Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset kaudella 2020–2021

  • 271 549
  • 1 912

A Siente

Jäsen
Karjalainen vihellyksen jälkeen tulee kädet ylhäällä suoraan päähän. Voiko selkeämpää vahingoittamisyritystä olla. Tuo on niin sikamainen temppu, että pitäisi olla vähintään loppukauden sivussa. Aivan järkyttävä teko. Tuossa on pelitilanne täysin ohi ja silti ajellaan kädet ylhäällä päähän.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Karjalainen vihellyksen jälkeen tulee kädet ylhäällä suoraan päähän. Voiko selkeämpää vahingoittamisyritystä olla. Tuo on niin sikamainen temppu, että pitäisi olla vähintään loppukauden sivussa. Aivan järkyttävä teko. Tuossa on pelitilanne täysin ohi ja silti ajellaan kädet ylhäällä päähän.
Ihme nurinaa taas...hameet henkariin pojat. Noin se muikkari annetaan, että älä vittu mene sinne maalille huitoon ja tönimään vihellyksen jälkeen, älä mene.. Tai sit sä maksat hintaa siitä. Esimerkillistä toimintaa.

Ps. @A Siente, ei tuo nyt kai ihan noin järkyttävä tapaus ollut mitä annoit viestissäsi ymmärtää?
 
Viimeksi muokattu:

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Todella raskasta lukea viestejä, joissa millään tavalla otetaan kantaa Auvitun peliasentoon. Se on aivan se ja sama mikä se asento on, ethän sä nyt jumalauta voi kelata puolen kentän vauhteja ja taklata kaikella voimalla jopa alhaalta ylöspäin pumpaten. Aivan järkyttävän vaarallinen taklaus, joka valitettavasti ilmeisesti nyt myös vakavan loukkaantumisen aiheutti. Lisäksi mielestäni Keräsen taklaus Anttalaiseen tuli puhtaasti kylki kylkeen. Pelikiellon täytyy olla pitkä, vähintään kahdeksan ottelua.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Kaksi todella törkyistä tekoa nähtiin näköjään eilen. Jos Anttalaisen kostoa verrataan J.Jokisen vastaavaan, josta sai 5+3? pelin kakkuun, niin pitäisi tulla reilusti enemmän. Törkeä vahigoittamisyritys, mikä ei näköjään jäänyt edes yritykseksi.

Karjalaisen pahoinpitely voisi vertautua Tyrväinen-Vesalainen tapaukseen, ollen tuotakin rumempi. Eli kovat kakut molemmille, kiitos.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
No kylläpäs oli taas kaksi oikein suoritusta eilisessä pelissä. Yhdistävä tekijä molemmille oli luonnollisesti tahallisuus. Anttalaisen taklaus oli kyllä todella törkeä. Auvitun peliasentoon voidaan sen verran ottaa kantaa että mikäli haluaa tällaisia loukkaantumisia estää, niin tietysti tuollaiset kiekon alle menemiset tulisi hoitaa pää pystyssä, sillä se olisi ainoa keino suojautua näitä aivosolunsa hukanneita kamikazeja vastaan.

Tämä Auvitun huono peliasento mielestäni kuitenin vain nostaa Anttalaisen rikkeen vakavuutta. Anttalainen on jo toisessa päässä päättänyt että seuraava uhri ajetaan pstyyn. Selvä kosto. Auvitun huono peliasento on kuitenkin pitkään nähtävissä, eikä kyseessä ole mikään yhtäkkinen kumarrus. Anttalainen näkee Auvitun menevän kulmaan huonossa asennossa ja kolaa vauhdilla suoraan kupoliin. Lisäksi vielä kohdistaa taklauksensa ylös ihan vain varmistaakseen että osuu kunnolla kupoliin. Kosto, tahallinen vahingoittaminen, päähän kohdistunut, ryntäys.... Kyllä yli 10 peliä pitäisi napsahtaa.

Sitten Karjalainen. Voi voi sentään. Pajuniemi ajaa tilanteen loppuun maalille ja hakee kontaktin Keräseen ja pakkiin irtokiekon toivossa, kuitenkin ihan puhtaasti ja vihellyksen jälkeen tilanne raukenee. Näin maalintekijän kuuluukin maalille ajaa. Keränen luonnollisesti ottaa siitä kaverin pieneen syleilyyn, sillä eihän niitä irtoiekkoja saa ilmaiseksi metsästää. Pieni hanskan hieronta naamaan olisi ollut ihan luonnollista. Tämän jälkeen näiden kahden kaveruksen tilanteeseen päättää liittyä Big Miro. Luonnollista olisi ollut mennä verbaalisesti vähän huutelemaan pelotteen roolissa, mutta ei. Silmissä sumenee ja ajetaan kaverin pihtiotteessa olevaa vastustajaa päähän. Kosto, tarkoituksellinen vahingoittamisyritys, päähän kohdistunut, vihellyksen jälkeinen tilanne. 5 ottelua pitäisi napsahtaa.

Kuten jo aiemmin totesin, tilanteita yhdistää tahallisuus, vastustajan kunnioittamattomuus ja aivan täydellinen itsekurin puute. Juuri tällaisten kaverien järjettömyydet tulisi kitkeä pois jossa pelille vähemmän antavat persoonat head hunter tyyliin kohdistavat vihansa vastustajan tärkeimpiin pelaajiin. Toivottavasti Auvitu selviää säikähdyksellä, sillä muuten sijaiskärsijät maksaa näistä liian kovaa hintaa, Paju ilmeisesti ei onneksi loukaantunut.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Tapahtumarikkaan alun perusteella eilen olisi voinut olla ihan hyväkin jääkiekkopeli Helsingissä, mutta lopulta ilta oli lähinnä puuduttava Anttalaisen ja Karjalaisen hölmöilyjen sekä pienemmässä määrin tuomareiden ja vierasjoukkueen surkean suorittamisen takia.

Ryntäys, vauhdit ja silmät ummessa niitin hakeminenhan tuossa Anttalaisen tilanteessa olivat mielestäni se suurin ongelma. Ei vaan ole enää tämän päivän jääkiekkoa, että dumppaat kiekon punaiselta ja lähdet kelaamaan vauhtia sillä ajatuksella, että ajat puolustajan kulmassa pystyyn. Ja ihan hyvä, että laji on kehittynyt ja tuo on nykypäivänä sanktioitua toimintaa.

Se, että tässä kävi nyt näinkin huonosti on minusta vain suoraa seurausta juurisyystä eli siitä, että Anttalainen päättää jo punaviivalla ajaa taklauksen loppuun tapahtuipa mitä tahansa, ja kelaa päälle ylikovat vauhdit. Nyt sitten seuraukset olivat sieltä pahimmasta päästä skaalaa, koska Auvitu oli erittäin huonossa asennossa ottamassa tuota ryntäystä vastaan. Parhaimmassa tapauksessa olisi voitu selvitä ilman loukkaantumista ja jäähyjen osalta 2min ryntäyksellä. Tämä olisi ollut puhtaasti hyvää tuuria.

Karjalaisen tilanne nyt oli sen verran selkeä, että tuossa ei ole oikeastaan edes mitään kommentoitavaa. Ko. pelaaja on välillä näyttänyt ihan kiekkoilijaltakin, mutta eilisen esityksellä ja maalista huolimatta en näkisi tälle pelaajatyypille käyttöä omassa joukkueessa. HIFK-leiri voi tietysti sanoa samaa Anttalaisesta.

Vaikka menee ohi ketjun aiheen, niin vierasjoukkue oli noin muuten pelillisesti täysi lapanen, ja tuomareiltakin ilta oli varsin heikko suoritus.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katson varmaan jotain eri tilannetta Karjalaisen teosta kun en näe lähellekään samanlaista törkeyttä mitä monet ovat näkevinään. Eihän Miro osu päähän vaan olkapäähän.

Katsokaa nyt vaikka Lasse Kukkosen top-500 poikkarit maalinedustilanteissa. Ihan vastaavia. Kukkonen selvisi lähes poikkeuksetta näistä edes ilman jäähyä. Ja ylipäänsä lähes jokaisessa pleijarimatsissa nähdään vastaavaa.

Karjalaisen teko oli rangaistava ja voisi yhden matsin pelikiellon antaa. Nämä on toki hyvä saada kitkettyä pois, mutta saman linjan soisi jatkuvan.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Täällä on näköjään taklaus tuomittu kostoksi ja taklaaja myös.

Selostajakin lietsoo vielä tuomitsemalla heti kostoreissuksi ja kehuu Keräsen kovaa taklausta, jossa Anttalainen metrin irti laidasta ja taklaus selästä.
Onko joku katsonut, että taklattiinko Kerästä ennen sitä, oliko sekin kosto josta "idiootti" pääsi kuin koira veräjästä.
Pitäisikö sääntöjä muutta, että jos sinua taklataan, pitää siirtyä vaihtoon, koska seuraava taklaus jonka annat on kosto, koska niinhän kaikki aina tekee ja sen jo näki "silmistä".
Ja kyllä tuomareilta jäi selkeä iso jäähy viheltämättä tuossa Keräsen taklauksessa.
Tekikö Anttalainen jotain eleitä siihen suuntaan, että olisi jäänyt jotain hampaankoloon?

Turhaa spekulointia periaatteessa tuo kostoreissu, mielestäni kostaminen taklaamalla ei itsessään tuomittava teko jääkiekossa ole, jos taklaus on puhdas...en sitten tiedä voidaanko se lukea rikettä "suurentavaksi" teoksi, jos se pystytään todistamaan?

Koko kentän vauhti?
Anttalainen liukuu omalta siniseltä lähes koko matkan hyökkäyssiniselle ja ohjaa kiekon siinä välissä vielä hyökkäysalueelle ja Hifk pelaajalta koukkua sinisen jälkeen ja liukuu vielä viime metrit.

Nouseeko jalat taklaustilanteessa?
Pysyykö käsi kiinni vartalossa?
Jos Auvity ei olisi ollut huonossa peliasennossa tilanteessa, olisiko vihellety jäähyä?
Tämä ei ole mitenkään provosointi mielessä, vaan tunteetonta spekulointia niistä mitkä vaikuttavat oikeasti rikkeeseen.

Åsten näkee taklauksen ei reagoi mitenkään, ennen kuin näkee että Auvity jää maahan?

Mielestäni haettu kovaa puhdasta taklausta.
Ei mikään törkeä nouto, mutta tilanne on kyllä väärin tunnistettu, olisi pitänyt huomioida vastustajan peliasento ja sillä perusteella jättää taklaamatta.

Sääntöjä voisi muuttaa myös niin, että pelaajan vaihtaessa pelialuetta pitää pelaajan pysähtyä sini ja punaviivan kohdalle, poikkeuksena sallitaan taukojen ja pelikatkojen aikana viivojen ylitys pysähtymättä.
Niin ja nämä sääntöuudistukset olivat kieli keskellä suuta heitettyjä.

Karjalaisen tilanne on typeryydessään todella tyhmä teko, tuosta ei pääse mihinkään täysin pelitilanteen ulkona ja vielä oma pelaaja pitää kiinni.
Spontaanina viereiseen vastustajaan voisi mennä kokovisiiri aikana ihan 2 minuutin rankulla.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Kai tuon Keräsen taklauksen olisi myös voinut laittaa tutkintaan? Nyt kävi vähän hyvää säkää kun Anttalainen ei lentänyt kovin pahassa asennossa laitaan. Eniten ihmetyttää, että tuosta ei vihelletty edes jäähyä. Sen kun olisi tehnyt niin olisi säästytty näiltä muilta aivopieruilta.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Katsokaa nyt vaikka Lasse Kukkosen top-500 poikkarit maalinedustilanteissa. Ihan vastaavia. Kukkonen selvisi lähes poikkeuksetta näistä edes ilman jäähyä. Ja ylipäänsä lähes jokaisessa pleijarimatsissa nähdään vastaavaa.

Karjalaisen teko oli rangaistava ja voisi yhden matsin pelikiellon antaa. Nämä on toki hyvä saada kitkettyä pois, mutta saman linjan soisi jatkuvan.
Lasse antaa maalin edessä, tilanteessa tai välittömästi sen jälkeen. Nyt tultiin tilanteen rauhoituttua isolla viiveellä maalin takana ylimääräisenä miehenä joukkuekaverin sitoessa kohteen käsiä. Ja kohteena vain ja ainoastaan pää. Sellaista heilumista Karjalaiselta jo ennen tuota, että Anttalaismaiset huurut sielläkin oli pleksissä. Tässä, kuten Auvitunkin tilanteessa, kokopleksi suojasi suuresti vastustajan pimentymisen seuraukselta.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä on kyllä jännä ilmiö. Kun Hifkin pelaaja sikailee tai törttöilee, niin ollaan sitä mieltä, että tekevälle sattuu, eikä tilanteessa tapahtunut mitään väärää. Todetaan vain, että tämä on kovien miesten peli ja sikailut kuuluvat peliin. Oman joukkueen pelaajaa puolustellaan ja vähätellään tapahtunutta. Sitten, kun joskus käy, että vastustajan sikailun kohteena on Hifkin pelaaja, niin sitten alkaa kamala itkuvirsi ja valitus. Anttalaisen tempaus oli vastenmielinen ja törkeä. Toivon, että hän saa siitä kovan rangaistuksen, eikä esim. kymmenen pelin pelikielto vääryys olisi. Voisi antaa ihan siinä mielessä, että voisi vähän nuorta pelaajaa kouluttaa ja herättää ajattelemaan. Anttalainen on ihan hyvä pelaaja ja hänestä voi kehittyä hyvä liigapelaaja, mutta nämä typeryydet ja hölmöilyt pitäisi jättää pois repertuaarista. Anttalaiseen kohdistunut taklaus oli sellainen, että jäähy olisi pitänyt tulla, mutta et sinä nyt vaan voi olla niin tyhmä, että lähdet kostoretkelle kelaamalla puolen kentän vauhdin ja niittaamalla suoraan päähän ja vielä sellaista pelaajaa, joka ei ollut edellisessä tilanteessa osallisena. Tuomarit mokasivat pahasti, kun eivät Keräselle jäähyä viheltäneet, mutta ei se oikeuttanut Anttalaista hölmöilemään. Joo Auvitu oli huonossa asennossa ja vähän kyyryssä, mutta kyllä taklaajakin voisi vähän ajatella ja tuossa nyt oli sitä aikaa ajatella. Ei voi sanoa, että tilanne tuli nopeasti ja yllättäen. Toivottavasti Tepsin johto ja valmennus pitävät tiukan puhuttelun Anttalaiselle ja tekevät selväksi, että oli viimeinen kerta, kun teet tuollaista. Alex Fergusonin hiustenkuivaaja -käsittely olisi paikallaan. Vieläkin Anttalaiselta nähdään liikaa näitä typeryyksiä, vaikka ovat ne ovat vähentyneet.

Alussa mainitsemani kuvio nähtiin tässä eilisessä pelissä Karjalaisen tapauksessa. Heti välittömästi ollaan puolustamassa omaa pelaajaa (Karjalainen) ja vähätellään koko asiaa ja tilanne käännetään siihen suuntaan, että vika oli Pajuniemessä. Tuo mitä Pajuniemi teki, niin sitä näkee aivan joka pelissä eli hyökkääjä menee sinne maalille kalastelemaan irtokiekkoja kuten pitääkin. Tulee tökkimistä ja tönimistä puolin ja toisin. Maalin edessä tapahtuneet asiat ennen tuomarin vihellystä olivat ihan normaaleja peliin kuuluvia asioita, jota näkee jatkuvasti. Keränen hoiti homman tyylikkäästi kuin oppikirjasta eli veti Pajuniemen pois tilanteesta, eikä Pajuniemikään ruvennut sen enempää vääntämään ja tuuppimaan, kun tilanne oli ohi. Jos ei Anttalainenkaan aina vaikuta penaalin terävimmältä kynältä, niin ei kyllä Karjalainenkaan mikään älyn jättiläinen ole. Hän tuli täysin ulkopuolisena tilanteeseen ja veti poikittaisella mailalla pään ja niskan seudulle. Oli kyllä vastenmielinen ja törkeä tempaus tämäkin. Jos Pajuniemi olisi ruvennut hanskaamaan Keräsen kanssa, niin silloin olisin ymmärtänyt Karjalaisen väliintulon, mutta silloinkin sen olisi voinut toimittaa muulla tavoin kuin poikittaisella mailalla päähän. Kyllä tuo Karjalainen tuntuu edelleen olevan aika vaarallinen pelaaja jäällä kaikkine sikailuineen ja hölmöilyineen. Tuollaisilla pelaajille ei pitäisi enää olla mitään asiaa liigajäille. Toki saa kovaa ja fyysisesti pelata, mutta tuokin tilanne oli puhdas vahingoittamisyritys. Maalin edessä ei tapahtunut edes mitään normaalista poikkeavaa. Vastenmielinen pelaaja tämä Karjalainen ja Keräsellä oli homma Pajuniemen kanssa hallinnassa, niin Karjalainen meni ihan turhaan sekoilemaan siihen ylimääräisenä pelaajana.

Olen kyllä kiinnittänyt huomiota siihen, että täällä jatkoajassa esiintyy jonkin verran sellaista, että kun oman joukkueen pelaaja sikailee tai törttöilee, niin kovasti puolustellaan pelaajaa ja vähätellään tapahtunutta. Välillä pistetään tapahtunut kokonaan "uhrin" syyksi. Joskus toki "uhrissakin" voi olla vikaa. Sitten, kun oman joukkueen pelaaja joutuu vastaavanlaisen tilanteen uhriksi, niin sitten itketään, uhriudutaan ja valitetaan. Olihan tuolla liigan kyseenalaiset taklaukset ketjussa joku sitä mieltä, että Karjalaisen tempaus oli hyväksyttävä ja fiksu teko. Kun lukee Hifkin osion kirjoituksia, nin siellä vaaditaan kostoa ja kaikkea pahaa Anttalaiselle. Ei minusta kovinkaan fiksua käytöstä. Oli kyllä Anttalaiselta täysin idioottimainen ratkaisu ja vieläkin häneltä nähdään ihan liikaa näitä hölmöilyjä ja typeryyksiä. Tällä kaudella on ollut ajoittain oikeinkin hyvä, mutta mentaalipuolen asioihin kyllä pitää panostaa, kun esimerkiksi pudotuspeleissä ei saa tällaisia aivopieruja tulla senkään vertaa. Mutta on kyllä vastenmielistä sekin, että osa Hifkin kannattajista toivoo Anttalaisen vammauttamista ja telomista.

HIFK pelaa kyllä joukkueena nykyään siistimmin kuin joskus menneinä vuosina, jolloin joukkue oli sikailijan maineessa ja kaikenlaisia törkeyksiä nähtiin vähän väliä. Joukkueessa oli sellaisia pelaajia, kuten Gillies, Nickerson, Finley jne. jne, jotka eivät jääkiekkoa osanneet pelata, mutta vastustajan vahingoittamiset yms. onnistuivat hyvin. En edes muista näitä kaikkia Hifkin menneiden vuosien pelaajia, jotka ovat sikailuihin tai muihin vastenmielisiin tempauksiin syyllistyneet. Nykypelaajista Åsten ja Karjalainen eivät mitään puhtaita pulmusia ole. Jos pitäisi luetella joukkueita siinä järjestyksessä, ketkä ovat eniten harrastaneet sikailuja ja törkeyksiä, niin Hifki löytyy sieltä kärkipäästä ellei jopa kärjestä. Tämän HIFK:n historian takia nyt ihmettelen kovasti tuolla heidän omassa osiossaan olevaa keskustelua ja sitä, mitä on käyty tässäkin osiossa ja Tepsin keskusteluissa HIFK:n kannattajien toimesta. Minä en hyväksy Anttalaisen toimintaa ja jos hän jatkaa näitä suorituksia, niin silloin hänet pitää heittää ulos joukkueesta. HIFK:n kannattajien pitäisi tässä kohtaa muistaa oman joukkueensa historia, mitä tulee rottailuun ja sikailuun eli en hirveästi lähtisi moralisoimaan.

Edit: Katsoin uudelleen tuon Anttalaisen ja Auvitun tilanteen sekä sitä edeltäneen Keräsen taklauksen. Minusta Keräsen taklaus näytti aika selvästi laitataklaukselta eli 5+20 ei tosiaankaan olisi vääryys ollut. Jäähy nyt olisi ainakin pitänyt tulla. Tuomarit tekivät selvän virheen, kun eivät viheltäneet, mutta ei tämä tietenkään oikeuta Anttalaista hölmöilemään. Jos hän nyt jollekin halusi välttämättä antaa takaisin, niin olisi sitten mennyt edes Keräselle avautumaan. Ihmettelen vielä sitäkin, että jos minä ja muut Tepsin kannattajat voimme tuomita Anttalaisen teon, niin mikseivät HIFK:n kannattajat voi tuomita Karjalaisen tekoa.
 
Viimeksi muokattu:

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Keräsen taklaus oli selkeä laitataklaus, Anttalainen oli sen 1-2m irti laidasta ja käytännössä pää edellä otti osumaa laitaan. 5+20 ei olisi ollut huutava vääryys. Ei ollut todella törkeä teko, mutta törkeä kuitenkin.

Anttalaiselle 5+20 ja vähintään se 5 peliä kakkua. Auvitu oli käytännössä kyykyyssä osuman tullessa, mutta Anttalaisen olisi pitänyt paljon pienemmällä vauhdilla tulla/jättää taklaus tekemättä. Toivotaan, että Auvitu ei pahasti saanut osumaa ja on kohta taas peleillä.

Karjalainen tulee päähän, kun tilanne jo ihan ohi. Päähän kohdistuneista tahallisista taitaa nykyään tulla aina se vähintään 5, joten sillä mennään.

Anttalainen sais hiukan kasvaa ihmisenä, niin saisi tollaset täysin turhat ylilyönnit pois.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pidän tuota Anttalaisen taklausta todella törkeänä. Kyseessähän on selvä kosto kun hetkeä aiemmin Keränen istutti tämän jäänpintaan. Auvitu pelasi tilanteen huonosti myös minun mielestäni, mutta se ei oikeuta Anttalaista vetemään puolenkentän vauhdilla taklausta päähän. Puhdas pimahtaminenhan tuossa on kyseessä ja Liigalla taitaa olla hieman kovempi rangaistusasteikko näihin kostojuttuihin.

Karjalainen saanee omasta tempauksestaan pelin tai pari. Eihän tuo ole taklaukseen verrattavissa lainkaan vaan tuommoinen Kukkosen tyylinen oman maalin ympärillä tapahtuva peli.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ken Kukko-Lassea ensimmäisenä kivittää, saakoon tuoda todisteen videomuodossa! Ei K-L ole jahdannut tilanteen jälkeen maalin taakse sidottua kaveria kohdistaen osumaa päähän. Vaikka Karjalaisen kontaktin ensisijainen osumakohta olisikin ollut hartiaan, niin kyllä siinä päätä haetaan. Siinä mielessä ruma oli teko. Kaikille kakkua saatana.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Joukkueessa oli sellaisia pelaajia, kuten Gillies, Nickerson, Finley jne.
Eikai Matt Nickerson sentään IFK:ssa koskaan pelannut? Ässissä ja Ilveksessä tuo taisi Suomessa liigaa pelata. Ja pelasiko sitten Mestistä TuTossa?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eikai Matt Nickerson sentään IFK:ssa koskaan pelannut? Ässissä ja Ilveksessä tuo taisi Suomessa liigaa pelata. Ja pelasiko sitten Mestistä TuTossa?
KooKoossa pelasi Mestistä vähän pidemmän stintin ja sai tapeltua finaalisarjassa (mikä oli pelillisesti ylikävely) Jukureilta Lostedtin Paten pelikieltoon millä Pate sitten missasi pari ensimmäistä liigakarsintapeliä joissa siitä olisi ainoana ihan oikeaa kokemusta kovista peleistä omanneena ukkona saattanut vaikuttaa jonkin verran. Pelasi myös TUTOssa joskus viimeisen parin vuoden sisään jonkunlaisella farmikomennuksella kun piti Ässiin tehdä paluu, en muista pelasiko enää Ässissä peliäkään kun taisi Mestiksessäkin olla rasite seuralle.

Noista eilisistä apinatarhatouhuista, niin Anttalaiselle 10 peliä ja Karjalaiselle 6. Ensimmäinen totaalisen idioottimainen kostohaku missä ajatuksena paskoa vastapuoli levyksi (ja onnistuttiin), toisessa tullaan reilusti vihellyksen jälkeen pistämään poikkaria naamaan kun oma sitoo kaveria paikalleen eikä sekään ihan liian jepa ole. Toki noista naamapoikkareista ei kurinpito ole tupannut antaa mitään ja ylipäätään kun huomioidaan että merkittävintä on operoineen osapuolen paidan väri, pärstäkerroin sekä arpakoneen päivän kunto, niin mitä tahansa sieltä voinee tulla, todennäköisesti A:lle 5 (koska pakko kun osuu päähän, tosin voi olla ettei tulekaan) ja K:lle 0-2 riippuen miten lööpit jaksaa nostaa tuota tilannetta esiin.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kuka on oikeuttanut Karjalaisen toiminnan?

Tyhmäähän se oli. Olisi vetänyt puhtaasti levyiksi vastustajan tähtipelaajan niin tilanne olisi ollut tasan. Tai hakenut jonkun väkisin tappeluun vastaamaan sikailusta.

Ihmettelisin silti jos Karjalaiselle tulee iso pelikielto sillä onhan tuon kaltaisia halpoja temppuja nähty mutta pelikieltoja ei ole nähty, esim jalkapyyhkäisyt missä pelaaja putoaa niskoilteen tai polvi ja nilkka menee rikki. Pajuniemelle ei käynyt kuinkaan vaikka hieman filmailikin. Jos olisi sattunut niin ei olisi heti ollut ylivoimalla.

Toki teosta voi antaa boksia mutta toivon että filmailuista tulisi myös. Jos jää makoilemaan ja pitämään päätä niin koko erä pitäisi olla pois pelistä. Filmaaminen on myös todella epäkunnioittavaa peliä ja vastustajia sekä tuomareita kohtaan. Halpamaista.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikai Matt Nickerson sentään IFK:ssa koskaan pelannut? Ässissä ja Ilveksessä tuo taisi Suomessa liigaa pelata. Ja pelasiko sitten Mestistä TuTossa?

Nostetaan käsi ylös virheen merkiksi. En tiedä mistä minulle tuli virheellinen muistikuva, että Nickerson olisi Hifki:ssä pelannut. Ei hän ole koskaan HIFK:ssa pelannut, kun nyt asian tarkistin.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Niin paljon pöhinää että pakko oli jaksaa kaivella liiga-videot esille kerrankin. Odotin näkeväni Anttalaiselta teurastustaklausta, murhayritystä ja internet-kiusaamista siihen päälle.

No osuuhan se rumasti päähän, mutta ei siinä nyt taas mitään sen tarkoituksellista sikailua mun silmiin ole. Lopputulos oli pyrkimystä ikävämpi ja siitä jokunen määrä pelejä rankkua selviö, mutta itse en näe tuossa muutakuin että nuorella kaverilla oli liikaa intoa hakea isoa taklausta ja tilannenopeus petti.

Rikollinen kärsii rangaistuksensa, uhri toivottavasti palaa hätäseen kaukaloon (omille betseille tärkeä kaveri!) ja elämä jatkuu.

Vastaavasti Karjalaisen rumin ikinä missään oli 2 min arvoinen väkivaltaisuus-rike kun ilmeisesti ainoat vahingotkin tuli henkisellä puolella.
 
Viimeksi muokattu:

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Jos nyt katsotaan tilannetta tapauskohtaisesti ja unohdetaan hyvästä syystä joukkueen kuin joukkueen omat tötöilyhistoriat (jota löytyy kaikilta joukkueilta), niin olipa harvinaisen törkeä taklaus Anttalaiselta. Tuossa on vaikea jo puhua taklattavan vastuusta, koska vastaavanlaista ryntäystä ei pitäisi kenenkään odottaa joutua ottavansa vastaan taklauksena. Tuollaiset taklaukset voivat lopettaa uria.

Toivottavasti Auvitulle ei tullut aivotärähdystä ja jos tuli, toivotaan, että ei tullut pahempaa. Todella vittumainen temppu Anttalaiselta. Pitkää pelikieltoa odotellessa.
 

Sammy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En edes muista näitä kaikkia Hifkin menneiden vuosien pelaajia, jotka ovat sikailuihin tai muihin vastenmielisiin tempauksiin syyllistyneet. Nykypelaajista Åsten ja Karjalainen eivät mitään puhtaita pulmusia ole.

Lainaan vain pätkän sinun todella pitkästä avautumisesta. Mutta tuo lainaamani lause vie sinun kirjoituksen uskottavuudesta pois ison osan. Sinäkin olet sitä porukkaa, joka tuomitsee Åstenin, mutta pystytkö sinä(kään) kertomaan jotain esimerkkejä Åstenin sikailuista? Vai jatketaanko vaan sitä legendaa, että Åsten on sika- ja rottapelaaja?
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti Auvitulle ei tullut aivotärähdystä ja jos tuli, toivotaan, että ei tullut pahempaa. Todella vittumainen temppu Anttalaiselta. Pitkää pelikieltoa odotellessa.
Voi olla, että tuli myös aivotärähdys, mutta ilmeisesti olkapää meni vituralleen tilanteessa, kun kättään piteli kaukalosta poistuessaan. Vaikea nähdä, että rattijuoppo tästä selviäisi alle viiden pelin, vaikka Auvitu tilanteen hieman varomattomasti pelasikin, kun varmasti ja ihan oikeutetusti ajatteli, ettei Anttalainen aja kaasu pohjassa päin.

Sääli, jos on Auvitu loppukausi siinä, jos joutuu kirurgin pöydälle olkapäänsä kanssa.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Huh mitä myötähäpeää herättää tämä kanssakannattajien uho ja rattijuoppohuutelut. Korvia punotti eilen ja punotus saa näemmä jatkua.

Asiaan kuuluvat pelikiellot täytäntöön ja eteenpäin toivoen, että Auvitulle ei loppukauden huilia tule. Jotkut ilmeisesti ihan oikeasti luulee, että siellä pelaajat yrittävät toisiaan saada sairaalakuntoon ihan vaan koska joku taklasi toista.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Keränen veti kyllä ensin Anttalaisen todella pahasti ja koska vihellystä ei kuulunut, AA lähti raivoapinana sitten tasoittamaan tuon vaihdon tilit. Olisipa vain etsinyt Keräsen jäältä, mutta tunnekuohuissa päätyi sitten erilaiseen ja väärään ratkaisuun. Ymmärrän tilanteen Anttalaisen silmin, sillä kyllähän tuosta Keräsen taklauksesta olisi pitänyt alkaa vieraiden ylivoima, mutta dumarit munasivat tämän ihan täysin. Auvitun pitkä saikku ja tämä kaikki skeida olisi ollut ehkäistävissä edes parin minuutin ja täysin oikeudenmukaisella ryntäysjäähyllä.

Sitten ottelu Karjalaisen silmin: oman jengin tähtipakki viety törkeän taklauksen jäljiltä ambulanssilla sairaalaan, joten tuon jälkeen ei tarvitse ihan hirveän montaa liikettä tai provoa esittää IFK:n suuntaan varsinkaan Karjalaisen ollessa jäällä, ennen kuin sattuu toiseenkin suuntaan. Mirolta törkeä ylilyönti ja pitkää pelikieltoa pukkaa, mutta tuo kaikki oli jotenkin odotettavissa heti kun siihen siunaantui pikkiriikkinenkin mahdollisuus.

Keräsen niitti ---> Anttalaisen kostoniitti ---> Karjalaisen kosto kostoniitistä mahdollisuuden tullen ja vähän maaleja päälle. Siinäpä tuo 29.1.

Keränen: 2-3 ottelua
Anttalainen: 6-8 ottelua
Karjalainen: 3-4 ottelua +3 rikoksenuusijana

Olkaa vapaasti eri mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Huh mitä myötähäpeää herättää tämä kanssakannattajien uho ja rattijuoppohuutelut. Korvia punotti eilen ja punotus saa näemmä jatkua.

Asiaan kuuluvat pelikiellot täytäntöön ja eteenpäin toivoen, että Auvitulle ei loppukauden huilia tule. Jotkut ilmeisesti ihan oikeasti luulee, että siellä pelaajat yrittävät toisiaan saada sairaalakuntoon ihan vaan koska joku taklasi toista.
Selvennätkö meille tuota Anttalaisen ajatusmaailmaa kun sulla näemmä on parempaa tietoa? En usko, että Anttalainen ihan hirveen loogista päätelmäketjua teosta ja seurauksesta tuossa 10 sekunnin raivonpuuskassa ehti muodostaa, ja se tässä huolestuttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös