Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 314 866
  • 11 328

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Meinaatko että mestisseurojen pomot kertovat olevansa vamiita liigaan tietämättä yhtään niistä kriteereistä? Minä en usko mutten salettina kerro asioita, joista en ole 100% varma.

No mä vaikka sitten kerron. Jos menee vikaan niin se on voivoi, täällä on tarkotus keskustella eikä bubistella itsestäänselvyyksiä malliin "voi tietysti olla, että kriteerit ovat kohdillaan tai sitten ne eivät ole".

Mun henkilökohtainen näkemys on se, että Liigan johtoon (eli seurojen johtajiin) ei tässä nimenomaisessa asiassa ole syytä luottaa pätkääkään. Ne ajavat vain ja ainoastaan omia etujaan, ovat aina ajaneet. Ja kyllä, uskon, että Mestis-seurojen pomot ovat niin sokaistuneita tästä ensi kauden mahdollisuudesta, että eivät ymmärrä kyseenalaistaa Liigan luotettavuutta asian suhteen.

Oletetaanpa, että kriteerit olisivat vaikka seuraavat:

- 5000 katsojan halli
- yli 4 miljoonan liikevaihto
- a-juniorijoukkue vähintään toisiksi ylimällä sarjatasolla

Kuinka moni Mestisjoukkue noi täyttäisi? Noi ovat vielä varsin maltilliset vaatimukset. Ensimmäistä kohtaa Liiga on vaatinut omilta jäseniltään jo yli 10 vuotta, mutta silti melkein puolet seuroista pelaa jossain neljän tuhannen katsojan jämähalleissa. Eikä siinä mitään, kertoo vain sen, että noilla kriteereillä voi lähinnä pyyhkiä persettä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Oletetaanpa, että kriteerit olisivat vaikka seuraavat:

- 5000 katsojan halli
- yli 4 miljoonan liikevaihto
- a-juniorijoukkue vähintään toisiksi ylimällä sarjatasolla

Kuinka moni Mestisjoukkue noi täyttäisi? Noi ovat vielä varsin maltilliset vaatimukset. Ensimmäistä kohtaa Liiga on vaatinut omilta jäseniltään jo yli 10 vuotta, mutta silti melkein puolet seuroista pelaa jossain neljän tuhannen katsojan jämähalleissa. Eikä siinä mitään, kertoo vain sen, että noilla kriteereillä voi lähinnä pyyhkiä persettä.
Hirveän rasittava tyyli tämä "Kyllä mä tiedän mut en kerro ja sit kerron teille kuitenkin mut puhun paskaa mut mä tiedän kato mä oon mä."

Kaksi seuraa ei täytä hallikriteeriä, joten kai se sitten on "melkein puolet". Muutenkin jämähalleja on enää Lappeenrannassa, Porissa ja Jyväskylässä. Varauksella Oulu mukaan, koska on vanha halli ja uusi areena varmasti siellä kiinnostaisi.

Sekin on hirveän helppo lähteä sopulimaisesti tähän "kaikki sarjat kuolee" mantraan mukaan, kun ei tarvitse mitään oikeita perusteita sille antaa. Divarilla on varmasti omat haasteensa mutta vaikka minä liigakarsinnat haluaisinkin säilyttää ei sulkeminen ihan hirveän monen seuran osalta muuta mitään. Jos divarissa on viime vuosina ollut maksimissaan 3-4 seuraa, jolla on jonkinlaiset liigahaaveet ollut olemassa ei tämä tilanne muutu mihinkään. Tuskin SaPKo, Peliitat tai Hokki lähtisivät kausittain sormet ristissä liigakarsintoja jahtaamaan vaikka sellaiset olisivatkin.

Divari on hakenut vuosikausia identiteettiään ja sama jatkuu. Kuolemaan se ei varmasti tule vaikka muuttaakin muotoaan.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tasaisuus estää liiganousun

SM-liigan tasaisuudesta puhutaan hyvänä asiana, mutta osaltaan juuri se tappaa mielenkiintoa. Nimittäin kaikki tietää ettei liigaan nousta urheilullisin perustein, koska tasoero liigan ja Mestiksen välillä on liian iso.

Nouseminen helpottuu, kun pääsarjaan nostetaan yksi tai kaksi heittopussia, jonka jälkeen sarja avataan joko heti tai vuoden päästä. Nämä heittopussiseurat saavat sitten mahdollisuuden näyttää ansaitsevatko paikkansa liigassa. Jos eivät ansaitse, niin taas uusi seura nousee tilalle. En näe että tällainen kokonaisuutena laskisi liigan tasoa. Kuten aiemmin on todettu, syynä on se, että seurat pyörivät pitkälti PAIKALLISELLA RAHALLA. Enemmän liigaseuroja tarkoittaa myös enemmän laadukasta junioritoimintaa, joskin vaikutus nähtäneen viiveellä. Se paikallinen raha ja junioritoiminta ei lähtökohtaisesti ole muilta pois.

Kevään alennusmyynnit voiyaisiin välttää alku-, väli-, ja loppusarjoilla, jolloin jokaisella pelillä olisi enemmän merkitystä. Näistä ei taida kyllä oikein kukaan olla kiinnostunut. Itseäni tosin vähän tympii 60 pelin runkosarja, jossa yksittäisen pelin panos on yleensä varsin pieni.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Eurooppalaisessa palloilukulttuurissa yleisön mielenkiinto kohdistuu kolmeen asiaan:

1) kuka voittaa mestaruuden
2) kuka pääsee pudotuspeleihin/eurokentille
3) kuka putoaa/nousee

Jostain syystä suomalaisten jääkiekkopäättäjien keskuudessa halutaan tämä kolmas mielenkiinnon kohde ainakin osin tappaa. Samalla se mukavoittaa heikoimpien liigajoukkueiden toimintaa, kun ei enää ole minkäänlaista pelkoa putoamisesta. Järkyttävä päätös kertakaikkiaan. Voisiko joku muuten kertoa, löytyykö Euroopasta jokin kansallinen pääsarja, jossa seuralla ei ole pelkoa putoamisesta (siis urheilullisin perustein)? Tämä siis ihan kaikki palloilulajit huomioiden.
Eihän tämä vielä ole pois suljettu vaihtoehto. Siis mikään ei tarkoita että tällä tavalla mennään hamaan tappiin. Jos Mestiksen, tai tulevan Mestiksen systeemit muuttuu, esim. nousukauden myötä niin että siellä on oikeasti ammattimaisia joukkueita ja Liigassa on jo 16+ joukkuetta niin asiaa voisi muuttaakkin.

Tässä nyt vaan on sellanen juttu että nää kaikki jotka puhuu tasosta, Mestiksen tason nostosta, siitä miten Liigaa pitäisi supistaa yms. ei tunnu ymmärtävän, että Mestis on amatöörien sarja. Siellä ei ole joukkueilla varaa maksaa pelaajilleen palkkaa jokaisessa joukkueessa, vilttimieihiä ja junioreja myöten, siitä että ne reenaa joka päivä, eikä tätä mitkään yhden TV rahat miksikään muuta. Ei ole missään määrin realistista että tästä maasta tuhotaan toimivia ammattiorganisaatioita, jotka on jo nyt tukevalla tai no tukevahkolla pohjalla ja tehdään niistä amatööriorganisaatioita pudottamalla ne alas ja KUVITELLAAN että se ei muka vaikuta mihinkään.

Paras tapa tuhota tän maan kiekkoilu, ei ole siinä, että lisätään Liigan joukkuemäärää, vaan siinä että joku ammattilaisorganisaatio putoaa. Niin kauan kuin Mestiksen touhu on sillä tasolla millä se on, niin putoaminen on tän maan suurin peikko. Valitettavasti tuota asiaa ei voi korjata ilman että siellä alhaalla ne joukkueet itse tekee sitä likasta duunia saavuttaakseen paremman tason. Sitten joskus kun se alempikin porras toimii, jos joskus toimii, niin voidaan aina rakentaa uusia malleja. Tällä hetkellä malli on se, että Mestiksessä pelaa 4-5 sellaista organisaatiota, jotka eivät voi kasvaa, koska siellä on mukana ne puuhastelijat. Tämä rajoittaa silloin niiden organisaatioiden kykyä toimia maksimaalisesti, pelaaja tuotantoa, pelaajien kehitystä jne.

Ei ihan oikeesti mistään La Liigoista tai Valioliigoistakaan pudottais jos siellä alla olis amatöörisarja kukaan ole niin tyhmä että pakottaa ammattilaiset amatöörien touhuun ja kuvittelee että se joukkue ei mene konkkaan, tai toisin päin.

Nyt annetaan mahdollisuus Mestis organisaatioille näyttää että ilman hirveitä paskathousussa satsauksia, että yrittävät saada Liigajoukkueen tasoisen joukkueen pelaan mestistä, lainarahalla, sijaan ne voi oikeesti panostaa ottelutapahtumaan, markkinointiin, oman touhun kehittämiseen jne. ja täten saavuttaa sellaisen tason bisneksessä, että se nousu on mahdollista ja myös se pysyminen ja saman arvoisena oleminen. Nyt tarjotaan ihan samalla tavalla sinne Suomi-Sarjaan sitä porkkanaa, että jos tekee duunin hyvin ja oikein, siihen panostaa oikealla tavalla niin 10 vuoden tähtäimellä vain taivas on rajana. Ei tarvi mennä ajaan firmoja konkkaan paskat housussa yrittäen voittaa karsintoja, vaan voi oikeesti miettiä, et otetaanko ulkkari, vai hommataanko mediakuutiota tai lisää aitioita jne. ne jotka niin tekee, niin ne myös tulee sitten jatkossa korjaan niitä hedelmiä. Nyt suorastaan kannustetaan, että jos vaikka Rovaniemellä haluatte pelata Liigaa, niin ei muuta kuin omaa Joulupukin pajaa pystyyn ja uutta RTK:ta tekeen, kun puitteet on kunnossa, niin Liiga on auki.
 
Viimeksi muokattu:

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ei ihan oikeesti mistään La Liigoista tai Valioliigoistakaan pudottais jos siellä alla olis amatöörisarja kukaan ole niin tyhmä että pakottaa ammattilaiset amatöörien touhuun ja kuvittelee että se joukkue ei mene konkkaan, tai toisin päin.
Suomalainen jalkapalloilu on puoliammattilaistoimintaa. Kaikki Veikkausliigapelaajat eivät työllisty täyspäiväisesti jalkapallolla. Ykkösessä näitä pelaajia on vielä vähemmän. Silti joukkueita nousee ja putoaa joka vuosi, ja harvemmin ne joukkueet konkurssiin menevät tai putoavat siitä edelleen suoraan kakkoseen. Sen sijaan jos em. sarjat olisivat suljettuja se ei edistäisi Suomalaista jalkapalloa yhtään, vaan päinvastoin tappaisi paljon divariseuroja.

Ruotsissa Allsvenskanistakin putoaa porukkaa, sarjasta jossa pelaa mm. yksi ruotsalaisen jääkiekon suurseuroista (tai ainakin entinen sellainen). Allsvenskanin alapuolella on 56 joukkueen divari. Kuinkakohan moni näistä on ammattiorganisaatio?
 
Suosikkijoukkue
Sporttiuutiset
Sitten joskus kun se alempikin porras toimii, jos joskus toimii, niin voidaan aina rakentaa uusia malleja.

Sitten kun 20 lisenssiehdot täyttävää joukkuetta on kasassa Liigassa (tulkoon ne sitten vaikka Suomi-Sarjasta asti) niin sen jälkeen 10+10 A- ja B-liiga Sveitsin malliin. Taitaa tuollainen visio olla Liigalla... Uutta täytettä B-liigaan sitä mukaa kun joukkueita pakenee KHL:ään tms.

B-liiga täyttäisi Mestiksen mentävän aukon, mutta olisi Liigan organisaation alla.

EDIT: lisäys
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vaikka moni täällä tosiaan kannattaa (minä mukaanlukien) 10+10 mallia, niin on täällä myös monia, jotka sitä kovin vastustaa. Kun sitten lukee yllä olevan kaltaisia väitteitä, niin ei voi kuin ihmetellä, että mihin tällaiset väitteet perustuvat? Ovatko ne ollenkaan tästä maailmasta vai heijastelevatko ne vain henkilökohtaisia mieltymyksiä?

Kun meillä nyt ainakin toistaiseksi on olemassa liiga ja mestis, niin miten voi olla mahdollista, että samankaltainen järjestelmä ei voisi toimia yhteisen johdon alaisuudessa? Jos liiga tosiaan laajenisi 20 joukkueen kilpailuksi ja jakautuisi kahteen eri tasoon, niin millä konkreettisella tavalla sen tulevaisuus olisi mahdottomampi, kuin nykytilanteella?

Pätkäisin vähän lainausta, ettei tule turhan pitkä. Minä ainakaan en usko tuohon 10+10 systeemiin, koska en näe sen tuovan muuta muutosta, kuin että niitä oikeasti toimintaan panostavia olisi kymmenen, nykyisen neljäntoista sijaan. Monet tuntuvat uskovan, että tuo 10+10-malli lisää panosta alemmalla tasolla, vaikka mun mielestä on todennäköisempää, että ne kolme pudotettavaa(siis vaikka ensi kauden kolme viimeisintä pois+Jokerit) joko menisivät konkurssiin, tai sitten supistaisivat toiminnot nyky-Mestiksen tasolle. Kakkossarja on kakkossarja, eikä siellä saada yleisöä samaan malliin kuin ykkössarjassa (ainakaan samoilla lippujen hinnoilla, joka taas olisi välttämätöntä tulorahoituksen takia).

Samoin uskon, että TV-sopimuksen tulot per joukkue laskisivat, varsinkin jos kakkossarjaa pitäisi näyttää vapailla kanavilla. Jos sitä sitten näytettäisiin, niin se olisi joku yksi sunnuntai-peli, vasemalla kädellä tehtynä. Miksi mikään tv-yhtiö panostaisi ilmaispuoleen? Päin vastoin, koska niitä ykkös-joukkueita olisi vain se 10, niin luultavasti kanavapaketin ostajia olisi vielä vähemmän. Tässä tilanteessa uskon, että ykkössarjassa pelaavat joukkueet vaatisivat isompaa siivua tv-rahoista, koska heidän kannattajansa niitä paketteja ostavat.

Toki, varmaankin tähän samaan tilanteeseen, jossa on Liiga ja Mestis, varmaankin pystyttäisiin. Mun on silti aika vaikea nähdä, että yksikään nykyisistä Liiga-joukkueista haluaisi ottaa riskiä putoamisesta, vain jotta päästään 10+10-tilanteeseen, jossa on se sama kuilu, nyt vain erinimisten liigojen välillä..
 
Minä ainakaan en usko tuohon 10+10 systeemiin, koska en näe sen tuovan muuta muutosta, kuin että niitä oikeasti toimintaan panostavia olisi kymmenen, nykyisen neljäntoista sijaan.
Miten määrittelet "oikeasti toimintaan panostamisen"? Panostiko Ilves oikeasti toimintaan palkatessaan Helmisen päävalmentajaksi? Tai panostaako HPK palkatessaan Kai Raution?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Miten määrittelet "oikeasti toimintaan panostamisen"? Panostiko Ilves oikeasti toimintaan palkatessaan Helmisen päävalmentajaksi? Tai panostaako HPK palkatessaan Kai Raution?
Nyt varmaan voit perustella aivopierusi. Se että Helmisen palkkaaminen oli riski, koska miehellä ei ollut mitään kokemusta valmentamisesta, mä vielä ymmärrän, mutta miksi vedät pitkäaikaisen kakkosvalmentajan tähän kuvioon? Sinä varmaan olet kaikista muistakin kakkosesta ykköseksi siirtyneistä valmentajista kirjoittanut samaan sävyyn? Mites vaikka JYP:in Virtanen, Virtala mikälie, never höörd miksi et häntä haukkunut? Mites Ässien puuhastelu, joku Karri Kivi, Kiven Karri kukas mies se oli?

Antaa jokisen näyttää mistä puusta on veistetty, en minäkään haukkunut Helmistä etukäteen, aika naurettavaa touhua.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt varmaan voit perustella aivopierusi.
Tässä yhteydessä ainoa aivopieru on tapahtunut HPK:n johdon toimesta.

mutta miksi vedät pitkäaikaisen kakkosvalmentajan tähän kuvioon?
Koska kyseisellä pitkäaikaisella kakkosvalmentajalla ei ole mitään sanottavaa yhtään mihinkään.

Sinä varmaan olet kaikista muistakin kakkosesta ykköseksi siirtyneistä valmentajista kirjoittanut samaan sävyyn? Mites vaikka JYP:in Virtanen, Virtala mikälie, never höörd miksi et häntä haukkunut? Mites Ässien puuhastelu, joku Karri Kivi, Kiven Karri kukas mies se oli?
En tietenkään. Virtasesta minulla ei ole minkäänlaista ennakkokäsitystä, ei sellaista hajua nenässä, että Virtasen sukulaisella olisi merkittävä tekijä paikallispolitiikassa, jolla voisi olettaa olevan vaikutusta päätöksiä tehtäessä. Kiven tapauksessa oli paremmin tiedossa, mitä oli odotettavissa ja Karrilla oli merkittävä panos jo vuoden 2006 Ässissä.
 

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miten määrittelet "oikeasti toimintaan panostamisen"? Panostiko Ilves oikeasti toimintaan palkatessaan Helmisen päävalmentajaksi? Tai panostaako HPK palkatessaan Kai Raution?

Se, että joku päätös menee vituiksi, ei tarkoita sitä, etteikö siihen olisi silti uskottu seurassa. Lähinnä hain sitä, että jos nyt tiputetaan vaikka se viime kauden häntäkolmikko Mestikseen, niin mitä se hyödyttää? Ilves, Blues ja TPS pudottaa kulut Mestiksen tasolle tulojen pudotessa, pelaajabudjetit siis tuonne noin 300k euroon? Mikä hyöty tällä saadaan?

Helmisen palkkaaminen oli huono päätös, totta. Ei se silti tarkoita sitä, etteikö Ilveksessä olisi uskottu, että seuralegenda saa hinattua vuotavan laivan kuiville. Seurassa oli paskoja päättäjiä, jotka tekivät vääriä ratkaisuja(ihan samalla lailla kuin vaikka Ässissä, vrt. Härkälä valmentajana Pena johdossa jne). Nyt on Ilveksenkin johtoa uusittu, ja aika näyttää miten käy. Valmennuksen osalta uskoisin asioiden olevan ihan kunnossa.

Raution palkkaaminen on toki riski, mutta Rautiolla on vuosien kokemus kakkosvalmentajan roolista, sekä Liigasta että KHL:stä. Tämän lisäksi vielä kokemus junnujen kanssa, Lahdessa jopa ihan kelpo menestyksellä. Omasta mielestä Rautiolla on täydet mahdollisuudet onnistua, ei kyllä mun mielestä kelpaa esimerkiksi, ettei Hämeenlinnassa panostettaisi kiekkoon. Kuten sanottua riski, mutta mun mielestä harkittu sellainen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tässä sitä nähdään, miten helposti sosialismi ja protektionismi ovat perusteltavissa rationaalisesti ja miten vapaa kilpailu tuntuu arkijärjellä ajatellen tuhlaavaiselta ja irrationaaliselta prosessilta. Silti se ihan oikeasti pystyy maksimoimaan resurssit tehokkaammin kuin muut metodit. Sitä ei toki voi käyttää elintärkeissä systeemeissä kuten vaikka terveydenhoidossa tai oikeuslaitoksessa, mutta taivahan alla, vapaa kilpailu on kuin luotu urheiluun! Ei pidä miettiä, pärjääkö joku organisaatio korkeimmalla sarjatasolla, "onko sillä edellytyksiä", kun voi oikeasti katsoa, notta pärjääkö ja onko edellytyksiä. Mutta näinhän se menee että "saavutettuja etuja", kuten paikkaa suljetussa liigassa, rakastetaan viimeiseen hengenvetoon asti välittämättä yleisestä edusta tai, kuten tässä tapauksessa, urheilullisuudesta ja tehokkuudesta...
 
Seurassa oli paskoja päättäjiä, jotka tekivät vääriä ratkaisuja(ihan samalla lailla kuin vaikka Ässissä, vrt. Härkälä valmentajana Pena johdossa jne).
Aivan. Vääriä ratkaisuita syntyy, kun ei ole riittävää osaamista. Ja riittävää osaamista ei ole tarpeen hankkia, jos ilmankin voidaan kellua turvaverkon päällä.

Olisi todella mielenkiintoista nähdä lista nimistä, joita HPK lähestyi Selinin lähdön jälkeen. Sellaisiakin valmentajia oli vailla liigasopimusta kuin Rautakallio, Kivi ja Tamminen. Kivi tosin aiemmin ilmoitti siihen sävyyn, että keskittyy U20-jengiin täysin.
Minulle Kai Raution palkkaaminen näyttäytyy kuitenkin pahemman luokan puuhasteluna. Palkattiin työtön mies paikkakunnalta. "Ratu tuntee kaupungin", kuului yksi peruste. Onpas painava ja tärkeä osoitus ammattitaidosta. Tuolla kriteerillä Heikki Kahilakin olisi sopiva koutsi IFK:hon.
 

The #77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, KeuPa HT, Tornado Luxembourg
Käsittääkseni HPK:lla ei ole rahaa Rautakallion palkkaamiseen, Kivi ei olisi lähtenyt tässä vaiheessa liigajoukkueen valmentajaksi ja Tamminen... Miksi palkkaisi Rautiota huonomman vaihtoehdon?

Meinasihan tuo Rautiota huonompi kaveri tiputtaa teidät aika reippaasti heikommalla joukkueella. Hinta-laatusuhteesta ei tosin ole sitten tietoa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Meinasihan tuo Rautiota huonompi kaveri tiputtaa teidät aika reippaasti heikommalla joukkueella. Hinta-laatusuhteesta ei tosin ole sitten tietoa.

Kokeilkaapa vuosi tai kaksi Suhosen opeilla. Suhoselle annan kiitosta siitä, että oli synnyttämässä urheilullisuuden vaatimustasoa Ässiin. Rocky & co. veivät sitten projektia eteenpäin, mutta mielestäni Alpon roolia oikeiden periaatteiden ujuttamisessa liigajoukkueeseen on joskus jopa vähätelty.

Valmennuspuoli sitten pelin osalta ei välttämättä ollut yhtä juhlaa. Tamin sanoin, kaveri on voittanut yhden pelin seitsemästä ennen tätä seriesiä.

-----

Itse aiheeseen voisi sanoa, että pelkään tämän la liigan puolesta ihan tosissani. Kukaan ei kaipaa sitä tyhjennysmyynnin aikaa, mutta harva toivoo jotain 16 joukkueen liigaa. Eikö nyt oikeasti järjestelmään saada järjen ääniä mukaan?

Tapaus Sport näytti sen, että mikään ei mahdotonta, mutta konkurssin uhka on lähellä. Nyt kuitenkin voittaja saa edes lisärahoitusta karsinnoista.
 
Viimeksi muokattu:

lappee

Jäsen
Eikö esim. Ilves tyhjentänyt joukkueensa kalliista pelaajista viime kaudella mm. Järventie HIFK:hon ja SaiPa muutama vuosi sitten. Muitakin taitaa löytyä? No joo, se siitä.

Mutta millä nämä tämänkaltaiset sopimukset saadaan estettyä? Joukkue mikä on käytännössä menettänyt mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin ettei se myy/vuokraa pelaajiaan muualle. Ainut mahdollisuus taitaa olla se, ettei pelaaja voi palata seuraavaksi kaudeksi lähtöseuraansa. Tämä taitaa päteä jo ulkomaalaisten kohdalla.

Suomeksi sanottuna miten voidaan taata, että sarjassa säilyy mielenkiinto sinne pitkälle kevääseen? Sellaista sarjajärjestelmää ei taida olla eikä tulla.

Olen edelleen sitä mieltä, että 16 joukkuetta on ehdoton maksimi. Jokerit poistuu alkavan kauden jälkeen ja ehkä pari muuta muutaman vuoden kuluttua. Eli tuolla tavalla liigassa on 3-5 paikkaa auki mutta löytyykö sinne tulijoita tai onko seuroilla varaa maksaa liiga paikasta 1,7 miljoonaa? Voi olla aika hiljaista sillä rintamalla.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mitäs hyväuskoiset sanovat tästä?

Seurapomot skeptisiä SM-liigan kasvattamisesta - | Yle Urheilu | yle.fi

Tätä päätöstähän ei saanut mututuntumalta dissata, koska... No, en tiedä miksi. Liiga ja sen vetäjät ei ole sen 15 vuoden aikana kun itse olen ajoittain hyvinkin läheltä seurannut toimintaa antanut pienintäkään syytä uskoa siihen, että Mestis-joukkueilla olisi joskus aito mahdollisuus nousta sarjaan. Tämä uudistus koskee vain ensi kautta - tai kunnes "oikea" seura on saatu mukaan. Joka uskoo muuta, on hölmö.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikö esim. Ilves tyhjentänyt joukkueensa kalliista pelaajista viime kaudella mm. Järventie HIFK:hon ja SaiPa muutama vuosi sitten. Muitakin taitaa löytyä? No joo, se siitä.

Mutta millä nämä tämänkaltaiset sopimukset saadaan estettyä? Joukkue mikä on käytännössä menettänyt mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin ettei se myy/vuokraa pelaajiaan muualle. Ainut mahdollisuus taitaa olla se, ettei pelaaja voi palata seuraavaksi kaudeksi lähtöseuraansa. Tämä taitaa päteä jo ulkomaalaisten kohdalla.

Suomeksi sanottuna miten voidaan taata, että sarjassa säilyy mielenkiinto sinne pitkälle kevääseen? Sellaista sarjajärjestelmää ei taida olla eikä tulla.

Miksi nämä pitäisi saada estettyä ja haluttaisiinko estää kaikki siirrot liigassa vai ainoastaan häntäpään seurojen? Meillä lähti viime kaudella kallein pelaaja, eikä kirpaissut tippaakaan ja tuskin Järventien poistuminen Ilveksen otteluiden mielenkiintoon paljoakaan liittyi. Mielenkiinto ei säily kaikilla mitenkään. Sitä vaan pitää seuraavalla kaudella yrittää kovemmin päästäkseen sinne tasolle missä on vielä mielenkiintoa peleissä. En usko että tämä on ainoastaan Suomen ongelma. En pidä vertailuista jalkapallon puolelle, mutta kun muutkin on vertaillut niin verrataan vaikka Valioliigaan. Siellähän on reipas tusina joukkueita, joilla ei ole puolivälin jälkeen mahdollisuuksia mestaruuteen tai tippumiseen.

Tuo on pahemman luokan anti-tamismia. Tami on Jari Korpisalon sanoman mukaan paras suomalainen valmentaja. Toisin sanoen ammattimies. Toinen on ammattimiesten laukunkantaja.

Mitä Tami on voittanut? Kärpät nousi Tamista huolimatta ja sen näkee sen aikaisesta rosterista. Miksi Tami ei ole saanut mahdollisuutta enää kokeilla siipiään liigassa? Huono tuuri ajoituksessa vai mistähän kysymys kun luulisi kaikkien haluavan parhaan mahdollisen miehen tehtävään?
Ei täydy olla antitami ollakseen realistinen. Tami on mestistason valmentaja, eikä yksikään seura ylemmällä tasolla halua mestistason valmentajaa itselleen. Tamissa on vielä se puoli ettei hänellä ole mahdollisuutta enää kasvaa liigatason valmentajaksi, toisin kuin nuoremmilla.

Mitäs hyväuskoiset sanovat tästä?

Seurapomot skeptisiä SM-liigan kasvattamisesta - | Yle Urheilu | yle.fi

Tätä päätöstähän ei saanut mututuntumalta dissata, koska... No, en tiedä miksi. Liiga ja sen vetäjät ei ole sen 15 vuoden aikana kun itse olen ajoittain hyvinkin läheltä seurannut toimintaa antanut pienintäkään syytä uskoa siihen, että Mestis-joukkueilla olisi joskus aito mahdollisuus nousta sarjaan. Tämä uudistus koskee vain ensi kautta - tai kunnes "oikea" seura on saatu mukaan. Joka uskoo muuta, on hölmö.

Tuossa ei ollut mitään faktaa. Ainoa fakta mitä on kuultu on se että liiga on laajenemassa. Usko itsessään ei tee ketään hölmöksi, ei edes sinua, jolla on vain yksi asia mihin uskoa:)
 
Viimeksi muokattu:
Mitä Tami on voittanut?
Miesten vastuuvalmentajana enemmän kuin Rautio tulee ikinä voittamaan. Tämän voi ottaa talteen ja palata asiaan vaikka 30 vuoden päästä.

Miksi Tami ei ole saanut mahdollisuutta enää kokeilla siipiään liigassa?
Eiköhän kyse ole henkilökemioista ja suhteista. Liigassa on tälläkin hetkellä vastuuvalmentajina Tamia heikompia tapauksia. Rautio on yksi heistä. Listaa voi jatkaa ainakin Laukkasella.

kun luulisi kaikkien haluavan parhaan mahdollisen miehen tehtävään?
Voisi luulla. Kun katsoo millaisia miehiä on vuosien saatossa palkattu, niin muut kriteerit ovat painaneet enemmän kuin osaaminen.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miesten vastuuvalmentajana enemmän kuin Rautio tulee ikinä voittamaan. Tämän voi ottaa talteen ja palata asiaan vaikka 30 vuoden päästä.


Eiköhän kyse ole henkilökemioista ja suhteista. Liigassa on tälläkin hetkellä vastuuvalmentajina Tamia heikompia tapauksia. Rautio on yksi heistä. Listaa voi jatkaa ainakin Laukkasella.

Voisi luulla. Kun katsoo millaisia miehiä on vuosien saatossa palkattu, niin muut kriteerit ovat painaneet enemmän kuin osaaminen.

Miesten vastuuvalmentajanahan hän ei ole voittanut yhtään mitään, jollei alasarjoja oteta huomioon ja puulaakihommia on turha sotkea edes liigakuvioihin. Sitä emme tiedä voittaako Kai Rautio sen enempää, mutta se on varma että vähempää ei ainakaan voi voittaa.
Muistutan vielä että kysyin sulta mitä Tami on voittanut.

Tamilla ei ole kykyä toimia erilaisten ihmisten kanssa ja tästä johtuen henkilökemiat on perseellään. Tämä on kuitenkin yksi valmentajan tärkeimmistä ominaisuuksista, joten sen takana on turha piileksiä.

Se on kumma kun vuosia palkataan sinun mukaasi kyvyttömiä miehiä, mutta Tami valmentelee harrastesarjoissa. Huono tuuri tuntuu Tamilla olevan. Viihdyttävä mies kaikkineen, mutta valmentajana täysi vitsi.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Viihdyttävä mies kaikkineen, mutta valmentajana täysi vitsi.

Ja viihdyttäväkin vain sen takia, että koko (nyky)mies on yksi hemmetin iso vitsi.

Pikkuhiljaa itseasiassa rupeaa järkeentymään tämä uusi VÄLIAIKAINEN järjestely. Taataan se, että näinä aikoina yksikään joukkue ei joudu ikävään taloudelliseen ahdinkoon ja varmistetaan sarjan kilpailukykyä pitkällä tähtäimellä. Varovainen plussa, kunhan ei laajennu 15-16 joukkueeseen.
 
Miesten vastuuvalmentajanahan hän ei ole voittanut yhtään mitään, jollei alasarjoja oteta huomioon...
Tuo ei tarkoita, etteikö Tami olisi hyvä valmentaja, tai ainakin parempi kuin osa nykyisistä liigavalmentajista. Raution kohdalla voi myös todeta sen, ettei hän tule koskaan valmentamaan MM-kisojen A-sarjassa mitään maajoukkuetta.

Tamilla ei ole kykyä toimia erilaisten ihmisten kanssa ja tästä johtuen henkilökemiat on perseellään. Tämä on kuitenkin yksi valmentajan tärkeimmistä ominaisuuksista, joten sen takana on turha piileksiä.
On kykyä toimia valmentajana ja valmentaa joukkuetta. Se, että kemiat eivät toimi toimiston väen kanssa on yksi syy siihen, että valmennuspaikkoja tarjotaan heikkotaitoisille valmentajille, joilla kemiat toimii toimiston kanssa ja suhteet on muuten kunnossa. Jos käydään vähän lähihistoriaa läpi, niin Oulun mies veti toista Oulun miestä viisi vuotta perässään ja sitä seurasi hetken aikaa työttömyys. Sitten mielenkiintoa osoitti liigaorganisaatio asuinpaikkakunnalta, jonka valtuuston nuijan paukuttajalla sattuu olemaan sama sukunimi.

Se on kumma kun vuosia palkataan sinun mukaasi kyvyttömiä miehiä, mutta Tami valmentelee harrastesarjoissa.
Ei se ole mitenkään kummaa. Se kertoo vain siitä, että paikkoja täytettäessä huomioidaan muita tekijöitä kuin ammattitaito. Kuten HPK:n tiedotteessa todettiin: "Ratu tuntee kaupungin". Onhan se hyvä tuntea kaupunki. Muuten voisi vaikka eksyä matkalla hallille tai sieltä pois.

Karsintojen poistaminen mahdollistaa ylläkuvaillun puuhastelun aiempaa paremmin. Ei ole riskiä, vaikka toiminta pyörisikin suojatyöllistettyjen voimin.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tami on Jari Korpisalon sanoman mukaan paras suomalainen valmentaja. Toisin sanoen ammattimies.

Vaikka tämä ei suoraan ketjun aihetta nyt olekaan, niin on pakko kysyä missä yhteydessä Korpisalo on näin todennut? Kiinnostaa kovasti.

Jari on pelannut Tammisen alaisuudessa muistini mukaan joku 6-7 kk. Se on aika pieni otanta hänen pelaajaurallaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös