Ei Pekkaa pahempaa – eli otteet kaukalossa 2013–2014

  • 425 613
  • 2 094

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Kekki voi pelata muutaman pelin ja ottaa ensiaskeleet liigassa.
Kekki on liian pienikokoinen liigaan. Toki voi pelata muutaman pelin tänä keväänä (koska kaikki on jo mennyt päin vittua), mutta tulevaisuudessa ei Kekin varaan voi laskea. Metsola on hieman isompi kuin Kekki ja silti meni tänään 2 maalia Metsolan koon piikkiin. Smithin ja Lähteenmäen maalit olisi isompi veskari ottanut molemmat.
Kekistä ei tule koskaan liigavahtia.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No, näistä voidaan olla montaa mieltä, matkan varrelle on sattunut monenmoista kautta. Viime kevään mestaruus nostaa vaan tässä kohtaa tämän kauden tikun nokkaan.

Ainakaan minun arvioissani viime kaudella ei ole ollut mitään merkitystä tässä vertailussa.

Mietin ihan kylmästi saatua tulosta suhteessa pelaajamateriaaliin. Viime kauden mestaruus ei tässä vertailussa tosiaan merkitse mielestäni mitään: tähän(kin) kauteen lähdettiin valtaosan Ässä-henkisten kaavailuissa lähinnä taistelemaan vähintään säälien kotiedusta, ehkä hakemaan paikkaa top6:sta.

Mistään mestaruuden tai vaikka mitalien uusimisesta ei minun nähdäkseni ole ollut mitään parranpärinää, ei edes ennen kauden alkua.

Ja jos lähdetään miettimään kausia eteenpäin tuosta divarinoususta lähtien, niin ne voidaan jakaa seuraaviin kausiin:

- 90- luvun alku aina puoleenväliin asti --> monta hienoa pudotuspelivääntöä. Ikimuistoinen Jokerien kukistaminen kertaalleen, myös Hifk kaatui kerran puolivälierissä. Hieno pronssimitali 1995. Jokerien ja TPS:n pitkä valtakausi esti harmillisesti finaalipelit, sääli etenkin Korpisalon ja Takon urien kannalta.

- 90- luvun puolen välin jälkeen alkoi loiva alamäki, mutta vielä 1998 keväällä oltiin poffeissa Tamin johdolla. Kivikova Hifk eteni jatkoon 3-0 voitoin.

- 2000-luvun alku harmaata, välillä jopa sysimustaa pelaamista. Erona tähän kauteen kuitenkin se, ettei joukkueelta mitään juuri odotettukaan. Poff-paikka oli monesti syyskaudella vielä hakusessa, keväällä pelit ja paikka poffeissa viimeistään hävittiin. Tosi alhaisia yleisömääriä oli Isomäessä tuolloin, jos siis peilaa viime kausien nosteeseen.

- 2005-2006 MOI: samanlainen halpa joukkue, kuin aiemminkin, mutta kaikki natsasi ja muutama pelaaja pelasi joko elämänsä kiekkoa tai teki läpimurron. Mieleen tulee ainakin Kuusela ja Riksman sekä vaikkapa legendaarinen neloskenttä Foppa-Kupru-Kiilholma.

- Kausi 2006-2007 - karsinnat 2009: paluu arkeen ja yksi Ässä-organisaation (imo) synkimmistä hetkistä, kun edelliskauden hopeahuuma jätettiin hyödyntämättä. Joukkue ei retrospektissä katsellen ollut kovin erikoinen, mutta tuolloin - toisin kuin tälle kaudelle - fanien odotukset olivat silti kovia. Varsin heikon Ässä-pakan aikakausi ja kiirastuli huipentui Vaasassa keväällä 2009, kun kiekko kävi game6:n jatkoerässä tolpassa.

- 2009-2010 ja karsintojen jälkeen alkoi nousu, joka tarkemmin sanottuna käynnistyi akselilla Rocky-Kivi. Joidenkin mukaan jo Suhosesta alkoi nousu, mutta ei aleta nyt väittelemään siitä. Paljon hyviä pelaajahankintoja, viime vuosina vahvistunut talous mahdollisti (ja mahdollistaa toki tälläkin hetkellä) vahvemman joukkueen kokoamisen.

Ässät oli kolme vuotta 2011-2013 Liigan paras vierasjengi ja kerästi joka kaudella yli 100 pst. Ainoana joukkueena JYPin lisäksi. Huipentumana mestaruus 2013 keväällä, joka oli tietysti täysosuma, mutta oliko tämä kuitenkaan mikään supervautsivauyllätys? Ei mielestäni ollenkaan, ottaen huomioon edelliskausien vahvan pelin.

- ja sitten saavutaan tähän kauteen, jolloin Ässillä oli paperilla ihan mukavalta vaikuttava porukka. Fanit lähtivät siitä, että päästään poffeihin nyt ainakin, ei mielestäni mikään ylimitoitettu toivomus ja oletus.

Kuitenkin kävi niin, että avainpaikoille hankituista pelaajista moni floppasi, valmennus epäonnistui täydellisesti ja näin ollen viime vuosina hyvää nousua tehnyt Ässä-organisaatio on tekemässä mahalaskua.

Poff-paikka on menetetty, mutta jos karsinnat olisivat yhä olemassa, olisi mahdollista, että pelit jatkuisivat keväällä joka tapauksessa. Ässät on tod.näk sijoilla 12-13, ehkä peräti viimeinen.

Eli, kyllä mielestäni on kyse paskimmasta suorituksesta yli 20 vuoteen.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Nyt alkaa pelitavat ja henk.koht virheetkin olla ihan samantekeviä, pelit hävitään joka tapauksessa.

Meniköhän nämä vähän käsi kädessä tänään? Jotenkin tuntui että Ässiltä loppui kunto, josta seurasi höntyilyjä sekä toisilla "laiskaa" pelaamista. Pelitavallisesti esim. viimeiseen erään ei ollut työkalupakissa mitään millä Tapparan junan olisi saanut pysäytettyä.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Kuitenkin kävi niin, että avainpaikoille hankituista pelaajista moni floppasi, valmennus epäonnistui täydellisesti ja näin ollen viime vuosina hyvää nousua tehnyt Ässä-organisaatio on tekemässä mahalaskua.

Paska maku tästä kaudesta jää, ja suurimmalta osin nimenomaan taloudellisen mahalaskun vuoksi. Kaudesta jää takuulla + merkkinen tulos viimekevään ja kesän vuoksi, mutta kun mahdollisuudet kohtuullisella esityksellä olisi ollut niin paljon parempaankin. Nyt otetaan aikalailla takapakkia lähtötilanteeseen, mutta onneksi Ässillä on edes pieni puskuri olemassa. Kalliiksihan tuo Pekka tuntuu käyneen jokaisessa valmentamassaan joukkueessa kun katsoo nykymenoa.

Oliskohan nyt kauden jälkeen valmentajanhommat taputeltu?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Oliskohan nyt kauden jälkeen valmentajanhommat taputeltu?

Minä olen valmis lyömään vaikka vetoa, että Virta saa Ässistä potkut tämän kauden jälkeen.

On mielestäni täysi mahdottomuus, että Ässät jatkaisi tällä valmennuksella, ottaen huomioon kaikki virheet, mitä matkan varrella on tehty.

Se on tietysti eri asia, josko Virta saa töitä jostain muualta, tuokin näyttää varsin epätodennäköiseltä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Sanoinkuvaamattoman surulliseksi kyllä vetää. Uskomatonta että millään ei ole enää mitään merkitystä tämän kauden osalta, ja on helmikuun ensimmäinen päivä. Teknisesti ottaenhan se on aivan sama ollaanko sijalla 11 vai 14, mutta tietysti käytännössä sitten.. ettei nyt oikeasti kuitenkaan vahingossakaan viimeiseksi jäätäisi

Ei tässä auta enää kuin toivoa, että pelaajat saisivat mahdollisimman paljon henkilökohtaisia onnistumisia. Edessä lähes neljänneskausi täysin merkityksettomiä otteluita..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Niemi ottaa kaksi, Rinne yhden, Smith yhden ja Marttinen yhden, lapsellisia virheitä.

Kyllä se Krepsin "katse Palolan takamuksessa" ansaitsee myös kunniamaininnan.
 
Viimeksi muokattu:

SuperMario

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitähän kertoo, että juuri ensi kauden sopimuksenalaiset pelaajat puolustivat huonoiten Virran alaisuudessa tänään? Pisteet olivat tänäänkin tarjolla, mutta koko joukkue ei vain ollut siihen valmis.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei ansaitse, Palola ei ollut maalintekotilanteessa, ainoastaan Rinteen paketin epätäydellisyys (istui "takajalan" päällä) mahdollisti maalin.

Hmm... Krepsi seurasi Palolaa potkun perässä (kuten hänen tapana on koko kauden ollut) kun tämä kiersi Ässämaalia ja olisi ollut mahdollista vetää vaikka koukulla jalat alta? Jäähy vs maali, tällä kertaa ratkaisuna oli maali.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minä olisin edelleen kiinnostunut kuulemaan, mikä kausi 90-luvun alun jälkeen on mahdollisesti paskempi, kuin tämä kausi..(?) Siis suhteessa joukkueen (oletettuun) perustasoon.

Itse en keksi yhtään tällaista kautta, vaikka TosiFani vihjailikin asian olevan kiistanalainen.
 

tnup

Jäsen
Hmm... Krepsi seurasi Palolaa potkun perässä (kuten hänen tapana on koko kauden ollut) kun tämä kiersi Ässämaalia ja olisi ollut mahdollista vetää vaikka koukulla jalat alta? Jäähy vs maali, tällä kertaa ratkaisuna oli maali.

Katso Rinteen torjunta-asento. Tai oikeammin se mitä ei ollut. Tuo ei ollut minkäänlainen maalintekopaikka.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mikä sitten on oletettu perustaso? 2007-08 oli ainakin lupa odottaa parempaa Saarelan ja kumppaneiden johdolla.

Kausi 2007-2008 on mielestäni ainoa, josta voi edes jollain tavalla puhua samaan aikaan tämän kauden totaalikatastrofin kanssa ja silloinkin vain siinä mielessä, että kannattajilla oli jotain odotuksia siitä, että joukkue saattaisi pärjätä.

Kukin voi kuitenkin tahollaan katsastaa kauden 2007-2008 rosterin vaikka eliteprospectista, Ässien tämän kauden joukkue oli paperilla parempi.

2000-luvun alkuvuosia nyt ei voi laittaa saman vertailuun tämänhetkisen farssin kanssa, kuten joskus aikanaan kirjoitin, niin silloin pelasivat tomipölläset ja puolustaja Laamanen taisi olla paras pelaajamme myös hyökkäyssuuntaan.

edit. kausi 2007-2008 ja tämä kausi ovat kyllä siltä osin yhteneväisiä, että silloinkin oli treenattu huonosti. Tuon kauden ekassa pelissähän (jonka Ässät voitti jatkoilla) tuo jo kävi ilmi, kun Ässät alkoi piiputtaa oikein kunnolla pelin puolenvälin jälkeen ja Lukko tuli vielä takaa tasoihin. Silloin tietysti ajatteli toiveikkaasti, että kyseessä oli onneton sattuma, seuraavat pelit osoittivat karun totuuden.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä siellä muidenkin niskaan noita maaleja voi kaataa, hyvin harvoin se on yhden yksilön virhe kokonaan tilanteena.
Tapparan eka maali tais lähteä siitä kun Malkamäki epäonnistui oikein railakkaasti hyökkäyksen avaamisessa => paine omiin => maali. (huonoa tuuria kun otti Niemestä kimmokkeen)

Toisessa maalissa Rinne pelasi huonosti, myös Kreps pelasi huonosti. Uusitalolla oli mahdollisuus paikata ja blokata koko veto mutta ei onnistunut.

Kolmannessa maalissa, Mutasen pelaaminen keskialueella on surullisen heikkoa. Käytännössä seisoskelee paikallaan ja päästää hyökkäyksen vapaasti omalle alueelle. Sen jälkeen aloitettiin ryntäily oikein huolella ja Niemi ainakin veti junnumaisen ryntäyksen. Tuossa olisi voinut myös antaa paikallaan seisovan Erkinjuntin laukoa suoraan koska Rinne oli hyvin sijoittunut eikä Erkinjuntista ollut enää uhkaa sivuttaisliikkeille. Nyt toinen pakki yritti auttaa ryntäillen ja jätti oman miehensä vapaaksi takatolpalle. Tuloksena pommin varma maalintekopaikka. Tilanteet ovat nopeita eikä tässä maalista voi syyttää tuota paikkausta yrittänyttä pakkia.

Neljännessä maalissa Niemen mies pääsee vapaaksi kun Niemi unohtaa hetkeksi oman äijänsä. Näitä oman miehen vapaaksi unohtamisia tulee joka otteluun aivan liian paljon.

Viidennessä maalissa Marttinen hyökkäsi yli, jäi jälkeen, rikkoi ja antoi kaverin vetää. JOS rikot niin riko niin että mies kaatuu, tai sitten et riko ollenkaan. Nyt jos Palola ei olisi onnistunut, niin olisi tullut rankkari ja olisi saanut toisen yrityksen maalintekoon samasta hyökkäyksestä.

Anyway, suurin syyllinen löytyy penkin takaa. Se minkä takia esim. Jyp oli aikanaan todella vahva, oli jatkuvuus. Ässien puolustuksessa oli kaikki edellytykset jatkaa yhtä hyvää puolustuspelaamista kuin viime kauden lopulla, nyt vaan pistettiin koko paletti uusiksi eli sekaisin.
 

Nexra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mä olen seurannut Ässien otteita 70-luvulta asti ja tästä kaudesta jää kyllä extra-veemäiset fiilikset. Ainoa kausi, joka on vähän sinnepäin, oli se 25 vuotta takaisin, kun pudottiin sinne divariin. Muistan vieläkin elävästi sen, kun silloin radiosta kuuntelin ja Jari-Tapani Koskinen selosti...viimeinen ottelu silloin päättyi häviöön ja Koskinen sanoi, että hän ei sillä hetkellä toivo mitään muuta niin kovasti, kuin sitä, että vuoden päästä noustaan takaisin...no, niinhän sitten noustiinkin. Nyt ei pudota minnekään, mutta samanlaiset fiilikset on päällä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kelpaisko 2000-2001 tai 2007-2008.

Mikä sitten on oletettu perustaso? 2007-08 oli ainakin lupa odottaa parempaa Saarelan ja kumppaneiden johdolla.

Ei tuo 2000-01 rosterikaan mikään täysin toivoton ollut kuin korkeintaan veskarien osalta - kun Hrivnak oli jo osastoa has-been eikä tahtonut aina saada rantapalloakaan kiinni, Vapola ja Järvinen enintään divaritason nousevia staroja jotka eivät koskaan osoittautuneet liigatason veskareiksi ja Kristian Antila vähän sellainen välimallin kaveri hänkin.

Yurzinov peräsimessä oli kokemukseltaan samaa tasoa kuin mitä Virta on nyt. Pelaajista Sheptak, Korpisalo, Perrin, Vekku Salo, Pasi Peltonen, Hård, Puistola olivat vähintäinkin keskitason liigapelaajia, Tähtinen ja Kivenmäki nousussa olevia nuoria lupauksia.

Mutta niin vain oltiin viho viimmoisia sarjassa suht. reilulla marginaalilla.

2007-08 oli vielä surkeampi mahalasku jossa lähinnä pettivät kenttäpelaajat. Ilman Kilpeläistä jälki olisi ollut vieläkin rumempaa. Jos joukkueen sis. pistepörssin voitti Joensuu 35 pisteellä, niin jotain oli tehty pahasti väärin.

Aivan yhtälailla tämän kauden pelastavat edes jossain määrin Hakki ja Umiseevitsi. Ilman heitä tämä olisi ollut vieläkin pahempi perseraiskaus.
Ensi kaudeksi kumpikin vaihtanee varmuudella maisemaa ja kuka sitten onkin UTJ:na, tulee hänen urakkansa olemaan vähemmän kadehdittava kun tuolle tehokaksikolle etsii korvaajat. Kuparisen takaisin saaminen lienee ensiarvoisen tärkeää koska Niemi ja Heino eivät kumpikaan täytä 1. sentterin vaatimuksia. Hyvä jos edes sen 2. sentterin.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Aivan yhtälailla tämän kauden pelastavat edes jossain määrin Hakki ja Umiseevitsi. Ilman heitä tämä olisi ollut vieläkin pahempi perseraiskaus.
Liigatason maalivahdit olisivat tuoneet tällä kaudella helposti vähintään 3-4 voittoa enemmän ja oltaisiin edelleen pleijaritaistossa mukana. Tässä Toivola epäonnistui pahiten. Virta puolestaan epäonnistui puolustuksen organisoinnissa, mutta siitä huolimatta maalivahdit ovat olleet surkeita.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
En tiedä millä mittareilla Domi asioita katsoo, mutta suoranaista epäonnistujaa Rinteestä ei saa millään. Sanoisin diagnoosina, että tällä kaudella hänellä on esiintynyt kasvukipuina ns. Kilpeläisen-oireyhtymä: gamesavereita tulee, mutta niiden vastapainoksi lähes joka ottelussa tahtoo mennä yksi (silloin tällöin jopa kaksi) sellaista, joita voi luvan kanssa pitää helppoina. Mutta kuten todettua, uskon näiden olevan vain kasvukipuja, ja että Rinne on matkalla kohti hyväntason liigavahdin saappaiden täyttämistä. Valmiudet siellä kuitenkin ovat olemassa..
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En tiedä millä mittareilla Domi asioita katsoo, mutta suoranaista epäonnistujaa Rinteestä ei saa millään..

Joo, ei Rinne mikään epäonnistuja ole, vaan ihan oletetulla tasolla pelaa, vasta liigauraansa aloittelevana keltanokkana. Välillä otteet ovat oikeinkin hyviä, mutta epätasaisuus vaivaa.

Rinteen kohdalla nyrkkisäännöksi näyttää tämän kauden osalta vakiintuneen se, että pelit ovat kokonaisuutena hyviä, mutta se yksi isompi virhe tai nukahdus tulee jokaiseen matsiin.

Jos miettii organisaation kannalta Ässien maalivahtipeliä, niin siinä tapauksessa tilanne onkin huonompi. Käytännössähän Ässillä ei ole yhtään Liigatason ykkösveskari-tason mokkea joukkueessa. Riksman pelasi syksyllä ihan ok jakson, mutta muuten on ailahdellut ja ollut paljon loukkaantuneena. Välillä myös on näyttänyt siltä, että Juuson liike "kunnossa ollessaan" ei enää ole ihan sillä totutulla tasolla.

Jotenkin väsyneellä tavalla huvittavaa, että nämä loukkaantumishuolet olivat kaikkien tiedossa jo ennen kautta, mutta soppari Juuson kanssa tehtiin silti.

Itse pidin ennen kautta varmana, että Toivolalla on pakko olla varmaa (positiivista) tietoa Riksmanin terveystilasta, muuten sopparia ei oltaisi uskallettu tehdä. Nyt näyttää siltä, että kyllä toimistollakin on lähinnä luotettu hyvään tuuriin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Itse pidin ennen kautta varmana, että Toivolalla on pakko olla varmaa (positiivista) tietoa Riksmanin terveystilasta, muuten sopparia ei oltaisi uskallettu tehdä. Nyt näyttää siltä, että kyllä toimistollakin on lähinnä luotettu hyvään tuuriin.

Hallihuhuissa kerrotaan, että Riksmanin sopimuksessa olisi purkupykälä seuralla, mikäli terveydentila estää pelaamisen.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Monessakin seikassa kuluvan kauden Ässien pelillisessä romahduksessa jäljet johtavat itse sylttytehtaaseen, eli johtoportaaseen. Ässät lähti liian isoilla riskeillä kauteen, joista moni realisoitui.

Suurin virhe oli osaamattoman valmennuksen pestaaminen varmasti täysin tietoisena siitä, minkälainen suunnilleen tulee olemaan Pexin hyökkäyspää edellä menevä pelikirja. Pitkäaikainen Rautakallion ja Kiven käyttämä, hyvään & kovaan puolustuspeliin nojautuva pelitapa heitettiin tietoisesti jumalauta romukoppaan!? Pelitapa johon Ässien pelaaminen on perustunut iät ja ajat yritettiin muuttaa joksikin sekavaksi "hybridikiekoksi", jota Pekka Virta yritti härkäpäisesti ajaa joukkueelle sisään nähdyin tuloksin.

Toinen tämän kauden perselleen-menon varmistanut kardinaalimunaus oli maalivahdit, joilla lähdettiin kauteen. Riksmanissa otettiin megaluokan riski, joka realisoitui. Rinne on hyvä ja kehityskelpoinen back-up maalivahti, mutta hänen paikkansa ei olisi ollut tällä kaudella ykkösmaalivahtina, eikä ole seuraavallakaan kaudella. Ässien tärkein hankinta tulevaisuuteen tulee olemaan kovatasoisen ykkösmaalivahdin hankinta, Eero Kilpeläinen ei ole sellainen..

Kolmas merkittävä seikka mikä pistää organissaation puutteista silmään, on scouttauksen vajavaisuus. Tälläkin kaudella esim. AHL-hankintoja hommattiin joko todella puutteellisin tiedoin tai sitten tietoisesti jumalattomalla riskillä. AHL-arvat Cohen & Groulx kosahtivat, Austin Smith mitä ilmeisimmin EHKÄ osui, sen näyttää kunnolla tuleva kausi. Smithin kohdalla Takolla oli varmasti Starsin organisaatiossa Euroopan pääscouttina toimivana hänestä seikkaperäiset tiedot.

Eli Ässien tärkeimmät hankinnat tulevaisuutta silmälläpitäen ovat:

-Ensinnäkin seura- ja urheilutoimenjohdon alkaminen toimimaan ammattimaisesti kovilla kriteereillä ja pyrkimisellä menestysjatkumoon, aina ei tarvitse menestyksen jälkeen aloittaa kaikkea pohjalta. Riskejä voi ja pitää joukkueen rakennuksessa ottaa, mutta niitä pitää olla myös pokkaa ja munaa korjata kesken kauden jos tarve niin vaatii, eikä pistää päätä pensaaseen. Toivolalle uusi sopimus ja hänelle riittävät varat Hirsimäen toimesta käyttöön kunnollisen valmennuksen & pelaajarungon hankintaa varten.

- Uusi päävalmentaja ja hänelle apuvalmentaja, Härkälä voi jatkaa toisena apuvalmentajana. Seura- ja urheilutoimenjohdon tulee valmennusta rekrytoidessaan kartoittaa tarkasti kunkin valmentajakokelaan valmennusfilosofia, millä he aikovat Ässiä peluuttaa.

- Huipputason ykkösmaalivahti joukkueeseen - on kenties pelaajahankinnoista se tärkein.

- Joukkueen kenttäpelaajien sopimukset oikeanlaisella pelaajien roolituksella, johon suurimpana seikkana vaikuttaa joukkueen tuleva valmennus ja hänen tapansa peluuttaa joukkuettaan. Nimekkäämpi valmentaja tietenkin parantaa mahdollisuuksia myös saada hyväntason pelaajia.

Yksi tärkeimmistä osa-alueista joukkueen ja kannattajien osalta on toki halli ja sen olosuhteet & fasiliteetit. Isomäen hallin remontti on vuosikausien jahkaamisen jälkeen toteutumassa, joka takaa joukkueelle ja kannattajille tulevaisuudessa riittävän hyvät olosuhteet jääkiekkobisneksessä menestyksekkäälle toiminnalle.
 
Viimeksi muokattu:

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Kolmas merkittävä seikka mikä pistää organissaation puutteista silmään, on scouttauksen vajavaisuus. Tälläkin kaudella esim. AHL-hankintoja hommattiin joko todella puutteellisin tiedoin tai sitten tietoisesti jumalattomalla riskillä. AHL-arvat Cohen & Groulx kosahtivat, Austin Smith mitä ilmeisimmin EHKÄ osui, sen näyttää kunnolla tuleva kausi. Smithin kohdalla Takolla oli varmasti Starsin organisaatiossa Euroopan pääscouttina toimivana hänestä seikkaperäiset tiedot

Paljon helppoa jälkiviisautta. Tartutaan nyt tähän ja valotetaan sen verran, että Ässien budjetilla häärivä joukkue ottaa aina tietoisen riskin AHL-pelaajien suhteen. Varsinkin kuntopohja nähdään varmuudella kun mies on Porissa. Cohenin ongelmia oli mahdoton scoutata. Näin se nyt vaan menee.

Tiedetään mitä saadaan miehillä on tiedetään mitä saadaan miesten hintalappu.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Hallihuhuissa kerrotaan, että Riksmanin sopimuksessa olisi purkupykälä seuralla, mikäli terveydentila estää pelaamisen.
Ongelma tässä onkin se että kuka tuon määrittelee. Eilenkin Juuso oli avaamassa luukkua kun Kekki kävi vetämässä nollapelin A:ssa (olisi varmaan muuten ollut luukulla).

Mielestäni - niin surullista kuin se onkin - Riksmanin pelien Ässissä kuuluu olla pelattu ja loppukausi mennään Rinne/Kekki parivaljakolla. Kekillekin pitää ehdottomasti antaa peliaikaa, ihan pelkästään Ässien kauden päätavoitetta eli A-junnujen liigassa menestymistä ajatellen.

Enkä muuten näe että AHL-arpa Cohen olisi mitenkään kosahtanut, kun eipä tuosta varmaan kukaan osannut tietää että pojalle tulikin koti-ikävä. Groulx taasen on statistiikaltaan aika kova sälli Suomea ajatellen, mutta ei vaan täällä pärjännyt. Kreps on flegmaattinen, mutta kuitenkin pelannut ennenkin liigassa ihan kelpo ottein. Kyllä Toivolan sijaan syyttävä sormi osoittaa (jos sen jonnekin pitää osoittaa) tämänkin ketjun otsikossa mainittuun henkilöön ja hänen johtamaansa koalitioon.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Paljon helppoa jälkiviisautta. Tartutaan nyt tähän ja valotetaan sen verran, että Ässien budjetilla häärivä joukkue ottaa aina tietoisen riskin AHL-pelaajien suhteen. Varsinkin kuntopohja nähdään varmuudella kun mies on Porissa. Cohenin ongelmia oli mahdoton scoutata. Näin se nyt vaan menee.

Tiedetään mitä saadaan miehillä on tiedetään mitä saadaan miesten hintalappu.

Vai oikein helppoa jälkiviisautta..? Muistaakseni vaadin kiivaastikin ensimmäisten joukossa valmennuksen vaihtamista jo marraskuussa, mitään ei ole tapahtunut ja kausihan on Ässien osalta paketissa..

Nuo AHL-arvat voisi ottaa kokeiltaviksi lyhemmilläkin try-out sopimuksilla ja tehdä pidempi sopimus vasta kun muutama peli on näyttönä alla todellisesta kunnosta ja kyvyistä, pelaajat toki itse näihin eivät lähestulkoonkaan aina suostu..
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös