Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Eroon EU:sta?

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Lert, 21.12.2016 klo 23.21.

?

Miten Suomen pitäisi toimia EU:n suhteen?

 1. Kannatan pysymistä EU:ssa

 2. kannatan eroamista EU:sta

 3. Jäsenenä olemisesta pitäisi järjestää kansanäänestys

Voit antaa useamman äänen.
Results are only viewable after voting.
 1. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Demokratia saattaa olla paras tunnettu valtiomuoto, mutta se ei toimi kovin hyvin. Maltillinen diktatuuri olisi paras, mutta se tuskin on mahdollista, koska sellaiseen asemaan päässyt sekoaa päästään lopulta kuitenkin, vaikka aluksi olisikin maltillinen ja hyvä johtaja.

  Tarvitsemme jotain muuta, ehkä ihan alkuun malli missä kaikilla ei olisi automaattisesti äänioikeutta vaan sen saamiseksi pitäisi osoittaa jonkunlaista pätevyyttä ja ymmärrystä näistä yhteisistä asioista.
   
 2. Panther Claw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Puolisuora demokratia Sveitsin tapaan on maailman paras, toimivin ja aidosti demokraattisin järjestelmä. Tuossa järjestelmässä balanssi aka luonnollinen ja toimiva tasapaino on taattu: ei puolueiden, poliitikkojen ja virkamiesten yksinvaltaa kansaan nähden mutta ei toiselta puolen myöskään kansan ylivaltaa em. nähden.

  Lainaus:
  Ok, kuka ja/tai ketkä tekevät säännöt tai kokeen äänioikeuden saamiseksi? Keneltä evätään äänioikeus ja millä perusteilla?
   
 3. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Se vaatiikin pohdintaa, mutta varmasti joku keino löytyy.
   
 4. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Väyrysen euroaloite taisi vähän latistaa EU-eroa kannattavia, kun Sebastian Tynkkysen aloite EU-kansanäänestys jäi yli 16 000 nimen päähän 50 000 rajasta.

  Vaikka EU:ssa onkin korjattavaa, kannatan siinä pysymistä. Tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa Suomen täytyy ehdottomasti olla osana eurooppalaista arvoyhteisöä. Edustan varmaan sitä tavantallaajaa tässä kysymyksessä; en fanita, mutten inhoakaan.
   
 5. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Se on hauskaa miten tässäkin asiassa on saatu mielipidevaikutettua ihmiset kuvittelemaan että EU = jokin arvoalue. Paskat on, EU on byrokratian multihuipentuma mikä tuhoaa tuhottomasti mahdollisuuksia ja tekee sen vieläpä todella huonolla panos/tuotos suhteella. Kannatan eroa EU:sta, kyllä sitä kauppaa on käyty ennen tätä pasketta ja tullaan käymään vielä pitkään tämän paskeen tuhoutumisen jälkeen.

  Koko EU on myyty ihmisille aivan väärillä mielikuvilla ja kuvitelmilla. Sen huomaa varsin hyvin tästäkin ketjusta, miten argumentit EU:sta eivät perustu mihinkään faktapohjaiseen, vaan perustuvat ulkopuolelta syötettyihin mielikuviin. Se onkin huvittavaa miten täällä on jo ehditty mm. haukkua britit tyhmiksi jne. koska eihän nyt kukaan voisi sanoa ei EU:lle kun se on niin ihq kiva ja sit kaikki halii ja kaikilla on kivaa ja ollaan yhdessä niin eurooppalaisia. No hyvin on uponnut propaganda tässäkin asiassa, ei voi muuta sanoa.

  Onneksi seuraavaksi päästään väitteisiin, että sitten jos eroisi niin ainakin olisi kuin Norja ja muut, että pitää maksaa, mutta ei saa vaikuttaa. Vitut siellä voi vaikuttaa nyttenkään. Ei ole tässä maailmassa vielä maat kaatuneet siihen, etteivät EU:hun kuulu. Ihan hyvin näyttää markkinatalous toimivan EU:n ulkopuolisissa maissa, pl. toki ne kehitysmaat. Hyvin toimi kauppa ennen EU:ta ja hyvin tulee toimimaan sen jälkeenkin. Jos on tuote millä on kysyntää, niin kyllä se ostetaan, on byrokraatit tai ei. Kauppaliittoa silti en vastusta, mutta niitä on ollut ennen EU:takin. TTIP sopparia kylläkin vastustan, mutta sen sisällön takia, en sen takia, että siinä ajatusmallissa olisi jotain vikaa.

  Muistan kun EU:ta alettiin ajamaan ja sen miten sitä alettiin puskemaan jo koulussa Jeesuksen toisena tulemisena. Jo silloin oli argumentit kaikissa muissa asioissa, paitsi faktoissa. Kuinka tällä päästään osaksi yhteinäistä Eurooppa ja muuta paskaa. Täällä tuskin osaa kovinkaan moni edes kertoa, että mitä helvettiä se EU edes tekee, mitä oikeasti menisi uusiksi jos EU:sta erottaisiin ja miten se oikeasti vaikuttaisi. Silti ollaan vahvasti sitä mieltä, että kyllä se EU on ihana ja kaikki tienaa tällä.
   
 6. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Mitkä nämä Merkelin ja Junckerin arvot sinusta ovat? On oikeasti todella surullista, että aivopesu on mennyt näin hyvin läpi (tosin olet sen verran vielä nuori, että ehdit viisastua), että kun mitään muuta hyvää sanottavaa koko paskasta ei ole, niin kaivetaan joku kuvitteelinen arvopohja, jonka kaikki muka jakavat. Karu totuus tässä sinulle, että eivät ne vittu jaa. Koko EU on nykyään Juckerin ja Merkelin hallinoima totalitaarinen byrokratia-unioni.

  Mitään eurooppalaista arvopohjaa tai yhteisöä ei ole olemassakaan. Porukka vain tuntuu sokeasti uskovan siihen kuin lapset joulupukkiin.
   
 7. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Minusta eurooppalaisia arvoja ovat vaikkapa demokratia, sananvapaus ja ihmisoikeudet. Eivät toteudu ihan hirveän hyvin vaikkapa Valko-Venäjällä ja Turkissa, jotka ovat EU:n ulkopuolella olevia maita.

  Norja ja Sveitsi eivät toki EU-jäseniä ole (nostan esiin, koska siellä mainitsemani arvot kyllä toimivat), mutta ne ovat esim. OECD:n ja EFTA:n perustajajäseniä, eli siellä on kuitenkin menty muihin isoihin pöytiin ja sikäli osaksi Eurooppaa, muutenkin kuin maantieteellisesti.
   
 8. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Melko idioottomaista väittää, ettei olisi länsimaista arvopohjaa, joka on täysin erilainen kuin ympäröivillä alueilla Pohjois-Afrikassa, Lähi-Idässä tai Itä-Euroopassa, varsinkin Venäjällä. Se on sitten ihan toinen juttu tosin , tarvitaanko EU:ta tämän ylläpitämiseen. EU:iin on päinvastoin otettu maita, jotka eivät näitä arvoja edes jaa. Virheeksi tuo on osoittautunut.
   
 9. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Ja kuinkas hyvin EU näitä arvoja vaalii? Kovin demokraattiseksi ei EU:n koneistoa voi luokitella, kun päätöksenteko on näillä "komission" jäsenillä, joita ei edes voi valita vaaleilla. Koko sirkusta johtaa herra Juncker, jota ei myöskään valittu vaaleilla. Lyhyesti sanottuna kannattat meidän olemista byrokratia-unionissa, joka ei edes itse vaali noita arvoja, joilla perustelit syitä miksi unionissa kannattaisi pysyä.

  Sananvapaudenkin kanssa on hieman ongelmia, kun sitä on nyt haluttu alkaa rajoittamaan, jotta "kansa" ei vain äänestäisi väärin. Ja kaikki paska menee kansalle läpi, kunhan vain muistaa mainita, että nämä kaikki toimenpiteet tehdään vain Mörön (lue Venäjän) vuoksi.
   
 10. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  No hei entä jos haluaa virkamieshallituksen? Eikö sitten voi olla onnellinen siitä, että meillä on jo virkamies EU?

  Toi sananvapaus on kyllä kinkkisempi, kun joku case vasta oli Saksan ja Turkin kanssa. No sehän unohdettiin melkoisen nopeasti, olisikin ollut noloa sitä vatvoa enempää.
   
 11. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Norjalla toki jäsenmaksu olisi merkittävästi suurempi, koska öljy.

  Briteillä oli jo neuvoteltu suhteellisen alhainen nettojäsenmaksu, jolloin nähdäkseni ero ETA-jäsenmaksuun tulee olemaan pienempi.
   
 12. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Ei Briteillä ole mitään tarvetta ETA-jäsenyyteen, vaihtoehtoja on jo nyt useita. Voivat lähteä myös Sveitsin tielle, tai Kanadan mallia koittaa, jos vaikka onnistuvat paremmin kuin Kanada, Turkillakin on malli missä ovat osa vapaakauppaa, mutta eivät ETA:ssa, tai menevät ihan WTO:n kauppasäännöksillä.
   
 13. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Sveitsi on Eftan jäsen.

  En hetkeäkään usko Brittien jättäytyvän ETAn ulkopuolelle ja käsittääkseni May & kump. ovat ETA-jäsenyyden säilymistä kaavailleet.
   
 14. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Minkälaisia kertoimia tarjotaan sille, että britit ovat tukevasti EU:ssa vielä kymmenen vuoden päästä? Gardenia ei ole rakennettu tai Guantanamoa suljettu.

  Miksi tämä menisi jotenkin eri tavalla, kun enemmistö ei eroa edes halua?
   
 15. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Miten ihmeessä se EFTA nyt tähän liittyy? Minä kyllä hyvinkin tiedän, että on EFTA:n jäsen, muita on Islanti, Norja ja Lichtenstein. Sveitsi ei silti kuulu ETA:an, vaan jättäytyi sen ulkopuolelle, muut EFTA maat kyllä liittyivät. Sveitsillä on jotain yli 200 erillistä kauppasopimusta EU:n kanssa.
   
 16. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  No, tokihan itse en usko brexitiin tai ainakin jos se toteutuu, ei käytännössä mikään muutu.

  Näkisin todennäköisyydet seuraavasti, todennäköisimmästä lähtien
  1. Brexit toteutuu erittäin laimeana, lähes EU-ehdoin ETA-jäsenyys säilyttäen
  2. Brexit ei toteudu lainkaan
  3. Brexit toteutuu ja britit neuvottelevat EFTA-jäsenyyden
  4. Brexit toteutuu ja britit neuvottelevat ratkaisun jonkun muun kuin olemassaolevan kauppaliiton ehdoin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2016 klo 20.49
 17. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Lähinnä huomautin, ettei vähemmän valistuneelle lukijalle jää kuvaa Sveitsin täydellisestä eristäytyneisyydestä.

  Sveitsin elinkeinorakenne on sen verran yksipuolisempi ja talous pienempi, etten usko brittien lähtevän irtautumaan ETA:sta, koska saavutettavissa olevat hyödyt ovat niin paljon mahdollisia haittoja suuremmat.
   
 18. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  En nyt ihan pysy kärryillä sun ajatusten juoksussa. Olisin nyt voinut ymmärtää Schengenin mainitsemisen Sveitsiltä, mutta EFTA on vähän kyllä huvittava esimerkki "epätäydellisestä eristäytyneisyydestä".

  Briteille taasen juurikin jättäytyminen ETA:n ulkopuolelle voi olla hyvinkin houkuttelevaa, tällöin voidaan esim. määrätä tulleja juurikin niille tuotteille mitä halutaan. Se antaa täydellisen liikkuma- ja neuvotteluvapauden. Sinun henkilökohtaiset uskomisesi eivät siihen asiaan vaikuta mitään. Britit haluavat määräysvallan takaisin itselleen ja siihen kyllä sopii hyvinkin myös eroaminen ETA:sta. Sen jälkeen voivat ihan rauhassa neuvotella sopimukset uudestaan. Lisäksi EU vaatii hyvin todennäköisesti myös ihmisten liikkumisen vapautta ETA:n yhteydessä ja tämä taas oli keskeisiä syitä Britanniassa äänestää eron puolesta, 1+1=3 jälleen?

  Se on kyllä huvittavaa miten tässä(kin) asiassa tämä homma kulkee tätä samaa kaavaa. Ensin kerrotaan satuja EU:sta, kuinka kaikki on ihanaa ja auvoista, että eihän kukaan halua EU:sta erota. Sitten kun yhdet päättää asiasta äänestää, niin kerrotaan kuinka se olisi aivan karmeaa heidän taloudelle ja miten sitten ne vaan maksais voimatta päättää. Sitten kun Britit kuitenkin päättää erota, kerrotaan ettei ne nyt ainakaan oikeasti eroa, että täähän nyt oli vaan tällänen hupiäänestys ja idiootit vahingossa äänesti väärin, kun kyllä fiksut tietää paremmin. Sitten kun selviää, että kyllä ne nyt oikeasti on eroamassa, niin kerrotaan, että nyt ne sitten jää kuitenkin ETA:an kun se nyt vaan olis ihan hirveää ja kauheaa jos ne ei jäis ja nyt ne sitten ainakin maksaa ja mistään ei saa päättää. Seuraavaksi kun tulee se ilmoitus että eroavat ETA:sta niin taas tämä sama soppa alkaa uudestaan.

  Yllättyneitä on silloin taas perkeleellinen liuta ja minä ihmettelen, että mitä ne keksii sitten seuraavaksi asiaksi, mitä ei ainakaan tapahdu.
   
 19. Tuamas Jäsen

  Sinä olet niin rasittava jankkaaja ja näkemyksesi kansantalouden vaikutussuhteista ja neuvotteluosapuolten motiiveista poikkeaa niin vahvasti omastani, että en näe hedelmällisenä jatkaa keskustelua.

  Katsotaan nyt kun nämä innokkaat eroajat saavat aikaiseksi edes sen eroanomuksen, sekin kun tuntuu olevan yllättävän työn takana kun populistit eivät itsekään uskoneet voittoonsa ja eivät olleet valmistelleet asiaa edes vähää alusta.

  Eivät britit ole siinä asemassa että voisivat sanella juuri mitään.
   
 20. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Ottaapa koville, että joku itsenäinen valtio päättää toimia kuten toimi. Ihan vain tiedoksesi, että britit kyllä voi sanella tasan kaiken mitä he haluavat, katsos se on itsenäisen valtion oikeus. Se kelpaako se vastapuolelle on sitten taas toinen tarina. Joku piskuinen, paskanen Suomikin joutunut noita diilejä vääntämään ympäri maapallon.
   
 21. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Eipä se ota ollenkaan koville, valtiot saavat toimia kuten parhaaksi näkevät.

  Brexitin tapauksessa vain toimeen johtanut päätös tehtiin pääosin populististen valheiden ja pelottelun ohjaamana, eikä niinkään tosiasioihin peilaten.

  Tuo sinun vääntelysi on taas aivan alakoulutasoista, ilmeisesti aina kun asia loppuu, niin aloitat semanttisen pelleilyn.

  Sanelu tällaisessa yhteydessä tarkoittaa sitä, että sanelija saa sanelemansa ehdot läpi. Muutoin se on vain persumaista populistista länkytystä, joka ei ole ehtojen sanelemista,
  vaan kiltisti pyllistämistä kovan uhon jälkeen.
   
 22. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Eli ottaa koville. Populisminkin vetäsit tähän mukaan. Populistinen valehtelu, huikea termi. Onko se jotenkin vielä väärempää valehtelua? Että nykyään on siis olemassa myös sitä oikeaa, tai parempaa valehtelua? No en ihmettele, kun ei ole tuo populismikaan hallussa, niin miksi sitten ei tehdä siitä kirosanaa ja yritetä sillä tehdä jostain vielä pahempaa, kuin normaali tekeminen. Eikä minulla argumentit lopu. Sinullahan se meni jo tuossa aiemmin asteelle, että olen "niin rasittava jankkaaja", tosin sinähän se vetelit vihkoon jo eftan kohdalla, mutta mitäs pienistä. ETA , EFTA ynnä muut kauppasopimukset ei kyllä liity kumpaankaan.

  Se vaan on hieman hankala keskustella asiasta kun toisella on käytössä jotain mystisiä "populistinen valehtelu" tyylisiä heittoja ja minä pohjaan juttuni tosiasioihin. Jos sinä haluat viitata sanelulla siis sitä, että toinen hyväksyy sen sanelijan sille toiselle määräämät ehdot, niin sen kus kirjoitat niin alunperinkin, ei kai se nyt mitään hirveän vaativaa ole? Olisit nyt edes puhunut sanelupolitiikasta. Sitä en kyllä ymmärrä, että miten sinä edes viittaat moiseen, kun luulisi olevan aivan luonnostaan selvää, että kahden itsenäisen eurooppalaisen valtion keskinäiset suhteet, todella harvoin ovat perustuneet sanelupolitiikkaan. Mutta mopolla ja moottoritie, niin mikäs siinä.

  Lisäksi persumaiset populistiset länkytykset yms. kyllä liittyy hyvin vähän Britannian politiikkaan, kun siellä ei tietääkseni ole perussuomalaista puoluetta. Jospa nyt vaikka keksisit, edes sieltä päästäsi, niitä ihan oikeita juttuja mitkä tuohon brexittiin liittyy, ennen kuin tulet tänne heittelemään lisää persuista, populisteista ja saneluista. Helvetin vaikeaa tälläinen keskustelu.
   
 23. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Se on kiva omasta poterosta heitellä vettä myllyyn, mutta sitten kun tuleekin tosi paikka ja koko maailma tuijottaa sinua ja odottaa kommenttia ja selitystä, niin jäädytään aivan täysin.

  Mitään kunnollista, tai ylensäkään mitään, suunnitelmaa ei ole, koska eihän tässä näin pitänyt käydä.
   
 24. Realcowboy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tämäkin äänestys on yhä auki. Itse kannatan EU:ssa pysymistä.
   
 25. SamSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikurin Vire
  Kannatan EUssa pysymistä mutta Suomen pitäisi ottaa samanlainen kanta EU säädöksiin kuin eteläisemmät maat eli "ohjeita" ne vain ovat.
  Ottaa päähän rajusti ne vtun populistit ja EU gun ban jossa laillisesti hankitut harrastusvälineet halutaan rajoittaa ja kieltää koska terroristit käyttivät Pariisissa laittomasti hankittuja sota-ajan rynnäkkökiväärejä. Siinä on riittävä syy poistaa aseet lainkuuliaisilta kansalaisilta.
  VMP