Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Eroon EU:sta?

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Lert, 21.12.2016 klo 23.21.

?

Miten Suomen pitäisi toimia EU:n suhteen?

 1. Kannatan pysymistä EU:ssa

 2. kannatan eroamista EU:sta

 3. Jäsenenä olemisesta pitäisi järjestää kansanäänestys

Voit antaa useamman äänen.
Results are only viewable after voting.
 1. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Täällä eikait tästä ole vielä äänestetty tai jos on, niin Ei kai uusi galluppi ole pahasta.

  Britannia äänesti kesällä eroamisen puolesta niukasti. Sopimusta EU:n kanssa väännellään ensi vuonna tiukasti. Itse toivon heille mahdollisemman hyvää sopimusta. Eikai EU mikään pyhä lehmä ole, mistä irtaantumisesta pitäisi rankaista. Jos ulkopuolella on oikeasti parempi olla niin sitten on.

  Itse olen kääntynyt niukasti kannattamaan eroa mutta vain kansanäänestyksen kautta. Uskon, että ulkopuolella monia EU:n hyviä asioita voisi säilyä kuten vapaa liikkuvuus mutta turhasta byrokratiaviidakosta voitaisiin päästä eroon.

  Tässä Äänestyksessä voit äänestää eron tai säilymisen väliltä ja lisäksi kannattaa kansanäänestystä aiheesta.
   
 2. Valioyksilö Jäsen

  Äänestin ja äänestäisin pysymisen puolesta.

  Kuten EU:n ja brittien väännöstä voidaan jo todeta, millekään exit-maalle ei tulla antamaan merkittäviä erivapauksia. Joko olet sisällä ja hyväksyt vapaan liikkuvuuden kaikki periaatteet tai ulkona. EU:n pointti on suuret sisämarkkinat, jonka mukana pienelle vientivetoiselle maalle tulee ihan helvetisti hyvää. Mukana tulee byrokratia, mutta nyyh, se nyt vaan on hyväksyttävä. Miten se byrokratia näkyy Suomessa ihmisten ja yritysten arjessa negatiivisesti?
   
 3. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:
  Yksi esimerkki. Olen maalta kotoisin. Tiedän monta maatalousyrittäjää, joka vetää pitkää päivää aamusta iltaan pienellä palkalla. Keväällä moni oli todella tiukalla kun EU-tukia ei kuulunut. Minun sympatiat ovat näiden ihmisten puolella todella vahvasti.
   
 4. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Seurustelin aikoinaan Suomessa maalaistytön kanssa ja aivan hurjia juttuja kuulin EU-tukien kusettamisesta. Jos niistä jutuista edes osa oli totta, niin. Nykyisessä asuinmaassani vain nauretaan kuinka EU:lta voi lypsää vaikka mitä. Jos edes osa näistä jutuista on totta, niin.

  Mitä ikinä tapahtuukin on aika sama minulle, kunhan kansa ei saa päättää yhtään mistään erosta tai jäämisestä. Kansanäänestykset voisi kieltää perustuslaissa.

  Ei kai kukaan oikeasti luule, että ensinnäkään brexit edes tapahtuu tai toisekseen luulisi brittien enää äänestävän sen puolesta, jos nyt olisi uusi äänestys.
   
 5. arvee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, North Atlantic Hawks
  Äänestin muinoin liittymisen puolesta. Nyt vedin pysymisen puolesta, ensisijaisesti Väyryselle vittuillakseni.
  No, on siinä taustalla jotain pienen osakesalkun ja duunipaikan varjeluakin. Kansantaloutta pohjimmiltaan.
   
 6. Tuamas Jäsen

  EU:n vastustamisen perustelu byrokratialla on yleisesti ottaen hiukan hönttiä, koska esimerkiksi tästä kirotusta "EU-byrokratiasta" suurin osa tulee kansallisten päätösten kautta.
  Suomi voisi keventää monessa asiassa byrokratiaa EU:n suuntaan, mutta meidän oma päätöksemme on integroida direktiivit, säädökset ja lait mahdollisimman jähmeästi ja kuuliaisesti.

  Lisäksi kun sitten lähdetään miettimään, että keventäisikö ero EU:sta byrokratiaviidakkoa vaikkapa nyt yritysten osalta, niin vastaus on käytännössä yksiselitteisesti ei.

  EU on luotu taloudelliseksi unioniksi ja sisämarkkina-alueeksi, jotta taloudellinen unioni/sisämarkkina-alue toimii tarvitaan riittävä määrä riittävän sitovaa sääntelyä.
  Esimerkiksi tällä hetkellä suomalaisille yhtiöille EU on sisämarkkina, johon rahkeiden riittäessä pääset sisään maahan kuin maahan ilman esteitä ja yhdellä sertifioinnilla saat tuotteesi/palvelusi myyntiin koko EU:n alueelle, jatkona tästä kun hankit vaikkapa EU sertifioinnin voit parhaassa tapauksessa päästä ilman lisätyötä myös muiden maanosien markkinoille, jos heillä on kauppasopimus asiasta EU:n kanssa.

  Kaupan, talouden, liikkuvuuden ja sujuvuuden kannalta EU on Suomen kaltaiselle vientivetoiselle pienelle maalle parasta mitä voi sattua, valitettavasti EU:n osalta integraatio on tällä hetkellä joko liian löyhää tai liian tiukkaa.
  Riippuen vähän kumpaan suuntaan EU:ta halutaan kehittää, tuleeko siitä tulevaisuudessa enemmän kauppaliitto vai liittovaltio.

  Suomen kannalta edullisinta olisi nähdäkseni joko integraatiokehityksen syventäminen tai oman valuutan käyttöön ottaminen, nyt olemme vähän huonossa välitilassa jossa toisaalta emme kykene omaan rahapolitiikkaan ja toisaalta taas unionin vaikutusvalta ei riitä talouspolitiikan yhtenäistämiseen unionin tasolla.

  Suomen kannalta huonoin ratkaisu olisi erota EU:sta. Tällöin "itsenäisyyden" saavuttaaksemme, luopuisimme merkittävistä viennin eduista ja reaalisesti merkittävästä osasta itsenäisyyttämme, koska liikkumatilamme esimerkiksi turvallisuuspolitiikan osalta kapenisi erittäin merkittävästi ja joutuisimme ottamaan ETA-malliin todella merkittävän osan lainsäädännöstämme annettuna.

  Mietitäänpä hetki Brexittiä, millä kärjillä vastustajat saivat kansan äänestämään EU-eron puolesta?
  Tärkeimpinä olivat
  A) maahanmuuton, työlupien jne. rajoitteet EU-kansalaisille,
  B) jäsenmaksuista pääseminen ja
  C) maan oman vaikutusvallan kasvattaminen omiin asioihinsa.

  Nyt Britit valmistautuvat neuvottelemaan sopimusta, jos otetaan esimerkiksi Norja (jonka toki kannattaa öljy- ja kaasuvarojensa ansiosta pysyä EU:n ulkopuolella) joka on vielä neuvotellut oman sopimuksensa "hyvään aikaan" ja hyvässä hengessä EU:n kanssa.
  Norjan sopimukseen/ETA-jäsenyyteen sisältyy
  A) työvoiman/EU-kansalaisten vapaa liikkuvuus
  B) merkittävä jäsenmaksu EU:lle
  C) merkittävä osa lainsäädännöstä tulee annettuna Unionilta (ETA:ssa sitoudut implementoimaan merkittävän määrän lakeja kansalliseen lainsäädäntöön, mutta et pääse vaikuttamaan näiden lakien säätämiseen).
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2016 klo 01.25
 7. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lainaus:
  Ei kai Paavo I ole EU:sta eroamista ajanut?

  Kuten Paavo I, minäkin kyllä kannatan euroalueesta irtautumista.

  EU:ssa voidaan pysyä. Norjan protektionismin näivettämää päivittäistavaravalikoimaa en kaipaisi ikinä. Tosin tämä nyt ei ole ainoa peruste, vain sellainen silmiinpistävin.
   
 8. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Minun sympatiani on niiden puolella, jotka vetää pitkää päivää pienellä palkalla eikä saa EU-tukia. EU-tuet ovat viivästyneet mutta ne tulee kyllä sieltä. Jos ratkaisuksi tarjotaan eroa, silloin ne ainakin loppuvat kokonaan. Minun sympatiat eivät ole niiden valittajien puolella, jotka vaativat itselleen enemmän ja nopeammin rahaa EUlta ja meiltä kaupunkilaisilta. Se, että tukien saaminen on valvottua on hyvä asia meille, jotka ne maksaa.
   
 9. Kampeaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  EU jäsenyydestä en haluaisi eroon, näen että hyödyt ovat haittoja suuremmat. Sen sijaan en kyllä Euron "menettämisestä" surua tuntisi...
   
 10. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  EU:sta en halua eroon. Paikallisille päättäjille lisää munaa, että ei kaikkea Brysselissä päätettäisi, vaan hieman enemmän "velmuilua" ja napataan sopivammat direktiivit. Ei ole EU:n vika nykyinen sääntely vaan syylliset löytyy rajojen sisältä.

  EMU:sta eroamisesta kansanäänestys ja ännestäisin JAA. Vahva Euro on kankea valuutta tämän hetken Suomelle. Sama homma täällä Italiassa, niin kauan homma ei muutu kun Eurosta päästään eroon.
   
 11. Aurinkotuuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
  Jokainen 1980- ja 1990-lukujen historiaa edes välttävästi kokenut tai lukenut ei-kommunisti toteaa EU-erosta puhuttaessa "Höpö höpö". Ilman EU:ta Suomi olisi ollut konkurssissa "tarkan markan" politiikan avulla hankittuine kriiseineen jo kauan kauan sitten.

  Eri asia on se, pitääkö euroaluetta pitää pystyssä väen väkisin. Mikäli Saksan markka otettaisiin Pohjois-Euroopan yhteiseksi valuutaksi, voitaisiin Hollantia myöten irrottautua Etelä-Euroopan laajamittaisesta taloushuijauksesta ja sen seurauksista pankki- ja finanssijärjestelmässä. Jos britit kusevat oman brexitinsä, myös punta kelpaisi tällaiseksi yhteiseksi maksuvälineeksi. Etelä-Eurooppa voisi puolestaan siirtyä pesetaan, Turkin liiraan tai US dollariin.
   
 12. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Briteissä oli hauska, kun uutisten mukaan eroa äänestivät tietämättömyyttään juuri ne ihmiset, jotka hyötyvät EU:sta eniten.
   
 13. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Nykyisessä maailmantilassa kannatan ehdottomasti EU:ssa pysymistä.
   
 14. kiwipilot Jäsen

  Ihan No brainer tämä, pl. Kuningas Paavolle, mitävittuilijoille sekä muille mutuilijoille.
   
 15. macnevis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ...
  Lainaus:
  Myös yhteispohjoismainen valuutta kelpaisi minulle. EU:lle ehdoton kyllä, mutta euron suhteen olen tullut myös skeptiseksi.
   
 16. Voittaja Jäsen

  Lainaus:
  Niin hauskaa ja hauskaa, ainakaan meikäläisen mielestä tämä ei ollut kovinkaan hauska tapahtuma(vaikka taidankin ymmärtää mitä tarkoitat). Itsehän en saanut äänestää valitettavasti, mutta aika mielenkiintoisesti taidan tuntea vain yhden ihmisen(siis niistä joista tiedän miten äänestivät) joka äänesti lähdön puolesta, ja siitä onkin muutama sanallinen vääntö saatu hyvin aikaan vaikkei ihan meidän ykkösaiheita keskusteluissa olekaan. Mutta kyllähän tuo lähtö olisi täällä aika katastrofaalinen mielestäni, ja ihmettelisin mikäli Skotlanti ja P-Irlanti ei olisi irtoamassa myöskin samantien. Sinällään tosiaan erikoista, että isot kaupungit (Birminghamia lukuunottamatta) olivat pysymisen puolella, ja tosiaan nuo eniten tukia saavat ja niistä hyötyvät alueet, Wales mukaanlukien olivat lähdön kannalla. Täydellinen esimerkki että kun kansalle annetaan päätäntävaltaa asioista mistä niillä ei näytä olevan edes alkeellista käsitystä, niin lopputulos ei ole kovinkaan positiivinen.

  Ainoat positiiviset asiat mitä itse löysin äänestystuloksesta olivat: huomata kuinka tyhmiä lampaita ihmiset voi olla(eli ei kovinkaan positiivinen loppupeleissä), huomata kuinka paljon kaikenmaailman rasistiset populistit pystyy vaikuttamaan ihmisten mielipiteisiin(taas ei kovinkaan positiivista) ja se että Cameronista päästiin eroon(hänen pippelinmittauksestahan koko katastrofi sai alkunsa) ja tämä viimeinenkin muuttui negatiiviseksi kun kuolleista herännyt noita Tatcher on nykyään taas pääministerinä, eli vituilleen meni tuonkin kannalta.

  Äänestin luonnollisesti pysymisen puolesta tässä äänestyksessä.
   
 17. Panther Claw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Valtio joka kieltää kansanäänestykset ei ole mikään demokratia vaan diktatuuri.

  Lainaus:
  Syytä sen olisi tapahtua tai muuten alkaa tapahtua jotain muuta.
   
 18. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  En nyt tiedä olisiko ulkopuolella oleminen hirveä katasrofi. Norja ja Sveitsi ovat pärjänneet loistavasti ja etenkin Sveitsin menestystarina on huikeaa luettavaa. Ovat pysyneet poissa kaikesta sekasotkusta ja YK:on liittyivät vasta jokin aika sitten.

  Työttömyys heillä noin 3 prosenttia ja sotia ei ole käyty pitkiin aikoihin.
   
 19. Malmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa
  Lainaus:
  Ei tarvitse sotia jos antautuu heti kättelyssä.
   
 20. Rainer Zufall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kyllä siellä EU:ssa kannattaa pysyä, kun eroaminen heikentäisi tilannetta liiankin monella lailla. Suomen vääntömomentilla ei saataisi neuvoteltua sellaista yhteistyösopimusta, joka olisi ainakaan edullisempi kuin täysjäsenyys kaikkine haittapuolineenkin.

  Byrokratiaa oli kiitettävästi jo ennen EU:takin. Jos taas taloudella meni huonosti eikä vienti vetänyt, niin ei viitsitty miettiä mitään rakenneuudistuksia tai esimerkiksi paperiteollisuuden tuotannon tehostamista vaan devalvoitiin ja nostettiin samalla tuontitavaroiden hintoja saman verran.

  Järkiavioliittoa on turha lähteä purkamaan tunteiden vuoksi, vaikka arki ei aina niin herkkua olisikaan.
   
 21. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Heh, täytyy kuitenkin muistaa Sveitsin geopoliittinen sekä talouspoliittinen asema viimeisten useiden satojen vuosien ajalta. Maa on ollut niin helposti puolustettavissa ettei landsknechtien ja Kantonien yhdistämisen ajan jälkeen ole sotimaan joutunut ja keskeinen sijainti yhdistettynä määrätietoiseen pankkisektorin kehittämiseen on varmistanut että ulkomaista rahaa on maahan tullut, etenkin jos raha on ollut sellaista jonka alkuperä ei kestä päivänvaloa.

  edit. Ja Norja on ollut viimeksi sodassa samoihin aikoihin Suomen kanssa, nykyisin toki paremmin varautunut kun on tajunnut liittyä länsimaailman puolustusliittoumaan jo aikoja sitten. Taloudellisesti sen sijaan saaneet sellaisen lottovoiton Pohjanmeren öljyn muodossa ettei tuollaisia onnenpotkuja ihan jokaiselle tarjoudu. Toisaalta Irlanti on esimerkkitapaus siitä mitä voi myös vaihtoehtoisesti tuottoisien öljyesiintymien kanssa tehdä, taisi löytyä samoihin aikoihin Norjan kanssa öljyä myös Irlannin aluevesiltä ja maan silloinen pääministeri meni myymään oikeudet polkuhintaan Shellille, todennäköisesti roimia voitelurahoja vastaan. Mieleen tulee toiminnasta lähinnä Suomen valtion tendenssi kaupata valtiollista omaisuutta mille tahansa ulkomaiselle putiikille (esim fosfaattikaivokset Yaralle hinnalla joka on jo maksettu takaisin valtiontukina samalla kun fosforilannoitteiden hinta pompsahti yllättäen Suomessa moninkertaiseksi aiempaan verrattuna ja ko. norjalainen kaivosyhtiö tahkoaa luonnollisesti tolkuttomia voittoja).
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2016 klo 15.55
 22. kiwipilot Jäsen

  Lainaus:
  Et kai ihan tosissasi ota verrokeiksi Norjaa (Öljy, Naton jäsenyys) sekä Sveitsiä (Sijainti, pankit)?
   
 23. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Kannatan EU-eroa. Junckerin kopla koittaa viimeisenä ratkaisunaan värvätä tälle byrokraatti-unionille omaa armeijaa, joka tulee väistämättä aloittamaan jonkun konfiktin Venäjän kanssa ennen kuin koko paska luhistuu. Suomalaiset kivasti heti etulinjassa ja pellet politikkomme kannattavat tätä karmivaa ideaa, koska he luulevat EU-armeijan olevan joku hyvä vaihtoehto Suomelle.

  Suomen pitäisi liittyä Natoon ja jättää tämä byroktaatti-unioni, joka tulee joka tapauksessa kaatumaan. Suomalaiset idioottit tuntien olemme viimeisenä siinä uppoavassa laivassa ja kannamme siitä sitten hirveän hinnan.
   
 24. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Hankala kysymys. Periaatteessa EU on oikeinkin kannatettava yhteisö, mutta nykymuodossaan se on melko epäonnistunut viritelmä. Väljänä kauppaliittona olisi erinomainen, mutta nykyinen byrokratiaviidakko ja subsidiariteettiperiaatteen totaalinen laiminlyöminen luulisi vituttavan kaikkia lähidemokratian ystäviä.

  Vastasin kuitenkin, että kannatan EU:ssa pysymistä, koska ei se eristäytyminenkään näin pienelle ja vientiriippuvaiselle maalle ole tolkullinen vaihtoehto. Sen sijaan aktiivisesti meidän tulisi ajaa EU:n rakenteellista muutosta takaisin kohti kauppaliittoa ja puolestaan tormakasti vastustaa kaikkea federalismihörhöilyä.
   
 25. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lankapuhelin vai älypuhelin?