Ensimmäinen ottelusi katsomossa

  • 8 923
  • 111

Teloch

Jäsen
Ensimmäinen näkemäni lätkämatsi oli aika huikea kokemus, paikkana Hämeenlinnan seisomakatsomo ja otteluna HPK-TPS -finaali joskus tuossa 92-93 kieppeillä, joku asian tietävä varmaan tarkentaa jos parhaaksi näkee. Muistaakseni ottelu oli ainoa (?) minkä Kerho koko sarjasta voitti silloin. Ehkä tuostakin olisi saanut vielä enemmän irti jos olisi edes toista joukkuetta kannattanut.
Ilveksen otteluita on tullut nähtyä ehkä yksi kahdessa vuodessa-tahdilla, kaikki Raumalla, ja jotenkin tuntuu että kaikissa on tullut turpaan. Pitäisikö koittaa josko onni kääntyisi tänä vuonna täällä Porissa...
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ensimmäinen jääkiekko-otteluni paikanpäällä on joskus 80-luvun alkupuolelta. Itse pelistä ei ole jäänyt mieleen muuta kuin, että Christian Ruuttu teki pelin ensimmäisen maalin Ässille.
Pelin ulkopuolelta muistuu mieleen lämmin pillikaakao, sekä se, että alle kymmenvuotias ei paljon jään tapahtumia nähnyt seisomakatsomosta.
 

Vesku

Jäsen
Ensimmäinen näkemäni peli oli pikkunassikkana vuonna 1989 Hakametsä 2:ssä nähty Skellefteå - Rögle (4-9), joka oli Tampere Cupin ottelu sijoista 5-6.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Vaikka JYP:n mies olenkin, ensimmäinen paikanpäällä näkemäni ottelu oli Tappara - Ässät (?) , jossa Timo Susi teki maalin kahdeksan sekunnin pelin jälkeen. Tapparan porukka korjatkoot jos vastustaja on väärin..
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Arviolta joskus vuonna 1988 tai -89 Jukureiden peli Lieksan Hurttia vastaan. Kakkosdivaria mentiin silloin. Liigaa joskus 90-luvun alun JyP HT-huumassa.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Veikkaisin että tuo Romppasen tarkoittama ottelu on kaudelta 1990-91, jolloin Kärpät voitti JoKPia vastaan molemmat kotipelinsä, ensimmäisen 7-3 ja toisen 7-2. Tosin, Iiro Itämies ei vielä tuolloin Kärppien maalia vartioinut vaan tolppien välissä molemmissa matseissa seisoi molemmissa matseissa melkoisella varmuudella Jari Paavola. Uleåborgirin muistelema Roman Bozek ei pelannut vielä tuolloin Kärpissä, vaan tuli vasta seuraavalla kaudella kesken kaiken SaiPasta, ja itse veikkaisin tuon omituisen tuulettelijan olleen Evzen Musil, jolta tosin juuri tuollaista tyyliä en muista. Puolivoltit ja laidan päälle kiipeämiset sen sijaan ovat hyvin muistissa. Toisaalta, JoKP palasi liigavisiitiltään divariin kaudeksi 92-93, jolloin Kärpissä pelasivat sekä Bozek että Itämies, joten ei näistä nyt täyttä varmuutta saa. En muista tuota kautta niin hyvin, että osaisin sanoa miten joensuulaisia vastaan pelattiin.

Ketjun aiheeseen sen verran, etten millään muista mikä peli olisi ollut se eka, koska aika pienenä meikäläinen sinne Raksilaan isän toimesta raahattiin jo silloin 80-luvun alussa. Hämäriä muistoja noilta ajoilta on jonkin verran ja ainoana vähän kirkkaampana on jäänyt mieleen se, kun kiekko oli lähellä tulla pienen meikäläisen otsaan, mutta onneksi sentään niin ei käynyt. Ensimmäinen matsi, jonka muistan varmasti ajankohtaa ja vastustajaa myöten oli niinkin myöhään kuin vuoden 86 syksyllä (tai saattoi olla myös alkuvuotta 1987), jolloin liigan kärkikamppailussa oli vastassa TPS. Peli päättyi 1-1, ja maalintekijöinä olivat Pekka Tuomisto ja Jukka Vilander. Hyvin on jäänyt mieleen myös John Newberryn ja Jali Wahlstenin nyrkkihippa tuolta samalta illalta.
 

Center

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara ja Liverpool
Traagista tässä on se, että Tappara-fanin pari ensimmäistä nähtyä liiga-joukkueen peliä on Ilveksen matseja. Eka matsi livenä oli Tampere-Cupin matsi jotain ruotsalaisia jengiä vastaan silloin kun Ilves pelasi valko-violetilla peliasulla. Ensimmäinen liigamatsi Hakametsässä oli Ilves-TPS sillä kaudella kun Dale Derkach (tai jotain sinnepäin) oli Ipassa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
21.11.1991 Ässät-Ilves 4-1.
En muista seisoinko kaljakorin päällä seisomakatsomossa, mutta olihan se melko massiivista ja äänekästä meininkiä lapsen silmin. Ässät sinetöi voittoaan kun Jukka Tammi esitteli mailatekniikkaansa, neppaili liki omalle siniselleen - ja menetti kiekon. Sirénin Ville anto melko kovaäänistä palautetta tämän jälkeen.

Samaisen kauden kevätpuoliskolle osui peli #2 ja jälleen vastassa oli Ilves. Nyt tuli takkiin jatkoajalla - mutta mieleenpainuvinta oli ne kaksi tuntia, kun sähköt oli hallissa poikki.
 
Jees. Mun eka peli oli joku Lukon A-junnujen peli varmaan 80-90 lukujen taitteessa. Eka jonka muistan siis. olen kuulema lähes sylivauvanakin ollut jo hallilla, mutta ei kai niitä lasketa.

Muistan tosta ekasta muistamastani pelistä sen, että A-junnuissa pelasivat silloin mm. Petri Lätti ja Kimmo Rintanen. Voi olla että Sahlstedt, Saarela, Grönman, Grönval ja kumppanitkin siellä viilettivät, mutta himo heti viiden minuutin jälkeen ostamaan vitosen pussia jäähallin kioskilta(tuolloin Äijänsuo oli täysin eri halli=1 kioski) oli suurempi kuin peln seuraamineni. Lätti ja Rintanen on jäänyt mieleen jostain syystä.

Perstuntumalta heittäisin, että kausi oli 90/91, mutta varma en ole.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko-Tappara kaudella 1988-89. Juurikaan muuta en matsista muista kuin sen, että Lukko hävisi. Isä vei silloin ensimmäistä kertaa jäähallille ja sille tielle jäin. Ensimmäisen katsotun matsin jälkeen oli pakko päästä katsomaan jokainen ottelu.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Lukko-Tappara kaudella 1988-89. Juurikaan muuta en matsista muista kuin sen, että Lukko hävisi. Isä vei silloin ensimmäistä kertaa jäähallille ja sille tielle jäin. Ensimmäisen katsotun matsin jälkeen oli pakko päästä katsomaan jokainen ottelu.

Lieko tämä ottelu? Lukko-Tappara 18.1.1989

Toinen vaihtoehto on, että kyseinen matsi oli 5.11.1988 pelattu ottelu, jonka Tappara voitti 3-8. Suden Timi paukutti hattutempun tuossa matsissa. Lukon maalarit olivat Heiskanen, Vuori ja Keskinen.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lieko tämä ottelu? Lukko-Tappara 18.1.1989

Toinen vaihtoehto on, että kyseinen matsi oli 5.11.1988 pelattu ottelu, jonka Tappara voitti 3-8. Suden Timi paukutti hattutempun tuossa matsissa. Lukon maalarit olivat Heiskanen, Vuori ja Keskinen.

Hmm, muistaakseni kyseinen matsi pelattiin jo ennen kauden alkua. Lukko ja Tapparahan olivat edellisen kauden finaalijoukkueet. Olisikohan mahdollista, että silloin oltaisiin pelattu esim. joidenkin eurooppalaisten joukkueiden kesken jotain pienimuotoista turnausta tai sarjaa? Vai olisikohan kyseessä voinut olla vain treenimatsi? Jotenkin numerot 2-4 välkkyvät mielessäni, nyt olisi tilastonikkareilla iskun paikka. Lukko ei kuitenkaan kyseisessä ottelussa jäänyt nollille, joten ainakaan tuo 0-4 ottelu se ei ollut..
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ensimmäinen matsi paikan päällä oli Jokerit – Tappara 90-luvun alussa. Sen muistan että kentällä luisteli suhteellisen lupaava kaveri nimeltä Teemu Selänne, mutta paikan päälle raahauduttiin kyllä katsomaan Timo Suden kääntölämäriä. Ensimmäinen K-Espoon/Bluesin matsi taas oli ratkaiseva karsintamatsi K-Espoo vastaan Jokipojat Helsingn jäähallissa, jonka K-Espoo voitti ja nousi liigaan.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Olisikohan mahdollista, että silloin oltaisiin pelattu esim. joidenkin eurooppalaisten joukkueiden kesken jotain pienimuotoista turnausta tai sarjaa?

Tuolloin 1988 Tappara on pelannut Pohjola Cupia sekä Euroopan Cupia. Tapparan sivuilla on merkinnät ainoastaan ulkomaalaisten joukkueiden kohtaamisista. Tappara kohtasi Björklövenin kahdesti, kerran molemmissa turnauksissa. Pohjola Cupissa Tappara kohtasi Färjestadin kertaalleen. Varmasti kyse jommasta kummasta turnauksesta. Axella on varmasti lisää tietoa tarjottavana.

Edit. Tappara kohtasi Euroopan Cupissa myös Pardubicen ja ZSKA:n ulkomaalaisista seuroista. Olisi mielenkiintoista tietää, että pelasiko vain edellisen kauden mestari Euroopan Cupia.

Edit.2 Vastaan itse itselleni. Ainoastaa yksi seurajoukkue/maa on ollut mukana Euroopan Cupissa. Joten kyseessä on ollut joko Pohjola Cupin ottelu tai joku muu harjoitusottelu.
 
Viimeksi muokattu:

pak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaikkei se aina niin kivaa olekaan niin, SaiPa.
Ihmeen muistihirmuja täällä.

Itse en suurin surminkaan muista milloin olen ensimmäisen pelin ollut katsomossa, saati, että muistaisin kuinka peli on päättynyt.

Sen muistan, että se on ollut 80-luvun alkupuolella. Todennäköisimmin se on ollut kausi 81-82 tai 82-83.

Itse pelistä en sitten muistakaa yhtään mitään.
Tunnelman kylläkin. Aikuiset miehet huusivat niin maan pirusti ja se hämmästytti pientä pojankoltiaista kovasti.
 

Mäkelä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Durrels Palace
24. marraskuuta 1985 Lahdessa, ikää taulussa 8 vuotta. Kiekkoreipas voitti Joensuun Kiekkopojat 1. divisioonan ottelussa 5-3. Pelistä en muista paljoakaan, paitsi että Jarkko Piiparinen taisi tehdä ainakin maalin, koska hänestä tuli ensimmäisiä suosikkipelaajiani..
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minulla on hämärä muistikuva ottelusta Jokerit-Lukko? joka olis päättynyt jotain 20-2 tms tolkutonta. Se oli varmaankin eka tai ensimmäisiä ja sen jälkeen "kymppi täyteen" huuto on tuntunut aika mitättömältä "kaksi kymppiä täyteen".

Voi tosin olla kyseessä on joku uni mikä on jäänyt elämään totena, aikaa siitä on ainakin jotain 35 vuotta vierähtänyt.
 

Pataprinsessa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En muista seisoinko kaljakorin päällä seisomakatsomossa, mutta olihan se melko massiivista ja äänekästä meininkiä lapsen silmin.

Eka peli oli Ässät-Jokerit NHL-lakon aikana (sen edellisen siis). Muistelin, että olisin ollu ekaluokalla, mutta taisin kumminkin olla tokalla. Isän kanssa oltiin Isomäen seisomakatsomossa eturivissä, kun eihän mun 120 senttimetrin pituudella sieltä muualta ainakaan olisi mihinkään nähnyt. Toisen päädyn tapahtumat tosin jäi hämärän peittoon, kun Jokereitten pelaajatki halus nähdä sinne ja peitti mun näkökentän. Muuten en pelistä muista oikein mitään. Teemu Selänne tosin sai kuulla jatkuvia "Teemu"-huutoja katsomosta. Ja nii, tiätty Ässät voitti 3-0.
 

wilberto

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itselläni ei ole kauhean tarkkaa muistikuvaa ensimmäisestä näkemästäni matsista. Kyseessä oli kuitenkin TPS-Jokerit -finaaliottelu Turkuhallissa joskus 1990-luvun puolivälissä, jonka helsinkiläiset voittivat jatkoajalla, lukemia nyt en muista. Muuta muistikuvaa ei pahemmin ole paitsi ne Jokereiden narri-pelipaidat ja järkyttävän rumat hopeat kypärät.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäinen otteluni katsomossa oli Kupittaan vanhassa kiekkopyhätössä. Palloseuran vastustajaa en muista, enkä vuodestakaan ole ihan varma. Joskus ihan 80 -luvun lopulla tuo kuitenkin oli, koska seuraavassa paikan päällä seuratussa pelissäni ihastelin jo uuden uutukaista Typhoonia.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
En ole varma kumpi oli ensin, mutta kaudella 91-92 joka tapauksessa molemmat. Ottelut olivat Jokerit-Tappara, joka päättyi 4-2 sekä IFK-Kalpa, muistaakseni 5-5, mutta voi olla väärinkin...
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luulenpa, että nuorten MM-kisojen ottelu Kanada-Ruotsi Helsingin jäähallissa vuonna 1990. Ottelun voitti Ruotsi, mutta maailmanmestaruuden Kanada. Taitaapa vielä olla kuviakin tuosta ottelusta tallella. Suosikkipelaaja oli ilman muuta jättikokoinen 16-vuotias nuorukainen nimeltä Eric Lindros.
 

Jukuristi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ensimmäinen katsomani Jukureiden peli lienee ollut Suomi-sarjan itälohkoa joskus 70-luvun alkupuolella. Peli pelattiin Pankalan luonnonjäällä ja Jukureita vastusti muistaakseni Valtit Varkaudesta. Seisoin lumihangessa kaukalon päätyverkon takana ja palelin noin kymmenen asteen pakkasessa. Livahdin pelin käydessä välillä lämmittelemässä pelaajien pukukopissa ja se auttoi kestämään pelin loppuun asti.

Muistan, että olen nähnyt myös ensimmäisen tekojäällä pelatun sarjapelin Mikkelin Kalevankankaalla, mutta sitä en muista kuka oli Jukurien vastustajana. Sen sijaan ensimmäisen Mikkelin jäähallissa pelatun sarjapelin muistan vuodelta 1982: II-divarin itälohkoa Jukurit-Peliitat, oiskohan päättynyt 14-5 tai 15-6.

Muinaisia jääkiekon SM-sarjan pelejä en ole nähnyt paikan päällä, mutta ensimmäinen livenä näkemäni SM-liigapeli oli joku Kuopion Niiralassa pelattu KalPan peli 80-luvulla, olisikohan ollut TPS vastassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös