Espoo Blues vs. Rauman Lukko 041203

  • 6 010
  • 61

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Jaahas, että sillä tavalla kävi.

1.erä: Ei tullut tuttua alkupainostusta Bluesilta tänään, vaan tuli minuutin kohdalla penalttia vaihtovirheestä. Sitten alkoikin varsinainen show - ei ollut samat säännöt käytössä molempien joukkueiden kohdalla. Käsittämättömiä sokkailuja Salmiselta. Samanlaisista tilanteista Bluesille vihellettiin, Lukolle ei. Ensin Ulmer kävi sohimassa vihellyksen jälkeen, jolloin Bannister otti niskalenkin ja rutisti kunnes kaveri vajosi jäähän - molemmat boksiin. Lopulta 5-3-yv:llä Lukko rankaisi heti aloituksen jälkeen, meni helposti Heinoselle ilman maskia. Myöhemmin Salminen keksi Bannisterille sukeltamiskympin. Seba antoi yhden mojovan pusun 1. erässä. Torkki haki Kaltosta tanssikumppania, mutta ei päässyt irti linjamiehestä.

2.erä: Nyt Lukko joutui rikkomaan enemmän ja pilli soikin vain Lukolle. Purontakasen estäminen tuli ehkä hieman paikkaamaan ekan erän viheltämättömyyksiä. Porkan kyynärpäätaklauksen uhrina oli Caloun, joten tietenkin se oli lukkolaisten mielestä filmausta. Niskala loi Honzaan jäätävän katseen, jota Jan ei tosin edes huomannut. Bluesin karvaus toimi koko erän mallikkaasti ja alueelle sisään päästiin jatkuvasti. 5-3-yv:llä sitten TElomo ja Bannister syöttelivät Vehasen poikittaisliikkeeseen ja lopulta TElomo täräytti takakulmaan tasoituksen. Paikkoja oli useampaankin. Lukon hyökkäykset olivat lähinnä teräviä vastaiskuja. Peli pistettiin pari kertaa poikki Bluesin aloitusvoiton jälkeen, kun kiekko oli jo saatu viivalle. Ainakin toisella kerralla näytettiin Lukon kaveri pois aloituksesta, joten sinänsä kyrsi kyllä.

3.erä: Alkupuoliskolla oli Tuomaisella kahteen kertaan tehtävänä enää siirtää kiekko tyhjiin, mutta eipä osunut lapa mustaan. Erän puolivälissä Määttä esitti once-in-a-lifetime-harhautuksen alimpana miehenä. Tero pääsi muutenkin pari kertaa jopa laukomaan aika mojovasti. No, sittenhän se vastahyökkäyksestä tulikin Lukon voittomaaliksi jäänyt osuma. Bluesin pakki heittäytyi juuri laukaushetkellä Tkaczukin vedon eteen, muttei peittänyt kutia, joka upposikin aivan yläpesään Heinosen haroessa ilmaa. Muutama todella vaarallinen tilanne saatiin vielä Lukon maalille, mutta Vehanen torjui tuurilla ja taidolla. Caloun x 2, Hurme, Tiilikainen, siinä ainakin muutama kokeilija, mutta kun ei niin ei.
Ylivoimakin saatiin vielä 4 minuuttia ennen loppua. Ensimmäinen 15 sekuntia päättyi Bannisterin korkeaan vetoon ja Vehasen torjuntaan. Tämän jälkeen ei saatu edes kiekkoa kunnolla alueelle, pyörityksestä puhumattakaan. Aikalisä ja ilman maalivahtia yrittäminen toivat ensin Lukon pitkän kiekon kautta aloituksen, jonka jälkeen TElomo ryssi kiekon viivalla Murphylle ja sitä kautta Saarelan lavasta tyhjiin. Seba antoi tässäkin erässä pusun, tällä kertaa oikein kunnon pommin.

Vehanen oli hyvä, Heinonenkin otti muutaman pahan, mutta ainakin ensimmäinen meni helposti.

Tukonen kävi kättelyn jälkeen tutkimassa hyökkäyspään jäätä mietteliään näköisenä, olikohan siinä syy tappioomme?

Lukosta ei jäänyt Vehasen ohella juuri muuta mieleen kuin Torkin kuumanakäynti. Viisaasti pelasivat loppujen lopuksi. Tasainen matsi kaiken kaikkiaan, jossa Bluesilla oli paikat mennä johtoon, mutta kun ei maistunut, niin kaveri teki.

Ahonen on sanut pirteyttä peliinsä kakkosketjupaikan myötä. Calounillakin oli taas vaikeuksia isojen lukkolaisten seassa, vaikka hvyin yrittikin. Kaiken kaikkiaan Bluesin viisikkopeli oli paljon paremman näköistä kuin viimeisimmissä kotiotteluissa ennen tätä. Ei mitenkään erityisen paska peli Bluesilta, mutta se nyt ei vaan riittänyt tänään.

Olut on juotu loppuun, joten lopetan kirjoittamisenkin, tämän viestin osalta.
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
No niin koneen ääreen on päästy ja ketju luettu. Täytyy myöntää, että lähes p...t housussa matsia seuranneena ei pysty kovin analyyttiseen seuraamiseen. Sitä vaan jännittää vaan niin pirusti.

Kyllä minusta Sasha on yllä liian pessimistinen. Ei se peli tänäänkään mitään surkeeta ollut. Mutta jokin pöpö vieläkin istuu selässä. Rentous puutuu, potentiaalia on. Kyllä Blues vielä tuolta nousee, aivan varmasti.

Shaynen kanssa ollaan katsottu samaa peliä. Tuomarista samaa mieltä. Monta kertaa huokaisin lukko-lasien takana "onneksi ei antanut jäähyä" ja vastaavasti monta kertaa kirosin "ei prkl miksei pilli soinut pluussille".

Vehanen ne pisteet pelasti, molemmat. Ei silti kyllä Lukon pelaaminenkin oli viisasta ja joukkuepuolustaminen hyvää. Eiköhän sitä kautta tule Petenkin onnistumiset. pakit möhlivät yksittäisinä pelaajina muutaman tuhanne taalan paikan Bluesille, mutta Onni-Mannikin oli Peten kanssa luukulla. Ja ne maalivahdin parhaat kaverit...

Sasha kirjoitti "parempi voitti" - niin aina, koska maalit ratkaisevat, mutta mutta... pienestä se oli kiinni.

Tkaczukille kauden loppuun sopimus, heti.

Jäähyjä Lukon on vähennettävä, heti.

Kahvaa??? En osaa sanoa, ekassa erässä Bluesilla? Lopussa Lukolla??? En mä tiedä. Tuntuu, että tätähän se on kaikilla ollut jo muutaman kauden. Ja tuntuu myös, että kaikenlaista vastustajan maalinteon eliminointia on alettu ainakin joissain ketjuissa kutsua "kahvaamiseksi".

Tässä se vähä raportointi, jonka kiihkeiden tunnelmien jälkeen osaan kirjoittaa. Anyway: hieno ja tärkeä voitto Lukolta!
 

Ojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tulipa käytyä pelissä. Heti alkuun täytyy hieman ihmetellä josko Ripa on hehkuttanut Vehasen hienoja koppeja. Ei niitä minusta nyt niin älyttömän montaa ollut. Hyviä ns. perustorjuntoja, mutta ei Bluesilla mitään tuhannen euron paikkoja kyllä montaa ollut. Voitti kuitenkin virkaveljen toisessa päässä. Olisiko ollut pientä ripa-lisää selostuksessa :-) .......mutta senhän me toki suomme.

Muutamat lukon pakit (mm. Kesä) oli välillä aika pinteessä. Muutamia hasardeja tuli ja Porkkakin tuntui välillä olevan aika kahveella. Onneksi ei tullut yhtään takaiskua näistä. Kokonaisuutena hyvää puolustuspeliä.

Lukosta kukaan ei varsinaisesti noussut ylitse muiden. Ihan hyvää vieraspelaamista ja muutamista paikoista tehtiin maalit. Varsinkin 1-2 maali oli komea veto takaylämummoon. Ylivoima oli aika paskaa.....kuvio ei oikein lähtenyt kulkemaan. Eka maali tuli 5-3 yv:llä suoraan aloituksesta, kun kiekko ei kelvannut muille kuin Murphylle, joka heitti sen pyyriin. Helposti meni tämä.

Raumalaisia tuntui olevan paikalla aika paljon. Enivei todella hyvä voitto Lukolta. Tästä on hyvä jatkaa. Menkäähän kaikki äijänsuolle huutamaan narrit kumoon lauantaina. Onko muuten Luovin tilanteesta tietoa? Miksi ei mies tänään kyennyt kentälle? Loppuun vielä, että kyllä ihmettelen jos joku näki kahvaavan Lukon. Molemmat koukkivat mielestäni ihan samalla lailla.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Same shit - different day eli paluu arkeen.
Eivät sitten Ässien ja Saispan kaato olleetkaan merkki paremmasta.
Huonolla jalalla ja tylsillä luistimilla liikkeellä.
Jo ekassa erässä näki, että ei ole Jannen päivä. Silti taisi minuutteja kertyä about 25. Olisiko sitten Jannelle tullut paha mieli jos olisi joutunut tyytymään vähempään jääaikaan.

Bannisterin peluutusta viimeisillä minuutella en oikein ymmärrä. Määttä & Laatikainen olisi ollut parempi vaihtoehto kuin Bannister & Sulku.
Tertsi oli muuten yksi harvoista positiivisista pelaajista tänään.

Tuomari Salmisesta en edes sanoa mitään. Paikalla olleet ainakin näkivät itse totuuden.

Edustuskiekko ry hakee varmasti voiton maanantaina, jos esitykset eivät parane. Ai niin ja Nykäskylässäkin oltiin tänään vireessä.

Jos ei ketään aiota laittaa matkoihin, niin kokeilisivat Näätänen & Immonen -kaksikkoa.
Niin ja Jannelle voisi kai antaa viikonlopun vapaaksi. Jos sitten maanantaina maistuisi luistelukin.

Homma menee niin käteen, ettei edes vituta vaan naurattaa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Eipä tässä paljoa lisättävää ole. Muutama juttu kuitenkin.

Lukon karvaus oli uskomattoman aktiivista. Käytännössä koko pelin karvasivat kahdella ja se toi vähän kiirusta espoolaisten puolustajille. En uskonut joukkueen jaksavan koko peliä, mutta hyvin jaksoivat.

Eikä Lukon kahvaus ollut mitenkään "liigan normaalista poikkeavaa", vaikkakin tuota kärkikarvaajan blokkaamista puolustuspään pelissä esiintyikin kohtuullisen paljon. Ei kuitenkaan mitään viime ja toissakauden Kahvaraan verrattuna. Yllättävän vauhdikasta ja rohkeata peliä Tukan joukkueeksi.

Salminen oli omasta mielestäni "ihan ok". Tällä kaudella on tullut nähtyä jo liikaa Pajusta ja Henrikssonia, että tuollainen esitys tuomarilta jopa lämmitti mieltä. Linja ei ollut ihan täysin pitävä, mutta antoi taklata kovaa ja otti selkeät koukut pois. Tuo Purontakasen jäähy oli juuri sellainen, mitä pitääkin ottaa pois. Kärkikarvaaja blokattiin laittamalla maila jalkojen väliin - hyvähän siinä on sitten sätkiä. Bannisterin kymppi oli ihan hyvä tuomio kanssa, koska rehellisesti Drew kyllä teki sellaisen pellehypyn, että huhhuh - vaikka kyllä tilanteessa oli lukkolaisenkin puolesta rike. Tuntuu kuitenkin pahalta huomata se, että ei yksi tuomari yksinkertaisesti pysty näkemään kaikkea. Tuonne kaukaloon tarvittaisiin sitä toista kaveriksi.

Kentän huonoin oli kuitenkin tämä toinen linjatuomari - olisiko ollut Korpela. Ei Aarvala vaan se toinen. Pitkien linja vaihteli nimenomaan hänellä takamiehelä ollessa koko ajan ja paitsioitakin vihellettiin välillä aika arvalla.

Kokonaisuutena peli oli kuitenkin tämän kauden kotitappioista kuitenkin yksi viihdyttävimmistä. Taklata sai ja vauhtia riitti kohtuullisen hyvin. Kiekko pomppi tänään Lukolle. Ei voi sanoa, että parempi olisi voittanut, mutta ei Lukko nyt mitenkään huonompikaan ollut. Muutama pomppu toiseen suuntaan (tai Veken lapaan) ja tulos olisi voinut olla hyvinkin toinen.

Onnittelut Raumalle. Kyllä tekin pisteitä tarvitsitte. Ei nyt ehkä niin kipeästi kuin me. Mutta noin intensiivisellä pelillä niitä pisteitä kyllä pitäisi tullakin tulevaisuudessa, Lukko ja Vehanen vain veivät pidemmän korren tällä kertaa. Olihan sillä Vehasella muutama loistotorjunta, peittää hyvin ja näkee jotenkin "maskin läpi".

Ai niin. Ei näkynyt Hessua taululla. Harmi.

Lauantaina Jyväskylässä jatketaan, tämä peli on nyt omalta osaltani nollattu.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Re: Vehanen edelleen tulessa

Viestin lähetti mize
Eka erä radiosta kuunneltuna Lukon ja kaksi viimestä Bluesin. Pete tais pelata pinnat. Muistaa toki pitää myös, että tekihän Lukkokin tänään 3 maalia. Raporttia kehiin paikalla olleet. Tuskin kovin pettyneitä olette, sillä taistelua taisi olla kotijoukkueeltakin.

No jaa, kyllä peli oli Blegiltä aika surkeaa, viimeiset 3-4 min oli ihan hyvää, muuten aika kauheeta rävellystä ja sähellystä, syötöt pääsääntöisesti meni luistimiin. Viihdearvoltaan tuo matsi oli 5-

Onneksi en omista kausikorttia... ajattelin sellaisen joskus ennen kautta ostaa, mutta onneksi en ostanut.
 

Tanquay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Colorado Avalanche
Tietoa vaiko tuuria ???

Viestin lähetti Erämaan kettu
Vaikea peli odotettavissa molemmille joukkueille. Lukko (Rautakorpi) on todennäköisesti ottanut onkeensa vaisusta Lappeenrannan reisusta, jossa lähtökohdat olivat melko samankaltaiset Lukon kannalta, ja lähtee entistä tiukemman puolustuspelin kautta taistelemaan pisteistä.


Samaa toivon minäkin, sillä tällä hetkellä kyllä pitäisin vierasjoukkuetta (paperilla) vahvempana. Hyvää ja vauhdikasta peliä tosin ei välttämättä nähdä.

Keltaiset vie 1-3. Viimeinen tyhjiin.

Siinä tuloksessa oli ytyä ja meininkiä...............pisteet kotiin ja Ässät taakse........se on mannaa !!! Uskonpa näkeväni pian sen päivän kun Espoosta ajetaan Moottoripyörällä mopon ohi !!! (Blues-Ässät) !!!
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Viestin lähetti Sasha

3-1: Blues-pakit sähläsivät viivalla, ja Saarela rannasi tyhjiin.


No se oli TElomo joka kämmäsi, ja oli kyllä muutenkin tänään umpisurkea ja haluton pelaamaan, 5-3 vastaan maali ei muuta mitään.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
!

Just niin siinä sitten kävi kuin odotinkin. Peli oli aivan hirveää sontaa, mitään ei saatu aikaiseksi ja jos saatiinkiin, puukädet kuten Hurme tössivät ne harvat paikat. Blues teki juuri sen minkä se parhaiten osaa. Potkaisi fanejaan munille täysillä kun toiveet paremmasta taas kohosivat. Vittu me uidaan syvällä. Sitä on jopa vaikea tiedostaa, mutta ei Blues tuolta enää nouse. Tänään se nähtiin. Kaksi voitettua peliäkään ei saa asennetta tuon paremmaksi. Calounkin oli uskomattoman huono. Pelicans pysyy takana, muut edellä. Nyt se on hyväksyttävä.

En tiedä oliko tämä peli se ns. all-time low, mutta lähelle päästiin taas. Sanat eivät riitä. Sanon vaan, että voi vittu kun tuota joukkuetta aikonaan aloin kannattaa. Se on kuin virus, jota kannat kymmenen vuotta ja sitten se tappaa sinut. Sitä hetkeä odotellessa halveksin koko sydämestäni tuota munatonta ryhmää...tullakseni taas katsomaan seuraavaa nöyryytystä maanantaina. Minkäs teet.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti tapio
No se oli TElomo joka kämmäsi, ja oli kyllä muutenkin tänään umpisurkea ja haluton pelaamaan, 5-3 vastaan maali ei muuta mitään.

TElomon maaliin johtanut laukaus oli HockeyNightista nähtynä lievästi epäonnistunut (golf-termi: slaissi). Vehanen liukui peittämään etukulmaa, kun TE:n ranteet lupsahtivat ja kiekko ohjautuikin takakulmaan. Maali, anyway.

Ottelun hauskimman hetken koin Radio Suomen selostusta kuunnellessani Lukon 1-2 maalista:
" Torkki näki vaihdosta tulleen Tak...Takats...Tsak... onpa vaikea nimi... Tkatsukin..."

EDIT: Lukko säilytti paikkansa kuntopuntarin kärjessä:

http://www.veikkaus.fi/tilastot/kuntop/KPU30101.html
 
Viimeksi muokattu:

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Viestin lähetti E
Tuo Purontakasen jäähy oli juuri sellainen, mitä pitääkin ottaa pois. Kärkikarvaaja blokattiin laittamalla maila jalkojen väliin - hyvähän siinä on sitten sätkiä.
Mielestäni vain jätti pari vastaavaa taasen viheltämättä. No, hyvin oli Jugi hämmentämässä kärjessä ja yv:hän siitä saatiin. Voi voi kun tuo 5-4-yv muuten saataisiin toimimaan paremmin. En ymmärrä miten se liigan ylivoimatehokkuustilasto (kiva sana) voi pitää paikkaansa, kun tuo 5-4-yv on niin tuskaisen näköistä illasta toiseen. Ei löydetä tilaa pyöritykselle, kiekko pyörii luistimissa, kiekko ei liiku etc. Tänään normaalista poiketen saatiin muutaman kerran viiva pidettyä, yleensä ei sitäkään. Suoraan syötöstä ei vedetä juuri koskaan jne. Tänään jopa voitettiin muutama aloitus, mutta yleensä se on niin vaivalloisen turhauttavaa puurtamista. Kyllähän se kiekko sitten yv:llä silloin tällöin maaliin saadaan, mutta kokonaisuus ei vakuuta. Se ei ole sellaista ylivoimaa, jolla ratkaistaan yksittäisiä pelejä.

Tiilikaisesta puheenollen, mähän alan jopa tykkäämään sen pelityylistä. Nämä voitokkaat vieraspelit olivat menneet ilmeisen onnistuneesti Jukalta, jo aiemmissa kotipeleissä oli pientä heräämisen merkkiä. Mutta tänään - loistava asenne ja työmoraali ja ennen kaikkea tuloksekkaita kiekonriistoja, kulmavääntöjä, maalillesyöttöjä yms. Sentterihommat ovat piristäneet Jukan peliä, hän oli tänään niitä ainoita, jotka todella halusivat tehdä duunia niska limassa ilman mussutuksia. Bluesin parhaimmistoa tänään, ehdottomasti. Toinen pirteä oli Tukonen, joka nuoruuden innolla kirmaa vaihdosta toiseen. Eikä ollut maalikaan kaukana toisessa erässä.

Joku sanoi, ettei Vehasella montaa hyvää koppia ollut. Kopeista en tiedä, mutta kyllä se aina ne tilanteet jollain ihmeen kaupalla sai peitettyä. Kuten E sanoi, tuntuu näkevän maskin läpi. Sitä paitsi, varsinkin toisessa erässä kiekko pyöri raudoissa, verkoissa ja patjoissa eikä Vehanen monesti edes tiennyt missä suunnassa kiekko voisi ylipäätään olla, mutta hänen onnekseen se ei kuitenkaan maaliin kimpoillut. Että kyllä niitä tuhannen euron paikkoja Bluesilla ainakin minun laskujen mukaan oli melkein toistakymmentä.

Toisessa erässä ja kolmannen alussa oli paikat voittaa ottelu. Tappiosta huolimatta peli ei mielestäni ihan niin huonolta näyttänyt, kuin monesti aiemmin tällä kaudella.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Viestin lähetti Shayne
Mielestäni vain jätti pari vastaavaa taasen viheltämättä.

Puhe on siis Purontakasen jäähystä, kun tuplaquotet ei tässä pelitä.

Tuohon kommenttiisi juuri viittasi tuo, että yksi ei voi kaikkea nähdä. Mielestäni on kuitenkin hattua nostettava, että edes yksi tuomari liigassa puuttuu noihin tuollaisiin tilanteisiin. Samanlainen mielestäni loistava jäähy oli Saarelan (?) koukkaaminen, jossa itse rike ei kamalan näyttävä ollut, mutta sai takaapäin yläkäteen kaoukkaamalla Bluesin alimman pelaajan menettämään kiekon -> tuloksena olisi ollut 2-0 hyökkäys Lukolle. Huonosti selitetty, mutta kaikki tilanteen muistavat varmasti tajuavat, mitä tilannetta tarkoitan. Tuollaisistakaan tilanteista ei tällä kaudella ole yleensä jäähyä tuomittu, muistaakseni JC on yhden vastaavan saanut, mutta muuten on annettu mennä yv-hyökkäyksiin.

Ja kyllä tuon HN:n kuvan jälkeen olen entistä enemmän samaa mieltä Salmisen kanssa Bannisterin kympistä, vaikka teeveessä vähän Salmista arvosteltiinkin. "Liigan nuorin päätuomari", mitä sillä iällä on väliä, jos vanhat patut ei pysy enää vauhdissa mukana ja viheltävät päin takapuolta. Mielestäni Salminen oli edelleen ihan ok. Tällä kaudella kun on sellainenkin ihme tapahtunut, että on ollut Haajasta, Lepausta ja Savolaista ikävä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös