Espoo Blues kaudella 2013–2014

  • 590 602
  • 1 597

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Tärkeät pisteet Lahdesta, kiitos yksin Voldenin. Tämän hetken pelissä ei ole päätä eikä häntää. Kahteen vikaan erään ei edes yritetty rakentaa kontrolloitua hyökkäystä vaan räiskittiin ja luovuttiin kiekosta. Oltais ansaittu häviö. Ainoastaan Lassen ansiosta noustiin taulukossa.

Tuominen on ihan susi omassa päässä. Koko ajan vastustajat pääsee siitä irti ja ohi. Hirso on tehnyt puoleen kauteen 3 maalia. Millä se lukko avattaisiin?

Eetu Pöysti on tällä hetkellä joukkueen paras pelaaja.

Jotain tarttis tehrä.
 

Boosteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Red Wings, Gunners, Kaner's Crew
Eikö nyt sitten tän Tuomisen tilalle ole ketään muuta? Mitä Seppälälle kävi?

TPS kaupittelee kuulemma ulkomaalaisiaan. Olisiko Dan Sextonista laitakiitäjäksi bluesille? Paré selvästi KHL-miehiä kohta ja hyökkääjäähän me tarvitaan. Cami vielä siihen samaan diiliin, hyvää tulee.
 

JAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon entiset SM-liigajoukkueet
Tuominen on ehkä suurin vitsi, mitä puolustajiin 1ügassa tulee. Ei ole sitten Tero Määtän aikojen pelottanut kukaan oma pelaaja jäällä yhtä paljon. Yksi kelvollinen pakki olisi tilauksessa, jos jostain rahaa riittää.

Hyökkäyksessäkin olisi parantamisen varaa. Yksi maalintekoon pystyvä laituri auttaisi jo paljon. Talouden realiteetit toki tämänkin varmaan estävät.

Muuten runkkarin ensimmäistä puoliskoa voi pitää Blegin kannalta menestyksenä. Tuolla materiaalilla 1,5 pinnaa per peli on ihan ehdoton maksimi. Kovin kauas ei siitä alkupuoliskolla jääty.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Eikö nyt sitten tän Tuomisen tilalle ole ketään muuta? Mitä Seppälälle kävi?

TPS kaupittelee kuulemma ulkomaalaisiaan. Olisiko Dan Sextonista laitakiitäjäksi bluesille? Paré selvästi KHL-miehiä kohta ja hyökkääjäähän me tarvitaan. Cami vielä siihen samaan diiliin, hyvää tulee.

Sieltä varmaan sais jonkun ihan pelimiehenkin naarattua, jos vaan pätäkkää löytyy sen verran. Camin en usko Ahon aikana takaisin tulevan, musta ainakin tuntuu siltä että tollanen suht pienikokoinen pörrääjä ei sovi Jykän kuvioihin.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Cami vielä siihen samaan diiliin, hyvää tulee.
Joo, kun meillä maalinteko tökkii niin pelaaja joka on tällä kaudella liigassa 25 ottelussa tehnyt tehot 1+5=6 on selkeä ratkaisu. Otetaan Lammassaari myös KalPasta ja Töykkälä HCK:sta samalla.

Hyökkääjistä olen jo mielipiteeni sanonut mutta jos Tuominen noin epävarmoja otteita jatkaa niin pakistoakin pitänee vielä miettiä. Joka tapauksessa pitäisi olla selvää että Laatikaisen tervehdyttyä Tuomisen pelipaikka ei voi olla kiveen hakattu vaikka kuinka olisi ainoa rightin pakki.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos on Tuominen heikko omassa päässä niin katsokaapa miehen ratkaisuja hyökkäyksessä. Yrittää se mitä tahansa niin aina on kiekko osunut ensimmäiseen mieheen.
 

Toeryl

Jäsen
Tuominen ei todellakaan ole liigatason puolustaja. Olen erittäin pettynyt mikäli miehen otteita joutuu jatkossakin seuraamaan Bluesin paidassa..

Sitä laitahyökkääjää odotellessa, kierrätetään vaikka Seppälää/Tikkistä ja mikäli lisää loukkaantumisia tulee niin pitää miettiä vasta vahvistusta pakistoon. Ladakin kun vielä on saikuttelemassa, onkos muuten tästä kuulunut mitään? Ei sillä että Artoakaan nyt hirveän ikävä olisi mutta kyllähän sekin nyt ton Tuomisen ohi ajaa päivänä minä hyvänsä.
 

Fordél

Jäsen
Tuominen alkaa ilmeisesti osoittaa omaa tasoaan...Ei tule yllätyksenä ja tämän takia olin Rinkinen-Tuominen -vaihtokauppaa vastaan. Edelleen, olisi luullut, että Rinkisellä olisi saatu pikkasen laadukkaampi mies vaihdossa. No kenties sieltä avautuu nyt tonttia vaikka Tikkiselle.
 

Bandana

Jäsen
Samaa mieltä Tuomisesta. Ihan paska pakki, joka näyttää siltä, ettei enää edes oikein yritä olla mikään intohimoinen huippu-urheilija. Naureskelee liikaa virheilleen, gameface puuttuu. Esim. tuo viime lauantain HPK-kotipeli. Tuominen antaa jatkoajalla helpon avauksen pitkäksi, HPK saa aloituksen Blues-päätyyn ja tekee voittomaalin. Hetken kuluttua kättelyissä Tuominen naureskelee vanhojen HPK-kavereidensa kanssa. Ei oikein näyttänyt mieheltä, joka oli hetkeä aiemmin edesauttanut oman joukkueensa tappiota.

Uskon ja toivon, että kun Laatikainen kuntoutuu (ennen joulua?), niin Tuominen putoaa pois kokoonpanosta. Laatikainen, Malmivaara, Jalvanti, Kuukka, Kaijomaa, Seppälä, Valkonen, Tuominen... Pakeista Kaijomaakin on ollut epävarma, mutta uskon hänen parantavan.

Jos puhutaan ensi kauden joukkuesta, niin ihan omana spekulaationa sanoisin, että sieltä on kaksi nimeä vedetty jatkosopimuksen osalta punaisella yli: Tuominen ja Widing. Muilla lienee teoriassa mahdollisuudet jatkaa, ja osa onkin tehnyt jatkosopimuksen tässä lähiaikoina.

Joukkuehan näyttää tällä hetkellä ihan hyvältä. Molemmat maalivahdit saanut voittoja, Malmivaara parantanut mielestäni, Seppälän läpimurto, nelosketju huikea, McRae odotettua parempi, Sallinen, Makkonen, jne, Huhtala on loistava, vaikka ei olekaan saanut maaleja nyt vähään aikaan. Ainoa mitä tuo kunnolla huutaisi olisi Hirsolle tehoja. Toivottavasti kokenut kapteeni osaa kuitenkin nykyään ajatella enemmän joukkueen menestyksen ja hyvinvoinnin kautta kuin omien tehojen.

Tällä hetkellä Blues pyrkii siihen, että tämän kauden joukkueeseen ei tulisi enää juurikaan muutoksia - ei ainakaan samalla tavalla kuin viime tammikuussa tapahtui. 1-2 pelaajamuutosta on suunnitelmissa, päällimmäisenä laadukkaan laitahyökkääjän hankkiminen.

Tämä pitkälti siksi, että sekä Aho että seurajohto ovat korostaneet, että pudotuspeleihin pitää päästä. Aho sillä ajatuksella, että kurssi on viime kauden 12. sijan jälkeen saatava nousuun, seurajohto sillä ajatuksella, että budjetoituun nollatulokseen on laskettu pudotuspelit.
 

Grafite

Jäsen
Samaan hengenvetoon täytyy tiedustella, että millä ihmeen perusteilla Widing saa nyt jatkaa kokoonpanossa ottelusta toiseen? Ymmärrän, että nuoret (Rooba) eivät jaksa vetää vielä 56 matsia kaudessa, mutta Roobahan ei ole saanut kuukauteen pelata! Widing ei tee mitään mitä nuoremmat eivät pystyisi tekemään. Aivan käsittämätöntä. Jos Roobaan ei ole enää luottoa niin miten olisi sitten Rutasen testaaminen vihdoinkin.
 
Yksi maalintekoon pystyvä laituri auttaisi jo paljon.
Tää on sinänsä mielenkiintoista koska kyllähän siellä se Hotsi on jo.. eiköhän se ongelma ole sentteripuolella. Ja onhan se Mirokin osoittanut, että jos jakelu pelaisi niin verkko heiluisi varmaan toiseen tapaan. Tosin aina voisi kakkoseen laittaa maalinsylkijä myös.

Pakeista Kaijomaakin on ollut epävarma, mutta uskon hänen parantavan.
Ihan mielenkiintoista, jakaa joukkueessa parhaan +/- statsin kolmen muun kanssa, +6. Pelaa eniten KAIKISTA pelaajista. Otetaas vertailu Ladaan:

Kaijomaa = 19 matsia, pisteet 9, jäähyt 16min, +6, peliaika 23.51
Laadatsi = 20 matsia, pisteet 6, jäähyt 39min, -14, peliaika 21.17

Kaijomaa on ollut blegin paras pakki.

Samaan hengenvetoon täytyy tiedustella, että millä ihmeen perusteilla Widing saa nyt jatkaa kokoonpanossa ottelusta toiseen? Ymmärrän, että nuoret (Rooba) eivät jaksa vetää vielä 56 matsia kaudessa, mutta Roobahan ei ole saanut kuukauteen pelata! Widing ei tee mitään mitä nuoremmat eivät pystyisi tekemään.
Statseja kun katsoo, niin Roobahan on ollut Widingiäkin surkeampi. Valitettavasti se vain näin on. Vähemmän matseja mutta melkein sama miinuslukema tehotilastossa.

-----------

Pöysti on ollut bluesin paras pelaaja jo jonkun aikaa. Silti tänäänkään ei päässyt tähtikatraaseen mukaan! Järjesti maalin, pyöritti hyökkäyspäädyssä, blokkasi järjettömän paljon vetoja tasavoimin & alivoimalla ja kipeetä teki monta kertaa.. ja ei tunnustusta tähdissä. Kuka hemmetti niitä oikein virpoo? Ja miksei täällä tilastoida ja arvosteta vetojen blokkauksia?!
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Pöysti, Makkonen ja Kuukka. Siinä on kolmikko, joka ylittää illasta toiseen odotukset aina vaan uudestaan. Toivon todella, että kaikille on sorvattu se pari vuotta tämän kauden jälkeen sopparia lisää. Pelaajia, jotka hoitaa tonttinsa täysillä ja viimeisen päälle. On se tontti sitten nelosen laidassa tai kutospakkina tai jotain ihan muuta. Yllättävän usein ne on vielä näitä samoja ukkoja, jotka tekevät pisteitä tai vaihtoehtoisesti puolustavat johtoasemaa vikan kympin heittäytymällä milloin kiekon eteen, milloin pelaamalla muuten vaan virheettömiä vaihtoja tai voittamalla juuri ne oikeat kaksinkamppailut.

30 peliä pelattu. Alku oli haastava, mutta nyt viimeiseen 15 peliin 31 pojoa. Jos tämä jatkuu, ja muut jengit vetävät samalla otannalla nykyisellä tatsillaan, 60 pelin jälkeen Ahon Bleg lähtee oikeisiin pleijareihin kotiedulla! Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Voi kun tossa jengissä olisi vielä vähän terävämpi kärki... Taivas olisi vaan kattona. Toisaalta se kärki oli aika tylsä silloin keväällä 2011 myös. Saas nähdä.

Massasta voittajia Ahon tapaan. Milloin fanikaupassa aletaan myymään pikkutakkeja, joihin on Ahon nimi painettu selkään?
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Samaan hengenvetoon täytyy tiedustella, että millä ihmeen perusteilla Widing saa nyt jatkaa kokoonpanossa ottelusta toiseen? Ymmärrän, että nuoret (Rooba) eivät jaksa vetää vielä 56 matsia kaudessa, mutta Roobahan ei ole saanut kuukauteen pelata! Widing ei tee mitään mitä nuoremmat eivät pystyisi tekemään.

Mä en itsekään ymmärrä Widingiä, mutta mulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Aho tietäisi mitä se tekee. Ei vaikuta kovin typerältä hepulta, ja tuntee käytössä olevan materiaalinsa parhaiten. Aika hyvin se on saanut tuosta jengistä tulosta irti. Ehkä kyse on siinä, että Widing osaa kuitenkin noudattaa paremmin Ahon haluamaa pelitapaa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Pakko aivan erityisesti nostaa esiin herra Eetu "Pöde" Pöysti. Olis melkein oman ketjunsa paikka. Miehen kehityskaari Bluesissa on ollut todella kova. Viime kaudella oli ainakin alkuvaiheissa Bluesin dissatuimpia pelaajia tällä palstalla. Puolustuspäässä silloinkin hyvää taisteluilmettä ja tärkeä mies erityisesti alivoimapelissä mutta hyökkäyspäässä Pöde tuomittiin päättömäksi koohottajaksi joka ei osu edes ladon seinään.

Varmaan oikeanlainen valmennus + sopivat ketjukaverit ovat tehneet sen, että Pöysti on tällä kaudella löytänyt omat vahvuutensa pelin jokaisella osa-alueella. Pistemäärä kertoo siitä ettei aivan toivottomasta puukädestä olekaan kyse. Ja tuo asenne ja joukkueen puolesta uhrautuminen on vaan sitä luokkaa, jota on pakko arvostaa. Ei ollut eilinen ensimmäinen kerta kun kaveri ontuu kaukalosta vastustajan hirmulämärin eteen heittäytyneenä.

Jos peliesitykset jatkuvat nykyisenlaisena en pitäisi mahdottomana vaikka Pöde yltäisi vielä maajoukkueeseen ja ulkomaille tekemään uraa sellaisessa Leo Komarovin tapaisessa roolissa. Sitä ennen on hänelle kuitenkin sorvattava jatkosoppari Bluesiin.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Pöysti on kyllä yksilönä kieltämättä nostettava esiin, koska tehojakin on alkanut tulla. Niin Pödelle kuin Liivikillekin tuntuu sopivan tämä nykyinen "silmät kiinni ja sinnepäin" -systeemi, kun molemmat on kuitenkin huippuyksilöitä karvaamisessa eikä luistin pahasti tunnu painavan. Kolmas selkeästi karvaamisen erikoisosaaja joukkueessa on Huhtala, vaikka Tommilla nyt on muitankin isoja avuja tuon lisäksi ja nämä avut nyt näkyy ehkä isommin yv:lla jne.

Toisaalta taas moni pelaajatyyppi menee hukkaan tässä - esimerkiksi Hirso kaipaisi kiekkoa ja aikaa, että saisi potentiaalin irti - nyt menee vähän hukkaan, kun ei ole enää ihan ajan puutteen vaatimalla tasolla.

Sallisen Tomi on kyllä aikamoinen kameleontti, kun tuntuu pärjäävän miten tahansa... Sallinen on yksi joukkueen arvokkaimpia pelaajia juuri tämän vuoksi. Sallisen pelin "seuraavan tilanteen näkeminen" on ihan maailmanluokkaa - tuntuu olevan näkymätön, mutta aina oikeassa paikassa, kun on tarve. Aaltosessa on väläyksinä samaa.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Pöystin kanssa taisi Blues-siirron yhteydessä käydä vähän niin että sekä seuran että pelaajan omat odotukset menivät vähän yli. Odotettiin että Pöystin sisäinen maalipyssy pääsee esille uuden ympäristön ja kasvaneen vastuun myötä, vaikka kaveri on tyyliltään koohottaja eikä snaipperi. Eihän se sitten mennyt ihan putkeen, ja alkukaudesta Pöysti taisi olla henkisesti ihan lukossa kun onnistumisia ei vaan tullut.

Suuntahan muuttui jo viime kauden puolivälissä kun Pöysti alkoi keskittymään perinteiseen koohottamiseen ja duunaamiseen, ja nyt näyttää siltä että kesän aikana on tullut entistä enemmän voimaa jalkoihin ja keskivartaloon - eikä kukaan tai mikään mahda kaverille mitään kulmaväännöissä.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Bluesin facebookissa ja twitterissä on kryptinen kuva ja teksti: "Lahja espoolaisen jääkiekkoilun ystäville. Torstaina 5.12.2013"

Mä haaveilen nyt vahvistuksesta joukkueeseen ja täten haaveilen Ville Lajusen loppukausi + ensi kausi sopparin julkistamisesta.

Toisaalta tuohan voi olla jonkun lippupaketin tarjous tai ihan mitä tahansa muutakin, kuin pelaajistoon liittyvää.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Jos tuo kuva on jotain vähemmän kuin Oskar Osala, menee Jokerien Rask-mosaiikin tasolle ylihypenä.
 

Laareppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blegi, Sharks
"Yllä oleviin kommentteihin viitaten. Sen verran voimme nyt paljastaa, että huomisen uutiset eivät liity Espoo Bluesin Liigajoukkueen tai joukkueen valmennuksen kokoonpanoon."

Se siitä Lajusesta sitten :D
 

Boosteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Red Wings, Gunners, Kaner's Crew
Siellä jo ehdittiin veikkailla Sextonia ja Lajusta. Höh ei sitten :(

Oliskohan se uudistunut Blues Shop vaan uusilla tuotteilla? Joulu kuitenkin ovella jo, fanit haluavat uusia blegituotteita. Minä ainakin haluan.

Eikös muuten Virkkusesta jo postattu melkein kuukausi sitten kuva jääharjoittelusta? Oliko missään sanottu kuinka kauan tämä tehopakkaus on vielä poissa? Olisi ainakin syy pitää Widing penkillä.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos tuo kuva on jotain vähemmän kuin Oskar Osala, menee Jokerien Rask-mosaiikin tasolle ylihypenä.

Nyt puhutaan kumminkin vain yhdestä Facebook-kuvasta. Melkoista ylihypeä tosiaan. Jokereiden "vastaavaa" markkinoitiin suuresti median kautta, Kampin keskuksessa, Facebookissa useiden viikkojen ajan yms.

Itse aihe liittyy varmaan jotenkin Kiekko-Espooseen ja sen 30-vuotias merkkipäivään tai fanituotteiden myyntiin.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eiköhän toi kuva viittaa johonkin Kiekko-Espoo henkiseen pelipaitaan.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
No nyt on uutinen. Timo Hirvonen täytti tänään 40 vuotta. Jännittikö ne vielä eilen asti selviikö se nelikybäseksi? Oliko tämä se lahja espoolaisen jääkiekkoilun ystäville? Kiitti!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös