Ennakkoasetelmat ensi kaudelle

  • 26 917
  • 70

Kölli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkueiden kokoaminen on luonnollisesti kesken, mutta ainahan voi spekuloida. Jokipoikien ja Sportin tilanne vaikuttaa mielenkiintoisen lupaavalta. Uskon, että Jokipojat tulevat taas olemaan kova vastus kaikille kovemmankin budjetin joukkueille. Materiaali vaikuttaa jo nyt uskomattoman kovalta.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Juu.

Tähän liittyen, voisi olla mielenkiintoista kuulla, minkälaisia tavoitteita ensi kaudelle on aseteltu missäkin päin. Jokipoikien tavoitteenahan on kuulemma "vakiinnuttaa paikka Mestiksen kärkikahinoissa". Liiganousun suhteen uskoisin tilanteen olevan mennen kauden kaltainen, eli jos moinen vaihtoehto jostain kumman syystä eteen tulisi, niin Jokipojat pyrkisi hommaamaan tarvittavat rahat ja ottamaan paikan vastaan.

Sportin tavoite lie taas liigakarsinnoissa ja Koo-koollakin ilmeisesti hinkua sinne on Kultasensa kanssa? Mutta mites muualla?
 

Sinkel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Veikkaisin, että Mikkelissä päin yritetään päästä play-offeihin sijat 5-7 realismiä? Ykkös kenttä puuttuu vielä. Sen sanon, että Jokipo ja Sport tulee olemaan kova ensi kaudella. KooKoo tulee hyvänä perässä. Tutolla ja Hokkilla ei ole vielä kovia nimiä niin kun ei Jukureillakaan. Mitenkähän uusi tulokas Roki?
 

Viljuri

Jäsen
Jokipoikien tavoite on sijat 1 - 4.

Pudotuspeleissä mitä tahansa voi sattua, eikä omasta tai muiden joukkueiden kokoonpanoista ole vielä oikein tietoa, mutta näillä näkymin muu kuin välieräpaikka olisi urheilullinen ja kilpailullinen takapakki.

Kaudeksi 2010-11 tavoitettahan on sitten ajateltu puhtaasti liigakarsintapaikan kautta, mutta kuluva kausi kertonee hyvin paljon siitä, että onko seuralla mahdollisuutta kehittyä myös muilta kuin urheilullisilta osiltaan seuran tavoitteita vastaavalle tasolle.

Yhtiöittäminen on edelleen vaiheessa ja sekamalleilla mennään, mutta ensimmäiset merkit yleisen ja paikallisen taloustilanteen kääntymisestä ainakin luottamusindikaattoreiden valossa ovat itse asiassa saapuneet huhti-toukokuussa, joten melkoinen kilpajuoksukin voi vielä taloustilanteen myötä syntyä monessakin merkityksessä! :)
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mestisjoukkueiden pelaajasopimukset tänään (21.5. Jatkoajan mukaan):

D Team 11 kpl
HeKi 2 kpl
Hokki 17 kpl
Jokipojat 15 kpl
Jukurit 14 kpl
K-Vantaa 16 kpl
KooKoo 8 kpl
LeKi 7 kpl
RoKi 9 kpl
SaPKo 11 kpl
Sport 21 kpl
TuTo 6 kpl

Eli vain Sportilla on riittävä määrä pelaajia täyteen kokoonpanoon, joten palataan aiheeseen sitten tuonnempana. Nyt on mahdoton sanoa paljon mitään.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Eli vain Sportilla on riittävä määrä pelaajia täyteen kokoonpanoon, joten palataan aiheeseen sitten tuonnempana. Nyt on mahdoton sanoa paljon mitään.

Juu, ei nyt vielä pysty puimaan sitä millaiset nivaskat missäkin päin on kasassa. Mutta nyt tässä vaiheessa olisikin jees kuulla ennakkotunnelmia, tavoitteita ja tämän tällaista, ennenkuin sitten alkaa se varsinainen spekulointi sillä kenen isi on vahvin ennakkoon ajateltuna. :)
 

Supreme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Mitenkähän uusi tulokas Roki?

Kirjoittelinkin jo tuonne RoKin omaan ketjuun että joukkue voisi asettaa tavoitteeksen ehdottomasti Playoff-paikan. Jos poffeihin päästään niin siitä eteenpäin kaikki on plussaa!

Turhaa on keskittyä pelkästään varmistamaan sarjapaikkaa vaan tavoitteita kannattaa ja pitää asettaa korkeammalle jo tulevaisuuttakin ajatellen. Toki poffeista karsituminen ei olisi mikään katastrofi jos vain sarjapaikka säilyisi. Varmaa on ettei RoKilla "mopo karkaa" käsistä, eli mitään liigakarsintoja ja kuuta taivaalta ei aleta tavoittelemaan, mutta keskikastin paikan vakiinnuttaminen Mestiksessä olisi hyvä tavoite seuraaville kausille. Mutta kattellaan että miten se Rokin Mestisjuna lähtee liikkeelle, toivotaan ja uskotaan että pysyy raiteillaan!
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Savonlinnassa varmaan tähtäimessä pleijaripaikka ja tuskallisten karsintojen välttäminen. Muutama kunnon vahvistus ja tavoite on varmasti ihan realistinen.

Budjettia pienennettiin joten tarkkana saa olla.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Kajaanin Hokilla on varsin mielenkiintoinen kausi edessä. Case-Hakkaraisen ja valmentajanvaihdoksen myötä kortit ovat levällään, ja on hyvin vaikea arvioida mihin saakka rahkeet riittävät. Uusi valmentaja aloittaa treenien vetämisen heinäkuun puolessa välissä ja tällä hetkellä joukkueen ykköspuolustaja Jarkko Heikkinen on vetänyt fysiikkatreenejä joukkueelle.

Pelaajamateriaalista on hyvin vaikea sanoa vielä mitään, sillä aivan ykköspelaajat vielä puuttuvat. Teemu Virtalan tasoisen sentterin korvaaminen on äärettömän haastavaa, joten mielenkiintoisia viikkoja Kajaanin suunnalla elellään. Maalivahtipuoli sen sijaan on tänäkin vuonna kunnossa, ja puolustuskin näyttää varsin kelvolliselta. Veli-Antti Leinosen jatkosopimusta sekin tosin vielä huutaa.

Itse heittäisin tällä hetkellä Hokille hyväksi tavoitteeksi playoff-paikan, ja mikäli kausi lähtee hyvin käyntiin niin mitalipelit. Kajaanissa on viime vuosina totuttu mitalijuhliin, joten vaikea sitä on paljoa alhaisempia tavoitteita asettaa nytkään.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Joukkueet alkavat pikkuhiljaa muodostumaan. Rostereita katsomalla näyttää selvästi kolme joukkuetta erottuvan massasta. Sport, KooKoo ja JokiPo tuntuvat tässävaiheessa selkeästi vahvimmilta. Näiden keskinäistä järjestystä on tosin paha mennä arvaamaan. Sportilla saattaa olla aavistuksen enemmän paineita niskassaan, mutta tuskinpa tuo runkosarjan menestyksessä näkyy.

Seuraavien tiimien veikkaaminen onkin sitten vaikeampaa. Olisivatko ne vanhat Jukurit, Hokki ja TuTo? Varsinkin Tutosta on vielä vaikeaa sanoa mitään. Hokki saattaa hieman kärsiä Hakkaraisen potkuista - vai kärsiikö? Voipi olla että ainakaan mitallia ei juhlita Kajaanissa tulevalla kaudella.

Loppupäässä pitäisi kai kaiken järjen mukaan pyöriä viime vuoden karsijat SapKo ja RoKi. Molemmat tosin tahtoisivat playoffeihin. Sitten on LeKi, HeKi ja D-kiekko, joiden kaikkien menestys riippunee SM-liigaseurojen kuvioista. D-kiekosta ei ole kuulunut paljon mitään, mutta annetaan heidän yllättää. Vantaata en oikein osaa sijoittaa muuhun kuin poffien tuntumaan, puolelle tai toiselle.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
TuToa ja LeKiä lukuunottamatta joukkuiden rungot ovat kasassa ja muutamassa joukkueissa on jo 25 tai yli sopimuspelaajaa. Suurimmassa osassa on kuitenkin noin 20 sopimuspelaajaa ja ilmeisesti kaikki odottelevat ketkä liigapelaajat jäävät syksyllä ilman pelipaikkaa. Eli monella paikkakunnalla on aika odottava tunnelma. Ilmeisesti sama koskee aika montaa liiga-paikkakuntaa myös.

Kolme on paperilla yli muiden: JokiPo, KooKoo ja Sport. Samaten D-teamissä näyttää ainakin ukkoja riittävän. TuTolla ja LeKillä on ollut hiljaista, mutta eivätköhän nekin saa Turun ja Tampereen miehistä jonkinlaiset joukkueet kasaan?
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Kieltämättä hivenen tuohtumusta täällä Lempäälässäkin herättänyt tälläinen hiljaisuus sopimuksiin liittyen, vaikka ennen juhannusta piti joukkueen olla jo kasassa. Lopulta juhannuksen tienoilla julkaistiin vain Matti Kaipaisen sopimus. Luultavasti tilanne on nyt sellainen, että tulevien harkkapelien aikana karsiutuvat esiin ne viime kauden nimet, joille jatkosopimus sorvataan. Toivottavasti sitä ennenkin jotain kuullaan! Suvannon jatkoa odotellessa..
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Liigapelaajia mestikseen?

Voisiko hiljaisuus liittyä mm. tähän:

Liigajoukkueet alkavat olla valmiina. Ilman pelipaikkaa uhkaavat jäädä mm. seuraavat pelaajat:

Ismo Kuoppala, Patrik Lostedt, Jani Honkanen, Kimmo Kuhta, Juha-Pekka Loikas, Tony Virta, Pasi Järvinen, Kevin Kantee, Jani Keinänen, Joonas Hallikainen, Kimmo Eronen, Kimmo Pikkarainen, Jyrki Louhi, Pasi Nielikäinen, Petri Varis, Esa Saksinen, Ilkka Vaarasuo, Jyri Junnila, Niko Mikkola, Toni Mäkiaho, Toni Dahlman, Joni Myllykoski, Pasi Saarela, Kari Haakana, Olli Julkunen, Lasse Pirjetä, Janne Grönvall, Mika Niemi, Timo Vertala, Juha Kuokkanen, Mikko Eloranta, Tommi Hannus, Markku Tähtinen ja Teemu Virkkunen…

Pikkanen lista kotimaisia pelaajia, jotka ovat jäämässä uhkaavasti ilman sopimusta liigaan (jatkoajan listojen mukaan). Jos noista joka neljäskin tulisi Mestikseen, puhutaan melko nimekkäistä ja hyvistä pelaajista, jotka keikauttavat kerralla mestisjoukkueiden voimasuhteita. Sinänsä ei mikään ihme, jos on vähän hiljaista siellä täällä. Osa varmasti mielummin lopettaa tai pitää sapattia kuin tulee pelaamaan Mestistä, mutta on jännä nähdä kuinka pitkälle syksyyn mennään ennen kuin näitä nimiä alkaa näkyä Mestiksen puolella.
 

Fordél

Jäsen
Pikkanen lista kotimaisia pelaajia, jotka ovat jäämässä uhkaavasti ilman sopimusta liigaan (jatkoajan listojen mukaan). Jos noista joka neljäskin tulisi Mestikseen, puhutaan melko nimekkäistä ja hyvistä pelaajista, jotka keikauttavat kerralla mestisjoukkueiden voimasuhteita. Sinänsä ei mikään ihme, jos on vähän hiljaista siellä täällä. Osa varmasti mielummin lopettaa tai pitää sapattia kuin tulee pelaamaan Mestistä, mutta on jännä nähdä kuinka pitkälle syksyyn mennään ennen kuin näitä nimiä alkaa näkyä Mestiksen puolella.

Osa todellakin lopettaaa, osa siirtyy ulkomaille ja osalla vain ei ole mitään intressiä pelata Mestistä. Näin ollen karsisin itse listan seuraavaan muotoon + lisään siihen muutaman nimen:

Jani Honkanen (loukkaantunut)
Juha-Pekka Loikas
Pasi Järvinen
Kevin Kantee
Jani Keinänen
Pasi Nielikäinen
Esa Saksinen
Ilkka Vaarasuo
Niko Mikkola
Joni Myllykoski,
Olli Julkunen,
Mika Niemi
Timo Vertala
Juha Kuokkanen
Sami Sandell
Olli Korkeavuori
Matti Uusivirta

Näistäkin valtaosa varmasti tähyilee muualle kuin Mestikseen, joka lienee monelle viimeinen vaihtoehto. Mutta kyllähän tuossa kovia realistisia nimiä ovat esimerkiksi Uusivirta, Sandell, Myllykoski, Saksinen, Järvinen ja Keinänen.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
osa siirtyy ulkomaille.

Varmasti näin, mutta samalla voi tätäkin kuviota hieman kyseenalaistaa muutamien "kovien" pelaajien kohdalla taloustilanteesta johtuen. Norjat ja tanskat ja rasnkat nyt ainakaan ei vedä entiseen malliin.

Muuten kyllä Fordélin lista on realistisin. Ottaisihan noista monet mielellään vastaan omaan suosikkijoukkueeseen, ja Mestikseen ylipäänsä. Olisihan esim. joku 4-kymppinen Petri Varis aika piristys vuodeksi vaikka Vantaan riveissä.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Heti pakko nostaa sellainen mahdollisuus, että jos Suutarin hankinta Kantelus ei saakaan try-outin jälkeen mitään pahvia, niin Suutari hankkii hänen tilalleen...

"Nielikäinen, Pasi Nielikäinen"

Joko käydään kaupassa tyhjentämässä laatikot banaaneista?
 

Fordél

Jäsen
Heti pakko nostaa sellainen mahdollisuus, että jos Suutarin hankinta Kantelus ei saakaan try-outin jälkeen mitään pahvia, niin Suutari hankkii hänen tilalleen...

"Nielikäinen, Pasi Nielikäinen"

Joko käydään kaupassa tyhjentämässä laatikot banaaneista?

Toinen vaihtoehto on, että joudutte tyhjentämään laatikot tumpuista kun Suutari hankkiikin Kanteluksen paikkaajaksi Panu "Tumputtaja" Poutasen. Siinä sitä menisi ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle ihan uusiksi.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Olisihan esim. joku 4-kymppinen Petri Varis aika piristys vuodeksi vaikka Vantaan riveissä.

Petri Varis kävi intin aikoinaan Kouvolassa Korian Pioneeripataljoonassa ja pelasi samalla KooKoossa kaudella 1990-91 tehden mukavasti pinnojakin 20+31=51. Olisikohan KooKoon rosterissa vielä tilaa Varikselle? Olisi kyllä kiva nähdä hänet vielä mestiksessä, mutta olisikohan hänellä kuitenkin mahdollisesti jo uran lopetus lähellä vai vieläkö kiinnostuisi lähteä mestikseen pelaamaan. Veikkaisin, että ei lähde enää mestikseen.
 

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
Näin harjoitusotteluiden käynnistyttyä alkaa selkiytyä joukkueiden lähtötaso alkavaan sarjaan.
Marski-cupissa ilmeni suuri tasoero Jukurien ja Sportin välillä. Jälkimmäinen on selkeästi taistelemassa sarjan voitosta, Jukurit ei näillä otteilla ole lähelläkään.
Mielenkiintoista seurata, millaisia otteita KooKoo ja Jokipojat tulevat esittämään. Viikon kuluttua ollaan ainakin Jokipoikien osalta viisaampia, kun se kohtaa kotonaan SaiPan ja SS-turnauksessa kaksi muuta liigajoukkuetta, olisiko siitä Sportin haastajaksi.

Tuntuu siltä, että liigan avautuminen on jakamassa Mestistä kahteen kastiin, joiden välille syntyy tasokuilu. Niihin, joilla on eväitä liiganousuun ja niihin, joilla ei sitä ole.
Olisiko liigan avautuminen jotenkin haalentanut Jukurien toimintaa. Nyt kun ei Mikkelistä löydy rahaa Mestiksen voittajajoukkuen kasaamiseen.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U15 ja U13
Suhteellista

Tuntuu siltä, että liigan avautuminen on jakamassa Mestistä kahteen kastiin, joiden välille syntyy tasokuilu. Niihin, joilla on eväitä liiganousuun ja niihin, joilla ei sitä ole.
Olisiko liigan avautuminen jotenkin haalentanut Jukurien toimintaa. Nyt kun ei Mikkelistä löydy rahaa Mestiksen voittajajoukkuen kasaamiseen.

Sport, Jokipojat, KooKoo, tätä kai tarkoitat.

Tosin ainakin Sport ja Jokipojat ovat olleet jäällä kai kuukauden, ja tutulla jengillä. Talvisalossa nähtiin, että Mehtimäellä oli ehditty tahkota jo ylivoimaakin viikkotolkulla, kun SaPKo oli ollut jäällä kait kolmesti tai neljästi Jyväskylän matsi mukaanluettuna.

Kuilut eivät tule olemaan niin suuret kuin nyt näyttää. Sekin vielä nähdään, että paidoilla ei pelata, ja että kausi on pitkä. Talvisalostakin moni bussi lähtee talviyöhön täynnä kiroilevia miehiä.

Jukurit-ilmiö oli Dufva-ilmiö.

Sen sijaan SaPKo nousee ja laskee, mutta pysyy jääkiekkokaupunkina. Seuraavaksi SaPKo nousee. Ei liigaan, vaan vähitellen lähemmäksi Mestiksen kärkeä. Ei isolla rahalla vaan suunnitelmallisilla täsmähankinnoilla ja laadukkaalla omalla tuotannolla.

Mielenkiintoinen vertailu: Jukurit kilpailuttaa kait 16 hyökkääjää, SaPKo luo joukkuehenkeä jakamalla peliajan 12-13 hyökkääjän kesken (nyt vasta 11). Mikkelissä on enemmän rahaa, mutta onko ero myös katsomuksellinen? Molemmissa strategioissa on mahdollisuutensa ja riskinsä. Veikkaan, että vaaka kallistuu SaPKolle, ellei tule todella paljon loukkaantumisia.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Talvisalossa nähtiin, että Mehtimäellä oli ehditty tahkota jo ylivoimaakin viikkotolkulla

Ei pidä paikkaansa. Jarno Pikkarainen toteaa mehtimäkeläisen jutussa ennen SaPKon kohtaamista näin:

– Erikoistilanneharjoittelun aika on vasta sitten, kun mennään muutama viikko tästä eteenpäin, hän jatkaa.

Joukkueen minimaalinen vaihtuvuus on se ase jota Jokipojat yrittää käyttää.

Sport ja KooKoo on selkeät ennakkosuosikit sarjaan. Niitä lähdetään muiden mukana haastamaan. Mustahevonen voisi olla LeKi ja jotenkin on usko myös K-Vantaaseen, koska sinne tulee vielä pääkaupunkiseudun liigajengeistä jämät. RoKi voi olla hyvä kotonaan, mutta tullee kohtaamaan nousijan vaikeudet.
 

Fordél

Jäsen
KooKoo on tottakai pelaajalistoja vertaillessa ennakkosuosikki, mutta siihen se sitten jääkin. Viime kausi oli tästä hyvä esimerkki. Jos kaikki palaset eivät toimi niin se on aivan sama onko siellä nimilistassa rauteeta, dickensonia vai mitä. KooKoolta ei siis todellakaan tiedä mitä on luvassa kun taas itse näen Sportin ja Jokipojat paljon varmempina tapauksina. KooKoon täytyy ensin lunastaa puheita, saada pelaaminen kuntoon ja ottaa niitä voittoja. Katsotaan vasta sitten onko tässä mahdollisuuksia haastaa muita seuroja. Suhtautuisin asioihin paljon luottavaisemmin jos meillä olisi hyvät näytöt omaava valmentaja ja vaihtuvuus eri luokkaa.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Jäsen Fordel puhuu asiaa, KooKoolla on erittäin kilpailukykyinen ja mielenkiintoinen joukkue paperilla, mutta nähdäänkö se myös kentällä? Itse en osaa mennä sanomaan juuta enkä jaata. Luotto omalla kohdallani ei ole KooKooseen (Kolekiin) mikään suurin, mutta en mene tuomitsemaan.Palaset saattavatkin loksahtaa kohdalleen ja silloin on KK:lla mahdollisuudet aina liigakarsintoihin asti.

Eniten ihmetyttää Jokipoikien "ali-arvioiminen". Viime kaudella nähtiin mihin joukkue pystyy ja kykenee. Vaihtuvuus ei ole ollut mikään suuri joukkueessa joten miksi Joensuuhun ei mukamas ole uskoa? "Jokipojat yllättivät kaikki, tänä vuonna samaa yllätyselementtiä ei ole"... Tuonkin olen pari kertaa kuullut, Eiköhän viimeistään viime vuonna puolessa välissä kautta yllätys ollut jo hävinnyt, kaikki näkivät että Jokipojat ovat vahvoilla. En yhtään ihmettelisi vaikka tänäkin vuonna joukkue finaaliin yltäisi.

Sport taas on Sport. Odotukset ovat jälleen korkealla pilvissä, mutta viime kausi valoi uskoa faneihinkin. Sport on tehnyt niinkuin pitääkin, hankkinut pari maalintekijää, niistähän oli pulaa viime kaudella. Joukkue ei myöskään ole paljoa muuttunut, runko pysynyt samana pitkälti, joten Sport voi olla alkukaudesta jo hyvässä lennossa.
 
Jokipojat on kova tulevalla kaudella

Nähtyäni Jokipoikien harjoituspelin SaPKoa vastaan olen vakuuttunut siitä, että Jokipojat on sarjan kärjessä. Joukkue on kookas (muutama mikkihiiri joukossa) ja liikkuva ja pelissä oli silmin nähden ajatusta. En osaa analysoida joukkuetta sen paremmin, mutta ikäni divarikiekkoa seuranneena sen jotenkin aistii, että Jokipojissa on palaset loksahtaneet paikalleen. Lisäksi heiltä puuttui vielä muutama runkopelaaja. SaPKosta voi ensituntumana sanoa, että joukkue tulee pärjäämään viime vuotta paremmin. Joukkue näytti pienikokoiselta, mutta nopealta. Yhteispeli ei vielä kulkenut, mutta eiköhän siihenkin Tirkkosen Pekalta lääkkeet löydy ennen kauden alkua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös