Erikoiset ruokatottumukset

  • 8 127
  • 73

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Useilla ihmisillä on jos minkäkin sortin ruokatottumuksia. Pinttyneitä tapoja, joita he tekevät aina tietyn ruokalajin kohdalla.

Toisesta ihmisisestä toisen ruokatottumus voi tuntua hyvinkin hassulta ja siltä, että ei missään nimessä olisi valmis edes maistamaan toisen variaatiota jostain tietystä ruoasta.

Ruokatottumuksia on erilaisia.

Joku pistää pinaattikeittoon maksamakkaraa. Joku taas maksamakkaran päälle sinappia. Ja joku puolestaan grillimakkaran päälle ketsuppia.

Minä itse laitan hernekeittoon juustoviipaleita, koska mielestäni sopivat siihen erittäin hyvin.

Onko Sinulla hyvä Jatkoaikalainen jotain hassua,mielenkiintoista ruokatottumusta, jonka haluaisit jakaa meidän toisten Jatkoaikalaisten kanssa tässä ketjussa?

Nypitkö kenties maksalaatikosta aina rusinat pois? Vai laitatko ranskalaisten päälle sinappia? Vai oletko sitä mieltä, että joulukinkku on parasta ketsupin kera?

Tule, kirjoita ja ota kantaa!
 

Slowhand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Falcons, George Parrosin pelkät
Olen varmaan oppositiossa, jos sanon, ettei ketsuppi kuuli makaroonilaatikkoon.

Jopa koulun makaroonilaatikko oli mielestäni vielä pahempaa ketsupin kanssa.
 

Mzt_t

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, JYP
Maksamakkara pinaattikeitossa kuulostaa aika extremeltä... Meikkiksellä ei mitään noin radikaalia ole, mutta kait tässä voisi kertoa ne kaksi systeemiä, jotka ovat aiheuttaneet vuosien varralla muutamia ihmetyksiä.

Herneiden kanssa täytyy olla juustoa. Se on ihan ehdoton. Eli vaikka iltapalaksi pussilinen pakasteherneitä ja sen päälle helkkaristi juustoa. Nam. Toinen suosikkini on grillattu kana, jota ei kuitenkaan missään nimessä voi syödä, jos toisessa kädessä ei ole kurkkua. Kanaa vasemmalla kädellä ja päälle kurkkua oikealla. Mistähän johtuu, että heti tuli kesä mieleen?
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Hampurilaisbaarissa tulee joskus dipattua ranskalaisia pehmikseen. Hyvää on!
 

jepujee

Jäsen
Suosikkijoukkue
PK-seudun joukkueet
En ole itseni lisäksi törmännyt keneenkään muuhun, joka syö pizzasta ensin reunat. Eli käyn koko pizzan ympäri ja syön pois ne osat, joilla ei ole täytettä.
Kilttinä poikana en tietenkään jätä palaakaan syömättä, joten jätän tällä tavoin "parhaat viimeiseksi".

Mielestäni on silti paljon käsittämättömämpää, että jotkut syövät kalapuikkojen kanssa ketsuppia, puhumattakaan niistä, jotka peittävät ruoan kuin ruoan maun HP:llä (= Helvetin Pahaa).
 

Lorvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU, Avs. Selänteen Teemu ja Anaheim.
-BR- kirjoitti:
Hampurilaisbaarissa tulee joskus dipattua ranskalaisia pehmikseen. Hyvää on!

Tässä komppaan täysin!

Tänää tuli viimeksi dippailtua. Tähän hymiö. Mutta muita erikoisia tai no ei mikään erikoinen mutta loistava iltapala on kaksi paahtoleipaa ruskeaksi paahdettuina, kylmää cämppäriä väliin ja maitoteetä.

Mikä maku!
 

Rocco

Jäsen
Lähdetään ensin siitä, että aina ruokaillessa tulee ottaa servettitelineestä neljä servettiä, jos ne servetit on sellaisia että niitä tulee yksi kerrallaan. Aina neljä. Ei enempää, ei vähempää. Neljä.

Tabascoa laitan oikeastaan kaikkiin ruokiin. Ketsupin sekaan sekoitan aina tabascoa heti kun purkin avaan, niin aina on hyvää tabasco-ketsuppia saatavilla. Tabascoa perunamuusiin, tabascoa kastikkeisiin, tabascoa lihan kanssa, tabascoa kananmuniin (keitetyt kananmunat tabascon kanssa on muuten loistavaa, kokeilkaa joskus!), tabascoa kanan kanssa, pizzaan, hampurilaisiin... Ja kun itsellä on kolmea eri tabascoa kotona (normaali, garlic ja habanero) niin saa aina sopivaa ruokaa. Noh, mihinkään makeaan kuten pullaan tai lättyjen päälle en tabascoa kuitenkaan laita...

Perunamuusiin laitan aina kurkumaa. Ei sen takia että se olisi maultaan silloin parempaa, vaan silloin perunamuusista tulee todella keltaista. Maku ei oikeastaan muutu.

En syö ruisleipää ellei päällä ole meetwurstia ja suolakurkkua. Molempia on oltava päällä jos ruisleipää syön. Tämä pyhä kolminaisuus on koskematon yhdistelmä.

Jouluruuan kanssa on oltava punaviiniä. Aina. Kun sitä kinkkua ja laatikoita tulee syötyä se kolme päivää, pullo tai puolitoista menee viiniä joulun pyhinä. Muuten en punaviiniä oikeastaan syö.

Tallinnassa on pakko syödä venäläistä seljanka-keittoa alkuruuaksi.

...muuta ei tule heti mieleen... pistän lisää jos muistan.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Slowhand kirjoitti:
Olen varmaan oppositiossa, jos sanon, ettei ketsuppi kuuli makaroonilaatikkoon.

Saatat olla, mutta vaimo ei ole ikina ymmartanyt ketsupin laittoa spaghetti-bologneseen. Sita vastoin hanen tapansa laittaa ketsuppia munakkaan paalle no jo tarttunut minuun, joskin aluksi se oli jotain kasittamatonta.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
-BR- kirjoitti:
Hampurilaisbaarissa tulee joskus dipattua ranskalaisia pehmikseen. Hyvää on!


Parikymppisena tuli mentya krapulapaivisin Carolssiin ja vedettya ranskalaisia ja pirteloa kaksin kasin.
 

Glove

Jäsen
Perinneruokapuolta, en ole koskaan livenä todistanut, mutta vaimo väittää, että aiemmassa asuinpaikassamme syötiin perunamuusia ja mustikkasoppaa. Voin vain kuvitella...
 

Koira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Skidinä mutsi opetti laittamaan hernekeittoon sokeri päälle... kyllä maku muistuu vieläkin. Ennen kouluikää Faija sit vierotti mut tosta tavasta, ja kertoilee edelleenkin tarinaa että "jos en olisi vierottanut, niin poikahan olisi saanu koulussa jo heti ekana torstaina dunkkuun kavereilta, kun olisi kävelly keittiöön sokeria kyseleen"
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Taidan olla tylsä syömäri kun ei ole mitään spesialiteettia mikä pistäisi muut ihmettelemään. Sinappia ranskalaisille on ihan perushuttua.
 

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Itse paahdan Vaasan ruispaloja ja levitän siihen voita ja sitten sokeria päälle. Kun voi ja sokeri sulaa siihen niin maistuu ihan perkeleen hyvältä! Tätä mätän käytännössä joka päivä.
 
Suosikkijoukkue
Slovenia & muut sympaattiset
Itse teen samaa kuin tilliliha. Ruispalojen tilalla vaan on pullava-siivuja. Taitaa olla aika epäterveellistä, mutta samapa se kun on niin hyvää...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
1Timer kirjoitti:
Sita vastoin hanen tapansa laittaa ketsuppia munakkaan paalle no jo tarttunut minuun, joskin aluksi se oli jotain kasittamatonta.

Yksi tuttu laittoi penskana ketsuppia ihan kaikkeen ruokaan. Siis kala- ja lihakeittoihinkin.

Itse laitan yleensä esimerkiksi lihapullia parillisen määrän. Tulee kuitenkin syötyä kaksi lautasellista, joten ei tartte sitten pähkäillä kummalla kertaa ottaa isomman satsin. Ihan loogista.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
jepujee kirjoitti:
Mielestäni on silti paljon käsittämättömämpää, että jotkut syövät kalapuikkojen kanssa ketsuppia, puhumattakaan niistä, jotka peittävät ruoan kuin ruoan maun HP:llä (= Helvetin Pahaa).
Työkaveri laittaa Haagan Putken mustaa soosia ruokaan tosi usein. Haisee ihan järkyttävälle.
Meikä täräyttää vihreitä oliiveja melkein joka ruokaan. Noh, toisten mielestä nekin haisevat ja maistuvat ihan törkeälle.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Suklaapizza on hyvää, ainakin oikeella reseptillä tehtynä.

Pizzoista noin yleisesti parhaat palat on reunat. Tietenkin keskustakin hyvää on, mutta reunat vie potin. Ja noin yleensäkin leipien kanssa reunat on parempia ku se keskusosio. En oo ikinä ymmärtäny tätä amerikkalaista gurmeeateriaa "Peanutbutter and jelly sandwich with crusts cut off."
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Oliiveja ja fetaa menee lähes jokaisen ei keittoruoan kanssa.
Perunamuussiin laitan ketsuppia. Aika monen ruoan kanssa käytän myös HP:ta ja /tai Tabascoa. Myös sipulia ja juustoa tulee käytettyä ruoan kanssa kuulemma aivan helvetisti.
Jos on hyvää salaatinkastiketta niin sitä laitan melkein jokaiseen ruokaan.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Intissä eräs tupakaveri laittoi mansikkahilloa hernekeittoon... oli kuulemma ihan hyvää. Kerran kokeilin hänen ehdotuksestaan ja yllättäen oli aika mahtavan makuista. Toista kertaa en kuitenkaan kokeillut. Joskus olen syönyt nuudeleita ilman keittämistä. Yllättävän hyviä.

- tinke.80
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
vilperi kirjoitti:
Nypitkö kenties maksalaatikosta aina rusinat pois?
Koskaan en ole nyppinyt mutta jos itse ostan einesmaksalaatikkoa, se on aina sitä rusinatonta. Kyllä se rusinallinenkin alas menee mutta mielummin ei.

Shardik kirjoitti:
Pizzoista noin yleisesti parhaat palat on reunat. Tietenkin keskustakin hyvää on, mutta reunat vie potin. Ja noin yleensäkin leipien kanssa reunat on parempia ku se keskusosio. En oo ikinä ymmärtäny tätä amerikkalaista gurmeeateriaa "Peanutbutter and jelly sandwich with crusts cut off."
Pizzasta samaa mieltä, leivästä eri mieltä. En tiedä miksi.

Tässä nyt ei mitään erikoista sinällään ole, mutta pari viikkoa sitten aloin syödä näkkäriä ihan käsittämättömiä määriä. Varmaan 5 vuotta sitten lukiossa viimeksi sönyt, mutta nyt jostain syystä yhtäkkiä iski näkkärihimo. Eikä koskaan ruoan kanssa vaan väli/iltapalana 3-4 siivua kerraalla.

Sitä en voi käsittää että äitini pistää yhden ruisleipäsiivun päälle 5-6 kokonaista valkosipulinkynttä. Kyllä minäkin valkosipulista pidän mutta en ihan tuollaisina annoksina.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei tämä nyt ehkä kovin erikoista, mutta kerran tehdessäni jauhelihakastiketta, sain siinä olutta hörppiessäni idean kaataa sitä sinne kastikkeen sekaan. Tuli mukavan humalainen maku kyllä. Voisi ehkä kokeilla joskus toistekin.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Ted Raikas kirjoitti:
Ei tämä nyt ehkä kovin erikoista, mutta kerran tehdessäni jauhelihakastiketta, sain siinä olutta hörppiessäni idean kaataa sitä sinne kastikkeen sekaan. Tuli mukavan humalainen maku kyllä. Voisi ehkä kokeilla joskus toistekin.

Hesarin kuukausiliitteessä on erinäköisiä ruokaohjeita, joissa käytetään olutta. Suosittelen lämpimästi kaikille.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Vintsukka kirjoitti:
Koskaan en ole nyppinyt mutta jos itse ostan einesmaksalaatikkoa, se on aina sitä rusinatonta. Kyllä se rusinallinenkin alas menee mutta mielummin ei.

Itselläni on justiin taas päinvastoin.

Missään muussa en rusinoista tykkää, mutta maksalaatikossa niitä on ehdottomasti oltava.

Eli aina,kun menen kauppaan ja ostan einesmaksalaatikon,niin pidän tarkan huolen siitä, että laatikko on ilman muuta sitä rusinallista.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
avatar kirjoitti:
Hesarin kuukausiliitteessä on erinäköisiä ruokaohjeita, joissa käytetään olutta. Suosittelen lämpimästi kaikille.
Pitääkin tutkia. Tänään ajattelin mahd. testata gin long drinkiä ruoan sekaan.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse laitan lähes ruokaan kuin ruokaan tabascoa. Sen sijaan ihmetyttää ihmiset jotka laittavat ketsuppia joka ruokaan kun en itse laita sitä muuhun kuin ehkä pelkkään spagettiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös