Erikoiset ruokatottumukset

  • 8 127
  • 73

KingNothing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maksalaatikon on ehdottomasti oltava rusinatonta ja siihen laitetaan vaahterasiirappia päälle. Tavallinen siirappikin käy mutta vaahtera on parasta. Ja ketsupia laitetaan mihin vaan, makkarakeitossa erittäin hyvää sinapin kanssa.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
KingNothing kirjoitti:
Maksalaatikon on ehdottomasti oltava rusinatonta ja siihen laitetaan vaahterasiirappia päälle. Tavallinen siirappikin käy mutta vaahtera on parasta. Ja ketsupia laitetaan mihin vaan, makkarakeitossa erittäin hyvää sinapin kanssa.

Sori, mutta pakko sanoa tää. Ja siis tämä on nyt sitten puolittain huumoria, että elkää suuttuko.

Vittu te ootte sekasin te ihmiset :D

"Siirappia maksalaatikkoon" LOL :)
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikös maksalaatikossa ole siirappia jo ihan valmistusaineenakin?

Minun omat ruokailutottumukset ovat aika tylsät, ei tule mieleen mitään erikoista tapaa. Siskoni sen sijaan nuorempana sotki raejuustoa lähes jokaiseen ruokaan, mukaan lukien keitot ja marjasopat.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Gleb kirjoitti:
Eikös maksalaatikossa ole siirappia jo ihan valmistusaineenakin?

Ai no voi muuten olla. En ole ajatellut, kun en syö maksalaatikkoa juurikaan ikinä. Paistettu maksa on muuten sellainen ruoka, että se ei mene allekirjoittaneella kurkusta alas ja siis tarkoitan, että jos yritän sitä niellä niin se tulee kyllä samoin tein ylös. En tiedä miksi, mutta oksennusreaktio on heti valmis.

KingNothinille: Voinpa ehkä joku kerta kokeillakin kun sattuu tulemaan maksalaatikkoa pöydässä eteen. On tapana muistaa tällaiset asiat melko helposti, että assosioin kyllä keskustelun melko varmasti maksalaatikkoa nähdessäni.
 

Jamina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HJK
Glove kirjoitti:
Perinneruokapuolta, en ole koskaan livenä todistanut, mutta vaimo väittää, että aiemmassa asuinpaikassamme syötiin perunamuusia ja mustikkasoppaa. Voin vain kuvitella...

Pohjois-Pohjanmaalainen perinneruoka. Siinä mustikkasopassa ei ole sokeria juuri nimeksikään ja perunamuusiin ei laiteta maitoa eikä eikä sipulia.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jamina kirjoitti:
perunamuusiin ei laiteta maitoa eikä eikä sipulia.

Älä nyt vaan oikesti väitä että jossain päin Suomea laitetaan perunamuusiin sipulia? Hyi vittu. Muutenkin maailman järkyttävin ruoka-aine tämä sipuli. En käytä kyllä mihinkään.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Meikäläinen kyllä laittaa sipulia vaikka mihin ja muutenkin on kyllä ihan yksi käytetyimmistä ruoka-aineista, mutta en minäkään ole koskaan kuullut, että sipulia laitettaisiin perunamuusiin. Ei muuten välttämättä huono idea. Esim. vuohenjuusto menee perunamuusissa ihan loistavasti. Joskus ihmiset ajattelevat heti, että muusi muusina ja höystöt höystönä, mutta sekaan voi laittaa vaikka mitä. Pitääkin testata tuo sipuli.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
1Timer kirjoitti:
Valkosipuli-sinihomejuusto-muusi. Jauza!

Aurajuustoa voi laittaa ihan mihin vaan ja aina toimii. Sellasta ruokaa ei ole keksitykään, mihin sitä ei vois laittaa. No ehkä hernekeittoon.
 
Kerran kaverimme kanssa olimme pitsalla, ja kamulla oli taskussa melkein tyhjä pussi minttupastilleja. Päätimme käyttää loput mellit hyödyksi ja löimme ne pitsan päälle, oli muuten todella hyvää.
 
Chilillä einekset ojennukseen.

Itsellä tulee tungettua chiliä kaikkeen missä on vähänkään vivahdetta lihasta. Chilin ja valkosipulin eriasteiset yhdistelmät jostain syystä kutkuttavat makuhermoja parhaiten.

Olin ennen vain ketsuppi narkkari (ei kuitenkaan puuroon tjms.), mutta tämän olenkin saanut korvattua nätisti siirtymällä erilaisiin chiliketsuppi-valmisteisiin. Eli pataan chilijauhetta ja cayennepippuria, Kymmenkunta viipaletta jalapenoja, kolme valkosipulin kynttä ja sen jälkeen alkaakin olla sama mitä sinne pataan heittää sekaan. Mieluiten hirven paistia tai naudan paistia. Porkkanan suikaleita yms. valmiiksi keitettynä eikä voi epäonnistua. Suosittelen. (muutama maustepippuri on aina hyväksi seassa myös)

Nimim. Ei tarvitse olla aasiasta, että ruuasta saa mausteista.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
avatar kirjoitti:
Aurajuustoa voi laittaa ihan mihin vaan ja aina toimii. Sellasta ruokaa ei ole keksitykään, mihin sitä ei vois laittaa. No ehkä hernekeittoon.

Toimii se hernekeitossakin. Pitää vaan muistaa, että kyseessä on tosiaan Aura-juusto. Esim. Pirkan sinihomejuusto on nimittäin aivan kauheata kuraa Aura-juustoon verrattuna vaikka jotkut kuvittelevatkin, että ihan samaa huttuahan ne on.

Heitänpä tähän entisen tyttöystäväni erikoisen välipalan. Näkkileivän päälle banaania ja eikun naamariin. Minulle ei oikein tämä uponnut.
 
K

kangaroo

Troy kirjoitti:
Heitänpä tähän entisen tyttöystäväni erikoisen välipalan. Näkkileivän päälle banaania ja eikun naamariin. Minulle ei oikein tämä uponnut.

Noh, makuja on moneen lähtöön. Lapsena laitoin itse näkkileivän päälle omenahilloa. Rouva taas ei kestä sitä, kun krapula-aamuna toisinaan käristelen pannulla mustamakkaraa ja valkosipulinkynsiä ja vielä lorautan olutta sekaan. Kuulemma jo hajusta meinaa laatta lentää, vaikkei itse olisi krapulassakaan.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
kangaroo kirjoitti:
Noh, makuja on moneen lähtöön. Lapsena laitoin itse näkkileivän päälle omenahilloa. .
No mutta omenahillohan nyt menee ihan missä vaan ja varsinkin leivän päällä ja vaikka sitten näkkileivän.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
kettu666 kirjoitti:
Muutenkin maailman järkyttävin ruoka-aine tämä sipuli.

Minä pidän sipulin mausta. Porsaan/naudan pihviä paistaessa kärytän usein sipulia siinä ohessa. Lasagneen/pizzaan/bolognesekastikkeeseen puolestaan laitan yleensä sekaan paistumaan muutaman valkosipulinkynnen.

Järkyttävimmän ruoka-aineen ääni menee melkeinpä tomaatille. Jännä asia sinänsä, että juurikin ruoanvalmistuksessa tomaattimurska ja ketsuppi kyllä menevät, mutta raaka tomaatti on todella kamalan makuista. Myöskään piimää en saa juotua.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Vanhemmallla iällä ei enää ole tullut syötyä mutta silloin kun asuin vielä kotona niin kesäkeiton kanssa oli syötävä hk:n sinistä, vähän samaan tapaan kuin nim. Mzt_t kurkun ja grillikanan kanssa eli oikealla kädellä lusikoidaan keittoa ja vasurissa on pätkä skärbää josta otetaan joka lusikallisen jälkeen haukkaus.

Tabascosta on tullut tavallinen pöytämauste jota laitan lähes joka paikkaan. Maksalaatikkoa taas ei voi syödä jos ei ole puolukkahilloa. Jos jostain syystä syön pizzaa veitsellä ja haarukalla niin tuleehan ne reunat syötyä ensin ja mehevä keskusta vikana. Yleensä tosin käärin koko pizzan rullalle ja syön sen rullakebabin tapaan. Näin voi kätevästi valuttaa ylimääräiset rasvat vaikka rinnuksille tai sohvalle.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
avatar kirjoitti:
No mutta omenahillohan nyt menee ihan missä vaan ja varsinkin leivän päällä ja vaikka sitten näkkileivän.

Juuh, itsehän en voi kuvitellakaan syöväni pinaattilettuja ilman omenahilloa. Samoin possunkyljyksien kanssa toimii kuin väärä raha.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Olen viimeisen vuoden aikanan muuten alkanut modifioimaan omaa jauhelihapihvireseptiäni radikaalisti. Aiemmin kun siihen tuli vain sipuli, naudan paistijauheliha, korppujauho, kananmuna, mausteet (musta-,valko-,rose-,viherpippuri, suola ja ripaus neilikkaa) ja välillä hiukan tuorejuustoa ja vesi. Niin nyt olen viime aikoinan pilkkonut ihan pelkältään vain tomaattilohkoja ja yksi mielestäni hyvä lisä on pekoninsuikaleita pilkkoa pieneksi sekaan. Ja jos vuohenjuusto käy perunamuusiin niin mielestäni myöskin menee jauhelihapihveissä ihan loistavasti. Mielestäni muutenkin jauhelihapihvit ovat ruokana aivan aliarvostettuja, kun modifioimalla niistä saa vaikka mitä aikaiseksi.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
avatar kirjoitti:
Mielestäni muutenkin jauhelihapihvit ovat ruokana aivan aliarvostettuja, kun modifioimalla niistä saa vaikka mitä aikaiseksi.

Mielestäni jauhelihapihvit kuin tietenkin muukin perinteinen kotiruoka on liian aliarvostettua nykyään, mutta se lienee toinen asia.

Mielestäni jauhelihapihvi ihan vain perinteisesti tehtynä ja paistettuna ja höystettynä sipulilla on ainakin oman äidin tekemänä äärimmäisen hyvää. Lisäsi siihen sitten vuohenjuustoa, tomaattia, tai mitä tahansa.

Jauhelihapihvi ei mielestäni uudistuksia kaipaa, jos se on itse tehty.
 

KingNothing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
avatar kirjoitti:
Olen viimeisen vuoden aikanan muuten alkanut modifioimaan omaa jauhelihapihvireseptiäni radikaalisti...

Jauhelihapihveihin sopii hyvinkin moni makea ainesosa, kuten moniin muihinkin ruokiin. Esim. mandariini, ananas tai banaani antaa todella hyvän maun pihveihin. Ja lihaakin kannattaa kokeilla erilaisia, puolet nautaa ja puolet lammasta on ainakin loistava sekotus. Eikä kananmunia tai korppujauhoja, vain vähän vettä ja mausteet mukaan ja hyvä tuli.
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Lihaperunasoselaatikko

Lihaperunasoselaatikko on kingi oikein tehtynä. Laitetaan lautaselle kaksi pakettia (mieluiten HK:n) lihaperunasoselaatikkoa. Sekaan yksi purkki raejuustoa ja sekoitetaan. Sitten komistus mikroon. Koristellaan ketsupilla ennen herkuttelua.

Ko. resepti on levinnyt yllättävänkin laajalle. Yleensä kokeilijat ovat jatkaneet kokeilujaan ja ottaneet reseptin ruokailutottumuksiinsa.
 

Ylärima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikä tahansa suklaa on hyvää minkä tahansa alkoholijuoman kanssa. Oluen kanssa ehkä hiukan väkinäisemmin, mutta kuitenkin.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Tuli mieleen yksi ruokatottumus, joka on herättänyt kummastusta useammissa ihmisissä. Monesti kun ruokana on perunamuussia, sitä jää ylitse ja sille onkin löytynyt mainio käyttökohde. Perunamuussia laitetaan ruisleivän päälle sellainen puolen sentin-sentin kerros. Makuelämys on muuten samantyyppinen kuin ruisleipäpaloilla ryyditetyssä perunavellissä. Jälkimmäinen on varmaan hieman tutumpi nautinto suurelle yleisölle vaikka ei sekään tunnu kaikki vakuuttavan.

Edit: Tuli tuosta suklaasta mieleen yksi asia, jota en pysty ymmärtämään. Nimittäin joillakin ihmisillä on sellainen tapa, että suklaa laitetaan jääkaappiin ja syödään sitten jääkaappikylmänä. Ei pysty käsittämään. Minun mieleeni suklaa on parasta nimenomaan huoneenlämpöisenä, kun se suorastaan sulaa suussa. Sulaahan se toki aikanaan jääkaappikylmyydestäkin, mutta kuka sellaista nyt jaksaa odottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös