Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 280 184
  • 11 210

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Ei siinä, vaikka ehkä irtopisteiden kalastelulta saattaisikin haiskahtaa, niin ei Tirkkosen kanssa voi olla eri mieltä tuosta. 2+4 kuulostaisi jopa liian hyvältä tähän liigaan, sen verran mukavasti asioita on saatu hoidettua huonosti.

Ruotsissahan on mietitty luopumista tästä 2+4 mallista, sillä siellä on todella pieniä seuroja SEL:ssä ja suuria seuroja Allsvenskanissa. Sinälläänhän tämä on mielenkiintoista, jossain määrin jopa hienoa, että urheilu vetää talouden ohi hienosti. Kuitenkin tästä seuraa ongelmia kuten tulovirtojen pienemistä yleisesti, lajin kehityskin voi kärsiä kun suurseurojen kiinnostavuus ja talous heikkenee suuresti, lisäksi en usko että tämä lisää jääkiekon kiinnostavuutta jos isojen kaupunkien jengit on divarissa.
En ole mikään suuri Jokereiden ihailija, mutta tilanne että Jokerit puppeloisi itsensä Mestikseen ja joku Jukurit tulisi tilalle olisi suorastaan katastrofaalinen SM-liigalle ja Suomen jääkiekolle.

Ajatus on todella hieno, että vain urheilulla olisi merkitystä, mutta ei se ikävä kyllä mene enää pelkästään niin. SM-liigan tulee olla jatkossakin huippu-urheilua kaikilla osa-alueilla ja karsinnat + mahdollisuus nousta on oltava, sitä en tiedä millä mallilla tämän voisi järjestää fiksusti.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kun Jokerit lähtee KHL:n, niin tämän jatkoajan jutun mukaisesti asia on taas ajankohtainen.

Aiempi ehdotukseni tiivistettynä:
Syksyllä yksinkertainen alkusarja nykyisen mestiksen parhaimmiston (n. 6 joukkuetta) ja SM-liigajoukkueiden kesken (n. 20 peliä/joukkue). Parhaimmat yläsarjaan. Alasarjasta pari joukkuetta sääliplayoffsien kautta varsinaisiin playoffseihin.

KHL-joukkueita tullee Suomesta jatkossa lisää, mikä tukee ajatusta mestiksen ja SM-liigan yhdistämisestä.

Yksityiskohdat löytyvät linkistä aiempaan ehdotukseeeni samassa viestiketjussa. Anteeksi toisto, mutta tiivistäminen on tässä yhteydessä tarpeen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Uskon, että tilalle nostetaan vain joku joukkue, toivottavasti Sport. Tämä ei kuitenkaan ole mielestäni paras vaihtoehto, sillä onhan se nytkin nähtävissä, että nykyinen liiga on liian suuri. 12 joukkueen sarja olisi sopiva ja samalla luotaisiin Kvalserien sarjojen välille. Toivottavasti tämä sarjajärjestelmä nyt järkeillään oikein tai liiga on muutaman vuoden päästä Allsvenskanin tasoinen sarja.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Uskon, että tilalle nostetaan vain joku joukkue, toivottavasti Sport. Tämä ei kuitenkaan ole mielestäni paras vaihtoehto, sillä onhan se nytkin nähtävissä, että nykyinen liiga on liian suuri. 12 joukkueen sarja olisi sopiva ja samalla luotaisiin Kvalserien sarjojen välille. Toivottavasti tämä sarjajärjestelmä nyt järkeillään oikein tai liiga on muutaman vuoden päästä Allsvenskanin tasoinen sarja.

12+12 olisi ihanteellinen systeemi Suomeen ja Jokereiden lähdön myötä tämä muutos tulisi nyt tehdä. Sarja auki ihan oikeasti ja vaikka tuo Ruotsin tyylinen sarja sitten pystyyn karsintojen osalta. SM-liiga on näivettymässä pois ellei mitään tehdä ja kohta muutama muukin seura alkaa tosissaan harkita SM-liigasta lähtöä. Liigapomojen pitää tehdä nyt päätöksiä jatkon suhteen, sillä nyt on ehdottomasti viimeinen aika tehdä jotain. Jokereiden jättämä aukko pitää paikata jollain tavalla ja uuden, avoimen SM-liigan lanseeraaminen olisi paras tapa tehdä se.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Uskon, että tilalle nostetaan vain joku joukkue, toivottavasti Sport.
Mä taas uskon että kun sm-liiga pomot tajuaa että pelaamalla viisinkertaisen sarjaan saavat kasaan 60 matsin runkosarjan, niin kultapossukerho hautaa valitettavasti Mestis-jengien nousuhaaveet.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä ikinä uuteen TV-sopimukseen on kirjattu, niin sillä on iso merkitys sille, minkälainen sarjajärjestelmä tulevaisuudessa nähdään. Tämän takia en usko, että joukkuemäärä tulee ainakaan putoamaan.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Nyt kun Jokerit poistuu, pitäisi tehdä fiksuja ratkaisuja. Liiga auki ja karsintasarja. Nyt olisi hieno hetki tehdä muutoksia.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Nyt kun Jokerit poistuu, pitäisi tehdä fiksuja ratkaisuja. Liiga auki ja karsintasarja. Nyt olisi hieno hetki tehdä muutoksia.
Yleisimmin haaveilijat puhuvat vain ja ainoastaan SM-liigan supistamisesta (14=>12 tai jopa 10). Mielestäni tässä mentäisiin perse edellä puuhun. Ennemmin pitäisi puhua SM-liigan laajentamisesta 20 joukkueeseen. Nämä jaettaisiin kahteen 10 joukkueen sarjaan tai liigaan; vaikkapa mallilla SMA ja SMB.

Organisaatio:
Kaikilla 20 joukkueella tulisi olla sama katto-organisaatio. Tämä tarkottaisi käytännössä sitä, että esim. TV-sopimukset koskisivat yhtälailla molempia sarjoja. Tämän lisäksi pitäisi tehdä liigan yhtenäisiä sponsorisopimuksia - esim. jokainen SMA- ja SMB-joukkueen kotihallin keskiympyrästä löytyisi saman yrityksen logo: SM-liigan virallinen pääyhteistyökumppani.

Pelipäivät:
Liigojen pääpelipäivät eivät olisi samat: esim. SMA tiistai, torstai ja lauantai, SMB keskiviikko ja perjantai (sekä sunnuntai ottelumääristä riippuen?). Näin TV-yhtiöilläkin olisi näytettävää käytännössä viitenä-kuutena päivänä viikossa. Sponsoreiden näkyvyys lisääntyisi huomattavasti, koska SM-liigan (SMA+SMB) matseja tahkottaisiin jatkossa ~1,5-2 kertaa enemmän kuin nykyisin.

Ottelumäärät:
Kymmenen joukkueen nelinkertainen sarja tuottaa "vain" 36 ottelua joukkuetta kohden. Vastaavasti kymmenen joukkueen kuusinkertainen sarja olisi 54 ottelua joukkuetta kohden. Jokaisen joukkueen näkeminen kolme kertaa kauden aikana kotiareenalla ei ainakaan omasta mielestäni ole vielä liikaa. Ehkä tämä kuuden ottelun vähentäminen ei myöskään olisi huonoin päätös kannattajien kannalta, joka SM-liigassa ollaan tehty. Seurojen kassavastaavat lienevät asiasta taasen toista mieltä. Toki kassavirtoihin voivat vaikuttaa hyvinkin positiivisesti suurempi TV-sopimus sekä liigalle vihdoin ja viimein hankittava yhteinen pääyhteistyökumppani. Lähtökohta lienee kuitenkin se, että ainakaan 60 ottelua vähempää ei aleta pelata (?). Tosin SMA:n joukkueiden lienee "pakollista" tiputtaa kotiotteluidensa määrä 27:n?

Runkosarja:
SMA 64 ottelua: kymmenen joukkuetta, kuusinkertainen runkosarja = 54 ottelua + yksi ottelu jokaista SMB-joukkuetta vastaan heidän kotihallissaan
SMB 46 ottelua: kymmenen joukkuetta, nelinkertainen runkosarja = 36 ottelua + kymmenen kotiottelua SMA-joukkueita vastaan

Pudotuspelit:
SMA: kahdeksan parasta joukkuetta pelaavat puolivälierät, välierät ja finaalit paras seitsemästä systeemillä. SMA:n kaksi viimeistä karsintoihin.
SMB: kuusi parasta joukkuetta + SMA:n kaksi huonointa pelaavat keskenään kaksinkertaisen (/nelinkertaisen?) karsintasarjan. Karsintasarjan kaksi parasta pelaa seuraavalla kaudella SMA:ssa. SMB:n neljä huonointa joukkuetta pelaavat karsintasarjan/-otteluita kolmannen sarjatason joukkueita vastaan (nykyisestä Suomisarja/Mestis-karsintasysteemeistä mulla ei ole hajuakaan).

Sarjajärjestelmä:
Tällä sarjajärjestelmällä yhdenkään joukkueen kausi ei päättyisi pelkkään runkosarjaan. Kahdeksan joukkueen karsintasarja toisi todellisen mahdollisuuden sarjanousuille ja -putoamisille. Myöskään putoaminen ei olisi mikään katastrofi - nousu on täysin mahdollinen sekä jopa realistinen heti seuraavalla kaudella. Saman katto-organisaation alla pelatessa pelaajilla ei myöskään voisi olla sopimuksissaan mitään "SM-liigapykäliä". Näin ollen pudonneen joukkueen runkokaan ei täysin hajoaisi palasiksi.

Vaihtoehtoja:
Mitkään näistä eivät kuitenkaan ole mitenkään kiveen hakattuja ehtoja. Jos katsotaan, että 46 ottelua ei ole riittävästi SMB-pelaajille, niin mikä estää sitäkin pelaamasta runkosarjansa kuusinkertaisena. Vastaavasti SMA:n ottelumääriä on helppokin kasvattaa aina 72 saakka pelaamalla kahdeksankertainen runkosarja tai jopa 74 pelaamalla kuusinkertainen runkosarja + kaksinkertainen runkosarja SMB-joukkueita vastaan. SMA:n ja SMB:n välinen karsintasarja voisi aivan yhtä hyvin olla vaikkapa 2+2 tai 2+4 mallinen - tämä vain johtaisi automaattisesti siihen, että joidenkin SMB-joukkueiden kausi päättyisi jo runkosarjaan. Tätähän ei käsittääkseni SM-liigan nykyjohdossa millään haluta?

Joukkueet:
Jokerit jättää SM-liigan syksyllä 2014. Näin ollen Mestiksestä tarvitsisi "nostaa" SM-liigaan seitsemän joukkuetta, jotka tosin luonnollisesti aloittaisivat SMB-tasolta. Kevään 2013 loppujärjestyksen mukaan SMA:n ja SMB:n joukkueet olisivat seuraavat:
Koodi:
[B][U]SMA                 SMB            [/U][/B]
HPK, Hämeenlinna    BLU, Espoo
IFK, Helsinki       HOK, Kajaani
JYP, Jyväskylä      ILV, Tampere
KAL, Kuopio         JKP, Joensuu
KÄR, Oulu           JUK, Mikkeli
LUK, Rauma          KOK, Kouvola
PEL, Lahti          SAP, Savonlinna
SAI, Lappeenranta   SPO, Vaasa
TAP, Tampere        TPS, Turku
ÄSS, Pori           TUT, Turku
Seitsemän "nostettavaa" Mestis-joukkuetta olen valinnut täysin oman mieleni mukaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
SM-liiga on osoittanut viimevuosina että sen taso on kaikesta valituksesta huolimatta kovaa kansainvälistä tasoa, tämä nähtiin viimeistään tänä keväänä. Näiden kaikkien "SM-liigan taso on sitä ja tätä" meuhkaajien vastapainoksi minä soisin että SM-liigan joukkuemäärä nostettaisiin suoraan 16, vaikka Jokerit poistuukin.
Suomesta löytyy jokaiselle markkina-alue joka on tarpeeksi iso toimimaan SM-liiga joukkueen kotipaikkana, kovat pelit kehittää pelaajia, ei se että joukkueita on vähän ja kilpailu on huippukova, mitä useampi pelaa ja mitä kovempia pelejä sitä enempi ja useampi kehittyy. Jääkiekko ei ole ala millä opitaan asiat kirjoista, jolloin pienet määrät takaavat parhaiden pääsyn sisään, vaan ala jolla asiat opitaan tekemällä, jolloin suuri massa takaa suuremman lopputuloksen.

Uudet joukkueet mahdollistavat taas sen että SM-liigaan tulisi entistä enemmän näitä "keskipalkkaisia" vahvistuksia, jotka omalta osaltaan ovat kehittämässä näitä oman maan pelaajia.
Pelaamalla kehittyy, jos joukkueita on vähän niin keski-ikä nousee ja nyt jo on nähtävissä maajoukkueesta että keski-ikä alkaa nousemaan liikaakin. Eli junioreiden saamat kovat pelit ovat liian harvassa, jolloin kehitystä ei tapahdu tarpeeksi. Lisäämällä joukkuemäärää taasen juniorit pääsisivät aiemmin mukaan oikeisiin peleihin ja samalla näyttöpaikkoja ja kehittymismahdollisuuksia olisi enemmän.

Se SM-liigan taso ei siitä todellakaan kasva että pudotetaan joukkueen tai kahden verran porukkaa Mestikseen vetään puol amattilaisina. Samat jampat ne siellä pelais edelleen, sinne ei mystisesti tulisi yhtään supersankaria lisää. Ketä se palvelee että yhtäkkiä ei sen keskiverto palkan tienaaja saakkaan kuin luun käteen? Se nelosen laituri olisi edelleen se nelosen laituri ja kärkiketjun jätkä edelleen kärkiketjun jätkä, aika harvassa on ne kärkiketjujen jampat jotka menis liigajoukkueissa kolmosessa tai nelosessa, kun roolit ei vaan riitä. Mestis on amatöörisarja, jos siellä olisi varaa maksaa palkkaa kaikille niin olisi ihan eri juttu supistaa liigan joukkueita, niin kauan kuin Mestiksen pelaajat on tienaamassa rahat elämiseen muualta niin supistukset on täyttä utopiaa ja maan jääkiekkoilun tappamista ja nykyisten pelaajien naamaan lyömistä. Tämä asia ei sillä korjaannu että pudotetaan muutama nykyinen SM-liiga joukkue lisää Mestikseen pelaamaan nälkäpalkalla, se ei nosta Mestiksen tasoa yhtään. Sen muutoksen pitää lähteä jostain ihan muualta, kuten TV sopimuksista jne.
 
Viimeksi muokattu:

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Nyt voisi olla hyvä ajankohta tehdä rohkea ratkaisu ja ottaa KooKoo, Sport ja Jukurit liigaan ja laajentaa sarja 16 joukkueeseen. Saadaan samalla nelinkertainen 60 ottelun sarja ilman mitään konstailuja. Ja tietysti, mikä tärkeintä, minulle lyhyempiä pelimatkoja KalPan vierasotteluihin. Liiga voitaisiin tämän jälkeen sulkea vaikkapa kolmeksi kaudeksi, jotta uudet seurat pääsevät kunnolla mukaan. Sarjaa voi sitten myöhemmin supistaa, jos näyttää siltä, etteivät kaikki seurat pysty pelaamaan liigassa.
 

Aivastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sitähän sää kysyit
Kun Jokerit lähtee KHL:n, niin tämän jatkoajan jutun mukaisesti asia on taas ajankohtainen.

Aiempi ehdotukseni tiivistettynä:
Syksyllä yksinkertainen alkusarja nykyisen mestiksen parhaimmiston (n. 6 joukkuetta) ja SM-liigajoukkueiden kesken (n. 20 peliä/joukkue). Parhaimmat yläsarjaan. Alasarjasta pari joukkuetta sääliplayoffsien kautta varsinaisiin playoffseihin.

KHL-joukkueita tullee Suomesta jatkossa lisää, mikä tukee ajatusta mestiksen ja SM-liigan yhdistämisestä.

Yksityiskohdat löytyvät linkistä aiempaan ehdotukseeeni samassa viestiketjussa. Anteeksi toisto, mutta tiivistäminen on tässä yhteydessä tarpeen.

II-divisioonaa seuranneena voin sanoa, että ei todellakaan mitään alku/jatkosarjoja tai ylempää ja alempaa sarjaa tai karsintojen karsintoja joissa karsitaan. Aivan naurettavaa puuhastelua. Syyskaudella voi nousta tai pudota, juu ei!

Toisekseen säälipleijarit saisi kieltää lailla. Aivan turha minisarja.

NHL:stä mallia eli muutama mestisjengi mukaan ja lohkojako itä-länsi.
Kaikki voittaa -> lyhyemmät vieraspelireissut (varsinkin faneille). Asetelmien hakua jo alkukaudesta pleijareihin, enemmän paikallispelejä (riippuu nostettavista Mestis joukkueista), lohkoilla omat vakipelipäivät joten näkis esim netistä/telkkarista naapurilohkon touhuja kun oma joukkue ei pelaa. Suljettu sarja vähintään viideksi vuodeksi.

Näistä osa varmasti mainittu jo moneen kertaan, mutta tulipahan todettua.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yleisimmin haaveilijat puhuvat vain ja ainoastaan SM-liigan supistamisesta (14=>12 tai jopa 10). Mielestäni tässä mentäisiin perse edellä puuhun. Ennemmin pitäisi puhua SM-liigan laajentamisesta 20 joukkueeseen. Nämä jaettaisiin kahteen 10 joukkueen sarjaan tai liigaan; vaikkapa mallilla SMA ja SMB.

Juuri näin!

Mr.Foxin luoma malli on lähes 1:1 oman näkemykseni kanssa täydellisestä sarjajärjestelmästä. Jos kuitenkin muutamia pointteja nostaisin tuosta esille.

Ottelumäärät:
Näkisin mieluummin molemmilla liigoilla saman määrän otteluita. 4x ja 2x sarjat toisivat sopivat 56 ottelua, mutta liigojen välisten pelien osuus liian iso. Ehkä on jälleen turvauduttava pitkin hampain tuttuihin keinotekoisiin alue jakoihin. Jaetaan molemmat liigat itä/länsi alueisiin -> 4x oma liiga + 2x oma alue = 54 ottelua (joista siis sopivat 10 toisen liigan joukkueita vastaan) Hyvää aluejaossa on paikallisotteluiden varmistuminen.

Joukkueet:
Omat valinnat seitsemäksi uudeksi joukkueeksi liigaan: Sport, Jukurit, Tuto, Kookoo, Jokipojat, K-Vantaa ja Roki. Toki liiga olisi avoin niille joilla organisaatio(ei farmi kytköksiä) ja halli(min. ~3000) täyttävät liigan vaatimukset. Eikä esimerkiksi ajatus Tallinnalais joukkueestakaan olisi pois suljettu.
 
Itse en näe syytä sarjauudistukseen. Ensi kauden jälkeen toivoisin että:

- Mestiksen voittajalle tarjotaan Jokereiden paikkaa liigassa

- Jos Mestiksen voittaja ei täytä liigan ehtoja tai kieltäytyy paikasta, sarjaa jatketaan 13 joukkuetta sisältävänä kaudesta 2014-15 alkaen

Mikäli Suomesta lähtee vielä toinen seura KHL-pelejä pelaamaan niin sitten pääsarjan supistaminen on perusteltua. (Tätä miettisin pidemmälle vasta asian ollessa ajankohtainen).
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei todellakaan mitään lohkosysteemejä. Se 14 joukkueen valtakunnallinen sarja ja kunnon karsintasarja. Jos pelaajia riittää huipputason ylläpitämiseksi, niin voidaan nostaa kaksi joukkuetta lisää.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Ei todellakaan mitään lohkosysteemejä. Se 14 joukkueen valtakunnallinen sarja ja kunnon karsintasarja. Jos pelaajia riittää huipputason ylläpitämiseksi, niin voidaan nostaa kaksi joukkuetta lisää.

Eiköhän tuo ole jo käynyt selväksi, että Suomessa ei riitä pelaajia 14:sta seuran liigaan. KHL vie vuosi vuodelta pelaajia enemmän pois ja myös Sveitsi ja Ruotsi kuppaavat pelaajia suhteellisen hyvin. 12 joukkuetta olisi ihanteellinen määrä joukkueita ja samanmoinen setti sitten myös Mestikseen, jonka taso nousisi myös samalla.

Ruotsissa tehdään paljon asioita oikein jääkiekon suhteen, joten josko meilläkin osattaisiin ottaa sieltä mallia. 12 joukkueen pääsarja, kvalserien, elinvoimainen kakkossarja ja pelaajatuotanto on timanttista. Miksei meilläkin?
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Eiköhän tuo ole jo käynyt selväksi, että Suomessa ei riitä pelaajia 14:sta seuran liigaan. KHL vie vuosi vuodelta pelaajia enemmän pois ja myös Sveitsi ja Ruotsi kuppaavat pelaajia suhteellisen hyvin. 12 joukkuetta olisi ihanteellinen määrä joukkueita ja samanmoinen setti sitten myös Mestikseen, jonka taso nousisi myös samalla.

Ruotsissa tehdään paljon asioita oikein jääkiekon suhteen, joten josko meilläkin osattaisiin ottaa sieltä mallia. 12 joukkueen pääsarja, kvalserien, elinvoimainen kakkossarja ja pelaajatuotanto on timanttista. Miksei meilläkin?

Tämä olisi kyllä aivan loistava uudistus. Juuri urheilullisuudella SM-Liiga pystyisi jatkossakin kilpailemaan muita sarjoja vastaan. Tuossa ei juuri turhia pelejä kaudessa tulisi.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Itse en näe syytä sarjauudistukseen. Ensi kauden jälkeen toivoisin että:

- Mestiksen voittajalle tarjotaan Jokereiden paikkaa liigassa

- Jos Mestiksen voittaja ei täytä liigan ehtoja tai kieltäytyy paikasta, sarjaa jatketaan 13 joukkuetta sisältävänä kaudesta 2014-15 alkaen

Mikäli Suomesta lähtee vielä toinen seura KHL-pelejä pelaamaan niin sitten pääsarjan supistaminen on perusteltua. (Tätä miettisin pidemmälle vasta asian ollessa ajankohtainen).

Kovin kummallista kristallipalloa ei tarvita ymmärtääkseen, että SM-liiga aikoo toimiakin juuri noin.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eiköhän tuo ole jo käynyt selväksi, että Suomessa ei riitä pelaajia 14:sta seuran liigaan. KHL vie vuosi vuodelta pelaajia enemmän pois ja myös Sveitsi ja Ruotsi kuppaavat pelaajia suhteellisen hyvin. 12 joukkuetta olisi ihanteellinen määrä joukkueita ja samanmoinen setti sitten myös Mestikseen, jonka taso nousisi myös samalla.

Ruotsissa tehdään paljon asioita oikein jääkiekon suhteen, joten josko meilläkin osattaisiin ottaa sieltä mallia. 12 joukkueen pääsarja, kvalserien, elinvoimainen kakkossarja ja pelaajatuotanto on timanttista. Miksei meilläkin?

Näinhän se olisi. Mestikseen riittäisi itse asiassa 10 joukkuettakin ihan hyvin ja se muutos onkin jo tulossa. Nyt kun ulkomaalaiskiintiö poistuu, niin pelaajia saattaa riittää 14 joukkueeseenkin, mutta tuo 12 olisi ihanteellinen luku, joka takaisin parhaiten liigan hyvän tason tulevaisuudessakin. Harmi, ettei liigaseurat uskalla tällaista päätöstä tehdä, vaan tyytyvät vain sahaamaan omaa oksaansa.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
...12 olisi ihanteellinen luku, joka takaisin parhaiten liigan hyvän tason tulevaisuudessakin. Harmi, ettei liigaseurat uskalla tällaista päätöstä tehdä, vaan tyytyvät vain sahaamaan omaa oksaansa.
Tosiaan 12 joukkueen SM-liiga olisi hyvä ratkaisu, mutta millä tavalla se yksi joukkue (Jokereiden lisäksi) heivataan ulos? Ensi kauden päätteeksi runkosarjan viimeinen vaan kylmästi Mestikseen? Tai jos Jokerit jää jäähyväiskaudellaan jumboksi, niin sitten sijalta 13. putoaa pois. Mutta tämä vaihtoehto on kovin epätodennäköinen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tosiaan 12 joukkueen SM-liiga olisi hyvä ratkaisu, mutta millä tavalla se yksi joukkue (Jokereiden lisäksi) heivataan ulos? Ensi kauden päätteeksi runkosarjan viimeinen vaan kylmästi Mestikseen?

Vaikka 2+2 mallinen karsintasarja, jonka voittaja jatkaa liigassa. Liiga ostaisi tämän putoavan seuran osakkeen.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Tosiaan 12 joukkueen SM-liiga olisi hyvä ratkaisu, mutta millä tavalla se yksi joukkue (Jokereiden lisäksi) heivataan ulos? Ensi kauden päätteeksi runkosarjan viimeinen vaan kylmästi Mestikseen?

Suosisin kvalserien aloittamista heti. Ensi kaudella sitten vain yksi joukkue pelaisi liigaa, tulevaisuudessa kaksi parasta.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Keräättekö te kolehdin ja ostatte yhden osakkaan liigasta pois vai miten tuo joukkuemäärän pudottaminen toimii?

Ja viimeks kun Ruotsin sarjajärjestelmistä oli jotain puhetta niin puhuivat siellä joukkuemäärän kasvattamisesta ja nousun vaikeuttamisesta.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Keräättekö te kolehdin ja ostatte yhden osakkaan liigasta pois vai miten tuo joukkuemäärän pudottaminen toimii?

Mielestäni paras ratkaisu olisi, että nyt ilmotettaisiin ensi kauden viimeisen joukkueen tippuvan Mestikseen. En tiedä voiko SM-liiga toimia näin mutta se olisi kaikille tasapuolista.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Mielestäni paras ratkaisu olisi, että nyt ilmotettaisiin ensi kauden viimeisen joukkueen tippuvan Mestikseen. En tiedä voiko SM-liiga toimia näin mutta se olisi kaikille tasapuolista.

Tai sitten pelataan karsintasarja kahden liigan huonoimman ja kahden Mestiksen parhaan seuran kesken. Vain yksi seura niistä pelaa liigaa seuraavalla kaudella. Selkeä, reilu ja äärimmäisen mielenkiintoinen systeemi.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eiköhän tuo ole jo käynyt selväksi, että Suomessa ei riitä pelaajia 14:sta seuran liigaan. KHL vie vuosi vuodelta pelaajia enemmän pois ja myös Sveitsi ja Ruotsi kuppaavat pelaajia suhteellisen hyvin. 12 joukkuetta olisi ihanteellinen määrä joukkueita ja samanmoinen setti sitten myös Mestikseen, jonka taso nousisi myös samalla.

En nyt ymmärrä tätä logiikkaa. Pelaajia viedään KHL:ään, ja siihen vastattaisiin vähentämällä huippupelaajien tuotantoa joukkueita vähentämällä? Joo, on totta että ennen pitkään pelaajavirta ulkomaille pienentyisi, kun meillä ei enää olisi pelaaja tuotantoa. Olisiko se toivottavaa? No, ei!

Ja miten Mestiksen taso nousisi jos yksi liigaseura tuupattaisiin jyrkänteenreunalta Mestiksen syövereihin? Ei mitenkään, tuhottaisiin vain yksi ammattilaisorganisaatio.

Suomen kokoisella maalla ei ole varaa jättää suurta osaa maan väestöpohjasta ulos pelaajatuotannosta. Siksi kaikki maan seutukunnat joilla mahdollisuus liigakiekon pyörittämiseen on mahdollisuuksien mukaan otettava huippukilpailutoimintaan. Väestöpohjaltaan ja olosuhteiltaan näitä seutukuntia on Suomessa 15-20, joista Tampere, Turku ja pääkaupunkiseutu pystyy elättämään useampaakin joukkuetta. Tältä pohjalta 20 joukkueen kaksiportainen(10+10) liiga on ihanteellinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös