Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 183 714
  • 9 663
Suosikkijoukkue
NHL
Taklauksessa ei olisi mitään vikaa, jos torres olisi ajanut runkoon. Mutta kun ei järki päätä pakota, niin lopputulos on tämä. Itse en pidä seabrookia kiekottomana, koska kiekko on hänen kohdallaan taklaushetkellä. Jos nhl pysyy linjassaan, niin pari peliä tulee huilia. Näistä vois kyllä rangaista pahemminkin, ainakin nyt alkuun, jotta pelaajat tajuaisivat ajaa varmasti kroppaan.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Itse en pidä seabrookia kiekottomana, koska kiekko on hänen kohdallaan taklaushetkellä.

Eikös tuossa NHL:llä ole joku "stick length" pykälä ja kiekko tosiaan on alle puolen metrin päässä Seabrookin luistimista ennen osumaa. Olen melko varma, että NHL sääntöjenkään mukaan Seabrookia ei voi tulkita kiekottomaksi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyllähän tuosta videon tilanteesta olisi pitänyt rangaistus antaa. On tosin makuasia olisiko Campolin kakkosen syyksi pitänyt antaa poikittainen maila, estäminen vai väkivaltaisuus, mutta selvä jäähyn paikka kuitenkin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nämä näitä vähän haastavia tulkittavia nykyisin, kun ei oikeastaan tiedä miten saisi taklata ja miten ei. Pari vuotta sitten taklaus olisi kerännyt vain kehuja, vuosi sitten hieman keskustelua eikä jäähyä, mutta tänä vuonna linja jopa näitä edestä päin tulevia taklauksia kohtaan on muuttunut. Kuten täällä joku sanoi; joko pitkä penalti tai sitten ei mitään. Aika helppo paikka pelaajallekin siis päättää tuolla kentällä että mitä saa tehdä ja mitä ei.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
No ei Seabrook kiekoton ainakaan ole tuossa taklauksessa. Komea pommi, harmi että osui vähän päähän. Seabrook saisi kyll vähän ympärilleen vilkuilla. Kaksi peli max.
 

Snagari

Jäsen
Mielestäni tuossa videon kommenteissa asia kiteytetään melko hyvin.

thekalamalkakid kirjoitti:
Seabrook was in his own little world - it's like a car accident - if you're texting in the car, looking down at your phone, and you get in an accident, it's all your fault, not the fault of the people you hit.

Ei lisättävää.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Minun mielestäni Torresille pitää tulla pelikieltoa tuosta taklauksesta. Seabrook ei vielä ole ottanut kiekkoa haltuun, kun taklaus tulee. Toisin sanoen Torresilla ei ole mitään tarkoitustakaan pyrkiä saamaan kiekkoa vaan ajaa kaveri ihan paskaksi. Torres olisi tuossa tilanteessa periaatteessa voinut napata kiekon ja pyöräyttää jopa maalin eteen itsensä maalintekopaikkaan, eikä Seabrook olisi ehtinyt kissaa sanoa.

En tosiaan tiedä, mitä säännöt sanovat nykyään tuosta tilanteesta, mutta pidän tilanteessa Seabrookin puolta, koska mielestäni hänen ei kuulu olla valmis ottamaan taklausta vastaan ennen kuin hän on saanut kiekon haltuunsa.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Ei tullut Torresille pelikieltoa tuosta Seabrook töötistä. Näin tällä kertaa.

Niin kuin sanotaan "Keep you f**king head up!" playoffseissa kannattaa vilkasta edes sen yhden kerran mihinkä kaartaa.. (ja joo olihan siinä maali edessä peittämässä näkyvyyttä, mutta maalin takana ei oo varaa mennä pää polvissa..) Pointsit Seabrookille tosin siitä, että pomppaa heti kyettyään ylös! Siiitä rispektit sinne suuntaan. Oppiipahan perkele.. ;)
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Näkisin tilanteen niin että Torres tietysti olettaa että Seabrook pelaisi kiekkoa kun se tulee maalin taakse. Se, miksi Torres kropan sijaan ajoi päähän on kyllä hämärän peitossa. Periaatteessa taklaus oli kuitenkin sitä luokkaa että playoff-linjalla siitä olisi voinut ulosajon antaa, mutta ei juuri enempää. Jos Ryan saa 2 ottelua vastustajan jalan tallomisesta ja Stoll 1 pelin Whiten pään hajottamisesta. Tämä oli näistä rikkeistä ehdottomasti kuitenkin lievin. Seabrookinkin pitäisi kuitenkin muistaa ettei tuolla tavalla kannata siellä maalin takana pelata ja varmaan nyt muistaakin. Jos olisi osunut vaikkapa olkapäähän niin olisi kyllä ollut yksi kauden komeimpia pommeja varmaan. Nyt jaa tällainen paska sivumaku siitä.

Estäminen tuo ei mielestäni ole mitenkään. Tai ei ainakaan pitäisi olla. Ainakaan itse en tykkää pitää esim. tätä Kronwall-Havlat -taklausta estämisenä. Tai toisena esimerkkinä vaikkapa Kostopoulos-Stuart. Kostopouloksen taklaus onkin muuten kyllä aivan järjetön mutta ei se ole estäminen vaikkei Stuart koskenutkaan kiekkoon. Brad kuitenkin pelasi kiekkoa. Samoin tuo Kronwallin taklaus Havlatiin, joka on kyllä yksi komeimpia mitä on viime vuosina nähty. Siinä oli Havlatilta klassinen peli pää alhaalla ja Kronnerhan ne tilanteet tunnetusti käyttää hyväksi. Havlatkaan ei koskenut kiekkoon, mutta se pyöri Martyn jaloissa. 5 minuutin estämisjäähy ja ulosajo aikanaan tuosta Kronwallin pommista oli vähintäänkin oikeusmurha. Pidin sitä sinä silloin ja pidän yhä edelleen. Turha vanhoja on kuitenkaan enää kaivella.

Jos tuosta tosiaan on tuomiona se ettei tule pelikieltoa niin eipä siinä mitään sitten. Ei se väärin ole, kuten jo yllä totesin.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Komeasti kurottaa oikein, että varmasti osuu päähän. Ei edes yllätä tuosta tiimistä nämä temput. Ei taida Marion puheet kuulua pelaajille asti?
 

ipaz

Jäsen
Kyllä minäkin laittaisin tästä Torres-Seabrook töötistä vastuuseen katse luistimissa maalintakana pelaavan Chicago-pakin. Ei tuolla tavalla voi vaan pelata! Pikku suuko poskelleko Torresin olisi pitänyt antaa? Hyvä vaan ettei tullut pelikieltoa, niin pysyy peli intensiivisenä.

Tuosta Kunitzin tekemästä Gagnen suoraan päähän tilttaamisesta pitäisi sitten taas antaa heti vähintään se neljä peliä. Tuossa ei ole minkään muunlaista vartalokontaktia, kun kyynerpää vs kypärä. Toki Gagne kääntyy juuri kohtaushetkellä, mutta ei tuon kyynerpään noin korkealla pitäisi olla... Tässä tuo näkyy selvemmin.
 
Mikä näitä Pittsburghin miehiä oikein vaivaa. Tuota Kunitzin kyynerpäällä kurkottamista ei voi kukaan sanoa vahingoksi. Onneksi tuo osuma ei ole ihan älyttömän kova, niin ei käynyt pahemmin. Neljä peliä vähintään pelikieltoa!
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Vaikea sanoa, mitä Kunitz tuossa oikein mietti. Oli suht käsittämätön tilanne itsellenikin ja toivon mukaan siitä asianmukaiset sanktiot napsahtavat. Osuma ei ollut onneksi kova, mutta eihän tarkoituksellisuus tuosta nyt mitenkään epäselväksi jää.
 

Schadowan

Jäsen
Ulos jengistä vaan. Ensin Cooke, sitten Kunitz. Harmi vaan, että Kuni on oikeasti hyvä pelaaja. Ihan helvetin törkeä tappoyritys. Vituttaa näin Pens-kannattajana, että joukkueessa on tällaisia apinoita.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Vaikea sanoa, mitä Kunitz tuossa oikein mietti. Oli suht käsittämätön tilanne itsellenikin ja toivon mukaan siitä asianmukaiset sanktiot napsahtavat. Osuma ei ollut onneksi kova, mutta eihän tarkoituksellisuus tuosta nyt mitenkään epäselväksi jää.
Hyi vittu, kun oli rumaa!! :/

Ensimmäisestä kerrasta neljä peliä tuollaisesta tai vastaavasta idioottimaisuudesta, toisesta 12 ja kolmannesta n. 36 peliä, ja sen jälkeen säilyy tietty kunnioitus pelissä.

Kerran voi vielä osua noin osittain vahingossa, toinen kerta ei tule enää millään vahingossa ainakaan saman kauden aikana muutaman pelin pelikiellon jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Downie jyrää lovejoyn

Lisää tapahtuu Pittsburghin ja tampan pelissä. Downie palaa menneeseen ja hypäten jyrää lovejoyn.

Oli tuokin ihan älytön veto. Onneksi Talbot lasautti tuosta ansaitusti 0-1. Lisäksi itseltäni meni semisti ohi, että kuka kolasi Orpikin todella lujaa päädyssä ja miten rumasti, koska mies jäi sinne itseään keräilemään pitkäksi aikaa? Taisi olla kolmannessa erässä.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Tuo tapahtui tokassa erässä ja taklaus löytyy NHL.com highlightseista ->parhaat palat. Ei ollut mielestäni mitään vikaa taklauksessa, painava niitti Tyrelliltä ja Orpik jäi vähän puhaltelemaan.

Ok. Tapahtui sen verran reunassa eikä aiheesta hidastustakaan silmiini matsin tiimellyksessä osunut joten en voinut olla mitenkään varma mitä siellä tapahtui. Painava pommi oli kyllä kun noin pisti piiputtamaan.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mites Gagnelle kävi, palasiko matsiin vielä? Perhana Gagnella muutenkin noita aivotärähdyksiä menneisyydessä niin ei varmaan kupoli kestä enää yhtään uutta pahempaa tapausta.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Minun mielestäni Torresille pitää tulla pelikieltoa tuosta taklauksesta. Seabrook ei vielä ole ottanut kiekkoa haltuun, kun taklaus tulee. Toisin sanoen Torresilla ei ole mitään tarkoitustakaan pyrkiä saamaan kiekkoa vaan ajaa kaveri ihan paskaksi.

Torres olisi vetänyt ihan varmasti niitin tuossa tilanteessa jos se kiekko olisi nyt sattunut osumaankin Seabrookin lapaan. Seabrookin vastuuseen kuuluu kuitenkin tuossa tilanteessa olla edes vähän hereillä ympäristöstään, jota hän ei nyt ollut. Torres lanaa kyllä helvetin kovan niitin tilanteessa, ja osuu myös päähän, mutta taklaus ei ole kohdistettu päähän. Iso osa taklauksesta osuu myös yläkroppaan/rintaan, enkä vain saa Torresin taklausta millään ns. "headshotiksi", vaikka sitä on täälläkin ja myös P-Amerikan mediassa sellaiseksi leimattu. Mm. Damien Coxin kanssa tuli tuosta väännettyä, ja sokeampaa "jääkiekkoasiantuntijaa" en noilta seuduilta ole hetkeen löytänyt.

Shit happens, todella hyvä ettei tullut lisärangaistusta. Jatkossa Torresille vielä vähän tarkemmin se niitti ettei tule näin isoa hässäkkää. Kakkonen estämisestä ihan oikea ratkaisu tällä kertaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Seabrookin mukaan Torresin taklaus tuntui ensimmäisenä päässä, eikä vartalossa. Ei silti lähtenyt väittämään, että Raffi olisi tarkoituksella kohdistanut taklaustaan päähän. Ja kuten Seabs totesi, että mikäli hän ei olisi pystynyt seuraavaa vaihtoa pelaamaan ja kannettu jäältä pois, niin liigalta olisi todennäköisesti tuomiota napsahtanut. No kukaan on tuskin väittänytkään, että liigalla olisi näissä joku linja. Totta on se puoli, että Brent pitää varmasti päätään jatkossa paremmin ylhäällä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Downie ja Kunitz pääsivät keskutelemaan omista tekosistaan, eli pelikieltoa pitäisi napsua. Downielle pari matsia ja Kunitzille vaikka sellaiset 10 matsia tai vaikka loppu play offit + jos Penguins tippuu, niin pelikielto jatkuu ensi kauden runkosarjassa.

Juttua NHL.com sivuilla
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös