Ei Pekkaa pahempaa – eli otteet kaukalossa 2013–2014

  • 425 732
  • 2 094

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vähän pelitapa-asiaa:

Kaipaisin TosiFanin näkemystä havaitsemastani asiasta eli siitä, miksei sentterille saada oikeastaan ollenkaan edes pelattua sitä avaavaa syöttöä pakilta keskelle..?

Mistä on kyse?

Nythän - jos katsoo näitä edellisiä pelejä vaikkapa tallenteelta - tilanne on se, että Ässät kyllä kerää viisikon kasaan ja lähtee omasta päästä yhdessä, mutta se onkin pakki, joka lähtee kuskaamaan tai sitten kiekko käväisee sentterillä --> jättö takaisin pakille, joka yrittää väkisin punnertaa kiekon kanssa kohti vastustajan keskialueella odottavaa träppiä.

--> tilanteet päättyvät joko pitkään kiekkoon, paitsioon (laiturit seisovin jaloin vastustajan sinisellä) tai "onnistuneeseen" roiskaisuun vastustajan kulmaan.

Mielestäni tuossa mättää kyllä jotain ja pahasti. Karri Kivi puhui jo KalPa-ottelun aikana studiossa, etteivät pakit tällä hetkellä tunnista tilanteita oikein, vaan hakevat liian vaikeita syöttöjä.

Tosin perustekeminen on sen verta huonoa, etten ihmettele. Levitykset laitureille jäävät koko ajan liian taakse tai suuntautuvat liiaksi eteen.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Vähän pelitapa-asiaa:

Mielestäni tuossa mättää kyllä jotain ja pahasti. Karri Kivi puhui jo KalPa-ottelun aikana studiossa, etteivät pakit tällä hetkellä tunnista tilanteita oikein, vaan hakevat liian vaikeita syöttöjä.

Tosin perustekeminen on sen verta huonoa, etten ihmettele. Levitykset laitureille jäävät koko ajan liian taakse tai suuntautuvat liiaksi eteen.

Minulta ei kysytty, mutta vastaan silti.

Todella paljon toivon, että kyse on nimenomaan väärin tunnistamisesta ja väärin toimimisesta. En missään olosuhteissa halua uskoa, että tuota nähtyä ja nimimerkin MustatKortit kuvailemaa oikeasti haetaan ykkösvaihtoehtona.
 
--> tilanteet päättyvät joko pitkään kiekkoon, paitsioon (laiturit seisovin jaloin vastustajan sinisellä) tai "onnistuneeseen" roiskaisuun vastustajan kulmaan.
Tämä on pelkkää tulkintaa ja spekulointia ko. aiheella, mutta heitetään nyt jotain. Ehkä tuolla tavoin pyritään saamaan kiekko pelattua mahdollisimman nopeasti vastustajan alueelle, eli Virta haluaa pelata enemmän vastustajan alueella kuin kiekotella omalla alueella. Tukkoiset jalat johtavat siihen, että yhtäältä keskialueella ei liike riitä syöttöpaikkojen tarjoamiseen, jolloin pakeille jää vaihtoehdoksi heittää päätykiekkoja, jotka myöskin hävitään tukkoisten jalkojen vuoksi.
Toisaalta näitä havaintoja tehdessä on ehkä hyvä muistaa, mitä numerot osoittavat sillä hetkellä taululla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämä on pelkkää tulkintaa ja spekulointia ko. aiheella, mutta heitetään nyt jotain. Ehkä tuolla tavoin pyritään saamaan kiekko pelattua mahdollisimman nopeasti vastustajan alueelle, eli Virta haluaa pelata enemmän vastustajan alueella kuin kiekotella omalla alueella...

Njaa, jos tämä pitäisi paikkansa, niin se ei kyllä vastaa mielikuvaani Pekka Virran ajattelusta pelin suhteen --> siis että heitettäisiin kiekko tarkoituksella päätyä kohti keskialueelta.

Ennemminkin näen asian niin, että sentteri/pakki (valitettavan usein pakki, valitettavan harvoin laituri) on pakotettu tekemään tämän ratkaisun, sillä hyökkäys on jo hapertunut ja koko kentällinen on huonossa tasapainossa.

Jonkun verranhan näissä nähtiin eilen niitä, että pakki oli pakotettu jättämään koko hyökkäyksen kesken ja kurvasi takaisin omalle alueelle. Ikävä kyllä muutamasta tällaisesta tilanteesta seurasi erittäin vaarallinen kiekonmenetys oman sinisen päällä.

Yksi asia, minkä Virta oli muuttanut toisen erän alun ylivoimaan oli se, että siinä kiekko selkeän tarkoituksellisesti heitettiin vastustajan päätyyn heti punaisen jälkeen. Ehkä Virta oli tuskastunut siihen, ettei kiekkoa oltu saatu kuljetettua alueelle jalalla nostamalla edes yv:llä, kuka tietää (?)

Ylivoimasta seurasi kyllä lopulta maali, mutta eihän se rehellisesti sanottuna kovin hääppöistä ollut. Maali tulikin käytännössä siitä ainoasta tilanteesta, joka toisen erän alun yv:llä saatiin luotua. Toki kaikki lasketaan ja hyvä niin.
 
Njaa, jos tämä pitäisi paikkansa, niin se ei kyllä vastaa mielikuvaani Pekka Virran ajattelusta pelin suhteen --> siis että heitettäisiin kiekko tarkoituksella päätyä kohti keskialueelta.
Aivan, mutta toisaalta Virtakin on keväästä asti eri yhteyksissä tuonut esiin sen, että pitää muuttua ja mennä eteenpäin. Ja tämäkin on edelleen pelkkää spekulaatiota, mutta joskus ihmisille käy niin, että huomattuaan jonkun asian toimimattomaksi tai virheelliseksi, niin muuttaa toimintaansa täsmälleen päinvastaiseen suuntaan. Eli Pekan tapauksessa kärjistetysti. "Omissa pyöriminen ei toiminut, joten enää ei pyöritä omissa."

Näitä voi tietenkin spekuloida, koska ei ole välttämättä tietoa, tapahtuuko asioita Pekan haluaman sapluunan mukaisesti, mutta pelaajat eivät ehdi ja/tai vielä osaa toteuttaa sitä vai onko kyse pelaajien omavaltaisesta pelaamisesta.
Yksi muistamisen arvoinen asia on mielestäni myös se, että vanhat sopimuspelaajat vetivät vielä finaaleita ja dokasivat mestaruutta, kun iso osa kilpailijoista rakensi jo kuntoa tätä kautta varten. Ja jossain tapauksissa olen myös taipuvainen ajattelemaan siten, että uusien sopimuspelaajien omaehtoinen ja itsekuriin perustuva harjoittelu ei välttämättä ole aivan yhtä vaativaa kuin ohjattu harjoittelu.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähän pelitapa-asiaa:

Kaipaisin TosiFanin näkemystä havaitsemastani asiasta eli siitä, miksei sentterille saada oikeastaan ollenkaan edes pelattua sitä avaavaa syöttöä pakilta keskelle..?...

Minusta kyseessä on kaksi asiaa, ajotukset ja tilanteiden tunnistaminen. Ajotukset ovat ymmärrettävästi vielä hakusessa, varsinkin kun ketjuja sotketaan jatkuvasti. Tilanteiden tunnistaminen on puolustajilta, Uusitaloa lukuunottamatta, hukassa, helpot syötöt puuttuu.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
miksei sentterille saada oikeastaan ollenkaan edes pelattua sitä avaavaa syöttöä pakilta keskelle..?

Niin, haetaanko edes tuota variaatiota, itse tuota punaista lankaa en ole pelistä löytänyt mitä yritetään koska niin typerästi monesti pelataan (juuri tuo pakin kiekon kuskaus punaviivalle)? Eipä tuossa viivelähdössä muita variaatioita paljon ole kuin kiekko keskustaan eli joko tilanteita ei tunnisteta tai sitten putki ei kulje tällä hetkellä taikka varastetaan laiskuuttaan eli hyökkääjät eivät hae tarpeeksi alhaalta yhtenäisenä rintamana. Jos myös tunne puuttuu niin parasta taistelua ei saada irti.
Huomenna pitää paketin olla kunnossa taikka tulee todella kylmää kyytiä. Tappara on hyvä mittari missä nyt mennään.
 

Kekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Porin Ässät-
Loistava taistelu ja vähintäänkin ansaittu voitto!

Hagman- Lähteenmäki- Umicevic ketju ilmiliekeissä, loistavaa peliä. Pihlman on todella loistavassa vedossa, samoin Huhtasen miehekäs taistelu herättää kunnioitusta. Heikkoja lenkkejä ei oikein tänään muistakaan ketjuista löytynyt, ja pakitkin pelasit huomattavasti paremmin kuin edellisessä peleissä, poislukien Marttisen yksi (saatanallinen) sekoilu.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
poislukien Marttisen yksi (saatanallinen) sekoilu.

Parikka kämmi myös todella pahasti ekassa erässä ja tämä maksoi melkein maalin. Mutta laitetaan tämä vielä kokemattomuuden piikkiin.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Ässien keskeisin ongelma niin kotona kuin vieraissa on (neljän kirjaimen hifistely-termein) PuolustuAlueen HyökkäysPeli. Omalla puoliskolla kiekon kanssa ollaan about joka toinen kerta suurissa vaikeuksissa ja homma on leväällään. Toivotaan että tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei joka jannulla ole oikein vielä Virran systeemit hallussa. Pahimmissa vaikeuksissa tällä sektorilla tuntuvat olevan Marttinen, Malkamäki ja Ribbenstrand, sekä hyökkääjistä erityisesti Huhtanen-Mutanen kaksikko ja Jeglic.

Muutenhan kotona on mennyt ihan hyvin ja tänäänkin oltaisiin ansaittu kolme pinnaa. Vieraissa on ollut välillä paskaa, välillä sekavaa ja Hifkiä ja SaiPaa vastaan siellä seassa myös paljon hyvää.

Hyökkäyspäässä Umicevic ja Hagman ovat vastanneet huutoon ja esim Mutanen-Huhtanen polkevat menemään hyvällä liikkeellä ja energialla. Siellä on yleisestikin ottaen harmillisten pomppujen ja yksilövirheiden seassa niin paljon aihiota hyvään, ettei tässä nyt jaksa harmitella sen kummemmin. Kausi on alussa ja alku on nyt ollut tälläinen. Loukkaantumiskurimuksesta (menikö Niemi ja Heino?) kun noustaan, niin ei muuta kuin tori varaukseen.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toisessa erässä oli paikka tappaa peli, esim. 2 miehen yv.

Paremmin Ässät nyt pelasi kuin viikko sitten.

Marttinen ja Ribbentroppi, voi voi...
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK

Jotenkin tuntuu, että vierasjoukkueet tietää täysin Virran pelisysteemin ja Ässät ei osaa sitä kunnolla toteuttaa. Omaan silmään on kyllä näyttänyt, että varsinkin vieraissa puolustusalueelta lähtö on vain niin totaalisen aivan käsittämättömän absoluuttisen hidasta! Puolustava joukkue ehtii tekemään keskialueelle träpin ja halutessaan painaa vaikka kahdella pelaajalla Ässien kiekollisen kimppuun, kun hierotaan ja jätetään jätön jättöjen jättö. Siinä tehdään sitten hätäisiä ratkaisuja ja vastustajalle hyvinkin helpoksi riistää kiekko tai pirstaloida Ässien hyökkäys.

Tänään en matsia nähnyt, kuin puolueettomasti radiosta Jussi Ahon kautta, mutta tuo ylempi on siis aikaisemmista peleistä huomioitu.

Ei ole periaatteessa edes iso homma joukkueella korjata pelaamista paremmaksi. Vieraissa varsinkin omista NOPEASTI pois ja suoraviivaista hyökkäämistä. Sitten kun joukkue alkaa hitsaantumaan yhteen ja alkaa kevät koittaa, voidaan noita rauhoittavia ja taktisia lähtöjä hyödyntää. Mun mielestä vaan tehdään periaatteessa helppo homma liian vaikeaksi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Onko se Marttinen oikeasti niin pyhä lehmä ettei sitä saa arvostella?

Väitinkö niin? Toin vain esiin toisen suuren kämmin, joka pakeilla kävi. Parikan kohdalla se laitetaan tosin nuoruuden piikkiin, Marttisen kohdalla hölmöyden.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onko se Marttinen oikeasti niin pyhä lehmä ettei sitä saa arvostella?

Ei saa arvostella, koska teki mestaruuden ratkaisseen maalin. Jos rehellisiä ollaan, niin Jyssy oli ihan yhtä huono, kuin edellisissäkin peleissä. Pohdiskelin myös sitä, että onko järkevää oman virheen jälkeen tehdä ihan tarkoituksella rankkarin arvoinen rike, vai yrittää jotain muuta häirintää? Toki mukana oli varmaan turhautumista. Toivotaan, että Jyrinkin otteet tuosta pikkuhiljaa paranisivat.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Väitinkö niin?

Tuskin tietoisesti, mutta siltä tuo vaikuttaa: "mutku Parikkakin mokasi". Jokainen Ässien pelaaja teki pelissä virheitä, mutta Marttinen oli ainoa joka aiheutti suoraan maalin. Tiettyjä pelaajia on ristiinnaulittu vähemmästäkin.

Tarkoitus ei ole aloittaa paskamyrskyä Marttista kohtaan, mutta jotenkin koko alkukauden kuva tiivistyi tämän illan episodiin. Todella kaukana on mies parhaasta tasostaan.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Sama kaava jatkuu, kotipeleistä saadaan kaavittua pisteitä, onneksi edes niistä. Kotipelien sykkeen kun Ässät pystyy siirtämään myös vieraspeleihin, niin pisteitä alkaa tulla niistäkin.

Positiivista pelissä oli pisteiden lisäksi, että Niklas Hagman, joka on Ässien yksi tärkeimmistä pelaajista kaudella, osoitti tänään heräämisen merkkjä ja löi tauluun hyvät tehot. Ovat Umicevicin kanssa selkeä tutkapari.

Negatiivista jobinposia pelistä jäi käteen, että Ässien sentterit alkavat loppua loukkaantumisten myötä. Toivottavasti edes Kamil Kreps pystyisi olemaan pelikunnossa ensiviikon otteluissa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Pohdiskelin myös sitä, että onko järkevää oman virheen jälkeen tehdä ihan tarkoituksella rankkarin arvoinen rike, vai yrittää jotain muuta häirintää?

Yritin tätä siinä tilanteen jälkeen myös taktiselta kantilta ajatella. Oltiin ylivoimalla, kaveri oli jo pelannut noin puoli minuuttia alivoimaa ja riistää kiekon keskialueella.

Nopeasti ajatellen Marttinen teki siinä heikoimman mahdollisen ratkaisun, eli antoi kaverin hengähtää ja kokeilla rauhassa rankkarista. Vaihtoehdot olivat siis antaa miehen mennä ja yrittää vaihdon päätteeksi väsyneenä läpiajosta tai yrittää päästä iholle ja selvitä jäähyllä jolloin oltaisiin menty 1:30 4vs4.

Itselläni oli silti enemmän aikaa siinä kahvimuki kädessä pohtia kuin Marttisella jäällä.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itselläni oli silti enemmän aikaa siinä kahvimuki kädessä pohtia kuin Marttisella jäällä.

Juu, katsomosta käsin on aina kiva arvostella. Harvemmin silti näkee noin selvää rankkarin antamista vastustajalle.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ässät hyötyi eilen siitä, että Tappara oli (odotetusti) varsin heikolla jalalla liikkeellä.

Hyvä kuitenkin, että tämä johti siihen, että Ässät sai vähän "lämmitellä" pelitapaansa ja nyt kiekkoa saatiin välillä myös vauhtiinkin laitureille. Ei silti sokaistuta voitosta, sillä pelitapa köhii edelleen.

Sentteriä ei edelleenkään käytetä hyväksi pelinavauksessa, ei oikeastaan edes "uhkana" (siis tarkoittaen sitä, että hänelle pakki saattaisi syöttää), näin siis minun mielestäni.

Liian usein pakki tuo siihen punaiselle asti, mielelläni näkisin tässä jotain varianssia.

Se on sitten eri asia, jos Virta on tehnyt periaatepäätöksen, ettei peliä varioida sentterin kautta, etenkin nyt kun senttereitä ei tragikoomisesti Ässillä edes ole, pl. Sillanpää.

Ja sentteriosaston piti olla se meidän vahva osa-alue...
No joo, näillä mennään ja toivotaan, että ainakin Kreps saataisiin nopeasti mukaan.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
MustatKortit on juurikin jäljillä varsinkin vieraspelaamisen ongelmakohdassa. Sentterille pakit eivät pyri pelaamaan ja antavat vastustajan rauhassa ryhmittyä keskialueelle. Tämän jälkeen laiturikin on pelattu pois, koska syöttölinjat pystytään tukkimaan lähestulkoon täysin keskialueella = ei päästä syöttämään kenellekkään hyökkääjälle vauhtiin ja pakin on pakko joko rynniä itse vastustajan siniviivan läpi tai heittää veltto lampaan kulli sinne päätyyn punaisen jälkeen.

Lääke on varsin yksinkertainen ja luulisi, että sitä aletaan käyttää ainakin nyt alkukaudesta, kun tuo "oma peli" ei toimi. Luulisi Peksin jo muuttavan peliä vieraissa suoraviivaisemmaksi, koska tuolla viivelähdöllä vastustaja hyödyntää omaa kotikenttäänsä ja vierailija jää armotta jalkoihin, jos leipoo liikaa omalla alueella.
 

jukero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaikka pelillisesti onkin vielä tekemistä, niin eilen oli hieno katsoa, kuinka joukkue vastasi henkisesti siihen, että ykkössentteri putosi pelin alkuminuuteilla. Senttereistä varsinkin Heino vastasi hyvin haasteeseen pelaamalla toistaiseksi parhaan pelinsä. Tulee hieman mieleen viime kausi ja Dixonin lähtö, jolloin kaikki nostivat tasoaan pari pykälää. Tämänkertainen tasonnosto toki nyt vain yhden pelin otannalla. Sillanpää on jatkanut siitä, mihin keväällä jäi: varmaa työtä illasta toiseen. Viime kaudella Sillanpää oli vielä runkosarjassa varsinkin alkukaudesta pettymys. Ei toki mikään pistelinko vieläkään. Heinosta jotkut puhuivat vuosi sitten "sarjan parhaana alivoimapelaajana". Siinä mielessä mies on vielä pettymys. Fyysisesti jaksaa hyvin pitkiä av-vaihtoja, blokkaa hyvin kiekkoja ja peittää mukavasti syöttölinjoja. Pelinlukutaito omissa ei kuitenkaan ole luokkaa Uusikartano/Niemi: pelaa ikään kuin varman päälle eikä onnistu sillä tavalla tekemään mitään "ylimääräistä" sovitun lisäksi esimerkiksi haistelemalla hyviä katkoja.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vaikka pelillisesti onkin vielä tekemistä, niin eilen oli hieno katsoa, kuinka joukkue vastasi henkisesti siihen, että ykkössentteri putosi pelin alkuminuuteilla.

Juurikin näin. Tästä syystä en itse hyväksy joidenkin näkemystä että johto olisi puppeloitu Tapparalle. Alla oli vaikea alkukausi ja erityisen vaikea ja muutenkin raskas vieraskiertue ja sitten vielä ykkösentteri loukkaantuu ensimmäisessä vaihdossa. Ei helppo tilanne missään nimessä eikä varsinkaan Tapparaa vastaan, mutta joukkua reagoi tilanteeseen miehekkäästi. Mielestäni hyvä näyttö siitä että vaikeuksista huolimatta ei olla (Virran sanoin) ihan huutolaispoikia.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässien virallinen pistepörssi 7 ottelun jälkeen

Porin rssi 7 ottelua

Kärjessä on tasaista, neljä ukkoa 6 pisteessä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On tää vieraspelaaminen aivan hirveää paskaa. Kamalinta on ettei tässä tarvitse olla edes yllättynyt että 0-1 johto käännettiin taitavasti toisessa erässä 3-1 tappioasemaksi.

Sitokaa nyt perkele se virta johonkin tuoliin kiinni, teipatkaa suu ja laittakaa viimisen kolmen vuoden ajalta ässien vieraspelejä pyörimään. Miksi Ässät on ollut paras vierasjoukkue kolmena edellisenä kautena? Koska on pelattu samalla tavalla kotona ja vieraissa.

Nyt kun haetaan jotain helvetin munatonta hiihtelyä vieraissa niin sitä myös saadaan. Kun tapetaan omalta joukkueelta tunne niin noin siinä vaan käy.

Seuraavaan vierasmatsiin voitaisiin kokeilla jättää Virta varotoimenpiteenä kotiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös