Elitserien 2008–2009

  • 83 750
  • 388

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Paras vitsi majailee sijalla neljä, nimittäin varsinainen rautanyrkki, Teemu Laine!

Kyllähän tämä meikäläisessäkin veti hymyn korville, varsinkin ennen kauden alkua tullut Elitserien-lehti uutisoi "Mister Muskel". Ja Laineen oma kommenti "Jag gillar att spela fysiskt".

Niinpä niin, kyseessä siis Teemu Laine. Jokainen voisi kysellä Sheddenin mielipidettä tästä asiasta :) Laine muuten teki ensimmäinen Elitserienmaalin eilen ja pelasikin kovassa ketjussa yhdessä Voutilaisen ja Davidssonin kanssa. Voutilainen iski 0+2 ja Puistola onnistui kertaalleen iskemään byyrin.

Muutenkin suomalaiset olivat todella isossa roolissa eilisessä kierroksessa, kun SSK laittoi Pakaslahden ja Hyvösen samaan ketjuun niin voitto irtosi heti. Hannes 2+1 ja Pakaslahti 1+1. Timråsså ykkösketju Mäkiaho-Wandell-Pyörälä jatkaa kovaa tahtia myös tällä kertaa Pyörälä iski tehot 1+1. Färjestad jatkaa vaihtelevia otteita ja heiden ainokaisensa 1-3 tappiossa MoDota vastaan syöttivät Ari Vallin ja Eero Somervuori. Kauden sensaatio tähän mennessä, Brynäs jatkaa loistavia otteita ja sarjakärjessä kukistettuaan Linköpingin 2-0. Juuso Hietaselle tuli peliaikaa melkein 25minuuttia, ilman tehomerkintöjä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Lupaukset on tehty rikottavaksi, ja niin en mennyt katsomaan Frölunda - Skellefteå matsia. Voitto tuli joka tapauksessa tärkeään paikkaan ja ainakin tuloksellisesti himassa kulkee todella hyvin, mutta olisi korkea aika ruveta pelaamaan myös vieraissa. A.Karlsson ja Petterson onnistuivat tänään maalinteossa ja Holmqvist on aloittanut tähän mennessä jokaisen intiaanimatsin luukulla. Kallio jatkaa 0 maalilla ja Fabricius saikulla. Jos ninja, tai joku muu oli paikanpäällä ni mieluisesti kuuntelisin DiPentan esitystä. 13/10 ollaan sitten sarjakärjen Brynäsin kaadossa mukana..
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ackeström tosiaan pelasi viimeisen matsinsa Frölundan paidassa, kuten ninja edellä jo ennakoikin. Ackeströmin uusi osoite on Saksassa pelaava Hannover. Tulo puolellakin on ilmeisesti try-outin muodossa Martin Röymark joka harjoittelee ainakin tämän viikon Frölundan mukana.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Andreas Holmqvist siirtyy veljensä, Michaelin, perässä Djurgårdeniin. Todella kova siirto Djurgårdenin kannalta ja itse olisin ainakin ollut valmis pitämään Andreaksen ongelmista huolimatta Frölundassa.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Andreas Holmqvist siirtyy veljensä, Michaelin, perässä Djurgårdeniin. Todella kova siirto Djurgårdenin kannalta ja itse olisin ainakin ollut valmis pitämään Andreaksen ongelmista huolimatta Frölundassa.

Andreas Holmqvist ei lunastanut odotuksia viime kaudella. Näytti myös vahvasti siltä, ettei hän tule lunastamaan niitä myöskään tällä kaudella. Siksi tuli lähtö. Lieneekö sitten terveydelliset syyt, jotka ovat syynä tähän. Noh, joka tapauksessa, GM Kent Norberg joutuu tekemään jotain, ettei mennä taas samoin kuin viime ja sitä edellisellä kaudella ja sen saivat tietää nyt Ackerström ja Holmqvist. Molemmat minusta niin jäykkiä ja hitaita pakkeja, että voidaan korvata vaikka omilla, nuoremmilla lupauksilla.
Frölunda pakisto kaipaa varmuutta ja luotettavuutta ja ennen kaikkea tulivoimaa. En usko, että Joe DiPenta järjestää asian, vaan kyllä joukkueeseen pitäisi saada joku moottori myös pakistoon.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Andreas Holmqvist ei lunastanut odotuksia viime kaudella.

Tästä olen kyllä erimieltä. Holmqvist oli kiekollisesti viime kaudella jengin paras pakki ja tehot olivat mukavat 3+23.

sitä edellisellä kaudella ja sen saivat tietää nyt Ackerström ja Holmqvist. Molemmat minusta niin jäykkiä ja hitaita pakkeja, että voidaan korvata vaikka omilla, nuoremmilla lupauksilla.

Ackeström oli tärkeä lenkki alivoimaan ja oisin itse ainakin pitänyt miehen joukkueessa. Menee omissa papereissa ohi Tuukka Mäntylän. Holmqvistin lähdön syyt oli pakko olla jotain muuta kuin peliotteet. Tai tiedä sitten annetaanko yleensä kauden alussa potkuja huonoista otteista.

En usko, että Joe DiPenta järjestää asian, vaan kyllä joukkueeseen pitäisi saada joku moottori myös pakistoon.

Larsen ja Mäntylä on mielestäni joukkueen heikoimmat pakit tällä hetkellä. E.Karlssonille DiPenta tai Sundin pariksi, niin mies saa totettaa enemmän itseään. Söderholm ja Hedman on hyviä yleispuolustajia joilta onnistuu kaikki ok tasolla.

Saatiinpa sitten liput Brynäs-otteluun. Ilmeisesti ainakin a-puolelta on mennyt hyvin lippuja myyntiin.

Tänään pelataan kierros tämmöisillä otteluilla:

Färjestad - Linköping
Luleå - Frölunda
MODO - HV 71
Rögle - Djurgården
Skellefteå - Brynäs
Södertälje - Timrå
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Nyt vetää sanattomaksi, kun liigajumbolta 8-2 tauluun ja vipa erä niinkin vaisusti kuin 6-0. Terve mieheen. Jos tästä jotain positiivista yrittää kaivella, niin Tomi Kallio teki tämän kauden ekan maalin. Tässä vaiheessa ei kyllä kehtaa enempää tuota peliä kommentoida, mutta illan muissa otteluissa riitti jällein draamaa.

Linköping ratkaisi Färjestadia vastaan viimmeisellä kahdella ja puolella minuutilla tehdessään kolme maalia ja voitto ottelun 0-3. Laine jatkaa maalitehtailuaa, nyt kolmessa pelissä neljä kihausta, Voutilainen ja Puistola kirjauttivat yhdet syötöt mieheen HV 71 voittaessa MoDon 1-5. Rögle jatkaa melkoisen hyviä otteitaan ja pelasi tasapelin 3-3 Djurgårdenin kanssa. Skellefteå murskari sarjakärjen 5-2 ollessaan jo tappiolla 0-2. Dimitrakos iski 2+2 ja Moran 1+3. SSK voitti suomalaisjoukkueitten kohtaamisen 5-2 ja Hyvönen jatkaa heräämisen tiellä, tänään 0+2. Pakaslahti 1+1 ja Jaakola 0+2.
 

kaasumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tammerfors ja Södertälje Sport Klubb.
Suomalaiset SSK:n pörssikärjessä

Hannes Hyvönen 4+4 Petri Pakaslahti 4+3 ovat Södertäljen parhaat pistemiehet tällä hetkellä. Myös Jaakkola 0+4 keikkuu kärjen tuntumassa vaikka on muutaman pelin ollut sivussakin loukkaantumisen takia.

Torstain voitto Timråsta näytti jo paremmalta pelillisesti Södertäljen osalta, joten kankean alun jälkeen ehkä joukkue nyt on löytänyt jyvän? Kaksi maalia ylivoimalla oli myös askel oikeaan suuntaan. SSK on tilastoissa selvästi sarjan heikoin yv porukka joka on yksi selitys että melko heikkoon maalintekoon.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Nyt en uskalla puhua "korkin avauksesta", tai muustakaan, koska Frölundan tapana on ollut pelata yksi loistava matsi ja sitten kolme paskaa perään. 1-5 voitto Djurgårdenista ja kaikille avainpelaajille hyökkäyspäädyssä piste. Kallio jatkoi "maaliputkeaan", N.Andersson 2+0, Nordqvist 1+0 ja A.Karlsson ja Hahlille syöttöpiste. Myös Pettersson jatkoi maaliputkeaan ja on joukkueen paras maalintekijä yhdessä Andreas Kalrssonin ja Niklas Anderssonin kanssa. Huomenna sitten kotona sarjakärjeksi jällein noussut Brynäs.

Kierroksen muut voittajat oli juuri Brynäs, HV 71, Skellefteå ja Färjestad. Pyörälä iski 1+1, Lotvonen 0+2, Somervuori ja Vallin 0+1 Timrån hävitessä Färjestadille 4-6. Snellman osui kerran MoDon tappiossa ja HV 71 suomalaiset olivat jällein kerran tehokkaina 3-2 jatkoaikavoitossa. Voutilainen 1+0, Laine 0+1, Puistola 1+1 ja Luoma 0+1.
 

Agentti

Jäsen
Elitserien Most Penalized Players

1. Chabada, Martin Luleå HF 56 PIM
2. Voutilainen, Jukka HV 71 49 PIM

Aika yllättävä kärkikaksikko Elitserienin jäähypörssissä. On luonnollista, että viime kauden pudotuspelien parasta pistemiestä otetaan kovaa, mutta Voutilainen on ilmeisesti vastannut kovuuteen kovuudella!

Voutilaisen kohdalla voisimme käyttää vanhaa kanadalaista sananlaskua, He comes to play every night, and gives everything he can"
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Erittäin huolettavia uutisia kuului Frölundan reilistä Luleå-pelin jälkeen, kun Dahlén joutui ambulanssilla sairaalaan, mutta tällä hetkellä miehen pitäisi olla täydessä kunnossa. Hän on ollut tutkimuksissa ja kuvauksissa, mutta mikään ei ole ollut pielessä joten mies on tänään totutusti penkin takana, kun Frölunda kohtaa sarjakärjen.
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jännä nähdä, jatkuuko tuo Kallion "maaliputki" tänään.

Joku joskus mainitsikin, mutta miltä sivustolta näkee Elitserienin otteluiden maalit?
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Nyt oli sen näköistä peliä mitä olen Frölundalta tuolla kokoonpanolla odottanutkin. Aivan täydellinen pyöritys sarjakärkeä vastaan kolme erää, mutta tänään ei kertakaikkiaan pomppinut ja tietysti kunnia Markströmille loistavista torjunnoista. Kallio lähenee koko ajan sitä himamaalia. Ekalla kerralla 5 senttiä maalin ohi ja läpiajosta kyse oli enää milleistä. Pettersson, huh tätä miestä ei voi tällä hetkellä kehua liikaa. Ainoa selvä miinus, että mies on niin pieni, ettei isoa tuuppasua tarvi olla niin on nurin. Tänään loistava esityö kapteenin maaliin ja oli jatkoajalla lyödä ratkaisunki, mutta Markström venyy uskomattomasti kiekon eteen.

Pitää nyt jotain haukkuakkin, ettei ihan kehuskeluksi mene. Dahlenilta todellinen älyväläys vetää jatkoajalla 4vs3 ylivoimaan kentälle A.Kalrsson, Kallio, Hahl ja N.Andersson. Kaikki leftejä ja kuka maskiin? Toinen porukka saikin sitten paljon enemmän aikaseksi ja oli lähellä huitoa kihauksenkin.

Fabricius palasi ja oli todella pirteä. Kahdesti selvässä maalintekotilanteessa mieheltä jalat nurin, ei jäähyä. Fabrin tulo nosti Nordqvistin ketjun tekemisen jällein ihan uudelle tasolle. A.Karlssonin ketju jossa pelasi Pettersson ja N.Andersson oli todella loistava, mutta. A.Karlsson 3-4 kertaa syötti vielä kahdesta metristä kaverille viereen vaikka itsellä unelma paikka laittaa laatta reppuun. Hahlin ketju Kallion ja Blomdahlin kanssa oli tasakentällisin myös hyvä, mutta ylivoimalla meni hieromiseksi. Nelosketju sai niin vähän peliaikaa, että turha spekuloida sen enemmän, mutta Johanssonille propsit monista aloitusvoitoista.

Puolustuksessa ei oikeen pahaa sanottavaa ole kellekkään. DiPenta ei kiekollisena todellakaan häikäise ja oli täten ehkä Frölundan heikoin pakki, kun peliä dominoitiin noin täydellisesti.

Vierasjoukkueen parhaat oli maalivahti Markström ja todella pirteästi esiintynyt Widing. Muuten ykkösketju oli todella vaisu.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Minä tykkäsin kyllä, että Brynäs pelasi juuri niin kuin vieraissa pitääkin.

Ja Frölundan pyssyt ampuivat ohi, yli, putkiin, tai sitten päin maalivahtia.

Markström Brynäsin maalissa taisi tehdä vain yhden oikein todella hyvän torjunnan räpylällään. Loput hoituivat Frölundan hermoilulla.
Katselin muuten lämmittelyssä Markströmin työskentelyä. Hänellähän on aika pitkät jalat ja se viides reikä on silloin aika iso. Hänen joukkuetoverinsa pistelivätkin paljon kiekkoja sisään patjojen välistä, ja sinne tähtäsivät näköjään sitten Frölundan pelaajatkin, mutta eivät ikävä kyllä osuneet:-(

Tilastot puhuvat myös selvää kieltä, laukaukset Frölundalle 28–19, elikkä 9 kutia Brynäsiä enemmän. Brynäsin jäähyt, 6x2 minuuttia selittävät tämän eron. Frölundalla oli vain kaksi kaksiminuuttista.

Frölunda näytti tosiaankin olevan hieman niskan päällä, mutta kun laskee sen, että vieraat keskittyivät enemmän hyvään puolustuspeliin ja nopeisiin pistoihin, niin puntit menevät tasan. Näinkin voi pelata hyvin, vaikka näyttääkin siltä, että vastustaja on niskan päällä.

Joka tapauksessa, Brynäsin peli-ilo sarjan johdon ansiosta näkyi selvästi, verrattuna Frölundan "pakko_voittaa_joka_matsi_nyt" esitykseen.

Tuosta maskista sen verran, että eihän sitä kannata harrastaa 4 miestä kolmea vastaa pelissä. Parempi vetää vastustajan puolustus auki neljän miehen voimin, tulla lähemmäksi ja laukoa. Tätä Frölunda yrittikin jatkoajalla ja olisi voinut onnistuakin pienellä onnella. Mutta kiekot eivät pompi juuri nyt Frölundalle onnekkaasti - verrattuna esim. Brynäsiin, jolle Holmqvist oikeastaan tarjosi heidän ainoan maalinsa. Minusta hänen olisi pitänyt torjua kiekko helposti.

Mitä enemmän katson Andreas Karlssonin peliä, sitä vakuuttuneempi olen siitä, että hän on vain varjo siitä pelaajasta, joka lähti kokeilemaan onneaan NHL:n. Karlsson ei lauo itse, kuten sinäkin panit merkille ja tekee kummallisia kiemuroita siniviivalla, silloin kun on paikka josta painaa maalia kohti. Näyttää siltä, että kysymyksessä itseluottamuksensa täysin menettänyt kaveri. Noh, onhan tässä tätä kevättä.

DiPentan parhaimmat pelit taitavat tosiaankin olla edessäpäin. Onneksi hän pelaa kuin ammattimies, elikkä tietää rajansa, eikä ala hienostelemaan kiekon kanssa. Hän antaakin sen nopeasti pois. Minusta kuitenkin tuntuu, että DiPentalle pitää antaa aikaa niin paljon kuin hän tarvitsee. Kysymyksessä saattaa olla kova puolustaja keväällä.

Mitä mieltä muuten olet, heikkenikö Frölundan puolustus kun Andreas Holmqvist ja Oscar Ackerström katosivat? Minusta ei ja suureksi murheekseni minun täytyy myös todeta, että Söderholm saisi mennä samalla junalla.

Ronnie Sundin oli muuten yllättävän pirteä. Olisikohan tämä rattijuopumus saanut vähän vauhtia mieheen?
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Tuosta maskista sen verran, että eihän sitä kannata harrastaa 4 miestä kolmea vastaa pelissä. Parempi vetää vastustajan puolustus auki neljän miehen voimin, tulla lähemmäksi ja laukoa. Tätä Frölunda yrittikin jatkoajalla ja olisi voinut onnistuakin pienellä onnella.

Mathias Tjärnqvist näytti mielestäni Rögle ottelussa loistavasti mitä on hyvä maalineduspelaaminen ja hän oli todella vaikea siirrettävä siitä. Ja jos esimerkiksi nelikko olisi ollut Kallio-Kahnberg-N.Andersson ja Pettersson niin siinä olisi kätisyydet sopineet loistavasti. Kallio totusti omalla laidallaan, Kahnberg kolmion keskelle (joka oisi aiheuttanut sen, että puolustajat olisivat joutuneet tiivistämään ja Kallio olisi saanut enemmän tilaa nousuilleen laidalta), Andersson viivalle maestroksi ja Pettersson tykittämään suoraan syötöistä myös.

Mitä enemmän katson Andreas Karlssonin peliä, sitä vakuuttuneempi olen siitä, että hän on vain varjo siitä pelaajasta, joka lähti kokeilemaan onneaan NHL:n.

Mies näyttää myös todella hitaalta omiin silmiin ja parin hyvän pyörityksen jälkeen mies oli ihan lopussa, hyvä että jaksoi vaihtoon luistella.

DiPentan parhaimmat pelit taitavat tosiaankin olla edessäpäin. Onneksi hän pelaa kuin ammattimies, elikkä tietää rajansa, eikä ala hienostelemaan kiekon kanssa.

Toivotaan todellakin näin. Söderhom mainitsee myös blogissaan, että DiPenta sanoi heti tullessaan, että miestä on turha lyödä ylivoimalle, mutta alivoimalle miehen voi laittaa huoletta aina.

Mitä mieltä muuten olet, heikkenikö Frölundan puolustus kun Andreas Holmqvist ja Oscar Ackerström katosivat? Minusta ei ja suureksi murheekseni minun täytyy myös todeta, että Söderholm saisi mennä samalla junalla.

Ronnie Sundin oli muuten yllättävän pirteä. Olisikohan tämä rattijuopumus saanut vähän vauhtia mieheen?

Mielenkiintoinen kysymys ja saadaan varmasti pitemmällä ajalla tähänkin vastaus. Itse liputin molempien herrojen jatkamisen puolesta, mutta toisin siis kävi. Tällä hetkellä pakiston taso heittelee aivan liikaa. Ronnie oli todella hyvä kuten sanoit ja Mäntylä hänen parinaan. E.Karlsson ei näkynyt pahassa, muttei häikäisytkään "normaalilla" tyylillään. Söderholm on ottanut AJ Niemen saappaat noissa älyttömissä katkoyrityksissä ja aina omiin tulee paha vastaisku. Hedman on minun mielestä todella varma puolustaja ja alivoiman luottomies. DiPentasta on vaikea sanoa yhden nähdyn pelin perusteella. Larsen on muuten kiekollisena todella taitava. Eilenkin taisi vetää yhden vaihdon ja se oli tuon viimmeisen minuutin ylivoiman ja millä tavalla mies toi kiekon ylös! Toivottavasti tästä saadaan ehjä kokonaisuus kaiken kaikkiaan.

Itse lähden pariksi viikoksi perjantaina Suomeen, joten jää tänne kirjoittelu vähemmälle. Toivottavasti ninjalta tulee peleistä jonkunlaista kommenttia :) 13.10 ollaan sitten mukana Timrån kaadossa, ja firma maksaa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Andreas Karlsson huilaa polvensa takia 3-5 viikkoa. Saa nähdä miten sentterit nyt menevät ja kenet Dahlen arpoo tulikuumien N.Anderssonin ja Petterssonin väliin. Oma toive olisi Hahl joka on paljon monipuolisempi kuin Karlsson. Toivottavasti MoDota vastaan lähdetään tänään näin:

N.Andersson - Hahl - Pettersson
Söderholm - E.Karlsson

Kallio - Nordqvist - Fabricius
Sundin - Mäntylä

Kahnberg - Johansson - Eller
Hedman - DiPenta

Blomdahl - kukamillonkin - kukamilloinkin
Larsen

Holmqvist
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Muuten, kertokaapas joku paremmin tietävä joku sivusto mistä näkisi esimerkisi ketjut peleihin jne?

http://stats.swehockey.se/ Tuolta löytyy kaikki päivän pelit, tilastot ja kokoonpanot.

Toni Söderholmin blogista saa kaikki Frölunda Indiansin otteista kiinnostuneet lisää tietoja. Ja Tonin blogihan on täällä: http://blogit.iltasanomat.fi/elitserien/?p=33 Tuosta 90' vuonna syntyneestä kassarista tullaan kuulemaan todella paljon. Mies oli Frölunda vs. Brynäs ottelussa todella loistava ja piti Brynäsiä välillä yksin pystyssä.

Myös maajoukkueessa nähdään pitkästä aikaa intiaanipaitaisia, kun Riksa ja Tomppa pukevat Suomen-turnaukseen leinojapaidat päälle.
 
Viimeksi muokattu:

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet

yaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, HIFK, Ilves, Saipa, Tappara.
Rögle sarjakärkeen

Sarjanousija Rögle heitti Ö-vikissä Modota vastaan oikein Halloween-pommin voittamalla ottelun 2-3 ja siirtymällä samalla Elitserienin johtoon.
Laukaukset ottelussa olivat Modolle 34-10.
Jere Myllyniemi jatkoi Röglen maalissa vakuuttavia otteita. Edellisessä tämänkertaisen matkaturneen ottelussa kaatui alkukauden sensaatio, mutta nyt tappioputkessa oleva Brynäs 1-2.
Jere on noussut kohinalla Elitserienin maalivahtiosastolla kärkikaartiin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Sarjanousija Rögle heitti Ö-vikissä Modota vastaan oikein Halloween-pommin voittamalla ottelun 2-3 ja siirtymällä samalla Elitserienin johtoon.

Todellakin Rögle on lyönyt kaikkia ennakko-odotuksia naamaan ja pelannut loistavasti. Vaikkakin Mathias Tjärnqvist on osunut vasta neljä kertaa. Abbotit on ollut hyviä hankintoja ja Jakob Johansson on ollut varsinainen maestro hyökkäyksessä. Näitäkin kavereita tärkeimmät kaverit ylivoimaisesti on sensaatiomainen Myllyniemi ja paras Euroopassa pelaava pakki Kenny.

Sarja on joka tapauksessa erittäin tiukka ja 9 sijalta kärkeen eroa on vain 8 pistettä, kun SM-liigassa se on 22 pistettä.

Jos vähän tilastoja kaivellaan niin suomalaisia on kaksi kymmenen parhaan joukossa. Pyörälä on sijalla kahdeksan 6+10 tehoilla ja Tommi Miettinen on juuri 3+13 tehoilla kymmenes. http://www.hockeyligan.se/index.php?stats=start&season=2008 Linkin takaa löytyy enemmän tilastoja kiinnostuneille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös