Espoo Blues kaudella 2013–2014

  • 590 620
  • 1 597

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Niin ja eikös tässä voida laskea että nyt julkistetuilla 25 sopimuksella 3+4+11 eli 18 omaa jonkin sortin espoolais/-junnutausta? Siinäkin mielessä erittäin hyvännäköinen, joskin nuori kokoonpano varsinkin hyökkäyksen osalta. Sitä johtajuutta ja kokemusta pitää löytyä niiden 2-3 puuttuvan palasen osalta.
 

voittamaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Päivitin avausviestiin tämän hetkisen pelaajalistan.

Mä olen ihan tyytyväinen näihin sopimuksiin. Koskinen on osoittanut, että pystyy torjumaan ykkösvahtina liigassa, mutta vielä pitäisi saada tasaisuutta otteisiin - ja pudotuspeleihin, jos me sinne päästään... Kähkösen kolmen vuoden sopimus on myös tärkeä sopimus tulevaisuuden kannalta.

Tikkinen oli jo viime kaudella Bluesin kiekollisten pakkien kärkeä. Ensi kaudella tulee varmasti enemmän vastuuta varsinkin ylivoimalla. Valkonenkin on pärjännyt hyvin niissä peleissä mitä on päässyt liigassa pelaamaan.

Ikosen jatkosopimus on pelillisesti ja imagollisesti tärkeä, mutta toivottavasti ei jouduttu maksamaan hirveää ylihintaa, kun rahoitusta jouduttiin muualta hakemaan. Liivik. Mitä helvettiä kaikki valittaa? Täähän on juuri se, mitä meiltä viime kaudella puuttui, kovaa pelaamista ja rottailua! Muista nuorista en oikein osaa sanoa, koska en junnupelejä seurannut, mutta Rutasen ja Tiivolan monivuotiset sopimukset ja Nybergin ja Elon sopimukset tuovat Ikosen ja Aaltosen kanssa hyökkäykseen hyvän pohjan tulevaisuuteen.

Kokoonpanohahmotelmaa:
Huhtala - Sallinen - X1
X2 - Aaltonen - Ikonen
Rinkinen - X3 - Rutanen/Tiivola/Elo/Nyberg
Liivik - Virkkunen - Pöysti
Pitkänen - Järvinen - Rooba

X4 - Tikkinen
Jalvanti - Laurila
Laatikainen - Kuukka/Valkonen
Arousva

Koskinen
Volden
Kähkönen

X1 = Kärkilaituri
X2 = Monipuolinen laituri, joka osaa puolustaa ja iskeä paikoista sisään.
X3 = Sama kuin X2, mutta sentteri. Esim. J. Lajunen voisi olla tähän hyvä haku.
X4 = Puolustava pakki, Malmivaara?

Tietenkin parempi vaihtoehto olisi laittaa Aaltonen laitaan ja Sallinen kakkosen keskelle ja hakea kahta ykkösketjun pelaajaa, mutta en vain jaksa uskoa siihen.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
En kyllä tiedä miten tähän päivään oikein voi olla pettynyt.

-Espoolaisen kiekkoilun lahjakkaimman yksilön jatkosoppari (vaikka onkin vain kauden pituinen)
-Uutena mukaan roolissaan liigan parhaisiin kuuluva laiturisentteri
-Tasonsa osoittanut maalivahti, joka on vielä nuori
-Läjä nuorten jatkoja ja kaupanpäälle vielä Elo, jota Lappeenrannassa pidettiin yhtenä lupaavimmista junnuista, kotiin

Tämän lisäksi kun ottaa huomioon, että Pusa kertoi jo eilen, ettei tänään julkaista kenenkään tällä kaudella ulkomailla pelanneen sopparia, niin mitä ihmettä sitä on oikein pitänyt odottaa, että on pettynyt?

Niin, kuten sanoin se oli lähinnä tuo viime hetkellä noussut spekulaatio, joka tuon oman pienen höh-fiilikseni aiheutti.

- Ikonen oli tiedossa
- Simo oli tiedossa
- KMK oli tiedossa
- Hieno juttu

Pusa tosiaan ilmoitti tuon joskus myöhään illalla, ensin oli tullut noita tarunhohtoisia hehkutuksia twitteriin jne. Kaikki tulijat olivat tiedossa ja Pusan viestinnästä sain kuvan, että sieltä olisi joku yllätys tulossa. Ei tullut. Yksinkertaista.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kokoonpanohahmotelmaa:
Huhtala - Sallinen - X1
X2 - Aaltonen - Ikonen
Rinkinen - X3 - Rutanen/Tiivola/Elo/Nyberg
Liivik - Virkkunen - Pöysti
Pitkänen - Järvinen - Rooba
Henk.koht näen tilanteen ennemmin tällaisena:

Huhtala - C1 - Ikonen
Aaltonen - Sallinen - W2
Rinkinen - Liivik - Rutanen/Tiivola/Elo/Nyberg
Pitkänen - Virkkunen - Pöysti
+ Järvinen + Rooba

Aaltonen taisi viime kaudella pelata sentteriä lähinnä pakon sanelemana, joten toivotaan että sieltä se ykköscena ois vielä tulossa. Liivik tuskin tuli Bluesin neloseen aikaa viettämään, joten oletan että hän on paperilla Bluesin ensi kauden kolmossentteri. Tota kolmosen laiturin paikaa voisi taas alkuun tarjota junnuille ja katsoa pystyykö joku sen lunastamaan legendaariseen verorajaan saakka.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Ei riitä tuo sentteriosasto, ei sitten millään. Mä luotan siihen että nyt ollaan jossain tämän tyyppisessä tilanteessa hyökkäyksen osalta:
Siirretään Pavlovin Koiran kentissä Aaltonen keskelle (ja teen pari muutosta alempiin kenttiin) ja lopputulos on:

Rinkinen - "teemuramstedt" - Huhtala
Ikonen - Aaltonen - "niklashagman"
Elo - Sallinen - Nyberg
Liivik - Virkkunen - Pöysti
Järvinen, Pitkänen

Siinä olisikin sitten kolme liigatasolle kovaa sentteriä ja aivan varmasti liigan kovin 3.sentteri (vrt. Ässien ykkösessä pelaa tänään Mika Niemi, joka teki runkosarjassa 31 pistettä).

Ykköseen tarvitaan niin taitava pelimies, että Rinkisestä saadaan se syksyinen maalipotentiaali revittyä irti ja tällä kertaa koko kauden ajaksi. Rinkinen ja Huhtala molemmat +20 maalia voisi olla realistinen tavoite, jos kemiat löytyisi. Rinkiselle haluaisin antaa kunnon mahdollisuuden, koska kaikki nähtiin, että kyllä se taito siellä on.

Kakkosessa ois makeeta nähdä Ikonen - Aaltonen kaksikko yhdessä, kuten tälläkin kaudella, ja niiden rinnalle kun saisi jonkun oikeasti kokeneen ja kovan pelimiehen tyyliin Hagman, niin siinä ois intoa ja varmuutta samassa paketissa. Hagmanhan on Bluesissa vakuuttanut jo aiemminkin ja nyt ois paikka tehdä comeback, vaikka Kuhta ei sitä koskaan tehnykään. Salaa toivon Hagmania Bluesiin, kun pääkaupunkiseutu ja IFK:ssakin Summanen jne. Toki realistina pitää ymmärtää, että ehkä unissa, mutta ei tosielämässä.

Kolmosessa Jere Elo voisi olla semmoinen Markus Nenonen eli kehittää niin älyttömän hyvän rannelaukauksen, että iskee niitä maaleja, vaikka muilta ominaisuuksilta ei olisikaan erityisen kummoinen pelaaja. Nybergille haluaisin antaa vastuuta enemmänkin, mutta ei noihin ylempiin ketjuihin mahdu ilman kunnon näyttöjä ja nyt olisi paikka antaa niitä. Sallisellehan tämä olisi sinällään paska tilanne, että hyvä kausi ja kiitoksena kolmossenan paikka (tästä syystä en uskokaan, että Bluesiin tulee edes kahta hyökkääjää, enintään yksi).

Neloseen on sitten varmaan 10 jätkää, jotka voidaan arpoa lottokoneella ja lopulta löydetään semmonen kova kolmikko, joka playoffeissa pistää vastustajien tähtihyökkääjät hermoromahduksen partaalle.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Yllä ihan hyviä viritelmiä. Tiedän että pidemmän päälle olisi liian kokematon ja köykäinen ketju, mutta ainakin jossakin pelissä voisi kokeilla A-nuorten play offeissa ajoittain dominoinutta trioa Ikonen - Aaltonen - Nyberg.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Työpaikan HTT (Jyskälästä) laulaa, että Olli Malmivaara luutii ensi kaudella Baronalla. Hevosenpaskan keskeltä vielä huusi 100% ja tulee sen koutsiwelhon mukana.

Hankinnat on sitten siinä, so far.
 

Bandana

Jäsen
Käsittääkseni Malmivaaraa lukuun ottamatta kaikki tämän hetken pelaajasopimukset on julkaistu. Kuudesta kärkihyökkääjästä neljä on signattu (Aaltonen, Huhtala, Sallinen ja Ikonen), joten kaksi on vielä haussa.

Ramstedt olisi lottovoitto, mutta hänestä ei kannata spekuloida vielä mitään, koska sopimus SKA:n kanssa on edelleen voimassa. On toki mahdollista, että venäläismedian huhu sopimuksen purkamisesta konkretisoituu, mutta jos niin käy, se tapahtuu joskus toukokuussa. Ja luulen, että Ramstedt on sen verran kunnianhimoinen, että ei ole heti ensimmäisenä Espooseen palaamassa. Ei se toki mahdotonta ole, koska koti on Vantaalla.

Bluesin hyökkäys on äärimmäisen nuori, kun nestori on 26-vuotias Rinkinen. Hashtag KOKEMUS puuttuu. Ja sitä olisi nyt äärimmäisen tärkeää saada, sillä tuntuu, että päättyneelläkin kaudella Blues kompastui nimenomaan sen puuttumiseen. Kun pimeään vuodenaikaan alkoi tulla tappioita ja muita vastoinkäymisiä, kopissa ei ollut ketään kokenutta johtajaa, joka olisi ottanut homman haltuun ja valanut nuoriin kundeihin uskoa. Manderville/Rajamäki/Heiskanen-luokan profiili puuttui. Marjamäen auktoriteetti ei riittänyt, Laatikainen paini omien ongelmiensa kanssa. Keitä muita siellä edes oli?

Siksi olisi äärimmäisen tärkeää saada sinne erkkirajamäki. Rahaa siihen menee ja sellainen pelaaja saadaan yleensä kiinnitettyä vasta kesän jälkeen, mutta oleellisin ja vaikein kysymys on, että kuka tämä pelaaja voisi olla. Ei tule nyt äkkiseltään ketään mieleen. Rajamäki itse on valitettavasti jo liian rikki ja puhki. Älkää puhuko mistään Aki Uusikartanosta tai Esa Pirneksestä (kevään 2006 maalit tosin never forget).

Itse pyrkisin täyttämään nämä kaksi puuttuvaa kärkihyökkääjän paikkaa kokeneella johtajalla "vuoden 2008 Erkki Rajamäki" ja halvalla, osuvalla ulkomaan avulla "vuoden 2007 Ryan Keller". Ei se helppoa ole, mutta yrittänyttä ei laiteta (minne).
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Itse pyrkisin täyttämään nämä kaksi puuttuvaa kärkihyökkääjän paikkaa kokeneella johtajalla "vuoden 2008 Erkki Rajamäki" ja halvalla, osuvalla ulkomaan avulla "vuoden 2007 Ryan Keller". Ei se helppoa ole, mutta yrittänyttä ei laiteta (minne).
Kyllä Niko Nieminenkin olisi tuolla kokemusrintamalla kova sana vielä espoolaisena, jos nyt pelikuntoon toipuu. Mitenkähän hänen sopimustilanteensa lienee.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Ps. Ikosesta pitää vielä sanoa, että rahaa meni tolkuton määrä (Blues ei ole koskaan maksanut kenellekään 18-vuotiaalle lähellekään niin paljon) ja pikavippipelleily on vähintäänkin arveluttavaa, mutta oli se samalla Bluesille imagovoitto, kun muuan helsinkiläisseura ja muuan pohjoissuomalaisseura tosissaan halusi Ikosen. Mutta Bluesiakin suuremmat voittajat taisivat olla Ikonen itse ja Ikosen agenttifirma. Tosin nyt Ikosen on pakko tehdä tulosta. Näkyykö se sitten paineina?

Boldatusta kohdasta lisätietoa?? Jos oikein jutusta ymmärrän,niin pikavippifirma on se sponsori joka "maksaa Ikosen palkan". Onko silloin väliä jos firma X toimii näin, mikä on sponsorin toimiala. Olisiko homma mielestäsi epäilyttävää jos kyseessä olisi esim. rengasliike?

Ikosen sopparista muuten; Jos vastaava rahastus toteutuu vuoden päästä niin silloin on ehkä parempi antaa muiden maksaa itsensä kipeäksi, ja päästää kaveri menemään...
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Boldatusta kohdasta lisätietoa?? Jos oikein jutusta ymmärrän,niin pikavippifirma on se sponsori joka "maksaa Ikosen palkan". Onko silloin väliä jos firma X toimii näin, mikä on sponsorin toimiala.
En tiedä onko Bluesin puolelta asia vain huonosti ilmaistu. Lainaus sieltä:
Juuso Ikosen jatkosopimuksen kannalta oli tärkeää, että Espoo Blues löysi sopimuksen tueksi uuden rahoitusmallin yhdessä 4Financen kanssa.

Sponsoriraha ei ole uusi rahoitusmalli, paitsi ehkä Bluesissa. Jos kyseessä olisi normaali sponsorointi, uutisoitaisiin 4Financen mahdollistaneen sopimuksen synnyn.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Sponsoriraha ei ole uusi rahoitusmalli, paitsi ehkä Bluesissa. Jos kyseessä olisi normaali sponsorointi, uutisoitaisiin 4Financen mahdollistaneen sopimuksen synnyn.

Jotenkin luen tuon niin, että nyt Bluesissakin on tajuttu se, että voidaan hankkia pelaajakohtaisia sponsseja. Muuallahan tätä on tehty jo vuosia, mutta Espoossa tätä tapaa ei ole jostain syystä osattu/haluttu/tajuttu/viitsitty käyttää.

Vaika sinällään tuo liksa ei minun lompakkoani koske ja vaikka tätä rahaa ei välttämättä muihin pelaajiin olisi voinutkaan käyttää, niin kyllähän tässä itsekin odottaa sitä kuinka paljon Juuso ensi kaudella tarjoaa tälle huutokaupan jälkeen pulitetulle rahalle vastinetta. Keväällä nähdyilla esityksillä ei kyllä näihin odotuksiin vastata, mutta eipä tuo koko joukkuekaan ihmeitä ei esittänyt.
 

Tonalin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, AC Milan, Tommi Huhtala
Pusalta kyseltiin tätä rahoitusta Twitterissä:

@PusaP: Kaikki tarvitsevat joskus lainaa, mutta tässä tapauksessa kyseessä sponsorointi ja halu pitää oman seuran kasvatti Espoossa.

Elikkäs ilmeisesti pelaajakohtainen sponsorointi. Onneksi ei mitään pikavippejä 1000% korolla.
 
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, LA Kings
Niin mites onko tietoa Draveckysta?

Olisin mielelläni pitänyt hänet vielä ensi kaudeksikin, jos ei liikaa pyytäisi kyhnyä. Olisi mielestäni juuri sopiva tuohon 2. ketjuun.

Taitaa vaan maksaa liikaa pitää meillä tämä kaverin ja varmaa lähtee takaisin johkin slovakian pääsarjaan?

Ikonen - Aaltonen - Dravecky
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Itse olen kohtuu tyytyväinen eilisen antiin. Parasta tässä hommassa on se, ettei joukkueeseen (vielä) rahdattu yhtään ylimääräistä pelaajaa. Aiempina vuosina on tuntunut, että tässä vaiheessa on puukäsiä tahi potentiaalia sainattu jo 4 kentällistä jengiin laskematta edes omia junnua mukaan ja sitten ne kärkijätkät on jätetty hankkimatta, kun ei ole käkkyä ja paikkoja, kun se kaikki potentiaali pitäisi päästää myös kentälle.

Esimerkiksi nämä huhutut Janne Tavit ja Matias Soinnut on tässä vaiheessa aivan helvetin tärkeä jättää huutamatta rahalla. Tavi tekee SaiPan ykkösessä varmaan ensikaudella 20 maalia ja Sointu Tepsin ykkösessä 35 pistettä, mutta meillä on näitä vastaavia jätkiä jo omasta takaa ihan tarpeeksi. Meillä on sitä vastaavaa potentiaalia hyökkäyspäähän Ikosen ja esimerkiksi Rinkisen osalta olemassa. Kaikki pelaajat eivät vain voi olla sitä potentiaalia.

Pitkäsen ja Liivikin sopparit on täsmävastaus viime kauden ongelmaan puolustavien 0-0 miesten suhteen. Kummankin uskon olevan roolissaan todella hyviä. Liivik mahtava hankinta. Vitun ärsyttävä pelaaja. Niitä tarvitaan. Koskisen paluu on myös mahtava juttu. Parhaimmillaan liigan terävintä maalivahtiosaamista. Blues historian paras runkosarjaveska.

KÄRKIosaamista ja kokemusta tuo rosteri huutaa. Ei sitä että laatu korvataan määrällä. Meillä on noita junnuja nyt semmoinen läjä sainattu että toivottavasti se määrä haetaan sitten sieltä. Marjamäen ja Saarisen yhtenä isoimmista synneistä voidaan pitää myös junioreiden täydellistä hyödyntämättä jättämistä viime kaudella. Kaikki vitun Sthålet ja Bobbyt siellä kirmasi. Rutaset ja Roobat pääsivät vetämään kahteen peliin sen pari minuuttia. Onneksi noista paskapää luuseri "valmentajista" päästiin nyt eroon.

Niko Niemisestä Sasha twiittaili siihen suuntaan, että uran loppu voi olla lähellä. Jos pystyy vielä pelaamaan niin pidän itsestään selvyytenä sitä, että Niemisen kanssa tehdään sopimus. 36 peliä 11+10 ja +8 on tuossa viimekauden katastrofissa suorastaan uskomaton saldo.

Yhtään Alikoskea, Nyholmia, Ståhlhammaria tai Nöyräsen Penttiä tuonne ei enää saa hommata. Tarvitaan vähintään kaksi (jos Nieminen jatkaa) huippupelaajaa hyökkäykseen. Sainauksen pitää nyt onnistua ja toivon edelleen, että se Vuorinen potkitaan sieltä vittuun pelleilemästä sillä Vuorinen ei noille paikoille Rosaa parempia pelaajia löydä. Piste. Mieluummin sitten junnua tuonne paikalle kuin Ståhlhammareita. Hyökkäys huutaa Kelleriä ja Mandervillea tuonne. Ne on vaan nyt löydettävä. Huhtala-Sallinen tarvii rinnalleen Kuuselaa paremman Kuuselan. Rinkinen tarvii ruokkijan 20 maalin kauteen ja Ikonen ja Aaltonen tarvii rinnalleen kokemusta, tasaisuutta ja rauhallisuutta.

Puolustukseen tarvittaisiin se kokenut hyvä pakki. Se alakerran isäntä (Malmivaara käy). Oikeasti tuonne tarvittaisiin myös se hyvä pakki "Ville Lajunen". Jälkimmäistä ei kuitenkaan tule, koska Laatikainen.

Maalivahtiosastolle realistinen ja täydellinen pari olisi ollut Koskinen-Ore. Itteä pelottaa tuo Volden tuolla ihan pirusti. Tämän Koskinen-Volden alla kun jää alkaa sulaa ollaan hyvin äkkiä siellä jäähdytysputkien tasossa.

Runko: OK (Niemisen jälkeen)
Potentiaali: OK (enemmänkin)
Kokemus: Puuttuu
Kärkiosaaminen: Puuttuu (Aaltonen, Huhtala, Jalvanti saattaa sitä edustaa oikeassa seurassa)
Rouhinta ja oman maalin edusosasto: Malmivaaralla OK (Liivik, Pitkänen, Malmivaara?)
Maalivahdit: Periaatteessa OK (Koskisen pää ja nivuset iso huolen aihe)

Kokonaisuutena hyvässä vaiheessa mennään. Montaa pelaajaa ei tarvita enää vaan nimenomaan niitä hyviä pelaajia.
 

Fordél

Jäsen
Bluesin ensi kauden hyökkäystä kasatessa kannattaa katsoa millainen on JYP:n materiaali. Eiköhän Aho pyri saamaan Bluesiinkin kaksi hyökkäävämpää kenttää ja kaksi puolustavampaa kenttää.

Tomi Sallinen tulee olemaan isossa roolissa toisen hyökkäävän ketjun sentterinä. Tärkeä palanen Ahon joukkuetta ja sopii Ahon vaatimuksiin kuin nenä päähän. Toinen kärkisentteri tullaan varmasti hankkimaan jostain muualta ja tod. näk. ulkomailta tai sitten se on Aaltonen, mutta tähän en kyllä usko. Eiköhän Aho halua toiselle kärkisentterintontille varmemman ja kokeneemman tapauksen.

Alempiin kenttiin hankittiin Liivik, jolle kaavaillaan varmasti kolmosen keskushyökkääjän tonttia. Tulee olemaan Bluesin "Miika Lahti". Tosin toivottavasti Bluesin kärkisentterihankinta onnistuu, eikä Liivikille tarvitse antaa liian isoa tonttia. Nelosen keskelle tulisi ideaalimaailmassa joku Töykkälä II/joku luotettava puolustava sentteri, mutta ehkä Järvinen tai Virkkunen ottaa sen paikan.

Näillä ajatuksilla Bluesin hyökkäys lienee ensi kaudella jotain tämän suuntaista:

hankinta - hankinta - Ikonen
Aaltonen - Sallinen - Huhtala
Rinkinen - Liivik - Pöysti
Virkkunen/Järvinen - Järvinen/Virkkunen - Pitkänen
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Hyvä teksti Fordél!

Kentällisistä sen verran, että junnuille (Rooba, Tiivola, Nyberg ja Rutanen) on luvattu ISO rooli joukkueessa. Miten se sitten reaalisoituu, on vielä tässä vaiheessa arvoitus. Jonkinlaista rotaatiota Mestiksen ja liigaringin välillä varmasti harjoitetaan.

Nykyinen rosteri on mielestäni vielä hieman riskialtis, vaikka hankittaisiin 1. ketjun sentteri ja laita, niin rouhijaosastolle hankkisin Sailion muodossa (jossei siis IFK:ssa jatka) vielä täydennystä. Peräänkuuluttaisin Sailion hankinnalla, sitä paljon kaivattua vittumaisuutta, josta jo aikaisemmin täällä huutelin.

Edit. typo.
 

Violaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Colorado
Veikkaisin että uusia korkean profiilin hyökkääjiä tulee enää YKSI kappale ennen kauden alkua (tosin toivon ettei tämä pelko käy toteen). Ja tämä on toivottavasti se oikeasti kova sentteri. Tällöin saataisiin junnuille väkisinkin isoa roolia. Tulossa todennäköisesti siis välikausi ja tavoitteena ajaa omia kavereita isompiin rooleihin ja kaudelle 14-15 tulisi ensimmäisen kerran täysin Ahon näköinen joukkue.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Nykyinen rosteri on mielestäni vielä hieman riskialtis, vaikka hankittaisiin 1. ketjun sentteri ja laita, niin rouhijaosastolle hankkisin Sailion muodossa (jossei siis IFK:ssa jatka) vielä täydennystä. Peräänkuuluttaisin Sailion hankinnalla, sitä paljon kaivattua vittumaisuutta, josta jo aikaisemmin täällä huutelin.

Mä näkisin Liivikin ja Pitkäsen sopparien edustavan nimenomaan sitä vittumaisuutta. Periaatteessa myös Rooba ja toki myös Huhtala, mutta hän voisi joukkueen edun nimissä jopa pikkuisen siistiä pelityyliään (tosin ehkä se vain on osa hänen pelityyliäään ja jos rottailu katoaa katoavat tehopisteetkin). Sailio on toki aina tervetullut mun Blegiin mutta kyllä sitä vastustajan vihaamaa osastoa on meillä jo keskimääräistä liigajengiä enemmän.

Veikkaisin että uusia korkean profiilin hyökkääjiä tulee enää YKSI kappale ennen kauden alkua (tosin toivon ettei tämä pelko käy toteen). Ja tämä on toivottavasti se oikeasti kova sentteri. Tällöin saataisiin junnuille väkisinkin isoa roolia. Tulossa todennäköisesti siis välikausi ja tavoitteena ajaa omia kavereita isompiin rooleihin ja kaudelle 14-15 tulisi ensimmäisen kerran täysin Ahon näköinen joukkue.

Seuran nykyinen toimitusjohtaja on kyllä useampaan otteeseen painottanut ettei Blues vietä välikausia vaan joka kauteen lähdetään mestaruus mielessä. Katsotaan nyt sitten konkretisoituuko se vielä kovina hankintoina.

MTV3: n haastattelussa Pusa ilmoittaa että haetaan ainakin yhtä hyökkääjää + yhtä puolustajaa. Se puolustaja on sataprosenttisella varmuudella Olli Malmivaara ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Malmivaara muistuttaa sekä kooltaan että ominaisuuksiltaan Oskari Korpikaria joka oli Bluesissa pelatessaan minun suosikkipelaajia. EHT-tasoinen varma puolustuspään luutija. Malmivaaran sopparin myötä puolustus on pari piirua kovatasoisempi kuin viime kaudella.

Hyökkääjistä oma arvaukseni on, että kesän aikana tehdään soppari jonkun ulkomaalaisen kanssa (kädet ristissä, nämä kun eivät ole yleensä onnistuneet) ja mahdollisesti kauden kynnyksellä otetaan kuleksimasta joku sopimusta vaille jäänyt liigajyrä että saadaan levennettyä rosteria (voisi hyvin olla mainittu Jari Sailio). Fyffeä säästettäisiin vielä siihen, että jollakin täsmähankinnalla joukkuetta vahvistetaan vielä siirtorajan kynnyksellä - siis vahvistetaan, ei heikennetä kuten kuluneella kaudella.

Edit: Kiitos tarkennuksesta Mr Bluus, noinhan se onkin. Luin huonosti jutun.
 
Viimeksi muokattu:

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
MTV3: n haastattelussa Pusa ilmoittaa että haetaan ainakin yhtä hyökkääjää + yhtä puolustajaa. Se puolustaja on sataprosenttisella varmuudella Olli Malmivaara ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Malmivaara muistuttaa sekä kooltaan että ominaisuuksiltaan Oskari Korpikaria joka oli Bluesissa pelatessaan minun suosikkipelaajia. EHT-tasoinen varma puolustuspään luutija. Malmivaaran sopparin myötä puolustus on pari piirua kovatasoisempi kuin viime kaudella.

Tuo Pusan kommentti: "Hyökkäyspuolelle haetaan vielä vahvistusta, myös puolustukseen tarvitaan yksi mies. Oikeita miehiä haetaan. Näin Peter Ahola ja Janne Vuorinen ovat informoineet."

Mun mielestä tuossa ei kyllä puhuta, että tulossa on yksi hyökkääjä, vaan hyökkäykseen haetaan yleisesti ottaen vahvistusta, ns. monikossa. Kyllä niitä on mun tietojen mukaan kaksi tulossa (vaikka rehellisyyden nimissä toivoisin kolmea hyökkääjä hankintaa) ja puolustajia tasan yski, eli Malmivaara.

Jani Lajusen soppari loppuu "NHL:ään" tähän kauteen. Olen kyllä todella, TODELLA pettynyt, jos Lajunen ei sinisessä kurvaile, mikäli päättää Suomeen talenttinsa tuoda. IHANTEELLISESSA tilanteessa, kolmella hankinnalla, meidän rosteri olisi suurin piirtein tämän näköinen näiden kolmen hankinnan jälkeen:

Huhtala - T. Sallinen - Ikonen
Aaltonen - "Ramstedt" - Rinkinen
Pitkänen - "Lajunen" - Nyberg
Virkkunen - Liivik - Pöysti
Rooba - Järvinen - Rutanen
Elo - Tiivola

Tikkinen - Malmivaara
Jalvanti - Laurila
Kuukka - Laatikainen
Valkonen - Arousva

Koskinen
Volden
Kähkönen
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sinänsä hankala tilanne, että Jani Lajunen on luonnollisesti kotiutettava jos Suomeen palaa, mutta kyseessä on pelaaja, joka ei ole kertaakaan pelannut ykkössentterinä koko kautta aikuisten tasolla. Vuodet P-Amerikassa ovat olleet todella vaatimattomia ja Janista näyttää tulevan puolustava hyökkääjä. Eikä siinä mitään, sellaisiakin tarvitaan, mutta jos kärkisentterimme ovat Lajunen ja Sallinen, tulee ensi kauden pelistä todella vähämaalista nyhjäämistä.

Tai sitten laitureiden on otettava suurempaa vastuuta pelin rakentamisesta, enkä usko Aaltosen ja Ikosen lisäksi kovin monella olevan siihen potentiaalia.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kukas tuota jengiä potkii ja piiskaa eteenpäin sydäntalvella, kun yritetään katkoa tappioputkea? Pystyykö siihen tuleva valmentaja paremmin kuin mennyt valmentaja vai onko ostoslistalla vielä johtajuutta jonnekin päin joukkuetta? Päättyneen kauden kapteenista tuskin on kantamaan jengiä tarvittaessa vaikka reppuselässä eteenpäin?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Huhtala - T. Sallinen - Ikonen
Aaltonen - "Ramstedt" - Rinkinen
Pitkänen - "Lajunen" - Nyberg
Virkkunen - Liivik - Pöysti
Rooba - Järvinen - Rutanen
Elo - Tiivola

Tikkinen - Malmivaara
Jalvanti - Laurila
Kuukka - Laatikainen
Valkonen - Arousva

Kyllä tuolla voidaan lähteä kauteen mutta jää tuossakin kysymysmerkkejä. Nyt on sentteriosasto kunnossa, ei ihan saada sitä kokemusta mitä toivoisin mutta otan toki nuo molemmat avosylin vastaan. Tuossa versiossa on kuitenkin mun mielestä laituripuolella ihan liikaa kysymysmerkkejä, varsinkin maalinteon osalta Huhtalan on ainoa varma kortti. Mitä tekee Rinkinen? Iskeekö Aaltoseen ja/tai Ikoseen sophomore jinx? Pärjääkö Nyberg liigatasolla?

Tuolla pakistollakin voidaan kauteen lähteä mutta kyllä se yksi (rightin) peruspakki tuonne todennäköisesti pitää hankkia. Arousva on ihan kirjoittamaton kortti ja käytännössä täysin ilman kokemusta miesten peleistä joten en laske hänen varaan. Jos sekä Tikkinen ja Valkonen pystyvät pelaamaan tasaisesti sen 3 ottelua viikossa niin loistava homma mutta ottaisin kyllä myös huomioon sen että notkahduksia heille todennäköisesti tulee.

Hyvähän tuo runko on, nyt pitää vain ainakin noiden kolmen hankinnan onnistua. Malmivaara on erinomainen lisä pakistoon joten kai huolenaiheeksi jää se maalinteko. Ihan kun niin olisi ollut aiemminkin...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pärjääkö Nyberg liigatasolla?

Nybergin on pärjättävä jos Blues haluaa menestyä, sen verran isoa tonttia on käsittääkseni tarjolla. Viime kaudella pelaamissaan otteluissa Nyberg oli välillä jopa joukkueen parhaimpien hyökkääjien joukossa, enkä kovin paljoa yllättyisi jos taso olisi lähellä viime kauden Aaltosta. Itse odotan Nybergin ottavan paikkansa vakiokokoonpanosta ja pelaavansa itsensä ns. ylempiin kenttiin.

Kuten aina näiden nuorten kanssa, taso saattaa tietysti heitellä paljonkin kauden aikana (kuten Ikosella viime kaudella), mutta olen erittäin tyytyväinen, että näitä lupaavia nuoria aletaan nähdä toden teolla miehistössä. Käytän verrokkina kymmenen vuoden takaisia Kärppä-joukkueita, joiden mestaruusvuosien starbat nostettiin pitkälti omista junnuista liigataipaleen alussa. Sama meininki vaan nyt Meidän Blegiin ja joku täsmähankinta ykkösketjun keskelle niin hyvä tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös