikuisten joukkueisiin tai heidän aiempien vuosien nuorten joukkueisiin.