Espoo Metro Areena

  • 662 387
  • 2 589

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vaikka Espoosta puhutaankin, pitää ottaa huomioon se, että jos hallin lokaatio olisi parempi, ei suurimman osan tarvitsisi tulla sinne autolla. Hamassa tulevaisuudessa ehkä mahdollisesti aloittava metro helpottaa jo paljon, ja jos sijainti olisi niin keskeinen kuin Matinkylä nykyisin on, ei omalla autolla tarvitsisi paikalle tulla.

Mutta, muistan kyllä hyvin keskustelut hallin sijainnista 90-luvulla kun pelkkä hallin saanti oli kuin lottovoitto. Tuolloin toinen vaihtoehto paikalle olisi ollut Leppävaara, joka olisi toiminut vain tuon alueen asukkaille. Eteläinen Espoo on ainoa oikea paikka hallille, mutta eipä tuota silloin tiedetty miten maa makaa parinkymmenen vuoden päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Hallin ehdoilla rakentaminen kuulostaa hyvältä mutta viiteentoista vuoteen ei alueelle ole rakennettu mitään mikä kannustaisi ihmisiä viettämään aikaansa noilla pelloilla tarvittavaa kauempaa. Alueen yhteyteen on jopa lähes mahdotonta rakentaa asutusta.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Matinkylän aikana Kiekko-Espoo oli hyvin vahvasti painottunut hallin kanssa samojen alueiden joukkueeksi. Vielä Areenankin ensimmäisten vuosien aikana katsojista hyvin suuri osa oli nimen omaan Matinkylän jäähallilta katsottuna kävelyetäisyyden säteen alueelta. Kyllä itsekin silloin nuorena matinkyläläisenä tuli silloin kakkosessa ja divarissakin peleihin käveltyä - ja siitä se side kasvoi. Ja nyt kun "aikuisena" on miettinyt sitä, mihin asettuu, melkein 10v on tullut asuttua reilun kävelymatkan päässä Baronalta. Tilanne on nyt hieman tasoittunut, mutta käsittääkseni yli 10v siihen on mennyt, ettei kausikorttilaisista yli puolet asu Matinkylässä.

Metro on hallille hyvä asia, mutta ihan inhorealistisesti ajateltuna sehän palvelee parhaiten nimen omaan matinkyläläisiä. Espoon poikittaisliikenne Espoon keskuksen ja Leppäväärän suunnilta on vielä sen verran hidasta, että Hartwall Areenalle pääsee paljon helpommin junalla kuin Espoon areenalle millään.

Kokonaisuutena hallin paikka ei ole ideaali, koska koko urheilupuiston aluetta ei ole pystytty kehittämään niin, että se toimisi täysin yhdessä, mutta vaihtoehdoista, missä silloin 90-luvulla oltiin, sijainti on vähiten huono. Matinkyläläistä joukkuetta ei vaan ihan oikeasti olisi voinut viedä esimerkiksi Leppävaaraan ja jos katsoo Matinkylän hallin aikanaan aiheuttamaa liikenneruuhkaa Matinkylässä... Joukkueen ja silloisten aktiivikannattajien puolesta halli olisi pitänyt rakentaa vanhan jäähallin viereen "kuplan paikalle", mutta eihän se nyt realistisesti ajateltuna olisi ollut hyvä paikka kuitenkaan.

Halli on siis hyvä siinä, missä se on nyt.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
E kirjoittaa yllä ihan asiaa. Oli halli missä vaan, niin jostain päin Espoota sinne on aina vaikea mennä.

Leppävaarasta/Länsi-Helsingistä/Lentoaseman suunnalta tullessa kannattaa muuten arkipeleissä hyödyntää bussilinjaa 514, jolla pääsee Pohjantielle (Emma). Bussi kulkee suorinta reittiä (Kehä I - Kalevalantie) Leppävaarasta Tapiolaan ja aikataulun mukaan matka Leppävaarasta kestää 10min. Pohjantiellä ollaan reilu puoli tuntia ennen pelin alkua. Tuossa ehtii mukavasti juoda kokiksen ennen pelin alkua joko hallilla tai puistossa. Bussi pysyy ihmeen hyvin aikataulussa ja jos siitä myöhästyy niin vaihtoehtona on ottaa Jokeri (550), jolloin tosin joutuu talsimaan vähän pidempään (mutta silti ehtii nippanappa näkemään pelin alun, olettaen että lippu on valmiiksi hommattu).
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Taasko hallin sijannista jutellaan? Musta se on aina vähän turha aihe koska 90-luvulla hallin sijoituspaikaksi oli kaksi vaihtoehtoa ja toi oli selkeesti parempi vaihtoehto.

Täytyy muistaa että hallin lisäksi kun joudutiin kaavoittamaan myös tota parkkipaikka tilaa joten ihan pieni tontti ei siihen riittänyt. Halli kuitenkin haluttiin lähelle ihmisiä joten ihan huitsin nevadaan sitä ei myöskään haluttu rakentaa, ja sitten kun keskustellaan kaupungin parhaista tonteista niin aina sille paikalle on myös muita ehdotuksia. Noi hallin aiheuttamat liikenneruuhkat oli yksi syy miksi sitä hallia ei varsinkaan haluttu omille nurkille ja siksi toi halli on nyt rakenettu keskelle peltoa. Lisäksi ihan kaikki espoolaiset ei edes halunnut tota hallia joten hankkeella riitti myös paljon vastustajia. Itseasiassa Barona-Areena on lähtökohtiinsa nähden helvetin hyvällä paikalla joten sen sijanista jälkiviisastelu on milestäni aika turhaa.
 
Viimeksi muokattu:

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
"Halli haluttiin lähelle ihmisiä" mutta silti suurin osa hallille tulevista joutuu seikkailemaan useilla eri julkisilla kulkuvälineillä tai saapumaan paikalle omalla autolla. No nyt emme voi enää asiaan vaikuttaa. Onko kellään hajua koska tuota urheilupuistoa aletaan toteuttaa kun metrokin valmistuu kohta? Löysin havainnekuvan suunnitelmista espoon sivuilta: http://espoo04.hosting.documenta.fi/kokous/2012231180-9-2.PDF, mutta en saa tuosta kiinni miksi viettäisin alueella aikaani enempää kuin on tarvis. Joskus oli puhe hotellista ja jalkapallostadionin yhteyteen rakennettavista senioriasunnoista, mutta niistä on ilmeisesti luovuttu.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
No sikäli turhaa keskustelua että jäähalli ei ole siirtokelpoinen rakennus joten siellä pelataan minne se on pykätty. Ennemmin keskittyisin pohtimaan miten tuota aluetta voitaisiin elävöittää ja liikenneyhteyksiä parantaa ennen kaikkea Leppävaaran - Espoon Keskuksen suuntiin. Kyllähän tuo sijainti kaikelle oheisviihtyvyydelle on pirun haasteellinen. Esimerkkinä voisin mainita että Blueskannattajien keskuudessa on mietitty varsin kuumeisesti mikä voisi olla hyvä baari kannattajien "viralliseksi" etko/jatkopaikaksi. Ei kovin läheltä potentiaalisia löydy, ei.

Ja valitettavasti ihan kohta se metro ei ole valmistumassa. Tai mikä nyt kenellekin on "kohta". Länsimetro -yhtiön sivujen mukaan liikennöinti alkaa kahden vuoden kuluttua.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
"Halli haluttiin lähelle ihmisiä" mutta silti suurin osa hallille tulevista joutuu seikkailemaan useilla eri julkisilla kulkuvälineillä tai saapumaan paikalle omalla autolla. No nyt emme voi enää asiaan vaikuttaa. Onko kellään hajua koska tuota urheilupuistoa aletaan toteuttaa kun metrokin valmistuu kohta? Löysin havainnekuvan suunnitelmista espoon sivuilta: http://espoo04.hosting.documenta.fi/kokous/2012231180-9-2.PDF, mutta en saa tuosta kiinni miksi viettäisin alueella aikaani enempää kuin on tarvis. Joskus oli puhe hotellista ja jalkapallostadionin yhteyteen rakennettavista senioriasunnoista, mutta niistä on ilmeisesti luovuttu.

Ihan samaa mietin, kun tuota katsoin, että miksi tuonne ei ole suunniteltu mitään, joka saisi ihmisen viettämään aikaa siellä ennen/jälkeen ottelun tai ihan muuten vaan. Ei mitään "kauppakeskus"-juttuja, ravintoloita tai vastaavaa viihdykettä ainakaan tuosta käy ilmi. Mieletäni erittäin outoa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Espoon kaupungin rakennehan on haastava, kuten täälläkin on moneen kertaan todettu. Alla asukasluvut vuoden vaihteesta.
  1. Suur-Leppävaara 63 601
  2. Suur-Espoonlahti 51 883
  3. Suur-Tapiola 43 657
  4. Vanha-Espoo 38 592
  5. Suur-Matinkylä 36 547
  6. Pohjois-Espoo 11 142
  7. Suur-Kauklahti 7 672
  8. Muut 3 730
Tuon perusteella hallin pitäisi olla Leppävaaran ja Espoonlahden välissä, teoriassa paras paikka olisi kauniainen (Leppävaaran, Tapiolan ja Vanha-Espoon risteyskohta). Tuon perusteella voidaan myös sanoa, että on hyvä, ettei halli tullut Matinkylään.

Vierekkäisistä alueista suurimmat ovat:
Suur-Leppävaara 63 601 + Suur-Tapiola 43 657 = 107 258
Suur-Leppävaara 63 601 + Vanha-Espoo 38 592 = 102 193
Suur-Espoonlahti 51 883 + Suur-Matinkylä 36 547 = 88 420
Suur-Tapiola 43 657 + Suur-Matinkylä 36 547 = 80 204

Kolmen alueen komboista suurimmat ovat:
Suur-Leppävaara 63 601 + Suur-Tapiola 43 657 + Vanha-Espoo 38 592 = 145 850
Suur-Leppävaara 63 601 + Suur-Tapiola 43 657 + Suur-Matinkylä 36 547 = 143 805
Suur-Espoonlahti 51 883 + Suur-Tapiola 43 657 + Suur-Matinkylä 36 547 = 132 087

Tapiolaan pääsee Pohjois-Espoota lukuunottamatta melko helposti kaikkialta Espoosta ja myös Helsingistä. Leppävaaraan ei oikein pääse Espoonlahdesta, mutta sen sijaan kaikkialta muulta sen sijaan pääsee ja niin ikään Helsingistä. Edellä olevien tilastojen perusteella muista on turha puhuakaan. Näin ollen paras paikka olisi Tapiolassa nykyisen metrotyömaan paikalla siinä Garden hotellin eteläpuolella. Toiseksi paras olisi jossain Sellon ympäristössä, esim. aseman itäpuolella. Muut vaihtoehdot ovat selvästi huonompia, joskin nykyinen kyllä paras tästä ryhmästä "ynnä muut".
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Aluehan on haastava kaikenlaiselle rakentamiselle ja hieman tutkiskeltua netin syövereitä, löytyi ehkä suurin haaste koko Tapiolan kehitykselle: Tapiolan kilta ry. joka haluaa säilyttää alueen "puistokaupunkina" ja estää aluetta uudistumasta. Metron ympäristöön on suunniteltu liike- ja asunkiinteistöjä merituulentien molemmin puolin mutta ne muodostavat Tapiolan läntiselle sisääntuloväylälle "ei puutarhamaisen katukuilun", lainaus killan nettisivulta.
 

Enslaved

Jäsen
Leppävaaran suunnan julkiseen liikenteeseen toivottavasti tulee helpotusta uuden tien myötä: Länsiväylän juttu Koivu-Mankkaantien saapumis- ja lähtöruuhkiin tuskin on mitään vaikutusta, mutta jos sieltä tulisi uusi bussilinja, joka ajaisi Leppävaarasta uutta tietä pitkin hallin ohi. Tietä on jo jonkin aikaa rakennettu ja valmistumisaikataulu näyttäisi menevän ensi syksylle.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
"Halli haluttiin lähelle ihmisiä" mutta silti suurin osa hallille tulevista joutuu seikkailemaan useilla eri julkisilla kulkuvälineillä tai saapumaan paikalle omalla autolla.
Toi nyt kuule pätee varmaan ihan jokaiseen liighalliin. Mutta loppujen lopuksi se ois ollu ihan sama mihin kohtaan Espoota ton hallin ois rakentanut niin silti suurin osa ois jotunut tulemaan sinne joko autolla tai julkisilla. Ja kuten The Nikkari tuolla kirjotti niin aika autolla on aika helppo tulla hallille ja sekin oli yksi syy miksi se tohon Länsiväylän/Kehän I tuntumaan tahdottiin. Mutta jos tuntuu että Barona-Arena on paskalla paikalla niin kanattaa varmaan jutella Tepsi fanien kanssa HK-areenan sijainnista. Se kun on oikeasti keskellä peltoa ja julkisia sinne menee miten sattuu.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Mutta jos tuntuu että Barona-Arena on paskalla paikalla niin kanattaa varmaan jutella Tepsi fanien kanssa HK-areenan sijainnista. Se kun on oikeasti keskellä peltoa ja julkisia sinne menee miten sattuu.

No onhan HK-Areena aika keskellä ei mitään, omalta kannaltani tosin aivan loistavassa paikassa, kun kävelen kotoa hallille alle vartissa. Julkisiin ottaisin kyllä sillai kantaa, että keskustasta pääsee kahdella eri bussilinjalla noin 5 minuutin kävelymatkan päähän ja yhdellä hallin portille ja näiden lisäksi vielä torinlaidalta tulee matsibussi hallin ovelle. Toiselta puolelta kaupunkia tuleva rengaslinja (ei mene keskustan kautta) menee myös hallin portin vierestä joten ei sinne niin huonot julkiset yhteydet ole kuin osa porukasta väittää. Toki onhan Kupittaan halli selvästi paremmassa paikassa kuin HK, mutta ei siitä julkisia mene yhtään sen enempää ohi, toki kahdella pääsee tien toiselle puolelle, mutta seuraavaksi lähimmillä pääsee noin 5 minsan kävelymatkan päähän.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
joten ei sinne niin huonot julkiset yhteydet ole kuin osa porukasta väittää.
No HK-areenalla vierailessani luotin paikallisen fanin tietämykseen. Tosin tästä on hieman aikaa ja sillon ei tainut olla tota matsibussia käytössä. Mutta oishan se pitänyt arvata että turkulainen vain pisti stadilaisen maksamaan taksimatkan. ;)

Mutta jottei menisi ihan ohi aiheesta niin olen miettinyt että ois kyllä hyvä jos se Burger King pystyis pitää sen toimipisteen auki myös matsin jälkeen. Itse ainakin voisin sen burgerin syödä matsin jälkeen ja odotella että sieltä parkkipaikalta se jono katoaa.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
No HK-areenalla vierailessani luotin paikallisen fanin tietämykseen. Tosin tästä on hieman aikaa ja sillon ei tainut olla tota matsibussia käytössä. Mutta oishan se pitänyt arvata että turkulainen vain pisti stadilaisen maksamaan taksimatkan. ;)


Kyllähän toi matsibussi on 1990 -luvun alkupuolelta lähtien ollut käytössä, tietysti voi olla joku yksittäinen peli jossa ei jostain syystä ole ollut ja se osui juuri sinun kohdallesi.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
En tiedä onko tämä paras ketju tälle kysymykselle, ja jos on, niin on varmaan kysytty jo useamman kerran, pahoittelut etukäteen.

Osaisiko joku suositella jotain suht. edullista ravintolaa hallin läheltä? Ei baaria. Ovatko lähimmät Tapiolassa?
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Kameroista: onko tietoa saako halliin sisälle tuoda kameraa ja nimenomaan ammattilaistason järkkäriä? En oo siis aikomassa kuvata tms. vaan kamera on messissä sen takia, että tarvitsen sitä aiemmin päivällä. Ois vaan kätevämpää tulla suoraan hallille, ettei tarvitsisi himassa käydä erikseen heittämässä kameraa sinne.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Kameroista: onko tietoa saako halliin sisälle tuoda kameraa ja nimenomaan ammattilaistason järkkäriä? En oo siis aikomassa kuvata tms. vaan kamera on messissä sen takia, että tarvitsen sitä aiemmin päivällä. Ois vaan kätevämpää tulla suoraan hallille, ettei tarvitsisi himassa käydä erikseen heittämässä kameraa sinne.

En mä oo ainakaan ikinä nähny, että keltään olis kameraa kielletty. Ja kun tarkemmin ajattelen, niin kaveri ainakin kuvailikin peliä ihan noin harrastemielessä taannoin...
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itselläni on GH-sarjan µ4/3 -järkkäri ja 3-4 (yleensä pientä) linssiä aina mukana. Koskaan ei ole ollut ongelmaa. En kuitenkaan takaa etteikö täyskennojärkkäri nopealla telellä ja akkukahvalla JYP-huiviin käärittynä saata aiheuttaa kysymyksiä. Toisaalta onhan siellä järkkärit (järjestyksenvalvojat) valvomassa ettei kukaan tee laittomuuksia (kuten kuvaa jos se on kiellettyä).

Olen muuten aina ihmetellyt mitä tapahtuu arvoesineille joita ei saa tuoda halliin sisään. Baronalla luulisin että lipunmyynnistä/Fan shopista löytyy suht. turvalliset tilat jonne "lievästi kielletyt" kamat voi jemmata pelin ajaksi.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Olen muuten aina ihmetellyt mitä tapahtuu arvoesineille joita ei saa tuoda halliin sisään. Baronalla luulisin että lipunmyynnistä/Fan shopista löytyy suht. turvalliset tilat jonne "lievästi kielletyt" kamat voi jemmata pelin ajaksi.

En löytänyt Liigan uusituilta sivuilta nyt Liigan turvallisuusohjeita, joten en voi tarkistaa, mutta olen 99-prosenttisen varma, että niissä sanottiin, että järjestyksenvalvojilla on oikeus takavarikoida kielletyt esineet, ja ne on PALAUTETTAVA ottelun jälkeen. Eli tuossa välissähän, jos järkkärit takavarikoivat jotain kameroita tms., ovat myös vastuussa niistä.

Niin, ja en tosiaan usko, että kamerasta tulisi mitään ongelmaa. Ainoa, että jos haluaa sitten hyppiä siellä täällä kuvailemassa ja mennä esim. sinne kuvausparvelle, niin sitten tarvitsee kuvausluvan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onko kenelläkään titeoa miten tässä jänittävässä järkkäriasiassa kävi? ;)

Täytyy kyllä sanoa että vois pikkuhiljaa se Barona-Areenan DJ löytää jonkun muun biisin soitettavaksi kuin 2 Unlimitedin "Get Ready For This" kun Blues saa ylivoiman.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Täytyy kyllä sanoa että vois pikkuhiljaa se Barona-Areenan DJ löytää jonkun muun biisin soitettavaksi kuin 2 Unlimitedin "Get Ready For This" kun Blues saa ylivoiman.
Sama. Varaukseton peukku sen sijaan Children of Bodomin soittamiselle sisääntulobiisinä. Espoolainen bändikin; kannata paikallista seuraasi.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Ottamatta kantaa itse biisiin niin eikös tuossa juuri se ole pointti että aina sama biisi soitetaan kun Blues saa ylivoiman?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös