Espoo Blues kaudella 2014–2015

  • 148 145
  • 665

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ihan mielenkiinnosta kyselen että olisiko Jari Viuhkolalla mitään käyttöä täällä? Mies on ilmeisesti kuukauden päästä pelikunnossa ja on tällähetkellä kartoittamassa itselleen seuraa. Kyllä minä näkisin että tässä on pelaaja joka voi tehdä "Laatikaiset" (toki hieman ennenaikainen ilmaus vielä..). Usein maisemanvaihdos tuppaa terästämään pelaajan suorituksia. Viuhkolan kohdalla suurin ongelma on tietenkin tuo loukkaantumisherkkyys, mutta jos sattuisi pysymään kasassa niin potentiaalia varmasti on. Mutta tottakai tämä olisi riski hankinta, hintalappukin olisi varmasti sen takia alhaisempi..


Bluesin hyökkäykseen tarvitaan edelleen lisää käsiä. Itse ottaisin Viukolan mielelläni Bluesiin. Pystyisi tuomaan toiseen ylivoimaketjuun pelintekoa. Viuhkolan tulo avaisi valmennukselle mahdollisuuden luoda kunnon tehonyrkki Kearns – Hirscovits – Kantola, ketju näyttäisi ainakin paperilla hyvältä..
 

Enslaved

Jäsen
Paremmaltahan tuo peli näytti kuin moneen viikkoon. Luin tuossa ylen tekstitv:n kommenttia pelistä ja täytyy sanoa ettei kommentoija ollut edes voinut nähdä peliä. Toinen erä oli kuulemma täysin pakkopullaa eikä taklauksia ollenkaan!!! Paikan päällä olleena toinen erä oli kauden viihdyttävimpiä Baronalla, taklauksia tuli viiteen minuuttin enemmän kuin monesti koko pelissä. Lukekaa tuo "raportti"ja kommentoikaa.
Sama raportin tekijä oli varmasti Yle puheen kiekkokierroksen selostaja. Haukkui koko ajan pelin tasoa ja oli pahoillaan katsojien puolesta, jotka olivat joutuneet maksamaan lipuista. Selostajasta huolimatta tärkeä voitto. Tauon jälkeen tulee ainakin Kaijomaa takaisin. Toivottavasti myös Kantola.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ihan mielenkiinnosta kyselen että olisiko Jari Viuhkolalla mitään käyttöä täällä?
Jo ennen Kearnesin tulo oli huhua liikkellä että fygyt ois Bluesin toimistolla loppu, eli aika ilmateeksi saisi Viuhkola tulla jossa haluaisi tulla Bluesiin.

Kun kerta on tullu haukuttua Malmivaaraa niin useasti niin pakko on sitten kehua kun nyt Malmivaara on koittanut olla paljon fyysisempi pelaaja ja jopa taklailee. Mutta kyllä toi Seppälän vaihtuminen Westermarckiin oli hyvä veto sillä paljon parempaa oli nyt toi maalin edusta pelaaminen josta hyvänä osotuksena oli nolla taululla.

Mutta kaksi todella tärkeää voittoa ennen maajoukkuetaukoa. Varmasti on hyvä fiilis treenata kun on voittoja alla ja uskoa paremmasta. Jos vielä tauon aikana saadaan Kaijomaa ja Kantola takaisin niin lupaavalta näyttää.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Bluesin hyökkäykseen tarvitaan edelleen lisää käsiä. Itse ottaisin Viukolan mielelläni Bluesiin. Pystyisi tuomaan toiseen ylivoimaketjuun pelintekoa. Viuhkolan tulo avaisi valmennukselle mahdollisuuden luoda kunnon tehonyrkki Kearns – Hirscovits – Kantola, ketju näyttäisi ainakin paperilla hyvältä..

Lisää käsiä, joo mutta että jo valmiiksi pelinopeuden kanssa kamppailevaan Bluesiin vielä yksi liian hidas pelaaja lisää?? Ja kun Pikun hintalapun tietää, niin ei missään tapauksessa. Paremminkin ootellaan kun Kantola ja Kaijomaa kuntoutuu, sekä Kearnsille hyvää treeniä alle niin homma lähtee toivottavasti kulkemaan.

Nyt vaan järkevällä taloudenhoidolla parempaa perustaa enskaudelle, eikä enää yhtään (huti)hankintaa turhaan. Nyt alkaa muutenkin rosteri olemaan lukumääräisesti niin laaja, että pärjätään vaikka tulisi loukkaantumisiakin.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Mun mielestä toi nykyinen jengi riittää vaikka mestaruuteen, mutta pelitavassa pitää useamman asian muuttua.

-Kun lähdetään vaihtoon, niin kiekko heitetään vastustajalle. Aina. MITVIT? Aina korostetaan aloitusten tärkeyttä. Sitten kun kiekko on vihdoin omilla, heitetään se pois. Vaihtamisen vuoksi. Voi elämä...
-"Ajokoirakiekko" vaatii hyvää liikettä ja asennetta. Nykyään hyökkäyksissä todella usein kiekko dumpataan päätyyn, mutta nopeus ja asenne eivät riitä voittamaan niin usein kiekkoja, että tässä olisi järkeä.
-Paitsioiden määrä on järkyttävä. Ei voi olla niin vaikeata, eihän?
-Liian moni jäähy on edelleen ns. tyhmä jäähy. Kertoo liikkeen puutteellisuudesta.
-Vain Liivikin ketju ajaa maalille. Muut lähinnä pysyttelevät siellä, missä saa olla rauhassa. Eli laidoissa ja kulmissa.
-Laukauksia maalintekosektorista tulee aivan liian vähän.

+Puolustuspeli on erittäin hyvin organisoitu. Varsinkin jos pakisto on eilisessä kokoonpanossa.
+Veskarit alkavat olla liigan kärkeä.
+Tasaista joukkuetta pystyy peluuttamaan melko tasaisesti. Saattaa olla keväällä iso etu.
+Faniryhmä. Hienoa suorittamista illasta toiseen.
+Kearns saattaa olla jopa meidän ykkössentteri kotvan päästä.

Käydäänkö pelaajien kanssa kehityskeskusteluja kauden aikana? Voisi hyvinkin auttaa yksilöiden kehitystä. Mulla on ihan hyvä fiilis nykyisestä jengistä, kunhan saadaan voittoja alle, niin saattaa "kipsi" hellittää ja nousu alkaa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
JYP-peli ei ollut ihan samanlaista kuraa kuin Sport-peli, mutta aika kaukana ollaan vielä siitä, että noustaisiin edes kympin sakkiin. Mielestäni suurimmat ongelmat olivat hyökkäyspäässä. Siniviivaa ei pystytä ylittämään kiekon kanssa, ei edes ylivoimalla. Hyökkäysalueella kiekollinen Blues-pelaaja on yleensä selkä kohti maalia eikä näin olle kovinkaan vaarallinen. Tämä taas johtaa siihen, että vastustajalla ei ole kiire. Syitä on varmaankin kolme: itseluottamuksen puute, pelivatavan puute ja henkilökohtaisen taidon puute. Itseluottamusta saadaan onnistumisilla, kuten esimerkiksi nyt tämä JYP-voitto. Sitkeys palkittiin. Kaksi jälkimmäistä kulkevat osin käsi kädessä. Taitoa ei tarvita niin paljoa, jos kiekon saa mukaan vauhtiin. Tällöin vastustajan on aina hankalampi puolustaa. Kiekon saaminen vauhtiin onkin sitten pitkälti pelitavallinen juttu. Nyt kenelläkään ei ole ajatusta siitä, miten tilanteet tulisi pelata ja homma menee sekoiluksi... ja ilman pelitapaa voittaminen on hankalaa. Tilanne on kyllä vaikea.
 
YV-peli pitäis saada kuntoon. Tämmöset kuuden pelin jaksot joissa YV:llä tehdään 0 maalia ja päästetään pari ei kyllä oo kovin hyviä tässä vaiheessa kun pisteitä on pakko saada.

Puolustuspeli on sen sijaan parantunut alkukaudesta ja nykyään saadaan sen ansiosta mahdollisuus voittaa pelejä. Tämä puolustuspelin parantuminen näkyy myös Laurikaisen prosenteissa (95,68%) toki myös Laurikainen on pelannut varmemmin kuin NIeminen, mutta puolustuskin on parantanut. Seppälä oli viltissä ja omissa ei soinut kertaakaan, onko tässä yhteys?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Joukkueessa on ollut iso vaihtuvuus. Joo se on totta. Onko syy seurajohdossa vai Ahossa?
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
On toi porukka ollut jo puoli vuotta yhdessä, kuinka kauan tässä pitää vielä odottaa? Siis sitä, että olisi joku suunnitelma hyökkäyssinisen ylittämiseen? Että oppisi edes yhden kuvion?
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Täyttä Mikki Hiiri-touhua tämä vuosi. Mä alan syömään pikkuhiljaa sanojani Ahosta. Viimekaudella peluutti DiBenedettoa isoja minuutteja ilman mitään perusteita. Silloin mä sokeasti uskoin että mies tietää mitä tekee. Tällä kaudella Malmivaaraa ja Niemistä peluutetaan vaikka miehet ovat kyykänneet jatkuvasti ja kovaa. Turha siellä penkin takana on huutaa, Kyrpä-Jyrki, jos edes ylivoimakuvioita ei ole treenattu. Sössön sössön lätkä on muutakin kun maalintekoa. No aika saatanan vähän me niitä maaleja tehdään.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Joukkueessa on ollut iso vaihtuvuus. Joo se on totta. Onko syy seurajohdossa vai Ahossa?
Ainakin Huhtalan ja Sallisen tapauksessa jonkin sortin syyttävä sormi menkööt Janne Vuorisen suuntaan enkä case-Pöystin osaltakaan anna Vuoriselle ihan puhtaita papereita. Niin tai näin, kyllä Ahonkin pitää oma osaansa vastuusta kantaa ihan kuten seurajohdonkin.
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Käsittämättömiä noi Ahon kommentit...menee samaan kategorian kuin Suomen talouden tila. Toivotaan jotain ihmettä, joka pelastaisi. Aholle monoa heti.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
O'Connor on näköjään taas katsomossa ja taisipa tuo lentää kesken kärppä-pelin vilttiin. Koska kyseessä on ulkomaalainen pelaaja niin kyllä tässä on fiilis että tää Bluesin tehokkain pakki kohta vaihtaa maisemaa.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Koska kyseessä on ulkomaalainen pelaaja niin kyllä tässä on fiilis että tää Bluesin tehokkain pakki kohta vaihtaa maisemaa.
Onhan tuo pisteitä yv:llä tehnyt muttei mielestäni muuten mitään ihmeellistä esittänyt ja omassa päässä hieman epävarmoja otteita. Eiköhän tässä ihan rotaatiosta ole kyse vaikken O'Connoria mitenkään korvaamattomana pidä.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tein yhden pienen huomion Kärppäottelussa, juuri ennen Kärppien kolmatta maalia, Liivik esitti varmaan kauden kaksi ensimmäistä kunnon taklausta.. Vaikka tuossa tilanteessa niistä ei ollut mitään hyötyä, päinvastoin ehkä jopa haittaa, olen ihmetellyt miten silkkihansikkailla tämä koko ns. rouhijaketju on pelannut. Toki muutama taklaus nähdään siellä täällä ja luisteluasennetta löytyy, mutta luulisi heidän pelaavan entistä aggressiivisemmin kun voittoja ei ole oikein tullut. Tämä ketju on edelleen ollut kuin varjo viime kauden vastaavasta.. Nythän se on jo hajoitettu, joten turha napista enää.. Erikoista on kuitenkin ollut huomata, miten vähän ryminää tällä kaudella on nähty, vaikka turvakaukalon luulisi innostavan taklaamaan entistä enemmän. Onko Aho siis käskenyt laittamaan käsijarrun päälle?
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
No on. Blues pelaa niin nynnyä kiekkoa tällä hetkellä, että mun on vaikea saada itseäni hallille. Vaikka liput on taskussa. Sad but true.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Toisaalta taas Malmivaara esitti parissa kotimatsissa pari kunnon niittiä ja sai molemmista palkkioksi 2min jäähyn.. Eli tuomarilinjakaan ei suosi aggressiivista pelityyliä..
 
Erikoista on kuitenkin ollut huomata, miten vähän ryminää tällä kaudella on nähty, vaikka turvakaukalon luulisi innostavan taklaamaan entistä enemmän. Onko Aho siis käskenyt laittamaan käsijarrun päälle?
Itse tätä epäilen. Miksi niin tekisi? Itsellä on sellainen fiilis, että siniviivojen siirrolla ja huonommalla liikkellä on iso vaikutus tässä.

Toisaalta taas Malmivaara esitti parissa kotimatsissa pari kunnon niittiä ja sai molemmista palkkioksi 2min jäähyn.. Eli tuomarilinjakaan ei suosi aggressiivista pelityyliä..
Viime matsissa Masto niittasi todella kovaa ja ei tullut jäähyä. Muutenkin pelasi todella hyvän pelin. Olin todella yllättynyt kuinka varmasti pelasi kiekollisena! Vaikka oli kivireppu ja mailahäirintää takaapäin omalla alueella, silti nosti peliä kiekollisena ylöspäin eikä vain roiskinut mitä tottunut näkemään. Selvästi on itseluottamusta tullut lisää. Maston ongelma taklatessa on se, että on pitkä, ja että vaistomaisesti nostaa vähän käsiä, kuten muutkin, mutta pitkänä miehenä ei saisi ollenkaan nostaa tai muuten menee aina vastustajan päähän.
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Onko kenelläkään tietoa O'Connorin tilanteesta? Onko kaverilla jotain loukkaantumista taustalla vai miksi on penkitetty? Pelottaa, että kun ulkkari on penkitetty, että kohta ollaan purkamassa sopimusta. Mun mielestä pelillisesti kenkimiseen ei ole todellakaan perusteita. Onko sitten asenteessa ongelmaa tms?
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Onhan noilla ehkä penkitetyillä O'Connorilla ja Zamorskylla ollut vaikeuksia omassa päässä jo useammassa ottelussa. Aho tosin sanoi Nelosen haastiksessa, että ehkä jotain vammaakin saattaisi olla taustalla, vaikka haastattelija itse ehdottikin vammataustaa, eikä penkitystä. Joukkueessa on kuitenkin hyvä kilpailutilanne pakkien suhteen ja jossain vaiheessa on myös näiden herrojen vuoro olla katsomossa varsinkin kun kokonaispanos ei ole ollut ihan odotusten mukaista.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Voe hyvvee päevee tämä viimeisin Sport-ottelu. Ensin voitetaan ansaitusti liigan kärki ja sitten taas, eli jo kolmannen kerran, otetaan kuokkaan jumbolta. Sportin pisteistä puolet on tullut Bluesilta. Jossakin on ns. valuvika.

Valuvikaa on ollut koko kauden Jere Seppälässä, josta ei vain ole liigatason puolustajaksi. Miksikän Aho edelleen luottaa häneen. Hyvin pettynyt olen myös Giliatiin, josta odottelin sniperia. Kyllähän kaveri pörrää kuin pollokärpänen, mutta pelaa niin kuin muuta joukkueta ei olisikaan. Häneltä puuttuu totaalisesti ns. pelikäsitys. Aiheutti todella typerällä jäähyllään Sportin ensimmäisen maalin. Kearns on liigatason pelaaja, mutta ei varsinaisesti ns. ulkomaalaisvahvistus. Kunto ja luistelunopeus eivät riitä.

Tällä menolla Blues-fanien rivit harvenevat. Kuolevat nimittäin vitutukseen.
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Olin juuri tulossa kirjoittamaan samoista herroista. Onko toi Giliati äärimmäisen itsekäs vai vaan tyhmä/hidasälyinen? Kuka oikeesti pelaa tolleen ammattilaissarjassa. Muistan joskus skidinä kun pelattiin niin aina löytyi joku joka hallusi tehdä kaiken itse eikä lainannut kiekkoa kellekään. Eikö valmennus pysty puuttumaan tohon? Vai onko vaan sanottu, että jatka samaa rataa...hyvin noi kiemurat ja kiekon hautomiset edistää peliä. Kelatkaa, jos kaikki pelaisi noin. Ei tehtäisi yhtään maalia ikinä :)

Kearns. Mä niin toivoin kovan luokan vahvistusta, mutta kerran rouhija, aina rouhija. Miksi me luullaan rouhijan olevan täällä joku pistelinko vai haettiinko tarkoituksella rouhija nro. 15 jengiin?

No sitten tää Liivikin kolmen vuoden soppari. Onko noi esitykset ja yleisö pull oikeasti sitä luokkaa, että kannattaa tehdä 3 v sopimus? Asenne kaverilla ok, mutta kyllä näitä täytepelaajia on liiga pullollaan.

Ilmari Pitkästä tulee ikävä. Silloin myös nelosketju loisti. Oli toki Pöysti isossa roolissa, mutta silti.

No onneksi on myös onnistujia. Laurikainen nousee liigan eliittiin lähivuosina. Rantakari ja Westermarck ovat kovia jo nyt.

Et sellasta oli mielessä tällä kertaa...Hyvää viikonloppua kaikille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös