Yleensä ottaen joukkueen peli on kuitenkin lyhyellä tähtäimellä valmentajaa vaihtamalla parantunut.
Tämähän se ongelma usein onkin: lyhyellä tähtäimellä peli kyllä paranee, mutta lopputulos ei ole ennakoitua kummempi ja niinpä valmentajan vaihto onkin aika usein lyhytnäköinen ratkaisu.
Tästä voi katsoa vaikka viime kautta: päävalmentajaa vaihtoivat Hifk, Tps ja Ilves. Näistä vain Ilvekselle oli hyötyä valmentajan vaihdosta, tosin tästäkin hyödystä osa on realisoitunut vasta tällä kaudella. Lisäksi tietysti Kalpa vaihtoi juuri ennen kauden alkua mutta eipä siitäkään mitään kovin hyvää seurannut.
Toissa kaudella peräti viisi joukkuetta vaihtoi valmentajaa: Ilves, Hpk, Tappara, Lukko ja Jyp. Vain Jyp sai vaihdosta aitoa tuloksellista hyötyä, tosin sekin on rajatapaus koska Aho korvasi Dufvan jo parin pelin jälkeen.
Kaudella 2010-2011 päävalmentajaa vaihtoivat Kärpät, Jokerit, Pelicans ja Tps jopa kaksi kertaa. Vain Jokereiden voi katsoa hyötyneen, tosin tästäkin osa tuli vasta seuraavalla kaudella.
Jos haetaan hetkellistä piristymistä, voi valmentajan vaihto auttaa, mutta monesti se Ässissäkin nähty että joukkue haluaa viisi peliä näyttää uudelle valmentajalle ja sitten alkaa taas sama taaperrus.
Valmentajia ei palkata tuosta vain ja siksi heitä ei myöskään tulisi erottaa tuosta vain. Sen kuuluisan kokonaiskuvan pitäisi ratkaista. Valmentaja on liian usein se kaikkein helpoin syntipukki. Kuten Bigmouth totesi, Ässät on tällä hetkellä uuden projektin alussa vaikka kuinka onkin mestari.