Ilmoitukset

Nimimerkki MachoFantastico ei jatka enää joukkueessa. Kun penkkikomennukset ja opastukset eivät nostaneet hänen kirjoitustensa tasoa, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kirjoitusoikeuksien poisto.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin VilleLeino provoilut taukoavat kahdeksi kuukaudeksi. Käyttäjän murheellinen rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Malkkinen laajentaa viikon ajan sanavarastoaan ennen paluutaan palstalle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Kimmo Stasi trollaus on palkittu kuukauden pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Iso Paha ansaitsi itselleen viikon huilitauon HIFK-osion turhasta, sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään.

Nimimerkki Rambokala on saanut viikon pelikiellon keskityttyään NHL-osiossa henkilökohtaiseen hyökkäykseen asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis on seuraavat kaksi kuukautta vilttiketjussa ja toivottavasti hän tänä aikana opettelee keskustelemaan ilman provosointeja ja flametusta. 

Sulje ilmoitus

Eduskuntavaalit 2019

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana MacRef, 04.12.2018 klo 20.34.

 1. Dennis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Täältä voi katsella eduskunnan ikä- sukupuoli ja mm. koulutusjakaumaa. Äkkiseltään katsottuna demareilla on selvästi eniten yli 65 -vuotiaita edustajia ja jos sitten katsoo yli 50v edustajia, niin demareilla niitä on 18 kpl, persuilla 15 ja kokoomuksella 14. Eli aika tasapuolisesti tuo jakautuu suhteessa kokonaispaikkamäärään. Linkki vie ylen sivuille.
   
 2. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Halla-aho on toistuvasti vaalikoneiden eniten oikealla olevat ehdokas. Toisaalta äänestäjissä on varmaan iso osa demareita tai jotain taksikuskeja, jotka ei oikein tajua muuta kun, että mustat äijät vie duunit.
   
  Freya, Randall Flagg & UnenNukkuja tykkäävät tästä.
 3. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä ja taasen mm. Putkonen ja monet riviehdokkaat voisivat olla suoraan ysärin demarien Ay-siivestä.

  Hajonta on valtaisa talouspoliittisesti, jonka vuoksi ohjelmakin aika ympäripyöreä. Yhdistävät tekijät löytyvät mamupolitiikasta sekä arvokonservatismista.
   
 4. juhis82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS,Detroit Red Wings,Kanada
  Se oli muuten EU/Euro vastaisuus, jota Laura Huhtasaari levitti. Se on se syy miksi aloin vieroksumaan Perussuomalaisia. Ja tietty toi maahanmuutto kysymys. Aloin tässä vaan miettimään, että kyllä mulla joku syy oli sille miksi heistä ajattelen niinku ajattelen.

  Vaikeeta tulee, mutta toivon että Kokoomus saisi itsensä hallitukseen ja vielä niin ettei heidän tarvitse muuttaa ohjelmaansa. Mutta saas nähdä onko mahdoton toive
   
 5. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Nythän sinä osuit naulan kantaan, eli et arvosta vähäosaista yrittäjää, vaan hän on valtion torppari. Ymmärtäisin pointtisi paremmin jos tuolla toiminnalla tahkottaisiin rahaa, mutta valtion torppari kuvaa kovin hyvin tilannetta yrittäjyyttä kohtaan yleisestikkin Suomessa. Yrittäjyyteen ei kannusteta, ja suurimpien yritysten jälkeen onkin vain kasa valtion torppareita jotka kantavat kuitenkin ison vastuun hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidosta.
   
 6. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Tämä analogiasi voisi olla osuva tuosta @Telaketju :lta lainaamastasi, jos kaikki yrittäjät saisivat keskiarvona sen 50 000€/vuosi valtiolta tukiaisina, joka on johtanut siihen, että maatalouden alkutuotanto on Suomessa käytännössä kolhoosijärjestelmä eikä aitoa yrittäjyyttä.
   
  Telaketju tykkää tästä.
 7. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tiukkaa alistamista, ihan tulee Vihreiden entinen puheenjohtaja mieleen. Mitä tapahtui yhteistyölle yli puoluerajojen, konsensuspolitiikalle ja Suomen etujen ajamiselle?
   
 8. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  En löytänyt puoluekohtaisia ikäkeskiarvoja, niin näpyttelin exceliin SDP:n ja Kokoomuksen läpimenneet. SDP:n valittujen keski-ikä on 48,55 vuotta ja Kokoomuksen 45,68 vuotta. Jäsenistön keski-iässä ero taitaa olla tuplaten tuo, kun muistaakseni Kokoomuslaiset ovat keskimäärin 55-vuotiaita ja demarit 61.
   
  Sniper tykkää tästä.
 9. Kumielvis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paltamon Pantterit
  Näin punavihreän kuplan asukkina olisi kiva nähdä käytännössä mitä punavihreä demari-vassari-vihreä hallitus saisi aikaiseksi. Miten Suomi muuttuisi neljässä vuodessa. Masentavin tulema olisi se, että mikään ei muutu.
  Omat poliittiset mielipiteet osuu huomattavasti enemmän tuonne arvopuolelle humanististen kysymysten pariin. En mä ymmärrä vero- ja talouspolitiikasta mitään vaan mulla on hyvin naiivi kuva et otetaan rikkailta ja annetaan köyhille ja maailma sillä paranee.
  Jos pääsisi käytännössä näkemään ne mun suosimat puolueet vallassa niin voisi muokata ja hioa omia käsityksiä puolueiden politiikasta.
   
 10. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Antti Rinne puhui ja sitä Kokoomus kritisoi.
  En nyt jaksa edes kysyä, että kuka on puhunut miljardin leikkaamisesta palveluista.
   
 11. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tämä. Mikäli Orpo katsoo Rinteen kortit, eikä kaikkein todennäköisin hallitusvaihtoehto, sinipuna kuorrutettuna vihreällä ruotsalaisuudella, ota tuulta. Onkohan Orpo ja Sipilä suunnitellut kakkosvaihtoehtoa? Keskusta Persujen ja Kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen (108 paikkaa). Saisivat lisäaikaa jatkopyörittää sotehimmeliään perustuslakivaliokunnassa. Keskusta saisi ehkä vietyä maakuntauudistuksen maaliin, Kokoomus kantaisi pääministeripuolueen vastuuta ja samalla äänivuoto Persuihin ensi vaaleja silmällä pitäen menisi tukkoon. Mitä mieltä olet?
   
 12. Randall Flagg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Lainaus:
  Mä en luule mitään.

  Esimerkiksi Sami Borgin mukaan:
  "Tähän (nousuun) lienee vaikuttanut se, että aivan vaalikampanjan loppumet-
  reillä vaalikeskustelun kuumimmaksi aiheeksi nousi EU:n ns. Portugali-tukipaketti, johon
  suhtautumisesta muodostui selvin puolueita jakava kysymys, ja myös keskeisin teema vaalien
  jälkeisen hallituksen muodostamisen kannalta. Päähallituspuolueet Keskusta ja Kokoomus
  joutuivat puoltamaan pakettia, SDP suhtautui siihen varauksellisesti ja Perussuomalaiset
  ehdottoman kielteisesti. Tämä asetelma varmisti Perussuomalaisten kannatuspotentiaalin
  mobilisoitumisen."
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019 klo 15.44
 13. Iceberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC ja FC TPS
  Lainaus:
  Yli 30 tuhatta ääntä, joten vitusti on taksikuskeja Helsingissä ;) Eiköhän Hallis kumppaneineen ole tällä vaalikaudella nelosketjun agitaattori-kamaa ja oppositiossa, erityisesti jos Kepua ei hallituskuviot nappaa ja jäävät imemään tuppea.

  Mielestäni Keskusta on tässä nyt aika ratkaisevassa roolissa ja Kokoomuksella kaikki ässät hihassaan. Eikös Sipilä sanonut, että puoluekokouksessa tekevät päätöksen halllitushaluista, joten neuvottelutaktisesti olisi hyvä erityisesti Kokoomuksen katsoa tämä kortti ensin. Kokoomus voi varmasti haluta myös Hjalliksen mukaan hallitukseen, jolloin oikeistolaisuutta tulisi lisää.

  Skenaariot Kepun jäädessä oppositioon:
  SDP/KOK/VIHR/RKP/Hjallis
  Täydellinen sekasorto, josta seurauksena vähemmistöhallitus ja/tai uudet vaalit

  Skenaariot Kepun ilmoittautuessa halukkaaksi hallituspuolueeksi
  KOK/KESK/PS/RKP/Hjallis
  SDP/VAS/VIHR/KESK (hyvin epätodennäköinen kyllä)
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Tiukassa muutokset todella, koska kyseessä olisi vähemmistöhallitus. Paikkamäärä on vain 76 edustajaa.

  Lainaus:
  Noinhan ne vassarijohtajat puhuvat. Otetaan rikkailta ja annetaan köyhille. Todellisuudessa ovat sitten ottaneet kaikilta, ja antaneet itselleen.
   
  Höylis ja The Nikkari tykkäävät tästä.
 15. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  Kristillisdemokraatitkin varmaan voivat tulla hallitukseen tässä tapauksessa.
   
 16. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
 17. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Jos ei oltaisi Suomessa, jossa harvoin toimitaan konsensuksen sekä "suurin puolue muodostaa hallituksen" periaatteiden vastaisesti, tuo olisi ihan validi skenaario.

  Nyt en näe, että noin paljoa lähdettäisiin sooloilemaan, varsinkin koska Kokoomuksessa valta siirtyi äänimandaatin perusteella entistä vahvemmin maakuntavastaiselle linjalle.

  Kaikki muu kuin vihreä sinipuna höystettynä yhdellä-kahdella apupuolueella olisi todella valtava yllätys.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Oli käyty ennen vaaleja keskustelut ja sovittu se, että kumpi tahansa voittaa, toinen lähtee mukaan. Molemmilla oli haluja torpata persujen taivalta. Rinne viittasi tähän jopa telkkarin vaalipaneelissa epäsuorasti todeten, että eiköhän hallitus saada nopeasti kasaan.

  SDP + Kok on runko ja siihen nuo mainitsemani puolueet päälle. Vassareita ei oteta, koska koko vasemmisto ei voi olla hallituksessa. Arvo-ongelmaa tulee vassarien ja Kokoomuksen välille liikaa.
   
 19. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  Orpolla ja Kokoomuksella toki hyvä paikka nyhtää demareilta kaikki saatavissa oleva. TOSIN uskon siltikin, että aika helposti ne hallitusneuvottelut menevät. Orpolla ei ole munaa puolustella oikeistolaista politiikkaa ja kaikista tärkeintä on saada EU-myönteinen hallitus valtaan ennen Suomen EU-puheenjohtajakauden alkamista.
   
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Totta. Sitten vaan ohjelma esiin ja katsotaan, mitä demarit sanovat globaalin finanssipolitiikan ja kapitalismin ehdoilla toimimisesta. Veikkaan, että eivät sano mitään, ja taas on vuosien saatossa yksi naula lisää demarien arkkuun. Tähän viittasin aiemmin liberalismin kriisistä, joka vaikuttaa merkittävästi populismin ja ääriryhmien nousuun.

  (Pakko se on Rinteen demarit lukea liberaaleihin, vaikka Rinne itse on kyllä persu (ja Halla-aho demari)).
   
 21. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Minkä kanssa samankaltaisilla kannoilla? Persujen kanssa? Jos sitä tarkoitit, niin silloinhan taustalla on kansan tahto; ilmasto- ja maahanmuuttaja-asioissa.
   
 22. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Lainaus:
  Tarkoitin että keskenään muilla puolueilla kun persuilla on samankaltaisia ajatuksia maahanmuutosta ja ilmastonmuutoksesta. On kyllä tavattoman huonosti muotoiltu viesti itseltäni.
   
 23. Byvajet Jäsen

  Lainaus: Ihan suoraan en Rinteen vainuun usko. Rinne on antanut äänestäjille suoria lupauksia, joista on vaikea vetäytyä. Kun lisäksi talous- ja veropolitiikasta ollaan eri mieltä ja kokoomuksella on tilanteessa suuri saneluvalta, niin jonkin verran epäilen, syntyykö sopu ihan noin vain.

  Nytkö kokoomus alkaisi mukisematta purkaa sitä, jota se on ollut viime vaalikaudella luomassa? Rinnehän on luvannut kumota edellisen hallituksen luomaa.

  Ja jos vihreitäkin hamuillaan mukaan ja siellä on valtava naisenemmistö henkisenä johtajanaan köyhyystutkijafeministi Ohisalo, niin kokoomuksen tavoitteet karkaavat entistä kauemmas.

  Tietenkin saatan olla väärässä. Voihan olla, että joko kokoomus tai demarit muuttavat täysin linjaansa ja tekevät ihan muuta kuin mitä ovat puhuneet.
   
 24. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Pitääpä virkistää muistia ennenaikaisista vaaleista - mites ne nykyään menivätkään? Minusta olisi kyllä loistavaa, jos kävisi sellainen ihme, että uusi koalitio olisikin, niin, vanha koalitio, PS-Kok-Kesk, siinä olisi jotain yksinkertaisen tyylikästä... Ja sotekin eikun heräisi henkiin entistä ehompana ja komeampana.
   
 25. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Ihmettelen näitä juttuja Hjalliksen hallituspaikasta. Mitä järkeä on ottaa mukaan tempoileva sopankeittäjä joka lisää hallituksen paikkamäärää tasan YHDELLÄ kansanedustajalla. Ei kyllä mene jakeluun.
   
  penalalli, Randall Flagg & Tadu tykkäävät tästä.