Entiset HIFK-pelaajat muualla

  • 2 401 697
  • 8 338

strava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt Jori Lehterä joukkoineen ryösti Petun jengiltä sitten kotiedun. Jännä seurata valahtaako Omskilla paskahousuun samalla tavalla kuin IFK:lla viime kaudella.
Ei tainnut kuitenkaan ryöstää. Voitot 1-1 vai mitä?
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Mitä tarkoitat Mestiksen syövereillä? Tuohilampihan on IFK:n riveissä tälläkin hetkellä. Se on tosin mysteeri, miksi ei ole päässyt pelaamaan, kun ei pitäisi enää olla loukkaantuneenakaan. Muutenkin Tuohilampi on esiintynyt mielestäni suht hyvin ollessaan kentällä, mutta se ratkaiseva askel vakioliigapakiksi on toistaiseksi ottamatta.

Tällä tarkoitan sitä, että Tuohilammen odotettiin murtautuvan pelaavaan kokoonpanoon Sportista palattuaan. Takana loistava kausi Mestiksessä, kruununa mestaruus isossa roolissa. Keväällä 2011 nähtiin varsinkin pudotuspeleissä samanlaista Tuohilampea kuin aikanaan IFK:n A:ssa.

Toisin kuitenkin kävi, ja muistan, ettei #67 esiintynyt mitenkään erityisen edukseen liigakauden alettua. Mestis kutsui aika pian. Kertyikö pelejä peräti enemmän KiVassa/Jukureissa?

Tällä kaudella Tuohilammella oli vielä paremmat saumat murtautua pelaavaan kokoonpanoon, mutta Melartin osoitettua merkkejä kasvusta suuriin saappaisiin ja Järventien liityttyä joukkueeseen, ei peliaikaa taida pahemmin olla luvassa kevätkaudellakaan? Loukkaantumiset ovat tietysti olleet riesana, mutta, mutta...HCK/Jukurit on loppujen lopuksi tainnut olla tälläkin kaudella oikea taso.

Jo mainitsemani Melart on tietysti esimerkki siitä, miten omasta, useamman kauden Mestiksessä lainalla pelanneesta pojasta voi kehittyä EHT-tason pakki, kun kaikki tähdet osuvat kohdilleen. Melartin kohdalla siihen vaadittiin Sopan sekava pelisysteemi sekä muiden floppaus. Muiden floppausta toivomatta, toivon, että Tuohilampi käyttää seuraavan mahdollisuutensa ja ottaa ratkaisevat askeleet kohti vakiokokoonpanoa...tai pakkaa laukkunsa ja lähtee kehittymään maakuntiin.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki eivät 'kypsy' samaa tahtia. Jonkun kypsyminen vaatii radikaalia muutosta - paikkakunnan vaihtoa, vaativaa koutsia - joku taas hiipii vuosi vuodelta paremmaksi. Joku loistaa pian ja hiipuukin sitten nopeasti. Jos poikkeuksellisia kykyjä on ollut, pitää ne osata houkutella sopivasti ulos :)

Mietitään nyt vaikka Ville Viitaluoman matkaa huipulle... voi olla että kehittyy vielä tästä vuodestakin :)
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jossain vaiheessa oli paljon porua Mika Partasesta ja hänen ensi kaudestaan. Itsekin ihmettelin syitä siihen, että miksie miestä nosteta liigajoukkueen mukaan. Tämän päivän Veikkaajassa juttu Partasesta: "Mä aion pelata ensi kaudella SM-liigassa. Joko HIFK:n tai Jukureiden riveissä." Sopimusta Partasella ei siis ole mihinkään.
 

scholl

Jäsen
Tällä kaudella Tuohilammella oli vielä paremmat saumat murtautua pelaavaan kokoonpanoon, mutta Melartin osoitettua merkkejä kasvusta suuriin saappaisiin ja Järventien liityttyä joukkueeseen, ei peliaikaa taida pahemmin olla luvassa kevätkaudellakaan? Loukkaantumiset ovat tietysti olleet riesana, mutta, mutta...HCK/Jukurit on loppujen lopuksi tainnut olla tälläkin kaudella oikea taso.

Tuohilahden ongelma on ailahtelevat otteet. Syksyllä oli yksi tv-matsi (taisi olla se sama, missä Lamberg loukkaantui omassa taklauksessaan), jonka Tuohilampi pelasi hyvin. Oli mielestäni IFK:n ehkä jopa paras tai ainakin parhaita pakkeja, mutta kuulemma toisissa matseissa ollut todella heikko. Vaikea antaa peliaikaa, jossei tiedä, tuleeko hyvä vai huono päivä. Varsinkin kun on ollut IFK:lla muutenkin vaikeata ja pitää hampaat irvessä taistella jokaisesta voitosta. Jos kokoonpanoon saisi ilmoittaa 7. pakin niin Tuohilampea varmasti kokeiltaisiin.
 

ilu

Jäsen
Päivän merkittävin uutinen kurinpidon saralta on Igorin nimittäminen SM-liigan uuden kurinpitoryhmän puheenjohtajaksi. Ehdottomasti erinomainen ja ainut oikea valinta.

"Liigahallitus katsoi lisäksi, että kurinpito tulee palauttaa takaisin pelissä aktiivisesti mukana olleiden henkilöiden hoidettavaksi ja päätti nimittää välittömin vaikutuksin loppukauden ajaksi uuden kurinpitoryhmän. Ryhmän puheenjohtajana toimii entinen SM-liiga- ja NHL-pelaaja Iiro Järvi ja jäseninä liigalegenda ja NHL-pelaaja Janne Ojanen sekä entinen liigatuomari Karl Ekholm."

SM-liigan tiedote 1.3.2013 - SM-liiga
 

hanttap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urpolan Kiekko, HIFK, MP
Parru ja Pate, heitä on seurattava.Molemmet haluavat takaisin Liigaan. Pate syötti Jukurien välieriien ratkaisumaalin, ja nyt sitten onkin vapaapäivä. Toivotaan että Liigassa molemmet pelitoverit tavataan.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Sveitsissä pelataan pleijareissa mielenkiintoinen pari Salmelainen (Servette) vs. Bednar (Bern). Bednar paukutti pari maalia ekassa matsissa ja Salmelaisen Servette jäi maaleitta.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Eli ei muuta kun melat ylös Sibirin puolesta!

Melahan on pystyssä kokoajan HIFK-fanilla! Otsasta törröttää kunnon mela kun vaan ajatteleekin miten päin persettä HIFK-nimistä seuraa hoidetaan ja johdetaan.

En jaksa ilakoida jos OMSK putoaa ja Cacca saa kenkää ennenkuin HIFK;sta on putsattu oma pesä kuntoon = Nybari & Kautonen OUT!
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Sveitsissä pelataan pleijareissa mielenkiintoinen pari Salmelainen (Servette) vs. Bednar (Bern). Bednar paukutti pari maalia ekassa matsissa ja Salmelaisen Servette jäi maaleitta.
Eilen Salmelainen teki kaksi ja Bednar yhden, kun Servette voitti 5-2.
 
Mestiksen finaaleihin päässeet IFK:n miehet KooKoossa 8 ottelua: Julius Nyqvist 3+5, Miihkali Teppo 0+5 ja Pasi Salonen 3+2.

Nyqvist jatkanut huikeita otteita paluunsa jälkeen. Tepollahan on IFK:n kanssa sopimus seuraavasta kaudesta ja poika parantanut peliään paljon, mutta vielä osittain raakile. Pudotuspeleissä ehdoton KooKoon taistelun hahmo on ollut, Pasi Salonen. Kausi pelaamatta ja vaikeat kuntoutukset, mutta Pasi on mättänyt tärkeitä maaleja ja alkaa olla sitä Pasia näkyvillä mitä liigassakin joskus oli.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Taitaa Caccalle tulla noutaja rybyissä, Traktor otti toisen voiton peräkkäin ja Caccan Omsk ei ole tehnyt vielä maaliakaan kahdessa ottelussa. Samanlainen sulaminen kuin viime keväänä on alkanut...
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Taitaa Caccalle tulla noutaja rybyissä, Traktor otti toisen voiton peräkkäin ja Caccan Omsk ei ole tehnyt vielä maaliakaan kahdessa ottelussa.

Olisi suorastaan kohtalon ivaa, jos Traktor pudottaisi KHL:ssä Caccan nykyisen joukkueen ja Valtra SM-liigassa sen joukkueen, jota Caccan olisi kuulunut tällä kaudella valmentaa. Kaikkiaan Caccan potkut olisivat positiivinen asia. Niin caccaisen tempun hän IFK:lle teki.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Venäjällä ollaan satavarmoja, että Petu saa kenkää jos jengi ei ole finaalissa.

Vaikka kyseinen cacca- Petu saakin edelleen veren kiehumaan, niin aika jäätävää kieltä tuo kertoo KHL:n toimintatavoista. Tuo on niin HjallisMasaPena- toimintaa kuin olla ja voi. Ihan sama mitä Petulle käy, ei voisi vähemmän kiinnostaa kyseisen hepun kohtalo.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähestyn ketjun otsikkoa hiukan toisesta näkökulmasta eli kuinka pärjäsivät eräät sellaiset pelaajat, joiden pelaaminen HIFK:ssa kuluvalla kaudella olisi voinut olla hyvienkin mahdollisuuksien rajoissa.

Markus Kankaanperä - pelasi uransa runkosarjan Tapparassa. 58 otteluun tehot 4+12 ja plus-miinustilastossa lukema +21. HIFK ei halunnut maksaa enää reilun 200 tuhannen euron kausiiksaa, olisiko kannattanut?

Ryan Vesce - tuli kesken kauden Bluesiin ja moni HIFK-fani olisi halunnut nähdä miehen palaavan HIFK-paitaan. Pelasi Bluesissa 14 ottelua tehoin 2+4 ja plus-miinustilasto 10 miinuksen puolella ja keräsi viiteen peräkkäiseen otteluun miinussaldon -11. Tässä kohtaa HIFK:n pelaajahankintaosasto teki oikean päätöksen.

Eetu Pöysti - 52 otteluun Bluesissa tehot 2+4 ja plusmiinustilastoon lukema -8 keskimäärin reilun 12 minuutin ottelukohtaisella peliajalla.

Robert Nyholm - Loukkaantumisten tärvelemä kausi Bluesissa ja vain 10 ottelua ilman maaleja.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kankaanperästä on helppo jälkiviisastella ja miettiä, olisiko kannattanut. Vaikka Hodosta diggaankin, IFK teki ihan oikein jättäessään tekemättä kalliin jatkosopparin. En usko, että olisi saatu rahoille vastinetta. Lisäksi ammattiurheilijamaisuus oli kaukana Kankaanperästä jo viime kaudella, joten uskon, että maisemanvaihdos teki kokonaisuudessaan hyvää Kankaanperälle.

Mun kirjoissani Kankaanperästä luopuminen saa kyllä puhtaat paperit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös