Eikö Marko Mäkinen ollut tarpeeksi hyvä,

  • 10 337
  • 80

tsei_tsei

Jäsen
Re: Vanhan seuran saatavista

Viestin lähettänyt käyttäjä Patarouva
Muistanette tapaus Joni Lehdon?

Muistan toki, mutta en yksityiskohtia. Voisitko valottaa hieman? Lehtoahan käsittääkseni kiellettiin pelaamasta SM-liigassa, koska hän ei sulattanut herrasmiessopimuksia? Tämä oli yksi järkyttävä esimerkki sarjasta, johon suosikkijoukkueemme osallistuvat. Kahvakiekko on pieni vääryys näiden ohella. Lehtohan kuitenkin sitten palasi parin pakotetun ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen Ilvekseen esittäen varsin keskinkertaista peliä. Pilasiko järjestelmä tässä lupaavan uran?
 

tsei_tsei

Jäsen
Spämmäys jatkuu

Viestin lähettänyt käyttäjä pygmalion
Tämä oli hauskaa aikansa, mutta kuten sanonta kuuluu, kaikki hyvä loppuu aikanaan. Enää ei jaksa vääntää. Johtuneeko vain minusta, mutta tuntuu, että puhumme välillä lähes eri kielillä. Kumpikaan ei ilmeisesti edes halua ymmärtää toista. Tämä "keskustelu" ei ole pitkään aikaan edennyt mihinkään suuntaan miltään taholta, eikä tämä täytä edes hyvän väittelyn tunnusmerkkejä.

Kumma homma muuten. Minä kun ymmärsin omasta mielestäni teitä molempia. Sinua häiritsi, että Muksu tarttui muutamiin argumentointivirheisiin, joita sinä esitit. Jatkossa taasen Muksu ei enää ottanut juuri kantaa onnistuneimpiin perusteluihisi. Sitten lopuksi jäi muutama erimielisyys vielä pintaan. Joo, tää on helppoa kun tän osaa :D

Ryhdynkö jatkossa tulkiksi, no ehkä en sittenkään.
 

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähettänyt käyttäjä tsei_tsei


Suomen sisäisiä siirtoja SM-liiga rajoittaa joukkueiden välisellä herrasmiessopimuksella. Tulivat aikoinaan vielä tiedotusvälineille tämän ratkaisun hienoudesta kertomaan - minua tuo järjestely lähinnä kuvotuttaa.

No joo, kai tuossa ratkaisussa jotain hyvääkin on, kun sen kerran kaikki sm-liigaseurat ovat hyväksyneet. Eivät kai ne sitä muuten kauaa katselisi? Miksi sitten esim. Tappara on ollut mukana ratkaisua hyväksymässä?
 

tsei_tsei

Jäsen
Viestin lähettänyt käyttäjä Johnny99
No joo, kai tuossa ratkaisussa jotain hyvääkin on, kun sen kerran kaikki sm-liigaseurat ovat hyväksyneet. Eivät kai ne sitä muuten kauaa katselisi? Miksi sitten esim. Tappara on ollut mukana ratkaisua hyväksymässä?

Olihan siinä jotain hyvääkin. Seurat saa korvauksia junioreiden kasvattamisesta ja tasapainoittaapa tuo hieman liigaa sekä vaikeuttaa "rahaseurojen" menestystä. Kyllähän joukkueilla tässä järjestelmässä on etuja, ja vanhan systeemin säilyttämisestähän tässä lähinnä oli kyse. Tapparasta en tarkemmin asian suhteen tiedä. Eikä tämä mielipiteeni muodostu mitenkään Mäkisen tapauksen perusteella. Mielestäni nämä rajoitukset kääntyvät aina pelaajia vastaan, mikä on valitettavaa.
 

JanJ

Jäsen
Re: Re: Vanhan seuran saatavista

Viestin lähettänyt käyttäjä tsei_tsei

Lehtohan kuitenkin sitten palasi parin pakotetun ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen Ilvekseen esittäen varsin keskinkertaista peliä

Eikös se tullut Ässiin ensin?
Muistanko ihan väärin?
 

Hade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Lehto

Joni Lehto aloitti kauden Ilveksessä, mutta hän siirtyi kesken kauden Ässiin. Näin se taisi mennä.

Hade
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mikä on muuten siirtokorvaussumman katto nykyään? Onko se vielä 500 000 mk vai putosiko se 300 000 mk:aan? Tämä vain sen vuoksi, että tiedettäisiin, minkä suuruisesta riidasta tässä nyt on kysymys.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lehto

Joni Lehto treenasi silloin kesällä 97 mm. Ässien kanssa - taisi kiertää muissakin joukkueissa. Käsittääkseni olisi Ässiin mahtunut silloin, mutta syystä tai toisesta eli ilmeisesti Tepsin siirtostrategioista joihtuen sopimusta ei silloin syntynyt.

Myöhemmin kaudella 97-98 Lehto siirtyi Ilvekseen, mutta ei ilmeisesti vakuuttanut Jursinovia hintaansa nähden ja hänet päästettiin Ässiin. Ketolahan hankki tuolloin keväällä 98 Ässiin kaikki mahdolliset nimet, jotka Tamminen pyysi. Lehdon lisäksi tänne ilmestyivät ainakin Andrej Potaichuk ja Petr Korinek. Oliko se tuolloin kun Maukka Kuusistokin pyörähti Isomäessä?

Siirtokorvaus sm-liigan sisällä on nykyisin maksimissaan 300.000 mk.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lehdosta

En minäkään tätä kuviota kamalan tarkkaan muista, mutta muistaakseni Lehto halusi pullikoida sitä vastaan, että Lukon piti maksaa rahaa TPS:lle, kun hän tuli rapakon takaa Raumalle. Jonista tuli ilmeisesti tällöin liigalle persona non grata. Helkovaara taisi sanoakin jossain, että jos hyökkäät meistä yhtä vastaan hyökkäät kaikkia vastaan. Ilves tosiaan värväsi Lehdon myöhemmin, mistä tämä jatkoi matkaansa Poriin.

Pekoni. Minä taas muistan, että Maukka Kuusisto olisi tullut Ässiin kesken kauden 95-96. Saatan muistaa väärin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mäkisestä vielä

Kauhea kohu kaverista, joka on keskitasoinen peluri ja kova suun soittaja. Tuton ajoilta on Bogdanovin lausunto, jota joukkueen pelaajat tukevat ( juttelin yhden kanssa viime syksynä ). Mäkinen oli myös Porissa kokeilemassa syksyllä ja oli kuulemma olevinaan suurempi tähti kuin Ruuttu NHL vuosinaan ja se on paljon. Tietojen perusteella en ihmettelisi vaikka Mäkistä ei olisi haluttu edes Tapparaan, kuka tietää ?
 

axe

Jäsen
Eiköhän Mäkinen kuitenkin haluttu pitää Tapparassa.

Mutta tähän "riitaan" sen verran, että ei pidä syyllistää Tepsiä liikaa, varsinkaan kun summista ei meillä kellään taida olla tietoa. Kyse on ennemminkin siitä, että Tappara ei ole vain pistänyt budjettiinsa Mäkisen tasoiseen mieheen ja kyseisen roolin pelaajaan niin paljoa kuin tässä tapauksessa palkka + siirtokorvaus olisi. TPS:n pyytämä korvaus voi sinänsä olla ihan normaali ja järkevä, se on vain silti enemmän kuin on varaa maksaa. Tietty jos maksimikaranteenia kiskotaan, niin sitten voidaan keskustella asian järkevyydestä, kun kyseessä ei todellakaan mikään tähtipelaaja ole.

Ja siis tämä ihan pohdiskeluna raha-asioista ja neuvotteluista mitään tietämättä.
 

haukka44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara ja Kalevan Haukat
On se tarpeeks hyvä

:D Tapparan sivuilla tieto et on tehny sopparin Tapparan kanssa :D :D :D :D
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Odottelen virallista vahvistusta asiaan. Seuraavat 957:n uutiset klo 16.00.
 

Petaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Helpotus

Jotkut yltiöpäisimmäthän kaavailivat tämän kyvyttömän koheltajan siirtymistä Ilvekseen. Jos tämä tieto pitää paikkansa niin olen todella helpottunut. Yksi miina taas vähemmän tiellä kohti suomen mestaruutta.
 

haukka44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara ja Kalevan Haukat
ei pidä katajaan kapsahtaa...

Kele... ei se olekaan varmaa ja mä ku luulin että tänään tulis edes yks hyvä uutinen...:confused:
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei se kuitenkaan ole ihan utopistinen ajatus että Mäkinen vielä jatkaisi Tapparassa.Nelosketjun miehelle ei luonnollisesti voi kovin rahakasta sopimusta tarjota mutta ehkä asia jollakin tavalla saadaan järjestymään tai sitten ei, aika näyttää. Toisaalta luulisi että ulkomaillakin olisi Mäkisen otteille kysyntää mutta ilmeisesti Makko ei ole ainakaan vielä tarpeeksi kovaa tarjousta saanut. Mäkisen pelejä tällä kaudella nähneet muistavat miehen hienot taklaukset pitkään ja SM-liiga tarvitsee nimenomaan pelaajia jotka osaavat taklata kovaa mutta puhtaasti joiden joukkoon Mäkinen kuuluu. Mitä tulee Petajan mainitsemiin kyvyttömiin koheltajiin niin ainakin Ilveksestä niitä löytyy useampiakin mutta mainitaan nyt ainoastaan Smith.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse luonnehtisin tämän kevään Marko Mäkistä sanoilla "todella positiivinen yllätys". Lupaavahan Mäkinen on ollut jo vuosia, kahlasihan hän läpi kaikki junnumaajoukkueet ja isokokoisena miehenä sai myös varsin aikaisen NHL-draftin. Ennen tämän kevään pleijareita olin kuitenkin jo lähes kategorioimassa Markoa lokeroon "menetetyt lupaukset".

Playoffeissa Mäkinen kunnostautui, kuten TM sanoikin, erityisesti taklauspelissään. Paljon kovia, mutta puhtaita niittejä. Mutta se missä hän yllätti, oli myös hyvä sijoittuminen sekä mielikuvituksellinen ja yritteliäs hyökkäyspeli.

Ja se, mistä itse Mäkisen parhaiten muistan, oli se komea soolomaali TPS:ää vastaan. Yksi playoffien ilman muuta mieleenpainuvimmista maaleista. Tämän lisäksi Mäkinen osoitti erätaukohaastattelussa oivaa huumoria ja asianmukaista rentoutta: Jotenkin näin " Pistin vähän luistimiin vauhtia, pakki kahville kis-kis ja kiekko ylämummoon". Aivan kuin parempikin kynämies. Jotkut täällä ovat vihjaiseet, että se olisi Mäkisen osalla ylimielisyyttä, itse käsitin sen enemmänkin huumorina ja erinomaisen rentona asennoitumisena noinkin tärkeässä paikassa. Mäkisestä tuli yksi suosikkipelaajistani, (mahtuisi Jypiinkin).

Toivon, että Mäkisen saa asianmukaisen sopimuksen johonkin kovatasoiseen liigaan, toivottavasti SM-liigaan. Näyttää siltä, että miehellä olisi suomalaiselle kiekkoilulle enemmänkin annettavaa ja ehjä ensi kausi voisi olla Markon läpimurtokausi. Ja tuntuu myös siltä, että Tappara voisi olla Markolle juuri oikea seura. Luottoa ja roolia näyttäisi löytyvän.
Tiedä, vaikka se NHL-unelmakin vielä toteutuisi.
 

haukka44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara ja Kalevan Haukat
nyt en sano mitään mutta.....:p
 

Janneone

Jäsen
Magnum Mäkinen

Marko Mäkinen on yksi heistä, joka ei vakiinnuttanut paikkaansa Turussa Jursin joukkueessa, vaan siirtyi Kiekko-67:n riveistä Matinkylän igluun Kiekko-Espoon joukkueeseen.
Marko ei ole koskaan ollut eikä tule olemaan niitä miehiä, joka kätkisi kynttilänsä vakan alle. Tarina kertoo miehen esitelleen itsensä Espoossa joukkueeseen tullessaan.
"Olen Marko "Magnum" Mäkinen isolla ammällä ja tapani ovat nimeni mukaiset."
Huoltajat ottivat homman todesta ja hankkivat "Magnumille" pelipaidan numeroksi 44
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Lehterä?

Humm.
 
Viimeksi muokattu:

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Leinosen mukaan Mäkisen tilanne pyritään ratkaisemaan tämän viikon aikana. Lähde: MTV3 tekstikanava.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kynä tuossa mainitsi Mäkisen ensimmäisen finaalin erätauolla heittämästä läpästä, ja oli tulkinnut Makon sanomiset aivan oikein. Se "kis-kis" taisi olla pientä kuittia Jutin suuntaan, Mäkinen kun tunnetaan todellisena huumorimiehenä. Jos löytää ylimielisyyttä tuosta erätaukohaastattelusta, kiristänee pipo päässä jo liian tiukkaan...

Jotkut ovat myös väittäneet Mäkistä huonoksi joukkuepelaajaksi, jollainen hän ei todellakaan ole. Makon vielä pelatessa try out-sopimuksensa viimeisiä pelejä, kapteeni Janne Ojanen suositteli 957:n Jälkipeleissä joukkueen johtomiehille että tekevät koko loppukauden mittaisen pahvin Mäkiselle. Kiukutteleva löysäilijä ei olisi saanut Ojasen julkista tukea, rento joukkuepelaaja Mäkinen sai.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Jos ja kun Makko jatkaa Tapparassa, niin täytyy vain toivoa että hän on edelleenkin sama Marko Mäkinen kuin viime kaudella.

Silloin mies pääsi iskemään täysin puskista ja nouis ennakkoluulottomilla otteillaan Tapparan suureksi yllättäjäksi. Nyt Mäkinen on ollut tämän mediarummutuksen keskellä, joten toivottavasti se ei ole sekoittanut miehen päätä.

Ei siinä mitään, Mäkinen on tervetullut vahvistus Tapparaan.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä parhaiten Mäkistä pelaajana kuvaa se, että hänestä on tälläkin palstalla keskusteltu jo 73 viestin verran (eikä kaikissa viesteissä edes käsitelty siirtokorvausriitaa).
Yhtään viestiketjua ei perustettu, kun odoteltiin, mihin Tapparan kolmosketjun Tero Lehterä siirtyy eikä koko palstalla taidettu noteerata, kun Ässien Sami Salonen, Mäkisen ikätoveri, siirtyi kaikessa hiljaisuudessa Ruotsiin. Ja Salonen teki pisteitäkin viime kaudella 10 enemmän kuin Mäkinen (tosin pelasikin 20 peliä enemmän).

Mäkinen onkin persoona. Ja näitä persoonia suomalainen jääkiekko tarvitsee väriä tuomaan. Paljon suuremmalla mielenkiinnolla lajia ja sen kiemuroita seurataan, kun haastatteluja antavat nämä esatikkaset, villeniemiset ja markomäkiset, kuin jos kaikki pelurit olivat muotista nostettuja kimmorintasia ja mikaalataloja (aivan pakko oli valita Altsi värittömäksi, eikö näytäkin nimi hyvältä anonyymiksi muutettuna).

Mäkinen ei ehkä koskaan tule pelaamaan minkään kovan sarjan (SM-liiga, Elitserien, NHL) ykkösketjussa, mutta näkyvän ja osaavan pelaajan hänestä saa moneen joukkueeseen. Edelliselläkin liigakaudella Mäkistä voinee huoletta pitää yhtenä parhaista nelosketjulaisista, unohtamatta tietenkään TPS:n nelosta. Nykyaikaisissa "roolipeleissä" kun voivat nuo laadukkaat kolmos-nelosketjulaisetkin olla kovin arvokkaita.
 

Lust4life

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt on asia varma, Mäkinen itse kertoi jatkavansa Tapparassa, sopimus allekirjoitettiin tänään. Jo helpottaa!!!
:D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös