Eetu Koivistoinen – sniperi keskikaistalla

  • 51 278
  • 214

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jotenkin Eetu on saanut pelistään pois sen koheltamisen? Tuntuu olevan enemmän pelin sisällä kuin ennen. Jos parantaa vielä peliään ni se 40pojoa ei ole kaukana, jos kausi pelataan loppuun!

40 pinnaa on hyvin mahdollista, jos Eetu pääsee ylivoimaa pelaamaan koko kauden ajan.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei ole tainnut koskaan aiemmin olla?

Hatarat muistikuvat itselläni, että olisi kantanut yksittäisessä pelissä kusikoppaa Virran ensimmäisen kauden aikana aivan alkukaudesta? Jokatapauksessa huikean hieno kasvutarina on Koivistoisella ollut yhdessä Liedeksen kanssa Lukossa. Hieman jo ennen kautta uskalsin rohkeana veikata, että saattaa miehelle jopa tulla ensimmäinen EHT-turnaus eteen, sikälimikäli höpöhöpöä tällä kaudella lätkitään Liiga-pelaajien toimesta.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hatarat muistikuvat itselläni, että olisi kantanut yksittäisessä pelissä kusikoppaa Virran ensimmäisen kauden aikana aivan alkukaudesta?

Saattaa olla. Vilkaisu ottelukohtaisiin tilastoihin kertoo, että teki 4 ensimmäisessä ottelussa 3+1 (sen jälkeen tehot hiipuivat).

Jokatapauksessa huikean hieno kasvutarina on Koivistoisella ollut yhdessä Liedeksen kanssa Lukossa. Hieman jo ennen kautta uskalsin rohkeana veikata, että saattaa miehelle jopa tulla ensimmäinen EHT-turnaus eteen, sikälimikäli höpöhöpöä tällä kaudella lätkitään Liiga-pelaajien toimesta.

Itse povailin Koivistoiselle hyvää tulevaisuutta jo joskus, kun miehenalku pelaili pääasiassa a-junnujen kanssa. Ei pidä unohtaa, että edelliskaudella Koivistoinen takoi pisteet 17+17=34. Viime kausi lähti huonosti käyntiin, kovista odotuksista huolimatta ei tullut heti onnistumisia, niin paineet kasvoivat kunnes ketsuppipurkki lopulta aukesi keväämmällä (vuodenvaihteen jälkeen 25 ottelussa 8+8=16). Onneksi tämä kausi lähti paremmin käyntiin, edellytykset on 20+ maaliin.
 

Kyljys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onneksi tämä kausi lähti paremmin käyntiin, edellytykset on 20+ maaliin.
Samaa mieltä. 17 maalia toissakaudella kolmoskentän roolissa, jolloin keskimääräinen peliaika oli 12:34. Tämä on selkeästi vähemmän kuin muilla saman maalimäärän miehillä lähivuosina koko liigassa. Mielenkiintoinen pelaaja, sillä peli perustuu selkeästi kovaan työmoraaliin, luisteluun sekä etenkin kahden suunnan peliin, mutta silti tulospotentiaali on liigatasolle erinomainen.

Virran pelitapaan siinäkin mielessä otollinen pelaaja, että laukoo sentteriksi paljon, ja on tehokkaimmillaan etenkin nopeissa tilanteenvaihdoissa. Kiekottomana Lukon hyökkäyksen parhaimmistoa. Isoin puute hyökkäyspäässä on ratkaisukyky staattisimmissa tilanteissa, kuten ylivoimalla. Syöttövalikoima tai pelinluku kiekollisena eivät ainakaan vielä anna edellytyksiä ylivoiman moottorina toimimiseen, mutta uskon tähän tulevan parannusta isomman kiekollisen roolin myötä.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Syöttövalikoima tai pelinluku kiekollisena eivät ainakaan vielä anna edellytyksiä ylivoiman moottorina toimimiseen, mutta uskon tähän tulevan parannusta isomman kiekollisen roolin myötä.

Omaan silmään Koivistoisen vahvuus on nimenomaan pelinluku kiekottomana pelaajana. Osaa usein olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Samaten kyky reagoida tilanteisiin.
 
Mutta miettikääpä sitä minkälainen oli Koivistoisen edelliskausi ennen kuin hän saapui ensi kertaa Raumalle.

Kausi 2014-15

Salamat U20 / U20 Suomi-Sarja Q / 8ott 22+15=37
Salamat U20 / U20 Suomi-Sarja / 10ott 22+16=38
Salamat U20 / U20 Alueliiga / 9ott 20+28=48
Salamat / II-divisioona / 14ott 18+9=27

Sanotaanko, että ei välttämättä mikä tahansa Liigaseura olisi uskaltanut riskiä ottaa, mutta Lukko otti ja tänä päivänä se riski todella on kannattanut.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mutta miettikääpä sitä minkälainen oli Koivistoisen edelliskausi ennen kuin hän saapui ensi kertaa Raumalle.

Sanotaanko, että ei välttämättä mikä tahansa Liigaseura olisi uskaltanut riskiä ottaa, mutta Lukko otti ja tänä päivänä se riski todella on kannattanut.

Voisi verrata hieman Mikael Ruohomaahan, joka pelasi vielä reilu parikymppisenä Lauttakylän Lujassa. Nyt Ruohomaa tekee tulosta KHL:ssa Sibirin ykkössentterinä. Toki Koivistoinen on enemmän kahden suunnan pelaaja ja ei aivan Ruohomaan tasoinen mailataituri.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
40 pinnaa on hyvin mahdollista, jos Eetu pääsee ylivoimaa pelaamaan koko kauden ajan.

Uskon pääsevän. Lukolla ei ole erityisen vahvat aloittajat ja Eetu napsii hyvällä prosentilla. Pelkästään tuon takia jo melko todennäköistä, mutta onhan hänellä muutakin annettavaa tietysti ylivoimalla.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näyttää jo pelkästään kuvan perusteella enemmän urheilijalta kuin aiemmin. Ei juurikaan ylimääräistä ole. Niin sanotusti lapsen posket kadonneet.
 

Murakka11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh penguins
Mielenkiintoinen juttu Eetussa on, että oli vähän niin kuin "lopettanut" jääkiekon pelaamisen 13-14 Blues:n A-junnukauden jälkeen. Siirty pelaamaan tämän jälkeen höntsäkiekkoa ja opiskeli hierontakoulussa vajaa puolivuotta (2015 tammikuusta lähtien) uutta ammattia itselleen, mutta siirty kuitenkin 2015 kesällä Lukon riveihin ja ura lähti taas nousuun. Nyt tosiaan valittiin jo ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen. Kova jätkä!
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Se tässä Koivistoisen tarinassa on hienoa, että on kehittynyt askel tai kaksi kerrallaan varsinkin tässä Virran aikana joka kausi ja kehittynyt todella kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi. Tekee pinnoja, mutta ei oikeastaan elä niistä. Viime kaudellakin kun oli vaikeaa, niin hoisi oman pään pelin kympin arvoisesti. Viime kaudella ekat 26 peliä 0+4 ja vain kolme kertaa soi omissa tuona aikana. Seuraavat 33 peliä 10+11 ja vain viidesti kiekko omiin koko aikana tasakentin koko kauden tilaston ollessa 34-8. Toki sanotaan että +/- tilasto ei kerro mitään, mutta kai se jotain kertoo.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Koivistoisen viimeisen 73 pelaaman ottelun aikana on helähtänyt omissa vain 10 kertaa tasakentin kun Eetu on ollut jäällä. Siinä sivussa nousevalla trendillä tehot 20+22 (0,58 p/o) samaan aikaan yli -ja alivoimat huomioiden. Ja pinnat jos lasketaan 12/2019 - 11/2020 väliseltä ajalta niin 20+18 pinnaa 47 otteluun (0,81 p/o) ja omissa on soinut saman aikana 7 kertaa tasakentin. Kovaa jälkeä on tehnyt Eetu viimeisen vuoden ajan.
 

korvanappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Nyt ei kyllä pysty ymmärtämään. Todellinen läpimurto kausi Liigassa, tällaisen jälkeen yleensä lähdetään ulkomaille. Toki varmasti koronalla oma vaikutus asiaan, mutta en kyllä tajua miksi päästettiin kilpailijan riveihin jos Suomessa aikoo pelata?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tässä Killerin olisi pitänyt minusta laittaa hilloa pöytään ja vastata HIFK:n isoon tarjoukseen.
Lukko ei toimi näin.
Kun pelaaja siirtyy urheilullisesti ns alaspäin, niin on ihan selvä että rahalla on asiassa osansa. Ja varmasti on myös muita syitä, Koivistoinenhan on kuitenkin espoolainen.
Koivistoinen on kova ja hyvä pelaaja, mutta ei kuitenkaan mitenkään korvaamaton. Esim viime kauden jälkeen lähti kaksi vaikeammin korvattavaa sentteriä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja kannattaa nyt muistaa että pääkaupunkiseutulais taustainen pelaaja kyseessä ja HIFK on suomessa kuitenkin Liiga-seuroista parhaita maksajia kaudesta toiseen. Koivistoinen pelaa Lukossa todennäköisesti verrattain edullisella lapulla tekoihin nähden kentällä ja seuraava sopimus koronasta huolimatta nyt nähdyillä otteilla tulee olemaan huomattavasti kovempi. Ja onhan Koivistoinen jo kuudetta kautta Lukon miehiä, joten ymmärrän siirron hänenkin kannaltaa. HIFK:sta on kuitenkin helppo päästä ulkomaille, kunhan onnistuu sielläkin. Onnea Eetulle jatkoon, mut hoidetaan ensiksi tämä kausi kunnialla (=Mestaruus) loppuun ja tervetuloa takaisin koska vaan.
 
Selväähän se on, että tuollaiselle espoolaiselle kundille Rauma on pelkkä välisteppi kohti kirkkaampia valoja. IFK:lla on hyvä maine ja statukseltaan ja maksukyvyltään tähän sarjaan ihan kärkeä. Aika tyypillinen IFK:n hankinta muutenkin liigan sisältä. Joka vuosi näitä nähdään.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jotenkin voisi kuvitella että Kallella on valmiina korvaajien lista ja hintalaput, jolloin tarjouskilpailussa ei hirveästi järkeä. Varsinkin kun ottaa taustat huomioon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös