Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 183 928
  • 9 663

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Eli mikäs olisi tuossa tapauksessa "appropriate penalty"? Ilmeisesti mielestäsi jotain enemmän kuin Parker27:n "hyväksymä" 2 minuuttinen?

Enemmänkin kommentoin tuota etteikö maalivahti olisi koskematon alueensa ulkopuolellakin. Kaksiminuuttinen kaksiminuuttinen ryntäyksestä ok, toinen kakkonen sitten vaikka maalivahdin estämisestä. Kuitenkin tarpeeton kontakti jota Lucic tuossa ei yrittänyt välttää.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Maalivahdin koskemattomuus ei lopu siihen siniseksi maalatulle alueelle, vaikka todella monet NHL-fanitkin näin luulevat nykypäivänä.
Itse lähinnä otin kantaa siihen ettei tuollaisesta tilanteesta pidä pelikieltoa tulla kun joku sen perään veikkaili. Tottakai maalivahti on hivenen eri asia kuin pelaaja jos hän alueeltaan pois lähtee. Ja jäähy maalivahdin taklaamisesta on paikallaan aina jos tälläistä kontaktia tapahtuu. Mutta 2min mielestäni riittää. Lucic olisi voinut tilanteen hyvinkin välttää ja teko oli erittäin rottamainen mutta välillä näitä pitää tehdä että joukkue herää. Ja mikäs siinä tehdessä kun vastustaja ei vastaa tilanteeseen mitenkään vaan alistuu jalkoihin.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Ihmettelen edelleen missä kivenkoloissa nää "maalivahdit on vapaata riistaa alueen ulkopuolella" -tyypit asuu, tästäkin on jauhettu viissiin joka ainoa vuosi, eikä se silti mene jakeluun.

Säännön henkihän on se, että pelaajien tulisi tehdä kaikkensa välttääkseen törmäämästä maalivahtiin. No Lucic ei sitten ihan noin toiminut, ihmettelen edelleen, jos ei lisäsanktioita pauku. Millerille viimeisimpien tietojen mukaan aivotärähdys, joka ei tuomiota ainakaan lyhennä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jos ei tuosta tule lisäsanktioita, niin on vaarana, että molarit ovat tulevaisuudessa vapaata riistaa. Kukapa ei pudotuspeleissä ottaisi kahden minuutin ryntäysjäähyä pelin jo ratkettua, kun mahdollisesti saa vastustajan tähtimaalivahdin sivuun loppusarjasta. No, tämä on kärjistetty esimerkki, mutta kyllä maalivahtien pitäisi olla koskematonta tavaraa ja heillä pitäisi olla erikoisoikeus. Lucic on tosiaankin erikoistunut maalivahtien jahtaamiseen, on aiemmin torpannut Carey Pricen nurin, kun Price antoi kilpikättä maskimiehenä toimineen Lucicin selkään.

Aika kovan viikatteen tosiaan Miller löi, en nyt ihan kamalasti itkeskelisi itseäni uneen, vaikka se olisi osunutkin. Lucic on yksi kaukaloiden suurimmista syövistä lähinnä sen takia, että kaverin käpy palaa sadasosasekunnissa joka kerta, kun tulee vastoinkäyminen tai peli ei kulje. Sitten tehdään järjettömyyksiä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Seuraavaa Bruins-Sabres ottelua odotellessa. Kyllä tuosta Lucicille pitäisi tulla lisäsanktioita, koska ei millään muotoa pyri välttämään kontaktia, päinvastoin, kiekon sijasta kohteena on Miller. Eihän Lucicilla ollut mitään mahdollisuutta edes ehtiä kiekkoon. Eiköhän tuosta pari peliä tule kakkua? Hamekangasta koko Sabres-joukkueelle, kun ei tullut kuittia.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Antaisin pelin pari huilia, typerä temppu. Entistä enemmän pitäisi pyrkiä yliotteen saamiseen fyysisellä pelillä mutta ei näin.

Taisi McGormic ja Gaustad olla molemmat sen verran loukkaantuneita että eivät pystyneet tekemään mitään ja Regehrin tärkeys vähentää halukkuutta/lupaa tapella? Jos tilanne olisi mennyt toisin päin niin homma olisi karannut käsistä ja veikkaan että olisi nähty pitkästä aikaa linebrawl. Fyysisen pelin ystävänä nolotti kun Buffalo ei reagoinut mitenkään.
Eiköhän seuraavassa kohtaamisessa Buffalossa keskiviikkona kuun 23. päivä nähdä toisenlainen Sabres ja puntit tasataan. Veikkaan että pukukopissa ei ole ollut ruusuntuoksuinen tunnelma tämän tappion jälkeen ja uskon että Ruff löytää joukkueen kadottamat ******.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen jälkeen divisioonavastuksesta on vahva henkinen niskalenkki. Sabresin oletetun pelin kovenentamisen pitäisi sopia meille, joukkue on rakennettu selviämään ja pelaamaan entistä paremmin kun pelataan tunteella. Northeastissa nähdään vielä monta mustelmaa.
 
Pari peliä tosiaan maksimissaan huilia. Oma veikkaus on, että Miller kokee ihmeparantumisen hetimiten Shanahanin tuomion jälkeen. Sen verran hyväkuntoiselta ja skarpilta kaveri vaikutti ottelun jälkeen.

Lucic kun pelaa niin silloin sattuu ja tapahtuu. Jos nuo moket yleensäkään rupeaa kilvellä hakkaamaan maskimiesten selkään niin voi kai niitä hiukan ojentaa. Price ei liene poikkeus.

Jotenkin kornia on nillittää tuosta töötistä ja hyväksyä perään Millerin viikateiskun. Olkoonkin ettei tällä kertaa osunut kohteeseensa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Lucicin taklaus oli täysin älytön. Ja nimenomaan taklaushan tuo oli, eikä mikään törmäys.

Maalivahdin varusteet eivät ole tehty vastaanottamaan taklauksia, maalivahti ei ole vapaata riistaa, Miller ehti kevyesti pelata kiekon, Lucic olisi ehtinyt väistää kolmeen kertaan jne. Täysin älyvapaa teko, muutama matsi bannia, liksa jäähylle ja seuraavassa kohtaamisessa joku luistimilla varustettu kylähullu Sabresin kokoonpanoon. Siinä mielestäni sopiva jatkumo tälle.

NHL ei missään nimessä halua nähdä tällaista, eikä halua kukaan tervejärkinen jääkiekkoihminen missään muuallakaan. Yksi maailman parhaista molareista taklataan puolen kentän vauhdilla tonttiin, ei näin. Tuo oli siitä harvinainen tilanne, että joku McSorley-meininki olisi nyt kelvannut itselleni hyvin, vaikka yleensä vieroksunkin sekopäistä toimintaa.

Älytön teko, Sabresilta totaalinen housuunpaskominen, Shannylta bannia ja seuraavalla kehdalla turpakeikka. Näillä mennään.

Ja Millerin avoimelle kommentoinnille matsin jälkeen tuoppipeukku.


edit. Vielä Epäkeskon Eskon kommenttiin korniudesta. Kyllä, korniahan tuo.
Silti Lucic vaikuttaa olevan eläintarhaan kuuluva kaveri, jonka kanssa keinojen ehkä välillä pitää olla vähän konkreettisempia.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jos nyt linjaus tarkoittaa sitä että maalivahtia saa ajella niin hieman pelottaa mitähän tuossa ottelussa tapahtuu.

Ville Leino tulee ja antaa kaikille selkäsaunan. Kai siinä muutama tappelu voidaan nähdä, mutta jotenkin on mennyt laimeaksi tämän päivän NHL:ssä nämä muistutukset. Enpä usko, että Sabresin pelaajat lähtisivät metsästämään Bruinsin veskareita. Tai voihan ne yrittää, mutta molemmat kassarit sattuvat olemaan aika tulisieluista sorttia, joten palaute voi tulla hyvinkin nopeasti... ja nyt kun tuota alkaa fiilistelemään, että mitä seuraavassa matsissa tapahtuu, niin lopputulos on yleensä ei mitään.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Sabresin Miller kolattiin kahdesti ensimmäisessä erässä joista molemmat ovat varmasti aiheuttaneet niskan jäykkyyttä: Lucicin lisäksi Seguin törmäsi rysään Leinon koukun jälkeen ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, tätäkään tilannetta ei juuri katsomassani koosteessa näköjään ollut.

Pikaiset paranemiset Millerille.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
NHL ei missään nimessä halua nähdä tällaista, eikä halua kukaan tervejärkinen jääkiekkoihminen missään muuallakaan. Yksi maailman parhaista molareista taklataan puolen kentän vauhdilla tonttiin, ei näin. Tuo oli siitä harvinainen tilanne, että joku McSorley-meininki olisi nyt kelvannut itselleni hyvin, vaikka yleensä vieroksunkin sekopäistä toimintaa.
Ihailtavaa kaksinaismoralismia kerrassaan, maalivahdin ajelu on väärin, mutta mailalla päähän lyönti on OK. Pidän itseäni ihan terveellä mielenterveydellä varustettuna ja mielestäni maalivahdin ajelu on paljon enemmän hyväksyttävempää, kuin McSorley tapauksen mukainen mailalla päähän huitominen. Sitä paitsi taklaus ei edes ollut kovin pahan näköinen, mutta silti ollaan heti vaatimassa jotain mailalla päähän lyöntiä.

Scenaarioon, jossa Buffalo nostaisi seuraavaan peliin Rochesterista pari pelaajaa telomaan Bostonin tähtiä, liittyen ei kai kukaan tosissaan usko tälläiseen? Ensinäkään Rochesterista ei oikein löydy ketään tähän formaattiin sopivaa pelaajaa, ja kuka AHL pelaaja suostuisi lähtemään tälläisen episodin keskelle ja pilaamaan oman uransa?

Joskus aikanaan tuli kritisoitua voimakkaasti Lucicia vastaan tappelupartnerien laadusta, mutta sen jälkeen herra on osoittanut kritiikkini vääräksi. Ei Lucicin kaltaisten pelaajien tule olla mitään reilun pelin lähettiläitä. NHL:ssä tarvitaan Lucicin kaltaisia ilkeitä pelaajia joilla välillä vähän menee yli. Mitä kiekko olisi, jos kaikki vaan halailisivat toisiaan ja hymyilisivät kainosti? Kyllä niiitä vastustaja joukkueen antisankareita tarvitaan myös.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Yllättävän vähälle on jäänyt tuo Millerin huitaisu. Voimaa näyttää iskun takana olleen sen verran, että osuma olisi varmasti tehnyt helvetin pahaa jälkeä. Oman moraalini mukaan teoista pitäisi tuomita rangaistukset tekojen eikä seurausten mukaan; nyt kävi onnellisesti ja isku ei osunut, mutta ainekset pahempaan oli olemassa.

Itse olettaisin, että Lucicille tulee 1-2 ottelua kakkua ja Millerin huitaisuyritystä ei pahemmin noteerata. Lucic olisi hyvinkin voinut välttää tuon taklauksen ja ilman lisäkakkua annettaisiin melkein merkki siitä, että veskaria saa taklata melko surutta alueen ulkopuolella. Jos Lucic olisi selkeästi yrittänyt väistää tai tilanteesta johtuen ei olisi voinut huomata Milleriä tarpeeksi ajoissa, niin sitten menisin kakkosella.

Ja tosiaan, hamekangasta pitäisi ostaa Buffalon koko kentällä olleelle miehitykselle. Veskarin pitäisi olla koskematon ja jokaisesta tällaisesta teosta pitäisi tekijälle antaa heti kuitti. Jos itselle tulee turpaan, niin mitä sitten. Omien takana pitää seistä ja olla valmis ottamaan vaikka turpaan sen takia. Tuskin ainakaan Sabresin mentaalinen puoli olisi siihen hajonnut, jos vaikkapa Sekera olisi näyttänyt mallia asennepuolesta ja käynyt näyttämässä, että on valmis puolustamaan omia kundeja tuloksesta riippumatta.

Tuohon viimeisen kappaleen viimeiseen lauseeseen haluaisin vielä lisätä lainauksen Summaselta. Lainaus kokonaisuudessaan löytyy Yleisurheilu.fistä ja kohtuullisen loppupuolelta. Kyseissä lainauksessa Summanen kertoilee tuntojaan siitä, kuinka Eloranta kävi tulevasta taklauksesta huolimatta estämässä pitkän kiekon kanukkeja vastaan. Vittu! Jos joukkueeseen loukkaantuneiden stunttina valittu kaveri ottaa vastaan Regehrin tapaisen pelaajan pommin estääkseen pitkän kiekon, pitäisi NHL-pelaajan omata sen verran itsekunnioitusta, että olisi valmis ottamaan vastaan vaikka turpakeikan tällaisten tekojen jälkeen.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Joskus aikanaan tuli kritisoitua voimakkaasti Lucicia vastaan tappelupartnerien laadusta, mutta sen jälkeen herra on osoittanut kritiikkini vääräksi. Ei Lucicin kaltaisten pelaajien tule olla mitään reilun pelin lähettiläitä. NHL:ssä tarvitaan Lucicin kaltaisia ilkeitä pelaajia joilla välillä vähän menee yli. Mitä kiekko olisi, jos kaikki vaan halailisivat toisiaan ja hymyilisivät kainosti? Kyllä niiitä vastustaja joukkueen antisankareita tarvitaan myös.

Samaa mieltä, kiekko on jo nyt monen joukkueen kohdalla kuivaa ja taktisesti niin tarkkaa ettei ylilyönneille ja pienille kilahtamisille juurikaan jää sijaa, joten pelaajat, jotka ovat muuta kuin näitä kilttejä hymypoikia saavat minulta synninpäästön - noin yleisesti ottaen. Ja tällainen Lucicin ajo menee siihen kategoriaan, jonka minä pienenä ylilyöntinä täysin hyväksyn.

Mutta todella säälittävää toimintaa Sabreseilta, ei kunnon noottia tilanteen jälkeen vaan vaatimatonta ja pientä hansanhierontaa. Sitäkö se oman maalivahdin puolustaminen on? Sen kuuluu olla aivan jotain muuta, varsinkin tavallisessa runkosarjaottelussa, jolloin hanskat jäähän nenää poskelle!

vlad.
 

Baldrick

Jäsen
Niinno, kyllä se varmaan kummasti rauhoittaa, kun vastustajalla on kentällä ainakin Lucic, Chara, Boychuk ja Horton. Nämä herrat kyllä vastaavat nokkapokkaan ja ovat suht kovia pelaajia, joten kahdesti itse harkitsisin, että viitsinkö lähteä pientä naamaanhierontaa pidemmälle jos en mikään varteenotettava vastustaja heille olisi. Siinä pian saa pätäkän aikaan, jossa vain nolaa oman kentällisensä. Kyllähän sitä pitäISI aina vaikka ottaa kunnon selkäsauna joukkuelaisen puolesta, mutta jos ei mikään järin tappelija ole, niin saattaa se ruveta vähän jänskättää.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kyllähän sitä pitäISI aina vaikka ottaa kunnon selkäsauna joukkuelaisen puolesta, mutta jos ei mikään järin tappelija ole, niin saattaa se ruveta vähän jänskättää.

Ammattilaiskaukalo ei ole oikea paikka jännitykselle oman fyysisen terveyden suhteen.

Nolasiko Peltonen itsensä hanskaamalla Artjuhinin kanssa? Ei, vaan osoitti joukkueelleen, että heille ei vittuilla. Ei paljon painanut 15 sentin, 25 kilon tai tappelukokemuksen ero.

Anssi Salmela näytti koko joukkueelle, että heille ei vittuilla. Turpaan tuli Backesilta, jolla kuitenkin oli tappelukokemusta reilusti enemmän. Tuskin jätkiä kopissa itketti se, että Anssi imitoi menkkoja vuotamalla reilusti. Eiköhän useammalle pelaajalle tullut fiilis, että tässä puhalletaan yhteen hiileen ja jopa turpakeikan uhalla omia puolustetaan.

Lennu Petrell on tällä kaudella saanut kehuja koutsiltaan tiputtamalla hanskoja. Ei sen takia, että olisi piessyt vastustajan turvan rullalle, vaan asenteensa takia. Jos kanssapelaajaa vedetään rumasti, annetaan hänen puolestaan takaisin. Osattiin tapella tai ei.

Sami Helenius ei perääntynyt Laraqueta vastaan, vaikka tiesi saavansa turpaan. Hän teki juuri sitä, mistä hänelle maksettiin: seisoi omiensa takana. Minkä ihmeen takia Buffalon mikkihiiret eivät seisseet oman molarinsa takana? Heille maksetaan siitä, että ovat osa joukkuetta.

Jos kentällä olisi ollut joukkueelleen pelaavia pelaajia, olisi tuosta tullut muutakin kuin iso joukkohali. Silloin vähintään yksi pelaaja olisi uhrautunut, hommannut itselleen mainetta joukkuepelaajana ja tehnyt kaverille selväksi, että Sabres ei anna periksi ja heidän jätkiinsä ei kosketa noin.

Itse rakastan pelaajia, jotka ovat valmiita vaikka menemään maaliin ilman kamoja tai kehään Robert Heleniuksen kanssa, kunhan se vain edistää yhteistä unelmaa. Tuon takia itselläni on vuosikaudet ollut Lostedt tuossa sivussa: pieni mies meni tappelemaan kenen tahansa kanssa, kunhan se vain ajoi joukkueen etua. Samaan syssyyn voisin heittää monta muutakin nimeä, kuten nyt esimerkiksi tuon aiemmin mainitun Elorannan. Olkoot mikä tahansa turkulainen seuraikoni, 90-luvun inhokki tai muu, tuollaisista pelaajista ei voi olla pitämättä.
 

Klubbheads

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars.
Ei sanktioita Lucicille Millerin hipaisusta. NHL.comissa juttu, josta lainaus Shanahanilta:
"I had the hearing because I did make an initial assessment of the play as I do with all plays, but I did have some questions for Milan and I wanted to hear directly from him," Shanahan told NHL.com. "They were regarding his intent; at what point did he know there was going to be a collision; and whether or not he felt he had the time to avoid the collision. I was satisfied with his answers."
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Näin ne kuittaukset ennen hoidettiin! Calgary vs Anaheim. Berube ajaa ensin Anaheim maalivahtia jonka jälkeen Ducks lähtee kostoretkelle.

Anaheim vs Dallas. Selännettä taklataan ja Anaheim lähtee jälleen tasoittamaan puntteja.

Linkit vie youtubeen.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Ei sanktioita Lucicille Millerin hipaisusta. NHL.comissa juttu, josta lainaus Shanahanilta:

Aikamoisen matolaatikon Shanahan tuossa jätti auki. Saattaa tuo veskareiden ajelu tuosta yleistyä.

Tähän tapaukseen liittymättä: on muuten vahva tunne, että Shanahania on suitsittu aika huolella tuon alkukauden jälkeen, jolloin lähes kaikesta rapsahti pelikieltoa. Nyt ollaan jo viime kauden tasolla.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Aikamoisen matolaatikon Shanahan tuossa jätti auki. Saattaa tuo veskareiden ajelu tuosta yleistyä.

Jotenkin en usko, että yleistyy, sen verran keskiverto NHL-pelaaja veskareita kunnioittaa... Seuraavassa BUF-BOS pelissä heiluu Lindy "rough" Ruffin käskystä lentopallomailat ja kaikki sen jälkeen OK?
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Näytti tuossa Lucicin taklauksella Milleriin olevan jotain seurauksia sentään. Buffalon seuraava peli Montrealia vastaan: http://www.youtube.com/watch?v=LVxeEjmYtaY&feature=youtu.be Video vie youtube.comiin.

Tilanteessa Cole kurvaamassa maalin ohi kunnes Enhrothin kohdalla suoristaa luistimet ja päättää törmätä surutta veskaan. Arvaatte varmaan että Buffalon pelaajisto ei edelleenkään tehnyt mitään aloitetta puolustaakseen maalivahtia tai edes osoittaakseen, että joukkueessa edes joku puolustaa joukkuekavereitaan. Vaikuttaakohan tämä kohta Buffalon maalivahtien keskittymiseen kun pitää näköjään ainoana puolustaa itseään jo tämmösissäkin tilanteissa.
 

Jonzze

Jäsen
Suosikkijoukkue
PEPO, SaiPa
No huh huh! Nyt NHL:n pitää alkaa puuttua noihin molareiden koskemattomuuksiin kovemmin tai jos ei puututa, niin ainakin itse GM:nä palkkaisin nopeimman 150kg:n pelaajan vapailta markkinoilta ja käskisin ajelemaan vastustajan veskareita.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Buffalo on nousemassa yhdeksi inhokkijoukkueekseni NHL:ssa näiden tilanteiden johdosta. Ei jumalauta voi olla noin munaton porukka, että jos jo toisen kerran veskari kolataan levyiksi niin kukaan ei reagoi mitenkään. Kivahan se on medialle itkeä pelin jälkeen haavereita, mutta kyllä noissa tilanteissa pitää reagoida jotenkin. Aikamoisia tissiposkia.

Noista veskarin ajamisista sen verran, että Shanny ampui itseään vähän jalkaan tuossa Lucic-tapauksessa, kuten tämä viimeisin Buffalon yli käveleminen osoittaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
St.Louisin Chris Stewart taklasi viime yönä Detroitin Niklas Kronwallia suoraan numeroihin ja aika pahasti Kronwall lentää laitaan pää edellä. http://www.youtube.com/watch?v=v7ckU1hRgNw. Shanahan antaa tuosta muutaman matsin pelikieltoa.

Ovatko vastustajat ottaneet kohteekseen Buffalon veskarit, kun tietävät, ettei kukaan tulee kuittaamaan tilannetta? Kahdessa matsissa peräkkäin kolattu veskari ja mitä Buffalon pelaajat tekevät? -
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös