Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 174 082
  • 9 663

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Samanlaisia vaan hakemaan Crosbylle seuraavaan peliin, niin ehkä ne "ihan puhdas niitti, kun olkapää..." -kommentit Pittsburghissakin siitä vielä kääntyät. Ennen vanhaan olisi ollut ihan ok pommi, mutta nykyajan olkasuojalla kun tuollatavalla vetelet, niin aivot saa vähän liikaa runtua.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Samanlaisia vaan hakemaan Crosbylle seuraavaan peliin, niin ehkä ne "ihan puhdas niitti, kun olkapää..." -kommentit Pittsburghissakin siitä vielä kääntyät. Ennen vanhaan olisi ollut ihan ok pommi, mutta nykyajan olkasuojalla kun tuollatavalla vetelet, niin aivot saa vähän liikaa runtua.

Ensiksi kun katsoin niin näytti ihan puhtaalta, kiinnitin silloin kyllä enemmän tuohon taklauksen ajoitukseen huomiota ja myöhässähän se ei tule. Ranksu nyt väitti, että kyseessä oli "headhunttaus" mistä rohkenen kyllä olla eri mieltä. Ei tuossa taklauksessa kädet ja kyynärpää nouse, vahingossa nyt kolahtaa olkapää päähän/leukaperiin. Hyväksyn yhden parin ottelun pelikiellon, kaikki muu on silkkaa liioittelua.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Bortuzzo olisi saanut kyllä vastata Tootoon puheluun, juuri siitä syystä etteivät Devilsit lähde jahtailemaan sitten Crosbya ja Malkinia.
Bortuzzohan oli koko ottelun Jagrin kimpussa ja Tootoo kyseli kuulumisia jo ennen tuota Jagrin pelin päättävää taklausta.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Joo, selkeä pääosuma, mutta tosiaan ei mikään törkein niitti. Pakkohan siitä silti on tulla sanktioita. Yöllä jo naureskelin pens-selostajien "shoulder to shoulder, good clean hit" läppää, onneksi oli lisätty tuon linkatun videon loppuun. Taisi joku otteluseurannassakin ihmetellä, että osuiko se muka päähän. Ja joku näki kyynärpääosumaa.. No, epäkiitollinen kellonaika selittää.
 

Arts

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, TPS, TUTO-Hockey
Näyttäisi kyllä olevan myöhästynyt taklaus, kiekko on kuitenkin jo lähes toisella aloituspisteellä, kun Jagr kolataan. Käsi on myös selkeästi ylhäällä. Typerä taklaus mielestäni, Jagr oli jo kiekoton ja kiertämässä maalin taakse. Pienemmällä voimalla olis saanut etenemisen pysäytettyä ihan riittävästi.

Odotan vähintään kolmea peliä kieltoa.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Bortuzzolle kaksi peliä estämisestä. Linkki Player Safetyn videoperusteluihin NHL VIdeoCenteriin. En kyllä ymmärrä, miten joku voi pitä tätä hyvänä jääkiekkoon kuuluvana taklauksena...
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
kiekko on kuitenkin jo lähes toisella aloituspisteellä, kun Jagr kolataan. Käsi on myös selkeästi ylhäällä.
Kiekko on juuri ehtinyt maalin eteen. Eikä se kyllä hirveän selkeästi ole. Edes kurinpito ei huomannut. Tai siis saattoi olla ylhäällä, muttei osunut.

Vähän jäi ihmetyttämään kyllä tämä tuomio. Perusteluissakin pääpainona on tuo estäminen eli kiekottomuus. Onko tuo oikeasti niin myöhässä tuo osuma? Jagr luopuu kiekosta maaliviivalla ja parin metrin päässä on jo jäässä, sekunnin kymmenyksiä en nyt edes ala laskea. Olisin vaan luullut, että pääosuma olisi ollut sinällään tuon parin pelin arvoinen, ehkä enemmänkin. Nyt jäi sellainen kuva, että lähes hyvä taklaus ja että lisäsanktioiden syynä "extreme lateness".
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kaksi peliä tuosta ihan ok. Taklaus on ehkä vähän myöhässä, mutta suurin virhe tapahtuu siinä, kun Bortuzzo taklaushetkellä lähtee nostamaan kroppaansa liikaa, jolloin olkapää kolahtaa leukaperiin. Käsi pysyy kyllä kiinni kropassa, mutta tuo että nousee "kyykkyasennosta" suorille tuo pituutta lisää, jolloin olkapää kopsahtaa pään seutuville.

Paras kommentti oli kyllä tuo "headhunttaus", joka sai vähän hymyilyttämään. Taklauksessa oli hyvät ainekset, mutta kuten joku totesi, vähän amatöörimäisesti ja liikaa intoillen suoritettu taklaus.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kaksi peliä tuosta ihan ok. Taklaus on ehkä vähän myöhässä, mutta suurin virhe tapahtuu siinä, kun Bortuzzo taklaushetkellä lähtee nostamaan kroppaansa liikaa, jolloin olkapää kolahtaa leukaperiin.

Tämä pumppausliike on valitettavan yleistä tänä päivänä. Pelaajat pyrkivät kohdistamaan taklauksissa suurimman osan voimasta vastustajan yläkroppaan saadakseen mahdollisimman paljon tuhoa aikaiseksi. Koska, eihän tuollainen keskivartaloon kohdistunut taklaus aiheuta lähellekään niin paljon kipua vastustajalle kuin yläkroppaan kohdistunut pommi.
 

_Samppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
Itse en pidä edelleenkään taklausta missään nimessä myöhässä tulleena, joten herättää myös kummastusta tuo "estäminen". Tuomio sinällään muuten ok ja siitä en narise, mutta perustelut omiin korviin hyvinkin kummalliset. Jos pelikiellon perusteluina olisi ollut puhtaasti tuo päähän kohdistunut taklaus, tuskin kenelläkään olisi perusteluistakaan sen enempää purnattavaa. Pääasia kuitenkin ettei pelikiellon pituudessa tullut mitään ylilyöntiä tyyliin 5 ottelua.

Harmittaa ajatus siitä, että jos linja on pysyvä ja jatkossakin kiekosta luopumisen jälkeen vastaavalla viiveellä tulevat taklaukset tulkitaan myöhästyneiksi :(
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
https://www.youtube.com/watch?v=1cxTY-tTm8w

Mikähän järki tuossakin oli? Vielä kokeneempaakin kokeneempi Robidas ja ihan älytön hölmöily.

Käsittämätöntä että tuli vaan 2min.
Vaikea sanoa, Leafs oli todella kuriton koko pelin ajan. Oikeastaan homma lähti Leafsin osalta huonoon suuntaan siinä vaiheessa kun Burrows kiskaisi lumet Bernierin naamalle, Holzer törkkäsi Burrowsin nurin ja Holzer lähti yksin jäähylle. Leafsin keskuudessa Burrows ei nyt muutenkaan ihan pidetyin kaveri kai ole, joten tuo saattoi vähän kuumentaa fiiliksiä. Mutta en tosiaan osaa sanoa miksi Robidas lähti kyynerpäällä hakemaan Mathiasta, ei mielestäni ollut mitään syytä siihen aiemmista tilanteista. Aivan selkeä temppuhan tuo ja pelikielto ei olisi vääryys.
 

_Samppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
Evander Kane ajaa rumasti Clayton Stoneria selästä

Mielestäni ihan täysin idioottimainen teko Kanelta. Stoner koko ajan numerot kentälle päin jo kiekkoon mennessä, joten olisi voinut ja pitänyt jättää taklaamatta. Onneksi ei käynyt pahemmin, ja jo jäästä noustuaan Stoner oli itse menossa muistuttamaan Kanea taklauksesta, Vatanen tosin vähän oli tiellä. Itse olisin toivonut et Vatanen olisi ollut kaukana tilanteesta, Kane olisi tiputtanut hanskat samaan aikaan Stonerin kanssa ja taklaus olisi kuitattu saman tien.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jep, Kanen taklaus oli puhdasta idiotismia. Ei vissiin halunnut jättää taklausta väliin...

Mikäs tilanne oli Bieksan taklaus Condraan, pelissä tuomittu 2 min illegal check to head?
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Jep, Kanen taklaus oli puhdasta idiotismia. Ei vissiin halunnut jättää taklausta väliin...

Jos oikein muistan, niin Kane oli samassa vaihdossa aikaisemmin saanut itse runtua joltain Ducks-pelaajalta (Stoner?) ja siinä vaiheessa ryhdyin jo katselemaan, että kohta tulee kostoa. Ja vähän ylihän se sitten läikähti.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Nojaa, hyvä balance, laijassa kiinni ja taklauski aika pehmeä rullaus. Varmaan joka matsissa tulee vaarallisempiaki taklauksia. Stoner heti pystyssä ja valmiina hakkaamaan Kanen jota Vatanen pitää kiinni..
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ihmettelen, jos tuomio ei ole sama kuin tuossa Kanen tapauksessa -> kaksi matsia kakkua Tuomolle. Samalla tavalla tuossa ajellaan suoraan numeroihin. Loukkaantuiko pelaaja?
 

_Samppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
Ruutu taklasi juuri Jordania numeroihin. Jätän sen, onko taklaus jatkotoimenpiteiden arvoinen, värilasittomien arvioitavaksi. Ketjun nimen alle joka tapauksessa menee: Tuomo Ruutu Hit on Michal Jordan - 2 Mins Boarding (12/8/14) YouTube

Monien sattumien summa, eikä vääryys jos pari peliä tulee huilia pelikiellon muodossa. Tällaiset tilanteet ovat hieman ikuisuuskysymyksiä joihin ainakaan itse en keksi toimivaa ratkaisua siitä miten tilanteet tulisi pelata. Jordan pelasi kiekkoa rystyllä rumpuun jolloin pieni kääntyminen lienee ihan luonnollinen reaktio, ja tällöin tullaan suoraan selkään. Jos taas olisi kämmenpuolelta jatkanut toiselle puolelle ränniin kiekon, olisi taklaus tullut suoraan olkapäähän eikä taklauksesta olisi sen enempää noussut puhetta. Mielestäni Ruutu ei tee mitään väärää siinä että taklaa, eikä myöskään Jordan siinä että pelaa kiekon juuri tuolle puolelle kuin nyt pelasi, sillä toinen ränni olisi ihan hyvin voinut olla tukossa eikä kiekkoa olisi voinut pelata sinne.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Ryan Garbuttilta väkevä peli Winnipegiä vastaa. Garbutt onnistui vain kahdesti vetämään kunnon slewfootit Jetsin miehille.

Hfboardsilla joku oli vielä summannut Garbuttin tekemistä parilta viime viikolta.

Nov 25th- Kneeing against Hall. Suspended 2 games.
Nov 28th- Suspended
Nov 29th- Suspended
Dec 2nd- Nothing
Dec 4th- Idiotic slashing penalty against Jimmy Howard. Benched for a period after.
Dec 6th- Questionable boarding although no penalty was called. Mike Weaver was concussed.
Dec 9th- These penalties.

Ei ole viime pelit sujuneet Garbuttilta kovinkaan mallikkaasti.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Ei ole viime pelit sujuneet Garbuttilta kovinkaan mallikkaasti.
Mielenkiintoista nähdä miten pitkälle Garbuttin annetaan mennä ennen kuin asioihin puututaan liigan kurinpidon tai Starsin valmennuksen toimesta. Ruff nyt ei selkeästi ainakaan ole mielissään näistä tempuista ja koirankoppi saattaa kohta kutsua. Kunhan nyt ei tapahtuisi mitään vakavaa missään vaiheessa, sen verran välinpitämätöntä miehen meno jatkuvasti tuntuu olevan. Sikailurepertuaari on myös harvinaisen laaja. Mies käyttää tarvittaessa jalkojaan kuin Brad Marchand pahimmillaan, huitoo täysin edesvastuuttomasti ja osaa hyödyntää myös kaukalon laitoja. Seuraavaksi sitten blindside-kyynärää jonkun kupoliin niin on värisuora kasassa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tai kuinka pitkään vastustajat jaksavat tuota katsoa, kunnes tulee todellinen tiltti? Eiköhän näistä perseilyistä tule noin viisi matsia pelikieltoa, kun on tuo polvitaklaus niin tuoreessa muistissa. Kunnon homo tämä Garbutt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös