Eduskuntavaalit 2019

  • 399 564
  • 3 925

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kokoomusta äänestin, sillä en halua Antti Rinteestä pääministeriä. Kyselyt näyttävät nyt pahalta. Muutoin olisin voinut ääneni antaa erään pienemmän puolueen ehdokkaalle.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hesarin tentti katsottuna. Aika tavanomainen kaksituntinen; mitään mullistavia avauksia ei kuultu.

Ensimmäinen havainto koskee Orpoa: aivan järkyttävä ero eiliseen Lepomäkeen. Orpo vaikuttaa ylikypsältä broilerilta verrattuna aurinkoiseen Lepomäkeen. Tekninen osaaminen on toki kohtuullista, mutta avaukset ovat varovaisia ja lähes rinnemäisen ympäripyöreitä.

Rinne veti mielestäni tasoonsa nähden hyvin. Hän on parantanut puhenopeutta ja napakoittanut joitakin linjauksiaan. Pari todella noloakin virhettä mahtui joukkoon. Rinne mm. kehui eläkeuudistusta ja oli sen jälkeen siirtymässä kikyn suitsuttamiseen, mutta Orpon reagoidessa muistikin, että sitä piti ideologisista syistä vastustaa. NATO-debatissa Rinne heitteli aika säälittäviä suomettumis-rapaloita. Ajoittain tuntuu siltä, että Rinne on tet-harjoittelijana poliittisessa puolueessa.

Sipilä oli mielestäni suurten puolueiden edustajista onnistunein. Sama vanha levy pyöri, mutta ainakin Sipilä oli määrätietoinen ja osasi tiivistää näkemyksiään.

Halla-aho vaikutti väsähtäneeltä. Onhan hän taitava sanankäyttäjä, mutta sisällöllisesti jutut eivät eroa oleellisesti Rinteen horinoista. Mihinkään ei tunnu persuilta löytyvän realistista vaihtoehtoa, vaan poliittinen agenda tuntuu palvelevan ainoastaan muiden kritisointia ja maaperän kuvailua.

Haavistolta, Henrikssonilta ja Essayahilta perussuoritus. Eivät erotu edukseen, mutta eivät myöskään petä. Andersson oli näistä hieman parempi, mutta uusia ehdotuksia ei tullut häneltäkään.

Terho oli mielestäni kohtuullisen hyvä. Järkeviä huomioita monissa asiakysymyksissä, joita yritetään vaieta kuoliaiksi poliittisella liturgialla. Sampon remmillä ei ole kuitenkaan mitään todellista vaihtoehtoa, joten näpsäkät huomiot jäävät kuriositeeteiksi.

Väyrynen hauskuutti tarinoimalla 80-luvun Sorsan hallituksista ja Terhon kädenliikkeistä. Huumorivaihtoehto, joka on mukana huomion halusta.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
@Cobol tuo vasemmiston ajama ammatillisen koulutuksen merkitys on lopulta pienempi mitä he väittävät. Syy miksi osa putuoaa kelkasta ei ole koulutuksen puute, vaan että siellä ryhmissä ei vain työnteko kiinnosta. Tuo ryhmä ei työllisty yhtään sen paremmin vaikka heidät kouluttaisi presidenteiksi. Minä väitän että noheva työntekijä saa Suomesta töitä vaikka koulut olisivat jääneet kesken, ja kyse on enemminkin kannustin loukusta missä Suomessa ei kovin tehokkaasti kannusteta työskentelemään. Paljon mukavampi hengailla ja "Netflix and chill".

Vasemmiston resepti, että lisätään kuluja ja veroja, niin kohta ei myöskään keskiluokkaa kiinnosta kuin Netflix and chill.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
"Lepomäen esittämässä mallissa jokainen kansalainen saisi 18-vuotta täytettyään perustililleen 20 000 euron alkupääoman. Mikäli perustilin saldo vastaa alkupääomaa tai on sitä alempi, perustililtä saa nostaa korkeintaan 600 euroa kuukaudessa."

Onhan tuo periaatteessa vasemmistolainen ajatus, mutta olen myös huomannut monen vasemmistolaisen irvileuan arvostelleen tuota mm. perusteilla:
1. heikoimmassa asemassa olevat saisivat vähemmän rahaa käyttöön kuussa kuin nykyisin
2. byrokratian väheneminen = työpaikkojen väheneminen
3. vain hänen taktiikkansa ajaa perusturvaa alemmas jne...

Lisäksi kokoomuksen puheenjohtajaksi pyrkiessään Leponiemi on nyt toki lievennellyt monia aiempia kantojaan ja poistellut vanhoja bloggauksiaan, mutta itse niitä aikoinaan lukeneena ja pari kertaa hänen kanssaan keskustelleena, en ihan vielä ainakaan lähtisi poistamaan sieltä oikealta laidalta. Onneksi meillä on myös aina luotettava Kansan Uutiset ja Timosen Sakke, jotka muistavat (linkki KU:n sivulle) : Lepomäen vanhat kirjoitukset paljastavat ”köyhien ystävän” piinkovan oikeistolaisuuden
En ole sanonut että Lepomäki olisi vasemmistolainenkaan, eli ei hänen ajamansa mallin mitään vasemmistolaisia irvileukoja ole tarkoituskaan miellyttää. Silti oikeistolaista tai varsinkin äärimmäistä sellaista ei ole se, että pallotellaan hieman eriliasilla painoarvoilla miten tukea jaetaan. Tämä on tiettyä suomalaisuuden harhaa, kun kaikki puolueet ovat jonkinsortin demareita, niin kuvitellaan että jos perustulo olisi vain 800€ että se olisi äärimmäistä oikeastolaista näkemystä. Äärimmäinen näkymys olisi että soskusta saisi vain ruokakuponkeja.

En KU:n linkkejä lähtenyt enää kahlaamaan, mutta lainauksien takaa ei löytynyt otsikosta huolimatta mitään piinkovaa oikeistolaisuutta, vaan ihan tavallisia oikeistolaisia ajatuksia. Varsin Timosmainen tyhjästä nyhjästy seksi-wau kohun yritys.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Jotenkin en jaksa uskoa, että sekä Vihreät ja Vasemmistoliitto ottaisivat molemmat noin suuret voitot. Vasemmistoliitto keräsi vuonna 2011 8% ja vuonna 2015 7% äänistä. Päälle 10% kannatus vaatisi jo melkein 100k uutta äänestää verrattuna viime vaaleihin. Mistä ne revitään, jos samalla Vihreiden leipiin liittyy se reilu 100k äänestäjää?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ihme on jos hallituksen tärkeimmän uudistuksen ajaminen näinkin sekoilevasti ei tuota oppositiolle suurvoittoa:

Ainakin on viiden minuutin ylivoima oppositiolle annettu. Pystyvätkö tekemään maalin tai pari, vai sohiiko Rinne tästäkin kiekon ex-hallituspuolueille, ja alivoimalla läpiajoon.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
On tullut kuunneltua nuo politiikkaradion puheenjohtajatentit ja pakko sanoa, että on olleet suuria pettymyksiä toimittajien osuuden osalta. Odotin paljon laadukkaampaa, koska yleensä Tapio Pajunen on politiikkaradiossa hyvä toimittaja. Mutta nyt on lähdetty liikkeelle jollain ihmeellisellä tinkaamislinjalla, joka johtaa aivan naurettavaan vänkäämiseen. Syntyy vahva vaikutelma, että toimittajat on etukäteen miettineet jonkin kuvitellun puolueelle vaikean teeman ja siihen liittyen pommitetaan jotain epäolennaista jankkausta, ikään kuin yritetään saada puheenjohtaja puhumaan jotenkin pussiin. Ja kysymykset vielä muotoillaan niin, ettei niihin pysty vastaamaan, eikä pysty esittämään omia näkemyksiään, kun vastaus keskeytetään ja jankataan uutta kysymystä vastauksen päälle.. ja sitten yhtäkkiä pompataan seuraavaan aiheeseen samanlaisella jankkauksella.

Esimerkiksi (ihan ulkomuistista) Anna-Maja Henrikssonilta tingattiin sitä, mitä konkreettista RKP aikoo tehdä rasismin vastustamiseksi Euroopassa, mitä konkreettista, mitä konkreettista, miten saatte rasismin poistettua kokonaan, mitämitämitä miten poistatte rasismin konkreettisesti..

Rinteeltä tingattiin, onko oikeudenmukaista, että nuoret maksaa tänään enemmän eläkemaksuja kuin isot ikäluokat aikoinaan, onko oikeudenmukaista, onko onko onko onko oikeudenmukaista onko sitäkö haluatte, haluatte siis epäoikeudenmukaisuutta..haluatte siis kohdella nuoria epäoikeudenmukaisesti sitäkö haluatte..

Tänään Halla-aholta tingattiin Perussuomalaisten tekemistä leikkauksista jotka kohdistuivat pienituloisiin, miksi leikkasitte, miksi kohdensitte pienituloisiin, miksi olitte hallituksessa.. haluatte siis leikata köyhiltä ja pienituloisilta...te siis haluatte leikata nimenomaan pienituloisilta tämä on teidän linja hallituksessa...

Tarkoitus siis vissiin olla kriittinen vallan vahtikoira, mutta toteutus oli aikamoista paskaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet

Enpä muuten tiedä olisiko ihme. Olen esim. takavuosien espoolaisuuteni jälkeen seurannut sitä ihmeellisen, virtuoosimaisen inkompetenttia entiteettiä nimeltä Espoon Kokoomus, eikä se saa ikinä mitään rangaistusta mistään. Kaikki vaan sattuu tapahtumaan ja tikulla silmään sitä joka mitään vanhaa muistelee. Tai vaikka sitten Bush nuoremman valinta 2004, kun oli jo täysin selvää, että Irakiin hyökättiin ilman mitään perusteita ja vielä kaupan päälle tuhoisan epäpätevästi. Mutta, jep, sote on ihan käsittämättömän ja poikkeuksellisen surkuhupainen vyyhti, johon johti Sipilän fanaattinen maalaisliittolaisuus ja Stubbin kykenemättömyys pitää puoliaan. Mutta nythän tämä homma on jo laajalti unohdettu. Tikulla silmään.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Juu, ei osta samalla hinnalla. Kunnan tuottamien vanhusten maksaa nykyään 172€ vuorokaudessa ja yksityisellä puolella 125€ vuorokaudessa:
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.371817

Tämähän sen sitten kiteyttää, miksi vanhukset makoilevat paskavaipoissaan lääkitsemättä kuolemaa odotellen. Halvalla saa huonoa. Tuolla hinnalla on ymmärrettävää, ettei t7uotto riitä kuin omistajien bemareihin ja verotuskin on kierrettävä paratiisien kautta, jotta edes jotakin raskaan bisneksen tekijälle jää käteen. Kokoomustyypit ilmeisesti laskee pragmatialla, että niitä mummoja ja pappoja riittää näännytettäväksi vielä monen kvartaalin verran, joten kiduttamalla hautaan on isämmaallinen teko. "Kunnan tuottamat vanhukset", mää repesin, yksityiset sitten vissiin halvimmalla pyrkii eroon näistä kunnan tuottamista.

Hupaisaa, että loppuraportti huijareiden sotesta piti piilottaa, ettei idiootit vaan rakkaitaan hylkäis ja äänestäis vastuullisempaa joukkoa, lisäten bisneksen kulungia, joka tietysti heti johtaa massatyöttömyyteen ja lamaan. Saas nähdä, mihin mittoihin kansallinen tyhmyys barometri tällä kertaa yltyy.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tämähän sen sitten kiteyttää, miksi vanhukset makoilevat paskavaipoissaan lääkitsemättä kuolemaa odotellen. Halvalla saa huonoa. Tuolla hinnalla on ymmärrettävää, ettei t7uotto riitä kuin omistajien bemareihin ja verotuskin on kierrettävä paratiisien kautta, jotta edes jotakin raskaan bisneksen tekijälle jää käteen. Kokoomustyypit ilmeisesti laskee pragmatialla, että niitä mummoja ja pappoja riittää näännytettäväksi vielä monen kvartaalin verran, joten kiduttamalla hautaan on isämmaallinen teko. "Kunnan tuottamat vanhukset", mää repesin, yksityiset sitten vissiin halvimmalla pyrkii eroon näistä kunnan tuottamista.

Hupaisaa, että loppuraportti huijareiden sotesta piti piilottaa, ettei idiootit vaan rakkaitaan hylkäis ja äänestäis vastuullisempaa joukkoa, lisäten bisneksen kulungia, joka tietysti heti johtaa massatyöttömyyteen ja lamaan. Saas nähdä, mihin mittoihin kansallinen tyhmyys barometri tällä kertaa yltyy.
Tutkimusten mukaan vanhusten hoito on yksityisellä puolella parempaa kuin julkisella | Juttutupa | Kaleva.fi

Pakko olla fake news.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämähän sen sitten kiteyttää, miksi vanhukset makoilevat paskavaipoissaan lääkitsemättä kuolemaa odotellen. Halvalla saa huonoa. Tuolla hinnalla on ymmärrettävää, ettei t7uotto riitä kuin omistajien bemareihin ja verotuskin on kierrettävä paratiisien kautta, jotta edes jotakin raskaan bisneksen tekijälle jää käteen. Kokoomustyypit ilmeisesti laskee pragmatialla, että niitä mummoja ja pappoja riittää näännytettäväksi vielä monen kvartaalin verran, joten kiduttamalla hautaan on isämmaallinen teko. "Kunnan tuottamat vanhukset", mää repesin, yksityiset sitten vissiin halvimmalla pyrkii eroon näistä kunnan tuottamista...

Halvalla saa yleensä huonoa, mutta kohtuullisella saa jo hyvää. Yksityinen säästää byrokratiasta, jos kunta osaa ostaa ja valvoa toimintaa. Valitettavasti ay-liike vastustaa työntekijöiden "käyttämistä".
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pakko olla fake news

Niiden harvojen maksukykyisten vanhusten kohdallahan se ei ole fake news. Sääli vaan, kun siinä joukossa määrä on mitätön. Miä tulee koko klusteriin, niin kysehän on bisneksen ja politiikan mafiasta, riittävän huono ja kuristettu hoito kunnallisella johtaa yksityistämiseen, jossa hoito on riittävän huonoa ja vielä kuristetumpaa, kun voitotkin pitää kääriä jostain. On kiva, että hakee edes jonkinmoisia "tutkimuksia" tukemaan oletettuja näkemyksiään, mutta se edellyttäisi kokonaisuuksien ymmärtämistä, suhteellisuuden tajua ja sitä myötä johtopäätökseen pystymistä ja sittenpä se yksi käppyrä tai "tutkimus" ei enää merkitsekään tuon taivaallista kokonaisuuden kannalta, no, toki yhtenä osasena tieteellisessä debatissa.

Faktaa on, että pitkään rakennetun bisnes + politiikka apparaatin avulla on tarkoituksella alas ajettu julkista palvelun tuotantoa, jotta vaihtoehdoksi jäisi yksityinen bisnes, eli kokkarikaverien kullanvuolu heikkojen kustannuksella. Uskon toki, että täällä on monia, joiden korvissa asia kuulostaa kuin taivaalta sataisi mannaa, mutta yhteiskunnan kannalta se on sama sinihappoa joisi. Tästä voisin laittaa tutkimuksen jos toisenkin ihan kv - tasoisesti toteutettuna, mutta enpähän laita, koska jokainen tahtova löytää kyllä itse tietoa ja viisastuu sitä etsiessään.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Niiden harvojen maksukykyisten vanhusten kohdallahan se ei ole fake news. Sääli vaan, kun siinä joukossa määrä on mitätön. Miä tulee koko klusteriin, niin kysehän on bisneksen ja politiikan mafiasta, riittävän huono ja kuristettu hoito kunnallisella johtaa yksityistämiseen, jossa hoito on riittävän huonoa ja vielä kuristetumpaa, kun voitotkin pitää kääriä jostain. On kiva, että hakee edes jonkinmoisia "tutkimuksia" tukemaan oletettuja näkemyksiään, mutta se edellyttäisi kokonaisuuksien ymmärtämistä, suhteellisuuden tajua ja sitä myötä johtopäätökseen pystymistä ja sittenpä se yksi käppyrä tai "tutkimus" ei enää merkitsekään tuon taivaallista kokonaisuuden kannalta, no, toki yhtenä osasena tieteellisessä debatissa.

Faktaa on, että pitkään rakennetun bisnes + politiikka apparaatin avulla on tarkoituksella alas ajettu julkista palvelun tuotantoa, jotta vaihtoehdoksi jäisi yksityinen bisnes, eli kokkarikaverien kullanvuolu heikkojen kustannuksella. Uskon toki, että täällä on monia, joiden korvissa asia kuulostaa kuin taivaalta sataisi mannaa, mutta yhteiskunnan kannalta se on sama sinihappoa joisi. Tästä voisin laittaa tutkimuksen jos toisenkin ihan kv - tasoisesti toteutettuna, mutta enpähän laita, koska jokainen tahtova löytää kyllä itse tietoa ja viisastuu sitä etsiessään.
Minä tuon keskusteluun tutkimuksia ja sinä omia faktoja. Oot kyllä mouhottamisessa tämän keskustelupalstan oma Trump.

En itsekään pidä Kokoomuksen ja yksityisten terveydenhoito- ja vanhustenhoitofirmojen suhteesta.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
En kyllä aivan hirveästi itse tässä yhteiskunnassa väittäisi hyvin toimeentulevan eläkeläisen olevan kovin harvinainainen asia.

Tilasto: Eläkeläisten varallisuus kasvaa nopeammin kuin muun väestön - Seura.fi

Joo, olen kyllä täällä käyttänyt jo puheenvuoron varallisuuden keskittymisestä ja sen seurauksista, joten siitä ei enempää. Jos näkemyksesi olisi tosi, meillä ei olisi mitään hoiva ongelmaa olemassa, vaan se ei ole ja sote ja sotu laahaa vapaan kellunnan tilassa ja siitä yrittää opportunistit repiä rusinat omaan pullaansa. Mitään kestävää ja toimivaa niin ei synny, eikä ole syntynyt. Tämä on ihan helposti nähtävissä ja todennettavissa, mutta fake news osasto täälläkin jauhaa tilasto emävale linjoillaan poliittista paskajargonia. Heitä ei todellakaan kiinnosta koko asia muuna, kun tilinteon välineenä itselle ja kavereille, siitä nimikin: kaverikapitalismi.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006064964.html

Siinä talousviisaiden näkemyksiä aiheesta, jonka pitäisi olla yksi näidenkin vaalien merkittävimmistä. Toisin sanoen, tuossa on paljon asiaa, jotka Rinne ja palstan vasemmistolaiset voivat ohittaa.

Joo, mehän ei taloustiedettä lueta tai siitä ymmärretä mitään, toisin kuin palstan piinkovat ja älykkäät, objektiivisesti asioihin suhtautuvat oikeistolaiset. Jännä miten nämä diskurssit kehittyvät kun keskustelijakunta on homogeeninen. Toki parempi tämä kuin anonyymien keskustelujen silmitön persupakotus, joka ilmiönä on muuten varsin mielenkiintoinen poliittisen vähemmistön ollessa kuitenkin kyseessä.

Kyllähän tilanne talouden järjestämisen kannalta on erittäin mielenkiintoinen. Tietysti tämän päivän ongelmat pitäisi ratkaista, mutta toivoisin paljon enemmän sellaista keskustelua, jossa pitäisi pitkäjänteisesti pohtia visiota tulevaisuuden Suomesta. Millainen se on? Millaista perusturvan tasoa tavoitellaan ja miten se ollaan valmiita rahoittamaan? Miten tulevaisuuden haasteet ratkaistaan siten, että hyvinvointiyhteiskunta voidaan säilyttää vai onko se edes tavoitteena?

Tuntuu, että niin tenttijät kuin haastateltavatkin ulottavat katseensa korkeintaan vaalikauden loppuun asti, eikä osa vaivaudu selittämään kantojaan edes sen osalta kovinkaan seikkaperäisesti.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joo, mehän ei taloustiedettä lueta tai siitä ymmärretä mitään, toisin kuin palstan piinkovat ja älykkäät, objektiivisesti asioihin suhtautuvat oikeistolaiset. Jännä miten nämä diskurssit kehittyvät kun keskustelijakunta on homogeeninen. Toki parempi tämä kuin anonyymien keskustelujen silmitön persupakotus, joka ilmiönä on muuten varsin mielenkiintoinen poliittisen vähemmistön ollessa kuitenkin kyseessä.

Kyllähän tilanne talouden järjestämisen kannalta on erittäin mielenkiintoinen. Tietysti tämän päivän ongelmat pitäisi ratkaista, mutta toivoisin paljon enemmän sellaista keskustelua, jossa pitäisi pitkäjänteisesti pohtia visiota tulevaisuuden Suomesta. Millainen se on? Millaista perusturvan tasoa tavoitellaan ja miten se ollaan valmiita rahoittamaan? Miten tulevaisuuden haasteet ratkaistaan siten, että hyvinvointiyhteiskunta voidaan säilyttää vai onko se edes tavoitteena?

Tuntuu, että niin tenttijät kuin haastateltavatkin ulottavat katseensa korkeintaan vaalikauden loppuun asti, eikä osa vaivaudu selittämään kantojaan edes sen osalta kovinkaan seikkaperäisesti.
Se oli turha provokaatio. Sori siitä. Antti Rinteen kohdalla toki ihan validi, koska hänelle ei kyllä kukaan asiantuntija tule kertomaan, että täytyy nipistää menoista.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Se oli turha provokaatio. Sori siitä. Antti Rinteen kohdalla toki ihan validi, koska hänelle ei kyllä kukaan asiantuntija tule kertomaan, että täytyy nipistää menoista.

Antti Rinteen puupäisyydestä olemme varmasti ihan samaa mieltä. Ei vasemmistolainen talousajattelu ainakaan hänen johdollaan - suurimman vasemmistopuolueen puheenjohtajana kuitenkin! - saa lisää uskottavuutta. Ja houkutteleekin varmaan lähinnä niitä jo saatuja faneja eli eläkeläisiä.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Äänestää olen saanut melkein varttivuosisadan ja nyt tuli ensimmäiset vaalit joissa nukun. Noh, ihan kaikissa kirkollisvaaleissa en uurnille ole jaksanut. Tämänkertainen nukahtaminen ei ole niinkään tarkoituksellista, vaan eilen tuli illalla puolisen tuntia ennakkoäänestysajan päättymisen jälkeen tieto että viikonloppu menee ulkomailla. Harmi ettei valtakirjalla yms. voi äänestää, kyllä vähän painaa mieltä etten omaa panostani demokratian toteutuksessa pääse antamaan.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tämähän sen sitten kiteyttää, miksi vanhukset makoilevat paskavaipoissaan lääkitsemättä kuolemaa odotellen. Halvalla saa huonoa. Tuolla hinnalla on ymmärrettävää, ettei t7uotto riitä kuin omistajien bemareihin ja verotuskin on kierrettävä paratiisien kautta, jotta edes jotakin raskaan bisneksen tekijälle jää käteen. Kokoomustyypit ilmeisesti laskee pragmatialla, että niitä mummoja ja pappoja riittää näännytettäväksi vielä monen kvartaalin verran, joten kiduttamalla hautaan on isämmaallinen teko.
Olen alkuosasta osittain samaa mieltä. Halvalla saa huonoa. Jos haluaa hyvää, niin pitää asettaa palvelulle kriteerit jolloin seuraus voi olla että hinnat nousevat.
Hämäräksi jää miten tämä liittyy kokoomustyyppeihin. Puoluetasolla demarit ja vasemmistoliitto lienevät ainoita jotka hoivakoteja omistavat (MedOne), mutta vika ei ole heidänkään vaan aina kunkin sellaisen kunnanvaltuuston joka on toimimattoman ulkoistukset tehnyt. Toki Kokoomuskin joissakin kunnissa on isoin puolue, mutta monessa paikassa se demarit tai keskusta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Hämäräksi jää miten tämä liittyy kokoomustyyppeihin.

Kyllä tuo jokaisen silmillä mekanismina pitäisi näkyä. Seuraa johtolankoja noin viidentoista vuoden syklissä, niin alkaa kuvio hahmottumaan. Se on tosiasia, että jos luo mahdollisuuden välistävetoon, riittää välistävetäjiä joka puolelta. Luonnollista. Siksi näiden firmojen syliin poliittisen suhmuroinnin kaataminen kokonaan vie sivuraiteelle. Kuitenkin Rädyn ja kumppaneiden ajoista lähtien kokkarisormet on vahvasti pelissä olleet ihan tähän viimeiseen lehmänkauppaketjuun asti. Poliittinen ohjaus tässäkin asiassa lienee se osuvin maali, vie politiikalla yhteiskunnan resurssit luoda toimivaa ja kattavaa palvelurakennetta ja tarjoa tilalle yksityistä bisnestä kuorimaan kermat. Näinhän se on mennyt, ensin istutaan politiikan pöydissä asiat päättämässä ja sitten siirrytään liksan nostoon paalupaikoille niihin firmoihin. Toki, jos politiikassa olisi tasapainottavia voimia ollut, tulema voisi olla terveempi ja ehkä meillä jo olisi se sote, mutta tunnetusti samanlaisia puliveivareita ovat keskusta ja persut kaikissa väreissään. Hillotolppa ensin, kansa maksaa, niinhän sen kaverikapitalismi on rakennellut.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Taitaa mennä taas edustajan valinta viimemetreille. No, tärkeintä kai että kannattamani puolue saa ääneni.

Pääsisi nyt edes 1-2 nuorempaa läpi Satakunnasta ”oman puolueen” riveistä. Pahaa pelkään, että ne samat vanhat tantat ja äijät siellä hilluu taas yhden vaalikauden.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Se on tosiasia, että jos luo mahdollisuuden välistävetoon, riittää välistävetäjiä joka puolelta.
Välistäveto tarkoittaa tulon hankkimista lisäarvoa tuottamatta. Jos sinun mielestäsi vanhustenhoito ei tuota yhteiskunnalle mitään arvoa, niin se on vain sinun näkemyksesi. Minusta vanhusten huolto on asia, johon voimme 125€ per vuorokausi per vanhus panostaa ja hyvä että sellaista palvelua tarjotaan lähes viisikymppiä edullisemmin kuin mitä kunnallisen puolen kustannukset on. Silti ostajien velvollisuus on sopia laatukriteereistä millaista hoivaa vanhuksille halutaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös