Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 316 914
  • 11 334

Lartem

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilainen lätkä ilman möyrimistä
No pelaajayhdistys nyt ei ole mistään ollut huolissaan ennen kuin tämä itkupotkuraivarifarssi käynnistyi. Ainoastaan pelaajien palkoista sekä säätiömisrahasta ovat itkeneet, mutta ei edes vähää narisseet nousun puolesta. Tai jos ovat, niin tosi hiljaisesti kyllä.
Alkaa olla aika raskaita sun vuodatukset täällä, kun puhut harvakseltaan vain itkusta ja vollottamisesta. Ammattiavun hakeminen pahaan oloon on tänä päivänä ihan ok.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit

jokerijunnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta -95
Ja kun tämä nykypäivä on tätä hirveää vaahtoamista vailla malttia niin en olisi yllättänyt skenaariosta jossa Jokereiden ja Espoon nousun jälkeen huomataan että B-liiga kahden liigan mallissa alkaakin olemaan vähän turha ajan kanssa kun ei sieltä kukaan nouse kuitenkaan ja ei ole kuin pikkuseuroja muutenkaan.
Miten niin ei nouse, jos B-liigan voittamalla lunastaa itselleen A-liigan paikan, aivan kuten kaikissa muissakin tosissaan otettavissa eurooppalaisissa palloilusarjoissa?
 
Viimeksi muokattu:

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alkaa olla aika raskaita sun vuodatukset täällä, kun puhut harvakseltaan vain itkusta ja vollottamisesta. Ammattiavun hakeminen pahaan oloon on tänä päivänä ihan ok.
Loistelias kannanotto tosiaankin. Oliko jotakin muuta kenties sydämelläsi tämän facebook tyylisen kommentoinnin lisäksi?

Vai olisiko oikein perusteluista muun laisesta näkemyksestä kenties, joak edistäisi muutakin kuin toisten vähättelyä ja henkisen tilan arviointia. Ehkä tämä on sinullekin väärä paikka, jos et tätä parempnaan kykene. Mutta kiitos kuitenkin kannanotostasi, vaikka sen sisällösstä ei nyt niin mitään erityisesti irti saanutkaan.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä nyt jo kesäkuun alussa julkaisivat jäsenistölleen tekemänsä kyselyn tulokset:No ehkäpä puhuttiin vähän isommasta kuvasta tässä kaiken kaikkiaan. Eikä ehkä nyt vaan keväästä, jossa keskustelu hyvinkin pitkälle käynnistyi seruojen asemoitumisesta ns "väärälle tasolle". En siis laske paljoakaan arvoa tälle kannanotolle, sillä liiga nyt kuitnekin pn tässä useamman vuoden tainnut toimia tällä nykyisellä mallilla, ja kovin hiljaista on keskimäärin ollut, kunnen teki kipeää vääriin nilkkoihin.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos pelataan viisi vuotta niin että kukaan ei nouse, vaan jengejä vain tippuu, niin Liigahan säilyy käytännössä suljettuna seuraavat viisi vuotta. Mistä ne "B-liigaan" tippuneet joukkueet pelaa sen aikaa?

Jos jako A- ja B-liigaan tehdään, niin kyllä se täytyy tehdä yhdessä rysäyksessä.
Rupesin tossa miettimään että jospa jako kahteen tasoliigaan tehtäisiinkin niin että ensin laajennettaisiin Liiga 18 joukkueeseen. Sitten se laitettaisiin puoliksi, eli 9 + 9 ja muutaman vuoden ajan molempia sarjoja laajennettaisiin yhdellä kunnes oltaisiin esim 12+12 mallissa. Laajennus tapahtuisi siten että ylemmän liigan viimeinen karsii alemman liigan kakkosta vastaan ja alemman liigan voittaja nousee suoraan. Alemman Liigan ja Mestiksen välillä voisi olla vaikka kaksi suoraa nousijaa. Tällä mallilla se, että on jaon tapahtuessa normaalia tasoaan alemmassa sarjassa (Jos jollekin sattuu esim katastrofikausi kun mikään ei onnistu) ei ole mikään maailmanloppu vaan nousumahdollisuudet "oikealle" tasolle on hyvät. Jos taas tehtäisiin toisinpäin että kutistetaan sarjoja jaon jälkeen olisi se nouseminen kutistuskausilla hyvin vaikeaa.
 

Lartem

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilainen lätkä ilman möyrimistä
Loistelias kannanotto tosiaankin. Oliko jotakin muuta kenties sydämelläsi tämän facebook tyylisen kommentoinnin lisäksi?

Vai olisiko oikein perusteluista muun laisesta näkemyksestä kenties, joak edistäisi muutakin kuin toisten vähättelyä ja henkisen tilan arviointia. Ehkä tämä on sinullekin väärä paikka, jos et tätä parempnaan kykene. Mutta kiitos kuitenkin kannanotostasi, vaikka sen sisällösstä ei nyt niin mitään erityisesti irti saanutkaan.
Olisi lähes maanista ryhtyä kanssasi yhtään pidempään keskusteluun, kun tuota Jokeri-antipatiaa tulee sivu tolkulla eikä ole ns. valoa tunnelin päässä. Myös näiden mm. Tuusan nobrainer-viestien ”likettäminen” antaa jo riittävästi dataa siitä, että arvioni pahasta olosta osui kuin osui.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Siinä muutama pelaaja voi ihmetellä kun lähihoitajavaimo on perheen palkkakunkku b-sarjassa pelatessa eli ulkomaille muuttoliike kasvaa.
Väittäisin että muutamalla liigapelaajalla tilanne on hyvinkin tämä jo nyt. Liigassa on paljon pelaajia joille maksetaan vähemmän mitä täysipäiväinen lähihoitaja tienaa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kyllä toki näen vaikutuksen sille, että Liiga oli pitkään suljettuna. Mutta se ei muuta tätä asiaa yhtään. Täällä väitetään, että olisi Suomikiekon etu, jos tuollaiseen "tiputetaan kolme ja aletaan karsimaan" malliin mentäisiin. Ja niinkuin totesin, meillä on ihan kylmää faktaa viiden vuoden ajalta, että homma ei toimi ollenkaan, niinkuin täällä haihatellaan. Ja jos se ei toiminut silloin, niin pitää pystyä perustelemaan, miksi se toimisi nyt, jos siis Suomikiekon edulla tätä koitetaan meille myydä.

Suomikiekon etua ei olisi se, että kolmen nykyisen ammattilaisseuran kiekkoinfra ajettaisiin alas, akatemia toimintoja myöden. Suomikiekon etu ei olisi se, että tuossa 12 joukkueen Liigassa pikkuhiljaa pohjakerroksen joukkueet joutuisivat myös tekemään kompromisseja oman infransa suhteen ja ajamaan esim. akatemia toimintoja alas, kun kaikki irtoavat eurot tarvittaisiin joihinkin viime hetken keskinkertaisiin kanukkeihin, jotka tulisivat taistelemaan muutamaksi kuukaudeksi putoamista vastaan.

Suomikiekon etu ei olisi se, että nykyisen mallin sijaan joukkueet alkaisivat tuhlaamaan isommin rahaa noihin keskikertaisuuksiin, että saisivat pienen kilpailullisen edun kilpailijoita vastaan sen sijaan, että ajettaisiin rohkeasti omia junioreita sisään.no se "paremmin meneminen" voisi olla esim. sitä, että uudistuksen jälkeen meillä olisi enemmän aitoja kiekkotyöpaikkoja Suomessa, kuin ennen uudistusta. Pudottamalla kolme joukkuetta Mestikseen ja toivomalla parasta voidaan mahdollisesti menettää kolmen joukkueen verran niitä aitoja kiekkotyöpaikkoja. Siis sellaisia työpaikkoja, joissa kiekkoilija voi keskittyä vain ja ainoastaan jääkiekon pelaamiseen, eikä tarvitse siis sen rinnalla huoletia vielä toimeentulostaan.

Ja ymmärrän varsin hyvin, että viihteenä tuollainen 12+12 malli toimisi nykyistä paremmin, mutta Suomikiekon etua tuollainen malli ei kyllä millään aja. Tai jos joku ihan aidosti uskoo siihen, niin sitten on pystyttävä asia perustelemaan ihan konkreettisesti, eikä vain jollain ideologisella haihattelulla.

Ainoa asia, joka mielestäni tukisi tuollaista 12+12 mallia, olisi tuo viihteellisyys puoli, mutta kun tämä suljettu Liiga tuottaa jo nykyisellään esim. tv-sopimuksen kautta toistakymmentä miljoonaa euroa, niin kuinka paljon lisää rahaa saataisiin tuolla 12+12 mallilla Suomikiekkoon, että nuo muut mahdolliset ongelmat olisivat pieniä ongelmia sen rinnalla?

Ja jos me ollaan samaa mieltä siinä, että viisi vuotta ei riitä nykytilanteen korjaantumiseen, niin silloin lähtisin tekemään niitä muutoksia mielummin Liiga rakenteen sisällä, kuin heittämättä kolme toimivaa täysammattilaisseuraa Mestikseen ja sitten vaan toivottaisiin parasta, että joku päivä jotain maagista alkaisi tapahtumaan.

Eli nyt sitten vaan Kiekko-Espoo ja TuTo sisään ja alettaisiin kiekkokuluttajia jo totuttautumaan tulevaan a ja b Liigoihin siten, että tuo 17 joukkueen sarja jakautuisi ylempään ja alempaan alkulohkoihin. Jos ylempi alkulohko olisi 9 joukkueen kokoinen, niin pudotuspeleissäkin saataisiin lisää pelattavaa, kun kahdeksan lähtisi ratkomaan kanada maljan kohtaloa, niin ne joukkueet, joiden "mestaruus" olisi nykyään sääleihin pääsy, pääsisivät pelaamaan enemmän pudoutuspelejä ja jostain ihan konkreettisesta. Eli vikasta paikasta seuraavan kauden ylempään alkulohkoon.

Ja kun Kiekko-Espoo ja TuTo on saatu sisään, niin sitä seuraavalla kaudella seuraavat ehdot täyttävät joukkueet sisään ja tuolla mallilla mentäisiin niin pitkälle, kun Suomessa riittäisi joukkueita ammattimaista kiekkoa pelaamaan. Jos lopulta päästäisiin 12+12 malliin, niin maali olisi sama, mutta sinne oltaisiin päästy ammattimaisuutta tukevalla tavalla.
Jos siis itsekin näet, ettei nuo karsinnat olleet kovin relevantteja, niin ihan mielenkiinnosta kysyn miksi sitten käytät niitä esimerkkeinä argumentoidessasi sinun mielipiteitä? Niitä karsintoja on turha nostaa mihinkään keskusteluun, koska olivat vain lyhyt "testi" ja otettiin sitten myös liian nopeasti pois, jotta pitkän ajan vaikutuksia oltaisiin voitu päästä mittaamaan.

12+12 mallista olemme samaa mieltä ja sen toteuttamiseen on olemassa erilaisia polkuja. Loppuviimein minulle on aivan sama mikä malli toteutetaan, mutta varmaa on se, ettei se malli tule olemaan kaikille miellyttävä. Sinä ilmeisesti näet Mestiksen täysin puuhastelusarjana vailla mitään mahdollisuuksia kehittymään ja näet ainoaksi vaihtoehdoksi rakentaa Liigasta jättisuuren ja pilkkovan sen sitten A+B malliseksi. Ymmärtääkseni siellä on kuitenkin seuroja, jossa pelaajat voivat kauden aikana keskittyä jääkiekkoon, mutta kauden päätyttyä joutuu sitten töihin. Tämä ei ole tietenkään täysammattilaisuutta, mutta matka ei ole enää hurjan pitkä ammattilaisuuteen.

Minun ajattelutapani on hieman suoraviivainen ja mielestäni tuo A+B malli ei eroa oikeasti mitenkään Liiga+Divari mallista. Lähtökulma on vain erilainen Liigasta käsin nähty ratkaisu. Mestiksessä on nyt nuo seurat mitkä ovat ja aidon nousumahdollisuuden kautta sinne löytynee erilaisia projekteja kehittää organisaatiota kohti Liigaa. En näe mitenkään ongelmalliseksi kehittyä ammattilaissarjaksi nykyisen Mestiksen kautta. Ei tässä tarvi tänään olla valmista ja siksi itsekin olisin valmis nostamaan K-Espoon sisään, koska K-Espoo on tehnyt kaikki toimintonsa oikein sen hetkisillä ehdoilla. Olisi iso vääryys K-Espoota kohtaan kertoa, että ette sittenkään pääse sisään. TUTO:n hakemuksen koen enemmän olleen alusta alkaen Liigan päättäjien herättelyä näkemään tämän heidän sirkuksensa järjettömyys ja epäloogisuus. Siitä Turkuun isot pisteet.

Meillä on sama maali, mutta erilainen näkemys ja se on ok. En näe mitään syytä miksi ensi kauden 16 joukkueen Liigasta ei voisi pudottaa suoraan heikointa divariin ja nostaa divarista yhtä seuraa ylemmäs. Sitten vielä samaan kevääseen karsintasarja Liigan sijojen 11-15 ja Mestiksen 2-4 sijoilta välillä, niin että nousu olisi tätäkin kautta mahdollistettu. Kuitenkin niin, että tuosta 8 joukkueen karsintasarjasta, jossa on 5 Liigasta ja 3 divarista, vain 4 seuraa jatkaisi ensi kauden Liigassa. Näin päästäisiin takaisin 15 joukkueen sarjaan. Samalla mallilla jatkettaisiin 12+12 sarjamalliin asti.

Mestiksessä on nyt organisaatioita, jotka pyrkivät toimimaan ammattilaisseurojen tavoilla kaikin tavoin. Mestis on ollut näkymätön sarja ja haastava ympäristö kehittää toimintaa ja myydä tuotetta sponsoreille. Uusi divari ei sitä tulisi enää olemaan ja perusteena siihen käyköön tämä kausi ja keskustelu Mestiksen ympärillä. Tähän kun tippuu jokin Liigassa viime aikoina esiintynyt seura, niin mikä estäisi sitä toimimaan sarjan veturina näyttäen sitä Liigatasoa? Tietenkin pelaajat tulevat vaihtumaan sarjatason mukaisesti, mutta ehkä siellä jotkut onnistutaan sitouttamaan myös nousuprojektiin mukaan. Ammattilaisuuteen tähtäävät joukkueet tulevat tarjoamaan kotimaisille pelaajille toimeentulon ja sitä kautta nämä ei Liigatason pelaajat voivat jäädä kotimaahan pelaamaan sen sijaan, että lähtevät euroopan sarjoihin. Ei se palkkataso mitenkään siellä pomppaa hetkessä, mutta näkyvyyden, markkinoinnin, sponsorien, tv-sopimusten yms kautta se etenee. En näe samalla tapaa, että nämä Liigasta tippuvat seurat joutuisivat luopumaan ammattilaisuudestaan. Päinvastoin ne elävöittävät sarjaa entisestään ja lisäävät näitä ammattilaisorganisaatioita divariin. Ja kun sarjatasot vaihtuvat myös alaspäin Suomi-Sarjaan, niin kyllä siellä lopulta on oikeat organisaatiot pelaamassa.

Ideologista haihattelua vai perusteltua näkemystä. Sen päätät sinä. Parempaan en pysty, mutta tulevaisuutta en osaa ennustaa. Muista kuitenkin, että tämä sinun mallisi on yhtä epäselvä ja yhtä epävarma, kuin kaikki muutkin. Näemme vain eri kulmista tämän suomikiekon edun. Minun perustuu avoimeen kilpailuun ja seurojen kannustamiseen kehittämään seuraansa ilman menestyksestä koituvaa lisäkustannusta kynnysrahoineen.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Näitä viime aikojen sarjauudistus ym. juttuja miettiessä herää kysymys: Miksi Suomessa on Jääkiekkoliitto? Pelkästään leijonia varten? Minkäänlaista kannanottoa ei kaiketi ole tullut näissä asioissa mihinkään.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Näitä viime aikojen sarjauudistus ym. juttuja miettiessä herää kysymys: Miksi Suomessa on Jääkiekkoliitto? Pelkästään leijonia varten? Minkäänlaista kannanottoa ei kaiketi ole tullut näissä asioissa mihinkään.
Lykkäävät kyllä Mestiksen näivettymisen täysin liigan piikkiin.
 

Kitugränn

Jäsen
Suosikkijoukkue
NMKY
Toivottavasti noi vaatimukset jostain hallien standardeista ja kapasiteeteistä voi suoraa heittää menemää tossa uudessa sarjajärjestelmässä. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Valioliigaa ja Lutonin kotistadikkaa. Ihan yhtä hyvin voidaan pelata esimerkiksi Iisalmen hallissa smliigaa.
Joo ja IPK voi nostaa rahaa seinästä. Laske ihan huviksesi paljonko lipputuloja tulee 1200 katsojan kapasiteetilla. Niillä ei kummoista joukkuetta kasata.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jos siis itsekin näet, ettei nuo karsinnat olleet kovin relevantteja, niin ihan mielenkiinnosta kysyn miksi sitten käytät niitä esimerkkeinä argumentoidessasi sinun mielipiteitä?

Mistä ihmeestä saat käsityksen, ettei mielestäni nuo karsinnat olleet relevantit? Sehän nimenomaan osoitti, ettei se "avoimuus" toimi sillä tavalla, kuin sen haluttaisiin toimivan näillä "Ruotsi" ja "Valioliiga" esimerkeillä. Eli jos joku tuosta historiasta huolimatta haluaa väittää, että homma toimisi nyt eri tavalla kuin viimeksi, niin kyllä se nyt vaan perusteluja kaipais, vaikka kuinka ikävää se olisi.
 

MaV

Jäsen
Kylmä ja täysin vastaanpanematon fakta on kuitenkin se, että ei ole kovin pitkä aika, kun kolme nykyistä Liiga seuraa pelasi Mestistä ja heidän siellä ollessaan Liigan ja Mestiksen välillä pelattiin peräti viitenä vuotena peräkkäin karsinnat tai "karsinnat". Ensimmäisenä vuotena oli mielenkiintoiset karsinnat, mutta sitä seurasi neljät tasonmittausläpsyttelyt, kun Mestiksen puolen osallistuja jo ennen ottelusarjaa kertoi, ettei hae nousua.
Fakta on myös se, että 12 joukkueen SM-liigaa on pelattu 12 kautta ja niiden aikana seitsemänä kertana vaihtui joukkue karsintojen kautta.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Mistä ihmeestä saat käsityksen, ettei mielestäni nuo karsinnat olleet relevantit? Sehän nimenomaan osoitti, ettei se "avoimuus" toimi sillä tavalla, kuin sen haluttaisiin toimivan näillä "Ruotsi" ja "Valioliiga" esimerkeillä. Eli jos joku tuosta historiasta huolimatta haluaa väittää, että homma toimisi nyt eri tavalla kuin viimeksi, niin kyllä se nyt vaan perusteluja kaipais, vaikka kuinka ikävää se olisi.
No ehkä yliarvioin positiivisesti sinun viestiäsi, kun tunnistit sieltä karsintojen tulokseen vaikuttaneen sulkupäätöksen. Tulkitsin siitä, että olisit ymmärtänyt tämän esimerkin käytön turhaksi asioiden vääristelyksi. Käsitin sinut siis aivan väärin ja olen pahoillani, että yliarvion ymmärrystäsi tämän asian tiimoilta.

Sehän nimenomaan ei osoittanut yhtään mitään avoimuudesta, vaikka niin väität. Näitä nyt voisit hieman perustella, miksi se tämän osoitti? Miten tuollaiset vitsikarsinnat osoittivat yhtään mitään?

Sulkupäätöksellä näivetettiin Mestiksen jengit ja yhtäkkiä heitetään sellaista jerryä et tulkaas ny kokeilee. Siellä oli jo sen verran laskenut taso, että Sportin game7 oli aivan ihme. Sen jälkeenhän suljettiin taas ja avattiin kolmeksi kaudeksi. Poukkoilevaa ja holtitonta päätöksentekoa. Koita siinä Mestiksessä tietää, mitä ens kaudella tiedossa.

Avoimuus toimi historiassa. Kerro miksi historiaa ei saa huomioida. Paljon minua viisaammat ovat kertoneet, että nykyisyyttä ei voi ymmärtää tuntematta historiaa. Olen tähän samaistunut. Peilaan tässä historiaan sekä myös muihin palloilusarjoihin, missä tämä toimii. Miksi juuri Suomi on tälläinen outo erikoisuus, missä avoimuus ei toimisi?

Ja edelleen. Jos kauden lopussa on karsinnat ja kynnysrahoja ei ole, niin ennemmin tai myöhemmin alempaa tulee jengi, joka nousee ylös. Perusteluja ei voi antaa aukottomasti tulevaisuudesta, mutta voit pyytää jotain kaveriasi laskemaan tälle todennäköisyyslaskelmia. Riittävän pitkä avoimuus tasaa tasoerot.

Raskaassa sarjassa on usein jokin voittamaton, mutta kyllä sitä saa käydä aina haastamassa. Usein on ollut lyhyitä matseja, mutta kaikille löytyy aikanaan kepittäjä. Esimerkki pätee aivan hyvin myös joukkueurheilussa.

Edit. korjasin yhden kirjaimen
 
Viimeksi muokattu:

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Mielestäni karsinta pitäisi olla joka vuosi vaikka mestiksen voittaja ei halua/pysty nousemaan. Sitten mennään listassa alas niin kauan kun on mahdollinen nousija ja karsinta pelataan tätä vastaan. Lisäksi paras seitsemästä on typerä. Korkeintaan paras kolmesta. Yksi ottelu olisi paras.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi lähes maanista ryhtyä kanssasi yhtään pidempään keskusteluun, kun tuota Jokeri-antipatiaa tulee sivu tolkulla eikä ole ns. valoa tunnelin päässä. Myös näiden mm. Tuusan nobrainer-viestien ”likettäminen” antaa jo riittävästi dataa siitä, että arvioni pahasta olosta osui kuin osui.
Ei m ulla varsinaista antipatiaa ole. Mutta tuntuu vain ettei sitä oikein koskaan ymmärretä edes teidän kannattajienne kesken, miten paljon jokereita on matkan varrella autettu, ja millaista säätöä koko hommaan on liittynyt. Siltikin -kuten ehkä sanoinkin- pitän uuttaa johtoa asiallisena, ja olen tyytväisyydellä seurannut uusia tuulia, ja nyt jo voi todetaolevansa iloinen siitä, ettei päätynyt minkään nauravan narrin ohjaukseen touhu.
Arvostan uusia ajatuksia, joilla seura kuitenkin lähestyy omaa historiaansa, ja sellaisena sen toivon myös jatkavan. Siksi en niin pidä jokereiden roolista tässä itkussa joka liigasta on tullut, sillä tällä hetkellä asiat kuitenkin siellä on hyvin, ja myös se pahin kilpailija on toivottanut seuran takaisin liigaan.

Itse en henkilökohtaisesti ikävöi jokereita ollenkaan, sillä olen ihan tyytyväinen kun turha vastakkain asettelu ja hemmetin tyhmät fanit (mollemissa joukkueissa) pääsevt loistamaan poissaolollaan kun ei paikallisia pelata.
Mutta jos, tai paremminkin kun, jokerit liigaan palaa, niin toivon totisesti että tietynlainen nöyryys löytyisi kaiken paskan jälkeen ymmärtää oma erikoisasemansa. Kahdestihan joukkue on pelastettu konkasta mr kummelin toimilla, joka on suht ainutlaatuista kuitenkin.

Eli toivon totisesti, että ei jatketa siitä paskasta aikanaan, johon jäätiin ennen khl visiittiä. Ja toki tiedät itsekin jokereiden kannattajien kommentointia mm liigan suhteen, kun joukkue venäjälle siirtyi pelaamaan.

Paras tapa tuon unhoon asettamiseen on menossa uuden johdon kanssa, ja halusin totisesti ettei se vanha paska missään muodossa seuraa jokereita liigaan palatessaan.

Tosiasiahan kuitenkin on, että ongelmat liigan suhteen alkoivat isosti tästä jokerit keissistä, kun ei liigapaikka pudonnutkaan syliin. Ja en oikein arvosta mitään tekopyhyyttä sen suhteen, että sitä ei ymmäretä että tämä meni muuten oikein, paitsi että jokereiden olsi pitänyt aloittaa ihan alhaalta.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rupesin tossa miettimään että jospa jako kahteen tasoliigaan tehtäisiinkin niin että ensin laajennettaisiin Liiga 18 joukkueeseen. Sitten se laitettaisiin puoliksi, eli 9 + 9 ja muutaman vuoden ajan molempia sarjoja laajennettaisiin yhdellä kunnes oltaisiin esim 12+12 mallissa. Laajennus tapahtuisi siten että ylemmän liigan viimeinen karsii alemman liigan kakkosta vastaan ja alemman liigan voittaja nousee suoraan. Alemman Liigan ja Mestiksen välillä voisi olla vaikka kaksi suoraa nousijaa. Tällä mallilla se, että on jaon tapahtuessa normaalia tasoaan alemmassa sarjassa (Jos jollekin sattuu esim katastrofikausi kun mikään ei onnistu) ei ole mikään maailmanloppu vaan nousumahdollisuudet "oikealle" tasolle on hyvät. Jos taas tehtäisiin toisinpäin että kutistetaan sarjoja jaon jälkeen olisi se nouseminen kutistuskausilla hyvin vaikeaa.
Ihan hyvä ajatus, mutta en alkuun kyllä suosisi noita suoria nostoja, vaan ihaan vaan pelaamalla tulleita. Sitten kun on päästy tuohon 12 + 12 ( jos joku uskoo niin moneen joukkueeseen), ja joukkueet alemmassa sarjassa ovat näyttäneen kykynsä tehdä kiekostaan ammattimaista ja laittaneet paikkakunnillaan asiat kuntoon hallien ja muiden suhteen, niin voidaan harkita suoria nousuja.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näitä viime aikojen sarjauudistus ym. juttuja miettiessä herää kysymys: Miksi Suomessa on Jääkiekkoliitto? Pelkästään leijonia varten? Minkäänlaista kannanottoa ei kaiketi ole tullut näissä asioissa mihinkään.
Haluaa päästä kuin koira veräjästä tässä keississä. Voisi kummelin maine vielä mennä.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tosiasiahan kuitenkin on, että ongelmat liigan suhteen alkoivat isosti tästä jokerit keissistä, kun ei liigapaikka pudonnutkaan syliin. Ja en oikein arvosta mitään tekopyhyyttä sen suhteen, että sitä ei ymmäretä että tämä meni muuten oikein, paitsi että jokereiden olsi pitänyt aloittaa ihan alhaalta.

Taitaa haaste tässä keskustelussa tulee tästä kappaleesta, siitä saa sen käsityksen ettei liigassa mitään ongelmia edes ole ja miksi muuttaa toimivaa systeemiä.

Mikä tuossa meni oikein? Se, että olevinaan avataan liiga, mutta ei kuitenkaan avata? Tällä 3,8meur lisenssillä tehdään noususta mahdotonta jos ei löydy jotain rahaäijää investoimaan.

Onko liiga sun mielestä tällä hetkellä niin hyvinvoiva ettei muutoksia kannata tehdä? Ehkä nuo 3-4 konkurssin partaalla olevaa seuraa tuosta nousee, kun tuodaan kiekko-Espoo liigaan? Tai ehkä suljettu liiga antaa niille rauhan rakentaa taloutta, eikun tää juna meni jo.

Sori vaan, mutta en ymmärrä tätä näkökulmaa, että jokerit tuli ja aiheutti ongelmat liigalle. Kyllä ongelmat siellä oli jo ennen kuin mestisseurat heräsivät tänä vuonna.

Ja mulle on ihan sama nouseeko jokerit ikinä liigaan, mutta onhan Liigan tuotteesta parasta ennen päivä mennyt jo aikoja sitten. Sääliplayoffit on malliesimerkki onnettomasta viritelmästä luoda houkuttelevuutta paskaan tuotteeseen.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taitaa haaste tässä keskustelussa tulee tästä kappaleesta, siitä saa sen käsityksen ettei liigassa mitään ongelmia edes ole ja miksi muuttaa toimivaa systeemiä.

Mikä tuossa meni oikein? Se, että olevinaan avataan liiga, mutta ei kuitenkaan avata? Tällä 3,8meur lisenssillä tehdään noususta mahdotonta jos ei löydy jotain rahaäijää investoimaan.

Onko liiga sun mielestä tällä hetkellä niin hyvinvoiva ettei muutoksia kannata tehdä? Ehkä nuo 3-4 konkurssin partaalla olevaa seuraa tuosta nousee, kun tuodaan kiekko-Espoo liigaan? Tai ehkä suljettu liiga antaa niille rauhan rakentaa taloutta, eikun tää juna meni jo.

Sori vaan, mutta en ymmärrä tätä näkökulmaa, että jokerit tuli ja aiheutti ongelmat liigalle. Kyllä ongelmat siellä oli jo ennen kuin mestisseurat heräsivät tänä vuonna.

Ja mulle on ihan sama nouseeko jokerit ikinä liigaan, mutta onhan Liigan tuotteesta parasta ennen päivä mennyt jo aikoja sitten. Sääliplayoffit on malliesimerkki onnettomasta viritelmästä luoda houkuttelevuutta paskaan tuotteeseen.
Olen kyllä osin samaa mieltä. Tosin melko hyvin liiga kuitenkin on pärjännyt kansainvälisessäkin vertailussa, ja koronan jälkeen homma on taas uudessa nousussa. Eli en varsinaisesti ole tuotteessa vikaa nähnyt.
Ja kyllähän tässä iso paine lähti liikkeelle tuosta jokereiden halusta palata liigaan harkmoiden vetämänä, tai jonkun naurettavan narrin toimesta. Kun ei onnistunutkaan, niin alkoi hissukseen itkut. Mutta tottahan tässä myös selkeä rooli on kespoolla, joka joutui mukavaan välikäteen tässä keississä kun alettiin sepukoilaan, että jokerit tulisikin tuonne ennen espoota.

Kun sitten lopulta homma paisui, niin liigassa alkoivat myös isot ärähtelemään, sillä bisnes alkaa olemaan vaarassa, jos ei tolkkua asioihin saada.Toki osa tästä bisnesajatuksesta nojaa juurikin haluaan saada ne oikeat joukkueet liigaan, sillä siitä se raha sinnekin tulee.
En ihan heti mm usko, että liigan isot olisivat halukkaita joukkuemäärän pienentymistä vaatiessaan kovinkaan innokkaita jakelemaan tv-sopparia vaikkapa sen 24 joukkueen kesken. Ei se kuitenkaan tässä(kään) kohtaa niin paljoa rahaa seuroille tuo, mutta kuitenkin ratkaisevasti joukkueen rakennuksen suhteen.

Sen kyllä myönnän, että televisiointi on kohtuu luokatonta kaikkineen. Eli rahat eivät siellä riitä enää hyvän tuotteen tekemiseen, joten siltä osin liiga ehdottomasti hitusn kärsii.
Myöskään en tiedä täysin sitä, että minkä verran joukkueiden ongelmat kulminoituvat seinähulluun riskinottoon, ja minkä verran vielä heijastelee mm korona-aika tuon liiketoiminnan saamisessa tasapainoon. Mm. SaiPahan on tehnyt ihan hyvää tulosta aiemmin, mutta nyt ei niinkään. Voisivat siis olla jopa halukkaita siirtymään mestikseen tuon 3,8 miljoonan kanssa, mutta sekin selvinnee kauden lopuksi.

Sen myönnän ettei tuo 3,8 miljoonaa ole helppo rasti, mutta pudotessaan joukkue saa tuon takaisin tai mahdollisesti enemmän. Lisäksi tv-soppari tuo rahaa sekäm uut tuet joita annetaan liigalta, niin en tiedä kaatuuko homma siihenkään, mutta ehkä se tullaan poistamaan. Miten, niin se jää nähtäväksi. Toki se myös tarkoittaa vähemmän etuja nousijallekin, joten ei ole helppoa, ja ei varsinkaan jos ei ole valmistauduttu jo huolella. Tyhmin tilanne tosiaankin olisi, että joukkue pääsisi nousemaan -jopa ilman tuota osakemaksua- mutta ei sitten haluaisikaan nousta, sillä kykenee laskemaan ettei sillä tonnin katsojaluvuilla ole vähääkään jakoa touhussa, saati resursseja joukkueen kasaamiseen.

Uskoakseni mestis pelaajabudjettienkin täytyy olla hyvinkin pian tulevaisuudessa seitsemän numeroisia, jos halutaan olla uskottavalla tasolla.

Lisäksi mulla ei ihan mene täysin jakeluun vielä sekään, että miten sitten käy mestiksestä pudonneille. Tähän asti siellä on voitu rakennella pienellä budjetilla nousua mestikseen, mutta jatkossa sielläkin pitää olla vähän enempikin rahaa. Mistähän se kaikki raha yhtäkkiä ilmestyy kun sitä ei tosiaankaan ole tähänkään asti mistään löydetty, eikä mitään kehitetty.

Sääleistä täsmäälleen samaa mieltä, ja ehkä juurikin siksi pitäisi liigan joukkuemäärää vähentää, ettei sinne tarvitse ottaa kuin maksimissaan se kuusi joukkuetta, mutta mieluummin vain se neljä. Tokihan sen neljän ongelma on taas siinä, että osa joukkueista voi luovuttaa jo sarjan puolivälissä kun tulee selväksi ettei poffeihin päästä, joten tasapainotteluahan tämä totisesti on.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@tommy36 niin eihän se 3,8meur yksinään riitä vaan pitää kasata todella kova joukkue sen lisäksi jotta on minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Eihän tähän mitään helppoa vastausta ole, omasta mielestä jokin 10+10 voisi olla toimiva. 8 parasta playoffeihin, toiseksi viimeinen karsimaan ja viimeinen putoaa suoraan. Tällöin yksikään ylemmän sarjan joukkue ei myy pelaajia kesken kauden, koska paine pysyy loppuun asti.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@tommy36 niin eihän se 3,8meur yksinään riitä vaan pitää kasata todella kova joukkue sen lisäksi jotta on minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Eihän tähän mitään helppoa vastausta ole, omasta mielestä jokin 10+10 voisi olla toimiva. 8 parasta playoffeihin, toiseksi viimeinen karsimaan ja viimeinen putoaa suoraan. Tällöin yksikään ylemmän sarjan joukkue ei myy pelaajia kesken kauden, koska paine pysyy loppuun asti.
Siinä on pointtia ehdottomasti, ja joukkuemääräkin oikea. Kuitenkin olisin sitä mieltä että tuolle nouslle kannattaisi nyt ottaa vähän lisähappea ja laitella ensin niitä joukkueita pari kolme vuotta mestiksessä kondikseen. Tai ei ainakaan sitä suoraa nousua vielä tässä vaiheessa. Jos on pakkao heti siihennousuun päästä, niin mennään nyt tällä karsinalla.
Kespoon tilannehan on nyt se, että voi olla ettei tämän sirkuksen jälkeen yhtään joukkuetta lisää oteta, vaan lähdetään ensin nimenomaan pudottamaan joukkueita alas, josta sitten päästää jonkinlaisella siirtymällä niihin nousuihin kiinni. Ja silloin se saattaa olla aluksi karsimalla ja jonkun kauden jälkeen sitten jopa suoria nousuja.
Tässä kohtaa ei kannata tuoda siis uusia ongelmia liigaan, vaan hoitautua vanhoista ensin eroon, jos liigalla kerran sellaisia on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös